Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Moja poredna vila - sinhronizirano

My Fairy Troublemaker
animirana pustolovščia
Sinhronizirano
Na sporedu od: 23.2.2023, Kolosej Ljubljana
1h 25min / 85min
Leto: 2023
Država: Nemčija, Luxemburg
Jezik: slovenščina
Scenarij: Silija Clemens, Pamela Hickey, Dennys McCoy
Režija: Caroline Origer

Konec februarja na velika platna prihaja animirana pustolovščina z naslovom Moja poredna vila, ki spremlja zgodbo radovedne in predrzne vile, ki se izgubi v svetu ljudi in odkrije svojo pravo usodo.

Na režiserski stolček je sedla Caroline Origer, scenarij je napisala Silja Clemens, glavnim likom pa so svoje glasove posodili Aileen Mythen, Lucy Carolan, Alex Avenell, Paul Tylak, Brandan McDonald, Doireann Ni Chorragain, Alex Kelly, Luke Griffin, Justin Anene, Alex D'Attoma, Mary Murray in drugi.


Pri nas bo na ogled sinhronizirana različica, svoje glasove pa so glavnim animiranim junakom posodili Tjaša Steklasa Horvat, Tadeja Vaupotič, Nejc Heine, Uroš Steklasa, Tai Fejzić, Ana Mandić Kalan, Ernest Fejzić, Goran Mikić in Špela Kravogel.

O ZGODBI:

Vila Violeta v posebni šoli trenira, da bi postala zobna vila. Vendar pri učenju ni prav nič spretna in namesto zabavne igrače, ki bi jo pričarala kot darilo otroku, ji uspe pričarati le vijolice. Na šoli za zobne vile se bliža izpit, kivilam, če ga opravijo, prinese dragulj. Slednji jih pripelje v svet ljudi, da bi pobrale mlečni zob, otroku pričarale igračo in se vrnile nazaj. Seveda Violeta na tem izpitu gladko pade, kar pa je ne ustavi. Drugi vili ukrade dragulj in se pretihotapi v svet ljudi, kjer se znajde v sobi dvanajstletne Maje.

Maja se je s svojo mamo pred kratkim preselila s podeželja v mesto, kjer pa se ne počuti doma. Rada ima naravo in pogreša svoj vrt, svoje nove družine – očima Amirja in njegova sinova Samija in Tareka, ne prenese. A spozna vilo Violeto, ki je prišla po Samijev mlečni zob. Ker pa je Violeta med grobim pristankom uničila svoj dragulj, je zdaj ujeta v svetu ljudi. Z Majo tako sklene dogovor – dekle ji bo pomagalo nazaj v vilinski svet, v zameno pa bo vila Majo s čarovnijo vrnila nazaj v podeželsko hišo. Njuna skupna pustolovščina se tako prične! Obenem pa morata rešiti zeleno oazo sredi mesta - ruševine stare tovarne, poraščene s čudovitimi rastlinami in rožami. In nenadoma se Violetina domnevna šibkost, da pričara rože, izkaže za prav posebno sposobnost.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.