Kolosej
Film distribucije Con film d.o.o.

Morbius

akcijska domišljijska drama
Podnapisi
Na sporedu od: 31.3.2022, Kolosej Ljubljana
1h 44min / 104min
Leto: 2020
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Matt Sazama, Burk Sharpless,
Režija: Daniel Espinosa
Morbius pripoveduje o biokemiku Michaelu Morbiusu, dobitniku Nobelove nagrade, ki skuša ozdraviti svojo redko krvno bolezen z eksperimentalnim postopkom, s katerim združuje učinke elektrošokov in netopirjev. Izid je neizbežno katastrofalen in dr. Morbius se spremeni v živega vampirja. Potreba po krvi za preživetje in izogibanje dnevni svetlobi sta med značilno vampirskimi lastnostmi, ki jih pridobi, poleg tega pa je zdaj tudi sposoben leteti, ima nadčloveško moč in zmožnost celjenja ran. Ko ugrizne žrtve in jim izsesa kri, se napadi pogosto končajo s smrtjo, toda žrtve se ne spremenijo v vampirje. Morbiusu se taka žeja po krvi gnusi, toda nazadnje jo sklene izkoristiti za preganjanje zločincev, ki se mu ne zdijo vredni življenja.

Kako daleč bi šli, da bi popravili nekaj, kar je pokvarjeno? On je šel predaleč in to tudi drago plačal.

Poleti bo v kinu akcijska grozljivka o znanstveniku, ki se ob iskanju zdravila za svojo redko krvno bolezen po naključju spremeni v vampirja.

Morbius pripoveduje o biokemiku Michaelu Morbiusu, dobitniku Nobelove nagrade, ki skuša ozdraviti svojo redko krvno bolezen z eksperimentalnim postopkom, s katerim združuje učinke elektrošokov in netopirjev. Izid je neizbežno katastrofalen in dr. Morbius se spremeni v živega vampirja.

Potreba po krvi za preživetje in izogibanje dnevni svetlobi sta med značilno vampirskimi lastnostmi, ki jih pridobi, poleg tega pa je zdaj tudi sposoben leteti, ima nadčloveško moč in zmožnost celjenja ran. Ko ugrizne žrtve in jim izsesa kri, se napadi pogosto končajo s smrtjo, toda žrtve se ne spremenijo v vampirje. Morbiusu se taka žeja po krvi gnusi, toda nazadnje jo sklene izkoristiti za preganjanje zločincev, ki se mu ne zdijo vredni življenja.

Morbius je Spider-Manov spin-off in z Venomom del t. i. Spiderversa oz. Spider-Manovega sveta. Morbius, ki je v Marvelovih stripih včasih negativec, včasih pa antijunak, spada v Spider-Manovo franšizo, ustvarila pa sta ga Roy Thomas in Gil Kane. Prvič se je pojavil v Spider-Manovih stripih davnega leta 1971.

V glavno vlogo antijunaka Morbiusa se bo spustil Jared Leto. Poleg njega v filmu nastopajo še Jared Harris (Oglaševalci), Adria Arjona (Ognjeni obroč: Vstaja), Tyrese Gibson (Hitri in drzni 8) in Matt Smith (Doctor Who).

Komentarji

27.4. 2022 ob 15:26 zvezdica

Film je vrhunski ,vreden ogleda
Efekti so topp
Priporocam :)

— Jasna
30.5. 2022 ob 19:58

ITS MORBING TIME!!!

— morbiusfan
4.6. 2022 ob 19:04

morbussy

— Tvoja Mati
8.6. 2022 ob 10:34

Its morbing time

— MorbiusGod
18.6. 2022 ob 9:00

It’s morbing time!

— Morbiusforlife
14.1. 2023 ob 20:59

Film je dober sicer malo srhljiv je vseeno dober efekti in učinki so dobri moje mnenje je če imate radi grozljivke vam priporočam .

— Black Panther

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.