Kolosej
Film distribucije Razno

My Way 50 – Med iskanim in najdenim svetom

My Way 50 – Med iskanim in najdenim svetom / My Way 50
dokumentarni
V slovenščini
1h 42min / 102min
Leto: 2018
Država: Slovenija
Jezik: slovenščina
Scenarij: Maja Weiss
Režija: Maja Weiss
Maja Weiss v prvi osebi, vedno angažirana, v iskanju resnice in filmskih projektov, s katerimi je od nekdaj izpostavljala zamolčano, nevidno, nezaželeno. V filmih se je ukvarjala s Černobilom, Nubami, Darfurjem, vojno za vodo, žrtvami totalitarnih režimov, ostanki nekdanje skupne države, delavskim razredom, nacionalizmom, ksenofobijo, tudi z begunci – daleč pred begunskim valom. Obenem si je ustvarila družinsko okolje, ki deluje kot neke vrste zadruga in vztraja kljub sodobnemu antikulturniškemu ozračju.

Maja Weiss (1965, Novo mesto), je na AGRFT v Ljubljani je diplomirala iz filmske in televizijske režije.
Njena filmografija vključuje več kot 50 filmov različnih dolžin in žanrov, za svoje dosedanjo delo pa je prejela več kot 30 domačih in tujih nagrad. Njeni filmi so bili prikazani na več kot 100 festivalih po vsem svetu in nekaterih evropskih televizijah. Je članica EFA, DSFU, DSR in AIPE.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.