Kolosej
Film distribucije Cinemania group

Ne bom več luzerka

drama
V slovenščini
1h 28min / 88min
Leto: 2018
Država: Slovenija
Jezik: slovenščina
Scenarij: Urša Menart
Režija: Urša Menart
29-letna Špela je diplomirala je iz umetnostne zgodovine, kar pomeni, da še nikoli ni imela redne službe. Za razliko od njenih najboljših prijateljic, ki sta se pred leti odselili iz Slovenije in se ne nameravata vrniti, Špela trmasto vztraja, da bo ostala v Ljubljani. Ko delo v tujini dobi tudi njen dolgoletni fant, Špela ostane brez stanovanja, službe in družbe. Preseli se k staršem in babici, ki zdaj živi v Špelini otroški sobi. Toda želi se osamosvojiti in odrasti, namesto da bi še naprej podaljševala svojo že tako ali tako deset let predolgo adolescenco.

Festival slovenskega filma, Portorož 2018: Vesna za najboljši film, Vesna za scenarij (Urša Menart), Vesna za igralko v stranski vlogi (Živa Selan), Posebna omemba žirije Slovenskih filmskih kritikov, Nagrada Iridium Filma

Komentarji

24.4. 2019 ob 19:12

TA FILM KO SEM SI GA VČERAJ OGLEDALA S PRIJATELJEM JE RES POUČEN GLEDE REALNEGA DRUŽINSKEGA ŽIVLJENJA, O ODRAŠČANJU MLADIH......O TEŽAVAH....MLADIH IN O RAZGOVORIH......ZA SLUŽBO..O ODNOSIH MED SABO V DRUŽBI.......IN NA KONCU kokolo opazila in se z njim odpelje.....KAKO KOLO VEČ VREDNO KO POTOVANJE, PRTLJAGA....res uredu in poučen za odnose in odraščanje....slovensko in vse snemano v ljubljani in napet film....vmes ko bila obupana v Ljubljanici....NIKOLI NI ZA OBUPAT.....

— MARIJA

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.