Kolosej
Film distribucije Ljubljanski kinematografi

Na svoji Vesni

komedija
Na sporedu od: 25.4.2002, Kolosej Ljubljana
1h 32min / 92min
Scenarij: Sašo Đukić, Franci Kek, Adi Smolar
Festival Novo mesto v sodelovanju z Videoprodukcijo Kregar predstavlja novo slovensko komedijo Na svoji Vesni. V njem poleg glavnega igralca Saša Đukića nastopajo znane osebnosti - Milena Zupančič, Roger Moore, miss Slovenije Rebeka Dremelj, kaskader Rok Cvetkov in njegov petletni sin Alex, Matjaž Javšnik, Andrej Karoli, Sašo Bole, košarkarja Matjaž Smodiš in Dejan Jevtović, organizator festivala Rock Otočec Franci Kek, glasbeniki Lojze Slak, Čuki, Demolition Group ter Elvis J. Kurtovich in Sejo Sexon iz skupine Zabranjeno pušenje.

Film Na svoji Vesni je komedija, ki ji akcija daje ritem in znane osebnosti pomen. Film, v katerem "milicistoma" nevede uspeva in kriminalni združbi nehote vse spodleti. Komedija, v kateri glavna igralka rodi šestnajstletnega fantka in "milicist" šestnajst let čaka, da bi vozil avto, a na koncu pod oblake popelje helikopter. Film, v katerem nastopa miss, ko to še ni bila in se zračno plovilo zaleti v glavno hišo v mestu še pred 11. septembrom. Glavno žensko vlogo je zaigral moški, še preden je sestrsko petje razdelilo slovenski narod. To je film, ki je v času snemanja videl prihodnost in na spektakularen način zaključil obdobje snemanja nizkoproračunskih filmov v slovenskem prostoru. In to obdobje so prav ustvarjalci filma Na svoji Vesni začeli sredi devetdesetih s filmi Klinika, Spomini mame Manke in

Komentarji

25.9. 2004 ob 22:30

Za tale film pa res ne vem, zakaj je blo tako mal obiska... Ni glih holivudski... je bil pa kr hecn... ampak se opazi, da smo slovenski gledalci postali ''presrani''... če ne zveni na glamur, je za nč, al kaj???

— Dolenc
10.5. 2005 ob 23:46 zvezdica

vsaka čast Đukiču in Keku ter seveda vsi ostali sodelujoči da tak dober film. Brez besed! Vsaka čast

— ogled filma
4.9. 2005 ob 21:29 zvezdica

Vsi, ki so videli ta film, so navdušeni, vključno z mano:) Mislim, da bi moral videti ta film vsak, ker to ni samo komedija, ampak tudi čudovit sprehod po dolenjski deželici in spoznavanje duha in življenja tega dela Slovenije... Še enkrat, vse čestitke avtorjem, še najbolj pa Sašu za neprekosljivo dobro zaigrano vlogo!! Fantje, dejte naredit še kaj novega, ker ste pravi umetniki ne samo pri filmanju, ampak tudi kar se financ tiče!

— Metka
29.1. 2006 ob 18:02 zvezdica

Filem je res odličen!Splača se vam ga je ogledati.takšnih filmov nikdar ni premalo.zelo se mu boste nasmejali.lp

— aia
17.3. 2006 ob 17:17

ma ta film je zakon !še posebej mama manka .res ful ful ful zakon*

— olivera
24.4. 2006 ob 23:18

film je cool splača se ga pogledat. cao!

— sanja
10.7. 2006 ob 17:37

ta film je zelo dobr naj se nadaljuje še drugi del

— vanja
11.7. 2006 ob 12:13

TA FILM JE QL

— vanja
23.2. 2007 ob 16:24

sm čist brez besed,skratka film je odličen

— polona
27.9. 2007 ob 17:32

Ful dobr film.bi mu mogli dat angleške podnapise, pa v Ameriko poslat.Bi sigurn dubli najvišjo nagrado( emmy al oskar.ne vem...)

— marko
21.2. 2008 ob 15:50

ej ta film je tok dobr. sm ga že trikrat gledala pa sm se vedno nasmejala do solz. res bravo usm igraucem še posebi pa sašu đukiću ta je car pa franci kek svaka vama čast!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dejta narest še kakšn takšn film k je na svoji vesni !!!!!
to je the best slovenski film!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
če ga še niste gledal wm je loh žaw!!!!!!! :) :) :)

— urša
25.2. 2008 ob 16:25

ok film mau več takih mora bit

— uroš
10.7. 2009 ob 23:08

ta vilm je po mojm mnenju najboljši slo film, z njim se lahko primerjajo le milice in pa naši steri filmi

— matevž
30.8. 2010 ob 13:34

ffffffffffffuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuulllllllllllllllllllllllllll
bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
dddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

— tepka & tepka

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.