Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Nanny McPhee - čudežna varuška

družinska komedija
Na sporedu od: 9.3.2006, Kolosej Ljubljana
1h 37min / 97min
Leto: 2005
Scenarij: Emma Thompson po knjigah Christianne Brand
Režija: Kirk Jones
Ovdoveli gospod Brown (Colin Firth) neuspešno kroti svojih sedem radoživih otrok, dokler mu na pomoč ne priskoči nenavadna Nanny McPhee (Emma Thompson), ki poleg zvitosti premore tudi nekaj čarobnih skrivnosti, s katerimi si počasi pridobi zaupanje otrok, pomaga pa tudi gospodu Brownu pri iskanju primerne družice, da bi se lahko znebil ukazovalne tete Adelaide, ki meni, da otroci potrebujejo mamo.

Sedem Brownovih otrok - Simon, Tora, Eric, Lily, Christianna, Sebastian in dojenčica Aggy - bi verjetno brez velikega pretiravanja lahko razglasili za najbolj neznosne pamže, kar jih je videl svet. Njihov oče dela v mrtvašnici, tam preživlja vse dneve, da bi svojim otrokom omogočil vsaj znosno življenje. Če ne bi bilo tete Adelaide, kratkovidne in naglušne, a stroge in prevzetne plemkinje, ki jim finančni primanjkljaj pokriva z mesečno rento, bi vsem skupaj precej trda predla.

Medtem ko oče gara in se obenem še skuša, dokaj neuspešno, sprijazniti z ženino smrtjo, pa za otroke skrbijo varuške. A vsaka le kratek čas. V trenutku, ko spoznamo to družino, že sedemnajsta varuška po vrsti namreč vrešče brezglavo beži čim dlje proč od neznosnih mulcev.

G. Brown je postavljen pred dve skoraj nerešljivi težavi. Teta Adelaide mu je zagrozila, da bo družino nehala finančno podpirati, če se ne bo poročil v roku enega meseca. Po drugi strani pa so mu v agenciji, kjer je dotlej najemal varuške, zaloputnili vrata pred nosom. Za neznosno Brownovo mularijo ni nobene varuške več. Ukrotiti jih ne moreta niti služkinja Evangeline, ki jo imajo otroci sicer zelo radi, niti kuharica, ki je večino svojih dni preživela v vojaški kantini in je navajena stroge discipline.

G. Brown pa nenadoma zasliši glas, ki mu prišepne, da je za njegovo družino edina rešitev varuška McPhee, ki pa ne dela za nobeno agencijo in nihče ne ve, kje bi jo lahko našli.

Kmalu zatem, zvečer, ko so otroci še bolj neznosni kot ponavadi, če je to sploh še mogoče, se pred vrati pojavi nenavadna ženska - legendarna varuška McPhee. Čvrsta, skoraj smešno grda pojava s krompirjastim nosom in bohotnimi bradavicami na obrazu. In s pohodno palico. Obupanega očeta samo na hitro povpraša ali otroci rečejo prosim in hvala. In ko le-ta malce zmedeno odvrne "V zvezi s čim?", je varuški povsem jasno, da je prišla na pravi naslov.

Prvo srečanje med otroci in novo varuško mine vse prej kot prijetno. Tudi naslednji dan jih čaka precej stroga lekcija. A počasi začnejo sprejemati nekatera osnovna pravila olike.

Medtem pa teta Adelaide še vedno greni življenje ubogemu g. Brownu, ki nikakor ne uspe najti primerne družice, s katero bi se lahko tako hitro poročil. Ne preostane mu drugega, kot da začne dvoriti ge. Quickly, precej neposredni vdovi, ki pa jo k g. Brownu vleče vse kaj drugega kot ljubezen do otrok. Le-ti pa tudi poskrbijo, da je njun prvi zmenek, milo rečeno, popolna katastrofa.

A zapletov še ni konec. Teta Adelaide želi eno od deklet odpeljati, da bi živela pri njej, pod njenim strogim očesom. Na srečo je to oko precej kratkovidno, zato namesto ene od deklic s teto odide služkinja Evangeline, ki si je že od nekdaj želela, da bi postala izobražena mladenka.

V glavnem ... nadloge se kopičijo, zapletom ni videti konca, poročni dan pa se neizogibno bliža ...

Film Nanny Mcphee - čudežna varuška je nastal na osnovi serije otroških zgodbic "Nurse Matilda", ki jih je v zgodnjih 60-ih letih napisala Christianna Brand.

O igralcih

Emma Thompson (varuška McPhee/scenarij): Ob koncu 80-ih je ob Jeffu Goldblumu in Rowanu Atkinsonu zaigrala v komediji The Tall Guy Mela Smitha. Leta 1988 je posnela film Henry V, režiserja in soigralca Kennetha Branagha (Renaissance Film). Naslednje leto je zaigrala v celovečercu Jamesa Lapina Impromptu. Ob koncu leta 1990 je ponovno sodelovala s Branaghom v filmu Dead Again, sledila pa je vloga Margaret Schlegel v filmu Howard's End Jamesa Ivoryja (Merchant-Ivory). Slednja ji je prinesla oskarja in zlati globus za najboljšo igralko, pa tudi nagrade New York, Los Angeles in National Film Critics ter nagrado BAFTA. Leta 1992 je za Renaissance Film zaigrala Maggie v Branaghovem filmu Peter's Friends in Beatrice v filmu Much Ado About Nothing, ki ji je prinesel nominacijo za najboljšo igralko pri Independent Feature Project West (Spirit Awards) in American Comedy Awards, ter nagrado London Film Critics Circle za najboljšo igralko. Za vlogo v filmu The Remains of the Day je bila nominirana za oskarja in zlati globus, prejela pa je nagrado London Film Critics Circle. Nominacijo za oskarja in zlati globus si je priigrala tudi z vlogo v filmu Jima Sheridana In the Name of the Father.

Leta 1994 je ob Arnoldu Schwarzeneggerju in Dannyju DeVitu zaigrala v komediji Junior režiserja Ivana Reitmana.Leta 1995 je odigrala glavno vlogo v filmu Carrington Christopherja Hamptona. Po romanu Jane Austen je napisala scenarij za film Sense and Sensibility Anga Leeja in prejela oskarja za najboljši prirejen scenarij, pa tudi zlati globus, nagrade Writers Guild, Boston Society of Film Critics, Broadcast Film Critics, Chicago Film Critics, Los Angeles Film Critics in New York Film Critics. Nominirala jo je tudi Britanska akademija filma in televizije. Vloga v Sense and Sensibility ji je prinesla nagradi BAFTA in National Board of Review za najboljšo igralko, nominacije za oskarja, zlati globus in Screen Actors Guild.

Sledile so glavne vloge v filmih The Winter Guest Alana Rickmana, Primary Colors Mikea Nicholsa, in neodvisnem filmu Judas Kiss Sebastiana Gutierreza.

Colin Firth (g. Brown): Televizijsko občinstvo ga je spoznalo, ženske pa so začele vzdihovati za njim, ko je nastopil v vlogi g. Darcyja leta 1995 v BBC-jevi adaptaciji Prevzetnosti in pristranosti Jane Austen. Igral je na odrih in na filmu, na primer v Formanovi adaptaciji Nevarnih razmerij - Valmont. Za svoje delo je prejel več nominacij BAFTA.

Filmi: Another Country (1984), Dutch Girls (1987), A Month in the Country (1988), Apartment Zero (1989), Femme Fatale (1990), Valmont (1990), Hostages (1993), Wings of Fame (1993), The Advocate (1994), Playmaker (1994), Circle of Friends (1995), The English Patient (1996), Fever Pitch (1996), A Thousand Acres (1997), Shakespeare in Love (1998), Fever Pitch (1999), My Life So Far (1999), Relative Values (2000), Bridget Jones's Diary (2001), Fourplay (2001), The Importance of Being Earnest (2002), Girl with a Pearl Earring (2003), Hope Springs (2003), Love Actually (2003), What a Girl Wants (2003)

Kelly MacDonald (Evangeline): Na velikih platnih se je prvič pojavila leta 1996, v filmu Trainspotting. Od takrat je nastopila v številnih uspešnih in pri kritikih in gledalcih cenjenih filmih: Lassie (2005), The Girl In The Cafe (2005), The Hitchhiker's Guide To the Galaxy (2005), Finding Neverland (2004), Intermission (2004), Gosford Park (2001), Strictly Sinatra (2001), Some Voices (2000), Stella Does Tricks (2000), Two Family House (2000), Entropy (1999), My Life So Far (1999), Splendor (1999), The Loss of Sexual Innocence (1999), Cousin Bette (1998), Elizabeth (1998)

Angela Lansbury (teta Adelaide): Njena kariera traja že več kot pol stoletja, v tem času pa je najprej zablestela kot filmska igralka, nato se je izkazala na Broadwayu, osvojila pa je tudi televizijsko občinstvo z izvrstno vlogo v nadaljevanki Umor, je napisala. Rodila se je leta 1925. Njena mama je bila prav tako igralka. Ko je mala Angela pri desetih letih videla odrsko postavitev Hamleta, se je zaklela, da bo tudi ona uspela kot igralka. Ko je imela 14 let, so se preselili v ZDA, kjer je nadaljevala študij igre. Pri 19. letih je bila prvič nominirana za oskarja, takoj naslednje leto drugič.

Doslej je nastopila v 44 filmih: Fantasia 2000 (2000), Anastasia (1997), Beauty and the Beast: Belle's Magical World (1997), Mrs. Santa Claus (1996), Beauty and the Beast (1991), The Shell Seekers (1989), The Company of Wolves (1985), The Pirates of Penzance (1983), The Last Unicorn (1982), The Mirror Crack'd (1980), The Lady Vanishes (1979), Death on the Nile (1978), Bedknobs and Broomsticks (1971) ...

Celia Imrie (ga. Quickly): Najbolj znana je po svojih televizijskih vlogah. Na velikem platnu smo jo videli v filmih: Bridget Jones: The Edge of Reason (2004), Wimbledon (2004), Calendar Girls (2003), Out of Bounds (2003), Heartlands (2002), Lucky Break (2002), Revelation (2002), Bridget Jones's Diary (2001), Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999), A Christmas Carol (1999), Hilary and Jackie (1998), The Borrowers (1998), The Canterville Ghost (1998), A Midwinter's Tale (1996), Mary Shelley's Frankenstein (1994), The Return of the Native (1994), Highlander (1986), The Wicked Lady (1983), House of Whipcord (1975)

Imelda Staunton (ga. Blathenwick): Ena izmed najboljših britanskih gledaliških in televizijskih igralk je zaigrala v številnih celovečercih, med drugim v Shakespeare in Love, Sense and Sensibility, Crush, Much Ado About Nothing in Peter's Friends. Na malih zaslonih smo jo videli v dramah Cambridge Spies in David Copperfield. Za svoje gledališko delo je prejela tri prestižne nagrade Olivier in sicer dve v kategoriji za najboljšo stransko igralko z igrama The Corn Is Green in A Chorus Of Disapproval ter v kategoriji za najboljšo igralko v mjuziklu z Into the Woods. Na gledaliških odrih je navdušila še z vlogami v Guys And Dolls, The Beggar's Opera, Schweyk In The Second World War, Life X 3, Uncle Vanya, Habeas Corpus ter Calico.

O ustvarjalcih

Kirk Jones (režija): Doslej je za veliko platno režiral le film Waking Ned Devine, za katerega je tudi napisal scenarij. V veliki meri se posveča režiji televizijsih oglasov za znane blagovne znamke, kot sta Mercedes in vodka Absolut.

Henry Braham (direktor fotografije): Bright Young Things (2004), Crush (2002), The Invisible Circus (2001), Shooting Fish (1998), Waking Ned Devine (1998), The Land Girls (1998), For Roseanna (1997), Roseanna's Grave (1997), Splitting Heirs (1993)

Komentarji

5.2. 2006 ob 12:52

kera bedna :/

— mah
7.2. 2006 ob 20:49

filma žal še nisem gledala, toda vseeno menim da je dober! tisti k pišejo komentarje kot naprimer "mah" kera bedna, pomeni, da surfajo po internetu ker jim je dolgčas! NE POSLUŠAJTE TAKIH LJUDI! POSLUŠAJTE MENE!

— lara
17.2. 2006 ob 15:38

...je! Čeprav se mi ne zdi čist komedija! :D Ampak dobro je ql film!

— Eddie
19.2. 2006 ob 15:43

NEZNANEC IMA ČISTO PRAV BEDA JE FILM IRARA NI IMELA PRAV FILM JE BEDEN

— neznanec
19.2. 2006 ob 18:49 zvezdica

Strinjam se z iraro film na žalost še nisem gledal vendar pa po napovedniku sodeč je zelo kul ne smemo samo misliti kakšen je film moramo tudi malo pomisliti koliko veliko ljudi je mesece in mesece vlagalo truda v ta film. Zato mu moramo izkazati vsaj toliko spoštovanja da ga ne grajamo ter ne govorimo da je bedn film. Filma se že veselim ter ga predlagam vsem ki imajo radi malo čaravnije. Za konec pa še kolosej vi ste kul!

— neo
21.2. 2006 ob 19:54 zvezdica

Film sem si že ogledal na DVD-ju in moram priznati, da sem neizmerno užival v vragolijah, ki so jih počeli otroci, v skoraj neprepoznavni Emmi Thompson v vlogi "res" grde varuške McPhee (konec je presenetljiv:)) in neverjetno magični glasbi, ki jo je prispeval Patrick Doyle. Film je res vreden ogleda, saj v sebi združuje prave moralne vrednote družine, polno ljubezni, humorja in ščepec čarovnije!

— moviefan
23.2. 2006 ob 18:37

js ga bom tui šla gledt...se mi zdi zelo zanimiv;) sam upam da ne bojo prevedli u slovenščino...grdo je slišat, ma kdr je kšna risnka al film sonhroniziran v slovenščino, pokvari cel film...ne rečem če bi usaj znali sinhronizjrt, tku d bi res meli kej od tga...ma nimjo pojma od tga!!najbulše bi blo če sploh nebi začeli s tem...ok...zdej pravim kr neki..nima povezave s tem...ok...sam tko povem;) grem gledat film;)

— petra
23.2. 2006 ob 20:24

ta film bo zlo uredu kr sm že vidla reklamco tko da se vam splača it gledat ker je ful frajarski pa še tko sem se smejala ko je zgledla ona ko čaravnica v resnic pa je bla navadna varuška pa oni otoci so se jo tko bali da je blo joj heh mislm ql ql ql ql film je biu ite ga gledt kr se vem splača pa poljubčeke vsem pa tko za informacijo jaz sem ena mala sarčika veliko me jih že pozna tisti ko pa me še ne pa se ne sekirajte pa vpište se mi na moj msn sem ful vreji bote vidli ko se bote z mani menili hehe

— sara
25.2. 2006 ob 12:59

nanny mcphee je zelo smešna, po drugi strani pa kar malce grozljiva. Je komedija, ki ji ni konca in kraja zato priporočam vsem otroko in tudi vsem ostalim, da si jo ogledajo.

— nina
27.2. 2006 ob 18:33

film se nisem gledala ampak mi je vsec raklama im posnetek upam da ga bom lahko sla gledat

— dober film
28.2. 2006 ob 15:52 zvezdica

sm že gledala; morm rečt, da je fletkan film :) otroci ga lomjo, varuška pa dela čudeže. film priporočam vsem, ki se se sposobni vživet v otroške vragolije. enostavno magično!

— jst-ka
28.2. 2006 ob 21:06

Film je beden!

— ne poslušajte drugih
4.3. 2006 ob 20:19 zvezdica

Folk toti film si morte polejat. Bolšega filma skoraj da ni. Zraven se nasmejiš, si v dvomu in na koncu čisto presenečen. V glavnem priporočam!

— Simon
9.3. 2006 ob 15:05 zvezdica

Večkrat prebiram komentarje in sem pogosto zgrožena. Za pisanjem v slengu se skriva neznanje oz. nepismenost. Ravno tako sem presenečena, da toliko mladih negoduje nad sinhronizacijo v slovenščino. Sinhronizirani filmi so namenjeni predvsem mlajšim gledalcem, ki še niso tako dobri bralci, da bi lahko sledili dogajanju na platnu. Igralci, ki posojajo glas raznim risanim junakom, so profesionalci, zato si zaslužijo vse pohvale in ne graje. Če sami ne bomo ponosni na svoj jezik, si ga sploh ne zaslužimo.

— Tea
10.3. 2006 ob 6:12 zvezdica

No, jaz pa nisem več tako mlad in tudi nepismen očitno ne, saj se profesionalno ukvarjam z lektoriranjem slovenskega in s prevajanjem v angleški jezik in nazaj (pa še pedagoško sem aktiven), ampak se mi zdi sinhroniziranje v slovenski jezik vseeno skoraj popolnoma nesprejemljivo. Zakaj? Prvič se mi zdi film neverodostojen, saj s sinhronizacijo odvzamemo (beri: kastriramo) lik, ki ga najbolje pozna tisti igralec, profesionalec, ki je lik uprizoril. To je še posebej tragično, če gre za v Evropi in Ameriki priznano odlično igralko Emmo Thompson. Drugi razlog pa je v tem, ker mladim (in tudi vsem drugim) odvzamemo možnost izpopolnjevanja angleškega jezika. To se mogoče komu zdi smešno. A tisti naj pomisli, če bi Francozi, Nemci, Španci in drugi veliki narodi, ki si lahko "za hec" privoščijo sinhronizacijo v svoj jezik res tako slabo znali angleški jezik, če bi si filme (ki so predvsem v angleščini) ogledovali v nesinhronizirani obliki. Ne želim povzdigovati angleščine, ampak gre za jezik, ki je trenutno v svetu "lingua franca", kot sta bila nekoč francoščina in še prej latinščina. Koloseju bi ob tem svetoval, da omogoči ogled tudi originala, saj sem prepričan, da še zdaleč nisem edini, ki ga sinhronizacija moti. Če ne bo možen ogled v originalu, bom počakal na izid DVD-ja. Tebi Tea pa svetujem, da si malo manj "zategnjena", patetična in 'a priori' ne ponižuješ drugih ljudi. S teboj se strinjam v le v tem, da je sinhronizacija zelo koristna (samo) za tiste majhne otroke, ki še niso sposobni brati podnapisov. Bi pa še pristavil, da slovenski otroci prav zaradi podnapisov v kinu in na televiziji postanejo pismeni dosti hitreje kot njihovi vrstniki v Nemčiji, angleškem svetu ali Franciji, ki imajo pri filmih "potuho" v sinhronizaciji. Radovednost in motivacija sta pač najboljša motivatorja pri učenju svojega in tujega jezika.

— Jezikoslovec
10.3. 2006 ob 9:19

Ali je ta film sinhroniziran v slovenscino?

— vprasanje
13.3. 2006 ob 14:17 zvezdica

Jaz se čisto strinjam z jezikoslovcem in priporočam otrokom original sinhronizacijo, s tem se namreč največ naučijo. Jaz osebno sem se naučil osnovo angleščine z gledanjem amerišk risank (npr. Cartoon Network). In se strinjam z jezikoslovcem.

— Jaman
13.3. 2006 ob 14:49

Se strinjam z jezikoslovcem. Osebno me sinhronizacija moti, ker film samo popaci, zato sem si varusko ogledala v anglescini - odlicen film.

— cudovit film
13.3. 2006 ob 16:46

jaz bi to ful rada šla gledat!!! sam plis mi povejte neki.. bi bil ta film primeren za 7 let (moja sestra). prosim povejte mi ker bi tudi ona rada šla to gledat! lep pozdrav vsem!

— Neyzha
13.3. 2006 ob 18:37

film je bil dober in zanimiv

— marko
13.3. 2006 ob 19:11 zvezdica

Film je bil zelo dober.Poglejte: stara varuška McPhee lahko ukroti 7 otrok, potem pa postane z vsakim lepim vedenjem lepša-izgine ji ena "grda" stvar.Kar pomeni: če boš ubogljiv, bodo tudi drugi zadovoljni. Res lep film.

— Špela
20.3. 2006 ob 18:58

ma js nisem videla še takega filma.To je zakon! ko sem to gldala u kinu... si nisem mogla kaj ne,da bi se smejala.in zraven sem jedla še kokice in ko sm jih držala,takrat, ko sm se smejala mi je pol kokic padlo ven!joj! mani je blo fuul dobro ko so nagajali uni otroci* ma uglvnem mi je bilo skoraj use čisto isto!

— natty_ka
21.3. 2006 ob 13:43

jst grem dons s prjatlcami gledat ta film in upam, da mi bo všeč! drgač, sinhronizacija se mi ne zdi uredu, ker s tem čist pokvarjo film-ga spremenijo! ljubiteljica emme thompson

— ljubiteljica emme thompson
21.3. 2006 ob 17:29

gdaj bo to

— butec
21.3. 2006 ob 17:31

film je zanč brezvezn je

— butec
23.3. 2006 ob 13:32

Ful dober film! če še ga niste pol ga ijite glejat!ful vreji film =)=)

— Tada
23.3. 2006 ob 19:04

SICER FILMA NISM SE GLEDLA SE MI ZDI DA JE FAJNI SAJ SM ZE 111 VIDLA REKLAMO ZA NJEGA PA MOJE SOSOLKE GOVORIJO DA SO GA SLE GLEDAT PA DA JE FUL FAJNI TAK DA SVAK CAST VSEM KO SO SODELOVAL V FILMU PA GA POMAGAL NARDIT SE 1 CESTITAM P.S AJA PA ITAK DA GA NE SMEM ZAMUDIT TAK DA KR BREZ SKRBI CE NE PRIDE DRUG PRIDEM PA JS

— MAJA
25.3. 2006 ob 11:10

ja film je zelo cool pa tudi smeješ se.je fenomenalen in zanimiv. TO SI MORATE OGLEDATI! in če si ga ne se pa nebote nasmejali hahahihi!

— tinchy
25.3. 2006 ob 18:37 zvezdica

film je poučen.če bi ga lahko ocenjevali bi mu dala oceno 10.

— nika
26.3. 2006 ob 11:46 zvezdica

Film mi je bil všeč, lahkotna vsebina in igrivost vlog. Definitivno se strinjam z jezikoslovcem... da to kar naredijo s sinhronizacijo... je totaln šodr. Mene osebno to odvrne od filma.

— Sweety
28.3. 2006 ob 10:06 zvezdica

Odličen film, za otroke in starejše. Hči še vedno govori o čudežni varuški. Že dolgo nisem gledala tako lahkega, čustvenega filma. Odlično.

— Mirjam
29.3. 2006 ob 21:06

rečem vm ne it tega gledat k je za crknt bedno!! je za vaše dobro pa še škoda dnarja!!!

— mah ena
30.3. 2006 ob 13:45

zanimiv za gledat in hkrati pa je film tut humorističen

— petra
1.4. 2006 ob 14:38

Meni se film zdi fin, naravnost čudovit.Najraje bi ga šla gledat še enkrat.

— PMK
3.4. 2006 ob 18:56

ta film mi je bil zelo ušeč je čaroben pa tudi zaminiv in za pogledati...

— Špelck
4.4. 2006 ob 15:23 zvezdica

Ne razumem problematiko sinhronizacije.Koga moti. Predšolske otroke ali odrasle? Veliko boljše je da otroci poslušajo sinkronizacijo kot pa da odrasli poslušamo prevajanje mamic otrokom. Film toplo priporočam. Zgodba je zanimiva in besedni zaklad prevajalcev primeren.V kolikor bodi imeli otoci (naša prihodnost) samo Angleško izobrazbo pridobljeno iz risank in filmov se bojim, da ne bodo najbolj uspešniv življenju.

— jo-ni-1
23.5. 2006 ob 15:10

Samo to bi rada povedala, da je film super in prav zares prija, da še nardijo kak tak film - brez nasilja, mislim. Super film.

— Barbara
26.8. 2006 ob 15:41

Meni je zelo kul tale film.Jaz bi tudi jo včasih rabla.

— maruša
24.11. 2006 ob 20:48

Men je pa to blo najbl ušeč k je iz augusta kr decembr nastau.to bi blo ful carsko v resničnem svetu.!

— Lolchi-kaaa
25.11. 2006 ob 13:01

Zelo sem se zabavala ,ko sem gledala ta film,ker je zabaven in poučen.Sploh pa je všeč varuška,ki jo igra Emma Thomson,ker z vsakim uspešnim dejanjem,postane lepša.Je res vreden ogleda,moja ocena filma je 10+ .

— milenci
26.3. 2007 ob 15:19

ČUDEŽNA VARUČKA MI JE BILA ZEČLO DOBER FILM LAHKO BI NAREDILI NADELJEVANJE ČUDEŽNE VARUŠKE IN NE BI DALI NA KONCU DA SE POROČITA AMPAK DA OTROCI ŠE VEDNO ZGANJAJO NORČIJE POTEM KO BI BIL DRUGI DEL BI DASLI TO NA KONCU IN DA NANNY MCPHEE NEBI ODŠLA

— PINKY
26.3. 2007 ob 15:26

FILM SM ŽE GLEDALA BIL MI JE ZELO DOBER KER SO OTROCI ZGANJALI NORČIJE . TISTIM KI SE TA FILM NE ZDI DOBER ZAKAJ PRIHAJAJO NA KOMENTARJE ČE GA SPLOH NISO NITI GLEDALI POTEM PA DAJEJO KOMENTARJE FAKKK DRGAČ PA MORM PUHVALT DA STE TA FILM SPLOH NRDIL TUDI NANY MCPHEE JE RES DOBRA V TEM FILMU PA TUD MAL STRAŠNA PREBERTE TO KAR SM NAPISALA SE TISTI ZAVEDAJO DA NE PIŠEJO TAKIH BEDNIH*

— PINKY
4.5. 2007 ob 19:47

no ta fil mi je biu usec kr so otroci delali traparije po drugi strani pa ko sm sla gledat fil u kino sm zraven skoraj zaspala !! lahko bi se malo vec dogajalo !!! drugace pa . nanny pa je bla d best s svojimi carovnijami ceprau je bla na zacetku bul grda !!! usec mi je biu njen zob . fulll smeh ... !!!

— zablujenka s kopra
6.3. 2008 ob 0:00

kul film!

— zala
24.9. 2009 ob 10:46

Film je mal domišljijski drugač pa zelo poučen,sploh za mladino pa tud za starejše.Splača se ga pogledat tko mal za popoldansko sprostitev,ker je zanimiv in hkrati zabaven.Priporočam.

— Slavica
2.11. 2009 ob 15:05

dobr film zdej majo tut dvd pejte ga gledat ne bo vam žow

— girls
8.12. 2010 ob 19:33

=D

— McDonalc
22.1. 2017 ob 10:26

Film je najboljši kul igralci so pa že dobri je ker je strašen

— janja

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.