Kolosej
Film distribucije Cinemania group

Na obali Chesil

On Chesil Beach
romantična drama
Podnapisi
Na sporedu od: 20.9.2018, Kolosej Ljubljana
1h 50min / 110min
Leto: 2018
Jezik: angleščina
Scenarij: Ian McEwan
Režija: Dominic Cooke
Poletje 1962 v Angliji, eno leto pred velikimi družbenimi spremembami: Beatlomanijo, seksualno revolucijo in veselimi šestdesetimi. Florence in Edwarda, mlad par v zgodnjih dvajsetih letih, spoznamo na njun poročni dan. Ujamemo ju na medenih tednih, ko obedujeta v svoji sobi v zaspanem, zadušljivem hotelu v kraju Chesil Beach v Dorsetu. Bolj se približuje trenutek udejanjenja njunega zakona, bolj nesproščen je pogovor in bolj jima je neprijetno. Nazadnje se med njima vname prepir. Florence odvihra iz sobe in iz hotela, Edward gre za njo in njuno prerekanje se nadaljuje na plaži Chesil. Iz vrste prizorov iz preteklosti spoznamo njuno različnost - njunega odnosa do življenja, temperamenta in skrajno različnih okolij, iz katerih izhajata. Na usodni poročni dan eden od njiju na plaži sprejme pomembno odločitev, ki za vedno popolnoma spremeni njuno življenje. Film On Chesil Beach je globoka, pronicljiva drama o dveh posameznikih, ki ju je zaznamoval način vzgoje, omejujejo pa ju družbene norme prejšnjega časa.

Komentarji

22.9. 2018 ob 7:38

Knjigo sem prebrala že pred leti in me je s svojo čistostjo jezika navdušila, McEWan pa posledično še z eno svojih mojstrovin(poleg Sobote, naprimer). Film me je navdušil, tako glavna igralca kot stranski liki,posnetki pokrajine pa so sploh top. Če pomislim,kako sta se lotila prvega telesnega stika,koliko znanja je imela(ali on) in kako danes (in s koliko vedenja) v ta svet vstopa naša mladež ali sem jaz osebno....uau,vesela,da tokrat živim v tem času in prostoru. Ozadje njenega doživljanja je pa-ja,boste sami izluščili, je "spretno" prikazano oz.nakazano. Moje mnenje je zgolj moje mnenje, vzemite pa objavo z rezervo,saj sem velik fan McEwana in zato ocena ni tako zelo objektivna kot bi morda morala biti. Film pa nasploh definitivno priporočam in prav tako spremljanje razvoja stranskih likov. Moja ocena: 10/10

— Mojca

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.