Kolosej
Film distribucije Cinemania group

Naš vsakdan

drama
Samo v Koloseju Maribor
Podnapisi
1h 29min / 89min
Leto: 2015
Država: BiH, Hrvaška, Slovenija
Jezik: bosanščina
Scenarij: Ines Tanović
Režija: Ines Tanović
Družina Sušič se vsak dan prebija preko običajnega življenja bosanske družine, dokler niso zaradi številnih težav postavljeni pred težke čustvene izzive. Oče Muhamed je užaljen, ko njegovo podjetje prodajo na borzi, upokojeni mami Mariji odkrijejo raka na prsih, njun sin in vojni veteran Saša ne najde prave zaposlitve in življenjskega smisla, hčerka Senada, ki živi v Sloveniji, pa je noseča. Odtujena družina se poskusi soočiti s težkimi preizkušnjami, ob tem pa vsak na svoj način spoznavajo pomembnost pozabljenih družinskih čustev in medsebojne navezanosti.

Zgodba o problemih tranzicijske družbe, ki ljudem poskuša vsiliti neke nove standarde, hkrati pa jim ne more omogočiti osnovnih življenjskih pogojev. Saša (40) je mladenič, ki se počuti izigranega, vojna ni prinesla zmage, temveč status quo. Oče Muhamed (63) doživlja katarzo. Iz neizprosnega človeka, ki se ne želi odpovedati svojemu prepričanju, se spreminja v skrbnega, čustvenega očeta, ki dojame, da je družina najpomembnejša. Kot tipična bosanska ženska nosi mati Marija (60) svoje trpljenje v sebi, to pa se izrazi na najhujši način – z rakom dojke. Četudi bolna, je mati resnična gonilna sila družine.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.