Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Mulan

akcijska pustolovščina
Podnapisi
Na sporedu od: 10.9.2020, Kolosej Ljubljana
1h 55min / 115min
Leto: 2020
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Rick Jaffa, Amanda Silver, Elizabeth Martin, Lauren Hynek
Režija: Niki Caro
Zgodbo o mladem dekletu, ki se preobleče v moškega in odide v vojno na Kitajskem pripovedujejo že skoraj 2.000 let. Mulan se spomladi 2020 v igrani različici vrača na filmska platna. Igrana adaptacija Disneyeve animirane uspešnice iz leta 1998 bo, tako kot izvirnik, zgodba o legendarni junakinji iz kitajske zgodovine, ki je živela v 5. ali 6. stoletju in jo opeva Balada o Mulan. Naslovni lik bojevnice, ki se v tradicionalni patriarhalni družbi izdaja za moškega, bo upodobila enaintridesetletna kitajska igralka, ki je deloma odraščala v New Yorku, Liu Jifei.

Ko kitajski car izda dekret po katerem mora en moški v vsaki družini služiti carski vojski, da bi branili državo pred severnimi napadalci, Hua Mulan, najstarejša hči častnega bojevnika, nastopi namesto svojega bolnega očeta. Zamaskirana v moškega doživlja Hua preizkušnje na vsakem koraku svojega potovanja in se mora naučiti izkoristiti svojo notranjo moč in sprejeti svoj resničen potencial. Na tem epskem potovanju se bo pretransformirala v častno bojevnico in si pridobila spoštovanje hvaležne nacije... in tudi ponosnega očeta.

MULAN, neverjetna filmska avantura o neustrašnem mladem dekletu, ki postane ena od največjih kitajskih bojevnic je legenda, ki jo pripovedujejo že skoraj 2.000 let.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.