Kolosej
Film distribucije Con film d.o.o.

Mož z imenom Otto

A Man Called Otto
komedija
Podnapisi
Na sporedu od: 2.2.2023, Kolosej Ljubljana
2h 6min / 126min
Leto: 2023
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: David Magee
Režija: Marc Forster
Mož z imenom Otto, ki temelji na komicni in ganljivi švedski knjižni uspešnici, pripoveduje o Ottu Andersonu (Tom Hanks), cemernem vdovcu, katerega edini užitek je to, da stalno kritizira in obsoja svoje vse bolj navelicane sosede. Ko se v sosednjo hišo priseli živahna mlada družina, se bistroumna in visoko noseca Marisol izkaže z presenetljivo primerno "tekmico" in med njima se postopno stke nepricakovano prijateljstvo, ki bo Ottu obrnilo življenje na glavo.

V filmu, ki ga je režiral Marc Forster (V iskanju dežele Nije), nastopajo dobitnik dveh oskarjev Tom Hanks (najboljši glavni igralec: Philadelphia, 1993, in Forrest Gump, 1994), Mariana Treviño (Club de Cuervos), Rachel Keller (Fargo) in Manuel Garcia-Rulfo (Sedem veličastnih). Scenarij je ustvaril kandidat za oskarja David Magee (najboljši prirejeni scenarij: Pijevo življenje, 2012) po romanu Mož z imenom Ove Fredrika Backmana. Producenti filma so Rita Wilson, Tom Hanks, Gary Goetzman in Fredrik Wikström Nicastro, izvršni producenti pa so Marc Forster, Renée Wolfe in David Magee.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.