Kolosej
Film distribucije Continental Film

Možje X: Zadnji spopad

znanstveno fantastična akcija
Tudi v XpanDu s posebnimi učinki!
Na sporedu od: 25.5.2006, Kolosej Ljubljana
8.6.2006, Kolosej DeLuxe Kranj
1h 45min / 105min
Leto: 2006
Država: ZDA
Scenarij: Zak Penn in Simon Kinberg
Režija: Brett Ratner
Mutirani junaki se bodo pod režijsko taktirko Bretta Ratnerja (Po sončnem zahodu, Rdeči zmaj, Ful gas) še tretjič borili za svoj obstanek v netolerantni človeški družbi. Vročekrvnega bojevnika Wolverina (Hugh Jackman) je zelo prizadela tragična smrt prijateljice Phoenix (Famke Janssen), toda njena reinkarnacija poskrbi za še več skrbi, saj njene neznanske moči pričnejo ogrožati celoten planet. Kot rešitev znanstveniki ponudijo zdravilo, s pomočjo katerega lahko vsi mutanti postanejo navadni ljudje, toda številni se niso pripravljeni odreči svojim močem. Med taboroma strpnega Xavierja (Patrick Stewart) in neizprosnega Magneta (Ian McKellen) izbruhne vojna, ki utegne pomeniti konec vseh vojn, kot tudi obstanka vesolja in časa.

V vrhuncu trilogije Možje X "zdravilo" za mutantstvo grozi, da bo spremenilo tok zgodovine. Mutanti imajo tokrat prvič možnost izbire: zadržati svojo enkratnost, čeprav ta pomeni odtujitev in osamo, ali pa se moči odreči, da bi se lahko vključili v družbo. Nasprotujoča si pogleda vodij mutantov, Charlesa Xavierja, ki zagovarja strpnost, in Erica Lehnsherrja (Magneta), ki verjame v preživetje najmočnejšega, privedeta do največje preizkušnje - sprožita vojno, ki bo končala vse vojne.

Možje X - zadnji spopad ostaja zvest prvima dvema filmoma, hkrati pa razširja like, nadaljuje z ravnotežjem med spektaklom in realnostjo in predvsem poglablja čustva in odnose. Tako se ukvarja s problemi, ki so danes še kako prisotni. Je konformizem protistrup za predsodke? Se je strahopetno odreči individualnosti, da bi te sprejeli in da se tako izogneš pregonu? Je osebna pravica do izbire nedotakljiva? Je velika moč blagoslov ali prekletstvo?

Igralci se strinjajo, da je Možje X - zadnji spopad najbolj ambiciozno delo trilogije. "Film je od začetka do konca bogatejši," pravi Patrick Stewart. "Namučil vas bo - in tako je tudi prav! Ima zanimiv zaplet, ki takoj pritegne gledalca, da sočustvuje z liki."

Zgodba o zdravilu razdela eno od prevladujočih tem filma - odtujitev - do konca. Ta tematika je bila igralcem zelo blizu. "Zdravilo je resnični zlikovec zgodbe," pravi Halle Berry. "S tem sem se ukvarjala vse življenje. V otroštvu sem mislila, da bi bilo moje življenje boljše že, če bi se lahko spremenila. Z leti sem spoznala, kako zelo trapasto je to in ta film osvetljuje to temačno tematiko."

Zdravilo podžge Magneta, saj mu omogoči, da se prikaže iz skrivališča, zbere vojsko in sproži mutantsko revolucijo, kakršne še ni bilo. Magneto in njegovi podaniki želijo uničiti zdravilo in vsakogar - mutanta ali človeka - ki se zavzema zanj.

"Magneto pravi svojim privržencem: Nihče nas ne bo pozdravil! Zdravilo smo mi sami!" pravi Ian McKellen. Zamisel o izbrisu tistega, kar posameznike ločuje od večine, je britanskemu igralcu zelo pri srcu - tako kot njegovemu liku. "To je podobno, kot če bi mi nekdo rekel, da potrebujem zdravilo za svojo seksualnost ali če bi nekdo rekel, da temnopolti potrebujejo zdravilo, ki bi jih ozdravilo tega, da so črni."

Jackman izpostavlja drugo problematiko in konflikte, ki so za Može X izjemnega pomena. Igralec izpostavlja kompleksnost življenja mutantov. "Raziskati je moč še eno stran. Poglejte na primer Rogue. Njene sposobnosti [da vsrka moči drugih mutantov, kar lahko povzroči smrt] so izjemne, vendar je zelo osamljena. Nikoli se ne sme nikogar dotakniti, imeti telesen odnos, otrok. Čeprav je zdravilo sporno, je povsem razumljivo, da bi nekdo, kot je ona, razmišljal o tem, ali naj ga vzame."

Beast, ki je med vsemi mutanti še najmanj podoben človeku, tudi ne ve, kako in kaj z zdravilom. "V primerjavi z drugimi Možmi X Beastova mutacija ni skrita," pravi Kelsey Grammer. "Zato ne preseneča, da se, čeprav samo za hip, poigra z zamislijo, kako bi bilo, če bi bil normalen mož. Seveda spozna, da biti normalen ni njegova usoda. Je zelo pogumna duša, ker hrabrost dejansko pomeni zgrabiti svojo usodo in z njo delati dobro. In prav to počne Beast."

Te čustvene teme so povezane z nekaterimi najbolj priljubljenimi zgodbami iz zgodovine stripov Možje X. "Pred njimi se nihče ni kaj prida trudil v stripe vnesti določen nivo čustev," pravi Zak Penn, ki je tako kot Simon Kinberg navdušen nad stripi Možje X. "Franšiza je zaslužna za to, da je stripom dala čustvenost. To je možno samo, če občinstvo verjame, da je njihov svet realen, da ve, da se lahko zgodijo dobre in slabe stvari."

Kinberg dodaja: "Ena najpomembnejših stvari stripov je bila, da so se ljudje čustveno navezali na like. K vsaki naslednji številki se niso vračali samo zaradi zgodb, vračali so se tudi zaradi likov."

Kot poudarjajo Jackman, Berryjeva, njuni soigralci in Ratner, so Možje X - zadnji spopad, res pravi hollywoodski spektakel. Ko sta pred več kot štiridesetimi leti Stan Lee in Jack Kirby ustvarila Može X, tega še zdaleč nista imela v mislih. Lee in Kirby sta oblikovala like in zgodbe, polne dramatičnosti, čustev in nasprotij. Možje X so kot številni njihovi predhodniki v okviru Marvel Comics imeli nenavadno skupino junakov - obenem sarkastičnih, asocialnih in z očitnimi napakami, vendar sočutnih, ko so se bojevali z demoni njihovih ljubezenskih življenj, s travmami pomanjkanja samozavesti ali z mogočnimi zlobneži v svojem vesolju posebnih moči.

"Možem X sem hotel dati zanimive osebnosti, hotel sem jih narediti empatične in prepričljive," se spominja Lee. "Pri Marvelu smo se že od vsega začetka trudili, da bi se lahko ljudje z našimi liki istovetili; morali so se zdeti kot pravi ljudje, čeprav so imeli neverjetne moči. Dodatna globina se nam je zdela pomembna."
Po vseh teh letih je vizija Leeja in njegovih naslednikov ostala sestavni del vesolja Mož X - dejstvo, ki ga celo Leejeva izjemna domišljija ni mogla predvideti. "Nikoli se mi ni posvetilo," pravi legenda stripov, "da bi te zgodbice, ki smo jih delali, lahko postale tako veličastni filmi."

O igralcih

Hugh Jackman (Logan/Wolverine) je posnel filme Pravi moški (Someone Like You), Operacija: Mečarica (Swordfish), Kate and Leopold (nominacija za zlati globus), Van Helsing, The Fountain, Scoop, The Prestige.

Najprestižnejšo gledališko nagrado tony je leta 2004 prejel za nastop v predstavi The Boy From Oz. Poleg tega je nastopil med drugim še v predstavah Oklahoma!, Sunset Boulevard ter Beauty and the Beast (Lepotica in zver).

Kariero je začel v avstralskih neodvisnih filmih Paperback Hero in Erskineville Kings. Leta 1999 so ga razglasili za avstralskega zvezdnika leta.

Oskarjevka Halle Berry (Storm) je posnela filme Perfect Stranger, Their Eyes Were Watching God, Lackawanna Blues (izvršna producentka), Roboti, Catwoman, Umri kdaj drugič (Die Another Day), Bal smrti (Monster’s Ball, oskar za glavno žensko vlogo), Introducing Dorothy Dandridge (zlati globus in emmy, ta televizijski film je tudi producirala), Jungle Fever, Bulworth, Zbogom, sinko (Losing Isaiah), Kritična točka (Executive Decision), Kremenčkovi (The Flintstones), Zadnji skavt (The Last Boy Scout), Strictly Business, Boomerang, Operacija: Mečarica (Swordfish).

Na televiziji je nastopila v The Wedding, Queen, Solomon and Sheba.

Patrick Stewart (profesor Charles Xavier) je v več filmih in nadaljevanki Zvezdne steze: naslednja generacija upodobil kapitana Jeana Luca Picarda. Režiral je tudi nekaj delov te priljubljene nadaljevanke in bil glavni igralec in producent televizijskega The Lion in the Winter.

Stewart je posodil glas faraonu Setiju v animiranem filmu Egipčanski princ ter kralju Goobotu v animiranem filmu Jimmy Neutron: Boy Genius.

Med njegovimi številnimi filmi so Jeffrey, Hedda, Dune, Excalibur, L.A. Story, Death Train, Robin Hood: Men in Tights, Gunmen, Masterminds, The Pagemaster, The Conspiracy Theory, Safe House, Doc Savage, A Christmas Carol, King of Texas, Moby Dick, The Canterville Ghost, In Search of Dr. Seuss, The Simpsons. Vodil je tudi številne dokumentarce, denimo The Shape of the World ter MGM: When the Lion Roars.

Na BBC-ju je nastopil v miniserijah I, Claudius, Tinker, Tailor, Soldier, Spy in Smiley’s People. Igral je Salierija v The Mozart Inquest, Ojdipa v Oedipus Rex ter častitega Andersona v The Devil’s Disciple.

Ian McKellen (Magneto): za svoje nastope na velikem platnu in na odru je prejel več kot 40 nagrad, med drugim zlatega medveda za življenjsko delo na Berlinskem filmskem festivalu.

Začel je na televiziji. Med drugim je posnel Walter, The Scarlet Pimpernel, And the Band Played On, Rasputin, Cold Comfort Farm in Coronation Street.

McKellen je posnel več kot 40 filmov, med drugim Da Vincijeva šifra, trilogijo Gospodar prstanov (nominacija za oskarja), Rihard III, Gods and Monsters (Bogovi in pošasti; nominacija za oskarja), Flushed Away.

Že vrsto let se zavzema za pravice gejev, vse od kar je leta 1988 priznal, da je homoseksualec. Leta 1990 je bil povišan v viteza za svoje prispevke k umetnosti. Celoten življenjepis, občasno pa tudi dnevnik in redno elektronsko pošto lahko najdete na www.mckellen.com

Famke Janssen (Jean Grey) je posnela filme The Treatment, The Gingerbread Man, Srhljive skrivalnice (Hide and Seek), Eulogy, Jaz, vohun (I Spy), Niti besede (Don't Say a Word), Made, Love and Sex, House on Haunted Hill, Zbornica (The Faculty), Rounders, Zvezdniki (Celebrity), Monument Avenue, City of Industry, Deep Rising in Goldeneye.

Na televiziji je med drugim nastopila v nadaljevanki Pod nožem lepote (Nip/Tuck).

O režiserju

Brett Ratner je v zelo kratkem času postal eden najbolj uspešnih hollywoodskih režiserjev.

Pri šestindvajsetih je posnel presenetljivo uspešnico Money Talks s Charliejem Sheenom in Chrisom Tuckerjem. Njegov drugi film je bil Ful Gas (Rush Hour) z Jackiejem Chanom in Chrisom Tuckerjem. Poleg tega je režiral Zamujeno priložnost (The Family Man), Ful gas 2 (Rush Hour 2), Rdeči zmaj (Red Dragon), Po sončnem zahodu (After the Sunset).

Kariero je začel kot režiser videospotov. Med drugim je režiral videospote Madonne, Mariah Carey, Jessice Simpson, Jay-Zja, skupine Wu Tang Clan, Mary J. Blige, Foxy Brown, Public Enemy, P Diddyja in mnoge druge.

Izdal je tudi knjigi Naked Pictures of my Ex-Girlfriends ter Hilhaven Lodge: The Photo Booth Pictures.

Njegove fotografije objavlja Vanity Fair.

Komentarji

3.4. 2006 ob 21:08

Komaj čakam X3! Sem velik fan sage x-man ! Štejem dneve.se ga widmo v kinu na svetovni premieri 25.5.06.lp pozdraw vsem fanom + bomo še kej pokomentirali po ogledu filma...

— COWBOY
5.4. 2006 ob 23:27

mnja, bomo vidl glede na to da ni vec Bryan Singer reziser. ene par stvari me ze u trejlerju mot... bolj me zanima kwa bojo scaral z wolverinovim solo filmom, zarad katerga sm zlo zaskrbljen ker ga v obeh dozdejsnjih filmih ne prikazejo v pravi luci...

— Legion
7.4. 2006 ob 14:53

Ja cajt je ze da pride ven trojka! Film je res dobr za umret, sam so pa mal pocasni!Lahk bi ze bli zuni! :)) Drugac pa so svetovni, oglejte si ga!

— Kika
14.4. 2006 ob 16:25 zvezdica

Ej, Kika kko loh guvoriš d je super, če pa še zuni ni? Niti v Ameriki, NIKJER! Sicr pa suprca. Sm fenica že od prvega dela in še nikol me niso razočaral. Čeprov je nov režiser, je pomoje enako dobr film, če ne še boljši, čeprav so v trailerju za moj okus preveč pokazal. Spoilerji... Novi liki so tut: Angel, Kitty Pryde (zdej že tatreta igralka če se ne motm), hm Beast(Dr. Hank McKoy)..Nightcrawler ja pa nažalost ni več. Sicr je pa suprca ker se je Pyro (oni mulc, ki je v dvojki zažgal celo ulco; manipulira z ognjem) pobarval na blond, tako da bolje ustreza stripovskemu Pyrotu.:) Ja Wolwerine ostaja skoraj nespremenjen, Storm tudi, čeprav ima spet drugačno frizuro, Bobby in Rouge pa imata težave v razmerju, ker se še kar ne moreta dotikati, poljubljati...itd. Vrača se tudi Jean Grey, zdaj kot Poenix in se pridruži Magnetovi vojski, s katero hoče zavladati..pač nečemu. V Magnetovi vojski so Phoenix, Pyro (ki je nakoncu druzga dela prestopil na slabo stran), Magneto sam, nepogrešljiva Mystique, Quirell, Psylocke..in še mnogo drugih. Bojujejo pa se seveda proti Charlesu Xavierju, največjemu telekinetičarju na svetu...in možu, ki se je sploh spomnil mutante poimenovati X-men. Vse kar lohk rečem: Tega ne smete zamuditi! PS: Ker sm grozn fan Pyrota, in si ne morm pomagat, da ne bi kej o njemu napisala, lahko omenim, da bomo istega igralca gledali tudi v Hills Have Eyes. Yeah! =)

— Clarksy
14.4. 2006 ob 18:34

A ve kdo kdaj novi Superman pride v slovenska kina?

— Daniel
15.4. 2006 ob 8:25 zvezdica

kot prvo: who the fuck is Quirell, clarksy? pa v brotherhood si pozabla vstavit za 3ko zlo pomembnega juggernauta (ki na zalost ne lici na sebe, ampak ajde. it's a movie) se pa strinjam da odlocno prevec pokazejo v trailerju... v bistvu v holivudu prevec pokazejo skor v vseh trejlerjih.. ...ampak pr temle filmu me to niti ne mot tok (itak si nism mogu da si nebi trejler pogledu takoj k je prsu vn, hehehe), ker sm ze na konc druzga vedu mpriblizno smer zgodbe tretga dela (na konc druzga se na gladini jezera vid obris phoenixa), tko da vsebinsko tale film zame ne bo kej dost novga, razen dolocenih filmskih sprememb glede na stripovsko zgodbo (ene so kr konkretne, ampak konc koncev je itak poanta vazna in pa doloceni detajli...) ... k smo ze lih pr detajlih, wolverine baje v tem delu dobi nov fight style (Snikt!)... koooncno :-) poleg tega s colossusom izvedeta slavni "fastball special" (tisti k ne veste boste ze v filmu zvedel kaj je to, k ziher povejo). aja, xavier ni telekinetik, ampak sam telepat (hmmm, "sam" niti ni tok slabo ce dodamo zraven se najboljsi :-), je pa zato telekinetik miss grey. v glavnem... we miss bryan singer (hmmm, me zanima kaj bo s supermanom scaral ta model...), pa brett ratner - do not disappoint us!

— Legion
16.4. 2006 ob 14:27

Ok, se oproščam.=) Tale "Quirell" je ubistvu Quill(izprožene bodice ven iz obraza???), ampak men imena očitno ne grejo v glavo. Čak, obris Phoenixa na gladini jezera? AAaa, tkoj morm še enkat pogledat! Kakšna razlika je med tele...ah, pravzaprav se glih spomnm da Xavier ne premika kej preveč predmetov..tko d verjetn res ni telekinetik. Stupid me! Aja, pa slb feeling mam d bojo Cyclopsa v tem delu odstrelil. Mislm tista lebdeča očala v trejlerju nekak na to kažejo... :-z

— Clarksy
16.4. 2006 ob 15:03

yep, cyke bites the dust (baje) and so do jean grey an' prof. x (again baje, but it makes sense, predvidevam da ma jean na vesti summersa pa pol nekak se sebe, psylocke pa prof x)... Quill, hmmm, mozno, ceprov men bl na ksnga Spike-a lici un orientalc, ampak bomo ze ugotovil k bo ura cajt... skoda res za nightcrawlerja, ampak smo pa zato mccoya pa angela dobil :-) sam se gambit manjka pa je postava skor popolna. pa lihkar sm nekje pogledal trejlr od spila za ta movie (spil nej bi bil nek most med 2jko in 3jko) in sm preseneceno ugotovil da so not sentineli... hmmm, a so nam kej skril u trejlerjih?? blo bi reees lepo presenecenje :-D wolverine kicks ass...

— Legion
23.4. 2006 ob 22:12

mamo novo uradno stran za x-men 3... www.x-menthelaststan d.com

— Legion
23.4. 2006 ob 22:13

ammm, brez presledka, www.x-menthelaststan d.com...

— legion
26.4. 2006 ob 19:48

Ej, folk mene pa zanima kake moči ma toti Angel? A da leti al kaj? Pa kwa so to sentineli, legionar? dj povej k me fuuul znima!

— Luka
26.4. 2006 ob 19:55

Vau, lepa stran! Tam pri mutantih mi je še posebej všeč, kako se kaj premikajo in pokažejo svoje moči. Hudo, ko angel razpre svoja krila čez cel zaslon.:D V glavnem, Luka, Angel leti ja. Kosti, in druge čute ima tudi prirojene letenju. Več sicr nevem, je pa res da je najbolša pot, da zveš kaj vse še angel dela, to da greš gledat film, takoj ko pride v kino. Cyka pa res odstrelijo, sem skoraj 100%. Še neki: ko v trejlrju pokaže tisto sceno, ko sta jean pa logan v laboratoriju, pa je ona še nezavestna, pa ma nekakšno čelado čez glavo. A je brez las? Nevm tak čudn filing mam..:D Aja pa nemaram več Icemana. Vse kaže da bo zapustil Rogue zaradi Kitty. Pa sej ne da bi mi bil kdaj posebi všeč.

— Clarksy
29.4. 2006 ob 15:16

Sentineli - gigantski roboti namenjeni iztrebitvi mutantov oz. obramba ljudi pred mutanti... kar se pa rogue pa bobbya tice, pa rogue itak rab enga k ga ne bo ubila z navadnim kissom, hehehe. se mal, se mal.

— Legion
29.4. 2006 ob 20:26

Mene najbolj moti to, da je Bolivar Trask črnc (ne u pomenu kot rasist), v stripih je namreč belc. U filmu me pa najbolj zanima, če bo Cain Marko a.k.a Juggernaut (tko k u stripih) ''neustavljiva sila''. In če bo kkšna povezanost med njem in Xavierjom (te povezanosti ni v Ultimate X-Men stripih), drgač sta polbrata. Kar se tiče naše Jean Grey oz. Phoenix, kumi čakam da vidm kako so njo interpretiral u filmsko verzijo. U temu filmu bo tud Leech (na žalost ne bo zelen), mutant k lohk iznič kerokol drugo mutantsko moč u bližini. Se praw pričakujte tud kkšne Warlocke al pa Excalibur skupino. Prej ste omenjal Quill-a v povezavi s Spykeom (iz X-Men Evolution risanke). Spyke je bil posebej narejen za to risanko, ker so potrebovali še enga playerja.. Resda se en čist isti potem pojav v New X-Men #126, samo ne vem al je še not al je zgubu moči od House of M: Decimation... Karkol no, X-Men 3: The Last Stand upam, da bo dobr film. Škoda ker ni Bryana več (če vas zanima kdaj bo Superman Returns - 10.avgust v Sloveniji), mamo pa Bretta. On je bil eden izmed tistih režiserjev, kateri so hoteli že od začetka snemati uso X-Men franšizo. Uncanny:0

— Marvel Guy
30.4. 2006 ob 18:20

torej bolivar trask je not u filmu? goodie, hehehe, pol bojo ziher tut sentineli v taksni al pa drugacni obliki in meri... hmmm, glede him being a crnc pa nema veze, tut nick fury je crnc u ultimate marvelu pa je cist kul izpadl pomoje... zgleda k samuel l jackson (na kar so tut ciljal)... juggernaut, bomo vidl ce sta polbrata s profom, vem pa da je mutant u filmu, in ni dobil moci s pomocjo "dolocenega" kristala, je pa se vedno neustavljiva sila.. house of M je bla pa huda ideja ceprov mi artwork v vecini ni bil kej prevec usec, sploh v wolverinu... new avengers? assemble! :-) the civil war serija prihaja poleti pr marvelu in zna bit zlo zanimiva k se bojo junaki v marvel universu razdelil na dva tabora pa skregal med sabo. should be interesting.

— Legion
1.5. 2006 ob 19:18

Pa brez presledkov.

— Clarksy
1.5. 2006 ob 21:25

Filmčk je zares dobr, samo Wolverinova izjava: ''Don't get your panties in a bunch''... Nekak ne paše k njegovemu liku (okej moje mnenje). Ja Legion, nov Civil War obeta bit zlo dobra poteza za Marvel. Lepa postavitev, zgodbo se mi zdi da piše Jenkins (za penclerja nism prepričan), k je uredu crossover zgodbo naredu z Sentryom in novimi Avengersi. Še posebej z Inhuman sago. Če se vrnemo nazaj temu filmčku, je bila to samo simulacija v Danger Roomu (FAST BALL SPECIAL!!).

— Marvel Guy
2.5. 2006 ob 9:38

wooohooo, sentinels :-) don't get yer panties in a bunch?? mislm, raj bi dal njegovo prepoznavno "i'm the best there is at what i do..." mah. vsega pac ne mormo met... sm zadovoljen ze s tem da wolvie dobi nov fight style, kar je bil ze skraaajni cajt za nekoga k je bil vcas samuraj in je eden najbolj natreniranih fajterjev v marvel universu... matr, drugac bomo pa itak ze tricetrt filma vidl se preden bo sploh do ns prisel...

— Legion
4.5. 2006 ob 17:22

ta film bo res zakon!

— lucy
6.5. 2006 ob 19:11

.vrjetn bo hudo.

— avenger
7.5. 2006 ob 13:12

Glede na napovednik se mi prav zdi, da bo X3 res velicasten akcijski film. Vse se zdi, da bo imel najbolj osupljive akcijske prizore kdajkoli videne na filmu.

— Film
8.5. 2006 ob 11:33

Evo spet težim...še malo pa bo svetovna. Uf sem že nestrpen...ena od mojih naj trologij se bo končala...upam da ful uspešno...pa lp vsem fanom x-man-ou!!!

— COWBOY
8.5. 2006 ob 14:33

Leta 2007 štarta nova trilogija... Moje najpriljubljene video igre.PRINCE OF PERSIA-THE SANDS OF TIME.Juhu ...Upam da bo film dosleden igri..in da ful KUL.Čeprau me naj zanima kako bo izgledala dvojka...THE SPIRIT WITHIN...če veste kako novo novico glede PRINCA..napište.LP VSEM !

— COWBOY
8.5. 2006 ob 16:04

warrior within. spirits within je bil final fantasy... kar se pa novic glede filmov tice pa poleg www.imdb.com probej se www.upcomingmovies.c om. aja, po x-menih dobimo se uvod v celotno trilogijo: Wolverine - solo movie :-)

— Legion
8.5. 2006 ob 19:19

Pa jao no, brez presledkov

— Clarksy
9.5. 2006 ob 14:02

Ja sm mislu warrior within..Glede PRINCE OF PERSIA 2.Sam sem hitu pisat...Pa ga mam v it. jeziku kar bi blo SPIRITO GUERRIERO...HA HA... LEGION hvala za news.

— COWBOY
12.5. 2006 ob 18:34

A ve kdo kdaj bodo karte za premijero v LJ naprodaj?

— Daniel
15.5. 2006 ob 14:07

uau! ful kul! morm priznat

— lucija
22.5. 2006 ob 18:43

SAM ŠE TRI DNI!!! SAM ŠE TRI!! o KOMI ČAKAM!! FILEM BO SVETOVN! GO WOLWIE!

— Blonda
23.5. 2006 ob 15:07

grem na premiero. a mi bo kaj jasno glede na to, da nisem gledal prvih dveh delov?

— miha
24.5. 2006 ob 22:33

Am..če ti bo kaj jsno...jah, kaj pa vem...vsaj dvojko bi si moral ogledati, ker to je v bistvu res nadeljevanje in ti nekatere stavri ne bodo čist nč jasne..Recimo zakaj ima Rogue bel pramen las...pa še velik stvari no...Raj si zrihtioba dela pred prremiero.

— Clarksy
25.5. 2006 ob 9:17

Včeri sem si ogledal dolgo pričakovano premiero...da ne tvezim na dolgo in široko.film mi je bil carski...veliko smo se tud nasmejali čeprav je proti obema predhodnima dela dosti bolj temačen in tragičen...po moje, umre preveč likov...vrjetno si ga bom v kinu še parkrat ogledu.tak je to če si fan..!!! lp vsem fanom sage !

— COWBOY
25.5. 2006 ob 12:13

lp usem. tudi meni je kul ta triologija, sam ko je cowboy omenu, da pride triologoja Prince of persia. TO BO ZAKON! cowboy, drugi naslov igrce sin zgresil.;) ta pravi je Prince of persia: WARRIOR WITHIN. in tretji pa je Prince of persia: THE TWO THRONES. Se enkrat hvala za info.

— BoBBy6Killer
25.5. 2006 ob 13:48

ful dobr movie pjte gledat folk najbolj mi je un angdel fenix!

— angel fenix
25.5. 2006 ob 18:48

maajka. sam prekratek za moje pojme, je pa res temačn film, ampak lih to ga naredi boljšga kokr ponavad nadaljevanja so... amm, psylocke nema, vsaj jst je nism vidu, pa žal morm priznat da jim scene letenja niso šle lih najbolj od rok v temu filmu, ampak ajde... sm pikolovski... ocena: 4

— Legion
26.5. 2006 ob 19:28

Psylocke je bila. Tista azijska punca z vijoličnim pramenom las je bla...

— Xaxaxa
27.5. 2006 ob 0:48 zvezdica

Temacen, sokanten in izjemna akcija. Hud film!

— D
28.5. 2006 ob 12:27

jah, men tale film ni bil niti približno všeč, isto kot prva dva dela, vse se ponavlja, sci-fi akcija, priznam, učinki so hudi, kar pa se vsebine tiče..hm..smo vidl že boljše filme (tudi po stripih!). Film nam ne pokaže nič ne še videnega, meni se je tako vleklo tiste 2 uri al kok že traja da..skor zaspau vmes =))..no kokr že rečeno- film- borring- nothin' new, nothin' special =/..:P..to je moje mnenje (in dejstvo :D)

— s
28.5. 2006 ob 16:47

Definitvno najslabsi film kar sem ga letos pogledal.

— Chop
28.5. 2006 ob 21:39

a mi lohk poveste kva oz kje je to expand??? kaka nova fora???

— Taya
28.5. 2006 ob 21:46

XPand je ta novi 3d digitalni kino nasproti ljubljanskega koloseja. Tudi tam vrtijo X Men, digitalno različico filma.

— Giorgio
30.5. 2006 ob 14:45 zvezdica

@clarksy: Nekaj moraš vedet, pri X-men ni vse tako črno-belo kot ti praviš. Ni slabe in ni dobre strani. Magnetova bratovščina ni slaba in noče zavladati ...pač nečemu, ampak se upirajo proti podje...avanju in diskriminiaciji s strani navadnih ljudi. Prof. X se pa zavzema za mirno koeksistenco z njimi in je strpen do vsakega (človeka ali mutanta). Od tukaj izvira konflikt med njunima skupinama - je pa zaznati med obema vzajemno spoštovanje. Film sam je super zaključek 3logije - paša za oči, zanimiva zgodba (kolikor je lahko v takem žanru) in dramatični trenutki. Motila me je le nezadostna razvitost nekaterih likov - npr. več časa bi lahko namenili Juggernautu ali pa Angelu. Škoda tudi za Mystique, da je ni malo več v filmu - čeprav ma bejba svoje momente v filmu :) Je pa to definitivno film kjer prevladujeta Jackman in Berryeva (kao največje zvezde filma). Samo jima zelo dobro parira Ian McKellen (Magneto) moj naj X-man. Všeč mi je tudi da so dali več veljave Jean Grey/Phoenix, ki poskrbi za vsaj 2-3 preobrate. Sploh scena v njeni hiši je sapo jemajoča. Zame kot za fana filmov je bil ogled obvezen in nisem bil razočaran. 8,5/10

— Skylax
30.5. 2006 ob 20:53

Psylocke je bila. Tista azijska punca z vijoličnim pramenom las je bla storilka!

— tukaj
31.5. 2006 ob 8:51

Evo spet jaz.v glavnem vsi ki si še niste ogledali filma, oz tisti ki si ga boste večkrat; ga poglejte res do konca.kajti ko končajo vsi napisi na koncu filma sledi še en zelo pomemben prizor...ne povem da ne pokvarim veselja :) !

— COWBOY
31.5. 2006 ob 9:41

@Cowboy: Hehe, kako si to izvedel? Jaz sem včeraj po moje živce spil vsem zaposlenim tam, ko sem počakal do konca filma. Vse že spucali in zvoščili. Folk že živčen stal pred dvorano za naslednjo predstavo... Mi je ena punca, ki je tam zaposlena rekla, da tud ona ni tega vedela, da je še zelo pomembna scena čisto na koncu. Jah, to pa je če si true X-man fan :) LP

— Skylax
31.5. 2006 ob 14:35

thnks giorgio za odgovor...jest pa res nc ne gledam okol.

— Taya
31.5. 2006 ob 16:02

Una z mostom je res huda scena. Scena v Jeanovi hiši je najlepša akcijska scena, kar sem jih kdajkoli videl. Fantastična scena. Res, kokr bi rekl, mind-blowing. Film je bolši od prvih dveh, vsaj zame. Prvi del se mi pa že zdi kokr TV Film. Če dobimo kaj naslednje filme X-Men, mi je želja videti Apocalypse.

— Hud film!
1.6. 2006 ob 13:44

zelo dober film,zelo dobro so se potrudli s efekti kak se jim je dalo!! omg :D -5

— crazy
1.6. 2006 ob 14:40

No, pa sem ga se jaz vidla. Film je biu dobr.ceprav...eh dvojka mi je boljsa.

— Clarksy
1.6. 2006 ob 14:44

Jah, tist uzgor je od mene. neki sm se zmotla.Ok, torej, efekti ful dobri, probrati strasni.hmhm, ja dvojka mi je bla boljsa. drgac pa scene nekatere so ful hude...angelu se premal cajta namenl..drgac una scena na zacetku ko je kao "mali angel" igrau je bla fantasticn posneta. Drgac pa..jao Magneto..kak prasc, d ti gre in tko pust mystique..no ja sej se mu je vrnl. Najbolj carski prizor je biu lov juggernauta na kitty in seveda legendarni stavk: I'm the Juggernaut, bitch!!! cela dvorana je pokala od smeha.

— Clarksy
1.6. 2006 ob 14:46

Ja sej res.zajebala sem se dokonca ker nism ostala do konca odjavne spice...resno pocakte, ker se film potem pokaze v cisto drugi luci.

— Clarksy
1.6. 2006 ob 22:09

Sicer še nisn ledo tegga filma, samo menim, da ni kaj drugačen od prvih dveh delov... se pravi.. hardkor sajnsfikšn. not for me... Lp

— marko
2.6. 2006 ob 9:18 zvezdica

film je full nori ,tabolsi posebni ucinki, najboljsi del pa je ko Jean uporabi svojo moc v celotnem obsegu.Edin kar mi ni blo fajn je to da ko je JEan uporablala moc je postala temna okol oci in dobila nekaksn zlat lesk namest ognjenega ovoja Phoenix-a.Pa tist o razdeljeni osebnosti je tut kr neki, je u stripu bols povedan.ajd mejte se!!

— luxi
2.6. 2006 ob 17:46

po mojem fuul smeh film...komaj čakam..!! btw...kj kdo ve kdaj pride u kolosej pirati s karibov 2??

— m
3.6. 2006 ob 9:44

Eko vidiš ! Mene so tu po strani gledali ko sem po celi dvorani vpil , da ni še konec filma...uff...pol smo ga jaz in kolega le pogledali...mogoče pa bo v prihodnosti.še kak del..oz. trilogija tipo x-man the next generation...ha ha ha !lp

— COWBOY
3.6. 2006 ob 11:36 zvezdica

ja to je the best film ne morste si mislt kok je hud. prejšnja dva sta bla tud ful huda ta pa še bl, sam me zanima zakaj je zadni spopad,lahko bi blo še več delou ker filmi možje x so najbolši. najbl mi je uredu storm , ki jo igra halle berry to je tud moja najljubša igralka, predvsem zarad tega filma. ful so dobri tud novi liki med nimi so angel kitty in neki. vem da ga še ni uzuni amapka sm vidla reklamo tko da na podlagi tega gvorim kok ql je. valda se spet bojuje proti unmu xasaverju in on je pru bedn ubistvu. wem pa tud to da ma una rouque al kaj je ful problemou s fantom sej fga ne more poljubljat se ga lepo dotikt :P ker ima pač tako mutantsko moč drgač pa je fulm FUL HUD to wem in ne bom spremenila scvojga mnenja. so mejte se ajde

— nika
3.6. 2006 ob 17:21

Film je dober, z dobro vsebino, vendar prekratek za vse kar se dogaja in bi bilo bolje ce bi akcijski deli trajali dlje, z vec akcije.

— ziga
3.6. 2006 ob 18:23

Na koncu Logan ubije Phoenix, kar mi ful ni bo všeč. Mogli bi narest tko da nekak uniči samo njen drugi jaz, da bi 'normalna' Phoenix lahko zaživela in bi z Loganom lahk postala par, sej se mata rada, no.

— tatata
4.6. 2006 ob 16:56 zvezdica

Hejla druščina. Pa še komentar z moje strani. Meni se je film zdel, če povzamem, kr u redu. Začetek je bil sicer po mojem malce toroben, a vendar se je do konca razvila kar se da zanimiva zgodba. Malce me moti edino, da skoraj vsi ameriški režiserji, ko dobijo večji budget za nadaljevanja, ves ta denar vržejo v posebne učinke (malce preterajo v določenih situacijah), namesto da bi naredili mogoče malce bolj kompleksno zgodbo. Upam da bo 4 del ( ki so ga več kot očitno nakazali) prinesel kakšno presenečenje, več..obetam si ap vsaj enake boje med našimi junaki in ''dark sidom'':)! lp

— Alen
5.6. 2006 ob 13:03

Film v redu. Ampak - NE glejte ga v XpanD-u!! Totalno brezvezni učinki (parkrat malo sterese, na koncu, ko je polno akcije pa nikoli; in še takrat, ko strese, ni sinhronizirano z dogajanjem - časovni zamik) in zato relativno ZELO predraga karta.

— Jani
6.6. 2006 ob 9:22

Folk, tukaj nima smisla objavljat komentarjev. Objavijo samo, kar je dobr za njih. Napišeš mnenje, da je Xpand katastrofa (kar je res, saj je velika večina obiskovalcev ful razočaranih nad učinki, ker jih je ful malo, pa še zamujajo glede na dogajanje na filmu), pa te cenzurirajo. :(

— Jani
7.6. 2006 ob 15:03 zvezdica

Poslednji spopad. Zadnje čase se s franšizami dogajajo hudo čudne reči. Tretja in uradno zadnja poglavja so namreč daleč boljša od predhodnikov, kar je seveda neobičajno in zelo presenetljivo. Tak je bil tretji del Gospodarja prstanov, taka je bila tretja Misija:nemogoče in taki so sedaj tudi tretji Možje X. Daleč najboljše poglavje trilogije, ki kot za šalo odleti čez prvi in čez drugi del ter dobesedno eksplodira na vse strani. Mutanti so namreč tokrat kot zombiji. Kot del vsakdana, del vsakdanje družbe, ki jih je pač sprejela za nujno zlo. Za bolnike, ki jim je treba pomagati. Za nesrečne duše, ki komaj čakajo na zdravilo. Na odrešitev in vrnitev v normalno stanje. Jasno, naš stari znanec Magneto (Ian McKellen) se s tem ne strinja in že zbira vojsko. Enako misleče mutante, ki bodo začeli poslednji spopad, the last stand, zadnji obračun, zadnjo svetovno vojno. Nič čudnega, da se mu pridružijo samo najbolj nori, najbolj izvirni in najbolj navihani izrodki, ki bi se pridružili tudi Darthu Vaderju in stopili na temno stran sile. In pozor, na njegovi strani je tudi nekoč prijazna Jean Grey (Famke Janssen), ki se ji zasuče. Ki pride do pete stopnje. Ki lahko z mislijo zavrti Zemljo. Kot Superman, le da ji ni treba leteti. Ljudje, ki jih vodi ameriški predsednik, so seveda nemočni, ekipa, ki jo vodi naš stari znanec profesor Charles Xavier (Patrick Stewart), pa zbira zadnje atome moči, da bi preprečila katastrofo. Znanstveno fantastična poslastica, adrenalinski park za tiste, ki imajo radi vsega preveč, dovolj globine in dramatizacije ter mutant, ki je hkrati oropal sedem bank. Me res zanima kaj bi se zgodilo, če bi hkrati seksal s sedmimi ženskami.

— iztok gartner
7.6. 2006 ob 20:00

Men je bil fil ful dobr! Na začetku ni blo tok akcije sam pol je blo pa prov hudo ;9. Res: priporočam! ;)

— Ewa
9.6. 2006 ob 12:59

ko sem si pogledala tafilm sem takoj začutila neko simpatijo do volkeca. res je izkoriščevalsko grdo bije, vendar si človek ne more kaj da za njim ne bi potočil solze, ko le ta odide v prerijo. lep film, ki zavoljo dragega snemanja odpusti nekaj igralcev.

— vanja
9.6. 2006 ob 15:01 zvezdica

Meni je triologija filma Možj X zelo všeč, ker prikazuje kako družba gleda in sprejema drugačnost in na kaj vse moraš biti pripravljen, če si drugačen. Najbljši se mi zdi tretji del triologije, saj je dosti bolj emotiven od predhodnjih dveh delov. Zato ga priporočam vsem kino obiskovalcem. Želel bi si , da se serial filma MožjeX nadaljuje.

— Husein
10.6. 2006 ob 0:54

ma dei ta film je krmen vi kr neki sanjate kok je dobr.ma dei kr ene buče tle prodajajo.men osebno je film kr neki in potrata dnarja...:S:S:S

— sarchy 7
16.6. 2006 ob 7:57

x-men-i 3 se mi zdijo odličen film!

— pikec
16.6. 2006 ob 15:35

film je genialn

— drejc derganc
16.6. 2006 ob 15:38

film je supr ; zelo priporočam

— DD
18.6. 2006 ob 14:45

Skylax, se čist strinjam s tabo, v tem filmu ni dobre pa slabe strani - jaz se včasih prav nisem mogla odločit za katere bi "navijala". Je pa po mojem mnenju to tudi najboljši film od vseh treh. Sicer tist Wolverinov govor preden grejo v zadnji spopad zveni mal preveč hollywoodsko, ampak je pa zato scena z Dark Phoenix najboljša kar sem jih kdaj vidla... "You would die for them?" Logan: "No not for them... for you." "Save me..." "I love you." Pol jo pa zabode. *Shock* 0.0 To je bla zadnja stvar ki sem jo pričakovala v tistem trenutku. No, sej v tem je pa bistvo dobrih filmov, da se ne zgodi to kar pričakuješ. Cowboy, tista zadnja scena o kateri si govoril... Mi lahko namigneš o čem se gre? No, al pa kdo drug ki jo je videl, ker me res zanima... Sicer grem v petek verjetno še enkrat gledat X3, vendar bi rada čim prej izvedla kaj se zgodi tok pomembnega na koncu...

— Eva
20.6. 2006 ob 18:50 zvezdica

Heh, večina mutantov se pokaže in izgine. Za pol sploh ne vem al so pobegnili, umrli ali se "počlovečili". Angel pa itak; lih toliko da pove stavek ali dva in pika, je pa na plakatu v ospredju. Ne rečem da je groza, mogoče sem preveč pričakoval, ampak ni bilo kar bi lahko bilo. Še Phoenixin totalen rampage je bil monoton, zaključil pa se je z najbolj oguljenim in predvidljivim ljubezenskim prizvokom ever. Mogoče bi bili malo bolj skromni z raznolikostjo in količino mutantov in se posvetili parim, pa jih bolje razvili. Ampak ok, glede na to da je to bil kao veliki kaotičen finale (pa tudi ne tako; kaj je en mini otoček v primerjavi s celo zemljo?), so morali kar vse po vrsti klat ... pa še to brez kakršnekoli drame ali pomena. Edina (in kar pošteno odvečna) drama je bila v kvazi veličastnih Magnetojevih govorih; "now is the time!"/"the war is upon us"/"who do you stand with?!"/... hjao Pa saj je ok, ogleda vredno že zaradi akcije in podobno ampak če like vzljubiš in pričakuješ nek razvoj pa te film razočara. (aja, pa domnevno odprt konec je bil nepotreben; itak vsi vemo da ne bo nix šlo naprej)

— Empath
21.6. 2006 ob 15:06

Gledala sem drugi del in sem videla kako je fajn film!In če imate čas si poglejte še ta film kr je res ful cool!

— COOL
22.6. 2006 ob 8:43

pa daj no.že pri prvem delu zaspiš.pri drugem že trdno spiš.pri tem zadnjem pa padeš v komo P.S. pa keri kreten si lahk zaključi ta film.mogoće bi prišel kak ki bi ga res dobrega naredil. eh.pa veselo pisanko

— SLOtruplo
22.6. 2006 ob 13:52

včeraj sem si v expandu ogledl film in lohk rečem sam da je zakon.tretji del je res boljsi od prejsnih(tudi odličnih ) dveh.najjača je pa storm.razplet filma je bil po mojem mnenju najprimernejši.sej prov da je jean dobila kar ji gre.sicer pa zakon.grem ga gledat se enkrat!

— robinho
29.6. 2006 ob 21:23

film je kol ampak kity je grša kot v prejšnem delu. Sicer pa je najbolši od vseh treh. Fenix je najbolša od vseh.

— onica
30.6. 2006 ob 21:03

čaw js sm predvsem gledala risanko.morm pa rečt da je tut film zakon.sploh pa igralci

— navdušena
7.7. 2006 ob 17:12

People, mene zanima kaj tok nakladate, sej ni nč posebnega. By the way, kako lahko ena ženska uniči cel svet, vesolje itd. ?

— Joj
9.7. 2006 ob 18:01

film vredn ogleda

— kritik
13.7. 2006 ob 15:02

// By the way, kako lahko ena ženska uniči cel svet, vesolje itd. ?// Ker je po stripu, pač tko je. Lahko uniči, ker ima neomejeno telekenetično moč, to je to. V stripu nadzira, popravlja in lahko uniči cel obstoj.

— Mah
21.7. 2006 ob 10:00

Ful dobr film sam sta bla prva dva bulša . V tem filmu že malo pretiravajo . Malce preveč humorja. Pa tudi Storm je imela čudno frizuro. Škoda j d Scott umre pa Jean tud ! Mogoče j Logan ž mal preveč dobr ! Najbolš j igral u 2. delu !!! Pa tudi Roge ne bi smela zgubiti moči ! Ampak zdaj sta lahko vsaj skupaj z Ice manom. Pa tud nč n pukaže kua s naredi z Pyrom ! Škoda . Ucenila bi ga s 4 * ( zvezdicami )!

— AnCHy
21.7. 2006 ob 10:07

Morm povedat d sm prbrala d bojo najbrž posnel š 4. del ! Ta naj bi bol o Loganu guvoru ! Morm pa tud puvedat d tbulša Mutanta sta Pyro pa Ice man!

— Ice woman
14.8. 2006 ob 16:27

Nadaljevanja ne bojo posneli,pač pa 2 odvrtka in sicer Wolverine in Magneta,prvega se veselim ker ga bo posnel režiser 3. dela,za magneta pa nisem siguren kako bo kj uspešen saj nima več nobenih nadnaravnih moči pa še v domu za ostarele je,edini+ je da se bo xavier pojavil.Vseeno škoda da ne bo več pravega nadaljevanja,ker je to zame ena najboljših trilogij.

— tommy
26.1. 2010 ob 18:29

Film ni slab ampak pogrešam en kup likov iz stripov, kot so Morph, Gambit (!!!!! halo, njegovo pričkanje/pikanje z Loganom), Lance, Toad,Corsair, Apocalypse,.....Tisti ki smo gledali serijo/risanko iz osemdesetih vemo kdo vse še manjka not. Ampak glede "temne Feniks" ni tako slabo, čeprav v tisti verziji preživi tako ona kot Scott. Solidna 4 v rangu 1 do 5. Ampak kot pravi ljubiteljev mitologije x-menov sem vseeno malo razočarana.

— Katzenaugen

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.