Kolosej
Film distribucije 2i Film

Namig v času

epska pustolovščina
Podnapisi
1h 49min / 109min
Leto: 2018
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Jennifer Lee, po knjižnji predlogi Madeleine L'Engle
Režija: Ava DuVernay
Meg Murry je tipična srednješolka, ki se ukvarja s problemi samozavesti in se želi vklopiti v družbo. Je hčerka dveh svetovno priznanih fizikov, inteligentna in enako nadarjena kot njen mlajši brat Charles Wallace, s tem, da mora ona to dejstvo šele spoznati. Zadeve se zakomplicirajo s skrivnostnim izginotjem G. Murryja, zaradi česar je Meg pretresena in njena mama čustveno zlomljena. Charles Wallace Meg in njenemu sošolcu Calvinu predstavi tri nebesna bitja (Mrs. Which - ga. Kateri, Mrs. Whatsit - ga. One and Mrs. Who - ga. Kdo), ki so se odpravila na zemljo, da bi pomagale pri iskanju očeta in tako se skupaj z mladostniki odločno podajo na reševalno misijo. Potujejo po namigih v času in prostoru v svetove, ki presegajo njihovo domišljijo, kjer se morajo soočiti z močno hudobno silo. Da bi se vrnili nazaj na zemljo, se mora Meg soočiti s svojo lastno temačnostjo in tako zbrati dovolj moči, ki je potrebna, da premaga temo, ki se hitro širi po vesolju.

Komentarji

24.2. 2018 ob 11:30

Film posnet po knjižni predlogi "A Wrinkle In Time" avtorice Madeleine L'Engle, ki je napisala še 4 nadaljevanja.
Vseh 5 knjig je znanih pod skupnim imenom "Time Quintet".

— Nika

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.