Kolosej
Film distribucije Cankarjev dom

Morski sadeži

komedija
Na sporedu od: 29.11.2005, Kolosej Ljubljana
1h 33min / 93min
Leto: 2005
Država: Francija
Scenarij: Olivier Ducastel, Jacques Martineau
Zakonca Marc in Beatrix z otrokoma prvič preživljata počitnice v obmorski vili. Marc je tu kot otrok preživljal šolske počitnice. Hči Laura komaj čaka, da s fantom na motorju odbrzi na Portugalsko, sin Charly pa čaka na obisk prijatelja Martina. Staršem se ves čas zdi, da sta Charly in Martin ljubimca. A izgledi lahko varajo, razmerja pa postajajo vse bolj zapletena. Beatrix začne nadlegovati skrivnostni ljubimec iz okolice, Marc pa po dolgih letih znova sreča nekdanjega prijatelja. "Film je neke vrste moderna pravljica, ki se konča s številnimi 'porokami' in pesmijo. Gre tudi za pripoved, v kateri ni negativcev. Obstajajo le pravila, ki določene stvari prepovedujejo, tabuji in zatajitev čustev, s čimer potlačimo svoje najnaravnejše vzgibe." (Olivier Ducastel, Jacques Martineau) "Gejevska filmska scena je polna razburkanih spolnih fars, v katerih se rušijo predsodki in vsi skočijo med rjuhe z vsemi, vendar pa pod razpenjeno površino filma obstaja premišljenost - kar ni presenetljivo, saj sta scenarista in režiserja Olivier Ducastel in Jacques Martineau že prej našla nenavadno domiselne rešitve obrabljenim žanrom. Dovolj naj bo, če povemo, da se nikogaršnje postavke ne izkažejo za resnične, še najmanj tiste gledalcev, in da Ducastel in Martineau dosežeta vsespolno utopijo, o kateri drugi le govorijo." (Sam Adams)

Komentarji

22.11. 2005 ob 18:00 zvezdica

Jaz sem že ta film gledal na računalniku. Ta film je tako dolgočasen, da smo vsa družina ob gledanju filma zasmrčali (zaspali). Fim vam seveda ne priporočam. Gledali pa smo ga pet dni nazaj. Lp, Jože Lata

— Jože Lata
26.11. 2005 ob 14:45 zvezdica

No ja, to zagotovo ni družinski film. Medtem, ko so eni spali, sem se jaz eno uro in pol prav pošteno smejal. Film bo všeč vsem tistim, ki so odprtih src in toleranti do drugih in drugačnih. Če pa ste med tistimi, ki podpirate ameriško produkcijo, ki vas ves čas posiljuje z družinskimi vrednotami, pa to vsekakor ni film za vas.

— Družina malo drugače!
12.12. 2005 ob 16:03

neznanec, dobr si povedu! se ti podpišm!! ;)

— teby*
20.1. 2006 ob 20:19 zvezdica

Film je vsekakor fajn. Zelo pozitiven ... drugačen ... mislim, da se lahko v njem najde veliko ljudi. Jaz se vsekakor sem.

— čestitam!
28.4. 2006 ob 23:01

Ker bedn film,WTF,bolj bednega filma pa še nisem gledal.Šli smo ga s šolo pa sm žv moral ostati cev film.Če bi sam kupil karte bi zapustil dvorano,kljub temu da sem Gorenjec

— Morski sadeži

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.