Kolosej
Film distribucije Fivia

Nahrani me z besedami

drama
Na sporedu od: 22.11.2012, Kolosej Ljubljana
1h 28min / 88min
Leto: 2012
Država: Slovenija
Scenarij: Martin Turk, Franz Rodenkirchen
Režija: Martin Turk
Po izginotju sina Roberta se njegov oče Janez odloči za pomoč zaprositi odtujenega sina Mateja. Ta kljub dvomom v nenavadne raziskave odide z očetom po bratovih sledeh v Italijo, dementno mamo pa prepustita v oskrbi Matejeve žene in najstniške hčerke. Matej in Janez v Italiji izvesta za skrivnostnega brezdomca, ki bi ju lahko pripeljal do Roberta, hkrati pa se nepričakovano zapletejo tudi odnosi med ženskim delom družine, saj se med babico in vnučko splete nenavadna vez.

Zgodba Nahrani me z besedami pripoveduje o Robertu, ki odpotuje v Italijo, da bi izpopolnil svojo nenavadno raziskavo. V italijanskem mestu naleti na posebneža, brezdomca srednjih let. Prevzet in zmeden zaradi srečanja s skrivnostnim moškim mu začne slediti in za njim se izgubi vsaka sled. Robertovo izginotje prisili očeta Janeza, da po mnogih letih molka pokliče starejšega sina Mateja, s katerim se odpravi na iskanje izgubljenega sina. Ker pa Janez ne more pustiti same žene Irine, ki boleha za demenco, se k Irini začasno preselita Matejeva žena Ana in njuna hči Veronika.

Martin Turk je scenarij, ki je sestavljen iz treh ločenih zgodb, ki se dogajajo sočasno, med drugim pripravljal v pariški rezidenci prestižnega canskega festivala, kamor ga je med 6 mladih režiserjev izmed več kot 200 prijavljenih iz celega sveta, izbrala žirija pod vodstvom direktorja canskega festivala Gillesa Jacoba.

Turk je za svoje kratke filme prejel številne domače in mednarodne nagrade, kot edinemu slovenskemu režiserju v zadnjih 15 letih pa mu je leta 2008 s kratkim filmom Vsakdan ni vsak dan, uspela tudi uvrstitev v sekcijo canskega festivala Quinzaine.

Komentarji

18.10. 2012 ob 17:08

Could be good.

— Filip
21.11. 2012 ob 19:32

komaj čakam da pride v kino!!!
trailer se mi dopade!

— leone
24.11. 2012 ob 15:24

film bo pomojem ful dobr

— scooby doo
4.12. 2012 ob 12:55

sem si ga ogledal. Kar soliden film z nekaj zanimivi prizori, mogoče je edino konec filma malo nenavaden/čuden.

— leone
6.12. 2012 ob 18:39

A ima film v kinu angleške podnapise? Bi bilo fajn vedet, če lahko peljemo kakšnega tujca na ogled filma.

— muflon
2.3. 2015 ob 15:16

sem si sposodil in ogledal film. zanimiv in prepletajoč. :) odlična igralska ekipa, sploh sebastian in boris :)

— androbeno
18.4. 2016 ob 2:59

Wtf a je biu pisatelj zadet ali pijan filem brez pomena "svobodni umetniki" pomoje ce si pijan ga razumes WtF

— Mark

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.