Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Mora v ulici Brestov

grozljivka
Dobrodošli v novi nočni mori
Podnapisi
Na sporedu od: 24.6.2010, Kolosej Ljubljana
24.6.2010, Kolosej DeLuxe Kranj
1h 35min / 95min
Leto: 2010
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Wesley Strick in Eric Heisserer po likih Wesa Cravena
Režija: Samuel Bayer
Grozljivi vladar nočnih mor Freddy se vrača na velika platna in znova krade spanec skupini najstnikov, ki ugotovijo, da se njihove sanje spreminjajo v krvave umore v resničnem svetu. Najstnika Quentin in Nancy skušata raziskati skrivnostne smrti prijateljev, a tudi njiju v sanjah začne preganjati srhljivi Freddy. Počasi odkrivata, da je njuna mladost povezana z neusmiljenim morilcem, ustavita pa ga lahko le s spopadom v nepredvidljivem svetu Freddyjevih nočnih mor.

Nancy, Kris, Quentin, Jesse in Dean živijo v Ulici brestov. Ponoči imajo vsi iste sanje: sanjajo o istem človeku v raztrganem puloverju s rdeče-zelenimi črtami, raztrganim klobukom, ki mu napol skriva iznakaženi obraz, in z rokavicami, ki imajo na vrhu prstov rezila. In vsi slišijo isti grozljivi glas ...

Vse po vrsti trpinči v sanjah, kjer veljajo njegova pravila, edini izhod pa je, da se zbudiš.

Ko eden izmed njih umre nasilne smrti, jim postane jasno, da se njihove sanje odvijajo v resničnosti in da lahko preživijo le, če ostanejo budni. Štirje preživeli prijatelji se združijo v poskusu, da bi odkrili, kako so se zapletli v to smrtonosno zgodbo in postali plen tega morilca. Z malo oziroma z nič spanja skušajo ugotoviti, zakaj se to dogaja prav njim, zakaj se to sploh dogaja in kaj so jim zamolčali starši.

V njihovi preteklosti je zakopan dolg, ki ga morajo zdaj odplačati. Da pa bi se rešili, se morajo potopiti v um najbolj sprevržene nočne more - Freddyja Kruegerja.

New Line Cinema predstavlja produkcijo podjetja Platinum Dunes, Mora v Ulici Brestov, sodoben prikaz revolucionarne klasike grozljivk, v katerem igra glavno vlogo Freddyja Kruegerja za oskarja nominirani Jackie Earle Haley (Little Children, Watchmen). Film je režiral Samuel Bayer (NirvanaSmells Like Teen Spirit; Green DayBoulevard of Broken Dreams), nagrajeni režiser glasbenih videospotov in oglasov, za katerega je ta film celovečerni prvenec.

Nadarjena skupina mladih igralcev igra najstnike, ki se tokrat postavijo po robu Freddyju Kruegerju, vodi pa jih Rooney Mara (Urbana legenda 3) kot Nancy, Kyle Gallner (The Haunting in Connecticut) kot Quentin, Katie Cassidy (Taken; televizijski nanizanki “Supernatural” in “Melrose Place”) kot Kris, Thomas Dekker (Terminator) kot Jesse in Kellan Lutz (Somrak, Mlada luna) kot Dean.

Starše otrok iz Ulice brestov igra nadarjena zasebna stranskih vlog, ki jo sestavljajo izkušeni igralec Clancy Brown (Highlander, The Shawshank Redemption), Connie Britton (Friday Night Lights) in Lia D. Mortensen.

Bayer je Moro v Ulici brestov režiral po scenariju Wesleyja Stricka in Erica Heissererja ter po zgodbi, ki jo je napisal Wesley Strick. Mora v Ulici Brestov je posneta po likih, ki jih je leta 1984 v istoimenski grozljivki ustvaril Wes Craven.  Ta film je postal najdaljša, nauspešnejša in najinovativnejša filmska serija te zvrsti.

Producenti filma so bili Michael Bay, Andrew Form in Brad Fuller iz podjetja Platinum Dunes, ki je dosegla izjemen uspeh z nizom na novo posnetih horor franšiz, kot so Petek 13., Teksaški pokol z motorko in The Amityville Horror. Izvršni producenti so bili Mike Drake, Robert Shaye, Michael Lynne, Richard Brener, Walter Hamada in Dave Neustadter, John Rickard pa je bil koproducent.

Ustvarjalno ekipa za kamero so med drugim sestavljali direktor fotografije Jeff Cutter (Orphan), scenograf Patrick Lumb (Valkyrie, The Omen), montažer Glen Scantlebury (Transformers, The Texas Chainsaw Massacre), kostumografinja Mari-An Ceo (Friday the 13th, The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning), vodja ekipe za vizualne učinke Sean Faden (The Amityville Horror), mojster posebnih učinkov in maske Andrew Clement (Zvezdne steze, Cloverfield) in koordinator posebnih učinkov John Milinac (Friday the 13th, The Amityville Horror). Glasbo je zložil Steve Jablonsky (Transformers, Friday the 13th)

Film Mora v Ulici brestov distribuira Warner Bros. Pictures, ki je del podjetja Warner Bros. Entertainment.

O produkciji

Dobrodošli v svoji nočni mori

Ena, dve, Freddy prihaja pote ...

Mora v Ulici brestov je nov pogled na revolucionarno klasiko grozljivk iz leta 1984, ki je spustil Freddyja Kruegerja v nočne more generacije oboževalcev. Zdaj je rojen novi Freddy Krueger, ki ga igra za oskarja nominirani Jackie Earle Haley.

Dobrodošli v svoji nočni mori.

Wes Craven je izvirni scenarij za Moro v Ulici brestov napisal potem, ko ga je navdihnil niz časopisnih člankov o otrocih, ki so preživeli vojno, nato pa so umrli zaradi nenehnih nočnih mor. Nizkoproračunski film iz leta 1984, v katerem je Freddyja igral Robert Englund, je postal mednarodna senzacija za studio New Line Cinema, ki ga ljubkovalno imenujejo „Hiša, ki jo je postavil Freddy“, in ki je botroval mnogim nadaljevanjem.

Zdaj, dve desetletji pozneje, so Bay, Form in Fuller, katerih produkcijsko podjetje Platinum Dunes je našlo tržno nišo in gledalcem znova ponudilo prenovljene horor klasike, menijo, da je napočil čas, da Freddyja spustijo med novo generacijo oboževalcev.

Režiser Samuel Bayer je dokazal, da zna brisati meje med resničnim in neresničnim, producenti pa so v njem videli ravno pravšnji smisel za ustvarjaje najhujše nočne more. Bayer je namreč v svojih videospotih ustvaril nekatere od nepozabnih podob, zaradi česar jih je pritegnil.

Scenarista Wesley Strick in Eric Heisserer sta Cravenov film iz leta 1984 uporabila kot načrt, njune ideje pa so se razvijale med raziskovanjem psiholoških elementov za lik Freddyja Kruegerja. Kruegerja sta naredila še grozljivejšega, ko sta ga prikazala kot maščevalca, kot zapletenega zločinca, bolj podobnega po krivem obtoženemu človeku.

Freddyjev domači teren, ki ga popolnoma nadzira, je svet sanj. Heisserer je odkril fenomen o spanju: po nekaj neprespanih dneh in nočeh možgani nehajo delovati, da bi se avtomatično regenerirali. Celo ko najstniki iz Ulice brestov s sumljivimi prijemi - goltanje poživil in pitje energijskih napitkov - skušajo ostati budni, pa nezavedno padejo v stanje mikrospanja, kar pomeni, da lahko zaspijo samo za nekaj trenutkov. Čeprav si pri zavesti in buden, pa del možganov še spi. In ta fenomen omogoča Freddyju, da napada like celo, ko so le-ti budni.

Rojen je novi Freddy Krueger

Tri, štiri, zakleni vrata ...

Z ožganim in iznakaženim obrazom, nepozabnim glasom in bolnim smislom za humor je Freddy Krueger plenilec, ki vstopa v sanje najstnikov iz predmestja in jih ubije v spanju. Občutek oprijemljive nevarnosti in groze izhaja iz pošasti v samem jedru filma, iz Freddyja Kruegerja, ki ga igra Jackie Earle Haley.

Haley se spomni spletnih ugibanj oboževalcev o tem, ali bo odigral Freddyja. Producenti so ga res poklicali in mu ponudili vlogo, nad katero je bil navdušen.

Haley se je vrgel na mitološke vidike like, da bi utelesil tisto, kar je tako močno odjeknilo po vsem svetu. Pritegnilo ga je, da je groza na ekranu tako prevzela gledalce in da se jim zdi povezana z resničnim življenjem. Freddy namreč konec koncev uteleša veliko naših strahov. Haley se je prav tako poklonil svojemu predhodniku Robertu Englundu, ki je dal tej vlogi veliko moč in bolan smisel za humor. Skušal je ostal zvest tistemu, zaradi česar je Freddy tako jezen in nevaren zločinec, hkrati pa ga je skušal prikazati kot mračnejšega, resnejšega in še grozljivejšega.

O igralcih

Jackie Earle Haley (Freddy Krueger)
Jackie Earle Haley je eden redkih igralcev, ki je uspel ohraniti svojo slavo, čeprav je uspel že kot otrok. Ni igral skoraj 15 let, nato pa se je vrnil v velikem slogu v filmih, kot so All the King’s Men in s kontroverznim filmom Little Children režiserja Todda Fielda. Vloga v filmu Little Children mu je prinesla nominacijo za oskarja za stranko moško vlogo.

Pred kratkim smo ga gledali v uspešnici Shutter Island režiserja Martin Scorseseja, Watchmen režiserja Zacka Snyderja in v komediji Semi-Pro z Willom Ferrellom. Haley je zaslovel v 70-ih z vlogo v komediji The Bad News Bears režiserja Michaela Ritchieja, to vlogo pa je ponovil v dneh nadaljevanjih te uspešnice. Dobil je odlične kritike za vlogo Moocherja v z oskarjem nagrajeni uspešnici Breaking Away režiserja Petra Yatesa, videli pa smo ga lahko tudi v vlogi Dava v filmu režiserja Curtisa Hansona Losin' It, v katerem igra s Tomom Cruisom.

Kyle Gallner (Quentin)
Pred kratkim smo ga lahko videli v filmih, kot sta Cherry z Lauro Allen in Jennifer's Body z Megan Fox, izmed ostalih filmov, v katerih je igral, pa naj posebej poudarimo The Haunting in Connecticut z Virginio Madsen, Redeye z Rachel McAdams, The Wet Hot American Summer z Janeane Garofalo, Paulom Ruddom, Molly Shannon in Amy Poehler. Odigral pa je tudi nekaj opaženih vlog v neodvisnih filmih, kot so Red z Brianom Coxom, Gardens Of The Night z Johnom Malkovichem in Sanika z Mariso Tomei, pred kratkim pa je posnel Beautiful Boy z Michaelom Sheenom ter Mother's Little Helpers s Kathryn Morris in Jimom Belushijem.

Rooney Mara (Nancy)
Lahko smo jo videli v filmih, kot sta Dare in The Winning Season, pred kratkim pa je z Michaelom Cerom igrala v filmu Youth In Revolt. V filmu Tanner Hall, ki sta ga režirali Francesca Gregorini in Tatiana von Furstenberg, je odigrala glavno žensko vlogo, kmalu pa jo bomo videli v filmu Davida Fincherja The Social Network.

Katie Cassidy (Kris)
Trenutno jo lahko gledamo v vlogi Elle Sims v televizijski nadaljevanki "Melrose Place", ta vloga pa ji je prinesla odlične kritike. Pred kratkim je končala snemanje dolgo pričakovanega filma režiserja Chrisa Carterja Fencewalker, kmalu pa bo začela snemati film Monte Carlo, ki ga producira Nicole Kidman. Izmed njenih ostalih filmov naj naštejemo še Taken z Liamom Neesonom in Maggie Grace, Black Christmas, Click z Adamom Sandlerjem, When A Stranger Calls, Walk The Talk ter You Are Here.

Thomas Dekker (Jesse)
Pred kratkim smo ga lahko videli v filmih, kot sta Waska in Kaboom Gregga Arakija ter My Sister's Keeper s Cameron Diaz. Odigral je glavno vlogo v televizijski nanizanki "Terminator: Sarah Connor Chronicles", lahko pa ga vidimo tudi v filmih, kot sta Laid To Rest z Leno Headey in Jonathanom Schaechem ter v From Within, ki je doživel premiero leta 2008 na filmskem festivalu Tribeca. Kot scenarist, režiser, montažer in igralec je sodeloval v filmu Whore, v katerem sta prav tako igrali Megan Fox in Rumer Willis. Igralsko kariero je začel pri petih letih, igral pa je v filmu Village Of The Damned režiserja Johna Carpenterja.

Kellan Lutz (Dean)
Po stalni vlogi v televizijski nadaljevanki "The Comeback", v kateri je igral z Liso Lisom Kudrow, je Lutz posnel tudi Disneyjevo uspešnico Stick It, po katerih je kmalu sledila vloga v filmu Accepted, pred kratkim pa smo ga lahko videli v uspešnicah Somrak in Mlada luna, čez nekaj tednov pa ga bomo lahko videli tudi v tretjem delu sage Somrak Mrk. Izmed ostalih njegovih filmov pa naj naštejemo Prom Night z Brittany Snow, Deep Winter z Michaelom Madsenom ter The Tribe. Kmalu ga bomo videli v filmih, kot so Dawn Of War z Mickeyjem Rourkom, Love, Wedding, Marriage z Mandy Moore, Jamesom Brolinom in Blythe Danner, Meskada z Nickom Stahlom in Warrior z Gabrielle Anwar in Caryjem Elwesom.

O filmskih ustvarjalcih

Samuel Bayer  (režiser)
Bayer, ki je režiral na stotine glasbenih spotov in oglasov, sodi med najbolj iskane talente te industrije. Kariero je začel z odločnim videospotom skupine Nirvana, Smells Like Teen Spirit, ki še danes slovi kot najvplivnejši spot vseh časov. Nato je sodeloval z umetniki, kot so Sheryl Crow, The Rolling Stones, John Lee Hooker, Marilyn Manson, Metallica, Smashing Pumpkins, David Bowie, Aerosmith, Lenny Kravitz, Green Day in Justin Timberlake. Za svoje delo je bil nagrajen s številnimi nagradami, njegovi oglasi pa po postali del zbirke Muzeja sodobne umetnosti v New Yorku. Mora v Ulici brestov je njegov prvi režijski celovečerec.

Michael Bay (Producent)
Michael Bay je slavni producent in režiser, ki po svojem režijskem prvencu Bad Boys iz leta 1995, v katerem smo lahko gledali Willa Smitha in Martina Lawrencea, vedno znova navdušuje občinstvo. Leto pozneje je režiral veliko uspešnico The Rock, iz katere smo si zapomnili izjemno igro Seana Conneryja in Nicolasa Cagea. Njegov a tretja umetnina pa je film Armageddon, ki ga je produciral z Jerryjem Bruckheimerjem. Z Bruckheimerjem je prav tako produciral uspešnico Pearl Harbor, ki ga je režiral leta 2001. Uspešni tim se je znova združil leta 2003 za snemanje nadaljevanja uspešnice Bad Boys 2, ki ji je sledil akcijski triler z Ewanom McGregorjem in Scarlett Johansson Island. Velik uspeh mu je leta 2007 prinesla uspešnica Transformers, pred kratkim pa smo si lahko ogledali tudi njegovo nadaljevanje Transformers: Revenge of the Fallen, pri katerem je Bay sodeloval kot režiser in izvršni producent.

Bay je pred petimi leti začel sodelovanje z Bradom Fullerjem in Andrewjem Formom v podjetju Platinum Dunes. Njihov prvi projekt je bil horor Chainsaw, kmalu pa so nam ponudili tudi The Amityville Horror. Trojec je zaslužen tudi za filme, kot so The Hitcher, The Unborn in Friday The 13th.

Wesley Strick (Scenarij in zgodba)
Njegov prvi scenarij za film True Believer z Jamesom Woodsom in Robertom Downeyjem ml. mu je prinesel nominacijo za nagrado Edgar Allan Poe, nato pa je napisal scenarije za filme, kot so Arachnophobia z Jeffom Danielsom, Cape Fear režiserja Martina Scorseseja, Final Analasys z Richardom Gereom in Kim Basinger ter The Wolf Jacka Nicholsona. Scenarije je prav tako napisal za dramske uspešnice The Saint z Valom Kilmerjem, Return to Paradise z Vinceom Vaughnom, Anne Heche in Joaquinom Phoenixom, The Glass House z Leelee Sobieski in Diane Lane ter za Doom.

Eric Heisserer (Scenarij)
Pred kratkim je napisal scenarij za film The Thing režiserja Matthijsa van Heijningena, filma The Occupants in Inhuman, za katera je prav tako napisal scenarij, so še v razvoju, njuna producenta  pa sta David Heyman in Taka Ichise. Heisserer je prav tako pisal scenarije za nagrajeno televizijsko nadaljevanko Stranger Adventures.

Komentarji

11.5. 2010 ob 18:37

Ta film sem si pa tok želu, da ga boste predvajal. Sem prav vesel, da bo prišel. Komaj čakam!!!

— igor
13.5. 2010 ob 19:51 zvezdica

Končno, Nočna mora v Ulici Brestov!
Sem velik ljubitelj grozljivk in ena mojih najljubših je prav t (za vse tiste,ki o tem filmu ne veste dosti: to je predelava filma)
Nočno moro v Ulici Brestov je režiral Wes Crewen (Zadnja hiša na levi, Opazujemo te, 100.000 voltov groze) in film je podrl vse rekorde in dobil še veliko nadaljevanj. Ampak vsem filmom iz te serije je skupen en lik: morilec Freddy Kruger.
Freddy Kruger je prav poseben morilec. Človeka ubije medtem, ko spi. Najprej poskrbi, da doživi nočno moro nato pa ga največkrat ubije z rokavico s špicami, katero nosi na levi roki
Zanimivo je, da Krugerja ne moreš ubiti. On pravzaprav ne obstaja, je duh, nočna mora.Preden je postal duh je bil navaden človek, morilec otrok, a ga starš umorjenih otrok ubijejo z molotovkami. In tako postane tak kot je. Ampak v šestem delu Freddy je mrtev ga pa le ubijejo. Freddya namreč lahko ubiješ le takole: imeti te mora na piki, ti zaspiš, medtem, ko te v tvoji mori skuša ubiti ga ti primeš in v tem trenutku te mora nekdo zbuditi. Vrže ga v resnični svet in tam je ranljiv.
Freddy so čez vseh šest filmov poskušali ubiti na te načine:
- V prvem delu ga najstnica polije z alkohololom in zažge. Freddy zgori a se že čez nekaj trenutkov vrne. Takrat mu reče, da ve njegovo skrivnost, da je samo mora in takrat jo hoče zaklati s svojo rokavico, a izgine. A se vseeno vrne.
-Pri drugem delu je malce daljša zgodba. Na koncu ga poljubi in on se stopi.
-V tretjem delu ima Kruger opravka s tremi najstniki. Medtem neka oseba, ki ve pri čem je, odkrije Krugerjevo okostje in nanj vrže križ in krščeno vodo. Kruger izgine.
-V četrtem delu ga najstnica ubije v cerkvi. Po vrsti nadsvse nagravžnih prizorov Kruger izgine.
Petega še nisem gledal celega, zato ne vem kako umre.
-V šestem pa vam je že skoraj vse znano. Krugerja potegnejo v pravi svet in vanj zapičijo bombo. Krugerja raznese in je mrtev.
V teh filmih je Krugerja igral Robert Enguland, kateri si za svojo igro zasluži stotico.
Vsem ljubiteljem grozljivk film priporočam. Če pa kdo želi videti kako se spopadeta Freddy Kruger in Jason Voorhees iz filmov Petek trinajsti, pa si oglejte Jason vs. Freddy.
Lep pozdrav in upam, da si boste film ogledali!

— Freddy
13.5. 2010 ob 21:39

Končno je tu:predelava filma Nočna mora v Ulici Brestov! Film dokazuje, da Ulica Brestov res ni najbolj primeren kraj za življenje.

— Marko
13.5. 2010 ob 21:40

Grozljivka leta!

— wwwwwwwwwww
14.5. 2010 ob 15:29 zvezdica
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži
14.5. 2010 ob 19:28

Freddy je bil popularen v 80-ih zdaj kaj so ''spet'' posneli je mogoče videt že v starejših filmih nisem si ga še ogledal vendar je to še ena priredba ker nisem prepričan da so posneli nadeljevanja, in po moje je to že prav neumno ko samo delajo remake filme iz 80-ih. Priporočam da si ogledate klasične filme o Freddyu tistim ki si ga še niste, drugače pa se lahko zgodi da so malo spremenili zgodbo. Samo upam tisti ki si ga boste ogledali da ne boste skakali do stropa jaz si ga ne bom ogledu sem že gledu klasike. ŽELIM VAM STRAŠEN OGLED!!

— Pejt
16.5. 2010 ob 11:26

ooooooo super koma cakam .::.D.D.D.D.D.D.D

— ljubitelj grozljivvkaa
17.5. 2010 ob 15:32

V svojem prejšnem komentarju tega nisem omenil: nujno si morate ogledati izvirne filme. V Sloveniji jih je izredno težko dobiti, a si jih lahko vseeno ogledate in sicer na YouTubu. Tam so vsi deli razen petke.
Veliko zabave in nočnih mor.

— Freddy
18.5. 2010 ob 5:54

Freddy Krueger je lahko samo Robert Englund

— prick
21.5. 2010 ob 21:56

O moj bog... 2 mesca po uradnem izidu? Se hecate? Resno...

Drugače pa nevem v čem je smisel tega remaka, prvi del je še zdaj čisto v redu in popolnoma gledljiv, in ta film preprosto kopira večidel originala. Ampak ga bom šel vseeno gledat.

Aja pa Freddy - pozabil si Wes Craven's New Nightmare, ki je precej boljši od 4, 5 in šestke... ter posebno dvojke. Ungh. Teh v bistvu sploh ne priporočam, razne če ste velik fan. 1, 3 in new nightmare pa so solidni... no ja, mogoče še 6. Celo Freddy's Vs. Jason je boljši od 4 in 5.

Pa pogledajte tudi Never Sleep Again, 4 (!) urni dokumentarec o NOES filmih, kako so jih snemali itd. z skoraj vso ekipo, torej z igralci, režiserji itd. Nujen ogled.

— Meh
28.5. 2010 ob 14:16

1,2, freddy's coming for you
3,4 you better lock your door
5,6 grab your crucifix
7,8, stay up late
9, 10, never sleep again

— ...
28.5. 2010 ob 15:43

Hvala Meh, ker si me spomnil na Novo nočno moro. Film je res enkraten.

— Feddy
30.5. 2010 ob 17:55

Z Freddyja, ej clovk, a nisi mal prevec navdusen nad clovesko baklo v neokusnem puloverjiu, calm down dude!:)

— Miso
1.6. 2010 ob 15:18

vsi vi ste full brez vezni

— Admiral
1.6. 2010 ob 16:10

ta grozlivka je pa D.BEST!!!!! naiibol mi ie pa itak ušeč Kellan Lutz <3 :D :D :D
jst bi drgač tut mela tako hudo rokavičko k ta Freddy !! :D :D :D

— Inchyy
2.6. 2010 ob 19:14

yeahhhh komej sem čakala na to grozljivko

— nikitita
8.6. 2010 ob 19:17

Ker bedn glas ma freddy. V originalu je biu ene 12.5x bolši.

— Amater
10.6. 2010 ob 15:47

wiiiiiiiiiiiiiiiiii
kellan lutz is os cute <3 <3 <3

— bekica
12.6. 2010 ob 11:42

mislm da so mal posral nad masko fredija, bolša je bla tista v 80 una orginal faca =)

— gašo
13.6. 2010 ob 14:37

Sam triler sm pugledu pa ,me je že strah!!!

— halo
15.6. 2010 ob 21:34

men pa tole ni nč ušeč... ta Freddy ni več stari dobri, na nek način šaljivi Freddy, ki ga je vse do zdej špilou Robert Englund... this guy just don't fit in Freddy's dress, 'nouh said

LP, Osenar

— Osenar
17.6. 2010 ob 15:25

ta film morm it gledat >.< komiii cakammm !!!!!

— tammy-chan
17.6. 2010 ob 17:49

moram gledat ta film sam takrat ko začne igrat sem na morju!!! :(:(:(:(:(:(

— ghost_girl_x_x
17.6. 2010 ob 18:10

škoda, k ne živim v tej ulici, pa škoda k Freddy ni moj sosed. argh ♥

— Maša
18.6. 2010 ob 14:52

to gremo pa mi s frendi glead 24 .wiii ^^ <3 <3 <3 looove horrors ^^arrrrrrrr <3

— tatjana-tatii:)
18.6. 2010 ob 17:11

hmmm film je dobr sam ta maska... bolša je una iz 80ih

— elvis
19.6. 2010 ob 10:17

sicer nisem neka vlka ljubiteljica grozljivk pa me je ta freedy fulllllllllllllllllllllll prevzel saj je nekaj nenavadnega!!!!! ta odasvoje žrtve pobija v sanjah je zelo coooooolllllllllll!!!!!
komaj čakam na novi del in upam da bo še bolj strašljiv ;);););););:):):):)::O:O:O:O::D:D:D:

— freedy
19.6. 2010 ob 12:07

Zakaj pride v Koper tako pozno? -.-

— Lia
20.6. 2010 ob 22:49

Waaaa! Freddy!

— Addict
21.6. 2010 ob 17:16

ooje! rada bi, da me oobie freedy croogher! on ie took sexxi, she posebee ta igrawac! oowoo! muuu.

— nowakwawiwa.
22.6. 2010 ob 15:10

Super, končno spet kakšna dobra grozljivka v kinematografih. Vsaj zdi se mi da je dobra glede na ogledane video posnetke. :D
Definitvo na spisku filmov, ki si jih moram ogledati!

— Freddy :*
24.6. 2010 ob 1:54

Kdaj bodo že nehali delati remake grozljivk. Pohlepni Hollywood. Polno knjig in stripov je uzunaj, samo požrešnemu hollywoodu je lažje ponuditi nekaj kar je že preverjeno. In freddy Krueger je lahko samo Robert Englund!

Daj film, ki je že klasika in ga vsi po svetu poznajo, dodaj še več krvi, nasilja in boljše specialne efekte in že imaš uspešnico. .

— klempo
24.6. 2010 ob 12:05

ko gledam take filme se vedno pocutim kot vedezevalec. Vsak trenutek vem kaj se bo zgodilo naprej. NIc me ne preseneti, da o kaksnem strahu niti ne govorim. Razumem ljudi ki jim je ta film usec saj se vrjetno pocutijo po njem pametnejsi kot so v resnici. Ze dolgo se ne bojim vec tega da ti nekaj skoci pred nos zraven pa se zaropota ali zaskriplje. Klise za klisejem. Zgodba ima celo en zaplet v zvezi s krugerjem ampak mislim da bi hvalo za to moral peti izvirniku. Kako se bo zakljucilo mi je blo jasno na zacetku filma. Zakljuci se tako kot vse novodobne holivudkse grozlivke. Rajsi si se enkrat pogledam blair witch ki ne rabi nikakrsnih zvocnih efektov, samo dobro igro in izvirne ideje da me prestrasi.

— miha
24.6. 2010 ob 12:47

še prvič ni biv u kinu jst ga mam že na compu
enkraten film!!!!

— jaz
24.6. 2010 ob 21:33

to pa je taprava grozlivka leta! že gledal film in je ql

— izi
25.6. 2010 ob 7:38

sam del filma sm si ogledala pa se že tresem! ampak film si bom pa mogla it ogledat ker je po moje zakon čeprau nisem ljubiteljica grozljivk!! dajte mi prosim predlagat naslove grozlivk ki jih poznate da si jih bom lahko nalovdala iz računalnika prosim

hvala

— flor hhhh
25.6. 2010 ob 9:23

dober film... vreden ogleda ;)

— Nina
25.6. 2010 ob 12:09

jaz sem si film ogledala sinoči in moram reči, da sem bila zelo razočarana. Mogoče zato, ker sem pričakovala res grozljivko v pravem pomenu besede, kar pa za ta film , po mojem mnenju, ne velja. Zelo malo je groznih prizorov, nakar se proti koncu začne zgodba razpletati v neko čudno, preveč domišljijsko in poceni pravljico. nevem, od 1 do 10 bi rekla, da si ta film zasluži samo 3 in nič več!!!!! no ja, sicer pa je pomembno, da greš v kino v dobri družbi in potem je razočaranje toliko manjše!!!
lp

— polonca
25.6. 2010 ob 12:32

waaa. fuul dobr film samo tastr obrz je biu bolši. ta ni tok grozn. ;P

— Bunny Girl
25.6. 2010 ob 14:31

Film se mi zdi zelo zanimiv in ga priporočam vsem ljudem, ki nimajo težavo s prebavo groznih in nagnusnih filmov. Film je predelava prejšnjih delov Umori na ulisi Brestov in je zelo zanimiv.
OPOZORILO:
Tistim, ki pa radi gledajo grozljivke, a jih je po njih običajno strah, NE PRIPOROČAM OGLEDA FOLMA ZVEČER OZ. PONOČI!!!!!

— superbojči
25.6. 2010 ob 18:45

mah dej no fredl....sej je drgač fuuul OK sam zdej je prou bl čudaški pa ni več tok za hece k je biu u unih tastarih filmih..!!!! <3 <3 <3 <3 <3 :D :D :D:D :D :D
PA neumn glas ma pa bl lepo faco ma prej je meu bl grdo pa še bolšo kwa je to ampak še useen ga grem gledat u pondelk k je smešn ne pa grozn..!!!

— šamončk
25.6. 2010 ob 19:19

o moj bog, skor sm se usrou k sm gledu triler!!!!! u kinu se bom pa pomoje še poscou¨!!!!!!!!!

— jani
27.6. 2010 ob 21:25

Živjo.
Jaz mam eno nevmesno vprašanje. A mogoče kdo ve kaj pomeni beseda ang. Elm oz slo. Brestov, brest. A ima to kakšno povezavo s filmom?

— nevednež*
27.6. 2010 ob 21:55

Res dobra grozljivka! Drugače jih ravno ne maram , ampak sem vseeno uživala!!
Vredno ogleda! :)

— *****
28.6. 2010 ob 11:27

film sm že gledal ampak me je blo tolk strah da ga že po pol ure nism mogu več gledat

— nik 10 let
30.6. 2010 ob 11:59

a loh še js napišm kšn komentar

— prdulja
30.6. 2010 ob 14:48

odlomek je dost bolši kot film -.-

— Manyya*
30.6. 2010 ob 15:17

Hočm it gledat ta film! ... prou fascinantno mi deluje XD

— :)
5.7. 2010 ob 19:30 zvezdica

Nekaj o Wes Crevanu, ki je leta 1984 posnel Moro v Ulici Brestov, grozljivko s katero se ne mora kosati noben film.
Wes Creaen je leta 1972 dobil idejo za celovečerec Zadnja hiša na levi. Zanj je spisal scenarij in film režiral. Ker so pri denarju hoteli privarčevati so film snemali po domovih filmske ekipe. Wes Crevan je pričakoval, da bodo njegov nizkoproračunski celovečerec vrteli v parih dvoranah in nič več. Toda film je postal prava uspešnica. Dolgo časa se je vrtel po raznih študentskih naseljih in postal obvezna literatura za vsakega oboževalca grozljivk.
Leta 1977 je bil režiser in scenarist grozljivke Opazujemo te (The hills have eyes). To je izredno dobra kanibalska grozljivka. Crevan se je na ta projekt dolgo pripravljal in tudi požel uspeh.
In prišlo je leto 1984! Leto, ko je posnel Moro v Ulici Brestov. Že prej je zasledil članke o otrocih, ki so umrli zaradi nočnih mor. Hotel je ustvariti še morilca. In ne boste verjeli. idejo je dobil pri svoji mački, ki mu je s kremplji trgala pohištvo. In rodil se je Freddy. Freddy Krueger, paranormalni morileec. Morilec, ki je žrtve ubil z rokavico s šterimi špicami. In ta rokavica je postala Freddyev zaščitni znak. In nikakor ne moremo mimo njegovega črnega humorje in drgnenja ob železo. Resnično grozljivo.
K preostalim delom More v Ulici Brestov se bom vrnil kasneje zdaj pa bom opisal še nekaj Crevnovih filmov.
Opazujemo te 2. Leta 1985 je Crevan naredil nadaljevanje svoje grozljivke iz 1977. Kasneje se je filmu javno odpovedal in priznal, da ga je posnel samo zaradi denarja. Film je res naredil po povsem drugačnem kopitu. Ampak meni je povsem všeč. Res pa je, da ni ravno biser njegove zbirke.
100.000 voltov groze. Poleg More v Ulici Brestov moja najljubša grozljivka. Vam povem moto filma? Morilca Pinkerja ubijejo na električnem stolu. to pa ga samo razjezi. Odlična grozljivka, ki na koncu vleče na komedijo.
Trilogija filmov Krik. Krik so izredno dobre grozljivke. V vseh treh delih imama morilec enako masko (masko duha) a vedno je morilec nekdo drug. Priporočam ogled.
Vrnimo se k naši ljubi Mori v Ulici Brestov. Opisal bom nadaljevanja pri katerih Wes Crevan nima prstov vmes, razen pri trojki.
Mora v Ulici Brestov 2: Freddyeva vrnitev. Zelo dobro nadaljevanje prvega filma. Freddy v tem filmu za svoje zle načrte uporabi najstnika Jesya. V dvojki je nekaj izredno nagnusnih prizorov. Res pa je, da dvojka ni v Kruegerjevm stilu. Ampak vseeno vredna ogleda.
Ker je nekatere oboževalce More v Ulici Brestov dvojka malce razočarala, se je pri trojki vrnil Wes Crevan in sicer kot scenarist in režiser. Nočna mora v Ulici Brestov 3 je zelo dobra, tako kot enka. Ampak najbolj mi je všeč konec.
Nočna mora v Ulici Brestov 4 pa je pravzaprav nadaljevanje trojke. Zato si morate najprej ogledati trojko in šele nato štirko. Dober začetek in konec. Pri koncu se boste posrali v lače. Konec j namreč izredno grozen in nagravžen.
Nočna mora v Ulici Brestov 5 si zaslži pohvalo (tako kot prejšni deli). Dober začetek in nekaj odličnih umorov.
In zdaj... zadnji film iz Nočne more v Ulivi Brestov
Freddy je mrtev: Poslednja nočna mora. Film v katerem je veliko pretiravanja, črnega humorja in nekaj nagnusnih prizorov. Film, ki nam pravzaprav razkrije še zgodovino morilca Fredya Kruegerja, še preden je ta postal pošast.
V vseh filmih je Freddya upodobil Robert Englund, ki si za svojo igro zasluži miljonico.
V ogled Vam priporočam tudi serijo Freddyeve nočne more. In definitivno si morate ogledati tudi Freddy vs. Jason. Film v katerem se Freddy spopade z Jasonom Voorheesom. Jasona Voorheesa poznamo vsi. Glavni morilec iz filmov Petek trinajsti. Tudi Petek trinajsti so grozljivke z mnogimi nadeljevanji.
Tako da... oglejte si:
-Nočno moro v Ulici Brestov (vse filme),
-Petek trinajsti (vse filme)
-Moro v Ulici Brestov (nov film).
Lepo vas pozdravljam.

1,2 Freddy is comming for you,
3,4 better lockd your door,
5,6 grab you crucifix,
7,8 stay up late
9, 10 never sleep again

— Andrej
7.7. 2010 ob 12:31

ma ta igralec Jackie Earle Hale je kr en ta ne zna bit freedy sam robert englund je lohka on

— miha
7.7. 2010 ob 15:58

Na koncu filma Kruegerja potegnejo v resnični svet in mu najprej odrežejo dlan z rokavico, nato pa mu še prerežejova vrat. A Krueger se vrne in ubija Nancyno mati.

— Ambrož
7.7. 2010 ob 21:24

Gledal film in lohk rečem da je zares solidn. Od začetka me je kr parkrat na rt vrgl poj se pa počas navadš. In na kožo pisana vloga kruegerja- Jackie Earle Haley kateri mi je bil že v Watchmenih kot Rorschach briljanten.

— JJ
11.7. 2010 ob 11:48

men je že trailer scary:)

— lechy
11.7. 2010 ob 20:08

Filem priporočam čist usem, mislim Haloo? kdo ga pa še ni gledau BDW!? mislim da res neve kaj je zamudu ane? mislim DD.. xP
pejte ga gledat Xžnj

kiisss foor all pipl*

— jožica & frenky
12.7. 2010 ob 18:11

oh god... NO, JUST ME!

— Eminem
13.7. 2010 ob 10:11

smešno!!"

— mercedes
15.7. 2010 ob 19:16

ta film grem jst glegat ti a ne hahaha

— jan
15.7. 2010 ob 20:33

kaj moraš bit za toti film kolko star?

— Kr nekdo
16.7. 2010 ob 21:51

Film je bil zakon.

Mogoče je malce čudno le to, da.. hja,da sem se nauču oponašat freddya :)

— Jaz
18.7. 2010 ob 18:25

ja sm sla gledat film pa so mi pred filmom rekl da ga priporocajo nad 16 let starosti pa spolh ni bil tok strasn k vsi tko pravjo pa sm stara 12 let

— ana
18.7. 2010 ob 19:33

Upam,da je res tok kul film,kkr vi praute,da je

— MJ (Katarina drgač)
19.7. 2010 ob 8:52

One, two
Freddy's coming after you.....
verza ki ti spanec naredita nemirna, saj ti nočeta iti iz glave. Grozljivka pač...
Prejšnih delov nisem gledala, a zakaj bi si zatiskali oči pred tem delom, ko pa je (zares dober?)? Delate mu krivico, ko govorite, češ da je premalo strašn glede na njegove predhodnike. Lahko da so bili prejšni deli bolj grozljivi, ampak pri tem pa cvikneš ne glede na vse. Sicer pa so mi bolj všeč 'psihične' grozljiuke, kjer ni krvavih prizorov in toliko nasilja, pač pa te določena misel/dejanja spodjeda od znotraj (kje so že dobri stari filmi kot so the happening, glommy sunday....). Mora ima ravno tako psihouničujočo podlago. gledalec ne ve, kdaj najstniki zares spijo, vse skupaj pa je podkrepljeno z zgodbo iz vrtca in odlično glasbo.

— phantom
21.7. 2010 ob 9:46

ammmhmm ja rada mam grozliuke srhliuke pa trilrje ampak ta je pa d.best pa me sam zanima ce se da komu (pa vem da že tm gor en upisu to sam je za en film en umor ) naštet pa upisat use umore(ne natančno čist sam kko so se zgudil) v tem filmu k je zdele u kinu ne iz ustalih!!!!

že za u naprej se vnm zahvaljujem ce bo kdo to naredu!!

<3 aja film si pa morte ugledat k je po moje najbolša grozliuka pa ne priporočam ga tistim k nemarate grozljiuk pa k vilikrat mate nočne more ter vas je potem strah!!!!!
drgač pa en grozljiu ogled in uživite

hvala!<3

— mekc/mekica beeeee
21.7. 2010 ob 9:54

pejte ga gledat!!!!

pa ne iz dvorane pridt u mokrih hlačkah

je pa po pravici i povedan zelo srhliu ko sem gledau ze ustale dele ampak glas je biu u ustalih delih bol grozen kot v temu !!

strašen ogled želim

— šaljivec
21.7. 2010 ob 13:51

Z.A.K.O.N film !!!!!!!!!!!!!!!! najbolši, pa itak so more v ulici brestov vsi filmi the best ! :)

— ml
22.7. 2010 ob 2:18

no ja... originalni filmi ''umori v ulici brestov'' so bili dosti bolj predstavljeni, grozljivi in zanjimivi. Današnji Hollywood princip filma uniči celotno zgodbo, kakor se je to pripetelo temule... Paranormal activity je bil cirka 20x bolj narjen kt pa tole....

spojlerjev nom djlal da nou kritik čez to ampak film me je razočaru

— osvajalec
25.7. 2010 ob 11:04

TA FILM IMA TELO LEPO GRAFIKO JE GROZLJIV IN SEVEDA ZAKON!!!!!

— PRIMOŽ
25.7. 2010 ob 21:39

mene že zdei strah:/:/:/:/:/

— mj
27.7. 2010 ob 20:42

ok jst k sm gledala že trailer me je blo zvečer strah...v petk na pijama partiyu bomo gledale same punce men se zdi da bo dost kričanja...pa še vi pišete take komentarje da bojo nočne more pa take...jst sam upam da ta freddy ne obstaja...hehehe

— scared_girl
31.7. 2010 ob 11:58

sem ga gledal v kinodvorani.....ful je dober.....buuuuuu od zaćetka do konca :D:D

— dddd
1.8. 2010 ob 13:04

ali lahko gleda ta film vsak,ne glede na starost?

— žiga
7.8. 2010 ob 22:08

bedn je, ne gledat..

— alalal
11.8. 2010 ob 16:30

to je res carsko ta freddy je res mora. pa kr iz banje je pršla roka

— šani
21.9. 2010 ob 16:44

uuuuaaauuuu fuul svetovn film res ni kej najači tt film je edina grozlivka kira mi je bla res fuul dobra ko sm gledala u kinu res carsko!!! :)))

— kesha
19.11. 2010 ob 7:47

ni mi ušeč

— nina
10.12. 2010 ob 16:26

Rimejk stare dobre grozljivke, ki jo je leta 1984 posnel režiser Wes Craven, je porazen. Dolgočasen. Brezvezen. Tak,ki ga lahko spustite, čeprav v življenju še niste videli nobene grozljivke. Dejstvo je, da rimejki skrunijo izvirnik. Ga popolnoma ponižajo. ato se resno sprašujem kdaj bodo čez lužo nehali delati te debilne rimejke. Okej, scena v trgovini res useka sto na uro, prav tako prvih deset minut minut filma. Ampak to ni to. Kar spomnite se kako je Freddy s svojo rokavičko trgal žrtve v prvem delu (in nadaljevanjih). Z veliko mero črnega humorja in nismo si mogli zameriti, če smo se kdaj nasmehnili. No, čisto tako kot se za grozljivko spodobi. Zdaj pa le klanje in potoki krvi, ki bodo zaslepili le najstnike, ki ne vedo, da se bile prave grozljivke posnete pred tridesetimi leti ali več.

— anže grčar
27.12. 2010 ob 21:57

ful cool film

— thecomputernurd01
22.3. 2011 ob 15:05

ena dve ne zaspi freddy prihaja pote

— nancy
22.3. 2011 ob 15:09

kozli ste

— nancy
25.3. 2011 ob 17:56

Končno! Mora v ulici brestov! Freddy Kruger, ubijanje, more najstnikov in še kaj bi se našlo v tem briljantnem filmu. Wes Crevan ima veliko občutka za take filme. V Noči čarovnic, ki je prav tako odličen film, se Michael Mayers se pojavlja z nožem v resnici, medtem ko Freddy Kruger ubija in ustrahuje v sanjah, v Petku trinajstem, pa je vse čisto drugače. Če to ni dobra grozljivka ni nobena!

— leloo
22.7. 2016 ob 16:29

Freddy krueger je moj najveci idol. Zdaj ne bom razlagal o njemu saj ze veste v prejsnjih komentarjih. Priporocam ogled je srhljiv in zanimiv
caw

— neznanec
26.3. 2020 ob 11:24

tooo fredy krueger to je top film ker js lohk spim dolg če hočm

— big foot mtka

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.