Kolosej
Film distribucije Continental Film

Možje v črnem 3

znanstvenofantastična akcijska komedija
Na sporedu od: 24.5.2012, Kolosej Ljubljana
1h 46min / 106min
Leto: 2012
Država: ZDA
Scenarij: Etan Cohen,David Koepp, Jeff Nathanson, Michael Soccio po stripu Lowella Cunninghama
Zabavni agent J je neustrašen borec proti zlonamernim Nezemljanom, toda noben spopad s še tako slinasto vesoljsko pošastjo ga ni pripravil na nemogočo nalogo preprečitve potvarjanja zgodovine. J odkrije, da je zlobni vesoljski veleum Boris spremenil zgodovino in iz nje izbrisal J-jevega sodelavca K-ja, zato se mora J odpraviti nazaj v leto 1969 in popraviti napako. Nepoznavanje takratne kulture J-ja spravi v številne boleče in zabavne težave, toda če želi rešiti človeštvo pred uničenjem, mora najprej pridobiti zaupanje mladega, a nič manj čemernega agenta K-ja.

V Možeh v črnem 3 se agenta J (Will Smith) in K (Tommy Lee Jones) vrneta… V preteklost. J je v 15-tih letih pri Možeh v črnem videl veliko nerazložljivih stvari, a nič, niti nezemljani, ga ne bega tako kot njegov zadržani, čemerni partner. A ko sta na kocki K-jevo življenje in usoda celotnega planeta, mora Agent J odpotovati v preteklost, da bi stvari postavil na svoje mesto. J odkrije, da so v vesolju skrivnosti, ki mu jih K ni nikoli razkril – skrivnosti, ki se bodo razkrile same od sebe, ko združi moči z mladim K-jem (Josh Brolin), da bi rešil partnerja, agencijo in prihodnost človeštva.

O filmu

“Filmi Možje v črnem pripovedujejo o odnosu med J-jem in K-jem,” pravi Will Smith, ki se vrača v eni svojih najbolj prepoznavnih in najljubših vlog. “Ta film to tematiko vrača h koreninam – pripoveduje o moči in izvoru njunega odnosa. Gre za zamisel, ki smo jo imeli že leta – koncept smo imeli že pred drugim filmom – vendar je potreboval čas, da dozori. Zgodbo smo morali oplemeniti in to smo lahko storili samo tako, da smo šli globlje, globlje v like, globlje v razkritja, ki jih bo pokazal film.”

“Odnos med J-jem in K-jem je bil v obeh filmih tako bojevit kot ljubeč,” pravi Tommy Lee Jones, ki ponovno nosi obleko in očala agenta K-ja.

Mnogo let je minilo, od kar smo Može v črnem zadnjič videli varovati Zemljo pred izmečki vesolja in od takrat se je divje ugibalo o tretjem filmu - a Smith pravi, da je bilo od nekdaj jasno, da tretji film bo. “Prišli smo do točke, ko smo vsi čutili, da imamo svežo in zanimivo zgodbo, ki bo občinstvo popeljala v čas in kraj, ki ju v franšizi še niso videli.” Will Smith je bil navdušen, ker si je spet lahko oblekel črno obleko in si nadel sončna očala. Agent J je eden njegovih najljubših likov in zdaj ko je napočila njegova težko pričakovana vrnitev k vlogi, ga ni bilo čez ponovno oblačenje obleke. “Čez črno obleko je ni,” pravi. “To je tako mogočna, ikonska podoba. Nadeneš si obleko in očala in to te vrže v mentalno stanje Mož v črnem. To je kot otroška fantazija – veš za stvari, ki jih drugi ne vedo in imaš najbolj pomembno službo na svetu. Sedemletni deček v meni pridrvi na površje, ko si nadenem črno obleko.”

Tommy Lee Jones je bil podobno navdušen, da je spet igral zadirčnega Agenta K-ja: “Vsakič, ko greš na delo z Willom Smithom, je to srečen dan, če pa sta skupaj Will in Barry, je dan še srečnejši. To sta čudovita sodelavca.”

Zgodba Možje v črnem 3 filmske ustvarjalce popelje nazaj – nazaj do korenin likov, nazaj do ključnega trenutka v njunem odnosu in se osredotoči na ključne elemente, zaradi katerih si zadnjih 15 let nista pustila blizu – išče pa tudi načine, kako bi rešila spor. Odgovor pride v obliki vrnitve Agenta J-ja… v preteklost.

“Hoteli smo, da bi bil film podoben, a hkrati drugačen,” pravi Barry Sonnenfeld, ki je režiral vse tri dele Mož v črnem. “Znani so liki in zasnova Mož v črnem in kdo oni so. Znova smo hoteli, da bi Will Smith in Tommy Lee Jones delala skupaj. Hoteli pa smo tudi nekaj novega in domiselnega in to je prišlo z elementom časovnega potovanja.”

Ko se agent J vrne v leto 1969, tam sreča mladega Agenta J-ja, ki ga igra Josh Brolin. “Snemali smo po dejanjih – v prvem je K-ja igral Tommy, potem je prišel Josh in igral K-ja v drugem dejanju in skoraj celo tretje dejanje, Tommy pa se je vrnil zadnji teden snemanja,” pravi Sonnenfeld. “Neverjetno se mi je zdelo, da sem ves čas mislil, da režiram enega igralca, kajti igra je bila tako dosledna, da sem težko ločil, kje se konča Tommy Lee Jones in začne Josh Brolin. Zame ne gre za to, da Tommy igra K-ja ali da Josh igra K-ja. Gre preprosto za K-ja.”

“Prvi film sem gledal 45-krat ali 50-krat, ne pretiravam,” pravi Brolin. “Sem velik oboževalec kemije med Tommyjem in Willom. Tommyjev glas ima kadenco, ki je zelo specifična za Može v črnem – zelo se razlikuje od njegovega resničnega načina govorjenja. Preprosto poslušal sem ga v nedogled, dokler nisem začel sanjati o tem. Ne vem, ali mi je uspelo, a prijatelji so mi rekli, da zvenim kot on. Šel sem na večerjo in rekli so mi: Naročaš kot Tommy.”

Emma Thompson zaokroža igralsko ekipo kot Agentka O, novi vodja MIB, saj je Zed pred kratkim preminil. “Edini vidik vodenja, ki ga podeduje po Zedu, je njegova nadležnost,” se šali. “Mislim, da je impresivno, da je ženska lahko vodja tako vplivne organizacije, čeprav dvomi v njeno ime. Je pa res, da Ljudje v črnem ne zveni prav dobro.”

O igralcih

Will Smith (Agent J), dvakratni nominiranec za oskarja, ima izjemno kariero na filmu, televiziji in v glasbi. Za oskarja je bil nominiran za nastope v filmih Ali in V iskanju sreče. Trenutno snema After Earth, v katerem igra tudi Jaden Smith in ki ga režira M. Night Shyamalan. Na njegovem izjemnem seznamu uspešnic so Jaz, legenda, Hancock, Jaz, robot, Dan neodvisnosti, Možje v črnem 1 in Možje v črnem 2. Bil je tudi producent filmov Hitch, V iskanju sreče, Skrivnost življenje čebel, Sedem duš, Lakeview Terrace, The Human Contract, ki je bil režijski prvenec Jade Pinkett Smith. Bil je tudi producent uspešnice Karate Kid. Posnel je še filma Divji, divji zahod in V kraljestvu morskega psa. Grammyja je dobil za najboljšo rap izvedbo za skladbe Parents Just Don’t Understand, Summertime, Men In Black in Getting Jiggy Wit It.” Je tudi veliko človekoljub, posebej vneto se posveča področju otroškega izobraževanja.

Tommy Lee Jones (Agent K) je debitiral s filmom Ljubezenska zgodba in v 40-letni karieri med drugim posnel filme Oči Laure Mars, Rudarjeva hčerka (prva nominacija za zlati globus), Viharni ponedeljek, Paket, Oblegani, JFK, Begunec, Nebo in zemlja, Klient, Rojena morilca, Batman za vse čase, Modro nebo, Cobb, Možje v črnem 1, Možje v črnem 2, Begunec 2, Vesoljski kavboji, Pravica do umora, Trenutek odločitve, The Hunted, The Missing, Trikrat pokopani Melquiades Estrada, Radijski šov, In the Electric Mist, The Company Men, Ni prostora za starce in Prvi maščevalec: Stotnik Amerika. Letos v kino prihajajo trije njegovi filmi: Hope Springs, Lincoln, The Emperor.Oskarja za stransko vlogo je dobil za Begunca (tudi zlati globus). Prvič je bil za oskarja nominiran za JFK-ja. Za oskarja je bil nominiran še za film V dolini smrti. Leta 1995 je kot režiser debitiral s televizijskim filmom The Good Old Boys. Režiral in produciral je tudi film Trikrat pokopani Melquiades Estrada. Nazadnje je režiral The Sunset Limited. Emmyja je dobil za nastop v serijah Krvnikova pesem ter Lonesome Dove (tudi zlati globus). Za televizijo je posnel še The Amazing Howard Hughes, Cat on a Hot Tin Roof, The Rainmaker, Yuri Noshenko, April Morning.

Josh Brolin (mladi Agent K) je posnel filme The Gangster Squad, Milk (nominacija za oskarja za stransko vlogo), Pravi pogum, Wall Street: denar nikoli ne spi, You Will Meet a Tall Dark Stranger, W., Ni prostora za starce, Ameriški gangster, Planet terorja, Grindhouse, V dolini smrti, Into the Blue, Coastlines, Nevidni mož, Mod Squad, Nočni čuvaj, Best Laid Plan; All the Rage, Mimic, Flirting with Disaster, Gooniji. Letos bo posnel filma Labor Day s Kate Winslet ter Oldboy Spika Leeja. Na televiziji je nastopil v The Young Riders, Private Eye, Winnetka Road, Into the West, Mr. Sterling, Prison of Children, Gang in Blue, Picnic. Z Mattom Damonom, Chrisom Mooreom, Anthonyjem Arnoveom in Howardom Zinnom je bil producent dokumentarca The People Speak. Kot režiser je leta 2008 debitiral s kratkim filmom X, za katerega je napisal tudi scenarij in ga produciral.

Emma Thompson (Agentka O) je leta 1992 za vlogo Margaret Schlegel v Howardovem kotu dobila vse možne nagrade, BAFTA, nagrado newyorških in losangeleških filmskih kritikov, zlati globus in nominacijo za oskarja za nastopa v filmih Ostanki dneva in V Imenu očeta. Leta 1995 je dobila oskarja za najboljši prirejeni scenarij za Razsodnost in rahločutnost. Leta 2008 je posnela Last Chance Harvey in bila za vlogo nominirana za zlati globus. Leta 2006 je nastopila v Bolj čudno kot fikcija. Nastopila je tudi v filmih Harry Potter in jetnik iz Azkabana, Harry Potter in Feniksov red. Leta 2004 je napisala scenarij in nastopila v filmu Nanny McPhee - čudežna varuška, ki jo je upodobila tudi leta 2010 v Nanny McPhee and the Big Bang, za katerega je prav tako napisala scenarij. Trenutno piše scenarij za novo filmsko verzijo Annie. Kariero je začela na britanski televiziji v Friday Night, Saturday Morning. Sledili so nastopi v Alfresco, Election Night Special, The Crystal Cube, The Young Ones, Up for Grabs, Thompson. Delala je tudi kot stand-up komičarka, kadar je le lahko. Po njenih besedah je bil to najbolje zasluženi denar. V osemdesetih je veliko nastopala na televiziji. Na filmu je debitirala leta 1988 v The Tall Guy. Potem je posnela Henrika petega, režijski prvenec Kennetha Branagha, s katerim je nastopila še v treh filmih, ki jih je Branagh tudi režiral, Dead Again, Peter’s Friends in Veliko hrupa za nič. Med njenimi filmi so še Junior, Carrington, The Winter Guest, Primary Colors, Wit, Angels in America (serija), Imagining Argentina, Pravzaprav ljubezen.

O režiserju

Barry Sonnenfeld je režiral filme Addamsovi 1 in 2, Kdo bo koga, Možje v črnem 1 in 2, Divji, divji zahod, Big Trouble in Očka, ne ga srat!. Bil je izvršni producent filmov Morilci stare gospe, Lemony Snicket: Zaporedje nesrečnih dogodkov, Daleč od oči, Začarana in Space Chimps. Kariero je začel kot kamerman pri bratih Coen (Krvavo preprosto, Raising Arizona, Millerjevo križišče). Kamerman je bil tudi pri filmih Velik, Vrzi mamo z vlaka, Ko je Harry srečal Sally in Misery. Leta 2007 je dobil emmyja za Pushing Daisies, Pie-lette. Režiral je več reklam. Na televiziji je bil izvršni producent serije Karen Sisco ter producent in režiser Maximum Bob, The Tick, Notes from the Underbelly in Pushing Daisies.

Komentarji

9.5. 2012 ob 19:28

tale bi znal bit precej carski film!

— jzt
25.5. 2012 ob 0:17 zvezdica

Presenetljivo dober film, proti pričakovanju, nedvomno sta brata Coen pusta svojo sled. Igra drugačna brez nepotrebnih grmas, zgodba dobra in nepredvidljiva za spremembo, edino kar sem pogrešal pri filmu je odlična glasba, ki bi ustvarila še večje vzdušje kar je pri bratih Coen ključen faktor, skratka priporočam ogled...Sicer pa čestitke Radiu 1 za izjemno izpeljano predpremiero z okusnim programom za uverturo in pestrim bifejem za pogostitev. (5 zvezdic)

— ALEX
27.5. 2012 ob 18:01

legende

— diles
30.5. 2012 ob 16:40

test

— anssss
4.6. 2012 ob 13:18

V redu film, nekje na sredini meni osebno malo razvodeni, v celoti gledano pa OK.

— Aljoša
14.6. 2012 ob 14:49

kr neki film. ne bi ga rad gledal. kolosej sucks

— HOvnik zan mark
18.6. 2012 ob 22:03

HOvnik zan mark vrjetn neki ni uredu stabo.

Drugač pa najbolši film ever :D

— nejcneo
1.6. 2014 ob 11:14

hud film

— am

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.