Kolosej
Film distribucije Constantin Film

Mr. Right - Morilec na belem konju

akcijska romantična komedija
Podnapisi
Na sporedu od: 28.4.2016, Kolosej Ljubljana
1h 30min / 90min
Leto: 2015
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Max Landis
Režija: Paco Cabezas
Po bolečem ljubezenskem razočaranju simpatična Martha izgubi upanje, da bo našla svojega princa na belem konju, dokler ne spozna skrivnostnega Francisa. Vse na njem se zdi popolno, toda sanje se razblinijo, ko Marthi na vrata potrkajo agenti FBI in ji razložijo, da je Francis iskan morilec. Poleg policije, ga iščejo tudi kriminalci, saj Francis namesto svojih tarč v onostranstvo raje pošilja izprijene naročnike umorov. Martha se znajde na nenavadnem moralnem in ljubezenskem razpotju, saj utegne zaradi romance s Francisom, poleg srca, izgubiti tudi življenje.

Vedno hiperaktivna Martha (Anna Kendrick: Prava nota) je postala popoln manijak zaradi njenega zadnjega razhoda s fantom. Govori bedarije, se zabava kot pošast, skuha vse kar je na vidiku in želi storiti nekaj groznega, ko spozna Francisa (Sam Rockwell: The way way back). Vsem ostalim bi se Francisov pristop zdel srhljiv, Martha pa si ne more pomagati, da je ne bi pritegnil. Delujeta kot popoln par: ona je malo nora, on je malo nor, ampak on je nor na smrtonosen način. On je profesionalni morilec.

Francis je profesionalni morilec z razlogom, nepričakovano ubija ljudi, ki ga najamejo. Ravno, ko se Martha začenja zavedati, da se njen novi fant ni šalil, ko ji je naročil, naj stopi ven za trenutek, da lahko on nekoga ustreli, se za Francisa stvari začnejo zapletati. Njegove usluge zahteva vprašljiva stranka, ki jo lovi enako vprašljivi FBI agent (Tim Roth: Podlih osem, Reservoir dogs). Ko se število njegovih žrtev povečuje, se mora Martha odločiti med tem ali bo zbežala, ali pa da se bo pridružila zločinu.

Komentarji

30.4. 2016 ob 22:34

Obup!!!

— Xyz

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.