Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Moškoženske zadeve

najstiška komedija
Rad bi zlezel iz njenih hlačk
Na sporedu od: 2.8.2007, Kolosej Ljubljana
1h 35min / 95min
Leto: 2007
Scenarij: Geoff Deane
Režija: Nick Hurran
Najstnika Nell in Woody sta soseda, ki se nikakor ne moreta prenašati, toda po spletu nenavadnih okoliščin se Nell znajde v Woodyjevem telesu in obratno. Šokirana nad novo podobo in vsemi težavami nasprotnega spola, ki jih do sedaj sploh nista poznala, skušata znova najti pot v stara telesa, toda staro sovraštvo ju vodi v niz zabavnih katastrof. Ko se že zdi, da bosta drug drugemu povsem uničila življenji, se vendarle odločita sodelovati, med druženjem pa počasi spoznavata, da si morda vendarle nista tako zelo različna.

Sinopsis

Film Moškoženske zadeve je razburljiva romantična komedija o najbližjih sosedih, ki živita v diametralno nasprotnih svetovih. Woody Deane (Kevin Zegers) in Nell Bedworth (Samaire Armstrong), zaprisežena dosmrtna sovražnika, se nekega dne prebudita v zelo čudnem stanju – v telesu drug drugega. Ko se končno navadita na to, dosežeta celo več, kot sta upala. Zaljubljenost je lahko včasih tudi pravo zunajtelesno izkustvo …

Woody je zvezdnik nogometne ekipe srednje šole Westdale Bay. Lep je, dober, prijeten, atletske postave in seveda izjemno priljubljen. Bliža se finale in Woody upa, da ga bodo povabili v ekipo fakultete. V nasprotnem primeru ga čaka delo v očetovi prodajalni kuharskega pribora. Ne glede na to, kaj mu prinaša prihodnost, pa mu vedno zanesljivo stojita ob strani ljubeča starša Delle (Sharon Osbourne) in Stan (Maury Chaykin).

Njegova najbližja soseda je prikupna (a le v knjižnem smislu besede), akademsko usmerjena in družbeno neprilagojena Nell, ki obiskuje isto srednjo šolo. Toda ona hodi v šolo zgolj zato, da bi se izobrazila, si uresničila sanje in se vpisala na Yale. Njena mama Katherine (Sherry Miller) je tem sanjam posvetila tako svoje kot hčerkino življenje, oče Ted (Robert Joy) pa na vse skupaj gleda nekoliko zadržano.

Woody in Nell se drug drugega izogibata – vse do skupnega šolskega izleta, na katerem se močno spreta – tako zelo, da jima hudobni azteški bog zamenja telesi. Woody je obupan – jé kosmiče ter živi organizirano, čisto in predvsem dolgočasno življenje v dekliški sobi z mucko in osladno glasbo. Hrepeni po družbi najboljšega prijatelja Horsa (Mpho Koaho), punce Breanne (Brooke D'Orsay), ki je prva navijačica, ter njenih prijateljic Tiffany (Genelle Williams) in Chanel (Emily Hampshire). Kakšno korist ima od tega, da je v Nellinem telesu? No, mogoče to, da lahko gre na dekliško zabavo v spalnih srajcah. Toda pred njim je vendar zelo pomembna tekma, ki mu lahko prinese štipendijo in uresničitev sanj …

Nell se v neurejeni Woodyjevi sobi in neurejeni hiši ne počuti nič bolje. Woodyjeva mama jo kriče kliče k zajtrku – ki je nepolnovreden, pražen, z gorčico in tatarsko omako. Le kako lahko ljudje živijo tako? Je to kakšen red? Prednosti takšnega položaja pa so: vsak dan vas vozijo v šolo in ni se vam treba bati, da boste zamudili avtobus, in kar naenkrat ste 'in'. Panika pa nastopi, ko Nell ugotovi, da ima čez teden dni razgovor za vpis na Yale!

Oba sta odločena, da bosta uničila ugled drug drugega. Priznajte, to je zabavno. Spotoma pa odkrijeta, da življenje tistega drugega ni povsem takšno, kakršno se zdi. Ko se znajdete v tuji koži (ne glede na to, ali je ta polna modric od žoge ali nežna kot svila), mogoče spremenite svoja stališča. Z malo empatije in razumevanja lahko sovraštvo preraste v simpatijo. Da bi dosegla, kar želita, morata le malce sodelovati. Kmalu bosta odkrila, da je lahko zaljubljenost popolnoma zunajtelesno izkustvo.

V filmu Moškoženske zadeve igrajo Kevin Zegers (Transamerika, Napačen odcep, Zoom Academy), Samaire Armstrong (The OC, Just My Luck, Entourage) Sharon Osbourne (The Osbournes, The X-Factor, Austin Powers in Goldmember), Maury Chaykin (Gola resnica, Pleše z volkovi, Being Julia), Mpho Koaho (Get Rich Or Die Tryin’, Four Brothers), Sherry Miller (Queer As Folk, Kingdom Hospital), Robert Joy (CSI: New York, Medium), Brooke D’Orsay (King’s Ransom, Harold & Kumar Go to Whitecastle), Genelle Williams (Doomstown, Banshee) in Emily Hampshire (Blood, Snow Cake).

Film je režiral Nick Hurran (Little Black Book, Girl’s Night, Virtual Sexuality), scenarij je napisal Geoff Deane (Kinky Boots, Back Home), producenti so Steve Hamilton Shaw (Gnomeo and Juliet) in David Furnish (Gnomeo and Juliet, Billy Elliot The Musical) iz Rocket Pictures ter Martin Katz (Hotel Ruanda, Spider) iz Prospero Pictures, izvršni producent pa je Elton John (The Lion King, Billy Elliot the Musical).

O produkciji

Zgodba filma Moškoženske zadeve je plodna osnova za komedijo. Producent Furnish pripoveduje: "V srednji šoli sem bil neverjetno nesamozavesten. Tam je vse polno kul ljudi, ne-kul ljudi, piflarjev, šaljivcev, bedakov – skratka ljudi vseh vrst. Ideja o zamenjavi telesa z nekom, ki ne pripada tvojemu plemenu, je prav zastrašujoča."

Producent Hamilton Shaw dodaja: "Filmov o zamenjavi identitet je veliko, še več pa je filmov o srednješolcih. Ampak ko srednješolca zamenjata telesi in vse to odpelje v romantično komedijo … Pravi izziv! Pravi humor z velikim srcem. Želeli in dobili smo oboje."

Geoff Deane je znan scenarist komedij in dram za kino in televizijo, pred kratkim pa je napisal scenarij za Kinky Boots. O tem filmu pravi: "Skušal sem si predstavljati svet iz zornega kota mladeniča in iz zornega kota dekleta – njun vsakdan, in kako bi se jaz počutil na njunem mestu. Kaj bi izgubil in kaj novega bi moral početi."

Deaneov scenarij nas vodi skozi različna emocionalna stanja, od nejevere, panike, besa, maščevanja in samopomilovanja pa vse do soočanja s predsodki. Film Moškoženske zadeve je zgodba o ribi na suhem. Le česa srednješolec ne bi naredil, da bi lahko šel na zabavo, na katero so povabljena samo dekleta, in česa ne bi napravila srednješolka, da se bi iz osamljene piflarke spremenila v najpopularnejšo osebo na šoli?"

Izvršni producent Elton John pravi: "Mislim, da je scenarij zelo, zelo smešen. Ko ga berete, se vam prizori odvijajo pred očmi. Dober scenarij pomeni, da je polovica dela že opravljenjega. In ta scenarij ni samo silno smešen, temveč dobesedno strupen."

Hamilton Shaw in Furnish sta poslala scenarij režiserju Nicku Hurranu, ki je imel zamisli, podobne njunim, hkrati pa se je zavedal pomena romantike v tem filmu. Hurran pravi: "Še nikoli se nisem tako smejal že pri prvem branju. Najbolj pa me je pritegnila romantična plat te komedije, ki se ji ni mogoče upreti."

Furnish in Hamilton Shaw sta si v vlogi Woodya Deanea že od začetka želela Kevina Zegersa, saj je po njunih besedah "nadarjen igralec, ki odlično oživi lik, ki ga igra."

Zegers pravi: "Woody je najbolj priljubljen fant v šoli. Na videz se ne zaveda svoje lepote, je odličen nogometaš, šarmanten in všečen. Res je kul, a se tega še ne zaveda."

Hamilton Shaw in Furnish sta bila navdušena, ko sta ugotovila, da je Samaire Armstrong prosta in da želi vlogo Nell Bedworth: "Spremljala sva njeno delo in navdušena sva nad čarovnijo, ki nastane, ko se znajde pred očesom kamere. S svojo eleganco in gotovostjo je oživila tudi predrznejšo in seksapilnejšo Nell."

Samaire Armstrong o svojem liku pravi: "Nell je osamljena in naivna, kar se tiče ljubezni, ne pa tudi kar se tiče vtisa, ki ga dela na okolico. Toda to je ne skrbi, saj je piflarka in izjemno pametna, piflarji pa so 'in'. To so novi kulerji."

Ena od težav v filmih z zamenjavo identitet je prepričljivost likov po zamenjavi. Hurran pravi: "Vsak dan se morate najprej spomniti, kdo ste. Woody ali Nell v Woodyjevem telesu? Za igralca je pravi izziv igrati dva lika. Zato smo se odločili izvajati poskuse v obrnjenem vrstnem redu. Kevin je odigral Woodyja v vseh prizorih scenarija, Samaire pa Nell. Drug drugega sta opazovala ter drug pri drugem preučevala kretnje in način govora. To jima je res veliko pomagalo. Ker pa gre za romantičen film, smo želeli, da humor ne uide iz meja realnosti. Kevin in Samaire sta zelo subtilna, izvrstna igralca za romantično komedijo."

Samaire Armstrong dodaja: "To je verjetno najtežja vloga, kar sem jih kdaj igrala, saj je lik tako preprost, ampak nima mojega DNK."

Hurran pojasnjuje: "Stranski liki so 'pogon' zgodbe. Sharon Osbourne in Maury Chaykin igrata Woodyeva starša, ki sta najboljša starša na svetu. Čeprav sta neurejena in bučna in je njuna hiša v razsulu, imata res rada svojega sina. Njihova hiša je čudovit družinski dom, poln smeha in ljubezni. Na prvem mestu so ljudje, ne stvari.

Poleg njih pa Nell stanuje v v popolnoma nadzorovanem okolju, kjer je vse urejeno in po pravilih. Pritisk, ki ga čuti Nell, prihaja od zunaj, medtem ko Woody sam ustvarja pritiske v sebi. Njena starša, Katherine in Ted Bedworth, sta se nekoč družila z Woodyjevima staršema, ampak s časom so se odtujili, pa tudi otroka sta drug drugega začela prezirati. Katherine in Ted sta konservativna in tiha. Njun dom je podmazan stroj učinkovitosti."

Sherry Miller, ki igra Katherine, pravi: "Težko je biti takšen lik – lik, ki obstaja samo zato, da bi ga vi sovražili. Toda svojo hčer ima Katherine rada in o njej misli vse najboljše."

Robert Joy igra Nellinega očeta Teda Bedwortha: "Nell živi s staršema, ki nista na isti valovni dolžini. Čeprav sodelujejo, je njen oče srce družine, mama pa pogonski motor."

Mpho Koaho igra Horsa Horsena, Woodyjevega najboljšega prijatelja in soigralca: "Woodster in Horse sta kot Batman in Robin. Najboljša in najbolj priljubljena igralca v ekipi."

Brooke D’Orsay igra Breanno, Woodyjevo punco, prelepo, čudovito oblečeno, prvo med navijačicami in prvo na seznamu treh najpopularnejših deklet na šoli (za njo sta Tiffany, ki jo igra Genelle Williams, in Chanel, ki jo igra Emily Hampshire).

Film Moškoženske zadeve so posneli v 29 dneh jeseni 2005 v Torontu in okolici, še dodatnih šest ni pa so snemali v studiih Shepperton v Veliki Britaniji.

Za videz filma so bili zadolženi kanadski direktor fotografije Steve Danyluk, scenograf Craig Lathrop, kostumografinja Donna Wong in montažer John Richards.

Lathropov cilj je bil tudi vizualno ustvariti dva diametralno nasprotna svetova: "Želel sem predvsem pokazati, kako napetosti med dvema človekoma odražajo napetosti med njunima okoljema, med dvema različnima načinoma življenja."

Zunanjščino domov Deaneovih in Bedworthovih so posneli v Westonu (Ontario), inetrierje (Woodyeve in Nelline sobe ter Deaneine kuhinje) pa v britanskem studiu.

Lathrop nadaljuje: "Iskali smo dve čim bolj različni nadstropni hiši, s spalnicami v prvem nadstropju, katerih okna gledajo druga k drugim. Ko smo ju našli, se je Nick Hurran spmnil, da bi cedra lahko služila kot most med njima – to je bilo smešno in precej nevarno, prav kakor situacija, v kateri sta se znašla glavna lika filma."

Prizore v muzeju so posneli v Columbus Centru v Torontu, eksterierje srednje šole Westdale Bay okrog Western Technical Collegiate Institute, večino šolskih interierjev (vključno z zaključno zabavo) pa v resnični srednji šoli Westdale v Hamiltonu (Ontario), ki ima obnovljeno športno in kulturno dvorano.

Za Woodyev dom so izbrali tople barve, za Nellinega pa hladne. Kostumografinja Donna Wong je oblikovala oblačila za štiri glavne like – dva Woodyja in dve Nell, o čemer pravi: "Woody je tipičen Američan – nosi kavbojke, majice, razprežene srajce, superge … zelo preprosto. Pomemben je njegov karakter, ne obleka. Nikoli ne bi oblekel platnenih hlač … vsaj ne pred zamenjavo. Niti bele srajce, zaprežene do vratu – tako si sploh ni podoben. Woody in Nell hočeta drug drugemu uničiti ugled. Woody se odloči zadržano Nell pretvoriti v promiskuitetno seks bombo. Nosi kratka krila, rožnati pulover pa kar naenkrat dobi izrez, ki omogoča pogled na Nellin dekolte … Ona pa vse pogosteje nosi kavbojke in majice."

Za zaključno zabavo so vsi oblečeni zelo svečano, v večerne obleke in smokinge – črno-beli svet, iz katerega izstopa barva Nelline modrozelene svilene obleke z izvezenimi biserčki. Tudi obleka Nellinih in Woodyjevih staršev odraža njihov način življenja – nosijo oblačila od povsem blagih do kričečih na eni do strogih konservativnih krojev na drugi strani.

John Richards je film montiral v Veliki Britaniji, glasbena ikona Elton John (ki je hkrati tudi izvršni producent filma Moškoženske zadeve) pa je bil zadolžen za glasbo. Pri tem je tesno sodeloval z Liz Gallacher, o čemer pravi: "Hotela sva angažirati mlade glasbenike, dodati malo hip hopa, skratka glasbo, ki bo ta film dvignila na novo raven."

Katz pravi: "To je odrasel film o odraščanju. Gledalci si zaslužijo prefinjen film, ki se ukvarja z izzivi, s katerimi se soočajo tudi sami – vključevanje v družbo, iskanje skupnega jezika s starši, ljubezen do sebe. Treba se je naučiti počutiti se dobro v lastnem telesu."

O igralcih

Kevin Zegers (Woody Deane) je igral v Universalovem rimejku filma Zora živih mrtvecev in v filmu Transamerika, najbolj znan pa je po vlogi otroškega zvezdnika v nadaljevanki Air Bud. Danes ima 21 let in je pripravljen na zrelejše filme. Poleg naštetih je igral tudi v filmu The Incredible Mrs. Ritchie (Showtime) z legendami Hollywooda, kakršni sta Gena Rowlands in James Caan. Film je bil nominiran za več nagrad Daytime Emmy. Zegers igra od sedmega leta, ko je dobil vlogo mladega lika Michaela J. Foxa v filmu Life With Mikey, igral pa je še v več kot dvajsetih filmih, med drugim v MVP: Most Valuable Primate, Komodo, Four Days, It Came From The Sky, Treasur Island in Nico The Unicorn, pa tudi v številnih televizijskih nadaljevankah, med drugim v Smallville in X-Files: Revelation.

Samaire Armstrong (Nell Bedworth) je igrala Emily v priljubljeni HBO-jevi nadaljevanki Entourage, najbolj znana pa je kot ena izmed zvezdnic prve serije The OC. Glavno žensko vlogo je igrala v trilerju Stay Alive, kmalu pa jo bomo lahko videli v filmih Just My Luck in Rise z Lucy Liu. Rodila se je na Japonskem, že kot šolarka pa je igrala v gledališču. Njena družina se je pogosto selila, tako da je živela tudi na Havajih in v Arizoni, na Japonskem pa je trenirala borilne veščine, sabljanje in judo. Med študijem je odšla v Los Angeles in takoj dobila vlogo v nadaljevanki Freaks and Geeks. Sledile so vloge v nadaljevankah Naša sodnica, Urgenca in Dosjeji X, pri filmu pa je debitirala z vlogo v komediji Pa ne še en film za mulce. Ukvarja se tudi z modo, oblikovala je linijo oblačil NARU, ki jo obožujejo predvsem mladi v Hollywoodu in jo lahko vidite na straneh časopisov Vogue, Elle, Cosmogirl in drugih.

Sharon Osbourne (Della Deane) debitira prav v filmu Moškoženske zadeve, televizijski gledalci pa jo poznajo po oddajah The Sharon Osbourne Show in The Osbournes (emmy za najboljši resničnostni šov leta 2002). Od nedavno sodeluje pri uspešnici britanske televizije The X Factor. Njena avtobiografija se je z več milijoni prodanih izvodov znašla na prvem mestu lestvice. Je verjetno najuspešnejša poslovna ženska v svetu zabave. Že pri petnajstih je delala v menedžerskem podjetju očeta Dona Ardena, kjer je pri sedemnajstih spoznala rokerje Black Sabbath in legendarnega vokalista Ozzyja (John Michael Osbourne). Leta 1979 je prevzela skrb za njegovo kariero. Ves čas je iskreno verjela v njegov edinstveni talent in solo kariero rock ikone, ki mu jo je naslednjih 25 let pomagala izgrajevati. Delala je tudi kot menedžerka za glasbenike Motorhead, Garyja Moora, The Quireboys in ELO. Ko so ji leta 2002 diagnosticirali rak debelega črevesa, je osnovala Sharon Osbourne Colon Cancer Foundation, ki skrbi za ljudi, ki si ne morejo privoščiti zdravljenja. Ustanovila je mednarodno podjetje Sharon Osbourne Management, producirala koncertne turneje in filme, pet dni v tednu vodila pogovorno oddajo in hkrati skrbela za lastno družino.

Maury Chaykin (Stan Deane) je pred kratkim igral v filmih Gola resnica, Heaven's Fall, Being Julia, Owning Mahoney, Plan B, Sam protiv vsem, What’s Cooking, Mystery Alaska (igra tudi Russell Crowe), Past (Sean Connery in Catherine Zeta-Jones), Jerry and Tom, A Life Less Ordinary (Ewan McGregor in Cameron Diaz), Sladki poslej, The Adjuster, Ljubezen in smrt na Long Islandu, Devil in a Blue Dress (Denzel Washington), Unstrung Heroes (Andie MacDowell), My Cousin Vinny, Poštar in Pleše z volkovi. Znan je tudi po vlogah v televizijskim nadaljevankah Entourage, At The Hotel, Nero Wolfe, Due South in The Tracey Ullman Show. Rodil se je v Brooklynu (New York), v Kanadi pa dela od leta 1974. Dobil je številne nagrade (nellie 1986, genie 1995, gemini in druge).

Mpho Koaho (Harry ‘Horse’ Horsen) je igral v Get Rich Or Die Tryin’, Four Brothers, Doomstown, Haven, Deacons of Defence, Crown Heights, Detention, Partners in Action, Snipes, Salton Sea, Pete, Down in The Delta ter Deep in My Heart. Igral je tudi v številnih televizijskih nadaljevankah, med katerimi je tudi Kojak.

Sherry Miller (Katherine Bedworth) je ena najbolj priljubljenih kanadskih igralk. Po petih sezonah v E.N.G. je bila dvakrat nominirana za nagrado gemini, igrala pa je tudi v številnih drugih nadaljevankah. Med njenimi filmi omenimo The Lisbon Sisters (režija Francis Ford Coppola), Deviški samomori (Sofia Coppola), The Stupids in Getting Away With Murder.

Robert Joy (Ted Bedworth) je živi primer zgodbe o uspehu – igrati je začel v majhnem gledališču na obali Atlantika. Med njegove najbolj opažene televizijske vloge sodijo tiste v nadaljevankah CSI:NY, Medium, Raymonda imajo vsi radi, Malcolm v sredini, Without a Trace in Alias. Igral je tudi v filmih Dežela živih mrtvecev, Opazujemo te in Sladki november.

Brooke D’Orsay (Breanna) je odraščala v Torontu, igrati pa je začela v neodvisnih filmih in skupini komikov Trailervision, s katero je nastopala po vsem svetu in za katero je tudi režirala. Je odlična gimnastičarka, znana je po oglasih in gostovanju v številnih nadaljevankah ter po sinhronizaciji animiranih filmov. Danes živi v Los Angelesu.

Emily Hampshire (Chanel) je ena najsijajnejših mladih kanadskih zvezdnic. Debitirala je v trilerju Dead Innocent. Sledile so glavne vloge v Posers, The Life Before This in Boy Meets Girl, za A Problem With Fear pa je bila nominirana za nagrado genie. Igrala je v filmih Blood in Snow Cake ter nadaljevankah Made in Canada, La Femme Nikita in drugih.

O drugih filmskih ustvarjalcih

Nick Hurran (režiser) je po dveh letih v londonskem Royal National Theatru režiral nagrajeni nadaljevanki za BBC. Leta 1997 je posnel Remember Me?, 1998 pa Girl’s Night (Julie Waters, Brenda Blethyn), ki je dobil nagrade na Sundanceu, v Chicagu, Tokiu in Berlinu. Leta 1999 je režiral Virtual Sexuality, 2000 pa se je vrnil na BBC, kjer je režiral Take a Girl Like You. Leta 2002 je režiral Britof z razgledom (igrajo Brenda Blethyn, Christopher Walken in Naomi Watts), 2003 pa Little Black Book (Brittany Murphy, Holly Hunter).

Geoff Deane (scenarist) je napisal scenarija za filma The Perfect Margarita in Kinky Boots. Kariero je začel kot pevec skupine Modern Romance. Zanjo je tudi skladal in pisal besedila, med njegovimi največjimi uspešnicami sta pesmi You Think You’re a Man in Best Years of Our Lives, ki jo lahko slišimo tudi v z oskarjem nagrajenem filmu Shrek. Deane je avtor nadaljevanke Last Man Standing, slovi pa tudi po situacijskih komedijah. Že leta je gastronomski kritik za časopis Arena, pisal pa je tudi za revije The Face, Marie Claire in ID.

Steve Hamilton Shaw (producent) prvič producira dolgometražni igrani film. Z Davidom Furnishem vodi Rocket Pictures, ki trenutno producira Gnomeo & Juliet za Disney Feature Animation. Projekti Rocket Pictures su Elton John Musical, ki ga trenutno piše Lee Hall, So I Am Glad (igra Ed Harris) in psihološki triler Dreamer. Hamilton Shaw sodeluje s piscem scenarija za Madagaskar, Markom Burtonom, Sophie Kinsell in drugimi. Sodeloval je s številnimi znanimi družbami, kakršne so Fine Line Features, Lions Gate in PolyGram.

David Furnish (producent) je s Steveom Hamilton Shawom na čelu filmske produkcijske hiše Eltona Johna Rocket Pictures, ki ima sedež v Londonu. Odraščal je v Torontu, kariero pa je začel v oglaševalskih vodah. Njegov prvi filmski projekt, dokumentarec Elton John – Tantrums & Tiaras iz leta 1995, je bil nominiran za nagrado BAFTA. Produciral je še Brez dlake na jeziku in Billy Elliot The Musical, trenutno pa dela na projektu Gnomeo & Juliet. Piše za številne časopise in revije ter je direktor dobrodelne AIDS fundacije Eltona Johna.

Martin Katz (producent), ustanovitelj producentske hiše Prospero Pictures iz Toronta, se s produciranjem ukvarja že dvajset let. Med njegovimi projekti so Hotel Ruanda (nominiran za oskarja), nagrajeni Pajek Davida Cronenberga in Stander Bronwena Hughesa. Ima ogromno izkušenj z mednarodnimi koprodukcijami, ki vključujejo Kanado, Veliko Britanijo, Francijo, Luksemburg, Nemčijo, Španijo, Novo Zelandijo, Avstralijo in Južnoafriško republiko. Je profesor prava na Univerzi Moncton, na Univerzi Toronto pa predava intelektualno lastnino.

Elton John (izvršni producent) je legendarni zvezdnik, dobrodelnež in dobitnik več nagrad grammy. Ustvarja že več kot 35 let, med letoma 1972 in 1996 je imel vsako leto vsaj en hit na ameriški lestvici Top 40. Njegov 43. album Peachtree Road je nadaljevanje več kot uspešne kariere. Rodil se je leta 1947 kot Reginald Kenneth Dwight. Obiskoval je londonsko Royal Academy of Music, toda šolanje je opustil in se povsem posvetil glasbi. Leta 1961 je osnoval Bluesology, kasneje pa si je nadel umetniško ime po saksofonistu Bluesologya Eltonu Deanu in karizmatičnem frontmenu Long Johnu Baldryju. Poleg neštetih hitov, ki jih izvajajo največji svetovni glasbeniki, je napisal tudi glasbo za številne filme (oskar za film Levji kralj) in mjuzikle. Leta 1992 je ustanovil fundacijo Elton John AIDS Foundation.

Komentarji

12.6. 2007 ob 14:46

ful je dbest pejte ga gledat

— viktorija
18.6. 2007 ob 19:25

Film ni ravno presegel mojega pričakovanja, vendar sem si ga z veseljem ogledala

— sara
21.6. 2007 ob 10:51 zvezdica

film me je popolnoma navdušil, ne samo zaradi primernih igralcev, temveč tudi zaradi vsebine. Resnično vsebina je ena a. Morda me res spominja malo na Freaky fridey, zaradi vsega tega med telesnega mešanja, vendar film ni slab. Edino kar me moti je to, da ima predvidljiv konec, toda predvidljiv konec imajo skoraj vsi filmi.

— Valentina
1.7. 2007 ob 20:37 zvezdica

Tipičen sluzast film. Je za pogledati,če si želite nezahteven film za dati možgane na off.Konec, pa v bistvu veš že na začetku!Klasična ljubezenska zgodba z rahlimi okusnimi spremembami.

— The greatest
3.7. 2007 ob 15:12 zvezdica

film vsebuje sicer res že obrabljeno temo katera je tudi malce fantazijska, vendar lahko gledalca še vedno navduši z veliko smešnimi prizori. Posebej mi je bila všeč igralka Samaire Armstrong. konec je predvidljiv vendar film še vedno toplo priporočam.

— Marko
4.7. 2007 ob 15:03

že malo zlajnana tema,full predvidljiv konec ampak vseeno dober film!

— Jasna
9.7. 2007 ob 19:05

..res dober film,.. pri enih prizorih se res nasmejiš do solz.. res je ql.. tako da si ga je vredno ogledati..

— tarantela
9.7. 2007 ob 20:40

film sem si ogledala pred nekaj časa in morem rečt da je film na mojem nivoju.da se smejat z njim posebi, v tistem delu ko nelly ostale punce depilirajo:)...spozn al je kak ženske trpimo pri tem!!heh

— someone
10.7. 2007 ob 9:47 zvezdica

men osebno je bil film zelo všeč.res je da je tema že malo obrabljena vendar se pri filmu še vedno nasmejiš, za bolj nežne- tudi zjokaš.glavna igralca sta res odlična (še posebej kevin zegers.hehe) uglavnm film res ni slab:D

— maja
20.7. 2007 ob 14:51

zabavn film,na srečo sodi med komedije,ki jih ne pokvari pretirana pocukranost.ima veliko komičnih situacij, ki se začnejo vrstiti že na začetku filma.

— nina
21.7. 2007 ob 13:41

zakaj je ta fil šele takrt lah bi biv prej ane

— manca
2.8. 2007 ob 12:06

to je dobesedno kr en film v kino sem ga sla gledat s prijateljico nasmejale sve se skupaj samo kasne 5 minut in nic vec!!! konec ves ze na zacetku skoraj!!! bistvi filma pa je drugace da ne pogruntajo gledalci konec ze na zacetku ampak cisto na koncu

— teia
3.8. 2007 ob 19:58

film mi je bil včeš, dobra tema, dobri igralci, . nobene slabe kritike z moje strani

— grega
6.8. 2007 ob 13:54

Film je res full, kull, mega špon! Se ga splača pogledat

— Roky
6.8. 2007 ob 15:43

zelo tipicen film,ima dobre igralce.je za pogledati,priporocam da si ga ugledate in se boste zelo nasmejali,najboljse je nasredi filma,film bi priporocal vsem ki se hocejo sprostiti in nasmejati...

— urban
6.8. 2007 ob 15:49 zvezdica

film me je popolnoma navdušil, ne samo zaradi primernih igralcev, temveč tudi zaradi vsebine. Resnično vsebina je ena a. vendar film ni slab,ampak je zelo dobr,Morda me res spominja malo na Freaky fridey, zaradi vsega tega med telesnega mešanja...

— the diablo
6.8. 2007 ob 15:51 zvezdica

Tipičen sluzast film. Je za pogledati,če si želite nezahteven film za dati možgane na off.Konec, pa v bistvu veš že na začetku!Klasična ljubezenska zgodba z rahlimi okusnimi spremembami.

— john
8.8. 2007 ob 11:36

film totalno rula zakon

— nika
8.8. 2007 ob 11:46 zvezdica

Film je po mojem mnenju:zabaven,sproš čujoč,zanimiv in povsem dobro začinjen s smehom.Smeh je pol zdravja z veseljem bi si ga ogledala znova.Komaj čakam da pride na prodajne police.Z moje strani nobenih negativnih kritičnih mnenj

— nika
8.8. 2007 ob 12:45 zvezdica

Tipična "najstniška" komedija: orabljena tema- zamenjava telesa (ŽE SPET!!!), 30 letni igralci (ŽE SPET!!!), predvidljiv konce (ŽE SPET!!!), pocukrano (ŽE SPET!!!). V glavnem: če nimate v življenju kaj počet oziroma imate lobotomijo, toplo priporočam!

— ups they did it again
9.8. 2007 ob 14:21 zvezdica

Odlična komedija za tiste, ki se radi smejimo. Dobri glavni vlogi, odlično odigrani. Mislim, da vsebina sploh ni slaba, predvsem, ker je v njej veliko humorja in to zelo dobrega. Mislim, da bi lahko iz njega potegnili koristno sporočilo, in sicer, da če imaš voljo, lahko storiš marsikaj, kar si nebi misli, da lahko narediš. Film sicer to prikaže nekoliko fantazijsko, vendar na svojevrsten način. Pa saj tudi nekaj fantazije ne škodi. MIslim, da bi pri komedijah morali gledat predvsem na kakovost humorja , kot pa na to, ali je vsebina že zlizana.

— davor
11.8. 2007 ob 20:41 zvezdica

film je dobra poživitev večera. je sproščen, vsebuje veliko humorja. če si želiš ogledati neki film, ki ni kompliciran in je zgolj sproščujoča paša za možgane, ga toplo priporočam...pa obilo smeha vam želim!:)

— jaz*
14.8. 2007 ob 22:49

samo 2besedi - FUL DOBR Film je zakon, in zagotovo vredn ogleda

— will
15.8. 2007 ob 1:06

Da da, zakon film ni kej...se splača pogledati...

— Hallie
16.8. 2007 ob 12:57

Ta film se res splača pogledat! Zlo dobri igravci zlo dobra vsebina(čeprov že uporabljena).Uglavnm film je THE BEST!

— Ninchy
18.8. 2007 ob 12:57

Ni vredn ugleda..Ena bedna limonada..drama čista.jao

— Ma ja
18.8. 2007 ob 19:13 zvezdica

Film je zelo dober in tako prijetno pocukran. Igralci presenečajo z naravnim talentom (presenetljivo dobri ter prevzetni so), ki ga odlično usmerijo v en tok. Konec je za nežne duše nežen drugače pa ljubko predvidljiv. Navdušile so me zvočne kulise saj igrajo na primernem mestu in ob primernem času. Režiser ve kaj dela. Še en takšen film res ne bi škodil.

— žan luca
19.8. 2007 ob 18:04

Film si še nism ogledala, pa menim, da je dobr ane?

— Maja
21.8. 2007 ob 13:06

danes ga grem gleDat .. tlko komentarow pa fsi ok mislim da bo dober .. sicer nimamo fsei enakega okusa ampak oki .

— Tamara
26.8. 2007 ob 18:10

film mi je osebno zelo všeč in tisti ki bi ga radi še šli gledat ne odlašajte ampak pojdite takoj ker je super buenisimo

— funKy...girl
28.8. 2007 ob 11:07

film je bil res zakon

— technogirl
29.8. 2007 ob 11:03

oo kerr hud filmm ej morte si ga it ugledat fulll hud.a veš kao

— kaka:)
29.8. 2007 ob 21:37

Ker kao takih filmov ni vec ko 1000 ne na vsakem vogalu ze lahko viis kak se mama pa hcerka zamenjata pa foter pa sin...pa tak dalje.skoda dnarja..see ya

— =)))
30.8. 2007 ob 12:37

film mi je bil zelo všeč. Podobna zgodba kot Freaky Friday. MENI JE BIL FILM ZELO VŠEČ.

— Kaiić
6.9. 2007 ob 16:47

kr neki.spet ene bedne drame ueee uee sami lubčki pa usi so happy pa blabla.:S bedarija.škoda dnarja&cajta.bedno.. .kr neki če nimate kej delat raj duma u zrk glejte k pa tole sranje...pfuuj

— mah kr nekdo
3.11. 2007 ob 21:54

film je enkraten..že dolgo nisem vidla tok dobrga filma,ob katerem pozabiš na vse probleme,težave,.spr oščujoče!!!in zelo dobri igralci,scenarij je odličen!!!petka!=)

— Breda
11.9. 2009 ob 22:46

FAJN film je

— GAPY
16.4. 2010 ob 13:08

hmmm jaz pa mislim da je ta film res nekaj posebnega!Res so se izkazali!Res mi ej bil film zelo vsec!

— mira
15.7. 2013 ob 21:51

Dober in smešen film, ki prinese iz napetega delovnega tedna ali dneva sproščeno urico in pol ob njegovem gledanju. Mogoče zaradi že enega podobnega filma malce obrabljena finta a še vseeno vžge pri smešnih prizorih, ki se lahko zgodijo samo fantu ali samo punci.

— Boi

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.