Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Mrk

domišljijski romantični triler
Vse se začne ... z izbiro.
Podnapisi
Na sporedu od: 1.7.2010, Kolosej Ljubljana
1.7.2010, Kolosej DeLuxe Kranj
15.7.2010, Kino Komuna
2h 4min / 124min
Leto: 2010
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Melissa Rosenberg po romanu Stephenie Meyer
Režija: David Slade
Kultna ljubezenska saga Somrak se nadaljuje z večnim hrepenenjem med lepo Bello in vampirjem Edwardom. Njuno prepovedano romanco dodatno otežijo skrivnostni umori in grozeča vojna med vampirji in volkodlaki. Krhko ravnovesje je odvisno od Belle, ki se mora dokončno odločiti med ljubeznijo do Edwarda in prijateljstvom z volkodlakom Jacobom. Toda vrnitev maščevalne vampirke Victorie povzroči neizprosen boj na življenje in smrt ter številne težke življenjske odločitve, kjer lahko zmaga le iskrena ljubezen.

Povzetek

Vse se začne… z izbiro.

V Somraku: Mrk, tretjem poglavju iz neverjetno uspešne serije knjig Stephenie Meyer, Bello Swan (Kristen Stewart) spet obdaja nevarnost: Seattle pretresa vrsta skrivnostnih umorov in zlohoten vampir nadaljuje svoj maščevalni pohod. V vrtincu dogajanj se mora Bella odločiti med ljubeznijo do Edwarda Cullena (Robert Pattinson) in prijateljstvom do Jacoba Blacka (Taylor Lautner); dobro se zaveda, da utegne njena izbira med vampirjem in volkodlakom zanetiti brezčasen spopad; tik pred maturo je Bella tudi tik pred najbolj pomembno odločitvijo v svojem življenju.

Večina njenih sošolcev dobiva pisma s fakultet, na katere bi se radi vpisali, in razpošiljajo obvestila o maturi, Bella pa se odloča, ali bo za vedno z ljubljenim Edwardom. Ni ji všeč, da ji ta ponuja kompromis: preden jo spremeni v vampirko, hoče, da se poročita. Le kakšne posledice prinaša takšna odločitev – zanjo, za njeno družino, za njene prijatelje?

Medtem se bliža vojna. Izigravajoč šibke točke v nadnaravnih sposobnostih družine Cullen je neznana sila ustanovila Vojsko novorojenih, ki jo sestavljajo sveže nastali vampirji; njihova moč, zloba in nebrzdana sla po krvi je v prvih mesecih njihovega novega nadnaravnega življenja najhujša. So le orodje v rokah Victorie (Bryce Dallas Howard), ki si želi zgolj maščevanja, ali pa za njimi stojijo Volturi, ki bi radi poskrbeli, da Bella zares postane nesmrtna?

Vojska novorojenih, ki ji poveljuje Riley (Xavier Samuel), se bliža Forksu in deželi Quileutov, zato morajo Cullenovi in krdelo volkodlakov pozabiti na svoje prirojeno sovraštvo in združiti moči, da Bello in svojo okolico obvarujejo pred hujšim sovražnikom. Med pripravami na spopad Bella izve še več o skrivnostni zgodovini plemena Quileute, o vse večjem krdelu volkodlakov in o Jasperjevi in Rosaliejini preteklosti. To ji bo pomagalo razumeti, kakšne vezi se pletejo med volkovi, uvideti ljubezen, ki jo veže na Jacoba Blacka, in zavarovati tiste, ki jih ima rada.

Film je s še več akcije, ljubezni, prijateljstva, ljubosumja in strasti, zaradi katerih sta bila Somrak in Mlada luna svetovni uspešnici, maščevanja polno romantično nadaljevanje priljubljene vampirske zgodbe. Posnet je po seriji knjižnih uspešnic Stephenie Meyer in ti družno s filmi predstavljajo kulturni fenomen s predanimi oboževalci, ki nestrpno čakajo vsako novo poglavje.

V manj kot petih letih je Stephenie Meyer postala fenomen v založništvu; pravice za prevod štirih knjig iz sage Somrak so prodali v skoraj 50 držav in po vsem svetu prodali 100 milijonov izvodov knjig. Njeni romani so na lestvicah najbolje prodajanih knjig že prek 142 tednov.

Film je režiral David Slade (30 Days of Night, Hard Candy), scenarij je po knjigi Stephenie Meyer priredila Melissa Rosenberg. V glavnih vlogah nastopajo Kristen Stewart, Robert Pattinson in Tayler Lautner.

Fenomen gre naprej

Serija filmov Somrak, v kateri igrajo Kristen Stewart, Robert Pattinson in Taylor Lautner, pripoveduje o 17-letni Belli Swan, ki se preseli k očetu v mestece Forks v zvezni državi Washington. Tu jo pritegne bledolični in skrivnostni sošolec Edward Cullen, ki pa jo očitno odriva od sebe. A nobeden od njiju ne more prek dejstva, da ju nekaj vleče skupaj… Tega ne more preprečiti niti Edwardovo priznanje, da je vampir. Da je še zadeva še bolj zapletena, je Bellin najboljši prijatelj Jacob Black volkodlak, in volkodlaki so na svetu le zato, da pobijajo vampirje.

Sodobna vampirska ljubezenska zgodba Somraka – prvega filma v seriji – je na velika platna prišla novembra 2008 in nemudoma postala uspešnica. Drugi film v franšizi, Mlada luna, je premiero doživela novembra 2009. Skupaj sta filma doslej po vsem svetu prinesla prek 1,1 milijarde dolarjev.

Oba filma sta podrla rekorde prodaje DVD-jev: Mlado luno so v prvih dneh po izdaji prodali v 4 milijonih izvodov, kar je preseglo prodajo Somraka, ki je v prvih dneh prodal 3,8 milijonov DVD-jev in postal najbolje prodajan DVD leta 2009 z 9,2 milijoni prodanih izvodov. Na tisoče trgovin po ZDA se je pridružilo polnočni prodaji ob izidu, da so zadostili nenasitnim oboževalcem sage, ki že komaj čakajo na Mrk.

Tako kot knjiga se tudi film vrti okoli ljubezenskega trikotnika med Bello Swan, Edwardom Cullenom in Jacobom Blackom, ki se bliža velikemu preobratu, medtem ko se morajo Cullenovi in krdelo volkodlakov združiti proti skupnemu sovražniku. "Ko smo začeli snemati filme, so vsi trdili, da bo tretji najboljši," pravi eden od producentov vseh treh filmov Wyck Godfrey. "Po mojem se jim je tako zdelo zato, ker Mrk vsebuje največ akcije in pripelje do vrhunca v spopadu med volkovi, vampirji in novorojenimi. Poleg tega vemo, da bo tu počilo med Bello, Edwrdom in Jacobom. A zame je težišče Mrka v resnici Bellina odločitev, da bo postala vampirka; zares začne tehtati, kaj to pomeni," dodaja Godfrey. "Pretehtati mora dobre in slabe strani posledic, če postane Edwardova ljubica za vekomaj."

Pisateljica Stephenie Meyer se strinja: "Meni je bilo vedno najbolj pomembno to, kako se soočiš s posledicami svojih odločitev, in da tudi pravilne odločitve prinesejo posledice; kot tudi to, če se sploh nič ne odločiš. Med najbolj pomembnimi rečmi, ki jih dojamejo odrasli, je, da če storimo A, se bomo morali spopasti z B; in to je treba upoštevati. Bella mora odrasti in se spopasti s posledicami svojih dejanj."

Njeno zgodbo podčrtavajo zapletena razmerja med mnogimi liki: "Ljubosumje in zaupanje sta pomemben del vsakega človeškega razmerja. Kadar pišem, to rada premlevam; čisto se zapletem v klobčič razmerij med ljudmi, in to me vedno žene naprej," pravi Meyerjeva. "V filmu je precej več Victoriine, Rileyjeve, Breejine zgodbe, kot je je v knjigi. Ko smo pisali scenarij za Mrk, sem Melissi in ljudem s Summita podrobno opisala, kaj počne Victoria, da smo si bili vsi na jasnem. Bilo je zabavno, kajti v ozadju zgodbe je marsikaj, česar nihče ne ve, saj tega v romanu nisem opisala. Krasno je bilo in vesela sem, da je nekaj od teh podrobnosti pristalo v filmu, saj bodo gledalci videli nekaj ozadja, ki se ga Bella ne zaveda."

"Blazno se zanašam na Stephenie; pri vsakem filmu bolj – in pri Mrku bolj kot poprej," priznava scenaristka Melissa Rosenberg. "Za Mrk sva se podali onkraj knjige in se poglobili v mitologijo, ki jo je Stephenie razvila že sama. Nekaj od tega mi je razkrila in mi tako omogočila, da osmislim film in nekatere njene like postavim v drugačen zorni kot."

Posebno vlogo v filmu ima skrivnosti novi lik Riley. "Ker je knjiga napisana z Bellinega zornega kota, ga spoznamo šele, ko ga spozna tudi ona," pove Rosenbergova. "A Stehenine se je seveda domislila, kako je Riley sploh nastal, zato sem imela priložnost, da ga bolje orišem in ne zgolj vtaknem v tretje dejanje."

Za režiserja tretjega filma so po Catherine Hardwicke in Chrisu Weitzu izbrali Davida Slada. "Vedno smo si želeli mešanico različnih filmov, zato smo za vsak film načrtovali drugega režiserja," razloži Godfrey. "Za Mrk smo hoteli dobiti nekoga, ki bo znal delati z mladimi igralci in bo iz njih iztisnil sijajno igro, hkrati pa bo imel tudi širši vizualni razpon in sposobnost za dobro akcijo. David Slade se je izkazal za izjemnega kandidata. Poleg tega obožuje mite in nadnaravno. Njegov film Hard Candy je bil odvisen od igre, njegov drugi film, 30 Days of Night, pa je imel tisti pravi vizualni slog."

"K projektu me je pritegnila sijajna zgodba, ki je zame kot režiserja velikanski izziv," pravi Slade. "Nerad kar naprej počnem eno in isto; učim se na izzivih. Do neke mere je bil ta film zame največji izziv – posneti nekaj tako velikanskega v danem času in se pravzaprav podati v čisto nov žanr. Res sem posnel vampirski film, a Mrk je nekaj povsem drugega. Za romantično zgodbo gre, ki se iz temačnosti preliva v čisto romantiko. Velik izziv je bil posneti čustvene prizore, pa tudi zabavno in poučno. Predvsem pa vedno iščem dobro zgodbo in Mrk – prebral sem vse knjige – je moja najljubša."

"Če nameravam prizor posneti na določen način, je pomembno, da je to že v scenariju," nadaljuje režiser. "Skice prizorov sem pokazal Melissi in ta jih je vključila v pisanje. Včasih sva debatirala o likih pa o njihovi zgodovini in Melissa odlično pozna zgodbo in like; takoj je vedela, kaj govorim, kadar sem kaj skušal kaj opisati z estetskega zornega kota. Potem sva poklicala Stephenie in ji vse razložila, ona pa nama je še bolje razjasnila zadevo. Ko sva dobila njeno potrditev, sva to imela za zadnjo besedo, saj je to konec koncev njeno vesolje."

Meyerjeva pravi, da je bilo sodelovanje s Chrisom Weitzom pri Mladi luni "krasno. Razumel je moj pogled in jaz njegovega. Spraševal me je, kaj mislim o tem ali onem. Pri enem prizoru se natanko spominjam, da je rekel, Kar iz knjige bomo prepisali. Pisatelj to rad sliši. Pri Mrku pa smo se kar naprej posvetovali, že ko smo snemali. Knjiga je obsežna in veliko se dogaja. Skušali smo v film vtakniti kar največ, potem pa smo metali ven. Zapleteno je bilo, a zabavno."

Zvezdniki, ki so se vrnili v svoje vloge, se strinjajo: "Krasno je, če imamo igralci priložnost delati na isti zgodbi, z istimi igralci, pa z drugim režiserjem, in se lahko pri tem prilagajamo različnim stilom. Za to priložnost sem res hvaležen," pravi Taylor Lautner in nadaljuje: "Film bo precej bolj temačen. V vojni smo, Victoria je na maščevalnem pohodu. Volkodlaki in vampirji so v polni bojni opremi. Za to ni boljšega režiserja, kot je David Slade."

"Film je bolj akcijski," meni Pattinson. "Mlada luna je bolj intimna in se odvija v precej drugačnem vzdušju. Mrk je precej bolj divji in zahteva precej več neposrednosti, kar ustreza Davidu. Poleg tega ima film bolj grob ton; prizori s spopadi so bolj nabiti in surovi, celoten film ima hitrejši tempo."

"Začuda se mi ta film zdi od vseh teh najlažji," se smeji Stewartova. "Ni se bilo težko znova podati v Belline čevlje, sploh po Mladi luni, ki je tako tuhtajoč film, kar se tiče vsega, kar je Bella morala prestati. Tokrat je lik precej bolj podjeten – in več mora postoriti. Od nje se zahteva, da se spopade z rečmi, ki je čustveno morda ne bodo tako izžele. Tisočkrat sem se že znašla v takšnih smrtno nevarnih položajih in mislim, da mi gre tokrat bolje od rok."

Godfrey je prepričan, da bodo oboževalci navdušeni nad tem, kar so dosegli v Mrku: "Nadaljevanje vsega je, na kar so čakali. Zdi se mi, da smo počasi pripravljali eksplozijo vseh zunanjih elementov, ki se zlijejo nad Forks – in to zato, ker se je Bella odločila, da postane vampirka."

Igralska zasedba se širi

V Mrku se vrne poglavitna igralska zasedba iz Somraka in Mlade lune; z novim režiserjem Sladom pa se jim pridružuje tudi nekaj novih igralcev, med njimi Bryce Dallas Howard, Xavier Samuel in Jodelle Ferland kot vampirji ter Julia Jones, BooBoo Stewart in Alex Rice kot pripadniki plemena Quieleute.

Seveda sta že prva dva filma iz treh mladih osrednjih igralcev v vlogah Belle, Edwarda in Jacoba naredila zvezde. "Pri Mrku gre za trikotnik in napetost med temi tremi liki," pokomentira scenaristka Rosenbergova. "Tekmovalnost in ljubosumje – osnovni človeški čustvi ljubezni in izgube. V bistvu je vse zelo surovo in to v tem filmu pride zelo do izraza; bogat rudnik čustev je. Bello je krasno pisati in iz nje izvleči moč, poglabljati lik, sploh ker jo igra Kristin Stewart. Res je polna notranje moči in v tej zgodbi res postane prava junakinja. Takšne like res rada pišem."

"S temi liki živimo že kar lep čas," pravi Stewartova. "Vse več se naučimo o njih in sčasoma se zlijemo z njimi. Na zunaj smo svoje osebnosti, a ko začnemo snemati, smo res Jacob, Bella ali Edward."

Mrk se spopada z različnimi vidiki ljubezni: s pravo ljubeznijo, s fantazijsko ljubeznijo in z možnostjo ljubiti dve osebi hkrati. "Zame gre pri trikotniku za pravo in fantazijsko ljubezen," razlaga pisateljica Meyerjeva. "En lik postavim v položaj, ko se mora odločiti med dvema. Bella se v Mladi luni nevede zaljubi v Jacoba, saj je edina ljubezen, ki jo je bila poznala doslej, zgolj fantazijska; takšna na vrat na nos, ko te predmet tvoje ljubezni usliši in ne moreš verjeti, kakšno srečo imaš in kako je vse lepo in čudovito. Potem pa se zares zaljubi v Jacoba, kot se to pač običajno zgodi: v svojega najboljšega prijatelja, ko bi rad vsak trenutek preživel z njim. A Bella ne razume, za kaj gre, saj je ljubezen doslej okusila z drugačne plati. V Mrku se s svojimi čustvi sprijazni in dojame, da ga ima rada bolj kot zgolj prijatelja; nato se mora odločiti med tem in med fantazijsko ljubeznijo. Ker liki so, kakršni so, je bil konec zame neizogiben – izbrala bo Edwarda – a hotela sem, da se natanko zaveda, kaj ima na izbiro in čemu se mora odpovedati."

Kot pravi Slade, "Edward predstavlja ideal resnične ljubezni, medtem ko Jakob pooseblja bolj človeško ljubezen, ki je polna napak, a še vedno iskrena." In medtem ko "prvi film pripoveduje o novi ljubezni," nadaljuje Pattinson, "in drugi o izgubi, se tretji spopada s tem, kako težko je resnično razmerje. Med Bello in Edwardom se je spletel predan odnos, kar stvari zaplete, saj se je Edward odločil, da postane del Bellinega sveta. Doslej je ostajal na svojem, saj mu je bilo omogočeno življenje v dokajšnji osami; v tretjem filmu pa se sprijaznil z dejstvom, da je z Bello, kar pomeni, da mora postati del resničnega sveta in postati bolj človeški. Težko se mu je prilagoditi hitrosti in vsakodnevnim čustvom običajnih ljudi. Težko, ker se tega ne spominja več…"

"Na preizkušnji je brezpogojna ljubezen," pravi Stewartova. "Brez dvoma sta si predana, a tokrat o tem več govorita. Bolj sta odkrita; bolj voljna v svoje življenje pustiti še druge, namesto da se gresta odnos, ki izključuje vse okoli njiju. Naposled lahko normalno zaživita."

Lautner meni, da je Mrk "vrhunec ljubezenskega trikotnika. V Mladi luni je Jacob strastno sovražil Edwarda. V Mrku se mora z njim spajdašiti, da zavaruje Bello, in tako Edwarda pobližje spozna. V prizoru v šotoru se odkrito pogovorita. Edward mi bere misli; ve, kaj se mi plete po glavi, jaz pa nimam pojma, kaj se plete po njegovi. Zato ga prosim, naj se mi odpre – in jasno mi postane, da je prepričan, da sem za Bello boljši kot on. Jacobu je ta preblisk v Edwardove misli neprecenljiv."

"Edward pravzaprav dobro pozna Jacoba, Jacob pa doslej ni imel prave priložnosti spoznati Edwarda," povzame Meyerjeva. "Nanj gleda kot na ne-človeka, ki ne pozna čustev. Po tem pogovoru ga ne more več ravno sovražiti, medtem ko Edward Jacoba ni nikoli sovražil, saj ve, da ima fant čiste, dobre namene. Na osnovi tega se lahko pobotata in postaneta prijatelja."

Godfrey pravi, da si je Edward "vedno želel, da bi Bella izbrala Jacoba in si ustvarila človeško življenje, a svoje ljubezni do nje ne more utajiti. Če izbere njega, se bo moral s tem sprijazniti. In tudi Jacob to naposled sprejme in dojame, da Bellinega srca ne bo mogel osvojiti. Med fantoma je vez: oba ljubita Bello; to ju združuje."

Ob koncu filma "Bella pristane na poroko z Edwardom; pri pisanju tega scenarija," razloži Rosenbergova, "me je navduševalo to, da sem lahko napisala Bellin govor glede odločitve. Ne gre le za odločitev med Edwardom in Jacobom, temveč tudi med tem, kaj ljudje menijo, da bi morala biti, in tistim, kar v resnici je. Na tem popotovanju je odkrivala samo sebe in na koncu se lahko postavi zase in reče, To sem jaz in to je moj svet. Naposled odraste. Vsi liki, predvsem pa Bella, spoznajo, kdo so. Gre za neverjetno preobrazbo, na katero smo čakali kar nekaj knjig. Bella bo postala ženska – dobesedno."

Trije glavni igralci uživajo v skupnem delu, saj so med snemanjem treh filmov razvili prav poseben deloven odnos. "Rada delam s Taylorjem. Najina dinamika je podobna tisti med Jacobom in Bello – drug ob drugem sva zelo sproščena," razlaga Stewartova. "Z Robom se pri tem filmu veliko več smejiva pri resnih prizorih kot pri tistih, ki naj bi bili bolj lahkotni in humorno obarvani. Ta film je najlažji, saj smo že vzpostavili dinamiko, ki je ne zmore nihče narušiti. Kot na avtomatskem pilotu smo."

Pattinson se strinja, da je bilo snemanje krasno. "Taylor je mega; v drugem filmu sem imel komaj kaj prizorov z njim, zato je tokrat fino; predvsem snemanje prizorov, kjer se prerivava. Edward je vedno nekakšne važič in Jacob mu gre res na živce; nenehno sta si v laseh."

Lautnerju je v filmu težko sovražiti Pattinsona: "Rob je preveč prisrčen," se nasmeji.

"Postali so družina. Noro je videti, kako so ti filmi spremenili njihova poklicna in zasebna življenja," pove Godfrey. "Ko začnemo snemati film, je, kot bi prišli nazaj v počitniški tabor. Vsi smo presrečni, da se spet vidimo, a zraven so tudi prepirčki, kot v vsaki družini, pa se na koncu vedno objamemo in si rečemo: Se vidimo prihodnje poletje."

Kot družna Cullen se v filmu vračajo Ashley Greene v vlogi Alice, Peter Facinelli kot Carlisle, Nikki Reed kot Rosalie, Jackson Rathbone kot Jasper, Kellan Lutz kot Emmett in Elizabeth Reaser kot Esme. "Cullenovi so Bello pravzaprav sprejeli za svojo, a dekle jih je tudi ogrozilo: celoten klan vampirjev se bo zgrnil nad Forks in družina se bo morala braniti," razlaga Godfrey.

Tako Cullenovi kot volkodlaki skušajo zaščititi Bello in prebivalce mesta. "V Mladi luni so se volkodlaki prebudili, ker so bili v bližini vampirji. Igralska zasedba se zdaj širi; v Mrku nastopi nekaj novih volkodlakov," pravi Facinelli. "Vendar so volkodlaki in vampirji kot voda in olje: ne gredo skupaj. Volkodlake moramo celo prositi za pomoč, kar jim je všeč, saj z veseljem pobijajo vampirje. Zato je zadeva zapletena – prosimo jih, naj pobijejo vampirje, a da naj hkrati nas pustijo pri miru."

Ti vampirji so prepričani, da Cullenovi ogrožajo njihovo varnost in življenjski stil. In zato proti njim vodijo Vojsko novorojenih. "Novorojeni so najmočnejši in najbolj krvi željni prvo leto svojega obstoja, zato so dobri, vzdržljivi in pogrešljivi vojaki," pravi Rosenbergova.

Za vlogo Bree, eno od pripadnic Vojske novorojenih, so filmarji izbrali kanadsko igralko Jodelle Ferland. "Uboga Jodelle," zavzdihne Stephenie Meyer. "V novo življenje se Bree zbudi povsem ranljiva; zmedena je in v dvomih in ne ve, kaj ji je storiti, razen da uboga, kar ji rečejo."

Da se je bolje pripravila na vlogo, ji je Meyerjeva dovolila, da prebere osnutek novele, ki jo je bila spisala z Breejinega zornega kota in ki ponuja podrobnosti o liku, ki jih v Mrku ni zaslediti. Rokopis je dala v branje tudi scenaristki Rosenbergovi, režiserju Sladu ter igralcema Xavierju Samuelu in Bryce Dallas Howardovi, da bi imela boljši vpogled v izvor svojih likov Rileyja in Victorie. "Zadovoljna sem, da bo tudi ta plat zgodbe pristala v filmu," pravi pisateljica. "In nad to novelo nisem nič manj presenečena kot ostali. Leta 2005 sem jo začela pisati, da bi raziskala drugo plat Mrka, ki sem ga tisti čas ravno popravljala. Nameravala sem jo objaviti na svoji spletni strani. Potem pa sem začela delati na Uradnem vodniku Somraka in zdelo se mi je, da bo to boljši kraj za Breejino zgodbo. A zgodba je bila vse daljša in je nisem mogla vključiti v Vodnik."

Novela The Short Second Life of Bree Tanner: An Eclipse Novella je na voljo od 5. junija 2010, tik pred izidom Mrka v kinematografih.

V Mrku se krdelo volkov spajdaši s svojimi zakletimi sovražniki, da bi zaščitili Bello. Igralcem iz Mlade lune se je pridružilo kar nekaj novih. "V Mrku je zasedba vse večja. In še večja bo v Jutranji zarji," razlaga Godfrey. "V vsaki knjigi srečamo nove like; in v filmih to poskrbi za njihovo svežino."

Krdelo mora združiti moči s Cullenovimi, da Bello, prebivalce Forksa in svoje pleme zaščitijo pred Vojsko novorojenih. "Pri Mrku je zame najbolj zabavno to, da v mojem svetu pravzaprav ni veliko pokvarjencev," razlaga Meyerjeva. "Če pogledamo s stališča nekoga, kot je Victoria, jo zlahka razumemo. Predvsem kar se tiče Cullenovih in plemena Quileute, imamo dva tabora dobrih ljudi na dveh bregovih nesporazuma. Takšen konflikt je zabavno pisati, kajti ko se spopadeta dobro in zlo, je malone jasno, kdo bo zmagal: v lepopisju dobro vedno premaga zlo. Ko pa se spopade dobro z dobim, je težko uganiti, kakšen bo izid."

Snemanje Mrka

Mrk so začeli snemati 17. avgusta 2009 v kanadskem Vancouvru in naslednjih 11 tednov snemali na mnogih lokacijah po Britanski Kolumbiji. Mnogi od gozdov, ki nastopajo v filmu, so bili zelo odročni in težko dosegljivi, igralci, ki so sodelovali v zapletenih akcijskih prizorih, pa so morali skozi tedne posebnih telesnih priprav. Igralci in kaskaderji so neutrudno uprizarjali borbeno koreografijo, vse dokler niso morali zaradi zakonov fizike zadeve prepustiti oddelku za posebne učinke.

Poleg ljubezenske zgodbe v sodobnem okolju med nadnaravnimi vampirji in volkodlaki je ustvarjalce omejevala tudi želja, da se čim bolj držijo elementov, ki si jih je bila v svojem romanu zamislila pisateljica Stephenie Meyer. Upoštevati so morali tudi ustvarjalne odločitve, ki so jih ustvarjalci sprejeli v prejšnjih dveh nadaljevanjih, pri tem pa se truditi, da bi pripoved ostala sveža in vznemirljiva. Prizorišča, kot so hiša Cullenovih, Bellin dom, Jacobov dom, srednja šola v Forksu in livada, na katerem se svetlikajo vampirji, so bila že vzpostavljena in točno določena. Poleg tega so morali v prava oblačila in kostume odeti prek tri ducate glavnih in pomembnejših likov ter ducat kaskaderjev, nemalo preglavic pa je povzročalo mnoštvo predzgodb iz različnih obdobij in na tone oboževalcev, ki so se trudili izvedeti vsako podrobnost.

"Med največjimi izzivi na filmu je že od nekdaj to, kako ujeti hitrost, s katero se premikajo vampirji," pravi Wyck Godfrey. "David in E.J. sta se domislila, da bi to naredil kar s kamero. Hoteli smo pokazati, kako vampirji skozi gozd letijo z neverjetno hitrostjo, kot to v knjigah opisuje Stephenie Meyer."

"Veliko smo razmišljali o hitrosti vampirjev – kar naprej smo tuhtali, kako bi načeli to fizikalno uganko in pokazali, da lahko noge tečejo tako hitro, da jih niti ne vidiš. Pomislili smo, kako žuželka na sekundo utripne s krilci do dva tisočkrat, in kako je to videti," se spominja Slade. "Pa smo se domislili, kako doseči, da ljudje tekajo naokrog 50 km/h in pri tem počnejo še vse ostalo, pa da bo še vedno vse videti resnično. Hotel sem, da je videti nadčloveško, ne pa nadnaravno. Hotel sem se izogniti občutku, da gre za domišljijo. Kamero sem obdržal na ravni človeškega očesa, saj sem hotel, da film ostane v prostoru dojemljive verjetnosti."

Režiser Slade se je posvetoval z režiserjem druge snemalne ekipe, s koordinatorjem kaskaderjev, koordinatorjem za bojevanje, svetovalcema za posebne in praktične učinke ter s scenografom in skupaj so izdelali t.i. koncept "čarobne preproge", ki je dovoljevala skrajne hitrosti. "Prek te čarobne preproge smo lahko dosegli, da ljudje tečejo do 50 km/h. Rekli smo ji tudi tepih, pozneje pa kar sani smrti," se smeji Slade. "Gre za zelo dolg, zelo zelo debel trak, pritrjen na tovornjak, ki se je pognal skozi gozd, na njem pa so bili kaskaderji in igralci; vozilo s kamero je skozi gozd drvelo vštric s tovornjakom. Ko smo dosegli največjo hitrost, so igralci začeli teči, in tako smo na kamero ujeli nekoga, ki teče 50 km/h, kar je videti skrajno hitro; resnično je, zato je tudi videti resnično."

"Pri sagi Somrak se vse dogaja v resničnem okolju. Gledalci se istovetijo s filmom, ker je vse tako verjetno," dodaja koproducent Bill Bannerman. "Morali smo uporabiti tisto, kar smo morali. Zato smo morali v pravi gozd. Zato smo morali v prave soseske – če smo jih seveda našli. Zato smo morali na čisto prave pečine. Zato smo morali na prave reke. Zato smo morali na vrhove pravih gora."

Scenarij orisuje široko paleto prizorišč v divjini in označuje lokacije – na primer Zunaj: gozd, Zunaj: Strašljiv gozd ali Zunaj: Mahovnat gozd. "Pravi izziv je bil, kako poskrbeti, da bo vsak od teh gozdov videti precej drugače. Gozd je lahko gozd ali gozd ali gozd," pravi scenograf Paul Austerberry. "Na primer Zunaj: Strašljiv gozd je vseboval nora drevesa, poraščena z mahom. Niti člani ekipe, ki so iz teh krajev, niso nikoli videli takšne lokacije. Našli smo tudi zanimive kamnine, neravna tla in seveda vodo, na primer kakršno reko, ko je prizorišče vizualno razdelila. Bal sem se, da bodo vsa prizorišča postala eno, če si ne bodo silno različna. Tako da so lovci na lokacije prebrskali sleherni poraščeni kotiček v okolici Vancouvra. Vsak konec tedna sva šla z E.J.-jem na pohod na najrazličnejše kraje, da bi našla primerno različne gozdove. To ni bilo zapisano v scenariju, je pa še kako del tega filma."

"Pri Mrku smo se spopadali s čisto svojstvenimi izzivi, saj vsebuje veliko spopadov in je vse skrajno megalomansko. Tisto, kar so morali pri volkodlakih doseči v prejšnjem filmu, zbledi v primerjavi s tem, kar so morali narediti pri tem. Pravila so čisto drugačna," pravi strokovnjak za posebne učinke Kevin Tod Haug. "Interakcije je dvakrat več kot pri prejšnjem filmu, kjer so se spopadali na ravni oči. Tokrat volkovi skačejo eden na drugega, se prevračajo in pobijajo vampirje. To je veliko težje doseči."

Slade je hotel, da so volkovi "resnični kot sama drevesa. Vedno pogledam, koliko listov je na drevesu ali koliko dlak je na volkovem trupu – oboje mora dajati vtis, da je iz istega sveta. Pri branju knjige sem zapazil čudovite trenutke, kako se na primer Bella ob Jacobu v volčji obliki počuti udobno – kako se nasloni nanj in podobno. Hotel sem zajeti ta dotik, ta del njegove nravi; če ga bo potrepljala po glavi, mora biti volk kar se da resničen."

"Hoteli smo, da so volkovi kar se da pravi," nadaljuje Slade. "V zgodbi so že tako ali tako junaški. Hotel sem, da gledalci, ko se Bella dotakne volka, zavzdihnejo, Ah, kako lepo. Mislim, da smo to tudi dosegli. Phil Tippet, s katerim smo trdo garali pri tem, je s svojimi možmi dosegel neverjetno. Tudi podjetje Image Engine se je dobro odrezalo pri prizorih z volkovi iz preteklosti. Kot režiser sem se odločil, da volkovi ne bodo izstopali; da ne bodo pod sijem žarometov. Hotel sem, da zgodbo pripovedujejo čustva."

Scenograf Paul Austerberry meni, da je "ta projekt s stališča scenografije zanimiv zaradi preteklih dejavnikov. Vse se začne s Stepheniejino knjigo. Vrsto prizorišč in barv precej podrobno opiše. Nato je seveda interpretacija Catherine Hardwicke podala sijajen videz prvega filma. Ko se je snemanje preselilo v Vancouver, je moral scenograf David Brisbin s svojo ekipo za režiserja Chrisa Weitza poustvariti kar nekaj stvari iz prvega filma. Potem sva prišla z Davidom in vse skupaj podedovala. Precej razvejane korenine; a, kako zabavno, tudi zelo zanimiv izziv; bilo je, kot bi se šla arheologijo. Pobrskati sva morala po posnetkih iz prvega in drugega filma in nato na vse tisto odtisniti še svoj pečat."

"Kadar se pri kakšni stvari nismo znali ali mogli odločiti, smo zamisel predstavil Stephenie, saj je ona ustvarila ta svet. Spraševali smo jo po barvah, rekvizitih in nakitu; vse te podrobnosti ji namreč veliko pomenijo."

Poleg tega "smo morali na novo narediti kar precej stvari, ki jih nismo mogli več dobiti iz prejšnjih dveh filmov. Nekateri predmeti so silno nadrobni in precej dragi za izdelavo. Največji izziv z domovanjem Cullenovih je na primer bil, da smo jo morali previdno razstaviti, saj gre do naslednjega filma v skladišče. In najpomembnejše so arhitekturne podrobnosti: okna, vrata, kredence, kamin, ograja na stopnišču, itd. Stopnice so bile precej drage in veliko časa so nam vzele. Vse posamezne delčke, ki niso preveliki, lahko shranimo v zabojnike in jih spet sestavimo, ko jih naslednjič potrebujemo."

Okolica Vancouvra je ponudila vrsto prizorišč, ki so nastopila "v vlogi" sodobne Floride in Seattla ter umestila zgodbe iz preteklosti, kot na primer vas Quileutov iz leta 1750; Rochester v New Yorku iz leta 1933; in Teksas 19-ga stoletja. "E.J. se je podal iz mesta in posnel nekaj širjav v osrednji Britanski Kolumbiji, kjer so posneli film Unforgiven," pravi Slade. Če imaš nekaj tako velikanskega, kot je Mrk, vse te množične akcijske prizore in prebliske v številna druga časovna obdobja, moraš vse skupaj razgraditi na manjše kose in vsak ta kos osmisliti do kar se da najmanjše podrobnosti. Potem je z vsakim kosom lažje upravljati."

"Teoretično smo oba filma posneli enega za drugim," razlaga koproducent Bill Bannerman. "Medtem ko je Chris Weitz monbtiral Mlado Luno, je David Slade že pripravljal Mrk, zato smo obdržali večino snemalne ekipe in celotno infrastrukturo, tako da je bila mašinerija v bistvu enaka. Dva povsem različna režiserja, dva povsem različna svetova in dva povsem drugačna filma. Vendar pa je ta kontinuiteta nadgradila oba filma; vsi na oba filma gledamo kot na celoto. Obema režiserjema smo pomagali, da se osredotočita predvsem na scenarij, ki sta ga dobila v roke. Vsak na svojega. Mislim, da je bilo to za franšizo izjemnega pomena. Veliko tehničnih sodelavcev na obeh projektih pozna knjige in so z navdušenjem sodelovali pri obeh ter tako veliko doprinesli delovnemu procesu."

Direktor fotografije Javier Aguirresarobe in kostumografinja Tish Monaghan sta med tistimi, ki so sodelovali pri obeh filmih. "Javier Aguirresarobe je najbolj simpatičen možakar na svetu," prisega Slade. "Ekipa ga je proglasila za človeka, ki se bo najverjetneje smehljal, pa naj se dogaja, kar se hoče. Celo na dan po zahvalnem prazniku, ko smo bili vsi slabe volje, je bil Javier nadvse razposajen. Z njim je v čast delati, saj je večkrat nagrajen in uveljavljen snemalec; takšnega mojstra je pri delu z užitkom opazovati."

"Mrk nima istega vizualnega koncepta kot Mlada luna, daj gre za dve različni zgodbi," nadaljuje Slade. "S Javierjem sva se odločila, da z osvetljavo in kamero doseževa drugačno estetiko. Krasno je sodelovati z nekom, ki se zna prilagoditi tvojemu načinu dela. Z nekom, ki hitro dojame, da si precej natanko predstavljaš, kaj skušaš narediti, in ti pri tem pomaga ter celo nadgradi tvoje delo. Javier je eden takšnih ljudi – sijajen človek, ki je tehnično izpopolnjen in čustveno predan svojemu delu. Že sama njegova prisotnost ti dobro dene. Pravzaprav nas vse spravi v dobro voljo. Iz Mlade lune ga nisem hotel obdržati, da bi ohranil enako estetiko, temveč zato, da sem imel priložnost sodelovati z nekom, ki ima tolikšne izkušnje. Hvaležen sem, da sem se od njega toliko naučil."

Kostumografinja Tish Monaghan je pri sodelovanju z novim režiserjem nadvse uživala. "Ko sva se z Davidm Sladom prvič dobila, sva se nadrobno pomenila o likih, predvsem o tem, kam gredo Cullenovi in Bella. Predstavila sem mu, kaj vse smo ustvarili dotlej, a hkrati prisluhnila njegovim zahtevam. Mislim, da je kar težko, če kot režiser prideš za dvema drugima in skušaš pustiti svoj pečat, saj imaš opraviti z domala istimi liki."

Vsi ustvarjalci pa so pri snemanju brez dvoma največ odgovornosti čutili do oboževalcev sage Somrak. "Vesolje Somraka je povsem edinstveno. Kaj podobnega si težko predstavljam," pravi Slade. "Fenomen je velikanski in tako zelo drugačen od vsega, kar bi človek pričakoval. Ni primerjave. K temu filmu sem prišel, ne da bi to zares razumel. Do neke mere še vedno nisem povsem dojel. Verjetno noben filmar ne bi bil pripravljen na kaj takšnega. Ko sem se še dogovarjal, da bi režiral Mrk in Mlada luna sploh še ni bila posneta, smo vseeno že vedeli, da bo film velika uspešnica. Ko je Mlada luna prišla na platna, pa je presegla vsa pričakovanja."

"Moje izkušnje z oboževalci se zato gibljejo po celotni paleti občutkov – od grozljivo strašnih do zares lepih. Srečanja z oboževalci so bila krasna, razen kadar sem bil zares prestrašen… in to le zato, ker nisem vedel, da pred njimi ne smem bežati," smeje pove Slade.

"Med snemanjem v Vancouvru so nas oblegali najstniki iz Amerike in z vsega sveta," razlaga Godfrey. "Hoteli, po katerih smo namestili igralce, so bili 100 odstotno zasedeni – in to z oboževalci. Igralci so morali bit previdni, če so se sprehajali po ulicah. Kar se tiče snemanja samega, pa smo na primer med vožnjo na delo prižgali radio in slišali, da bomo tisti dan snemali v Coquitlamu. Ko smo prispeli na prizorišče, je bila tam gneča in ljudje so nosili transparente v stilu Grdo se bom mulil, če ne vidim Cullena. Počeli so vse mogoče, da bi od Taylorja, Roba, Kristen in Cullenovih dobili avtograme. Pri tem je to krasen neusahljiv opomin, da se moramo kar najbolje potruditi, saj vsi komaj čakajo, da vidijo film."

"Včasih smo morali zaradi vremena v zadnjem hipu zamenjati prizorišče snemanja, a oboževalci so bili že na novem prizorišču, ko smo prispeli tja," dodaja Bannerman. "Gre za predane oboževalce in zaslužijo si biti prvi v vrsti za film, saj so bili rez vztrajni. Čisto drugače je kot pri katerem koli filmu, pri katerem sem kdaj sodeloval. Da si deležen te nenehne pozornosti, 24 ur na dan, od začetka do konca snemanja. To ne jenja in ne bo jenjalo, dokler ne posnamemo vseh filmov iz franšize."

"Ker ima knjižna saga Somrak tako predano bazo oboževalcev, smo morali pri scenografiji upoštevati vse majhne podrobnosti, zapisane v knjigah," dodaja Austerberry. "Stephenie veliko piše o določenih barvnih odtenkih. Tako na primer maturantsko zabavo pri Cullenovih krasijo rdeče in škrlatne sijoče lučke. Vse to smo pri scenografiji upoštevali. Prepričan sem, da bi oboževalci glasno protestirali, če takšnih malenkosti ne bi vključili v film."

"Upam, da bodo oboževalci dobili občutek, da smo verno sledili knjigi," pravi Rosenbergova. "Veliko reči smo preoblikovali, združili in presejali, a mislim, da gre za najbolj istoveten film – čustveno najbolj verno sledi knjigam. Poleg tega Mrk vsebuje največ akcije in mislim, da bo gledalce ta spopad na življenje in smrt pritegnil. Epsko obsežne bitke vsebujejo res sijajne kaskaderske prizore in posebne učinke. Vse skupaj je čedalje boljše."

Igralska zasedba

Kristen Stewart (Bella Swan) se je svetovni javnosti predstavila z izjemnim nastopom v filmu Panic Room z Jodie Foster. Igrala je v filmih Adventureland in The Cake Eaters, slednjega je režirala Mary Stuart Masterson; Into the Wild v režiji Seana Penna, The Yellow Handkerchief, Jumper, What Just Happened, In the Land of Women, The Messenger, The Safety of Objects… Pred kratkim smo jo videli v neodvisnih filmih Welcome to the Rileys ob Jamesu Gandolfiniju in v The Runaways, v kateri igra Joan Jett.

Robert Pattinson (Edward Cullen) je nase opozoril pri 19-ih v franšizi Harry Potter kot Cedric Diggory v filmih Harry Potter and the Goblet of Fire in Harry Potter and the Order of the Phoenix. Igrati je začel v Sword of Xanten Ulija Edla, v How to Be, igral je Salvadorja Dalija v Little Ashes in v Remember Me, v kateri igra z Emilie de Ravin in Pierceom Brosnanom. Pred kratkim je končal snemanje filma Bel ami po romanu Guyja de Maupassanta in že snema Water For Elephant z Reese Witherspoon in Christophom Waltzem po knjižni uspešnici.

Taylor Lautner (Jacob) je pri 13-ih dobil vlogo v The Adventures of Sharkboy and Lavagirl 3-D in takoj zatem še v družinski uspešnici Cheaper by the Dozen 2.

Pri šestih letih je začel vaditi karate in se dokazal z več odličji; pri 11-ih je bil prvi na lestvici svetovnih karateistov v kar nekaj kategorijah, njegov vaditelj pa ga je že pri 7-ih prepričal, da gre na avdicijo za oglas, kar je spočelo njegovo igralsko kariero. Preselitev v Los Angeles mu je prinesla vloge na TV (My Wife and Kids, Summerland, The Bernie Mac Show) ter delo pri risanih serijah.

Kmalu začne z Johnom Singletonom snemati Abduction in za studio universal Stretch Armstrong po stripu. Letos je nastopil v filmu Valentine’s Day Garryja Marshalla ob Jessici Biel, Bradleyju Cooperju, Patricku Dempseyju, Jennifer Garner, Anne Hathaway, Ashtonu Kutcherju in Julii Roberts.

Bryce Dallas Howard (Victoria) je hitro postala ena najbolj mnogostranskih in dinamičnih mladih igralk v Hollywoodu. Letos je za Clinta Easwtooda z Matom Damonom posnela Hereafter, spomladi je začela snemati komedijo s Sethom Rogenom in Josephom Gordonom-Levittom, pred tem pa smo jo videli v filmski adaptaciji drame Tennesseeja Williamsa The Loss Of A Teardrop Diamond. Lani je ob Christianu Balu igrala v Terminator Salvation, leto prej v Shakespearjevem As You Like It v režiji Kennetha Branagha.

Poleg tega sodeluje izza kamere pri dveh novih projektih: kot producentka pri novem filmu Gusa Van Santa in kot scenaristka The Originals, ki je še v fazi razvoja. Leta 2004 je režirala svoj prvi film, kratkometražni Orchids.

Med drugim je igrala na odrskih deskah in v filmih Spider-Man 3, Lady In The Water in Manderlay Larsa von Trierja. Debitirala je v filmu The Village M. Nighta Shyamalana.

Billy Burke (Charlie) je pred franšizo Somrak dvakrat sodeloval z režiserjem Gregom Hoblitom v Untraceable z Diane Lane in v Fracture ob Anthonyju Hopkinsu; nadalje je ob Morganu Freemanu igral v The Feast of Love in Along Came a Spider, ob Johnu Savageu v The Grift, ob Sherry Stringfield v Forfeit, ob Joaquinu Phoneixu in Johnu Travolti v Ladder 49; v Dill Scallion je imel glavno vlogo. Na TV je gostoval v serijah 24 in Wonderland.

Trenutno z Nicholasom Cagom snema Drive Angry in pred kratkim je igral v neodvisnem filmu Highland Park s Parker Posey.

Dakota Fanning (Jane) je pred kratkim posnela The Runaways o Joan Jett in njeni skupini, risanko Coraline in triler Push. Kariero je začela pri petih letih v oglasu za pralni prašek in nato nastopila na TV v nanizankah ER, Practice, Malcolm In the Middle, Spin City, Ellen (igrala je Ellen v otroških letih), Ally McBeal (igrala je Ally v otroških letih) ter v zadnji sezoni serije Friends.

Pred tem je ob Queen Latifah, Alicii Keys, Sophie Okonedo in Jennifer Hudson igrala v The Secret Life of Bees, začela pa je ob Seanu Pennu v I Am Sam in takoj nato dobila vlogo v Spielebergovi zf miniseriji Taken. Med drugim je igrala še v Trapped, Dr. Seuss’ Cat in the Hat, Uptown Girls, Sweet Home Alabama, Hounddog, Man on Fire, Hide and Seek, The War of the Worlds, Dreamer, Nine Lives in Charlotte’s Web.

Pri svojih šestnajstih letih je aktivna tudi pri dobrodelnih ustanovah, med drugim za boj proti aidsu in pravice otrok.

Ashley Greene (Alice Cullen) ima komaj 23 let, pa je že ena najbolj iskanih hollywoodskih igralk; prihodnje leto pridejo na platna kar štirje njeni filmi. Po vlogah v Somraku in Mladi luni se letos ob Mrku predstavlja v treh filmih: Skateland, The Apparition in Butter. Med drugim je nastopila v filmih Otis, Home of the Brave, The King of California, Radio Free Albemuth in v obrobni vlogi v filmu Kevina Spaceyja Shrink. Na TV smo njo videli v serijah Crossing Jordan, Desire in MAD TV.

Peter Facinelli (Carlisle) je med najbolj iskanimi Hollywoodskimi igralci. Trenutno ob emmyjevi nagrajenki Edie Falco igra v novi TV uspešnici Nurse Jackie, gostoval je v novi sezoni serije Damages in v novi komični drami Finding Amanda. Pred tem je igral v nanizanki Fastlane in gostoval v uspešnici Six Feet Under.

Na velikih platnih je igral v filmih The Scorpion King, Riding in Cars with Boys, The Big Kahuna, Supernova, Can’t Hardly Wait, Foxfire in Dancer, Texas Pop. 81.

Lani je osnoval lastno produkcijsko hišo Facinelli Films, pri kateri bo produciral film Loosies, v katerem bo tudi igral. Režira Michael Corrente. Poleg tega bo s Correntejem posnel film Paz, zgodbo o boksarskem prvaku Vinnyju Pazienzi.

Kellan Lutz (Emmett) je po nanizanki The Comeback Lise Kudrow takoj presedlal k celovečercem: Stick It in Accepted, potem pa se kot gost spet vrnil na TV v na novo oživeli seriji 90210 ter v miniseriji Generation Kill.

Letos bo nastopil v treh filmih: v priredbi klasične grozljivke A Nightmare On Elm Street, Warrior in Meskada. Pred tem je igral v Screen Gem’s Prom Night ob Brittany Snow, Deep Winter ob Michaelu Madsenu in The Tribe. Bil je maneken za modno kampanjo firme Abercrombie & Fitch leta 2004, pojavil se je v kampanji za kavbojke Levi’s in je novi model za spodnjice Calvina Kleina.

Elizabeth Reaser (Esme Cullen) je brž postala ena najbolj obetavnih igralk v Hollywoodu, predvsem po zaslugi vlog v drami Sweet Land in v nanizanki Grey’s Anatomy. Pred kratkim je igrala v filmu Against the Current ob Josephu Fiennesu in Justinu Kirku, končala snemanje neodvisnega filma Homework, pred tem pa nastopila v Puccini for Beginners, Purple Violets ob Debri Messing in Selmi Blair, The Family Stone, Stay, The Believer, Mind the Gap, Shut up and Sing in 13 Conversations about One Thing.

Na TV smo jo videli v nanizanki The Ex List, Saved in v gostujočih vlogah v serijah Law & Order: Criminal Intent in The Sopranos.

Nikki Reed (Rosalie Hale) si je naklonjenost kritikov prislužila v drami Thirteen ob Holly Hunter – pri svojih štirinajstih letih je bila celo ena od scenaristov. Danes, pri enaindvajsetih, še vedno dokazuje, da je nadarjena in mnogostranska igralka. Pred kratkim je posnela neodvisno komedijo Last Day of Summer, pri kateri je bila tudi izvršni producentka. Leta 2006 je ob Alecu Baldwinu nastopila v Mini’s First Time, igrala je v Sony’s Lords of Dogtown ob Emile Hirsch in Heathu Ledgerju, ki ga je režirala Catherine Hardwick (Somrak). Na malih zaslonih Nikki gledamo v seriji The O.C.

Jackson Rathbone (Jasper Hale) je začel kot gledališki igralec in prvo televizijsko "službo" dobil v oddaji Disney 411 kot novinar. Pojavil se je v več oglasih, v seriji Beautiful People, The O.C., The War at Home, The Cleaner, v epizodi serije Criminal Minds in v TV filmu Close to Home. Sicer mu večinoma ponujajo glavne vloge, a se odlično znajde v karakternih, kot na primer v filmih Big Stan in Senior Skip Day. Med snemanjem Somraka je z M. Nightom Shyamalanom snemal tudi The Last Airbender.

Pred kratkim je osnoval lastno produkcijsko hišo PatchMo Entertainment, za katero je posnel film Girlfriend – v njem je igral vlogo in s svojo skupino 100 Monkey spisal glasbo. Upa, da bo kmalu tudi režiral.

Xavier Samuel (Riley) že nekaj let privablja pozornost javnosti v domači Avstraliji in po svetu in obeta, da bo postal eden najbolj mnogostranskih igralcev svoje generacije. Trenutno v Berlinu z režiserjem Rolandom Emmerichom snema zgodovinsko dramo Annonymous, končal je snemanje nadnaravnega trilerja Road Train, videli pa smo ga že v trilerju The Loved Ones. Debitiral je v neodvisnem filmu 2:37, nato nastopil v ganljivi zgodbi September in v avstralskem filmu Newcastle.

Jodelle Ferland (Bree Tanner) kariero razvija že dobro desetletje; kmalu po prvem rojstnem dnevu je namreč nastopila v TV oglasih in si nato nabrala skoraj 50 filmskih in TV vlog. Pri štirih letih je leta 1998 nastopila v mladinskem filmu Mermaid, ki ji je prinesla nekaj nominacij in nagrad. Nagrade so deževale tudi za vlogi v filmu Terryja Gilliama Tideland in v TV filmu Pictures of Hollis Woods, v katetem je igrala ob Sissy Spacek. Večini je znana po vlogi v grozljivki Silent Hill, trenutno pa snema Case 39 z Renée Zellweger in Wonderful World z Matthewom Broderickom.

Filmska ekipa

David Slade (režiser) se je obrti naučil sam po študiju umetnosti v Angliji. Leta 2002 se je preseli v ZDA in se že naslednje leto spopadel s scenarijem za Hard Candy Briana Nelsona. Film je za manj kot milijon dolarjev posnel v pičlih 18-ih dneh in uspeh ga je zalučal med najbolj obetavne avtorje s tremi nagradami. Zatem se je podal v svet vampirjev s filmom 30 Days Of Night, v katerem igrajo Josh Hartnett, Ben Foster in Danny Huston.

Melissa Rosenberg (scenaristka) postaja ena najbolj vsestranskih in iskanih scenaristk v Hollywoodu, ki se z dela pri televiziji brez težav prehaja k filmu.

Spisala je scenarij za kulturni fenomen Somrak in nadaljevala z Mlado luno ter Mrkom. Ker ima neštete izkušnje v pisanju najstniških dram, se je zdela popolna, da priredi Somrak, kar ji je vzelo borih 6 tednov. Z velikim veseljem je pristala na izziv. "Pri teh stvareh si lahko zelo iznajdljiv. Zaživim lahko srednješolsko življenje, kakršnega nikdar nisem imela, saj se na filmu lahko zgodi karkoli."

Rosenbergova naj bi se spet vrnila k TV kot glavna scenaristka in izvršna producentka nanizanke Dexter. Za svoje delo je prejela Peabodyjevo nagrado in bila v igri za emmyja in nagrado Združenja scenaristov. "Pri tej seriji si lahko privoščim tveganje, kar se tiče razvoja likov in zgodbe. Ko za TV mrežo pripravljaš 22 epizod na sezono, morda nimaš ravno največ časa za popolnost. Pri 12 epizodah na sezono za kabelsko mrežo pa imaš čas, da razviješ svoje misli, povežeš vse točke in napišeš močno, dodelano zgodbo."

Scenaristično kariero je začela z uspešnico Step Up; ker je tudi sama profesionalna plesalka (želela je postati koreografinja), je bilo pisanje zgodbe med nadarjenim nebodigatreba in balerino iz višjega sloja kot nalašč zanjo. Film, ki je po svetu prinesel prek 114 milijonov dolarjev, Rosenbergovi ni predstavljal težav niti zaradi najstniške tematike, saj je pred tem spisala nekaj epizod nadaljevanke The O.C. Med drugim je pisala tudi za serije Ally McBeal, Party of Five, Boston Public, The Outer Limits in Dr. Quinn, Medicine Woman. Čeprav je vesela, da je začela pri velikih mrežah, pa se ji zdi, da je na kabelskih programih našla lagodno nišo.

Stephenie Meyer (avtorica romana) je bila leta 2003 gospodinja in mati treh sinov, ko se ji je sanjalo o skupini likov, ki jih ni mogla pozabiti. Preložila je vse, kar se je dalo, in se čez dan domislila zapleta, pozno ponoči, ko je hišo zajela tišina, pa ga je prelila na računalnik. Tri mesece pozneje je zaključila prvi roman, Somrak. Rokopis je kmalu zakrožil med založbami in Little, Brown Books for Young Readers je avtorici za tri knjige ponudila predujem v šestmestni številki. V nekaj tednih po izidu leta 2005 se je roman pojavil na petem mestu lestvice uspešnic časopisa New York Times, pravice pa so prodali v 45 držav.

Težko pričakovano nadaljevanje Mlada luna je izšlo septembra 2006 in 31 tednov obstalo na prvem mestu uspešnic New York Timesa; vnaprejšnje kopije so na eBayu prodajali tudi za 350 dolarjev. Tretja knjiga iz sage Mrk je izšla avgusta 2007 in že prvi dan so jo prodali v 150 tisoč izvodih. Takoj se je povzpela na prvo mesto lestvic po vsej ZDA, tudi na lestvicah USA Today in The Wall Street Journal. Bila je najbolje prodajana knjiga v Bolgariji, Nemčiji, Španiji in Argentini.

Četrta in zadnja knjiga Jutranja zarja je izšla avgusta 2008; prva naklada je bila 3,2 milijona izvodov, kar je največja naklada v zgodovini založbe. Na dan izida so prodali 1,3 milijona izvodov. Tudi sicer je bilo leto 2008 za Meyerjevo prelomno: založba Little, Brown and Company je izdala njen prvi roman za odrasle The Host, ki je debitiral na prvem mestu lestvice uspešnic New York Timesa in Wall Street Journala. USA Today je Stephenie proglasil za "avtorico leta" in navedel, da ji je "uspelo, kar ni uspelo nikomur – niti JK Rowling – že 15 let, odkar revija objavlja lestvico knjižnih uspešnic: zasedla je prva štiri mesta lestvice leta 2008.

Wyck Godfrey (producent) je produciral nedavne celovečerce When a Stranger Calls in Erago. V štirih letih je bil izvršni producent pri šestih filmih in zazdelo se mu je, da bi bilo treba snemati filme za občinstvo, ki se zdi pozabljeno: ljudje iz osrčja Amerike, od katerih mnogi hrepenijo po filmih z duhovno vsebino. S prijateljem Martyjem Bownom je ustanovil produkcijsko hišo Temple Hill. Začela sta s projektom The Nativity Story v režiji Catherine Hardwicke in nadaljevala z romantično komedijo Management z Jennifer Aniston in Stevom Zahnom. Takoj zatem sta se podala v projekt Somrak, poleg tega pa sta nazadnje producirala priredbo knjižne uspešnice Nicholasa Sparksa Dear John in trenutno pripravljata komično dramo Everything Must Go z Willom Ferrellom.

Javier Aguirresarobe (direktor fotografije) je mojster španske kinematografije, ki si je mednarodno priznanje prislužil s filmom Secrets of the Heart, enim od 50 najboljših filmov po izboru revije American Cinematographer. S sedmimi nominacijami za nagrado goya in tremi kipci si je četrtega zaslužil s trilerjem Alejandra Amenabarja The Others z Nicole Kidman, potem pa je sodeloval pri mednarodnih produkcijah, kot so Almodovarjev Talk to Her (devetič v igri za goyo), Amenabarjev The Sea Inside (oskar za najboljši tujejezični film in peta goya za Aguirresaroba), prihajajoča filma The Road Johna Hillcoata po romanu Cormaca McCarthyja in The City of Your Final Destination Jamesa Ivoryja ter Allenova komedija Vicky Cristina Barcelona.

S Chrisom Weitzom, s katerim sta sodelovala pri Mladi luni, trenutno snema celovečerec The Gardener.

Tish Monaghan (kostumografinja) je sodelovala pri širokem izboru projektov: The Day the Earth Stood Still s Keanujem Reevesom, Insomnia z Alom Pacinom in Robinom Williamsom, Hot Rod, The Exorcism of Emily Rose z Lauro Linney, Catch and Release z Jennifer Garner in Juliette Lewis, An Unfinished Life, The Invisible, Chaos Theory, The Underclassman in Cats & Dogs. Po delu v gledališču je kariero začela pri TV, kjer je sodelovala pri miniserijah Brothers by Choice, Traffic in serijah Monk ter The Heights.

Howard Shore (skladatelj) velja za enega dandanes najbolj spoštovanih, nagrajevanih in aktivnih skladateljev in dirigentov. Njegovo sodelovanje s Petrom Jacksonom pri trilogiji Gospodarja prstanov je brez dvoma njegov največji dosežek doslej, za katerega je prejel tri oskarje, štiri grammyje in tri zlate globuse. Je eden od izvirnih stvariteljev komične serije Saturday Night Live in pri ustvarjanju serije je kot glasbeni direktor deloval od leta 1975 do 1980.

Hkrati je začel sodelovati z Davidom Cronenbergom in podložil 12 njegovih filmov, med katerimi izstopajo The Fly, Dead Ringers, Crash, Naked Lunch in Eastern Promises, ki mu je prinesel nagrado genie. Uveljavil se je tudi pri mnogih drugih različnih projektih: z Martinom Scorsesejem pri The Departed, The Aviator in Gangs of New York, pa pri filmih Ed Wood, The Silence of the Lambs, Philadelphia, Mrs. Doubtfire, Doubt, Edge of Darkness, Panic Room, Analyze This, Se7en, The Client, Big

Njegovo glasbo izvajajo na koncertih širom po svetu. Leta 2003 je ob premieri The Lord of the Rings Symphony dirigiral orkestru in zboru novozelandske Simfonije – delo je odtlej doživelo že 140 uprizoritev.

Leta 2008 je v Parizu premiero doživela njegova opera The Fly, poleg tega pa je tudi avtor del Fanfare za orgle in Klavirski koncert za pianista Lang Langa. Trenutno pripravlja novo opero in se že veseli povratka v Srednji svet z glasbo za Hobita.

Za svoje delo je prejel že več posebnih odličij, na primer tisto za življenjsko delo ameriškega filmskega združenja, nagrado Henryja Mancinija in nagrado Fredericka Loewa.

Komentarji

11.5. 2010 ob 17:42

Prva pišem!
Eclipse bo pršu!
Komi čakam ;)
Me prov zanima kašna scena bo zdej!
Sam da pride čim prej pa bom najbl srečna!
Svaka čast STEPHENIE MEYER k je napisala knjige!

— BakovCar
11.5. 2010 ob 17:46

KOMI ČAKAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ni bolžga filma 100%!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pa Robsten sta skupi jej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— Vampire_girl
11.5. 2010 ob 18:34

komeeeeeeeej čakaaaaaam :) <3

— saška***
11.5. 2010 ob 18:36

JUPIIIIIIIIIIIII
SM ŽE GLEDALA PRVA DVA DELA PA MI JE BLO FULL COOL PA KOMEJ ČAKAM TA DEL IN SI GA BOM TAKOJ OGLEDALA!!!!!!!!!!!

=P

— somrak fan
11.5. 2010 ob 20:44

koncno so dal u napovednik :) ful bo hudo, glede scene z novorojenimi vampirji k so u predfilmu. pa premjer je na svetovn premjero :) komi cakam<3<3<3

— <3 jane <3
11.5. 2010 ob 20:59

Kolosej vi ste zakoooonnnnnnnn! En dan po svetovni premieri carji ste to vam ni uspel še nikol....Kar se tiče pa filma bo pa itak DDDDDDBBBBBBBEEEEEESSSSSSTTTTTT!

— eclipse fan no1
12.5. 2010 ob 9:57

Ne morem verjeti, da bom film prišel v kino istočasno kot v ZDA. Hm, Twilight - 3 mesece, New Moon - 1 teden - Eclipse - istočasno. Dober napredek in lep obet za Breaking Dawn 1 & 2 (najverjetneje). Še 50 dni =)

— Lana
12.5. 2010 ob 13:47

Omg to bo najbolši film ever. I love you Taylor!

— Mrs. Lautner
12.5. 2010 ob 16:51

komi čakam!!!!!!!!!!!!!

— twilighter*
12.5. 2010 ob 17:07

komi čakom more bit ful dober

— tina
12.5. 2010 ob 17:48

KOMI ČAKAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SAM ŠE MAU

— Eclipse
12.5. 2010 ob 18:55

iiiiii, komi čakam. pomoje bo ful dobr film!!!!

— kristen s.
12.5. 2010 ob 19:07

OMGF OMGF .!!
Koomi ćaakam d pridee wn.(:
ist greem gŁeedat preemiero tkoi k bo.(:
Łowee Kristen.<3
onna ie naiboŁša pa Ashleey drugi pa tko noo.(:
The TwiŁight Saaga.<3

— PatriXa_Łowees_TwiŁight.(:
12.5. 2010 ob 20:55

Komaj čakam, sem pa presenečena da film pride k nam že en dan po svetovni premieri :O

LP,
Lara

— Lara
12.5. 2010 ob 21:09

komi čakam :)

— takanna
13.5. 2010 ob 4:56

Komi čakam! :D

— Nessa
13.5. 2010 ob 14:09

Šele 1.7. bo v koloseju???

— Kristen
13.5. 2010 ob 14:42

In gremo že spet nadeljevanje zoprnij in filma ki ga lahko ocenim kr neki.
In zdaj bodo spet polnile to stran dekleta ki se jim še malo ne sanja kaj je dober igralec in dober film. Moram priznati da sem zelo razočaran nad filmi v napovedniku je samo dober film ali celo dva Perzijski princ ne vem kakšen je Predators samo upam da ima neke veze s predatorji. In naj ugibam spet se bodo svetili, un model bo mel pomokano faco in čupo tako k da so snemali v vetru ki je pihal 350km/h, spet bo polno napak, spet se bodo buljili 3 ure v filmu jaz osebno si nisem ogledu nobenega in kot sem slišu je zelo slaba zgodba...no...do zdaj je ni bilo v nobenem delu filma. PROSIM VAS DA NEHITE TAKIH NEUMNOSTI SNEMAT.

— Pejt
13.5. 2010 ob 15:54

Upam da se datum ne spremeni in bo res tako hitro pri nas. Komaj čakam :D

— Bella
13.5. 2010 ob 18:00

kok hitro so novi deli!

— ni
13.5. 2010 ob 18:05

YES!!!!! To, končno!!!!!!!!

— Billy
13.5. 2010 ob 18:47

o to bm šla ap gleat :)

— :)
13.5. 2010 ob 23:22

komej čakam!!! :D

— Jaz&Me
14.5. 2010 ob 15:47

Komaj čakam! Sigurno grem na premiero!
pa ful dobr da že tuk kmal pride!!!

— bella
14.5. 2010 ob 16:21

KKKKKKKKOOOOOOOOMMMMMMIIIIII ČČAAAAAAKKKAAAMMMMMM!!!!!!!!!!!!!!!
V mrku bo definitivno men najbolš tist del ko so v šotoru Drugač bo pa cel film DDDD da zakon. Cant wait cant wait OBOŽUJEM twilight sago

— Mrs.Lautner
14.5. 2010 ob 16:29

tuki je link za trailer filma pa komi čakam da pride
http://www.twilightthemovie.com/

— blaz
14.5. 2010 ob 19:00

waaaaaaaaa komi čakaaaaam!! ♥♥♥♥♥

— euchaaa
14.5. 2010 ob 19:17

BakovCar prav imaš čim prej pride tem prej bo šu iz kina in normalni ljudje bomo srečni.
Una pa ki je napisala knjige pa jo prov grdo pzdravljam in šep*******ta p*****ca k******ca upam da se boš k*******la. LP Obsedencem. :D

— Pejt
15.5. 2010 ob 0:22

wiiiiiii komiii čakam filmmm =) Pridem na premiero =)

— Urška
15.5. 2010 ob 11:54

@Pejt Get over it. Usak ma svoj okus in res ste že dosadni z takšnimi komentarji. Men so pa filmi kt so predator zanč pa ne spamam okol.

Komi čakam da pride Eclipse! <33
Sam Mrk je pa res zanč naslov XDD

— Alyy33
15.5. 2010 ob 14:07

ta film bo najboljši "the best" drugače pa si lahko pogledate tudi traailer na youtube-u uživajte v filmu in trailerju

— twilight fan
15.5. 2010 ob 16:38

Ena karta na rezervo zame, prosm!!

— Ema
15.5. 2010 ob 16:58

Da bo en dan po svetovni premieri že pr nm...so v koloseju carji....res hwala kolosej...<3

komiii čakam...trailer je tok hud...ušeč mi je k niso velik pokazal iz filma kokr so v new moon....komi čakam .....

— TheNeellii
15.5. 2010 ob 17:27

komi čakam tud jz ta film

— me
15.5. 2010 ob 19:30

wooow. :) en dan po svetovni premieri.. bravo kolosej. :) komej čakam! Nekateri srečneži na Oprah so film že videli še v ne čisto dokončani verziji, in komentarji so super :) vsi pravijo da daleč preseže prvi in drugi del.. Glede na to da ga je režiral David Slade, to ni presenečenje.. :) skratka, komej čakam, in sigurno bom na premieri. =D ....<3

— tinx.
16.5. 2010 ob 8:27

''pejt'' tole si ga pa mal mim brcnu. to ne bodo nikol nehal snemat. sej vidiš vse te punce, k so nore na to in, ki polnijo dvorane in delajo gromozanske zaslužke.to je tipična franšiza, narejena samo zato, da se dobi denar. zakaj pa misliš da so šli snemat? knjige so bile uspešne, potem vejo, da bodo filmi z lepimi fanti pa še bolj priljubljeni in tukej imaš pol nek izdelek, ki je nedovršen in nedodelan, kajti občinstva kateremu je film namenjen v prvi vrsti, ne zanima dobra igra, dobri posebni učinki in podobno. ene so presrečne k vidjo volka, druge k vampirja, tretje pa k se unadva okušujeta, briga jih ostalo.

— Tjaša
16.5. 2010 ob 10:23

komi čakam!
upam da bom šla na premiero sam da začnejo prodajat;D

— ♥♥♥
16.5. 2010 ob 16:14

oawh ! hudo , koooooooooooomej čakam ! če bo šlo grem na premiero ! :3

— wwwy :3
16.5. 2010 ob 16:21

ta film bo naj boljši do zdaj na youtube-u si lahko ogledate trailer veliko zabave

— twilight fan
16.5. 2010 ob 17:01

kommiiiiiiii čaaaaaakaaaaaaaaammmmmmmmmmmmmmmmmm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! <33333333333333333333

— martinč
16.5. 2010 ob 18:11

močno upam, da bo tole boljš kot prejšn del,..ker prejšn del je biu grozen, v primerjavi z prvim...mislm če ste posnel enga skor 100% po knjigi, dejte še druzga in ostale,...drugače je pol bedno...

— evelyn
16.5. 2010 ob 19:18

ei stari to bo totaly THE BEST!!morm zint d sm ziala tud druga dva dela in mo re bit ta še bolš

— xxl
16.5. 2010 ob 20:32

sem brala knjigo in upam,da bo film tud tak dober kot knjiga .

komaj čakam,da pride ven

— met@
16.5. 2010 ob 20:36

oooo komi čakam da pride u kino pa še dobr da sam en dan kasnej k u ameriki :P
res noro hudo da pride :D <3<3<3<3!!!!!

— sem-robsten
16.5. 2010 ob 23:58

Jaz pa bi najraje da ta film IZBRIŠEJO IZ TEGA BEDNEGA SVETA.
1 minuto in pol svojega življenja sem izgubil za ta umetna in bolna jajca.

Ukazujem ti Čas: Izbriši Stephani Meier in vse njeno gnilo sranje imenovano somrak.

— Paradox
17.5. 2010 ob 15:14

joj komaj čakam, upam da hitro mine.. obadva dela gledala vse knjige prebrala zaj pa se ta film obvezno gledat, mislim da bo super vsaj po odlomnkih sodeč, seveda to je tvilight tak da kaj drugega ne more bit kot pa super....

— ninci
17.5. 2010 ob 15:45

Jst bom tko rekla - prebrala sem vse štiri knjige in niso ble slabe, seveda jih je potrebno brati v angleščini ker v slovenščini zvenijo meni osebno patetično...Kar se pa tiče filmov...Twilight je biu dokaj ok, samo new moon je biu pa čist zgrešen film, slabo posnet in zaigran, čist vse preveč nerealno in dramatično narjeno...tok glede kvalitete filma...mislm da se velik bol splača knjigo prebrat in je to to....

— lubica
18.5. 2010 ob 11:26

Tjaša se čisto strinjam s tabo ampak si kiksnla glede čednih fantov, če hočejo čedne igralce potem morajo zamenjati vsaj pol ekipe še posebi glavnega igralca. :D

— Pejt
18.5. 2010 ob 11:29

Paradox s tabo smo!!!

— Pejt
18.5. 2010 ob 14:00

Vsi, ki ste proti temu filmu nwm zakaj pol sploh hodite na to stran!! Pa se pač izogibajte, ne pa da nam tu zaj gušite neke! Brigajte se za se za sebe! Vsi tisti, ki pa obožujemo TWILIGHT sago pa jo pač in nwm zakaj se zai vi neke razburjate!

Komaj čakam da bo film v kinu!!! I ♥ TWILIGHT SAGA!!!!!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

— Isabella Swan
18.5. 2010 ob 14:51

Verjemite mi, film bo

— polomija
18.5. 2010 ob 17:49

komaj čakam <333333333 <333333333333333 <333333333333333 <333333333333333333

— vampire boy
18.5. 2010 ob 21:24

faaaak ej da se dejansko najdejo ljudje ki imajo že od začtka predsodke pa si niti ne ogledajo filmov ne preberejo knijg in kar vse povprek pišejo žaljive komentarje za back up pa rečejo da so sebi tako mnenje ustvarli glede tega kaj so jim drugi rekli :SSSS in če imaš že od začetka dvome, predsotke, že ustvarjeno mnenje in odpor do nečesa se pač ne brigaj zato in pusti uživati drugim :)
se strinjam da ti filmi in knjige prinesejo veliko denarja ustvarjalcem filmov in pisateljici ampak nam navadnim smrtnkom pa lahko prinesejo tudi sanje in upe o tisti pravi ljubezni, iskrenosti, zaupanju,... in tako naprej

sama sem tudi na začetku imela predsotke o knjigah in prvi film mi SPLOH ni bil všeč in vse v zvezi s twilightom mi je šlo na živce
potem pa sem začela brati knjige in nisem mogla odnehat vse knjige sem prebrala večkrat in zdaj sem ena od tistih ponorelih obsedenih najstnic hahaha :DD

KOMAJ ČAKAM NA FILME IN MISLIM DA BOJO ŠE SAMO BOLJŠI !!!!!! <3<3<3 (sploh pa vse punce rade spočijemo oči ob taih fantih kot sta Taylor in Robert <3)

— lolipop
18.5. 2010 ob 21:25

Komi čakam!!!!<333

— Łuckaaa
19.5. 2010 ob 14:49

omggg !!! komaj čakam <3<3<3

— petry
20.5. 2010 ob 16:16

Rada bi povprašala PARADOXA, ki je napisal komentar pred mano, zakaj se mu je zbirka Somrak tako zamerila.

— Thayrathyn
20.5. 2010 ob 16:18

Jaz nisem ravno čisto "zmešana" na Somrak ampak sem prebrala vse knjige in zgodba se mi zdi lepa in pogledati Mrk bo zelo zanimivo.

— Thayrathyn
20.5. 2010 ob 18:02

pa nevem kaj je z vami..eni smo pač veseli da pride Eclipse v kino
gdo pa ni pač naj tega ne gleda....pa ti Pejt kdo ti je sploh reko da je slaba zgodba?
verjetno si si to zmislo

— Maruše
21.5. 2010 ob 19:32

Pa res, prav imate za punčke do 12 let so tile filmi ali pa za une narobe obrnjene (GAY)
Ha ha.
Bežim v realnost.

— Pejt
22.5. 2010 ob 8:37

film- ta bo zih za fante tudi ker je akcijski...
knjiga je super (meni osebno najljubša knjiga), ampak če >>mrk<<(twilight saga eclipse) pride v ameriki 27.6.2010 (prvi bodo videli samo samo povabljeni gosti ), zakaj nebi mi (definiram: v sloveniji) morali dobiti na originalen datum 30.6.2010...
jst osebno nebom takoj stekla u kino samo da bi vidla film... sm pa ze pregledala vse,... kako so snemali,... baje je režiser zlo dober in so ga igralci zlo pohvalili... tolk da js komi cakam... <3<3<3<3

— Bella Cullen's diary fan
22.5. 2010 ob 18:24

Maruše zmislu da sm si moja sestra je gledala prvi del 3 ure se sam buljijo in cmerijo od celega filma mogoče kakih 10 min. akcije 2 naj bi bil še slabši. Ko pomislim kako so posneli 3 del me kar strese. In kar se tiče slabe zgodbe ti filmi sploh nimajo zgodbe!!!! Se čisto strinjam z Paradoxom in Tjašo. Ta d**k čim prej zbrisat z lica zemlje.

— Pejt
23.5. 2010 ob 10:56

Film bo preehud. že sama knjiga je. Pejt. GET A LIFE! kaj tebe briga kaki filmi so ljudem ušeč?

— Breaking.Dawn.Fan
23.5. 2010 ob 13:11

OMG :OOO
I CAN'T WAAIIT :DDD

— Stella
23.5. 2010 ob 17:01

I Love Eclipse!!!!!!!!!!!! Če bi kdo rad vidu sceno iz filma ko Edward plane iz avta pa kriči na Jacoba ker je poljubu bello, naj gre na youtube pa vtipka EDWARD THREATENS JACOB. Team Jacob soooooooo much!!!!!!

— Mrs. Lautner
23.5. 2010 ob 21:41

pam da bo tudi 3D

— Frenk
24.5. 2010 ob 16:21

jeeeee!!! pa še na moj rojstni dan bo premiera!!!! :P

— masathecute
25.5. 2010 ob 11:15

HUUUUDDDOOOOOOOOOOOO!!!!
Isti dan k u ZDA... To smo nopredval!!!!
HUDDDOOOOO

— ANzUsss
25.5. 2010 ob 19:42

Prvi film mi ni bil všeč ,ker je bil dolgčas in se je vleku in preveč drame drugi pa je bil še slabši ....Optimistično upam da bo ta drugi režiser bolši od prejšnega vendar vseeno niso igralici slabi zaradi sebe ampak scenarista ki je pomoje zelooooo slab.Knjige sem prebral in niso tako slabe vseeno pa niso genialna stvaritev iz nebes kot nekateri pač menijo.Ne razumem pa zakaj se je treba ven metat kot 9/10 tistih ,ki tu pišejo .PRIMER: OMG!!!! OMG!!! Komi čakam!!!To je the best film na svetu in ljubim vampirje !!!!!! Podpis:BELLA

— Zadržan
26.5. 2010 ob 13:52

men je mrk zlo dobr sm pa nism obsedena... =))))))=D <3<3

— katiA
26.5. 2010 ob 21:49

ni bilo neke rečeno da bi naj snemanje preklinli pa vse na novo začeli snemat???

— tejca
27.5. 2010 ob 15:11

Za tejco: tud jst sm slišala nekaj takšnega, ampak se je na koncu izkazalo, da si je to samo en novinar zmislu

— Thayrathyn
27.5. 2010 ob 15:21

Somrak mi je bil dober film, z dvojko pa so me tako strašno razočarali, da je groza. napovednik je bil zakon, film pa nekaj čisto drugega. edina svetla točka mi je bil Taylor, ker je imel nekaj življenja v sebi in še hudo izgleda =). za Mrk je že napovednik slab, nočem vedeti, kakšen bo film... V glavnem, ne grem gledati razen, če mi kdo časti =P!

— bree
27.5. 2010 ob 15:52

pa kaj se tipa grebeta za žensko, ki je skoz depresivna in skoz slabe volje?

— pero
28.5. 2010 ob 13:46

Jap, tud jz se že GROZNNNNN veselim!!!!!!! Prjatlca prav, da bova šli na premiero! (sorry, M., ampak men se ne zdi, da se to splača. Preveč sranja z vstopnicami.) No, vsekakor pa si ga bom šla ogledat ... in sigurn bo FUL carski, zato ga bom, ko bo izšel tudi v DVD obliki, tudi nabavla. Sam prosila bi pa, da objavte še kakšen trailer. Sej ne, da ne bi že vseh vidla, ampak vseen ... nikol jih nov preveč! Še posebi, če bodo mel slovenske podnapise! :D

— A. P. -- big fan
28.5. 2010 ob 15:20

Waaau komi čakam :)
The best film EVER <3<3<3

— laly*
28.5. 2010 ob 16:20

No, punčke: režiser je pred leti posnel krasno stvar - Hard Candy! Če že iščete vzornice v ameriških filmih: Ellen Page. Nič proti Kristen, enkrat je treba odrasti - le ne prezgodaj. Kateri film je že "un k je.."? Speak, ja!
Life is shit, get to know this - prevedite si sami.

— AnaAnja
29.5. 2010 ob 9:40

komi cakam

— mr.timko
29.5. 2010 ob 9:56

KoMii ČaKaamm!!! Sm Že PrebraLLa Knjigo Pa Mi Je Bla FuLL Ušečč!! <3<3

— Alexis
29.5. 2010 ob 10:05

Ne štekam zakua se tisti k vm film ni ušeč sekerate? Enim je pač ušeč! In sei usak film nrdijo za služenje dnarja IN zato ker majo veselje do tega. A res misslte da bi ga šli snemat, če bi blo sam za keš?! Jst nism obsedena, sam filmi pa knjige so mi všeč! Drugič zadržte svoje bedne kommente zase in pejte kommenterat tist kar je za vs pamtn pa supr in drugo! Drugim pa puste veselje do filmov, ki so jim ušeč!

— Lilly
29.5. 2010 ob 11:45

jeiii.
komi čakam. xD_
itak si ga morm ogledat.
Robert & Taylor <3

— _vampirka
29.5. 2010 ob 12:52

dejte folk no to je najbolsi film vseh casov.

— bella
29.5. 2010 ob 18:04

Nebom rekla da je film slab, ampak po mojem mnenju ni niti dober. Ogledala sem si enko doma na dvd-ju, dvojko se mi ni dalo iti gledat v kino, ker se mi zdi za tako klišejski film res škoda zapravljati denar. Prebrala sem vse knjige...Žal se mi zdijo precej plehke. Zgodba je tako ali tako tipična, kao lepi igralci in prepovedana ljubezen in srečen konec. Najboljša bo še štirka pomoje, tako da bom šla mogoče njo celo gledat v kino... Po mojem mnenju bi pa lahko usaj za glavna dva moška igralca izbrali koga lepšega, če pa to ne bi šlo, pa usaj koga bolj nadarjenega ;D

— khm
29.5. 2010 ob 20:06

juuuuuuj, komi čakam! :D

— Pikica*
30.5. 2010 ob 9:34

Tejca, ne! Samo določene scene so na novo posnel.

— ana
30.5. 2010 ob 11:10

bedddddddddddaaaaaaaa

— kiki
30.5. 2010 ob 11:37

Odgovor za tejco: sem jst tud nekaj tekega slišala, pa se je na koncu izkazalo, da si je vse samo en novinar zmislu

— Thayrathyn
30.5. 2010 ob 14:16

film je zzzzzzzzzzzlllllllllllllllllllooooooooooo dobr

— Monika
30.5. 2010 ob 16:35

komi čakammmm

— lina
30.5. 2010 ob 20:03

Zadržan .... se strinjam... toti somrak pa to je kr nekaj.. bzv!

— nik
31.5. 2010 ob 8:31

komi čakam:D:D<3<3<3 lih na moj brzdej!:D

— ana
31.5. 2010 ob 16:26

se strinam s tabo lilly!
men osebno je saga twillight res ZAKON tko da bom šla definitivno gledat tut treti deu k mi je tut kniga res zakon!!!!!!!!!! the best res da bo tok zgodi pršu!!!!!!!!!!!!!!!!jeeeeeeeeeeej gremo gledat MRK!!!!!!!!!!!!!! (=

— bella fan******
31.5. 2010 ob 18:43

Premiera je prepozno, 30.6. bi mogla bit. Kolosejcki spet pozni, ceprav Blitz ima pravice za premiero 30.6. ah joj.

— Miso
1.6. 2010 ob 6:12

Komi čakam

— Jane A.
1.6. 2010 ob 13:37

Komi čaka, da pride v kino, ker je taylor ful sexy

— abs
1.6. 2010 ob 20:08

Tudi jaz sem veselim tega dela...:)

S.

— S.
1.6. 2010 ob 21:04

zakonnnn!!!!!!!!!!!!!komej čakam<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3.........najboljša saga, najboljše knjige....lohk bi gledala in prebrala tut stokrat...res neki najboljšga na celem svetu
stephenie meyer, robert pattinson in kristen stewart:: ZAKON!!!!!!!!!!!
hh...sigurn pridem na premiero love twilight saga!!!!!!!!!!!!!!
<3<3<3<3<3<3<3 :D:D:D

— katka love robsten <3
1.6. 2010 ob 23:41

Spet film za 12 letnice...

— enkove
2.6. 2010 ob 10:41

wwwwwwwwwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa komi čakam

— džejn
2.6. 2010 ob 10:52

Waaaa komii čakam da pride vnn =)
Takoj ko bodo karte si jo kupim. Taylor je tuki še parkat lepšii <3<3

— Taylor*
2.6. 2010 ob 19:06

omg obužujem somrak in mlada luna za ko pa je ven prišo mrk pa sem še bolj vesela komaj čaka da bodo posneli jutranjo zarjo
kjer se bella poroči z edwartom in zanosi ptem pa rodi............. ;) ;) ;) :O :O :D :D :D

— lily
2.6. 2010 ob 20:19

Ojla,
kaj naj rečem eden izmed najboljših filmov- vsebina in vse ostalo kaj spada zraven.
Tko dober, da sem po prven filmu nadaljeva kar s knjigami in omaj čakam kaj so ustvarili v 3. delu, kaj še le bo v 4. delu!!!!

— hajdi
4.6. 2010 ob 1:18

pejt ti si idiot

— lexux
4.6. 2010 ob 13:48

ljubim sago somrak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

— nycyhyta
4.6. 2010 ob 14:38

luštno =) upam, da jim je uspelo pretvorit dobro knjigo še v dober film =)

— mark
4.6. 2010 ob 14:53

ja se strinam z lexux!!!!!
drgač pa reeeeeeeeeeeeeeeeeeees zakonnnnnnnnnnnnnn!!!!!!!!!!!
komi čakam!
pa tut prebrala sm že knigo pa mii je res zakon totalnooooooo*
lp twilight fani!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!*

— kr ena
4.6. 2010 ob 15:53

neke najboljšega!!!!!!!!

— evelin
4.6. 2010 ob 18:51

Za dvanajstletnice? Se ne bi mogla manj strinjati. Če ne razumeš obsesije s Twilight je pač ne razumeš. Sam take pripombe so pa tudi povsem mimo. Sama sem stara 23 in sem obsedena s Twilight. Pa vsi Twilight fani kar jih poznam so enako stari kot jaz ali pa starejši. Pravzaprav poznam en kupc žensk nad 30, ki obožujejo Twilight. Ena je celo tolko zmešana, da hodi na premiere Twilight filmov v Ameriko. Blagor njej, ki je zrla na popolnost imenovano Robert Pattinson. Jst bi tudi =(

— Aisleen
5.6. 2010 ob 10:45

Prebral sem vse knjige in vse so preveč prazne in na trenutke dolgočasne.Osnovna zgodba je klasična in smo jo videli že stokrat prvič pri romeo in juliji(prepovedana ljubezen).Pri filmih somrak sagi nič ne pomaga neizkušena in zbegana igra Kristen Stewart,ki če ste jo videli še v kašnih filmih bi opazili da je njena igra povsod enaka,dolgočasna in neizkušena.Bojim se tudi pri tem filmu, da ne bojo dovolj dela vložili v posebne učinke,ki so mladi luni izredno mankali,pravtako so bili pri mladi luni problem nedodelani volkodlaki,ki se je njihovo renčanje slišalo katastrofalno! Režiser David Slade je zelo temačen režiser, ki upam, da bo filmu prinesel nek spomin v našo glavo!

— komentator
5.6. 2010 ob 15:06

Omg!! Kolosej vi ste the best kr ste Mrk tku hitr zritL!!!! KOMI ČAKM!!!!!! Edward<3<3 BeLLa<3<3 Jake. še maL pa bo!!! 1.7.2010 <3<3<3

— Bekaaa
5.6. 2010 ob 15:20

kr ne morm čakat filma!
k ravn berm knigo mrk in zdej komi čakam film.. pa zanima me kakšnga bojo nrdil..

— *_*
5.6. 2010 ob 15:27

glejte..jaz ne vem zakaj enim ni vsec film, ampak meni je.požvižgam se na ostale kritike.naj pa tisti ki radi komentirajo, sestavijo kaj takega oz.zrežirajo potem pa jih bom vidla "frajere".komaj čakam da je film v kinu..

— adrijana
6.6. 2010 ob 15:00

Ljudje!!!
To bo the best film leta!!!! Komi čakam da pride ven!!!!! Pa tudi jaz bom šla na premiero!!!!! BELLA 4EWER!!!!!!!!
WHIT LOVE!!!!!

— Bella FAN <3
6.6. 2010 ob 15:57

toti film bo najboljši ! škoda da se ne nadaljuje kar z četrtim delom !!!!!!!! <3 <3 <3 <3

— Bellchy
6.6. 2010 ob 17:30

to bo tako sranje ,da večjega ni

— nekdo
6.6. 2010 ob 19:14

kej slučajno veste kdaj in kje je predpremiera???

— Twiligt___LOvE
6.6. 2010 ob 20:24

woww...komi čakam!!!
ampak jutranja zarja bo najboljša**

— alice cullen-ashley greene
7.6. 2010 ob 11:42

patetične cvili-najstnice spet smetijo in spamajo s svojimi brezveznimi komentarji na filmskih straneh. hvalabogu preberem samo tiste, ki dejansko komentirajo vsebino filma in ne vse ostalo. ne bi blo slabo, če bi tle administratorji naredili malo čistke med vso to komentatorsko nesnago.

— dobro vas poznam
7.6. 2010 ob 21:28

The Battle for decision between The love Vampire And Friendship Werewolf will began!

— M
7.6. 2010 ob 21:31

komi čakam ! sm čist mahnena na tole use skp (:

— ancii ~
8.6. 2010 ob 15:06

Yessss....
Komi čakam... pa upam da bo tok dobr kt New Moon.... <3
Team Jacob... All the way...<3

— Movie-Lover
8.6. 2010 ob 18:41

heii!!
ja, jaz sem tud še nekajkrat prebrala vse knjige in gledala Twilight in New Moon. Glede knjig takole: vse so napisane tako, da te "potegnejo" vase, razen druge, ki je na trenutke precej dolgočasna. Priporočam tistim, ki so gledali samo filma, da vseeno preberejo knjige, saj je zgodba precej drugačna - meni je precej boljša.
Glede filmov pa: Twilight je bil v redu, mi je bil všeč, New Moon pa precej zgrešen, brez prave akcije, dolgočasen - še vedno je bil všeč najhujšim fanom. Mrk bo menda najboljši, saj obetajo več akcije, tako da bo malo bolj tekel. Super je, da so v Koloseju pohiteli z njim, saj je vedno več Twilight evforije.
Sama sem tudi fanica Twilighta, Eclipse bom šla verjetno gledat v kino, ker ima dobre obete in novega režiserja. Sicer mam pa rada akcijske filme, tako da upam da bom prišla vsaj malo na svoj račun.
Lp.

— lucy ♥
8.6. 2010 ob 22:03

Moj komentar. Jaz mislim, da je vse to pocukrano in se strinjam z [i]dobro vas poznam [/i]. Scene so ogabne. Kristen je za bruhat grda in Robert je en fant z enim koleščkom v glavi. Vseen bom šla gledat, da boljše ocenim. Nočem biti nesramna do fanov Twilight Sage, ampak to je zgodba brez nobene pustolovščine. Stephanie Mayer ne piše tok dobr. In slovenski podnapisi so kr neki. Upam, da z svojim mnenjem nisem nikogar užalila ali prizadela.

— Love.Hard
9.6. 2010 ob 15:27

LOVE KRISTEN STEWART LOVE KRISTEN STEWART LOVE KRISTEN STEWART LOVE KRISTEN STEWART LOVE KRISTEN STEWART LOVE KRISTEN STEWART LOVE KRISTEN STEWART LOVE KRISTEN STEWART LOVE KRISTEN STEWART LOVE KRISTEN STEWART LOVE KRISTEN STEWART LOVE KRISTEN STEWART LOVE KRISTEN STEWART LOVE KRISTEN STEWART LOVE KRISTEN STEWART LOVE KRISTEN STEWART LOVE KRISTEN STEWART LOVE KRISTEN STEWART LOVE KRISTEN STEWART LOVE KRISTEN STEWART LOVE KRISTEN STEWART LOVE KRISTEN STEWART LOVE KRISTEN STEWART LOVE KRISTEN STEWART LOVE KRISTEN STEWART LOVE KRISTEN STEWART by : Dajana litle vampire :p

— DIDI
9.6. 2010 ob 15:36

mislm da bi use obsedenke z somrakom mogle mal na svez zrak in spoznat da je to sam fantazija in da ni resnicno..na bruhanje mi greste dobesedno

— Polom
9.6. 2010 ob 16:37

ni mi všeč.. ampak bom šla vseen gledat <3 :)

— neoprana rit
10.6. 2010 ob 19:07

mislm, že če pogledamo iz vidika igre in režije je to ena izmed najbolj dodelanih trilogij ever seen... že prvi del nam je dal vedeti, da sta kristen in robert prinesla nekaj svežega, novega,... da je njuna povezanost kot povezanost leonarda dicapria in kate winslet v filmu titanik... tako da komaj čakam zadnji del te zares zanimive trilogije v kateri so tokrat filmi boljši od knjig

— tvajlajt fen
10.6. 2010 ob 21:16

Awiiii <3 končn komi čakam takoj ga grem gleat..love twilight

— LiziiKaa
11.6. 2010 ob 16:35

Sama sem obsedena z sago Somrak in na tiste, ki na Somrak pljuvate imam 3 pripombe:
1. Kaj sploh iščete na tej strani?? To je za premiero Eclipse in tiste, ki jim je to všeč, ali ga boste gledali ipd., ne pa za tiste, ki Somrak sovražite!!
2. Ko sem brala komentarje in sem videla, da nekateri tako sovražijo Somrak sem mislila, da so vsaj pogledali film in ugotovili, da jim ni všeč... Ko pa sem prebrala, da niti filma pogledali niso in so sklepali o filmu zaradi mnenja drugih sem se zelo razjezila! Naj vsaj pogledajo film, ne pa, da nekaj trdijo brez svojega lastnega mnenja!
3.Tudi če vam film ni všeč pa ni potrebno, da pljuvate po njem!! Nekateri so bili celo tako prijazni, da so samo napisali ni mi všeč ipd. Ni pa potrebno da pišete, da je sranje ipd., saj žalitve NISO potrebne!!
Za ostale pa priporočam, da preberite knjige, če jih še niste, saj so dosti boljše od filmov(čeprav so tudi filmi dobri)! Stephenie Meyer je najboljša pisateljica in ne moram verjeti, da kdo na svetu lahko napiše kaj tako poplnega... Tudi igralci so perfekni, še posebej trije glavni (Robert Pattinson <3)
KOMAJ ČAKAM NA FILM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! <3

— TwilightBigFan
11.6. 2010 ob 19:27

Res komi čakam. To bo verjetno naj film v celotni sagi, ker je New moon mal nedodelan, v Eclipsu pa je velik akcije. Pozdravčk vsm twilight fanom, tisti ki pa twilighta ne marate, to povejte na lep način, ne pa: ne maram scen, sovražm igralce, knjige za bruhat, ukinte twilight sago... Tisti k pa bodo še vedno imeli zlobne komentarje pa se pejte v r** in po****te se

— Lanchy
12.6. 2010 ob 13:44

<3<3<3<3<3<3
to je en izmed najboljših filmov nasploh (twilight,new moon,eclipse,breaking dawn)
<3<3<3<3<3<3

— *vampire_girl*
12.6. 2010 ob 14:25

@tvajlajt fen, žal se ne strinjam s tabo... trenutno berem twilight v angleščini in moram povedat, da mi je knjiga bolj všeč kot film, ki sem si ga žal ogledal že prej. A ne glede na to, da načeloma vem, kaj se bo zgodilo v nadaljevanju zgodbe, je v knjigi predstavljeno veliko več dogodkov kot v filmu(govorim o Twilight 1. del). Hočem povedati, da se v filmih ne da predstaviti zgodbe tako natančno kot je prestavljena v knjigi. In zato vam predlagam, da najprej preberete knjigo, šele nato pa pejte gledat film, da boste bolje razumeli zgodbo( in ne boste naredili iste napake kot jaz).
Drugače pa komaj čakam film!

— kbr
12.6. 2010 ob 16:28

Komi čakam film! Osebno mislm da bo to najbolši film ever!! ♥

— Little.Miss.Sunshine
12.6. 2010 ob 17:11

kako si lahko twilight fan če:
a) misliš da je to TRILOGIJA in
b) neznaš napisati ''twilight'' ;D
love.hard .. zadrž glupe komentarje zate (;

— sun
12.6. 2010 ob 17:22

ZAKON bo ! : )<3

— Sarie:*
12.6. 2010 ob 20:41

Jaz tui komaj čakam pa svetavno je...dori komentarji pa hvala ti kolosej....:)

— Lolek
12.6. 2010 ob 22:24

A bo 1.7. premiera filma samo v LJ, ali tudi v katerem drugem kraju? npr.Koper..

— kitty
13.6. 2010 ob 14:20

Knjige so najbolše, sam film je pa bedn k itak use spremenijo!!!!!!!!!!!

— xxxxx
13.6. 2010 ob 16:29

jeej, komaj čakam :) love it :) posebej edwarda hehe ;)

— edward <3
13.6. 2010 ob 21:02

js upam da bom dubla karte za na premierooo

— *_*katja*_*
13.6. 2010 ob 22:25

Hmmm, upam, da bo tretji del boljši kot sta bila prvi in drugi, kakor obetajo. Prebrala sem knjige, ki so mi bile precej všeč. Ampak ko sem videla prvi in drugi del sem bila ZELO razočarana. Filma sta bila proti knjigam zanič. Tak da, bomo vidli, kakšen bo tretji del.. Od prvih treh delov mi je bla ta knjiga najbolj bedna, zaradi česa se mi sploh še ni dalo prebrati četrtega dela. xD

— Someone
14.6. 2010 ob 0:05

a.a.a.a.a..!!"*
komi čakam, če ne gledam vsak dan tega trilerja..*
prvi in drugi del sta tok d'best, da bolš ne bi mogl bit...tretji del bo sigurn še bolši... obožujem Edwarda in Bello - sej Jacob ni slab, sam onadva ga pa rulata - komi čakam, da pride vn - pol pa samo še 4 del filma, k bo pa naj naj naj naj..*
Can't wait...1.junij - moj dan..<3<3

— Spelc.^^
14.6. 2010 ob 21:28

1. del filma in knjiga = super stvar
vse ostalo po tem = polomija
žal mi je... twilight fani, ampak tako je :/

— bluefear
15.6. 2010 ob 19:31

KOMI CAKAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! njbolsi film ever

— twilight fan
15.6. 2010 ob 20:35

Tisti k ste pr 3. delu obupa v puvem da je jutranja zarja najbolša, k je pač veliki finale. Po predfilmu pa deluje da bo v mrku več akcije, kr men ful ustreza k mam rada akcijo. Drugač pa sami presodte kaj vm je ušeč in kaj boste gledal.

— <3 jane <3
15.6. 2010 ob 21:33

@bluefear se delno strinjam s tabo :) tretji del knjige je še zakon film upam, da me ne bo razočaral, ker 2. je brez dvoma največja polomija kar jih je mogoče, sploh z igralkse strani gledano, pa tud z režiserske perspektive ...

— xy
15.6. 2010 ob 23:21

joj jz mam tok rada ta film d kr n morm vrjet.xd
ioooi ;}kumi čakam film.....fulll mam rada kulusejjj res wiiii >.< kumi čakam kok ste hitri v primerjavi z prejšnima deloma k ste zvčćval....sam kok bo pa zdej kmallll kumi čakam wiiiii >.<****Łubm vs*****
KUMiiiii ČAKAM xd !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(Ł)

— tinđa
16.6. 2010 ob 19:23

Res je,da so knjige ponavadi boljše od filmov kot v tem primeru!
Prva in zadnja knjiga sta najboljši se res uživiš!Druga se gre samo o razočarani Belli tretja pa o ljubezenskem trikotniku.
Režiser tega filma je zelo dobr in temačen,kaj je nalašč za film medtem ko me skrbi za igre ne izkušene in zbegane Kristen!

— koment
16.6. 2010 ob 20:23

Glede glavne vloge. 1.Zakaj ma un model pomokano faco in zakaj ma čupo k da bi na snemanju pihalo 350 km/h. 2.Kaj je z unim našminkanim kvazi C. Ronaldom. A se tista kaj je že na sliki ne zna dobro slikat izgleda kt da je vidla neki gnusnga, a se bo spet cel film sam cmerla in bodo leta minevala ona pa bo v sobi bulla skoz okn k tele v nova vrata. Toliko o glavni vlogi.

— Pejt
17.6. 2010 ob 20:39

we hate twilight

slaba izvedba, igralci, pisateljica in režiser
p.s. paradox, prav imaš, in vsi drugi, ki sovražite ta film

— kritik
17.6. 2010 ob 21:32

@kitty, nevem za Koper ampak v Kranju bo v Tušplanetu tud 1.7. premiera pa pomoje ne bo tolk navala kot v Lj.

— kbd
17.6. 2010 ob 23:37

kooooooooooook ste bedni ej xD prou...patetični...najde ti lajf pa nehite za unmu ogabnemu pattisonom skakah k se še stušrat ne zna pa obrit...jaao xD

— meow
18.6. 2010 ob 10:02

Jaooo =/. Lejte Tjaša, Pejt, Paradox pa Nekdo.. VI STE TOTALNI D****I. kaj sploh iščete tle? P niti vidl niste usega skup. Ja, prou. Pač vam ni mogoče ušeč, sam d pa tle ene bedari*e zganjate pa tut ni prou. Loh bi usi skp odgovorl na uprašanja ot TwilightBigFan. Za zamislt resno! Tko d spokite stran ot tle če ne mislte nč pamtnga povedat.

Ta stran je OČITNO samo za oboževalce Twilighta, ne pa za vs!

**

drgač pa še moj mnenje tle je: Ja komi čakam film, res.. Doma mam prva 2 in sm jih že tko ene 100x (ne sj ne) gledala.. Sam useen se pa strinjam d so knige bolše, k tle u filmih ful spustijo pomembnih stvari. Ful mi je zakon d bodo Breaking Down posnel v 2 delih, ker bi drgač mogl ful stvari vn porezat in neb blo več uredu.. Če bi biu film sam u enm delu bi biu po mojm polomija.. tko bo pa čist ZAKOOOON!!

1.7. - CAN'T WAIT!!

Joanne*

— Joanne
18.6. 2010 ob 16:39

Zihr bo fajni film :)

— Sara
18.6. 2010 ob 16:45

Uf, uf, uf...Eclipse, can't wait :))

— Erika
18.6. 2010 ob 22:50

Čist tko iz dolgčasa sem šla prebrt tele komentarje. Imam dve dobri prijatelci (in več znank), ki sta obsedeni s temi knjigami in filmi. Jaz sem šla gledat 1 del, ki je še nekako biu ok in drugi del, ki je biu polomija. No, obedve prijateljici (in vse znanke) na splošno ne bereta nobenih knjig - to nam pove, koliko literarne razgledanosti ima povprečen bralec oziroma gledalec Twilighta. Je mogoče kdo od vas že gledal Punčko za miljon dolarjev? Ali pa Angleškega pacienata? Pa Društvo mrtvih pesnikov? Je kdo prebral pesmi Mile Kačič? Je kdo prebral Pasjo grofico, Metulj, Zgodovina moje heroinske odvisnosti, Misli mladosti? Ima kdo od vas argumentirano mnenje o evtanaziji? O življenju, smrti, ljubezni? Menim, da je to povprečna knjiga oziroma film, ki zasvoji in je všeč nezahtevnemu bralcu/gledalcu, ki se ne obremenjuje oz. ne razmišlja o stvareh, ki sem jih naštela zgoraj. Priznam, to je film za sprostitev in je sam sebi namen. Tudi taki filmi so potrebni in tud jst kdaj gledam kaj takšnega, ampak Twilight je med povprečnimi filmi bolj na dnu... Nima sporočila, globje vsebine - kaj je sploh vsebina? Ima miljonkrat uporabljen motiv brez svežine. Glavna igralca sta: obupna! O lepoti ne moremo govoriti, ko govorimo o njima (ona je še v redu, ampak on... v Harry-ju Potterju je velik boljši). Igralski talent... Čisto brez nista, je pa pod vprašajem. Zakaj tisti, ki nam Twilight ni všeč komentiramo? Ker smo naivni in mislmo, da bomo s tem koga spametoval in da mogoče svet boljši, da bo več ljudi, ki se bodo vprašali zakaj živijo, se vprašal po vrednotah in iz svojega življenja kaj naredili, ne pa samo gledali v ekran in vzdihovali za svojo veliko ljubeznijo, ki je šla mimo... zamujena priložnost.... Po eni strani razumem vse tiste, ki obožujejo Twilight - ljudje v življenuju potrebujemo iluzije in sanje. Tudi jaz jih, a potem vseeno gledam film, ki je boljše kakovosti kot ta. Sanje moramo tudi uresničiti in ne smemo pustiti, da gredo mimo nas (kar se zgodi večini ljudi)!

— A**
19.6. 2010 ob 9:13

— Spelc.^^
Haaaaaaaaaaaaaaahahahahahahahahahhahaa!!!! :D Retard. Get a life. A maš 12 let mogoče, očitno da maš he he.

— Pejt
19.6. 2010 ob 9:42

— adrijana
Čisto prav imaš noben živ ne more posneti tko zanič filma in nobeden ne more napisati bolj bednih knjig k tale kdo je že, zato ker vsi filmi imajo:
Zgodbo, boljše igralce, akcijo, pustolovščino, komedijo, malo drame vmes in da ne pozabim na ščepec ZF-ja. V glavnem vse kar ima dober film. Meni se zelo dopadajo Indiana Jones vsi štirje filmi, Pirati s karibov in jih je še toliko, da jih niti ne vem na pamet. Koliko sem videl v traileru in slišal se v teh filmih samo gledajo, cmerijo, nato pa 5 minut akcije na koncu in to je to. pa še unga našminkanega kvazi C. Ronalda ne morem videti me mine volja po filmih k unga vidm. pa še Pattison je videti tukaj v napovedniku (slikce) kjer so pomokana faca na levi, Stewart v sredini, in našminkani kvazi C. Ronaldo na desni, je videti k kakšen klovn. Žal mi je fani Somraka ali kaj je že, resnica boli.

— Pejt
19.6. 2010 ob 10:13

danes sem prišla na kino kolosej spletno stran ker bomo šli gledat neki film pa sem šla gledat ob kolkih je..... te pa sem šla pod naponedi pa sem vidla film somrak saga mrk in že se mi je vse zameglilo pred očmi, ker je to najboljši film vvvvssseeeehhhh čččččaaaasssoooovvvv in potem sem pogledla kdaj je premjera pa sem se kr zgrozila, ker sem premjero pričakovala že prej ampak sem mislila da niti en mesec še pa se bo film začel sem se zmenla da grema z prijatelco gledat mrk

— nišče in nekdo...
19.6. 2010 ob 14:45

Joo...ne morem več čakati!!<3<3<3<3<3

— Twilight_Tina
19.6. 2010 ob 16:57

Ta datum bi morali spremeniti......prestaviti biga bilo treba na 24.6.2010..................
I <3 U TYLOR <3<3<3<<3<3<3<3<3<3<<3<3<3<<3<3<<3

— vampire neiia
19.6. 2010 ob 21:07

Jaz pa mislim, da so knjige velik boljše kot filmi.

— sentyka
20.6. 2010 ob 14:05

Se opravičujem! Vsi deli so zakon, in ne polomija, kot sm napisala!!

— bluefear
20.6. 2010 ob 16:08

Jacob Black <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3
love it !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— alba
20.6. 2010 ob 16:08

Jacob Black <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3
love it !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— alba
20.6. 2010 ob 16:40

to je tako dobar filam da bi kr skaku od vselja js tak gej lol
tok rad se&ggghg

— janez kovačič
20.6. 2010 ob 18:59

Morda kdo ve, kdaj bo mogoče kupiti karte za premiero, ali pa dan po njej?
LP

— Reducto
21.6. 2010 ob 11:13

sploh ne vem zakaj folk piše take bedarije. ta film je absolutno najboljši v primerjavi z harry potterjem pa ne vem s čim. knjige so fenomenalne, filmi pa še boljši, čeprav bi lahko bilo več detajlov.... tako da folk, ne pište takih bedarij, če vam pa ni všeč, pa si najdite druge filme pa komentirajte!!!!

— ninyka
21.6. 2010 ob 12:13

ooooooooooooo huuuuuuuuuuuuuuuuudooooooooooooooooooo

— monika
21.6. 2010 ob 16:48

Ta fillm komii čakam :D
ddd da grem na premiero.
Za unga 'pejt' pa če si reku d še nisi gledu filma in ga tut neboš nemorš govort al je dobr al slb .. :)
uživite*

— Ana Volturi
21.6. 2010 ob 21:04

Ne pa ni res ti niaš pojma........ a harry potterji so ti pa všeč ne??

— i love robert pattinson <3
21.6. 2010 ob 21:20

a predpreimjera bo ?

— beverly hils
21.6. 2010 ob 21:48

Men so knjige 100x boljše kot pa filma. Prvi film je bil uredi, drugi poa je biw slab. Upam da bo 3. boljši in da bo v njem več prizoru iz knjige.

Kar se tiče igralcev. Kristen sploh ne zna igrat. Vidla sem jo že v en par filmih in povsod enako igra - dolgočasna. Robert in Taylor sta uredi.

Tistim ki Twilight saga ni ušeč, pač ni ušeč. Usak ma svoj okus. Sam zarad tega ni treba tle neki žalt. Mi gre pa tud meni na živce ko dajajo ene take bedne komentarje npr:
Omg!! Kolosej vi ste the best kr ste Mrk tku hitr zritL!!!! KOMI ČAKM!!!!!! Edward<3<3 BeLLa<3<3 Jake. še maL pa bo!!! 1.7.2010 <3<3<3

mislem faq umirte se no. Napište ki pametnega al pa bodte tiho!
(drgač sm tud js fanica)

— lol
22.6. 2010 ob 0:00

no odloči se za edwarda,pobijejo novorojene vampirje s pomočjo volkov,no ja na koncu pa morata še očetu povedati veselo novico.

— misi
22.6. 2010 ob 15:07 zvezdica

Torej bo na velika platna končno prišel tudi tretji del te izredno zanimive sage!
Všeč mi je, da bo prišel tako zgodaj saj bo film v angleščini v kina prišel samo dan prej. Res pohvalno. :D
Upam, da bo scenarij dober in nebodo izpuščali kakšnih za zgodbo pomembnih prizorov. Trilerji so všečni in komaj čakam da vidim celoten film. Upam da bo izpolnih moja pričakovanja, v kar pa sploh ne dvomim saj je tudi igralska zasedba res odlična!

— Maja
22.6. 2010 ob 20:06

jaz pa nič ne čakam more pa biti dober film.
...nekje opazu da je drugačen naslov kot je opisan

— dakuza
22.6. 2010 ob 21:07

Koooomiiii čakam!!!! Pa tudi 4. film upam, da bo odličen, ker mi je zadnja knjiga najboljša. :) Tko, da glede na to, da so do sedaj delal filme, ki se več ali manj držijo knjig, sem prepričana, da bosta zadnja dva odlična! :D

— Barbara
22.6. 2010 ob 22:26

Želim si enkrat pogledat v enem dnevu vse dele =)
čist pošteno konc hud film!!
gledala bi še pa še!!!

— iwy
23.6. 2010 ob 17:49

js tud ze komi cakam mrk(ce prou nism ubuzevalka somrake in tega usega)
:)))))))))))))

— burek
23.6. 2010 ob 22:43 zvezdica

No vsi ki se spotikate ob to da si filmov nismo ogledali, naj se še jaz spotaknem ob to, da nekateri pišete '' ooomggg!!!! to bo najbolši film ever!!! '', in pdobno, ker verjetno
si tudi vi niste ogledali vseh filmov teh 100 let, da bi vedeli kateri film je najboljši. Sicer pa najboljšega filma ni in ga nikoli ne bo. Vedno bodo ustvarjalci le stremeli k temu, da bi ga naredili. In tisti, ki bodo to počeli, bodo naredili nekaj kvalitetnega in dobrega, ne bo pa to nek mrk, ki je narejen samo za denar. :)

— t.š.
24.6. 2010 ob 6:46

waaa.dobila karto za premiero. Film bo svetoven se že vidi.XD komi čakam.
Mal akcije je treba da je film bl napet.XD
see ya na premieri.XD

— Eva
24.6. 2010 ob 10:42

men je film zelo vredu, mislm oba dela. knjige nisem bral ampak sem samo film gledu. verjamem da je knjiga boljša, zakaj pa ne. drugače pa jaz tistih ne maram ki grdo pišejo o filmu, ker vsak ima svoj okus in ker je to samo film, se da vse na lep način povedat. men osebno je pri filmu všeč, ker vsaj zame izpoveduje veliko čustev in zame je res to ljubezenska drama. nisem tako vzhičen kot drugi ali pa obseden, ampak lepo povem svoje mnenje.

— faas
24.6. 2010 ob 10:49

Od kdaj naprej se lahko kupijo karte za premiero?

— lona
24.6. 2010 ob 10:50

s temle komentarjem se mora pač vsak strinjati, ki je vsaj malo olikan. s tem mislim na pripombe in ne na mnenje o filmu.

11.6. 2010
ob 16:35 Sama sem obsedena z sago Somrak in na tiste, ki na Somrak pljuvate imam 3 pripombe:
1. Kaj sploh iščete na tej strani?? To je za premiero Eclipse in tiste, ki jim je to všeč, ali ga boste gledali ipd., ne pa za tiste, ki Somrak sovražite!!
2. Ko sem brala komentarje in sem videla, da nekateri tako sovražijo Somrak sem mislila, da so vsaj pogledali film in ugotovili, da jim ni všeč... Ko pa sem prebrala, da niti filma pogledali niso in so sklepali o filmu zaradi mnenja drugih sem se zelo razjezila! Naj vsaj pogledajo film, ne pa, da nekaj trdijo brez svojega lastnega mnenja!
3.Tudi če vam film ni všeč pa ni potrebno, da pljuvate po njem!! Nekateri so bili celo tako prijazni, da so samo napisali ni mi všeč ipd. Ni pa potrebno da pišete, da je sranje ipd., saj žalitve NISO potrebne!!
Za ostale pa priporočam, da preberite knjige, če jih še niste, saj so dosti boljše od filmov(čeprav so tudi filmi dobri)! Stephenie Meyer je najboljša pisateljica in ne moram verjeti, da kdo na svetu lahko napiše kaj tako poplnega... Tudi igralci so perfekni, še posebej trije glavni (Robert Pattinson <3)
KOMAJ ČAKAM NA FILM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! <3

— TwilightBigFan

— jll
24.6. 2010 ob 19:02

to tud mene zanima.
od kdaj se karte prodajajo. :D

— LuCullen
24.6. 2010 ob 19:14

sun ne ukazuj mi. Pa mam pravico govoriti kar hočem, dokler niso komentarji žaljivi. Halo.

— Love.Hard
24.6. 2010 ob 21:14

robert pattinson the best player for meeee :D LOVE HIM ;)

— roby:)
25.6. 2010 ob 14:04

Ni mi jasnu zakaj tako pluvate po Kristen Stewart, ker ona je res perfect Bella. V knjigi je jasno napisano, da se Bella ne smeji veliko in da je "resna" punca. Kristen jo je točno tko zaigrala.
Knjige so zelo dobre. Prvi film je tut uredu, medtem ko mi je bil drugi film dolgočasen in sem bila močno razočarana. Mislim pa, da bo tretji film najboljši, ker je notri največ akcije in tudi glede na trailerje lahko vidimo, da bo bolj zanimivo. Pa tudi dober režiser (David Slade) je, ki bo znal ustvariti vzdušje.
Tako, da bom šla zagotovo gledat film v kino.
Robsten<3<3<3

— realist
26.6. 2010 ob 10:43

Open up your eyes, soon you'll realize that Twilight is SHIT.!

— kat.
26.6. 2010 ob 15:03

jz sm prebrala vse knjige in men sosebno so knige zlo všeč....dobr napisane, zanimive, napete,.......kar se tiče pa filmov je pa takole......prvi film, somrak, mi sploh ni všeč.....slaba tehnika, kvaliteta, pa še po knigi ni narjen sploh.....drugi film, mlada luna je bolši....bolša tehnika, kvaliteta, bl je narejen po knjigi...tretji film....nevem kakšn bo ampak mislm da še boši....ampak nevem, k bom vidla film ga bom spet komentirala.....sicer pa nism kakšna fanica sage somrak ampak knige so mi pa všeč kokr sm že na začetku napisala.......kar se pa tiče komentarjev ''jeeeeeeeee'' pa '' komi čakam, film bo the besttttttt'' pa take, nj vam povem svoje mnenje in sicer da nimam nč proti fanom sage somrak ampak nemoreš vedt kakšn bo fim predn si ga ogledaš......pa ja, isto vela za take k pišete da bo film brezveze, hej sj nemorte vedt kakšn bo film....če vm že prejšnja dva filma nista bla všeč potem si filma preprosto ni treba it ogledat in ni treba pisat komentarjev da je film brezveze še predn ga vidte oz. če filma sploh nevidte kr taki komentarji marsi koga užalijo
pa brez zamere če sm koga užalila

— rennyka
26.6. 2010 ob 16:31

Meni je bilo do zdaj všeč vse narejeno okoli knjig in filmov. Knjige sem prebrala v tednu, kljub službi in ostalim dejavnostim, ki jih vsakodnevno počnem. Nestrpno pričakujem 3. del v filmu.
V življenju je pač tako, da so nam všeč različne stvari in prav je tako!

— Saaandra
26.6. 2010 ob 19:50

bo ksna seks scena

— gfhtgfhfgch
26.6. 2010 ob 21:56

OMG komi čakam!!!! To je definitivno najboljši film letošnjega poletja! Pa pomojem tud najboljši v twilight sagi. Men New Moon ni bil tok všeč, zato ka med Bello pa Edwardom ni tok kemije ka v Somraku. Ampak vseen TWILIGHT RULZ!!!

— lemy
27.6. 2010 ob 13:01

Končno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Komi sm dočakala!
Obožujem flime in knjige!!!!

— twilight_fan
27.6. 2010 ob 14:34

haha

— A
27.6. 2010 ob 17:54

— Pejt

Če ti kej ne paše povej to enkrat ne pa da preklinjaš čez pisatlco, nad filmom !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ludje mamo pč dragačn ukus.

Men sta bla oba filma fullllllll ušeč in komi čakam da pride v kino Eclipse !!!!!!!!!!

— * Alshley *
27.6. 2010 ob 17:59

Ejte, naj vas bo sram, da ste gledali pa da mate radi to pizdarijo..15 letna večna ljubezen..še harry potter je bil boljši od tega sranja :)

— Nina & Dejan
27.6. 2010 ob 18:01

SE 100% STRINJAM Z *TwilightBigFan*

— * Alice *
27.6. 2010 ob 19:49

imam upravičeno pripombo
ne bom nehal žaliti filmov, dokler ne posnamejo 5. poglavja prve knjige
prepustite snemanje teh filmov kakšnidrugi filmski družbi
to so bolna JAJCA

— paradox
27.6. 2010 ob 19:55

dajtme mi originalne posnetke, pa vam 110% jamčim, da jih bom boljše zmontiral

— www
27.6. 2010 ob 20:33

auii .. komj čakam mrk .. sam kk gorlele piše d bo že u sreda če pa je premiera šle u četrtk .. >_< .. l0l ..
no ja važn deu mrk pršu .. sm upm d bo u kinotih še okol 11. julija ..
jao ei sm res komi čakam an .. :D

— moi.M
27.6. 2010 ob 22:54

kul film sm na you tube najdka delčke

— alice
28.6. 2010 ob 8:07

Brala knjige, (seveda v angleščini), - dbest, gledala film - čist kul! In ne vem, kje so tu dileme, kako pisci in ustvarjalci služijo na račun "poneumljenih" najstnic - od kdaj pa filme delajo iz golega užitka, pomoje vsi sodelujoči računajo na zaslužek?!? Vsi skeptiki pa slabonamerni kritiki imajo pa samo dve možnosti: al it gledat, pa ob tem stresat slabo voljo, al pa pač ne. Brez problema ostanejo doma, pa se kujajo, kako zanič film da je, ker jim kaj? - mogoče zavist ven seka?
Mrk je čist kul naslov, ogled filma bo tudi. Komaj čakam - pa še najstnica nisem več ;)

— Andreja
28.6. 2010 ob 11:30

— n gremo že spet nadeljevanje zoprnij in filma ki ga lahko ocenim kr neki.
In zdaj bodo spet polnile to stran dekleta ki se jim še malo ne sanja kaj je dober igralec in dober film. Moram priznati da sem zelo razočaran nad filmi v napovedniku je samo dober film ali celo dva Perzijski princ ne vem kakšen je Predators samo upam da ima neke veze s predatorji. In naj ugibam spet se bodo svetili, un model bo mel pomokano faco in čupo tako k da so snemali v vetru ki je pihal 350km/h, spet bo polno napak, spet se bodo buljili 3 ure v filmu jaz osebno si nisem ogledu nobenega in kot sem slišu je zelo slaba zgodba...no...do zdaj je ni bilo v nobenem delu filma. PROSIM VAS DA NEHITE TAKIH NEUMNOSTI SNEMAT.

— Pejt

Wtf wtf wtf???
in zei ko NISI ne pogledal filma NE PREBRAL knjig boš govoru o tem da je film slab če ga nisi niti pogledal alpa kakšna je sploh zgodba.
mislim pojma nimaš kakšen je film in celotna zgodba in greš napisat tak komentar da se lohk sam smeješ.

— She
28.6. 2010 ob 11:32

kuk mate eni cajta :S

— aa
28.6. 2010 ob 11:40

uuuu še 2 dni!!!! komi čakam da bom vidla eclipse!! team edward!! ITAK!!

— blabla
28.6. 2010 ob 13:47

joj se proww veselim sej vem kej se bo zgodilu ztu ,kr sm brala knjigo(vse knjige)in bo full dobr film. aaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— emiyca
28.6. 2010 ob 17:34

Z zadnjim komentarjem se čisto strinjam, pa nisem obsedena al pa kaj z twilightom ampak se mi zdi bolano, da prihajate z nekimi zaključki, če si filma še niste pogledali, še posebaj z mrka, ker še ni prišev v kino.

— abc
28.6. 2010 ob 18:18

hello! jst sm šele pred kratkim prebrala use štiri knjige, sam morm rečt da so use THE BEST. tko da komi čakam da pride film u kino. sam to so se pa res potrudil, da so dal tok kmal. prou zanima kakšna scena bo bla pr temu filmu, pa kako bo to zgledal k napadajo vampirji pa Victorija.
stavm da bom ena med prvimi, k si bojo ogledal film.
in RESNO: sploh ne morm dočakat pa prečakat teh dveh dnevou, k me še ločjo od takrt k bo eclipse prvič predvajan v koloseju!
lep pozdrav,
Ty

— Ty
28.6. 2010 ob 19:54

hej kko se vm zdi da bi se moj fnt vrgu u ljubljanco sm zarad kart a mi lohk kdo jih zrihta k nujn rabm k bo umru zanje k baje je to tok dobr ta film am ja no odpiste cakam pliz sva srednjih let in cizt navdusena nad najboljsim filmom ever mua<3

— me the one
29.6. 2010 ob 9:32

ej, tle res ne veste zase.
1. tle lohka usak svoj komentar napiše, ne sam tisiti, ka film hvalte pa nevem kva
2. film brezveze pa nevem .... film bo vrjetn čist uredu, sam more te zanimat; če ne, pa pejt predatorje gledat
lp

— zet
29.6. 2010 ob 11:09

sm gledala somrak in mlado luno in se poru vidi stopnjevanje kvalitete filmou dobr da so zbral slade k je režiserou k je prou hudo upodobu vampirje l love it sicer nism še gledala filma ampak kukr sm vidla iz trailerjou je dabest film ever sam ena scena mi ni ušeč k je u knjigi čist drgač sam film je pa ful huddd komi čakam da ga gledam mogoče spet ene 1000 kukr sotale dva filma pa ene tokata sm tut prebrala knjige i love stepheni meyer in osale

— themissforks
29.6. 2010 ob 11:21

Vse knjige sem z užitkom prebrala. Upam, da bo film vsaj približno tako dober kot knjiga in da ne bodo izpustili pomembnih prizorov. Verjetno bo precej akcije, drugače pa mi je igralska zasedba super. Sploh pa ponavadi ravno igralci pritegnejo pozornost, tukaj predvsem mladih najstnic, zato menim, da ga niso polomili ko so izbrali Roberta Pattisona.
Pohvalno, da je film tako hitro prišel v naša kina. :)

— Alice
29.6. 2010 ob 11:58

hudoooooo

— pattinsanka
29.6. 2010 ob 11:59

Mislim, da si ne bi smel nihče vzeti pravice in odločati, kateri filmi so "ful hudi" in kateri "totalno zanič". Svoje mnenje se namreč izraža z Všeč mi je ali pa Ni mi všeč, saj imamo različne poglede na različne filme. Dobrih ali slabih filmov tako ali tako ni; so le filmi z več ali manj gledalci in simpatizerji, vendar ni nujno, da je film, ki je všeč velikim množicam, tudi "dober" oz. kvaliteten. Prav tako ni mogoče, da bi bil nek film všeč prav vsem, saj imamo vsi različne okuse in smo hitreje ali počasneje zadovoljni z zgodbo, efekti, igralci ...

Sama sem prebrala prvi dve knjigi iz sage Somrak in si ogledala prva dva filma. Osebno se mi knjige zdijo za spoznanje bolj všečne, saj so bolj dodelane. Kar se tiče filmov, pa priznam, da se mi igralci zdijo še malce neizkušeni, vendar zadovoljijo potrebo filma. Tudi trenutki akcije in posebni efekti niso najbolj kvalitetni, ampak to tako ali tako ni glavni element filma. Saj se glavna zgodba vendar vrti okrog ljubezenskega trikotnika in nadnaravnih bitij, ne pa okoli nenadkriljivih akcij in popolnoma dodelanih efektov! Filmi zato zadovoljijo predvsem mlade, ki si želijo videti ljubezensko znanstveno-fantastično zgodbo. Za tiste, ki pa rajši vidijo film z večjim poudarkom na akciji (kvalitetni), pa v Koloseju vrtijo tudi filme te zvrsti.

Vsi tisti, ki vam filmi iz sage Somrak (očitno) niso všeč, imate seveda pravico izraziti svoje mnenje, to pa se da storiti tudi na lepši način, kot so napisani nekateri komentarji zgoraj. Tako ali tako vas nihče ne sili gledati teh filmov, zato ne bi smeli kvariti užitkov nekaterih z izjavami, da si želite, da filmi sploh ne bi obstajali. Prav tako, kot je vam všeč Iron Man, Terminator, Harry Potter ali kateri koli film že, je nekaterim všeč saga Somrak in uživajo, ko gledajo Roberta ali Taylorja. To delajo po svoji želji in drugim ne pravijo, da morajo početi isto. LIVE AND LET LIVE!
LP in lep dan še naprej

— ***
29.6. 2010 ob 12:23

obaa deLaa sTaa bLaa fuuuL doraa.!
saoo daa je biuu drugii boLši.!
MRK paa boo NAJBOLŠI.!
komaaj čakaam...! ; )) < 33

— The Twilight GirL.!
29.6. 2010 ob 15:23

Jaz sem videl oba filma do zdaj in sta dejansko 'slaba'. Slaba, v pravem pomenu besede, čeprav nisem sovražno nastrojen proti seriji Somrak. In knjig niti ne poznam. Tale Eclipse pa (po napovedniku sodeč) trobi povsem iste stvari, kot sta jih predhodna filma. "I will love you until my heart stop beating!" Ja, groza no!

— Filip
29.6. 2010 ob 15:26

Harry Potter ima vsaj rdečo nit, rep in glavo in je vsaj razburljiv, tako zgodbovno, kot vizualno. Je dokaj kvaliteten na večino področjih, tale Somrak ima pa bolj malo skupnega z njim in mu, pa brez zamere, ne seže do kolen. Gledano z realne plati.

— teaser
29.6. 2010 ob 16:06

No knjige so primerne za najstnice, sama to več nisem in mi njen slog pisanja ne potegne. Verjento ene pet let nazaj bi mi, ko si itak čist v tej sceni ljubezni.

Glede filmov, enka mi je bla v redu, mi je bla všeč, počasn film ampak všečen. Dvojka me je zelo zelo razočarala, mislm da režiser ni najbolj dojel knjige, ni problem v knjigi al pa vsebini, problem je bil v ekranizaciji, kako je blo posnet in kako je bla zgodba izpeljana, preveč dolgočasno.
Ampak vseeno dajem možnost trojki. Upam da bo zdej bolš. Iskreno upam, ker zgodba je v redu, odvisno je kako režiser vse skupi dojema. Držim pesti.

— Kristina
29.6. 2010 ob 16:23

jej komaj čakam da ga grem gledat prva dva dela sta bla ful svetovna!!!!

— urška
29.6. 2010 ob 19:41

SUPER, KOMAJ ŽE ČAKAM. TUDI KNJIGE SEM PREBRALA IN SO SUPER, KOT JE FILM. ŠE VEČ TAKŠNIH FILMOV IN SEVEDA LEPIH IGRALCEV.

— SUZANA
30.6. 2010 ob 7:16

waw kumi čakam da si ga ogledam wawawawawawa kumi čakam!!!!!!!!!!!!!

— nika
30.6. 2010 ob 11:46

Bolj Mary Sue karakterjev še nisem videla na polici (če odmislim poceni limonad), kvaliteta pisanja je na ravni 12-letnice z omejenim zakladom (prebrala sem vse v angleščini, prvi del tudi v slovenščini (ja, slovenski prevodi zgolj pokažejo kako je ta knjiga patetična) ker nočem soditi zgolj po tem kar slišim in po pravici povedano: BUUUU! Kolikokrat lahko uporabiš pridevnike granite," "stone," in "marble? Vprašajte Stepheny Mayer, ker sama sem izgubila štetje.)

sam film pa razen lepih obrazov in teles nima nič drugega, nobenega kontakta, neusmerjeni pogledi in pol-kvalitetno igranje. Žal mi je časa, ki sem ga porabila za gledanje.

Tako da dvomim, da bo ta film kaj boljši. In zakaj smo ''sovražniki'' na tej strani? Ker ima vsak pravico izraziti svoje mnenje. Moje mnenje je negativno, tako da....je pač moje mnenje. Razlog zakaj grem gledat ta film: ker ima moja frendica pozitiven odnos do tega in rabi družbo. Plus je potem najina debata za(njena mnenja) in proti(moje utemeljitve) filmu.

In btw: žalitve? Zakaj pa ne? Mislim če lahko fangirls na polno grejo: OMG! Pa srčki in itd.....potem pa rečejo svojim nasprotnikom naj zadržijo svoje mnenje ter da nimajo pojma....

— BurnTheWench!
30.6. 2010 ob 12:05

HARRY POTTER JE ZAKON!!!!!!!!

— supak
30.6. 2010 ob 13:16

No bom jaz toliko prijazen in ti napisal par komentarjev zaradi katerih mislim da bo film polom. knjige so slabe kopije troo blooda. Pootročena varinta le teh. Po katerih se trenutno snema tretja sezona nadaljevank. Mislim da je originalni naslov knjig Sookie Steakhouse (nisem prepričan) so pa izsle veliko pred "genialnimi knjigami Meyerjeve". Toliko o odlicnosti Stephenie Meyer. Kar se igralcev tice ne morem komentirati zadnjih dveh filmov iz sage, ampak v prvem (ki sem ga gledal) so vsi obupno slabi enako sem slisal tudi o drugem, ampak kot pravim tega nisem gledal. Igrajo popolnoma mrtvo, brez kakrsnih koli custvenih vlozkov. Tam kjer pa so pa izpadejo amatersko in naivno. Če te zanimajo vampirji in nisi krscansko omejena (se pravi te ni sram videti malo gole kože in nekaj krvi) si raje preberi zgoraj omenjene knjige in poglej Troo Blood ki ima vse kar ta film nima.

— miha
30.6. 2010 ob 14:55

Nevem zakaj ste tako navdušeni nad filmom. Pravzaprav vem, najstnice so obsedene z Robertom.
Film je polomija!
Vsi deli.
Ah ja, fani, zaradi izgleda igralcev (zato imajo radi tale film čeprav je polomija!). Tud na mtv nagradah, ko je zmagal tale film, je blo dost boljših filmov nominiranih od tega... med njimi tudi The Hangover, ki je po mojem menju bil super film, in ves film je bil odličen, čisto nasprotje od tega. Ampak ta film bo "super in odličen" samo zato, ker je v njem Robert P. in dokler ga bodo najstnice oboževale, ki je po menju nekaterih najbolj hot -.-"!
Če bi kdo drug igral tega vampirja, film sploh ne bi bil tako popularen in "dober".
Žalostno ja, da je tale tako obnorel najstnice... ah ja.
Rada imam filme o vampirjih, ampak tole? Polomija, se opravičujem fanom, ampak odprite oči ljudje :S!

— GreenKid
30.6. 2010 ob 15:23

Hočm gledat.
Upam da bom. Nemorm čakat na DVD.

— Lina
30.6. 2010 ob 19:56

pa kaj si pametna ti tamala, teb je všeč pa sam zato k so tud usm drugm in sploh nimaš svojga mnenja!!!!

— monika
30.6. 2010 ob 20:00

Ful kul <3

— Nelly
1.7. 2010 ob 9:38

ta film je totalno thebessssssssssssstTTT!!!!=)=)=)=)=)=)

— sexy vampire
1.7. 2010 ob 10:30

use 3 knjige sem prebrala.... prva dva dela sta me razočarala glede na knjigi ki sta super. bi lahko filma bla boljša.... upam da bo 3 del zdei velik bolši, ker je knjiga super...
ga bo treba it pogledat :):)

— alexy
1.7. 2010 ob 10:35

Knjige sem najprej prebrala v angleščini in moram povedati, da so me zelo navdušile. Slovenski prevod je na žalost nekoliko slabši, vendar sem prav tako prebrala vse štiri. Včeraj sem bila na premieri filma Eclipse(Mrk) in moram povedati, da sem bila še bolj navdušena kot na prvim in drugim delom. Prizori, kjer se med seboj bojujejo bi bili lahko malce bolj dovršeni, drugače pa je režiser veliko bolj sledil zgodbi iz knjige in s tem naredil veliko veselje vsem, ki so knjigo brali. Glede na kvaliteto tretjega dela, že nestrpno pričakujem četrti del, saj bo verjetno najboljši izmed vseh, vsebinsko in scenografsko. Veliko užitkov ob gledanju vsem ljubiteljem sage Somrak.

— Vanja
1.7. 2010 ob 10:43 zvezdica

Pozdrav!
Jaz sem si včeraj ogledala film in moram reči, da me je navdušil, saj ima vse elemente filmov, ki si jih rada ogledam; na trenutke je bil humorističen, odvijala se je lepa ljubezenska zgodba, ujetost med dvema ognjema in pa akcija ... Akcije bi bilo lahko občutno več, sploh v zadnji sceni, ki je trajala le okoli 2 minuti :( Motili pa so me dolgočasni dialogi glede ljubezenskega trikotnika. Zavzeli so kar 1/3 filma, pokazali pa nič! In pa še kritika glede igranja Kristen :S ... zopet ista mimika kot v ostalih dveh filmih ... zelo sem bila presenečena, ko se je v neki sceni na začetku filma celo nasmejala! Videti je bilo čudno, kajti ona se nikoli ne smeji.
No, vglavnem, vsi fani si film morajo ogledati! Priporočam :)

— hmmmm.....
1.7. 2010 ob 12:21

Vse ka so obsedeni z Somrakom pozdravlam v imenu vsh ka so še pr zdravi pamet in vedo da te filmi niso za nikamor.Te vaš NAJBOLŠI filmi so men tko dolgocajtni dab že pr prvm ka sm ga gledala skor zaspala .Sovražm romanco in ka sta se una dva kušvala sm skor bruhala.Drug film New moon je bil še bl zanič ka prv . Samo zavlačvanje.Upam da bo ta film kj bolši čeprov stoodstotn dvomm po prvih dveh.Pa še neki mi ni jasn.Zaka je Meyerca dala tok glupe naslove pa še ne nanašajo se na tiste knige ka jih je napisala.

— angel smrti
1.7. 2010 ob 13:37

Folk pa kj tk komplicirate????? film bo itq the best!!! tistm ko jim pa ni ušeč naj grejo pa drugam srat z bednimi komentari......

— lollipop
1.7. 2010 ob 13:54

Ta film bi bil lahko zelo dober, če v njem ne bi bilo toliko ljubezenskega sranja, temveč bi bila le akcija.

— K.
1.7. 2010 ob 14:30

Gledala sem prvi del nisem bila preveč naudušena, zato niti nisem gledala drugega. Glede na to, da je ponavadi pri filmih tako, da je od vseh delov najboljši prvi in da nekateri pravijo, da sta bila prva dva polomija nevem kaj naj pričakujem v tretjem. Še moja prijateljica, ki je velik Twilight fan, je povedala, da ni gledala celega drugega dela, saj ji je bil dolgočasen. Tistim najstnicam ki pa pravijo, da je ta film najboljši film na svetu, jim je pomembno le, da je v filmu Robert Pattinson pa Taylor Lautner. Sama Twilighta ne maram in se popolnoma strinjam s tistimi ki pravijo da je Twilight, kot film eno ''sranje'', kot pa s tistimi, ki pravijo, da je najboljši film na svetu. O knjigah, pa ne bom govorila, saj jih nisem prebrala. In še nekaj, ni treba, da se za vsako dobro knjigo posname film, ker (kot pri temu), nastane popolna polomija.

— ..nekdo pač...
1.7. 2010 ob 14:42

Če smo že pr tem, kater je najboljši in najslabši film na svetu, ima vsak svoje mnenje. Mislim da se filmi Somrak po delih izboljšujejo. Všeč mi je, da so v različnem vzdušju. Prvi del filma je temačen, v drugem delu pa je tud več akcije. Strinjam se z nekom, ki je napisal, da je to stran za oboževalce Somraka, ne pa za une, ka jim film sploh ni ušeč in da pišete negativne komentarje, medtem, ka si eni ka grdo pišete o Somraku filma sploh pogledal niste. Prebrala sm tut vse knjige in mislim, da bo ta film dober, glede na to da je opisana tud življenska zgodba mojga najljubšga lika - Rosalie. Filma ne obožujejo samo 12-letnice, tud deset let mlajši in 50 let starejši. Vsi ka jim film ni všeč, kar tut razumem sej ne more bit vsem, prosim komentarjev sploh ne pište

— Nikki
1.7. 2010 ob 16:24

hahaaha.cool love it!!
:)

— boj
1.7. 2010 ob 16:32

WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!! kumi čakam xD

— xdfdsaer
1.7. 2010 ob 19:02

Awiiii <3 končn je pršu ...dej unim k film pač ni ušeč naj mnenje zadržijo zase k vrjamm da je več ljudi k jim je ta film ušeč & prov usi igralci so full hudii <3 ( Robert Pattinson*<3)
aiia pa ti PARADOX ne napiše se Stephani Meier ampak Stephanie Meyer...xP
& ti PEJT nošč vedt kua si mislm u teb ...Zto Pšššt!!!

— LiZiiKaa*.
1.7. 2010 ob 19:13

komi čakam jutr ker grem z mojo prjatlco gledat mrk.
(upam da bo zanimiv)

Daša in Adelisa

— 3ddd
1.7. 2010 ob 19:15

Jst sm bila učeri(30.6.) n premieri. In sm totalno znorjena. Naibolši film ki so ga do zdei posneli. Če prou mislm d so u film pozabli unest nekatere pomembne dogodke iz knjige.Drgač pa re3s carsko delo.<3333333333333

— twilight_love
1.7. 2010 ob 19:38

film je vreden ogleda

— viki
1.7. 2010 ob 22:05

Mrk je daleč najboljši od treh do sedaj posnetih delov. Največ duhovitosti in akcije. Priporočam, res vredno ogleda. Nikakor pa naj to ne bo prvi iz trilogije, ki ga boste pogledali. Obvezno prej še prvi in drugi del.

— Bim
2.7. 2010 ob 7:41

Film je super! Vreden je ogleda ;-)))

— Katja
2.7. 2010 ob 10:27

Ta film sm že gledala in morm rečt da je meni osebno najboljši do zdej (iz te sage)!!!!!!! Romanca med Edwardom in Bello je sicer neresnična in se v realnem lajfu nikol nebi tko odvijala impak vam usen in usm priporočam gledat ta film!!!!!!!

— AnChi 335
2.7. 2010 ob 10:31

Gledla sem že prva dva filma, a je MRK najbolši. Vredno si ga je ogledati!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— twilighterka
2.7. 2010 ob 10:40

Imam že karte......komaj čakam ogled filma.......mislim, da se je splačalo toliko časa čakat.......

— nena
2.7. 2010 ob 10:43

mn je ful fajni in sem ga gledla v kinu :p

— twilighit mrk
2.7. 2010 ob 10:43

Ej to kar eni pišete je res bowno in se popolnoma strinjam s tabo TwilightBigFan oz. jll ker da niso gledal filmow in pol govorijo kok so slabi igralci in kok je slaba kvalitete ipd. je res kompletno bowno!!!! Pa drgač ta saga ni ušeč sam najstnicam k so nore na Đejkopa in na Edwarda ampak tut drugim. Sama sm že krepko iz pubrtete ampak mi je somrak useen ušeč!!!!!! Gledala sm tut Mrk in morm rečt da je ta film na nivoju in je res DOBR!!!!!!

— KIKI piki 334
2.7. 2010 ob 12:50

to je tolk ful hud film....

— monika
2.7. 2010 ob 15:10

The best movie ever !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— Twilight fan 4ever:Vampire_girl
2.7. 2010 ob 16:32

Ja ampak če bereš knjige jih moraš v angleščini, ker so prevodi v slo. tako zanič!!!

— Nia
2.7. 2010 ob 19:15

js bi ta film opisala kot romantičnega, napetga, za oba spola, mal ma tut humora in najbolšga filma od teh treh delov :D

— eua
2.7. 2010 ob 21:10

I love twilight i don't like kristen stewart that much she just doesn't no how to act, her face is always the same. but the movie is ok...

— me
2.7. 2010 ob 21:12

heeej...al je sploh kdo opazil,da ima robert pa tudi ostali v 2 delu cist rumene oci!!!!!!!!!v 1 delu tega ni bilo....in moram rect,da sem fullllllllllll razocarana.....sploh mi robert ni vec vsec s temi rumenimi ocmi...prvi del je zakon..kera fora ,da so moral to spremenitit...mislm foool al tega res ni noben opazuuuuuuuuuuuuuuuu:S

— ami
2.7. 2010 ob 23:51

u sreedo sm bla na premieri...NAJNAJNAJBOLŠI FIILM!!! resno:)) in ga grem šenkat gledat.proou the best;D

— jacoob fan<33
3.7. 2010 ob 10:53

pa koga briga igra.?? važna je zgodba in če je zgodba uredu je pol po vsej vrjetnosti tut film uredu... če je pa igra kao neki oh in sploh kvalitetna je pa ponavad zgodba čist brezvezna sam tok za infooo....

drgač pa ta film bo res edn izmed naiiiiibolših in komi čakam d si ga že ogledam. :)

— blablabla
3.7. 2010 ob 11:11

eni kr nekaj tu pišete.. če vam film resnično ni ušeč, res newem, kaj tu iščete, in kr nekaj pišete & svoja nesmiselna mnenja zadržite zase =) vglavnem film je ZAKON !! <333

— inni-
3.7. 2010 ob 12:25

Žalostno, da mora biti tudi cenzura z zavračanjem kritičnih komentarjev, ampak upam, da tega vsaj objavijo.
Poglejte na imdb.com - za twilight in boste videli da je vsak del slabši.
Žalostno je, da dajate knjige in filme Twilight ob bok s Harry Pottrom. Saj ne morem verjeti, Harry Potter je za vse generacije. Twilight pa za pod 14 letne stare smrklje.
Stephenie Meyer sploh ni dobra pisateljica, jo je tudi okrcal mojster Stephen King.
Ona samo izkorišča to skupino ljudi, ki še ne zna dovolj razmišljat in ki je najbolj na udaru za take poceni filme in knjige. Kot Rebelde.
Harry Potter ima boljše like, boljše karakterje, boljšo štorijo, ozadja ipd. Tudi filmske adaptacije so bolje narejene, ocene so dovolj zgovorne.

In zakaj jaz pišem in kritiziram? Zato, ker vas skušam malo strezniti, kar poglejte komentarje, veliko povedo o človekovi mentaliteti.
Lp in upam, da ko boste malo dozorele v mišljenju boste v filmu videle bedarijo in se spomnite na tiste, ki so govorili, da film ni vreden počenega groša.

— Paradox
3.7. 2010 ob 13:01

No jaz sem si včeraj ogledala film, saj sem bila že preveč nestrpna. Sem velik oboževalec sage Somrak in sem prebrala tudi že vse knjige - pisatljica si res zasluži vso čast, da s takšnim občutkom opiše tako zanimivo zgodbo. Moje osebno mnenje je, da je film za odtenek bolj dodelan kot prva dva del. V filmu je akcija, romanca, spori, nekateri prizori so celo komični ...in te sestavine naredijo Mrk kot celoto očarljiv. <3

— Neja
3.7. 2010 ob 19:22

Jaz moram priznati, da mi je zgodba bežno znana, samo toliko kot sem slišal med družbo. če bi me to toliko zanimalo bi že prebral knjigo, pa je nisem. :/ nvm. mogoče jo pa še bom. mogoče. :D

— n.p
3.7. 2010 ob 19:44

gledala sem mlado luno in začetek somraka in mrk bi rada gledala a ne upam vprašat doma če lahko!

— nevem
3.7. 2010 ob 21:04

Uff..js sm si glih dons pogledala film in morm reč da ja fuuuuul dobr..resno smešen in scarry hkrat.:D.Men osebno najbolši od useh treh...pa še Taylor hod skos brez majce okrog.MMMMmmm..
uživite*

— eclipse.<3
4.7. 2010 ob 10:13

oj!
kot sem rekla, sem res šla gledat Mrk. SUPER je. film je dodelan, več je akcije , volkodlaki pa so končno bolj podobni volkodlakom... v filmu se vidi zamenjava režiserja - film je izredno boljši od prvih dveh (mlado luno zelo težko sploh primerjaš z mrkom.). igralci so med seboj bolj povezani, res delujejo kot ekipa. prej so bili še malce zadržani. imam pa dve pripombi in tri "pohvale" glede izgleda likov. Alice in Edward imata ful drugačni frizuri - na slabše. Bellina je boljša, se pozna, da je pri tem filmu nosila lasuljo, ker ima pri različnih prizorih, ki naj bi se dogajali istega dne, drugačne lase. če nisi pozoren, ne opaziš. meni osebno se zdi, da ji precej bolj pašejo ravni. Jasper je sploh drugačen kot v prvih dveh filmih - tako po "karakterju" , po obnašanju, kot po izgledu. je veliko bolj odprt in komunikativen. tudi njegova frizura je za malenkost boljša od tiste prej. Tudi Rosalieina frizura je rahlo drugačna, ampak precej bolj neopazno spremenjena. Razlika je, da ima Rosalie ravne lase. To so podrobnosti, ki nimajo vpliva na film. Všeč so mi bili volkodlaki v človeški podobi. Še najbolj Embry, Seth in Jacob. Splošna posebnost pa je Leah, ki tako ali tako vsem "najeda". V katerem koli prizoru nastopa, vedno nekaj teži. Tudi akcije je dovolj. Presenetila me je samo ena stvar. Ko Cullenovi ali kdo od volkodlakov zdrobi ali odtrga glavo novorojenemu vampirju, se sliši kot drobljenje porcelana...

To je vse.

Lp.

— lucy ♥
4.7. 2010 ob 11:18

film je ful dobr!! priporočam ga usm k ga še niste gledal!!! <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

— Bella <3
4.7. 2010 ob 11:22

Nisem najstnica in tudi ne ljubiteljica domišljijskih filmov, ampak ta film mi je bil pa zelo všeč! Čudovita ljubezenska zgodba!

— obvezna
4.7. 2010 ob 11:51

Ta film sen presrečna da je prišel v kolosej. Upam da si ga bo splačalo ogledati.
Jaz osebno mislim da je to najboljši film te sveta do sedaj. Ampak ker si ga še nisem ogledala ne morem zagotavljati da je to res.

— Mici
4.7. 2010 ob 15:22
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži
4.7. 2010 ob 19:47 zvezdica

In prišel je eden najpopularnejših filmov poletja!
Tretji del priljubljene sage somrak Mrk,ki je meni osebno najboljši se prikazuje za najtemačnejšega in grozljivega.Filmu akcije res ne manjka, ljubezenski trikotnik med glavnimi liki je popestri dogojanje.Film je napet in ima neko zgodbo medtem ko je mlada luna ni imela.Vsi moji najpomebnejši prizori so v filmu in več.Režija in scenarij je zelo dober...
Film lahko več ali manj pohvlaim s nekajmi napakami in zmedenosti,ki sem jih doživel med predstavo!

— komentator
5.7. 2010 ob 10:21

to je zelo dobr film sm ga gledau pa je ful bolša scena k u prvih dveh. v celoti je film boljši od predhodnjih!!!

— janez
5.7. 2010 ob 12:51

Oj!
Tud meni je film svetoven, ful dober. Sicer ni vse isto kot v knjigi, ampak vseeno super. Itak sem prebrala že vse od Stephenie Meyer, trenutno berem Dušo, ampak potem grem vedno gledat še film.

— ujti
5.7. 2010 ob 12:57

TA FILM IS KUL .VSI KA IH SKOR POZNAM MAJO FUL RADI SOMRAK .IN TUT MEN JE FUL DOBR.I LOVE Somrak

— NINA
5.7. 2010 ob 12:58

hei! men je mrk najboljši film do sedaj! v njem se veliko dogaja, akcije, ljubezenskih prizorov... še posebej mi je všeč del ko se jacob in bella poljubita! če bom imela priložnost si še ga bom šla z največjim veseljem 1x ogledat kr je res ZAKON!!! zanima pa me če kdo ve kdaj pride zadnji del (jutranja zarja) v kino??

— <3<3
5.7. 2010 ob 13:40

Film je res super, ampak ga razumeš seveda če si ogledaš še prejšnja dva dela :) .. najbolj sexy v filmu pa je itak Jackob :P

— **
5.7. 2010 ob 15:46

jacob black <3<3<3<3<3<3<3<3

— maria
5.7. 2010 ob 15:48

emmett cullen najlepši <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3 love it!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— gona
5.7. 2010 ob 15:54

Čist tko iz dolgčasa sem šla prebrt tele komentarje. Imam dve dobri prijatelci (in več znank), ki sta obsedeni s temi knjigami in filmi. Jaz sem šla gledat 1 del, ki je še nekako biu ok in drugi del, ki je biu polomija. No, obedve prijateljici (in vse znanke) na splošno ne bereta nobenih knjig - to nam pove, koliko literarne razgledanosti ima povprečen bralec oziroma gledalec Twilighta. Je mogoče kdo od vas že gledal Punčko za miljon dolarjev? Ali pa Angleškega pacienata? Pa Društvo mrtvih pesnikov? Je kdo prebral pesmi Mile Kačič? Je kdo prebral Pasjo grofico, Metulj, Zgodovina moje heroinske odvisnosti, Misli mladosti? Ima kdo od vas argumentirano mnenje o evtanaziji? O življenju, smrti, ljubezni? Menim, da je to povprečna knjiga oziroma film, ki zasvoji in je všeč nezahtevnemu bralcu/gledalcu, ki se ne obremenjuje oz. ne razmišlja o stvareh, ki sem jih naštela zgoraj. Priznam, to je film za sprostitev in je sam sebi namen. Tudi taki filmi so potrebni in tud jst kdaj gledam kaj takšnega, ampak Twilight je med povprečnimi filmi bolj na dnu... Nima sporočila, globje vsebine - kaj je sploh vsebina? Ima miljonkrat uporabljen motiv brez svežine. Glavna igralca sta: obupna! O lepoti ne moremo govoriti, ko govorimo o njima (ona je še v redu, ampak on... v Harry-ju Potterju je velik boljši). Igralski talent... Čisto brez nista, je pa pod vprašajem. Zakaj tisti, ki nam Twilight ni všeč komentiramo? Ker smo naivni in mislmo, da bomo s tem koga spametoval in da mogoče svet boljši, da bo več ljudi, ki se bodo vprašali zakaj živijo, se vprašal po vrednotah in iz svojega življenja kaj naredili, ne pa samo gledali v ekran in vzdihovali za svojo veliko ljubeznijo, ki je šla mimo... zamujena priložnost.... Po eni strani razumem vse tiste, ki obožujejo Twilight - ljudje v življenuju potrebujemo iluzije in sanje. Tudi jaz jih, a potem vseeno gledam film, ki je boljše kakovosti kot ta. Sanje moramo tudi uresničiti in ne smemo pustiti, da gredo mimo nas (kar se zgodi večini ljudi)!
— A**

Se popolnoma strinjam! Edini pameten komentar na celi strani!!

— Nadmocni
5.7. 2010 ob 17:11

oprostite, da tole pišm, sam se mi res zdi da morm. vsi govorite o VOLKODLAKIH; pravzaprav jake in njegov klan sploh niso volkodlaki iz. otroci lune, temveč nekakšni preobraževalce (kakor se je izrazil Aro v Jutranji zarji - zatorej to veste vsi, ki ste prebrali 4. knjigo)
se še enkrat opravičujem, če komu ta komentar ni všeč.
lp,

— Somrak fan
5.7. 2010 ob 18:09

Kako vam ni žal denarja za tak porazen film...mislim sej pride za nekaj dni tudi na torrent strani...edino grozljivke, 3D filme je pa fajn gledat u kinu...

— šMrk
5.7. 2010 ob 20:32

komi čakam ju3 si ogledam film!!! sm prebrala tudi knjigo in je res uznemerljivo! komi čakam! I can´t wait!!!! =) =) =D =D =D =D

— eclipse!!!!!
5.7. 2010 ob 20:38

film je res fantasastiččen maaau sm pijanaa fnjhcfbsdj sam je hud prsežm usi gledat navlali narodde :DD

— Bellaaaaa*
5.7. 2010 ob 21:37

hejhejhej.

stop.
nikomor ni treba zadržati mnenja.DEMOKRACIJA je tisto kar šteje.In mislim,da ni potrebe po tem,da bi pljuvali zdaj drug po drugem.Prosta stran je namen tega je izmenjati mnenje,tako da se vzdržite sovražnih sporočil.Če vam je pa toliko ta film všeč,ne vidim potrebe po oziranju na tuja,nasprotna mnenja.

Sicer sem si film tudi sama ogledala in ni resnično da moreš prebrati knjige,da bi vedel zakaj se gre.Film je logično povezan in ni prenaglega tempa,da nebi razumel čemu vse to.Tako da.. Sicer pa simpatična zgodba,liki so usklajeni.Moti me samo Bellina monotonost na obrazu.Več življenja,punca.Želim povedati,da morda ne prikaže emocij z mimiko obraza.Special efects ? no ja,solidno,dokaj. Glasba je usklajena glede na dogajanje. Ravno prisrčni pa so volkodlaki.Všeč mi je bila dlaka,zobje,gibanje.Pohvale glede tega.Seveda pa je tudi celotna okolica snemanja lepa,torej res pohvalno.Culleni in celotne vloge se zlijejo z okolico.Na predstavo sem prišla kot nevtralen gledalec,pred filmom nisem prebrala niti same knjige,niti filma si nisem gledala,ampak lahko slediš zgodbi.Morda moraš poznati le majhne osnove filma,zgodbo na grobo predstavljeno ter Edwarda,Bello ter Jacoba. Bila sem zadovoljna z Edwardovim igranjem,saj je izrazito prikazal ljubosumje,jezo,ljubezen,zaskrbljenost. Očite je boj tudi med mladeničima ; Jacobom & Edwardom. Kar iz oči jima skačejo iskrice ljubosumja. in zelo pristen je poljub med Bello & Jacobom.

No toliko z moje strani.

Uživajte & prijeten ogled filma vam želim :)

— Jigsaw
5.7. 2010 ob 23:50

Komej čakam da si ogledam film...!!! Itak sm pa prebrala use dele Twilighta...<3 <3

Komej, Komej....Čakam...!!!

— Naii Twilight Faniica
6.7. 2010 ob 10:17

kul je ta film usaj po sojenju prejsnih delov bo ta vrjetno oz. je ta vrjetno se boljsi in podira rekorde na lestvici gledanih filmov. Sicer pa vsi mamo radi jacobaaaaaa <3<3 ane?? ITAQ <3 drgac pa je men osebno bolj usec film pogledat kot pa knjigo prebrat ker nekateri res nismo "knjižni molji". We all love the movie eclipseeeee!!!!!

— littlechica
6.7. 2010 ob 13:00

Pričakovala sem, da bo film ''zanič'', saj se mi zdi, da tudi knjiga Mrk ni to, kar sta Somrak in Mlada luna. Ko sem pogledala film, sem spregledala, da sem se zmotila, saj je zelo zanimiv, kar še enkrat bi si ga ogledala. Všeč mi je tudi scena.

— eclipse*
6.7. 2010 ob 15:29

Mene je film zelo navdušil, je boljši od prvih dveh filmov, čeprav sta mi bila tudi prva dva filma všeč.
Mislm, da bi ta film moral videti vsak, ki mu je zgodba všeč, tisti ki pa nad zgodbo niso navdušeni pa ogled filma odsvetujem. Zdi se mi zelo nezrelo, da nekateri pišete brezvezne komentarje in kritizirate film čeprav vas večina filma sploh ni videla ali pa že tako ne marate zgodbe.

— Jess
6.7. 2010 ob 15:33

@miha malo si sfalil z svojim komentarjem. Me zanima kako si lahko prebral True blood knjige če še True blood ne znaš napisat. Žalostno ane. Naj ti povem da sem jih js prebrala in so zelo drugačni od somraka, sploh pa niso prve in ne zadnje knjige ki so o vampirjih ki se zaljubijo v človeka.

Meni je seveda film všeč pa ne zato ker sem fan knjig ampak ker je res dober film, pokaže vse kar pričakuješ in mislim da so se tudi igralci zelo dobro odrezali.

— Lisa
6.7. 2010 ob 16:58

Dons grem gledat ta film! 1. pa 2. del sta moja dva najljubša filma!!!!!!!!!! KOMI ČAKAM TEGA !! WIII !! =D=D=D=D=D=D

Rock on , *HF*

— Twilight Girl
6.7. 2010 ob 21:36

čau!
men je bil film FFFUUULLL ušeč pa najbolj lepo telo ma pa valda jacob.

— XD
6.7. 2010 ob 21:45

No, meni se pa osebno zdi boljši od 2. dela...
v vseh delih se mi zdi Bella brezizrazna, čeprav mi je kdaj všeč k spusti ene take dobre fore, sicer je v knjigi dost bolj smešna no:) Edward pa sam neki jamra in se mi včasih zdi res en mehkužec...:)

kar se tiče pa kvalitete je pa fajna, zgodba mi je všeč.

— ahka
6.7. 2010 ob 21:53

Mislim, da more biti film čist vredu, sam ker cepec se je zmislu da notr PODTAKNE ROBERTA PATTINSONA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

— gadovka
6.7. 2010 ob 23:01

Bila sm na predpremieri te ga filma in morm priznt da je res fenomenalen. Pred tem sem prebrala vse 4 knjige in morm rečt da me je film naudušu sej nism pričakvala da bo tako dobr ker so usi govoril da bo brezvezen pa se je izkazalo ravno nasprotno. Super igralska zasedba je oddigrala vse prizore tega filma, ki vklučujejo ljubezen, akcijo in zakompliciran lajf ženske, ki se mora odločit med dvema fantoma. V filmu mi je všeč to da je dobro prikazano kako težko se je odločit med dvema dobrima oziroma odločitev med fanti kar je ponavadi res velik problem (čeprav sedaj ni biu kr je Edward itak grd ampak vseeno). Veliko je tudi akcije, ki je je v filmu res več kot v ostalik dveh kar je tudi dobro saj zgodba temelji na akciji. No nebom več dougovezla film je zakon in pika pa se usi ubrnte na glavo in Jackob oz. Taylor je najbol hot fnt u njem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! <3 <3 <3 <3 <3

— lupčka
7.7. 2010 ob 2:30 zvezdica

Pozdravljeni, nisem najstnica - no daleč od tega, ampak moram povedat, da mi je ob prebiranju raznih komentarjev postalo kar malo čudno. Čitala sem knjige, ker se je toliko govorilo o tem in me je pritegnilo, pa tudi vse tri dele sem si ogledala. Žalostno, da ravno najhujši kritiki, ki pišejo takšne pikantne stvari, si filma niso ogledali in ne prečitali knjige- daje jih samo njihov ego, ki jim govori, da je to enostavno slabo. Priznam, da sem sama pričakovala nekaj več od filmov, ampak halo, vseeno so dovolj dobri in si zaslužijo ogled. Ne vem pa, zakaj pri vragu, nonstop primerjate to zgodbo s Harryem Potterjem! Meni osebno tudi ta Harry P. ni ne vem kaj, pa ne bom govorila tako preko tega filma. Sem pa vesela, da imam doma najstnico, ki je dom popestrila s temi vampirčki in ne z groznimi in brezveznimi facami iz HP! Vsaka generacija ima svoje idole in trenutno to oni so!! Najbolj smešno je bilo prebrati, ko to sago nekdo primerja z Rebelde - a to limonado pa se splača gledat, zanimivo! Skratka, mladi in "starejši" uživajte v gledanju in sanjarjenju o vaših idolih ;-)

— Vp
7.7. 2010 ob 10:03

končno je že v kino to je najboljši film vseh časov morte iti glejat ocena je 1000000
veliko napako delate če nebote šli glejat tega...........

— paty
7.7. 2010 ob 12:56

film je totaln polom, tko k tut prve dva, obup, gledat sva ga šle itk samo zato da ga lohk skritizirava pa se smejiva bednmu robertu k sploh ne zna igrat, v knjigi je edward čist drgačn, tle ga pa prkažejo na tak bjeeeeee način da te kr glava boli....okey, taylor je u filmu ful hud, tko k jacob, ampk usen ni treba zato vreščat usakič k ga prkažejo al pa u nezavest padt k majco sleče......o tej kuri k pa bello igra pa tut ni možn prou velik dobrga povedat....tok da ja, film je butast, vrjetn bo tut nasledn, ampk tko pč je, noben več ne zna dobrih filmou delat po knigah, za primer lohk uzamete harryja - večji polom k so pa teli filmi pa tut že nč ne more bit....tok da folk: berte knige, kritizirjte filme!!!!!!!

— anja&ema
7.7. 2010 ob 15:15

Twilight 5.7/10 112,627 votes Čist kull film za pogledat.
New Moon 4.6/10 66,552 votes Precejšnje razočaranje
The Twilight Saga: Eclipse 4.5/10 15,770 votes zaenkrat. Nisem gledal če pa ga že bom počakam ,da bo dosegljiv doma na kavču.
Tudi kar sem komentarjev bral po netu ga realno ocenjujejo izredno slabo. Razen par navdušenih babnic.

— Hmmm
7.7. 2010 ob 18:31

zadnji del je napovedan v dveh delih..
prvi del enkrat november /december letos..
drugi del pa november/december drugo leto..
pa baje da še v 3d..

— n
7.7. 2010 ob 19:24

Edward je grd.
Navijam za volkove

— kaj te briga
8.7. 2010 ob 11:42

kumi čakam da grem gledat(upam,da bom šla)!!!!!!!!!!!!!!!!!
knjige so FUULLLLL dobre sem že vse 2x prebrala:)
kino...že prihajam!!!!!!

— ?!?!?!?!?!?!:)
8.7. 2010 ob 11:59

če vam povem da sem fenica SOMRAKA in ,da imam vse dvd-je od njih in sem si ogledala že čisto vse filme. Ampak pri tretjem delu Mrk me je kr pretreslo sej je fulllllllll dobr upam da napišejo še kero zgodbo in ustvarjo film kakršnega še cel svet ni videl in bo pretreslo celo slovenijo in da bojo kina polna in da bi se SOmrak uvrstil na vrh filmske lestvice!

poljubček od Katey mua mua! priporočam ogled!

— Katey
8.7. 2010 ob 15:53

ola.:)
okej, 1. del je biu super, z Mlado luno so mau polomil..ampak Mrk..BLO JE THE BEST! res.:D

igra ush se je izbolšala.:) mogoče me Kristen že mau dougočasi z unimi njenimi večno odprtimi usti in z enakim izrazom na obrazu..ampak..tko pač igra kaj.;) Robert je super odigrou.:DDD Taylor..mi je biu tut ušeč.:D predvsem tisti del brez majce, huhuhu.:P
Alice & Jasper. nevem no, men sta bla u tem delu najbl ušeč..:) tut tko no..Jasper se je bl odpru in to, velik bl sproščen zgleda.:)
Rosalie.. končno mi zgleda tko no..tko k je u knjigi opisana..božanska.:D tista scena u kateri Belli pove svojo žiuljensko zgodbo je moja najljubša.<3
Charlie.:D njemu sm se pa ceu film smejala.:D sicer ne vem, kko je igralcu ime, ampak on je u tem filmu..nevem..perfektno odigrou Bellinga očeta, usaj za moje pojme no.:D točno tak je biu kakršnega sm si med branjem knjige predstaulala.:D

najbl so mi bli ušeč pa teli smešni momenti.:) jest sm skor jokala na trenutke.:D

uglaunem..
blo je SUPER, film si grem vrjetn še enkrat pogledat.:)) upam d bo Jutranja zarja usaj tok dobra kt Mrk, čeprou mislm d bojo še bolš naredl.:D

TWILIGHT SAGA!<3

— TwilightFan
8.7. 2010 ob 22:13

Rada bi odgovorila <3<3: Jutranja zarja (prvi del, posneta bo v dveh delih) pride v kino novembra 2011

— Lanchy
8.7. 2010 ob 23:16

Mene bi pa zanimalo kaj reče Bella, ko jo Robert vpraša,če bi se poročila z njim in če postane vampirka? ((: hvala
Neučakankaa ((((:

— neučakanka ((:
9.7. 2010 ob 15:44

Uaaaau film je bil the best!!

— katy
9.7. 2010 ob 16:29

Jst res ne razumem kako lahko nekateri tok hvalite ta film, sej se skoraj nic ne dogaja. Realna ocena bi bila 5-6.

— Ana
9.7. 2010 ob 19:36

Film mi je bil všeč, priporočam ogled. Edino kar me je motilo so bile Jacobove (skoraj) brke. No, da ne govorim o Edwardovem pretirano dlakavem telesu. Ampak zgodba je bila odlična, in film bi si zelo rada ogledala še enkrat. Novi režiser se je izkazal za dobro odličitev. Saj nimam nič proti Chrisu Weitzu, ampak film je nedodelan, kar se opazi. Moj najljubši del je bil, ko sta se Jacob in Bella poljubljala.

— Cukrček ( TL wife).... LOL
9.7. 2010 ob 21:45

prvi del je biu super (mam cd) drugi del pa..tut uredu samo. mrk sm brala in na konc mi je blo mn jasn kokr na začetku. res ne razumem zakaj bella tok strašno rabi jackoba kot prjatla. vrjetno za to da se zaplete in se uspe skupi spravit tistih 512 strani. jutanja zarja se odlično začne vse je super samo otrok ne maram ravno. prov lepoo je prebirat kako se kuža razbesni k mu bella pove da gre na medene tedne...
no to je (samo) moje mnenje jutr grem gledat film! fajn se mejte!!

n

— Ginny
9.7. 2010 ob 23:08

Ogled filma priporočam vsem, ki ste želji akcije, smeha in ljubezni :)
moja ocena filma od 1 - 10 je 11 :D

— Tina
10.7. 2010 ob 0:05

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 NAJNAJNAJNAJNAJBOLŠI FILM!!! EdWarD je TolK LuškaN!!!!!!! Pa BeLLa tut!!!!! O myGod pa JacoB!!!! Sploh se ne morm odločt!!! Sam je bLo mogoče maL preveč akcije, več bi mogl bit romantike. The best film EVER <3<3<3 Gledala sem ga že 4x pa jutr grem še enkrat!!!!

— samuela
10.7. 2010 ob 10:41

Zdravo!
Jaz sem si včeraj ogledala ta film. Moram ga pohvalit.
Zelo mi je bil všeč. Kar pa še zdaleč ne pomeni, da je to najboljši film.
In še eno opozorilo glede tega! Zgoraj piše da je to triler, kar pa sploh ni res
vsaj zame!

Vsem ljubiteljem teh filmov in knjig pa iskreno priporočam da si ga
ogledate. Jaz sem ob njem uživala. Upam da boste tudi vi.

— Krimi
10.7. 2010 ob 12:17

film sem si ogledala in moram priznat, da me spominja bolj na kakšno ljubezensko dramo s pridihom akcije kot pa na triler...prejšnja dela sta bila meni osebno bolj zanimiva...večino časa se pogovarjajo o ljubezni tko in drugač, vmes pa je še nekaj malega akcije in vampirji, tako, da ne morem rečt, da se nebi navezoval na prejšnja dela :)

— Flower_power
10.7. 2010 ob 13:45

OMG!!! Ta film je pa res ful svetovn. Ogledala sem si ga na premieri in mi je bil ful všeč: ZAKON! Zdi se mi najbolši od vseh treh delov, ker je tudi bolj napet, več je akcije itd. I love Stephanie Meyer <3

LJUDJE SPRAVTE SE V KINO PA IDITE GLEDAT MRK! :D <333333

— vampire girl <333 Edward<3333
10.7. 2010 ob 14:04 zvezdica

Tretji del vampirske sage mi je bil najljubši. Film je vseboval vse, akcijo, humor, ljubezenske dele...ima tudi neko zgodbo. Od igralcev me je edino na trenutke razočarala Kristen, ker igra za moje mnenje tako "leseno" in brezčustveno, zdi se mi kot neka lutka. Ljubosumje med Jacobom in Edwardom je bilo zabavno in smešno. Film bi ocenila 4/5. Uglavnem, zadeli so bistvo, sledili knjigi in očarali oboževalce, edino to je važno. :)

Imam pa velika pričakovanja za naslednji film, ki bo iz dveh delov - Jutranja zarja.

— Alice
10.7. 2010 ob 14:16

Men je bil film najboljši od vseh ampak, če ste prebrali knjigo ste opazili, da precej manjka... Ampak saj v eden film ne moreš spraviti 500 strani.. Zato mi je všeč, da bo Jutranja zarja posneta v dveh delih. Prvi del Jutranje Zarje pride ven 18.11.2010.
Za tisto pripombo, da se ob pobitju vampirjev sliši, kakor pokanje porcelana: Stephenie je v knjigo napisala, da je njihova koža mrzla in trdna kakor marmor ;)
In v prvem delu je meni manjkalo, da je imel Edward vedno črne oči (in njegova družina) saj naj bi to pomenilo, da je vedno lačen, v Mladi luni in Mrku oz. v Mrku pa se je videlo, da je imel rumene oči in nato, ko se je poslavljal od Belle, da bi šel na lov je imel oči črne... Vse ugotoviš če prebereš knjige ;)

— TwilightBigFan
10.7. 2010 ob 14:42

film je prou svetovn, kul in res najbolši od cele sage somrak. sicr mi je kniga jutranja zarja še bolša, sam baje pride šele 1. deu enkrat novembra 2011, drug deu pa najbrž ene pou leta al pa en let kasnej. sam usen bolš kt nč.
drgač sta pa emmett pa seth clearwater najbolša, še posebi emmett k ma konc dobre fore XD =DD

— sasa
11.7. 2010 ob 15:47

res vrei film zlo kul

— katee_98
11.7. 2010 ob 17:55

to je eno ----- -----.skoda dnarja.rajs gremo gledat nocno mora v ulci brestov.-.no lahko tut ksn drug film gremo gledt.pa se nek tista ----- ki rece da je robert(edward) ljep more bit ena psihicna -----.ta film je le eno velko -----.

— neznanec
11.7. 2010 ob 21:47

skatka,. film je kr en, NE PRIPOROCHAM!

— Ma kaj te boli! :O
12.7. 2010 ob 8:34

ko sem prebrala use knjige somrak sm ugotovila da so posnel še film. in tko sm naročila svojmu fantu nej mi prosm priskrbi film. in ko sm dubila prvi del me je čist navdušu! sveda sm dobila tut novo luno dvd in ko sem ga gledala se mi ni zdej čisto tuk dobr kot somrak. in zdej po televiziji gledam da pride še tretji del v kino! priznam da bi kmal ukol padla tko da sm sam zavrtela številke od svojih prjatlc in smo že šle u kiino!!! film mi je bil zlooooo ušeč. seveda bolši od prvih dveh. upazila sm tut da ma bella lasuljo ampak se ji je pasala. mal me moti od edwarda frizura... drgač pa svaka čast režiserju in igralcem da so pusnel tuuk dooobr film!

ps.: tisti ki vam somrak ni ušče ne hodit na tole stran ker vidm da vam dviguje pritisk. in nehajte s temi smotanimi komentarji da somrak ni okej kr tako ne boste nikogar prepričali da bi nehal gledat somrak ker tisti ki vemo kako dobra je knjiga vas ne bomo poslušali.

— manca
12.7. 2010 ob 9:47 zvezdica

film me je presenetil, saj je precej boljši od prvih dveh delov.
nekateri romantični prizori so bili na trenutke še vedno malce neprepričljivi in zmedeni /vendar ne vsi), so bili pa zato akcijski prizori res super in so me zelo navdušili. eden mojih najljubših prizorov pa je bil, ko se je Bellin oče želel z njo pogovarjati o spolnosti in je bil res zelo dobro odigran in prepričljiv. film zelo priporočam-veliko bolj kot prva dva dela, meni je bil zelo všeč ;) <3

— stellchii ;*
12.7. 2010 ob 10:48 zvezdica

Men se pa zdita filma zelo zelo slaba. Ampak problem filma je v slabi igri igralcev, ne pa v slabi zgodbi. Prvi film sem si ogledala še preden sem začela brati knjige in morala sem se prisiliti, da sem ga pogledala do konca. Knjige so mi bile všeč. V življenju sem si ogledala že ogromno filmov, nekateri so bili dobri drugi slabi, ampak tako groznega igranja pa še nisem videla. Pogledala sem si tudi nekaj filmov v katerih sta igrala Kristen Stewart in Robert Pattinson in ugotovila da v vsakem filmu igrata enako. Stranski igralci veliko bolje igrajo kot onadva. Upam da bodo mogoče kdaj v prihodnosti ponovno posneli filme, ampak seveda z drugimi igralci.

— lollipop
12.7. 2010 ob 13:21

hey....meni je mrk najboljši,pa tudi drugi deli so super..

— <3
12.7. 2010 ob 16:53

zelo hud film zato komi čakam ga ga rem gledat

— Anže
12.7. 2010 ob 17:20

Popolnoma se strinjam z *** ki je napisala precej obsežen ampak najbl pametn komentar na tej strani.
Moral bi obstajat več takih ljudi.
Res ne razumem tistih, k preklinjajo in pretiravajo pr svojih komentarjih.
Tisti ki pišejo da so take knjige za en d*ek nej mal pomisljo...
Za vsako knjigo se najde en k ma tako mnenje. Če bi se njihove čudaške želje uresničle knjige sploh ne bi obstajale.
Nekateri pa žalte film in pišete da ima vsak pravico izražat menje zravn pa napišete da nej so oboževalci tih s svojimi Omg... Freaky

— BakovCar
13.7. 2010 ob 0:04

joj ta film je res tok hudd d ga bom šla kr še enkat gledat u kino :))*
pa Taylor Lautner je najlepšiiiii :$:$:$<3<3

— Łady Lautner
13.7. 2010 ob 1:19

ej ti paradox sej sploh ne veš kak je film zto k nezastopš k si pomoje še premejhn za ta film in zato nmorš gledat pametnejšga filma k harry potter pa pomoje tut nisi zmožn prebrat sage somrak zato pa tut bereš tiste tanke knjigre harry potter buuuuuu forrrrr youuuuuuuuuuuuu :D
bring it on sucker

— fanica ** <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
13.7. 2010 ob 8:30

tazadn deu bo pršu januarja enkrat in sicer u bo u dveh delih..tko da bo prvi del januarja drugi pa pol septembra baje..

— TjaSy
13.7. 2010 ob 14:19

omg!! men je res ta film najbl zakooooon! iiiiiii looooveeeeee it!! <3<3<3<3

— belle_kati
13.7. 2010 ob 15:02

SPLOH ŠE 1 .dela nism gledla a je faaaaajjjjjjnnnnnnn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!??????????????????

— LINA<3333333333333
13.7. 2010 ob 16:17

super film meni še najboljši od vseh treh
najboljši prizori pa so vaje za boj in pa seveda boj
*lp*

— erienne
14.7. 2010 ob 12:58

Vse pohvale tretjemu delu iz sage Somrak. Mrk je šel, še korak dje kot njegov predhodnik Mlada luna. Izbolšana igra ,efekti, scenografija, glasba. Ušeč mi je da za vsak film izberejo novega režiserja in skladatelja glasbe. vsak del somraka ima drugačen pridih. Kul mi zgelda tudi kako za vsako nedeljevanje izberejo nov barvni filter-Somrak-moder, mlada luna-rumen, mrk-siv. Lahko rečem da Je saga somrak dosegla spet nekaj novega, drugačnega in svežega na temo vampirjev. Že prvi del mi je bil kul, bez vednosti,da je knjiga bila nek fenomen in je obnorela najstnice-ke. Oglejte si Somrak sago, izklopite iz glave, da je to neki film samo za najstnice in mogoče boste zaštekali čarobnost Somraka. lp

— JERNEJ
15.7. 2010 ob 12:06

eclipse je naj. film iz med teh treh (twilight, now moon, eclipse) in bi ga loh gledala skos.škoda k ga še ni na dvd-ju!!!

— mangek
15.7. 2010 ob 15:58

Men pa somrak saga ni preveč ušeč. Če gledam filme od somrak saga(na DVD-ju), jih gledam le zato ker nimam kej druzga za delat. (DVD-je smo kupil SAMO zaradi mami pa sestre). Drgač pa jest temu rečem ljubeznska grozljivka (kar je še slabš kt uni ameriški film-remaki)

To je pač moje mnenje.

— ::E <--- marsovc :D
15.7. 2010 ob 18:33

fulll morm puhvalt ta film!!!! THE BEST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

— mangek
15.7. 2010 ob 18:34 zvezdica

Film ni slab. Sploh. Še vedno ni vrhunski izdelek, toda dejstvo je, da v primerjavi s prvima dvema deloma je nekako na višjem nivoju. Zgodba je zanimiva predvsem za bralce knjige, pri čemer lahko pohvalim, da so se je lepo držali. Igralci so nekako odrasli, končno smo od njih dobili zares sprejemljiv rezultat. Meni osebno je še posebej iztopala Kristen Stewart, ki je vlogo očitno dobro preučila in ni pretiravala za dober učinek. Dialogi so precej pričakovani, vendar to ni moteče. V Mrku je sicer veliko akcije, ki pozitivno popestri dogajanje. Najbolje pa so se "odrezale" lepe lokacije snemanja, čudoviti koti kamer in odlična glasbena podlaga.
Vredno ogleda, kljub temu pa ne bi ocenila z vrhunsko. Daleč od tega.

— Marogica
15.7. 2010 ob 21:19

Sem že gledala obadva dela in sta mi bila ubadva zelo všeč,komaj čakam,da gledam mrk.Gremo v kolosejjjjjjjjjjjjjjjjj

— teja
16.7. 2010 ob 19:47

mene pa zanima, zakaj je slovenski prevod knjige tolk zanč. saj kva pa če bit drgač, sj zgodbo mnde zveš a ne.
in ne vem, zakaj hočte eni druge spreobrnt, da nj ne marajo tega filma. a eni tega res ne dojamete, da ma vsak svoj okus. a vi mate pa pravilnega, če filma ne marate, aaaa.
drgač pa morte vedt da film ni tolk drag okol 70 miljonov dolarjev, zato je mogoče manj kvaliteten, ampak če ti je ta saga všeč ti je vsejen če je mal slabš.

— jjr
17.7. 2010 ob 13:49

joj se opravičujem! najbolj seksi je edward :) da razčistimo!!!!

— **
17.7. 2010 ob 15:03

khem khem film je.....BEDN zelo slabo nism ga še vidu ampak ja pa BEDN

— glavni kritik
18.7. 2010 ob 13:20

ni boljšega filma!!!!!

— effa
18.7. 2010 ob 16:01

če ga še niste gledal ga nujn mortr k je ful hut pa tut smešn (še posebi pogovori med Jackob-om in Edward-om) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— :)
19.7. 2010 ob 11:41

ta film je ful dobr men je bolši od mlade lune in somraka če ga še niste pogledal se vm splača it.Čim prej si ga pejte ugledat.

— kristen
19.7. 2010 ob 13:02

Sama nisem fenica ampak sm vseen šla gledat prvi in drugi film ker me je zanimal kaj so nardil. Somrak je bil še kar sprejemljiv, Mlada Luna se mi je zdela na trenutke precej dolgočasna in nevem zakaj od tega filma pričakujem velik. Grem gledat pa bomo vidl :)

— Be.Impossible
19.7. 2010 ob 13:30

Joj jz jih tok obožujem!

— Ilove somrak!
19.7. 2010 ob 15:20

Pa je končno prišel še tretji del! Vse pohvale gredo Koloseju,saj nihče ni pričakoval da bo tako hitro v kinu. Film sem si seveda ogledala,in je bil res zanimiv,celo boljši od prejšnjih dveh. Predvsem je več akcijskih prizorov,ki so poboljšali film. Igralci so res dobri, režija pa tudi

— LizyKa
20.7. 2010 ob 11:51

nevem, zakaj nekateri tako pljuvate po filmu. ni res, da je najslabši in da so igralci za bruhat! prav nasprotno; film (oz. vsi trije do zdaj) so meni osebno zelo všeč in verjamem, da se velika večina strinja z mano!! pa kaj potem, če so mladi tako navdušeni nad filmom. pa ti ''Pejt'' in še nekaj ostalih; filma vam ni treba blatit še preden sploh pride v kinematografe. in ni res, da film obožujejo samo osnovno in srednješolska dekleta. je polno starejših, ki so si ga, in si ga še bodo ogledali. flimi in knjige niso samo dolgočasna polomija, ampak te dobesedno posrkajo vase, samo prepustiti se jim moraš. kar pa se tiče igralcev; sploh niso tako slabi. saj so še mladi in hollywood bodo še dodobra izkusili. in če si nisi ogledal prvih dveh filmov, tretjega pač ne moreš razumeti. ni pa pisateljica kriva, če v sebi nimaš niti kančka domišljije, da bi vsaj malo zaplaval vanjo in se ji prepustil!!
LP anja

— anja_ twilight_saga_fan
20.7. 2010 ob 15:24

najbol kul pa simpatični je edward<3<3<3<3

— **kul**
21.7. 2010 ob 13:21

Ojej, že po sloganu se vidi, da ni nič novega tukaj ... "Izbira" je tako rekoč celotna vsebina te neprebavljive "sage" (ironija), to in pa seveda "vzdržnost". Težko se je sicer odločiti, kaj je huje: filmi ali knjige? Nič, skozi oboje se je težko prebiti (in ne, ni mi treba govoriti, da mi ne bi bilo treba tega početi, če ne maram Twilighta: kot oboževalke rade poudarjajo, naj nihče ne steguje jezika, dokler ni nečesa prebral/si ogledal). Najsvetlejša točka sredi tele žalosti je verjetno Taylor Lautner, ki igra vsaj za odtenek bolje od brezosebnih mladih mučeniških ljubimcev. Le zakaj se Bella ni odločila zanj? Oh, že vem: tako vesela oseba bi ji povzročala nemalo težav pri njenem depresiranju. Že v redu, vse fanice me lahko poteptate, ampak bom že preživela. Ne bom skakala s klifov in sedala k neznanim moškim na motorje, obljubim. In kar se tiče odraslih oboževalk ... Nočem biti nesramna, ampak - šteje kvaliteta, ne kvantiteta. Žal. Zrelost se ne kaže le v številu (namišljenih?) vampirskih ljubimcev, kar bi tako rada dokazala preljuba Stephenie Mayer.

— Samara
21.7. 2010 ob 13:25

film je itak da kul čeprav so meni vsi ostili od somraka bolj ušeč. mene najbol moti jacob konec koncev je on kriv za ta ljubeznski trikotnik. najlepša je itak da kristen takoj za njo robert ... na dnu seznama je jacob. filmi zbližujejo ljudi pč najhujša bo jutranja zarja pomojem bo dvignila več prahu od mrka

— fairy
21.7. 2010 ob 16:33

mislm da je film najbolši na celm svetu sla sm ga gledat ze 3 krat. ocena po moje je seveda 5.

— kety
21.7. 2010 ob 17:07

ti k pravs da je film kr neki da je bedn ti si ful smotan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— kety
22.7. 2010 ob 12:59

ti,Nadmocni mogoče maš pa prau kaj pa vm harry potter je 10000¤res mogoče bolš

— LINA<3333333333
22.7. 2010 ob 13:09

Prijetno presenečena. :) Definitivno najboljši film iz celotne že posnete sage.

— Nessa
23.7. 2010 ob 15:20

To je najbolši film useh časov.....jz ga grem gledat nasledn tedenn...komi čakam

— JASna
23.7. 2010 ob 15:22

film sm šla gledati in moram reči da je zakon!!!!!!!!!
edward, bella♥♥♥
morate si ga ogledati!!!!!!!!♥♥♥

— bella
23.7. 2010 ob 16:19

Ker me je drugi del filma razočaral, nisem imela prav velikih pričakovanj za tretjega. Moram povedati, da tretji film všečen, ker je več akcije. Torej film zajema ravno pravšnjo mero humora, romance in akcije.

— muffin
23.7. 2010 ob 21:44

Twilight saga je super ampak ljudje so naivni. Ko sta v filmu glavna igralca par sta tudi v zasebnem življenju samo zaradi slave in filma :D ko sem to izvedela sem bila tudi jas šokirana ampak tako pač življenje je.

— helena
24.7. 2010 ob 15:13

Film me je res navdušil saj nisem pričakovala da bo režiser naredil tak preskok ,ker je bil res precej boljši od prejšnih dveh delov. Humoristični prizori so bili po mojem mnenju zelo dobro odigrani tako da sem se med filmom zares nasmejala še posebej med dialogom Edwarda in Jacoba. Akcisli prizori so me zelo navdušili. Film sem si ogledala že kar nekaj časa nazaj a ga priporočam vsem ki vas je navdušila saga Somrak.

— didi
25.7. 2010 ob 9:55

ta film je the best!

— twilight saga <3
25.7. 2010 ob 19:59

Nism fenica pa se mi je zdeu film uredu :) nedvomno bolši k mlada luna k je biu res zanč.

— Christina
25.7. 2010 ob 21:52

film mrk mi je zeloo všeč je edini del te priljubljene sage somrak kjer sem zasledila tudi nekaj humorja. ob tem se je vsa kino dvorana zatresla od smeha. film sem si ogledala že večkrat ker je tudi zelo zanimiva vsebina. ne veže se toliko na prva dva dela kar pa je tudi super. 1. in 2. del sem si namreč ogledala le bežno. to je zelo fajn tudi za tiste ki si niso ogledali prva dva dela, ker potem lahko vseeno gledajo 3-ega. res super filmm <3

— kattyce <3
26.7. 2010 ob 11:08

hudoo

— punci
26.7. 2010 ob 22:33

tale film je pa najać mudel glejte ga folki
XDD

— kristinć
27.7. 2010 ob 11:18

no osebno preziram use filme od twilight sage, ampak k sm šla gledat prvi del pač morm tud use ostale :S
robert P. mi je eden najgrših/in najslabših igralcov kar bi lahk obstajal, ne pravim da je taylor 100 boljši ampak je boljši igralc k robert
pa ženske k bo tele brezzvezne norosti konc rajš preberte vampirsko akademijo:notr je vsaj več akcije kot v somraku kjer je sama ljubezen in težave ki jih mora "boga" bella preživet...

— Rose
27.7. 2010 ob 15:03

fiiilm jee zaaaaaaakon. robert jee zakon. kristen je zakoooon. omg.najbolšii film ever. xD

— lala
27.7. 2010 ob 22:13

FUL COOL!!!!
jaz mislim da je 3 del najboljši

— katarina
28.7. 2010 ob 10:38

Film je zakoooooooon saj prikazuje,da imamo v življenju veliko takšnih situacij ko se moramo odločiti za eno ali za drugi(v tem primeru se je morala Bella odločiti med vampirjem Edwardom do katerega je gojila veliko ljubezen in med Jakobom do katerega je čutila neizmerno prijateljstvo)... Film je vreden vsakršnega ogleda saj se lahko iz njega tudi nekja naučimo...

Hvala za razumevanje!!

Saša

— Saša
28.7. 2010 ob 13:15

ta film je bil men pa mojim frendicam noro dobr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pa komi čakam da bo v kinu tut jutranja zarja

— katy <3 for ever
28.7. 2010 ob 20:04

Film mi je bil zelo všeč, ker sem brala vse dele in mislim, da je film samo še dopolnilo tega. Brala sem tudi Vampire Diaries, preprosto se ne poglobiš v branje. Stephanie Meyer je super pisateljica, ki ne piše brezveznih zgodb. Vse je zelo doživeto. Film ima odlično igralsko zasedbo, to je ena stvar, zakaj ga priporočam, in druga stvar je zato, ker je preprosto odlična in edinstvena zgodba.

— tina
29.7. 2010 ob 21:23

ej kje se pogleda gdaj je filma konc kot zavedno konc iz koloseja (če se da pogledat) al pa če gdo ve :)

— gŁupi človek
30.7. 2010 ob 21:13

edward je najlepšiiii<3<3<3<3<3<3

— eviii
31.7. 2010 ob 12:07

nevem moja sestrca obožuje sm jst pa ne kr srovražm vampirje...

— mily
31.7. 2010 ob 22:42

hey twilighters.... i am not from maribor, i'm just visiting and i was wondering if there is a shop here where i can buy t-shirt with a picture of edward on it.... please tell me....

— netka
3.8. 2010 ob 1:47

kokr je ena res rekla živi in pusti živeti čeprou po mojm mnenju te filmi res nimajo neke kvalitete in se mi zdi da jecneumn, da se fanom tok strga zard enih igralv, to je obsedenost, k pa unobenm primeru ni dobre ...ok to je samo moje mnenje in ne obsojam nobenga...ampk kok je lahko bolših filmov, kvalitetnejpih kokrkol, pa ljudje gledajo tok ozko, omejeno
nč folk mejte se *

— *****
3.8. 2010 ob 11:35

awh.<3
edward.<3 komej čakam d ga grem donz gledT<3

— ursula :D
4.8. 2010 ob 16:07

omgg.!!!
jst grem sz Katjo Kovač gledat drug tedn da film...komi čakave
rada te mam pujsaaa moja.
<33333333333333333333333

— mrk fans
4.8. 2010 ob 21:53

toti fim je zelo zanimiv rada bi še ga šla gledat v kino in to v maribor to je ob 21:10 in bom uživala :D

— Tanja
5.8. 2010 ob 10:15

imam informacijo za vse tiste, ki še ne veste kdaj prideta v kino oba dela jutranje zarje.
prvi del bo na velika platna prišel 18. novembra 2011, drudi del pa 16. novembra 2012.
komaj čakam!
LP

— love_twilight_saga
6.8. 2010 ob 13:01

jutranjo zarjo morte nujno gledat!!!!!! menda bo v 3D!!!! prvi del pride 18. novembra 2011 drugi del pa eno leto kasneje 16. novembra 2012!!!! upejmo da bo melissa hitro napisala scenarij!!! nujno morte gledat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
HAVE FUN!!

— emily
7.8. 2010 ob 18:08

haha...najbolsi film na svetu- vampires suck movie

— ihatetwilight
9.8. 2010 ob 16:12

great film

— burek
10.8. 2010 ob 9:25

Nisem fanica Twiligt sage, nisem pa niti kritična. Delno je res, ko so tisti bolj kritični uporabljali izraze da film je bolj za najstnice, in moram se strinjat saj v tistih letih oseba ne razmišlja o življenju ampak se razvija tako telesno kot tudi karakterno oz . kot osebnost. Ko sem bila jaz najstnica so nas obnorevale prve 3-4 knjige Harry Potterja, ki so res izšle ena za drugo in nam je bilo to nekaj najbolj norega in zanimivega na tem svetu. Vendar sedaj ko sem študentka in dozorela skoraj odrasla oseba pa vem kaj je prava kvaliteta pisatelja, knjige in filma in njegovih igralcev. In to bodo tudi današnji fani Twilighta čez 6-7 let ko bodo pogledali nazaj isto menili. Dam kar roko v ogenj za to. Knjige in filmi niso zanič, ampak so čisto povprečni, berejo/beremo jih tudi odrasli in so seveda čisto dobro orodje za preganjanje prostega časa in sprostitve. Stephanie Meyer je odlična pisateljica za to obdobje ampak tistih pravih pisateljev je malo morje- če je Stephanie Meyer "the best" kot enmi pišejo, kaj so potem Agatha Christie, Danielle, Steel, Stephen King, Shakespeare in Wilde. Če je Twilight Saga filmi "the best film ever" kaj je potem npr. Titanic, Braveheart in podobni. To bodo današnji mladi fani razumeli, čez kako leto. In mislim da imajo tudi oni pravico sanjariti in odraščati ter imeti neko otroštvo (ker kaj pa so tisti med 10-16 let če ne otroci oz. najstniki), eni smo imeli Harrya Potterja, Lord of the Ring, oni imajo Twilight, čez 5 let bo spet neki drugega. Dovolj je da smo le realni, razumni in racionalni. 3R.

— Marie
12.8. 2010 ob 14:03

Meni pa film ni bil prav nič všeč-neizkušeni igralci naredijo svoje.

— aly
16.8. 2010 ob 13:16

bla sm obsedena s twilightom dokler ni pršou v slovenijo in se je začela ta obsedenost
važna je zgodba ne pa taylorjeve mišice -.-''

— ..
16.8. 2010 ob 16:20

film se mi zdi dokaj uredu sicer bi bil lahko bolši ampak useeno. knjige so se držali..noja in pa še prizor v šotoru je narejen katastrofalno ampak če ste fani roberta in kristen vam bo film res ušeč ker so se režiserji bol kot ne osredočili na bello in edwarda. moj najljubši del iz knjige so spustili to je ko alice ugrabi bello pa tudi jasperjeva zgodba je narejena nekam čudno

— lili
16.8. 2010 ob 18:25

tuki zdej berem kako nekaterim ni ušeč kaj pol sploh hodte gledat ta film pru se prebere usebino na koloseju pol ce ti je pa ušeč ga greš pa gledat sploh pa če ti že prva 2 dela nista bla ušeč kaj sploh tuki pol pišeš škoda tvojga čase pejt pol en druk film gledat

— kr ena
16.8. 2010 ob 20:36

Saša: in kolikokrat v življenju se povprečnemu človeku zgodi, da mora izbirati med vampirjem in volkodlakom? Če ti ta film daje primer, kako se odločiti v nekem trenutku ... Potem moraš imeti zares razburljivo življenje. Ali pa se ne znaš odločati.

— Samara
17.8. 2010 ob 12:37

robert pattison<3kristen stewart<3taylor lautner
edward <3 bella <3 jackob

— hi
18.8. 2010 ob 22:08

Men se film zdi izrazito izmišljen. Da bi se vampirji svetili in se zaljubili v smrtnike?! Pa kaj še! Če želite videti, kaj so to pravi vampirji, si poglejte Queen of the Damned, ali pa True Blood. Včasih so vampirji pobijali ljudi ne pa se v njih zaljubljali. Kar se tiče igralcev, nihče ne zna igrat. Razen Nikki Reed. Ona je želo dolgo na sceni in njeni filmi so zelo kvalitetni. In tisti, ki pravijo, da je Twilight Saga boljša od H.P.-ja se moti. J. K. Rowling se je trudila pisat zgodbo in je trajalo zelo dolgo časa, da jo je objavila. Bila je tudi zelo revna. Kar se pa tiče te sage; pisateljica jo je dala preurediti. Na hitro je napisala kaj naj se dogaja, nato pa je dala preurediti. Toliko o tej "slavni" pisateljici. Sama sem včasih oboževala to sago in sem prebrala vse knjige tudi filme sem pogledala. Ko pa sem pogledala boljše filme, se mi je saga prav zagabila. Res ne vem, od kdaj se vampirji svetijo. To je res retardirano. Vampirji v tej sagi so kot vile. Zelo so lepi, hitri, pa še svetijo se. V bistvu je vse skupaj bedno. Če veste kaj je to v redu film, potem vam te vsi filmi ne bodo všeč.
Lp,

— V.I.P.
24.8. 2010 ob 18:47

gledala sem film in mi je bil zelo všeč. zgodba je zelo dobra in napeta.nasploh imam rada domišljijsko-romantične filme. z veseljem si bom ogledala še četrti del.

— m.š.
25.8. 2010 ob 2:20

re V.I.P., kaj ti poznaš katerega vampirja, da veš kakšni bi naj bili? Kako veš, da so grozni in samo pobijajo? Mogoče pa so lepi in se zaljubljajo! To so fantazijski filmi in ne realni. Ali ne poznaš razlike med realnostjo in fantazijo? Ko si pogledala boljše filme se ti je saga zagabila - kateri pa so za tebe boljši filmi? Mogoče pa so to filmi, kateri drugim spet niso tako dobri! Zato pa pa je toliko različnih zvrsti filmov, da lahko vsak nekaj najde zase. Tako kot ti zagovarjaš H.P., pač drugim kot lahko vidiš spet ni všeč. Imajo svoj okus, ki si ga ne pustijo vsilit zaradi takšnih kot si ti!

— jurij
25.8. 2010 ob 13:10

moja prjatlca je nora na mrk,mlado luno in somrak,in jst tud
fuuuuuuuuuuuuuullll sm nora!!!!!!
<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

— _.._vapir_._.vokodlak
26.8. 2010 ob 15:58

Z V.I.P se strinjam, a ne popolnoma. Igralci niso zanič, le trudijo se veliko preveč. Npr.Kristen Stewart je Bello uprizorila narobe; Bella ni tako šibka in neodločna. Bella je v resnici drzna in pogumna. Tudi to da ljubi Jacoba in Edwarda se mi zdi rahlo pocukrano. In da, zunaj so boljši filmi, a to ne pomeni da je ta filem slab. Knjige in filmi so si le različni. Nisem Somrak fan ali kaj koli drugega. Samo želim pojasniti, da so okusi različni. Si predstavljate, da bi bili vsi ljudje enaki in enakega mnjenja za vse? Jaz bi se potem preselila na Mars. Sami premislite.

— Alexis
26.8. 2010 ob 20:49

Najbolj svetaun jee !!! :D

— Nikicaa
27.8. 2010 ob 19:10

Men je totaln film...pač posebej totalno mi tam pr 2 delo ko jo na koncu edward vpraša bello če bi se poročila z njim....mn je to tk tottalno pa ful lepo.....komi čakam na 4 del....pač ja

— _bella_
29.8. 2010 ob 18:10

ta film je pa naaaaajboooooj prfuuuuuknen film vsseeeeh časov!!!!!!! Za popizdit najbolj bedn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sram bilo unga, ki se ga je spomnil!!

— kurac
30.8. 2010 ob 13:29

COOL FULL

— V&G
18.9. 2010 ob 17:41

Hja, mogoče je ta film nekaterim v redu, vendar ocena na IMDB-ju je pa 4,8/10, kar se mi zdi realno.

Lp!

— KozjiPastir
26.9. 2010 ob 12:43

jutranja zarja ne bo v 3D!!!!!!!!!

— hehe__
30.9. 2010 ob 18:17

en komentator tuki je rekel: ja od kdaj se pa vampirji svetijo? pa še nekaj podobnega. to se mi zdi čist mim. no.... vi misite, da če je bil Drakula Brama Stokerja, po katerem so nardili nwm kolk filmov, zloben, pil kri ljudem, se spreminjal. da mora bit vsak vampir v knjigi al filmu tak. mal vam je že čudno če se svetijo, al pa ne pijejo človeške krvi, da so nevem kak hitri...
domišljija vam manjka....
taki filmi in serije o vampirjih so za sprostitev, da malo odpotuješ v svet fantazije....
najbolj mi pa grejo na živce tisti, ki filma niso vidli in se tu zdaj pritožujejo, da je to najslabši in najbolj beden film vseh časov. to sploh ni res!
LP

komenatorka_1

— komentatorka_1
29.10. 2010 ob 19:15

pa dobr no eni so čist obsedeni kaj če bi film zbrisal al pa kej podobnga pa eni se res fullllll obsedeni s to fantazijo :S

— joker
30.10. 2010 ob 9:35

joj, ,mislim, gledate film, pa pol ne veste kako se napiše JACOB??
ma kaki Jackob....

— ena
18.11. 2010 ob 11:03

a že kdo ve kdaj pride 4 del?? *****

— :) me :)
19.11. 2010 ob 18:00

a že kdo ve kdaj pride 4 del?? *****
— :) me

na IBDb piše da naj bi ga v ZDA, začeli predvajati 18.11.2011

— L987
21.11. 2010 ob 14:19

Ja. Prva polovic neki konec novembra 1011, druga polovica pa konec junija 1012. Približno v takem času!!!

— twilighterka
23.1. 2011 ob 14:37

Isto je tuuud ta fuul dobr fiilm ^-^ Najboljše je itaak akciija x]
naaajbolj saaad pa zadnjo v filmu ko je Jacob taaak prizadeet ='(

Edward&Bella= True Love < 333
Bella&Jacob=True Friendship

The Cullen Family=Nice Vampires xDDDD

— TwilightGirl
20.3. 2011 ob 0:52

tko kt pr drugem delu so narobe prevedl naslov drgač ta film je bl pornografija

— člouk
28.3. 2011 ob 19:52

coooooooooooooooooooooooooooooooooooooolllllllllllllllllllllllllll!!!!!

— tina
28.3. 2011 ob 20:07

men je film ful dober! prebrala sm že jutranjo zarjo pa vem že konc pa vse pa je res cool!!! sicer pa je res da je v knjig mal več napisano kt je pa v filmu posneto sam bi mogu bit res dolg film da bi spravli 500 strani iz knjige notr! jst mam ful rada te filme pa komi čakam da pride še jutranja zarja vn!

— lucika
22.4. 2011 ob 14:42

Ful hud film.! Kumi čakam na Breaking Dawn.!!!
¤¤¤¤¤¤¤§¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤§¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤§¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤§¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤§¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
+ knjige so tud fuuulll hude (use prebrala)
+ I <3 Twilight Saga Forever (until my heart stops beating--->and after)

— Robsten's greatest fan (E)*
1.5. 2011 ob 22:03

to je strašno slb film

— anže
26.5. 2011 ob 20:31

no,da razčiščimo:film ma dobro glasbeno podlago o tem se ne moremo pogajati.
zbirka knjig mi je všeč a prav tretji mi je najboljši,všeč mi je ljubezenski trikotnik. glede filma: DOBER JE! igra igralcev je pristna in preprečljiva. čeprav mi gre Robert Pattison zelo na živce mi je pa všeč Taylor. v tem filmu je Jacob KONČNO ODRASEL-pozna svoja čustva do Belle,....

— julči
28.5. 2011 ob 17:42

ta film je sramota usm vampirjom predlagam da si ga ne ogledate razen če si želite ogledati enega najslapših vampirskih filmov vseh časov!!!

— jure
31.5. 2011 ob 14:44

FUL DOBR FILM. KUMI ČAKM TWILIGHT 4!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— BELLA
12.6. 2011 ob 18:35

Film je bil super .Prva dva dela pa tudi nista bila slaba,vendar od Jutranje zarje pričakujem veliko več.

— cockta
5.8. 2011 ob 19:18

Lp vsem!

Moje mnenje o knjigi je: patetična zgodba, patetična pisateljica. Preveč nekega jambranja (jooj, Edward je tako lep, jaz pa nisem nič posebnega.. le zakaj me ima... kaj mu je všeč na meni??) in podobno PATETIČNO nakladanje. Tega je za pol knjige. Roko na srce: AKCIJA JE VEDNO SAMO NA KONCU KNJIGE. Glede filma pa: zdi se mi, da je boljši od prejšnjih dveh delov, kajti ni bil tako dolgočasen... Igralci pa so zanič, z izjemo tistih ki so upodobili Alice, Rosalie,Charlieja,Jacoba in Jane.

Samo moje skromno mnenje,

— MaryAlice
11.11. 2011 ob 17:34

twilight je fuulll bedn

— ass
7.3. 2012 ob 16:21

ful fajn za znoret!!!!!!!!!!!!!!!!

— žan

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.