Kolosej
Film distribucije Continental Film

Najboljše smo

glasbeni mladinski film
Podnapisi
Na sporedu od: 1.1.2015, Kolosej Ljubljana
1h 42min / 102min
Leto: 2013
Država: Švedska, Danska
Jezik: švedščina
Scenarij: Lukas Moodysson po stripu Coco Moodysson
Režija: Lukas Moodysson
Režiser švedskih uspešnic Pokaži mi ljubezen, Skupnost in Za vedno Lilja predstavlja zgodbo o treh neprilagojenih dekletih, ki se odločijo upreti družbenim stereotipom. Svojeglavi prijateljici Bobo in Klara zaradi družinskih težav iščeta pozornost, po nenavadnih pričeskah pa sledi ustanovitev pank skupine. Ker jima primanjkuje glasbenega talenta, v skupino povabita sramežljivo kitaristko Hedvig. Kljub težavam z zgroženimi starši, spori z drugimi skupinami in prvimi ljubezenskimi prepiri, dekleta sledijo svojim prepričanjem.

Sedmi celovečerec ustvarjalca hvaljenih uspešnic Pokaži mi ljubezen, Skupnost in Za vedno Lilja se odvija v 80. letih prejšnjega stoletja. Bobo, Klara in Hedvig, tri med sabo zelo različne mlade posebnice iz Stockholma, najdejo skupni jezik v glasbi in ustanovijo pank skupino, čeprav nimajo glasbil in jih vsi prepričujejo, da je pank mrtev.

Nagrade in festivali:
Filmski festival v Tokiu (nagrada Grand Prix)

Komentarji

20.12. 2014 ob 17:08

a napovednik pa nobenga?

— malina
4.1. 2015 ob 21:37

a kr vse punce, al kva?

— čičo

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.