Kolosej
Film distribucije Slovenski filmski center

Naš avto

komedija
Na sporedu od: 12.12.1962, Kolosej Ljubljana
Leto: 1962
Država: Slovenija
Scenarij: František Čap
Režija: František Čap
Mladi piranski fotograf Pino Vrabec dobi časopisno nagrado za neko svojo fotografijo. Pri lokalnem časopisu ga sprejmejo za fotoreporterja in Pino se odloči, da si bo z denarjem, ki ga bo dobil za nagrajeno fotografijo, kupil avto. Njegova družina je proti, ker bi si vsak rad kupil nekaj zase. Poštar prinese nagrado, toda namesto denarja je v kuverti samo diploma. Sosedje, ki živijo na majhnem trgu in ki vedno slišijo vse, se jim posmehujejo, a zdaj šele so Vrabčevi odločeni, da si kupijo avto. Vsa družina, dedek in babica, oče in mati, Pino in njegov mlajši brat, ki se edini spozna na avtomobile, se odpelje v mesto in se pusti pretentati mešetarju, ki jim proda star in hrupen buick. Pinu naročijo reportažo iz bližnjega kraja, do katerega pa ne pride, ker se je avto pokvaril. Vsa družina ima opravka samo še z avtom, ki je skoraj že izpraznil njihovo hišo (prodajajo stvari, da lahko plačujejo nenehna popravila), Pino pa zaradi avta zanemarja svojo prijateljico. Vseh tegob so rešeni, ko se babica z avtom zaleti in ga uniči. Avto odpeljejo z oslom, Pino in njegova prijateljica pa sta spet srečna na kolesu.

Komentarji

27.7. 2005 ob 9:52

hehe! prebrala sem vsebino filma in se mi zdi, da bi si film rada ogledala, saj si ga se nisem! komaj cakam.

— petra
23.8. 2007 ob 11:08

dobr film :D

— david
17.10. 2009 ob 14:59

kok kool film mislim kar tako naprej pa dobimo mogoce leta 9775 oskarja
hahahahahahahahahaah

— oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
22.4. 2014 ob 7:46

Bil sem v koloniji v Piranu, ko so snemali film. Zelo smo se zabavali. Veliko novega videli. Lep dan.

— gregor

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.