Kolosej
Film distribucije Cinemania group

Kabinet čudes

misteriozna drama
Podnapisi
Na sporedu od: 14.12.2017, Kolosej Ljubljana
1h 57min / 117min
Leto: 2017
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Brian Selznick
Režija: Todd Haynes
Deklica leta 1927 pobegne od doma v New Jerseyju in se odpravi na Manhattan v upanju, da bo našla nekoga, ki je bil pomemben del njene preteklosti. Gluh deček, ki ga je prizadela osebna tragedija, petdeset let pozneje naleti na družinsko sled. Ta ga spodbudi k begu iz podeželske Minnesote v New York. Ko ju pustolovščine vodijo na nenavadne in neznane kraje, kjer se zdi, da za vsakim vogalom prežijo skrivnosti o njiju in svetu, se njuni zgodbi o odkrivanju po dolgoletnem molku in obžalovanju najdeta v očarljivi simetriji, ki jo ženeta čudež in upanje. Rosino (Millicent Simmonds) življenje pod strogim očetovim nadzorom je značilno za gluhega otroka v tistem obdobju. Stran od oči javnosti ima malo stikov s svetom onstran svojega dragocenega albuma, skrbno izdelane žive umetnine, v glavnem posvečene karieri igralke Lillian Mayhew (Julianne Moore). Ko pride Mayhewjeva v New York na premiero nove gledališke igre, se Rose odpravi na Manhattan v upanju, da bo vzpostavila stik s to zvezdo nemega filma. Minnesotčan Ben (Oakes Fegley) je oglušel pred kratkim v nenavadni nesreči, kmalu potem ko je izgubil mater, svobodomiselno Elaine (Michelle Williams). Ko prebira njene stvari, naleti na sled za svojim neznanim očetom – spominsko knjigo iz New Yorka. Ne da bi povedal osamljeni teti, se usede na avtobus in nazadnje prispe na Manhattan. Ker ne slišita in se ne moreta sporazumevati (saj ne znata znakovnega jezika), je odprava v velemesto za oba otroka polna vznemirjenja in nevarnosti. Njuna preprosta cilja kmalu postaneta zapletena, saj vanju posežeta kaos in zmeda mestnih ulic. Breme je za Rose in Bena kljub njuni zrelosti in odločnosti pretežko, pomoči pa nočeta poiskati. Oba najdeta tolažbo v Ameriškem prirodoslovnem muzeju, kjer se skupaj z novimi in starimi prijatelji spopadeta z vprašanji, na katera morata nujno najti odgovore.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.