Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Ne pozabi me

drama
Živi za trenutek
Podnapisi
Na sporedu od: 15.4.2010, Kolosej Ljubljana
29.4.2010, Kolosej DeLuxe Kranj
2h 8min / 128min
Leto: 2010
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Will Fetters
Režija: Allen Coulter
Uporniški mladenič Tyler se je po družinski tragediji čustveno povsem oddaljil od vedno prezaposlenega očeta. Čeprav je najstnik prepričan, da nihče ne razume njegovih občutkov, po nenavadnem naključju spozna razumevajočo Ally, ki ozdravi njegove čustvene rane, in mu prinese nov življenjski optimizem. Iz njunega prijateljstva se počasi rodi romanca, toda neprijetni dogodki iz preteklosti se vrnejo in ogrozijo mlado ljubezen.

Izjava režiserja

Ko sem prvikrat prebral scenarij Willa Fetterja Ne pozabi me (takrat še z naslovom Memoari), so se me globoko dotaknile tri od mnogih njegovih kvalitet: kot prvo, mesto New York predstavlja v sila pomembnem trenutku zgodovine; kot Newyorčan sem se nadejal priložnosti, da verodostojno prikažem natanko to obdobje v mestu, ki ga tako dobro poznam in v katerem živim že tako dolgo. Kot drugo, scenarij orisuje iskreno in neolepšano zgodbo o mladi ljubezni – torej nekaj, kar skušam prenesti na platno že mnoga leta. In tretje, od prvega prizora dalje scenarij dosledno prežema sodobna tematika: Kaj se zgodi, ko v naš urejeni svet udari strela z jasnega in ga povsem obrne na glavo? Kako posameznik prebrodi te nepričakovane in nerazložljive udarce? In kako nas ti udarci spremenijo?

Enostavno povedano, Ne pozabi me je hkrati intimna zgodba o ljubezni, ki se plete med dvema posameznikoma, in pretanjen portret, kako dve družini prizadene njihova lastna verzija nenadnega tragičnega dogodka. Pri tem je scenarij omogočil raziskovanje širših tem ljubezni, izgube in minljivosti življenja.

Allen Coulter

Vsebina

V romantični drami Ne pozabi me Robet Pattinson igra Tylerja, uporniškega mladeniča v New Yorku, ki ima z očetom (Pierce Brosnan), odkar je tragedija razklala družino, napete odnose. Tyler si ni mislil, da utegne kdorkoli razumeti, kaj preživlja, dokler nekega dne po nenadnem obratu usode ne sreča Ally (Emilie de Ravin). Ljubezni se najmanj nadeja, a Allyina energija ga nepričakovano ozdravi in navdahne, in tako se počasi zaljubi vanjo. Skozi to ljubezen sčasoma najde srečo in smisel svojega življenja. Kmalu na plan pridejo skrivnosti in v zraku je tragedija; tisto, kar ju je združilo, zdaj grozi, da ju razdvoji.

Film, ki se dogaja poleti 2001, prinaša nepozabno zgodbo o ljubezni, moči družine in pomembnosti strastnega uživanja slehernega dne življenja.

O filmu

Poletje pred usodnim 11. septembrom 2001 je v očeh vseh Američanov čas nedolžnosti. V tem času živi iskreni in pretresljiv film Ne pozabi me. Robert Pattinson igra uporniškega študenta Tylerja, ki se spopada z lastnimi prepričanji glede ljubezni in življenja ter zapletenosti slednjega. Vse to se izraža prek napetega in nenehno pričkajočega se odnosa z njegovim očetom (Pierce Brosnan) in nepričakovane tolažbe, ki jo najde pri Emilie de Ravin, s katero se sreča zaradi neumne stave, ki jo sklene prijateljem.

Pattinson je vlogi nadel surovo zunanjost, iskreno čustveno globino in duh uporništva, značilne za mladeniča, ki se skuša osvoboditi izpod očetove sence in se z očetom hkrati povezati.

Nedolgo po prvih prizorih filma izvemo, da sta glavna lika okusila hudo izgubo, kar ju poveže. Skozi zgodbo se zazremo skozi okno v življenja njunih družin, katere člane sijajno upodabljajo Brosnan, Lena Olin, Ruby Jerins in Chris Cooper. Jasno je, da je izguba v vsaki družini povsem spremenila dinamiko in združila nekatere člane ter razdvojila druge.

 "Will Fetters je spisal neverjetno ganljiv scenarij," film opisuje režiser Allen Coulter. "Enostavno povedano je Ne pozabi me zgodba o dvojici mladih, ki sta v preteklosti okusila tragedijo in med katerima vznikne ljubezen. On je iz premožne družine, ona iz delavske, in bolj ko se spoznavata, trdnejša vez se plete med njima. Film prežemata humor in grenkoba, kar mu daje bogato podlago. Gre za prelepo ljubezensko zgodbo."

Producent Nick Osborne pravi, da gre za film "o ljubezni in izgubi; o tem, kako skuša posameznik dojeti lastno življenje in to, zakaj se dogajajo določeni dogodki. Morda mu to ne prinese odgovorov, vsekakor pa je odgovorom vse bliže. In mislim, da se s tovrstnimi vprašanji spopadamo do konca svojih dni, predvsem pa v svojih dvajsetih."

Robert Pattinson svoj lik, predvsem po izgubi svojega brata, opisuje kot "nekoliko zgubljenega mladeniča. Ima bogate starše, a misli, da ima vedno prav; obnaša se kot mnogi enaindvajsetletniki, ki mislijo, da so požrli vso modrost na svetu, pa se jim ne zdi, da morajo to modrost tudi izkazati. Naposled sreča dekle, ki mu okoli ovinkov pokaže, kako odrasti."

"Ne gre za tipično ljubezensko zgodbo," pravi Emilie de Ravin. "Tyler in Ally se srečata v nenavadnih okoliščinah in oba imata za seboj travmatično izkušnjo. Njuno razmerje je prelepo in resnično in film raziskuje, kaj ljudje resnično čutijo eden do drugega – ne zgolj površinsko."

Iskanje scenarija

Osborne se spominja: "Trevor Engelson je scenarij prebral pred štirimi leti in mi rekel, Morda je nekaj na tem. Preberi. Pa sem ga prebral. Fettersov osnutek me je povsem očaral. Poklical sem Trevorja in rekel: Ta film moramo posneti. Letala sva okoli morebitnih vlagateljev, ga ponudila igralcu, ki je bil za, pa si je pozneje premislil. Prišla sva do Allena Coulterja, s katerim sva z Willom nekaj časa delala na scenariju. Potem se nam je pridružil Rob, kar je bilo v veliko pomoč. A to je bilo pred Somrakom, kar je nenavadno. Scenarij je prebral, preden je bil 'nekdo,' preden je postal znan."

Producent Nick Osborne se spominja, kako je scenarist Will Fetters pripomogel k nastanku filma: "Brez Willa nismo imeli ničesar. Domislil se je zgodbe in njenega poteka. Ko smo z Allenom in Robom prvič prebrali scenarij, smo slutili, da je to nekaj, čemur se bomo posvetili in ne bomo odnehali. Dandanes v Hollywoodu ni lahko posneti film, sploh pa ne drame. Te so najtežje."

"Zanimivo pri tem je, da je bil Will, ko je pisal scenarij, v bistvu Taylor: mlad, razborit fant, ki se je skušal uveljaviti, a ni vedel, kako. Popadale so ga globoke misli in bes… Mislim, da Tylerjeve besede in dejanja ponazarjajo Willa v tistem obdobju. Zato je scenarij tako avtentičen."

Pierce Brosnan meni, da scenarij ponuja igralcem izjemne vloge: "Fetters je ustvaril plastične in čustveno nabite like, ki se soočajo s konfliktnostjo življenja. Ko jim prideš do konca, te to res sesuje. Zelo sem hvaležen za to vlogo. Prišel sem do točke v svoji karieri, ko lahko počnem, kar hočem. In to je res izjemna vloga; izjemen režiser in soigralci, ki so kot uliti za svoje vloge."

Ljubezensko pismo New Yorku

Režiserju Coulterju in producentu Osbornu se je zdelo, da bo snemanje na lokacijah v New Yorku samem zagotovilo, da tudi mesto postane lik. Kot pravi Coulter, je kot "nekdo, ki živi v tem mestu, vzhičen, kadar najdem nekaj, kar se dogaja v New Yorku. Z ženo imava posebno šalo: če na prvi strani piše 'Dogaja se v New Yorku,' takoj rečem, da mi je scenarij všeč, še preden preberem preostanek."

"Premlevali smo, kje bi snemali. Nismo hoteli snemati na preveč znanih krajih, a smo vseeno hoteli, da film preveva duh New Yorka," pravi Osborne. "Seveda je treba pri snemanju v tem mestu računati na ovire, a ko smo snemali, je bilo sploh težko, saj je bil Rob že neverjetno priljubljen."

"Precej noro je bilo – vsepovsod so nam sledili paparaci," se spominja Coulter. "En dan smo na kraju snemanja imeli trideset paparacov, drug dan tri, štiristo oboževalcev. A vseeno smo uspeli opraviti svoje in mislim, da dobro. Naš direktor fotografije Jonathan Freeman je neverjeten, in to se pozna pri posnetem materialu. A gre za zgodbo o New Yorku in nekakšno ljubezensko pismo mestu, torej je bilo vredno zaradi mesta samega. Le-tega ni mogoče nadomestiti."

Iskanje igralcev: ‘sijajna’ zasedba

Allen Coulter in Nick Osborne sta bila od vsega začetka zelo vpletena v iskanje igralcev. "Ko je podjetje Summit izrazilo zanimanje, sva se dobila z Robom Pattinsonom," se spominja Coulter. "Pred kakim letom smo se dobili na kosilu; všeč nama je bil, takoj je zbudil najino zanimanje in tudi njega je film zanimal, in tako se je začelo."

Med velikimi prednostmi za režiserja je ustrezna zasedba in Coulter ima v navadi, da pri izbiri sodeluje od začetka do konca. "Ne morem si zamisliti, da bi sodeloval pri projektu, pri katerem ne bi imel besede pri sestavljanju zasedbe, kot je le mogoče," pravi. "Z Nickom sva sama sodelovala z Joanno Colbert in Richom Mento, potem je svoje dodal še Summit, a zgolj pri dveh, treh poglavitnih vlogah. Izbrali smo igralce, nad katerimi sva bila z Nickom oba vzhičena. Težko bi označil, za kakšno zasedbo gre, saj je silno eklektična. Po eni strani bi lahko rekli, da je zasedba ustrezna za kak visoko proračunski film, po drugi strani pa je kot pri neodvisnem filmu: gre za zanimivo zmes ljudi, od Piercea Brosnana, ki je igralec določenega slovesa, do Chrisa Cooperja, ki je iz povsem drugačnega filmskega testa – a sta oba sijajna igralca. Če temu dodamo Leno Olin in Roba Pattisona, dobimo silno eklektično kombinacijo."

Kako pritegniti občinstvo

Eden poglavitnih namenov filmarja je, da občinstvo pritegne, da se poistoveti s konfliktom, v katerem se znajdejo liki. "Vsakdo od nas se je v tem ali onem trenutku v življenju soočil z izgubo," pravi Osborne. "Vsakdo je občutil razočaranje; večina nas je okusila neverjetno strastno ljubezensko razmerje, ki po mojem mnenju prinaša razočaranje. Vsi smo bili besni na svoje starše in pri tem filmu se mi zdi krasno, da naši liki, vsaj do določene mere, v teku filma te zadeve tudi premeljejo."

Allen Coulter se strinja: "Mislim, da se bodo prav iz tega razloga gledalci poistovetili s filmom. In morda bodo prav zato razumeli naše like, od katerih se je vsakemu v preteklosti zgodilo kaj, kar jim je pustilo brazgotine osebne in čustvene agonije."

Osbornu se zdi, da imajo gledalci priložnost, da po ogledu filma premeljejo vprašanja iz lastnih življenj: "Ko odideš iz dvorane, razmišljaš o tem, kaj je pomembno, kakšne ovire imaš pri odnosih z določenimi osebami in zakaj so te ovire sploh prisotne. So resnične ali zgolj zato, ker si preveč besen, preveč zagrenjen ali razkurjen ali ljubosumen? So te reči na koncu sploh pomembne? Morda lahko, če se znebiš teh reči, obnoviš nekatere odnose, ki si jih bil izgubil…"

V tem oziru sta Osborne in Coulter istega mnenja. "Upam, da bodo gledalci čutili, da gre za precej verodostojno upodobitev zaljubljanja," pravi slednji. "Da bodo uživali v obratih, preobratih in presenečenjih in da bodo uživali v nori vožnji, ki jo film ponuja. In, seveda, upam, da bodo ob koncu ganjeni in bodo iz kinodvorane odšli polni vprašanj in razmišljanja o lastnih življenjih."

Najljubši prozori Allena Coulterja

Ne pozabi me je režiserju prinesel nekaj edinstvenih izzivov in nepričakovanih užitkov. Allen Coulter podrobno oriše nekaj trenutkov:

-"Med Tylerjem (Pattinson) in Neilom Craigom (Cooper) je resno fizično soočenje, ki mi je bilo v veliko veselje; in oba sta se odlično odrezala. Še eno močno dramatično soočenje je prizor med Tylerjem in Charlesom, pa prizor, v katerem se Tyler nekega jutra zbudi – ko je zaljubljen in ima rad ves svet – in tisti dan v letu skozi okno ravno pokuka sonce, Tyler pa z rokami naredi senco ptice. To se mi zdi nepozabna podoba: mladenič, ki meče sence v podobi ptic, ker je za hip spet našel svojo nedolžnost."

-"Katerikoli prizor z Ruby Jerins (Caroline). Z mladenko, kakršna je Ruby, še nikoli nisem delal, zatorej moram poudariti, da je bila vsaka reč, ki smo jo počeli z Ruby za vse nas, vključno z igralci, v neverjeten užitek. Enako velja za Emilie de Ravin, če sem že pri tem. A všeč so mi tudi prizori z Leno, tako da se je težko odločiti."

-"Na začetku filma se na ploščadi podzemne odvija silno napet prizor, za katerega smo morali uskladiti vlake, ki so prihajali in odhajali. Pomočnik režiserja Joe Reidy se je pri tem sijajno odrezal, sicer nam ne bi uspelo, tu ni dvoma."

-"Dobesedno prvi prizor filma, ki smo ga posneli v prvem poskusu, v katerem je vlak prišel v ravno pravem trenutku. Spominjam se, da je kamera začela snemati neizostreno; hoteli smo, da počasi izostri na določen prizor ravno v trenutku, ko mimo pridrvi vlak. Spominjam se, da sem molil, ker smo že videli konec vlaka; kamera je še vedno ostrila sliko, konec vlaka pa je bil vse bliže. Molili smo: Izostri že, izostri že. Ravno v pravem trenutku je bila slika ostra, vlak je zdrvel skozi postajo in posneli smo, kar smo hoteli. A spominjam se, da sva z direktorjem fotografije oba pomislila, Oh, bog!, saj smo imeli na voljo samo en poskus. Vlak niti ni bil naš, nismo ga nadzorovali, zgolj ekspresni vlak je bil, ki je po naključju drvel mimo. Videli smo, da prihaja, in rekli, Posnemimo prizor! Odveč je poudariti, da smo bili tisto noč vsi na trnih."

O igralski zasedbi

Robert Pattinson (Tyler Hawkins) je najbolj znan kot vampir Edward Cullen v filmih Twilight in The Twilight Saga: New Moon. Naklonjenost industrije si je pridobil pri 19-ih, ko se je pridružil franšizi Harryja Potterja v filmu Harry Potter and the Goblet of Fire kot Cedric Diggory in še enkrat v nadaljevanju Harry Potter and the Order of the Phoenix. Kariero je začel v Sword of Xanten Ulija Edla, v How to Be Oliverja Irvinga in kot Salvador Dali v Little Ashes Paula Morrisona. Na TV se je pojavil v BBC-jevem filmu The Haunted Airman ter pred tem nastopal na odrskih deskah.

Emilie De Ravin (Ally Craig) smo pred kratkim videli v filmu Michaela Manna Public Enemies, na velikih platnih pa posoja glas v risanki Guardians of Ga’Hoole. Pred kratkim je posnela film Chameleon z Ellen Barkin in Famke Janssen. Še zadnjo sezono nastopa v uspešni seriji Lost. Igrala je v novi verziji Cravenove kultne klasike The Hills Have Eyes in v ljubljencu festivalov neodvisnih filmov Brick, v The Perfect Game in Ball Don’t Lie.

Na TV je igrala v seriji The Handler, pozornost mednarodnega občinstva pa si je prislužila s serijo Beastmaster: The Legend Continues. Iz avstralskega Melbourna se je preselila v Los Angeles in igrala v seriji Roswell ter v novi verziji Kingove Carrie. Od devetega leta je trenirala balet.

Pierce Brosnan (Charles Hawkins) je po vsem svetu znan kot eden najbolj očarljivih in izurjenih dramskih igralcev v Hollywoodu. Nominiranca za zlati globus bomo letos videli v kar štirih filmih: za začetek v Percy Jackson & The Olympians: The Lightning Thief po knjižni uspešnici Richarda Riordana. Z Ewanom McGregorjem bo na velika platna prišel v filmu Romana Polanskega The Ghost Writer, nato v Ne pozabi me in ob Susan Sarandon še v The Greatest.

Nazadnje je ob Meryl Streep nastopil v uspešni filmski verziji broadwayskega muzikala Mamma Mia!, med njegovimi drugimi naslovi pa so še Married Life (2007) z Rachel McAdams, Patricio Clarkson in Chrisom Cooperjem, drama iz časa državljanske vojne Seraphim Falls (2007), The Matador (2005), ki mu je prinesel nominacijo za zlati globus, The Tailor of Panama (2001) Johna Boormana po romanu Johna LeCarreja, Grey Owl (1999) Richarda Attenborougha, Mars Attacks (1996), The Mirror Has Two Faces (1996) ob Barbri Streisand, Mrs. Doubtfire (1993) z Robinom Williamsom in Mr. Johnson (1990).

A bržkone je najbolj slaven kot James Bond; franšizo je oživil z uspešnicami Goldeneye (1995), Tomorrow Never Dies (1997), The World Is Not Enough (1999) in Die Another Day (2002). S prvimi tremi filmi v čevljih slovitega agenta 007 je po vsem svetu prinesel prek milijardo dolarjev, samo z Die Another Day pa skoraj pol milijarde. Poleg teh so še trije njegovi filmi prinesli bajen zaslužek: The Thomas Crown Affair (1999), Dante's Peak (1997) in The Lawnmower Man (1992) so utrdili njegov sloves donosnega igralca.

To pomlad začne z Gregom Kinnearjem, Edom Harrisom in Jennifer Garner snemati Salvation Boulevard, poleg dela pred kamero pa ga zanima tudi umetnost izza kamere – s poslovno partnerico Beau St. Clair je leta 1996 ustanovil lastno producentsko hišo Irish DreamTime, ki je doslej producirala sedem filmov: The Nephew (1998), The Thomas Crown Affair (1999), Evelyn (2002), Laws of Attraction (2004), The Matador (2005), Shattered (2007) in The Greatest (2010). Podjetje načrtuje nadaljevanje filma The Thomas Crown Affair.

Brosnan, ki se je rodil na Irskem in se pri enajstih letih preselil v London, je kariero začel v londonskih gledališčih, uspeh pa dosegel na TV takoj, ko se je leta 1982 preselil v Los Angeles in začel nastopati v nanizanki Remington Steele.

Chris Cooper (narednik Neil Craig) je eden najbolj spoštovanih karakternih igralcev našega časa; leta 2003 si je prislužil oskarja in zlati globus za stransko vlogo v filmu Adaptation, ki mu je prinesla še več drugih priznanj. Pred kratkim je posnel antologijski film New York, I Love You, h kateremu so svoje vinjete prispevali režiserji, kot so Shekhar Kapur, Joshua Marston, Brett Ratner in Allen Hughes. Kmalu ga bomo ob Djimonu Hounsouju in Helen Mirren videli v novi verziji Shakespearjevega Viharja.

Leta 2007 je igral v filmih The Kingdom, Married Life in Breach; leto poprej v Capote, Jarhead, in Syriana, leta 2005 pa v Silver City režiserja Johna Saylesa. Med ostale naslove prišteva Seabiscuit, TV film za HBO My House In Umbria, The Bourne Identity, The Bourne Supremacy, The Patriot, Me, Myself and Irene, American Beauty, October Sky, Lone Star, Matewan, The Horse Whisperer, Great Expectations, A Time to Kill, Money Train, This Boy’s Life, Guilty by Suspicion in City of Hope.

Lena Olin (Diane Hirsch) je mednarodno priznana igralka, ki smo jo nazadnje videli ob Ralphu Fiennesu in Kate Winslet v drami The Reader. S soprogom Lassejem Hallströmom je leta 2000 sodelovala pri filmu Chocolat, ki je bil v igri za pet oskarjev, ter pri Casanovi (2005). Nato je ob Jennifer Garner prvikrat nastopila na ameriški TV kot mati glavnega lika v nanizanki Alias in si prislužila nominacijo za emmmyja. Mednarodno javnost je nase prvič opozorila ob Danielu Day-Lewisu v The Unbearable Lightness of Being in si leta 1989 prislužila prvo nominacijo za oskarja za vlogo vi filmu Enemies: A Love Story; nadaljevala je z vlogami v filmih, kot sta Romeo Is Bleeding in Awake. Nekdanja mis Skandinavije je kariero začela na stockholmskih odrskih deskah v postavitvi Kralja Leara Ingmarja Bergmana, A Dream Play in v Bergmanovi postavitvi Strindbergove Gospodične Julije. Bergman ji je ponudil stranski vlogi v filmih Face to Face in z oskarjem nagrajenem Fanny and Alexander, prvo glavno vlogo pa v svojem After the Rehearsal.

Tate Ellington (Aidan Hall) je pred kratkim ob Matthewu Brodericku in Stevenu Webru igral v broadwayski drami The Philanthropist. Za vlogo v filmu The Elephant King je dobil nagrado za najboljšega igralca na Brooklynskem mednarodnem filmskem festivalu. Na TV smo ga videli v seriji The Unusuals, v filmu za HBO Taking Chance ter v filmih Red in Invention of Lying.

Gregory Jbara (Les Hirsch) je leta 2009 za vlogo v muzikalu Billy Elliot prejel nagrado tony. Nastopil je tudi v postavitvah predstav, kot so Dirty Rotten Scoundrels, Victor/Victoria, Damn Yankees! in Chicago. Med plodno kariero na losangeleških odrskih deskah se je pojavljal tudi v filmih, kot so Out Of Step, Exit Speed, Project 96b, Enchanted, Ira & Abby, In & Out, Jeffrey, A Midsummer Night's Dream, World Trade Center in Out-Of-Towners. Na TV je gostoval v serijah Grounded For Life, That's Life, The Drew Carey Sho, v žajfnici All My Children, v serijah Monk, The Unit, Twenty Good Years, Conviction, Friends, The West Wing, Without A Trace, Touched By An Angel, Crossing Jordan, Providence, Ally McBeal, Malcolm In The Middle, Frasier, Family Guy, American Dad

O ustvarjalni ekipi

Allen Coulter, režiser
Coulter je odraščal v Teksasu in kariero pri filmu začel kot kurir za manjšo newyorško producentsko hišo. Preživljal se je tako, da je delal domala vsemogoče v filmski industriji, in kmalu spisal in režiral kratek film The Hobb Case. Sčasoma se je prebil do projektov, kot so The Sopranos, Sex & the City, Six Feet Under in Rome. Njegov prvi celovečerec Hollywoodland z Adrienom Brodyjem, Diane Lane in Benom Affleckom je leta 2006 naletel na sijajne kritike. Pred kratkim je režiral pilotske epizode serij Nurse Jackie z Edie Falco, Sons of Anarchy in Rubicon. Za režijo pilotske epizode serije Damages z Glenn Close si je prislužil peto nominacijo za emmyja.

Will Fetters, scenarist
Will Fetters je imel najboljše namene, da se študira pravo, pa je nesporazum s krajevno roko pravice neverjetno sovpadel z zamislijo za film. Po študiju politologije je ta navdih prelil v osnutek svojega prvega scenarija Memoirs, ki je postal film Ne pozabi me. V scenarij je predelal tudi roman Nicholasa Sparksa The Lucky One in zasnoval scenarij za novo verzijo filma A Star is Born. Prvi projekt naj bi režiral Scott Hicks (Shine), drugega Nick Cassavetes (The Notebook). Will trenutno piše scenarij po memoarih Normana Ollestada Crazy for the Storm, pred kratkim pa je podpisal pogodbo, da bo za TV posnel pilotsko epizodo s soavotrico serije Gossip Girl Stephanie Savage. In nobenega namena nima več, da bi se vpisal na študij prava…

Nick Osborne, producent
Nick Osborne je soustanovitelj produkcijske hiše Underground Films; koproduciral je komedijo License to Wed in s partnerjem Trevorjem Engelsonom komedijo Zoom. Bil je izvršni producent pri projektih, kot so Apt Pupil, U-Turn, The Thin Red Line in Urban Legend. Škot je tudi pisatelj – pred kratkim je končal svoj drugi roman.

Trevor Engelson, producent
Trevor Engelson upravlja podjetje Underground Management; koproduciral je komediji License to Wed in Zoom ter TV film Mary Christmas.

Scott P. Murphy, scenograf
Scenografska kariera Scotta P. Murphyja se razteza kakšnih dvajset let: sodeloval je pri hvaljenih TV serijah, kot so The Sarah Connor Chronicles, The Sons of Anarchy, Life, Surface in Knights of Prosperity. Na velikih platnih smo njegovo delo občudovali v filmih Spiderman, Spiderman II, The Sixth Sense, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Men In Black, Lolita in Dead Presidents. Z delom pri seriji The Sopranos se je trikrat potegoval za emmyja.

Jonathan Freeman, direktor fotografije
Jonathan Freeman je z Allenom Coulterjem sodeloval pri več projektih, med drugim pri filmu Hollywoodland in pilotskih epizodah za Rubicon, Sons of Anarchy in Damages. Poleg tega je za kamero stal pri filmih Fifty Dead Men Walking, The Rebound, The Edge of Love in The Prizewinner of Defiance, Ohio.

Komentarji

15.1. 2010 ob 21:36

omfg robert pattinson <3<3<3<3 i lov him and he is soooooooo cute va komi čakam

— eua
16.1. 2010 ob 9:55

by the way film bo ful dobr sam zarad tega k igra ROBERT PATTINSON on je itak seksi

— pya
19.1. 2010 ob 16:24

tu not bo robert pattinson komi čakam : )

— blabla
21.1. 2010 ob 14:20

Komaj čakam ta film, sploh kr Robert not igra <3 (x

— tjaša
22.1. 2010 ob 13:46

mislm da bo ta film ful dobr... tud zarad glavnga igralca : )

— i love summer...
22.1. 2010 ob 17:38

komi cakam......nujno gledat.. pa se robert pattison not igra!!!!1

— ursa
23.1. 2010 ob 10:16

omg robert pattinson je to hot pa film je carski <3<3<3<3<3<3

SKODA da ne pride sm :*(

— zvezdica
24.1. 2010 ob 19:31

aiiii mi bonito robert pattinson..

OMG he is sooooo sexy

— Queen K.
25.1. 2010 ob 14:49

Usi ful obsedeni z Robom.. :) @zvezdica, sej pride sm... :S

— Chawklut
25.1. 2010 ob 19:52

oooo, ROBERT!
komi čakam.NUJNO ga bom mogla it gledat k bo pršu!
mislm da bo film full dobr!

— TheOne
3.2. 2010 ob 16:31

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO ROBERT!!!!
KOMI CAKAAMMMMM!!!!
OBOŽUJEM RRRRRROOOOOOBERTA <3 <3 <3 <3

— Vamp_girl
8.2. 2010 ob 16:52

Robert<3<3<3<3<3<3<3<3<3 NUJNO gledat!!! Robert je not!!! I LOVE HIM SOOO MUCH!!!<3<3<3<3<3<3 He is so cute!!!!!!!!!!!! res ta film je res hud... <3<3<3<3<3

— Rebekca
13.2. 2010 ob 2:14

Komaj čakam, Robert je tak coollllll.Obožujem ga...

— ninika24
17.2. 2010 ob 13:52

ROB <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

— Spela Pattinson
17.2. 2010 ob 15:52

Ooo komii čakaam.:D
Če bo Rob notr že itk pove da bo film fenomenaln.<3

— ---Annč
19.2. 2010 ob 16:00

omg
I LOVE ROBERT PATTINSON,because he is soooooooo hot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pa še ta film je fulllll huddd.
Priporočam vam da ga greste gledat.

— vampirka
20.2. 2010 ob 16:44

komi čakam

— <3<3<3rob
20.2. 2010 ob 19:47

JOJ MLADO LUNO SM SI HOTLA OGLEDAT PA NISEM USPELA TEGA PA BOM ZAGOTOVO! KOMI ČAKAM SPLOH PA ROBERTA!
AJA ŠE MI SLOVENKE BI BOLJE IGRALE TISTO PUNČKO!

— oboževalka..1
20.2. 2010 ob 20:09

oa kaj te mate vsi z Robertom Pattinsonom. ?!? za mene je on brezvezen in nepomemben ;)

— x
26.2. 2010 ob 17:46

wtf pattison.....ker sploh ni dober tip, pa tut vloga bledege vampirja ni nič ka sexy...

— janja...
1.3. 2010 ob 13:25

ROBERT!!! <3<3<3<3<3 Komi čakam film! sigurn bo dobr! 10000000% !!! <3<3<3<3

— team Edward!
2.3. 2010 ob 19:24

ok kva je s tem robertrom.....ja ok sj sm js tut twilight gledala sam ok......mislm d bo film ok zarad zgodbe ne tok zarad igralca......ze u twilightu bi biu bedn če neb biu kao vampir tale bi ga pa komot kdo drug zamenu....doooooooh kva ste vse babe obsedene al kv

— metal666
5.3. 2010 ob 19:15

A je mogoče ta film igral že pred 40 leti?

— Milena
8.3. 2010 ob 16:00

Sam ste res nore ene.. Samo zaradi Twilighta vam je Rob tok všeč. Ste si sploh pogledale še kakšen film, kjer on igra? Dvomim, da ga je v HP-ju 4 sploh kera opazila.

In ne, nimam nič proti njemu. Tut men je Rob hot. In ne, film ne bo dober samo zaradi tega, ker pač Rob not igra. Dejte mal pogledat no, kdo ma resnično GLAVNO vlogo. ;D PIERCE BROSNAN! Filmska legenda! Čeprav je Rob na dobri igralski poti, mislim, da nikoli ne bo tako dober kot Pierce.

PIERCE BROSNAN 4ever!
PIERCE BROSNAN! ;D Remember that.

Piece,

— Pierce Lover
9.3. 2010 ob 13:32

komaj čakam ta film, predvsem zaradi Roberta, tak je lušn... mislim pa da bo film tut super čeprav komaj čakam eclipsa....upam da pride k nam...

— soncek24
10.3. 2010 ob 13:14

eclipse pride k nam!!! baje istočasno kot v ameriko.

— xxxx
10.3. 2010 ob 15:47

uuf ta film morm vidt. nujno. predvsem rpatza ; čeprau zgleda čudn. hh (:

— nezz.
11.3. 2010 ob 18:30

joooo rob igra nort to že itak use pove pa je film ful dobr .. NUJNO ga morn it gledat :D ..

— i love robert pattinson
11.3. 2010 ob 20:49

eden največjih možnih debilizmov na svetu...jet gledat nek fil oz ne niti ne greš gledat ampak enga uf oah in sploh hot nevem kaj igralca( ki to sploh ni ) usaj men ne =P
pa nebi rekla da bi ta igralc že ODIGRAL kšno tako ulčogo..in k bi jo za dol past odigrau ..like johnney depp and so one

— Petra
12.3. 2010 ob 13:42

jej komi čakam ..... !!!!!!!! ta film bo ful dobr že zrd mojga lubija bubija Rob 4ever <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

— sem_rob <3<3
14.3. 2010 ob 12:01

ta film bom šla sigurn gledt ker igra ROBERT PATTINSON..love it!!!!

— team robert
14.3. 2010 ob 18:42

♥ROBERT PATTINSON♥ - on tok luškan <3 <3 <3 ♥love it♥ takoj bom šla gledt film.. sigurn bo tok dobr k drugi njegovi filmi!!!!!!!!!

— robert fan
16.3. 2010 ob 20:31

kaj vi vidte na temu pattinsonu?

— nika
17.3. 2010 ob 12:05

ta ROBERT PATTINSON je pa itak kr en ...

— kr en robert
17.3. 2010 ob 16:12

pa kwa se tok nore nanga, zdei k je igru vampirja, ste use ratale gospodične pattison, usi neki feni pa to, on se niti nebi obrnu, je člouk tko k usi mi sploh pa itaq ga nuben ne pozna, vsete mogoče ni tak srčk u resnici kokr ve to mislte, naj vm pojasnm če kera al pa ker ni vedu da se filme igra po scenariju in vsak igra vlogo in met tak karaktr kt mu rečejo, mogoče ni niti 1 procent tapravga pattinsoma notr, v kerm kol filmu.

— ***
19.3. 2010 ob 3:54

Hej, hej! Trenutno sem v Ameriki in ravno danes sem si ta film ogledala! Priporocam ogled vsem, tudi tistim, ki niste Twilight fani, saj je zgodba cudovita, igra samega Roberta bo koga pozitivno presenetila ter super rezija! Skoda bi bila, da si odlicnega filma ne ogledate zaradi Twilight predsodka! Pozdrav iz San Francisca, Mojca

— Mojca
20.3. 2010 ob 13:01

sam alo res te bv....film je mgoč totaln podn ampak ga grete gledat kr v njem igra kr en tip...mislim...totalna beda....ka pa vete, mgoč je v zasebnosti svojega doma grozna oseba...pa še smrdi pa ne umiva se xD

— lanch
20.3. 2010 ob 13:16

komi čkam

— :)
20.3. 2010 ob 18:20

Robert!!!! <3 Komej čakam <3<333<3<3<3<33<3<3<33<3<3<3<3 :)

— Katie Pattinson
21.3. 2010 ob 12:31

ta tip lah tut umre k grsga se u lajfu nism vidla

— kaja
21.3. 2010 ob 13:02

hud film.. komi čakm.. Robert moii <3<3<3<3 i love him. <3<3<3<3

— Rebeka Pattinson
21.3. 2010 ob 14:46

jooooj ROBERT!!!!!!!!!!komi čakam..................LJUBIM GA************

— eva
23.3. 2010 ob 14:35

JOJ PA SPET TOTI KMET ROBERT NASTOPA

— TIPSIIIKA
26.3. 2010 ob 16:41

Kakšni komentarji :S
Jaz komaj čakam na film in ne zaradi Roberta ampak zaradi zgodbe. Sem fan Twilighta ampak to ne pomeni da mi bo film zaradi tega všeč. Mislim pa da bi lahko imeli malo spoštovanja do njega, ker je zelo dober igralec in tudi če vam ni všeč mnenje obdržite zase. Človeka ne moreš sodit po tem ker igra v nekem filmu, ki je popularen in ti to ni všeč.Spoštujte malo ljudi in bodite bolj odrasli saj se človeka ne sodi po videzu in nevem kaj vse vaš še moti. Film je zelo dobro ocenjen in mislim da bo super.

— Bella
27.3. 2010 ob 14:02

ooooooo tole pa gledat obvezn k je robert pattinson <3

— urska
29.3. 2010 ob 16:59
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži
5.4. 2010 ob 22:58

Ampak ej kaka čast je priletela temu Patisonu (ni pomembno kako se napiše) da igra z Pierce Brosnan bivši Bond. Ej tale Patison lahko se sam uči od tacga mojstra ker sam je prov slab igralec, Kaj se pa tiče filma pa bo mogoče še kr ker je Brosnan v temle filmu če ga neb blo bi bil tale film še ena polomija (zame) kot twighlite ali kaj je že.

— Pejt
8.4. 2010 ob 12:28 zvezdica

Film je lušen. H čemer ne pripomore toliko Pattinson sam (klišejski mladinski lepotec brez resnih igralskih sposobnosti), kolikor celotna ekipa in zgodba o razbitih družinskih odnosih, sploh prisrčen in nepričakovan konec. Za resen babji večer je popolna izbira. Če bi se izognili pretirani patetiki (čustveni pretresenosti, ki zahteva strokovno pomoč psihiatra ob odrezanem šopu las na primer) bi lahko iz tega naredili tudi bolj resen in za širše (tudi moške) množice veliko bolj sprejemljiv in bolje ocenjen film.

— Audrey
8.4. 2010 ob 19:56

Ok film komi čakam sam Robert je pa grt. FUJ! sam drgač pa komi čakam

— lolipop
10.4. 2010 ob 0:02

A lahko zavežete s tem Robertom Pattinsonom? Prosim ne govorit de je film dober ker je on notr, to nažalost ne more bit res, ker je Twillight en čisti šit, New Moon je sicer malo boljši, ampak vseeno. Upajmo da ta film nima problemov s slabo režijo, pa tudi da ni preveč 'pocukran', če ne bo, bi znalo bit kar v redu. ISKRENO pa tud upam, da bo/je Pattinson tukaj dal malo več od sebe kot v Twillightu ipd., ker konec koncev niti ni slab igralec. Če ne, bi pa znal Brosnan kaj rešiti, če se bo dalo... Bomo vidli...

— chaos
10.4. 2010 ob 8:25
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži
10.4. 2010 ob 13:20

Ženske pplehke, druzga ne morem rečt. Who fu*king cares če Robert not igra? A je mogoče edini igralc v filmu?
Iz principa ga ne bom šla gledat...mogoče je film dobr, ampak bo poulaprn samo zarad takih žensk brez možganov kokr ste ve.

— Neja
12.4. 2010 ob 16:49

Phahaa okej u soboto gremo s frendi u kino pa na žalostn ni nč pamtnga... Jst bi šla tud tega gledat sam je Drama, k se mi pa ne zdi glih uno ful hudoo; Nemormo se odločt.... Kkšn predlog? =)

— KrNekii
15.4. 2010 ob 10:18
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži
15.4. 2010 ob 14:03

Zelo prisrčen film. Dobro odigran, lepa zgodba. In Robert je bil res odličen. Čeprav je film v ZDA dobil slabše kritike zaradi konca (ki naj bi izkoristil ameriško tragedijo, kar si lahko izmislijo samo američani), so si bili kritiki enotni, da je Robert blestel v filmu. Govoriti, da slabo igra samo zato ker je Robert Pattinson in je tako zelo priljubljen ni ravno zrelo, sploh ker se imajo nekateri za inteligentne samo zato, ker si filma ne bodo ogledali, ker on igra notri. Sama nisem "ženska brez možganov", (Zoisova štipendija se pač ne dobi brez možganov), pa tudi nisem "plehka", vendar spoštujem Roberta kot osebo in igralca, ki ni nikoli storil ničesar, zaradi česar bi ga bilo potrebno tako zelo sovražiti in zaničevati. Če so njegove oboževalke zmešane, to pač ni njegova krivda. In ja, film sem šla gledat zaradi Roba, ampak isto sem naredila tudi pri številnih drugih filmih, v katerih ga ni bilo. Pač en razlog moraš imeti, pa naj bo igralec, zgodba, kritike, režiser ali pa dolgčas. Priznam, filma si verjetno ne bi ogledala, če v njem ne bi bilo Roba, vendar če pa bi ga nekega dne vseeno videla, bi mi bil ravno tako všeč, zaradi zgodbe in drugih igralcev. Če pa sem zaradi tega plehka in neumna, tudi prav. Sem vsaj uživala v dobrem filmu.

— Lile
15.4. 2010 ob 14:12

Lušen film. Smešen in žalosten ter dobro odigran. Konec pa zelo nepričakovan.
Da pa je bil prizor, ko Caroline sošolke odrežejo lase patetičen, se pa ne bi ravno strinjala. Sošolke so se zafrkavale iz nje že zelo dolgo, in ko so ji odrezale lase, je bil to samo višek. Ne gre se za dejanje, ampak za pomen tega dejanja.

— Maire
15.4. 2010 ob 14:18 zvezdica

Od filma sem veliko pričakovala glede na ves hrup, ki so ga povzročali okrog njega in moram reči, da me je zelo presenetil v najbolj pozitivnem smislu. Zgodba je bila enostavna in mogoče na trenutke tudi malo klišejska (brez česa pač v ljubezenskih zgodbah ne gre), vendar mi je čas neverjetno hitro minil. Igralska zasedba je bila odlična, od veteranov do mladih igralcev. In ja, Robert Pattinson zna igrati. In to zelo dobro. V tem filmu me je res impresioniral, še zlasti mi je bil všeč njegov odnos z mlajšo sestro Caroline (odlična igra Ruby Jerins), ki je bil izredno prisrčen. Prav tako so bili dobro prikazani njegovi odnosi z drugimi liki. Pri Ally je pokazal tako nežnost kot jezo in njuna ljubezen je bila preprečljiva. Prijatelj Aidan je poskrbel za komiko in iz Tylerja izvabljal smeh, medtem ko je bil Tylerjev odnos z odtujenim očetom zelo napet in sovražen. Dobro je bil pokazan tudi odnos med Ally in njenim preveč zaščitniškim očetom.
Film je bil smešen, žalosten, dramatičen in romantičen in v celoti zelo lepo narejen. In čeprav je konec v ZDA povzročil veliko razburjenje pri številnih kritikih, mislim, da je bil dobro narejen in da je vsaj pri meni dosegel svoj namen - pokazati, kakšen čustven udarec je pri posameznikih povzročila ena največjih tragedij v zgodovini ZDA.

— Kaylee
15.4. 2010 ob 18:37

A ful smo ženske plehke ko nam je všeč en igralec??KAJ PA MOŠKI?Ko gledajo playboye, porniče 24/7, se slinijo za vsako žensko ki jo vidijo,pa si želijo ne vem kakšno žensko ipd..TO PA JE COOL?JA BRAVO NEJA,CARICA SI..le daj moškim moč,budalo

— Teja
16.4. 2010 ob 15:54

ta robert pattinson (pedrson) je pa tooooooooook GRT!!!!!!!! FUJ!!!! ona je pa igrala v rosswellu pa lepa je

— sovražm ga!
16.4. 2010 ob 16:25

Haha, Teja to si zelo dobro napisala :P
Jaz grem ta film gledat danes z prijateljicami in komaj čakam da ga vidim. In ja, gledat ga bom šla tudi zaradi Roba, ki je eden od mojih najljubših igralcev in se mi zdi res bedno od vas da pljuvate po njem samo zaradi tega ker je tako priljubljen.

— Lissa
16.4. 2010 ob 22:50

Ravno sem prišla iz kina, film je fanastičen!
Meni so se ob koncu kar zarosile oči :´(

— Dana
17.4. 2010 ob 7:43

Film je res zakon! Pattinsonu ta vloga čist bol paše kot v Somraku :D

— Tina
17.4. 2010 ob 12:23
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži
17.4. 2010 ob 15:49

Danes ga grem gledat pa se full veselim...valjda zaradi Roberta (twilight fan for ever XD)
Drugače pa bo pomoje tudi full zanimiu film, zaradi ostale zasedbe in zgodbe same...lepo je pa widet Roberta tudi kje drugje kot u Twilight Sagi....
:D CAN'T WAIT XD

— the*robsessed*one
17.4. 2010 ob 16:00 zvezdica

'Remember Me' sodi med filme, ki se te dotaknejo. Sodi me filme, ki niso namenjeni zgolj razvedrilu, temveč imajo moč te 'dregniti in povzdigniti' nad vsakdan in težave, ki jih prinaša vsakdan. 'Vživeti se' je enostavno, saj je v filmu mnogo elementov, s katerimi se je moč poistovetiti. Samo prepustiti se je potrebno toku in film te nagradi s prečudovito zgodbo, ki je občasno tako življenjska, da človeka kar malce stisne. Liki so dodelani in izvrstno odigrani, sploh če upoštevamo mladost (dela) igralske zasedbe.
Lep film, lepa zgodba... 8 / 10

— Đurassic
17.4. 2010 ob 16:40

Happy or sad end?

— :)
17.4. 2010 ob 20:54 zvezdica

Dones sm šla gledat ta film.

mene je film dobesedno potegnu notr in me prevzel!!
js sm samo sebe vidla v tem filmu v sestrci od taylerja.js mam starejžga brata in sva si zelo blizu in tut sama sem na svoji koži začitila kako je ,če te ostali ne marajo in se iz tebe delajo norca.konec je zelo zelo tragičen.zgodba je zelo dobro zastavljena, kar film še bolj nadgradi in je še boljši in še bolj vreden ogleda!!
film si zasluži čisto 10!!!!vredn je ogleda!!tudi za tiste, ki ne marajo roberta!!!

— eua
17.4. 2010 ob 20:57
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži
17.4. 2010 ob 22:44
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži
18.4. 2010 ob 9:15 zvezdica

Film sem gledala in me je zelo presenetil. Prvič zato, ker so ga na radiu "šimfali". Vendar sem se vseeno odločila za ogled, ker pač igra Robert.
Film je bil fantastičen in bila em ganjena. Je tudi malo drugačen od ostalih Hollywoodskih filmov, saj nima srečnega konca.
Ta film vam vsem priporočam, ker je res dober.

— katarinca
18.4. 2010 ob 10:07

NEJA veš ful koga briga a boš šla ti gledat film al ne....
pomoje se ne bo noben sekirav dobička se pa pr enmu tudi ne bo poznalo....

— ................
18.4. 2010 ob 22:18

Odličen film..res vreden ogleda

— Mateja
20.4. 2010 ob 18:34 zvezdica

Lejte, ne filma sodt po predsodkih in po svojih zamerah do igralcev, ampak če ga hočte gledat ga pejte, če ne pa ne. Pa proosm nehite nabijat ene bedne sovražne komentarje proti Pattinsonu, ka ga razn na ekranu ne poznate...Am, nevem kaj vam je Robert naredu, da tok čez njega govorite...Drgač pa sm vesela ka so v filmu tud dobri igrauci in ga bom šla gledat, ne zarad Roberta, ampak zato ker me zanima kaj so kej naredli ustvarjalci tega filma. Je tud Pierce dobr igrauc, pa tud Pattinson mi je uredu. Vrjamem, da so igralci dobro opravili=)

— bumblebee
20.4. 2010 ob 20:22 zvezdica

Kaylee, Maire, Lile in drugi podobnega mnenja - se strinjam.

npr. odrezan šop las, ki je tolikokrat omenjen - s tem so hoteli nekaj povedat, ni bilo to kar tako malo za hec prikazano. saj se točno vidi, da so ubogo punco potolkle s tem. in si kar predstavljam kako mora biti to hudo. najprej se mi je zdelo, da pretiravajo z akcijo, ki so jo zganjali, ampak potem sem se pa rajši malo zamislila. dober primer za primerjavo z dogodki iz vsakdanjega življenja, kako prepozno opaziš, da večina ljudi okoli tebe ni dobra družba... morajo ti najprej narediti kaj slabega.
po radiu sem slišala tudi razne kritike in oceno s celo -1. ni vsakemu všeč en film. me pa moti, ker se niti ne potrudijo razumeti osebe in dogodke, zakaj se kaj zgodi... me zanima, kako ti ljudje drugače živijo... itd.

v glavnem, poglejte si film, je vsaj 1x za pogledat :), igralci so čisto u redu, ni važno koliko je kdo slaven, filma pa ne prehitro sodit :)

— mm
21.4. 2010 ob 14:04
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži
24.4. 2010 ob 12:31

dejte mal cenzurirat komentarje, ker razen ful, cool ipd... ni od teh besed nič takšnega, kar bi me prepričalo ali odvrnilo od filma. kje so tisti dobri filmski kritiki, ki so se včasih razpisali..?!!

— šuš
24.4. 2010 ob 17:15

film me malce spominja na knjigo Catcher in the Rye. tyler je holden, sestra je phoebe, oba mata probleme ipd.

— jsttttt
24.4. 2010 ob 19:19

Roberta ne maram preveč ampak v tem filmu je bil carski. V twilight sagi je bil GGGGGGGGRRRRRRRRDDDDD, ampak ok.Sovražim ko si gre vedno kjerkoli ga človek vid z roko skoz lase k da je kej boljši. Pol je pa kao sramežljiv( ZIHER!!!). Ampak v temu filmu je bil CUTE. Carski film,tragičn konc. Pet zvezdic. TEAM JACOB!

— taylor lautner 4ever
25.4. 2010 ob 14:08

The movie are great.

— MALEDY
25.4. 2010 ob 14:23

Remember me movie is cool I like it

— Silvija
25.4. 2010 ob 19:40

Film se te dotakne. Priporočam vsem, ki si radi ogledate filme z vsebino, ki vam ostane. Dober film!

— noone
25.4. 2010 ob 19:42

najlepši film kar sem si jih ogledala. edini film pri katerem sem jokala kot dež.. res priporočam! dobra zgodba, dobri igralci, dobre scene....skratka,popolno

— gg.
26.4. 2010 ob 12:06

Odličen film . Splača se ga it pogledat ;)

— Darja
27.4. 2010 ob 10:41 zvezdica

Mislim da je to eden izmed najboljših filmov tega leta.Ne najboljši,a eden izmed njih.Film je presegel moja pričakovanja.Bil je romantičen,smešen,žalosten in pretresljiv.Vse kar dober film potrebuje.Za vse tiste ki so govorili da Robert Pattinson ni dober igralec..tukaj je dokaz.V tem filmu.Robert Pattinson je odličen igralec.Jaz filma nisem šla gledat samo zaradi njega ker nisem nekakšna obsedena najstnica ampak zaradi odlične zgodbe in kritik.Seveda tudi zaradi igralcev.
Konec je pretresljiv,nepričakovan,odličen.Tega nikakor nisem pričakovala.In tak konec je še najbolj primeren,vsaj po mojem mnenju.
Tudi sporočilo filma mi je všeč,jaz sem ga razumela kot "Ne izgubljaj časa,živi življenje,nikoli neveš kaj se lahko zgodi."
Torej,vsem toplo priporočam ogled.Moja ocena 10/10.
Lp,
Nina

— Nina
27.4. 2010 ob 11:24

omg .. toti robert pattinson je ful grdi .. sploh nwm kak je lahko nekaterim všeč ker je grozn . FUJ !! :D

— lejčii
28.4. 2010 ob 14:30

Film je zares vreden ogleda! Sicer ima zelo žalosten konec ampak se splača!

— HoHo
29.4. 2010 ob 0:42

... vsem, ki ste še v dvomih glede ogleda tega filma... TOPLO PRIPOROČAM :))) .... moja ocena 8/10... miha

— Miha 777
29.4. 2010 ob 9:44

dobra drama je...
problem je edino, da sem si ta film ogledala z najboljšo prijateljico na dan, ko sma se smejali in sma bili veselo razpoloženi...ta film me zato ni tako navdušil kot bi me ob kakšnem drugem trenutku...
mi2 sma se v dvorani skoraj razjokali...mislim...to ne morš vrjet kak nam enim gre lepo! nekateri ljudje se stalno pritožujejo ,kako so nesrečni. če si ogledajo ta film bodo videli, kaj je to žalost in nesreča.
Z prijateljico sma si vsekakor obljubili, da v kino ne grema več gledat drame, vam ljudem, ki pa ste v depresiji in žalostni, pa priporočam ogled filma.

— _movegirl_
29.4. 2010 ob 10:51

omg! grem gledat! pa še posnela si ga bom!!!!!!!!!!!!!!!!!!! omggggggggg! he is so cut!

— robert_pattinson_love
29.4. 2010 ob 12:29

Filme je odličen in nepričakovan med filmom nisi mogel vedeti kaj se bo naprej zgodilo, kaj lahko pričakuješ in konec je nepredvidljiv to mi je še posebej všeč saj pri nekaterih filmih že v sredini veš kako se bo vse razpletlo. priporočam da ogled saj mislim da ne boste razočarani. igralci so dobri tudi Robert me je presenetil nisem pričakovala da bo tako dober.

— s.
29.4. 2010 ob 15:08

Pejte ga gledat ,,,,,,,,,,, ful je dobr (: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...

— en kaa ne poznate
29.4. 2010 ob 17:56

Film se mi je zdel odličen in vreden ogleda!

— Pia
29.4. 2010 ob 19:47 zvezdica

Film mi je bil izredno všeč. Prikazuje težave današnjega sveta in mislm, da bi se lahko vsak najdel v njem. Film sicer ni za zelo sproščen večer, saj ti da marsikaj za premisliti. Nepričakovan konec, dobra igralska zasedba, zanimiva zgodba, vse to naredi film všečen.
Priporočam ogled. :)

— Teya
29.4. 2010 ob 21:52 zvezdica

Tudi sama sem si film ogledala..in moram priznati,da sem po koncu resnično začutila v sebi tisto grenkobo,popolnoma sem se uživela,saj je film odlično posnet in vsi dogodki se med sabo popolnoma povezujejo-ob koncu pa se nism mogla zadržati..in tudi kakšna solzica je prišla.sem pač softič:)
kakorkoli..lahko samo potrdim režiserjeve misli-šele ko zapustiš dvorano film pride ˝za tabo˝ in resnično se poglobiš v smisel življenja in nasplošno vsa navedena dejstva..ki se ne le v filmu, ampak tudi v resničnem življenju izkažejo za popolnoma pravilna.resnično vam priporočam ogled filma- če ne drugače-po filmu se resnično zamisliš in mogoče celo spremeniš svoja stališča..znaš ceniti življenje ZDAJ in v TEM TRENUTKU in TOČNO TAKŠNO KAKRŠNO JE..ljudje se namreč marsikdaj ne zavedamo da se naše življenje v hipu lahko popolnoma spremeni..
torej, rada bi vam rekla samo še to: ŽIVITE ZA TRENUTEK!

— remember_my_name
5.5. 2010 ob 17:58

Živijo že dolgo časa se sprašujem kdaj bo v slovenijo prišel filem The Runaways v katerem igra Kristen Stewart ali bo filem sploh prišeu na platna slovenije če kdo pozna odgovor naj prosim odgovori ! =)

— hey hey
8.5. 2010 ob 22:28

HUDO DOBER FILM...ODLIČEN

— špela
9.5. 2010 ob 14:48

ućeri sm ga gledala
prau zjokala sm se na začetku in
nakoncu :'(
film je res vreden ogleda!
robert me nikoli ni razočarau in prau
use uloge mu pašejo (:
film je prau za zjokat :'(
k robert nakoncu umre :S :'(

— *_*
9.5. 2010 ob 15:52

Moj Joža je precej bel fejst, ne pa ta robi.

— Micka
9.5. 2010 ob 16:18

Eden najlepših dram kar sem jih vidla zadnjih par let.
Aja, Nekdo.., koliko si pa ti stara? Očitno ne dosti, če ne veš, kaj se je zgodilo na tisti datum, ki ga učiteljica tik pred koncem napiše na tablo. Če bi vedela, potem ti ne bi bilo potrebno ugibati, kaj se zgodi na koncu filma.

— Kara
12.5. 2010 ob 14:10

js nimam nč prot robertu, sam nevem zakaj so skor vse punce v njega zalublene. prej je igrou tut u harry potter-u, pa se mi ni zdel da je biu popularn. zdej k je pa igrou u somraku pa večina reče: i love him
res pa je da je dobr igrauc
film mi je ušeč, le konca sploh nisem pričakovala

— someone
14.5. 2010 ob 22:57

ne morm vrjet da mi je na koncu filma ušla ena solza:( zelo življenski film; ne pocukrana in površinska ljubezen, kakršno smo vajeni v mnogih filmih, temveč pristna in nedolžna najstniška ljubezen, ki jo zelo dobro uprizorita mlada igralca Robert in Emilie. res sem vesela da sm si ogledala film!!!

— zukfjnbjjjhkc
15.5. 2010 ob 19:46 zvezdica

Moram rečt da me je film popolnoma presenetil. Poznala sem zgodbo, saj sem film dolgo čakala in si o njem prebrala veliko. Poln je bil pohval, še posebej za igro Roberta Pattinsona so imeli za povedati le najbolšje. Zato sem od filma ogromno pričakovala. In dobila še več. Film je življenski, predstavlja človeške napake, pa tudi njegove dobrine. Konec filma je popolnoma nepričakovan, ampak ogromnega pomena. Je film o katerem ne moreš samo reči: dober je ..ali ... ni mi všeč. Film te pusti polnega razmišljanj in spoznanj. Nekaj časa nisem bila sposobna misliti na nič drugega, in dodobra sem se zjokala, ker dojameš koliko je življenje vredno. Kako pomembno je da živiš za trenutek. Res priporočam ogled filma, saj je lep, pomenski in na nek način zelo poučen.

— tinx
17.5. 2010 ob 19:54

a kdo ve do kdaj bo ta film igrou v koloseju (do kerga dne)??

— ...
18.5. 2010 ob 19:31

... film je zares krasen, ...smeh in solze, toda film je za odrasle - zrele. po mnogih komentarjih pred mano ne morem verjeti, da greš v kino in potem pišeš mnenje o filmu ali je ta igralec lep, grd/ dober, zanič..., mnenje o vsebini filma pa nič.
s prijateljico, obe sva mami, ženi in zaposleni sva bili po filmu brez besed in globoko pretreseni. upava, da ne bomo družine uničili zaradi tempa in hlastanja...
uspešni in prezaposleni starši - oglejte si film, če že niste s čem prepozni.

— LI
19.5. 2010 ob 15:58

Res nimam pojma kaj mate nekateri proti Robertu. Priznam da sem bla sama ful navdušena nad Twilightom in ne zato ker so bli vsi drugi ampak ker mi je bil preprosto všeč. In ne Robert mi ni všeč zato, ker je igral v Twilightu ampak zato ker ma vredu karakter in je preprost. To sem opazila že v Harryu Potterju, ko noben za Twilight še ni niti vedel. Zaj pa se je to sploh pokazalo in ravno v Remember me. Ker pogosto hodim v Kolosej in sem že dolgo pričakovala ta film sem ga šla pač gledat. In zgodba je res lepa, predvsem pa življenjska. Film je res za zamisliti se, ker je zelo življenjski in Robert zna takšo vlogo odlično zaigrati. Če igralec ni kul še ne pomeni da film ni in obratno. Tak da jas ga priporočam zaj se pa sami odločite :)

— amy
20.5. 2010 ob 16:31

ej folk kwa vidte na temu Robertu Pattinsonu

— dc
26.5. 2010 ob 13:53

ni nč posebnga

— katja
26.5. 2010 ob 16:35

Film je res dober. Prejšnji teden sem šla gledat in veste kaj- Rob mi je bil celo bolj všeč kot v twilightu. Zagotovo pa moraš biti dovolj psihično zrel, ker je kar težka vsebina, a ob enem tudi lepa. Na koncu sem skoraj jokala! Priporočam vsem tistim, ki imate radi resne in kvalitetne filme. Pozdravček!

— twiefron
29.5. 2010 ob 17:01

vsi hvalite roba ali pa plufate po njem.
le retki pa komentirate film. bravo tisti

— xy
13.6. 2010 ob 18:54 zvezdica

Whatever you do in your life will be insignificant, but it's very imortant that you do it, because nobody else will. Like when someone comes into your life, and half of you says: ''You're nowhere near ready.'', but the other laf says: ''Make her yours forever.''

Film je enkraten. Ogledala si ga nisem samo zaradi tega, ker v njem igra Robert Pattinson, kar je naredila večina od vas, ki ste tu pisali komentarje. V tem ne vidim nobenega smisla. Če bi se on vrgel iz stolpnice, bi se tudi vi oz. ve, zaradi tega ker je pač on Robert Pattinson?
Kot velika oboževalka Pierca Brosnana, sem v filmu pogrešala malce več prizorov z njim, ampak verjetno to niti ni bilo potrebno. Že od prve scene z njim (na pokopališču ob grobu Michaela) se je začutilo ta napet odnos med Tylerjem in Charlesom in kakšni daljši odseki niti niso bili potrebni.
Robert Pattinson mi je zelo všeč in ne vem zakaj nekateri govorite, da ne zna igrat? V tem filmu je pokazal IN dokazal svoj talent. Ah, pa saj on je in ima vse kar potrebuje dober igralec: he is damn too hot, hud glas ima pa noro dobro igra. In on bo uspel... tako kot je Brosnan.

— Navdušenka nad filmom
13.7. 2010 ob 15:29

Tok doug sm se ga spravlala gledat da ga že nism nkjer več ujela. Sam...je pa edin komentar: Hud film! Že doooooug ne tok dobrga. Sploh ne vem kdaj sm na zadnje isti film dvakrat gledala v enmu dnevu...pa še kar ne morm nehat razmišlat o nemu:).

Pa še za vse k ste se zgoraj kregal: eni pač grejo gledat zarad igralcev eni zarad zgodbbe spet tretji zarad kraja dogajanja...motivov je velik;). Noben ni napačn, usak je nekak taprav v tistmu trenutku za tisto osebo;). Pač če greš gledat igralca si pač temu primerno star...nauš tok osredotočen na zgodbo, je nit nauš dojemau, boš pa vesel(a) da si igralca gledala-stvar rešena. Glavn da smo na konc usi zadovoln, usak odnese od usakga filma, dogodka al pa sma trenutka v življenju točn tisto pa tolk kukr je pač on sam takrat prpravlen;) Peace!
Lp

— TuTi FruTi
26.7. 2010 ob 1:11

ubistvu mi je robert pattinson dobr igrauc.od filma sm pričakovala velik.prepričana sm bla da me bo presenetu. sam....me ni.brezvezn film.kr nek.člouk bi mislu da bo use dobr nakonc pa skoč s stolpnce. zakaj je sploh skoču??? beda.pa opazla sm da so filmu na imdb dal oceno 6, več ku somraku,new moon al pa mrku.ku so stukrat bolši filmi. al pa film the last song je 1000000000x bolši,zgodba je zlo dobra use je kul tuki pa mu dajo oceno 3/10..mism ej...uglaunm bla sm razočarana.:(

— DaDa
3.8. 2010 ob 9:15

sploh ni nč posebnega pa bedn je...sm mislna da bo supr...pa ne.. pol sm si ga pa prekinla...

— katja
5.8. 2010 ob 12:20

@DaDa.. skoči iz stolpnice? :O

Hmm.. verjamem da si mlada, ampak mislim, da bi vseeno lahko poznala tragedijo, ki se zgodi na koncu filma.. -.-

— mm_mm
17.8. 2010 ob 15:08
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži
21.8. 2010 ob 18:45

Film mi je bil neverjetno všeč, sploh pa igra Pattisona ker je bil res taprav za ta lik.

— Bridget
1.11. 2010 ob 18:57
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži
12.12. 2010 ob 20:47

v glavnem v tem filmu se pattison izkaže kot res dobr igralc... v somraku se mi sploh ni zdel nevem kolk dobr...tuki se pa 100% izkaže...
vseekakor vreden ogleda....
v somraku je pretirano trd (drža, hoja pa to...?...se je tud tuki sm ne tuk...

film za zjokat...

— ***---***
17.1. 2011 ob 12:45

nisem se gledla tok fejst film ..................the best

— tina
24.2. 2011 ob 18:34

film je res odličen. film, ki ti da mislt. res. in ne zaradi igralcev, ker Roberta res ne maram preveč, temveč zaradi njihove igre in zgodbe, ki jo prikažejo.

— eva
29.4. 2011 ob 12:07

zelo dober film!

— Anita
31.12. 2011 ob 13:04

ahahha, ženske čist obsedene z pattinsonom ahahah :D

— Nekdo
4.11. 2012 ob 14:31

najbolši je konec filma, mislim ful globok občutek ko vidiš datum 11.september in pol prov veš kaj se bo zgodil. kr praznina al neki aveš..

in ja, Robert je hud :)

— cross

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.