Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Mož iz agencije U.N.C.L.E.

komična akcija
Samo v Koloseju Maribor
Podnapisi
1h 56min / 116min
Leto: 2015
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Guy Ritchie, Lionel Wigram, Jeff Kleeman, David Campbell Wilson
Režija: Guy Ritchie
Svojevrsten režiser in scenarist Guy Ritchie nas bo z izjemno »šik« zgodbo o mednarodnih vohunih popeljal v davna 60. leta prejšnjega stoletja, v srce boja za jedrska orožja.

Henry Cavill in Armie Hammer igrata v nadvse sveži obuditvi silno priljubljene televizijske nanizanke iz šestdesetih, kot si jo je zamislil režiser Guy Ritchie.

Dogajanje je postavljeno v zgodnja šestdeseta, na vrhunec hladne vojne, ko morata agent Cie Napoleon Solo (Cavill) in agent KGBja Illya Kuryakin (Hammer) zakopati dolgoletno sovražnost in sodelovati pri posebni nalogi – zaustaviti morata mednarodno zločinsko organizacijo, ki skuša z razdeljevanjem jedrskega orožja in tehnologije s tira vreči že tako krhko ravnovesje sil. Dvojica ima zgolj eno sled, hčer izginulega nemškega znanstvenika, ki je hkrati njuna edina priložnost, da se vtihotapita v organizacijo in dobita to tekmo s časom, najdeta znanstvenika in preprečita katastrofo svetovnih razsežnosti.

Igrajo še Alicia Vikander, Elizabeth Debicki, Jared Harris in Hugh Grant. Scenarij je z Lio-nelom Wigramom spisal Guy Ritchie po zgodbi, ki sta se je na podlagi TV serije The Man from U.N.C.L.E. domislila skupaj z Jeffom Kleemanom in Davidom Campbellom Wilsonom. Produ-centi so bili John Davis, Steve Clark-Hall, Wigram in Ritchie, izza kamer pa so sodelovali še za oskarja dvakrat nominirani direktor fotografije John Mathieson, scenograf Oliver Scholl, monta-žer James Herbert in za oskarja nominirana kostumografinja Joanna Johnston. Glasbo je zložil Daniel Pemberton.

Komentarji

7.12. 2016 ob 12:22

In the early 1960s, CIA agent Napoleon Solo and KGB operative Illya Kuryakin participate in a joint mission against a mysterious criminal organization, which is working to proliferate nuclear weapons.

— Zoran Janković

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.