Kolosej
Film distribucije Continental Film

Moja neprava žena

romantična komedija
Včasih potrebuješ ženo, da dobiš žensko.
Podnapisi
Na sporedu od: 10.2.2011, Kolosej Ljubljana
24.2.2011, Kolosej DeLuxe Kranj
1h 56min / 116min
Leto: 2011
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Allan Loeb in Timothy Dowling po filmu I. A. L. Diamonda in igri Aba Burrowsa, osnovani na igri Pierra Barilleta in Jean-Pierra Grédyja
Režija: Dennis Dugan
Režiser komedij Gasilca pred oltarjem in Odrasli prikazuje zabavno zgodbo plastičnega kirurga Dannyja, ki z lažjo o nesrečnem zakonu osvaja nove ženske. Ko vendarle spozna dekle svojih sanj, ga je sram priznati resnico, zato si izmisli izgovor o skorajšnji ločitvi. Za večjo prepričljivost zaprosi sodelavko Katherine, da bi igrala njegovo namišljeno (kmalu bivšo) ženo. A ker ima laž kratke noge, se Danny znajde v neobvladljivem kaosu laži in prevar.

V moji nepravi ženo lepotni kirurg ljubimka s precej mlajšo učiteljico in svojo zvesto pomočnico prosi, naj se izdaja za njegovo ženo, od katere naj bi se v kratkem ločil. S tem naj bi prikril nepremišljeno laž. Ker ima laž kratke noge, se v zadevo vpleteta še asistentkina otroka. Vsi skupaj se za konec tedna odpravijo na Havaje in to potovanje jim bo za vedno spremenilo življenje.

V ospredju Moje neprave žene je povprečnež, ki mu laž uide iz rok. "Na začetku filma bi se moral moj lik, Danny, poročiti, vendar ostane sam z zlomljenim srcem," pravi Adam Sandler.  "Ravno tiste noči, ko se to zgodi, ima čisto slučajno na roki prstan in mlada dama je prijazna do njega, ker misli, da je poročen in neškodljiv in ne bo poskušal istega kot vsi ostali moški. Tako se mu utrne zamisel." 

V prstanu odkrije način, da ne bo nikoli več imel zlomljenega srca: dame so prepričane, da je nedosegljiv, in ker ni nobenih obveznosti, nihče ne prizadet – še posebej ne Danny. Ko pa spozna Palmer (Brooklyn Decker), svoje sanjsko dekle, jih zaradi svojih laži dobi po buči – tudi ona misli, da je poročen. Namesto da bi ji povedal resnico, se odloči splesti še bolj zapleteno mrežo. Izmisli si ženo – ki naj bi jo igrala njegova asistentka Katherine (Jennifer Aniston) – od katere bo lahko dobil lažno ločitev in si s tem odprl pot do Palmer.

Kako se lahko mati samohranilka, kot je Katherine, ki se prebija skozi življenje in skrbi za otroka, zaplete v Dannyjevo nezaslišano spletko?  "Utrudil jo je," pravi Anistonova. "Misli, da mu mora pomagati, da se bo izmotal iz mreže laži, čeprav jih ne odobrava. Ko se sama znajde sredi te mreže, jo vidite razmišljati: Kako sem se lahko zapletla v tole?"

Vendar mu vseeno pomaga, ker imata Danny in Katherine čisto poseben odnos. "Skupaj delata in se krasno razumeta – njej se on zdi zabaven in on jo ima očitno rad. Čeprav laže vsem po vrsti, njej vedno pove resnico. Samo ona ve, kakšen je v resnici," pravi Anistonova.  "Ne more si pomagati, da ji ne bi bil všeč, čeprav misli, da se obnaša kot svinja." Ko jo prepriča, da se bo nehal igračkati s prstanom in se bo ustalil s Palmer, stori tisto, kar bi storil vsak prijatelj in mu pomaga.

A to je šele začetek – ko se Danny in Katherine trudita dohajati prevaro, laž postaja vse bolj napihnjena. "Vsaka laž ima učinek domine," pravi režiser Dennis Dugan. 

Še preden se Katherine zave, se z otrokoma, Maggie in Michaelom, zaplete v mrežo  laži – še posebej, ko Michael odkrije, kako jo zagosti Dannyju. Danny se, čeprav čisto točno ne ve, kako, znajde na poti na Havaje s svojo lažno ženo, lažnima otroka, pravim bratrancem (ki igra lažnega fanta lažne žene) – in vsi se trudijo prepričati Palmer, da je Danny fant od fare.

Dannyjem objekt poželenja resnično lahko očara vsakogar – učiteljico Palmer Dodge. Igra jo Brooklyn Decker, za katero je Moja neprava bivša filmski prvenec.  Lani je bila v kopalkah na naslovnici  revije Sports Illustrated in ni težko videti, zakaj se zanjo ogreje moški, kot je Danny. Je pač zabavna in očarljiva, jasno.  "Palmer je res prijazno dekle, naivna, sočutna in požrtvovalna učiteljica matematike. Zaljubi se v Dannyja in on se odloči, da je ona morda prava zanj. S pomočjo številnih laži jo skuša prepričati, da je čisto v redu dečko,« razloži Brooklyn.

Na Havajih se kup laži še veča, ko Katherine sreča svojo sovražnico-prijateljico (Nicole Kidman). Zato začne lagati še sama in sicer, da je Danny njen mož.  Kidmanova priznava, da ni komičarka, "zato je to zame resnično nenavadna vloga." A le malokateri igralec lahko zavrne Sandlerja, če ga ta pokliče in mu ponudi vlogo. "Poklical me je in rekel: Glej, imam tale res odbit lik. Bi ga hotela igrati? Njegovi filmi so mi bili vedno všeč in pred dvajsetimi leti sem z njim sodelovala pri Saturday Night Live. Zdel se mi je krasno in lepo se mi je zdelo, da me je prosil za sodelovanje. Rada snemam komedije, čeprav mi jih prav pogosto ne ponudijo."

O igralcih

Adam Sandler (Danny Maccabee): njegovi filmi so prislužili skoraj tri milijarde dolarjev. Med njegovimi uspešnicami so Odrasli, Zgodbe za lahko noč, Gasilca pred oltarjem, Špangleščina, 50 prvih poljubov, Očka po sili, Bes pod kontrolo, Zaporniško dvorišče, Funny People, Reign Over Me, Klik, Punch-Drunk Love.

Pet sezon je nastopal v Saturday Night Live.

V okviru njegove produkcijske hiše Happy Madison so posneli filme Klik, Hišna zajčica, Manin sinko, Očka po sili, Vroča bejba, Vražji Nicky, Žival, Opazovalci s klopi, Deuce Bigalow, Deuce Bigalow: evropski žigolo, Dickie Roberts: Former Child Star, Strange Wilderness, Paul Blart: Mall Cop, Happy Gilmore,

Billy Madison, Grandma’s Boy, Joe Dirt, The Master of Disguise. 

Sandlerjevi komični albumi so prav tako uspešni. Vsega skupaj so prodali 6 milijonov izvodov.

Jennifer Aniston (Katherine) je zaslovela s serijo Prijatelji. Posnela je filme  Lovec na glave, Mu pač ni do tebe, Šušlja se, Ljubezen se zgodi, Marley & jaz, Greva narazen, Želim si te, Friends With Money, In prišla je Polly, Mogočni Bruce, The Good Girl,  Rock Star, She’s The One, Picture Perfect, Til There Was You, Office Space, Dreams For An Insomniac.

Nicole Kidman (Devlin) je posnela filme Nevarno morje,  Ure do večnosti (zlati globus in oskar), Moulin Rouge (zlati globus), V objemu čarovnice, Vsiljivci, Vesele nogice, Prevajalka, Zloba, Oddaljena obzorja, Človeški madež, Mirovnik, Ženska za umret (zlati globus), Hladni vrh, Portret dame, Batman za vse čase, Birth, Billy Bathgate,Rabbit Hole, Trespass, Margot at the Wedding,  Fur: An Imaginary Portrait of Diane Arbus  Avstralija, Dogville, Eyes Wide Shut, Dnevi grmenja.

O režiserju

Dennis Dugan je režiral filme Odrasli, Happy Gilmore, Očka po sili, Zohan je zakon, Gasilca pred oltarjem, Opazovalci s klopi, Državna varnost,  Saving Silverman, Ninja z Beverly Hillsa, Jack and Jill.

Režiral je epizode številnih serij, med drugim Newyorška policija, Delo na črno, Raztresena Ally in televizijske filme Columbo: Butterfly Shades of Gray in The Shaggy Dog.

Kariero je začel kot igralec v serijah Richie Brockelman, Private Eye, M*A*S*H, Columbo, Rockfordovi dosjeji, Fantje s Hill Streeta.  Imel je tudi manjše vloge v filmih Gasilca pred oltarjem, Parenthood, She’s Having a Baby, Can’t Buy Me Love in The Howling.

Komentarji

2.1. 2011 ob 23:04

hudddd

— bojana
17.1. 2011 ob 13:47

hud more bit :P

— pegica :P <3
31.1. 2011 ob 19:07

Pičke so take v totem filmi da se mi še zaj sanja o njih =) Res idite pogledat ko prie vun nebo vam žav :) Jaz sn ga že gledo v Singapurju !!!

— Franc plemeniti
10.2. 2011 ob 15:06

kok časa to traja?

— jz
11.2. 2011 ob 19:06

noro huda romantična komedija...ful za smejat pa tud mal za jokat...vsakdo bi si želel doživet tako romantično pravljico =)
pejte si pogledat!!

— petrca
12.2. 2011 ob 9:48

ej folk zakon film, se splaca gledat :)

— jure
12.2. 2011 ob 12:39

Odlična komedija, vredna vsakega centa!

— rade
12.2. 2011 ob 14:08

ful bedno

— loki
12.2. 2011 ob 22:32

zakon nujno treba gledat tale igrauc je legenda.poglejte si tut Odrasli če še niste(najdete na partisu)tut taka komedija da dol padeš.

— jzst
12.2. 2011 ob 22:39

116 min, piše

— kiki
13.2. 2011 ob 11:33

Mene bi bolj zanimali komentarji o filmu ne o pičkah, ki nastopajo... Bi mi lahko ljudje, ki so ga že gledali, povedali odkrito mnenje... Pa useeno malo več kot huddddd...
Hvala

— flute
13.2. 2011 ob 12:25

carskooooo!!!!!

— lily
13.2. 2011 ob 12:43

najaća komedija ever....

— dea
13.2. 2011 ob 14:08

Zelo dober film, vreden ogleda!!!! ..priporočam

— biba
13.2. 2011 ob 14:14

cool

— becky
13.2. 2011 ob 14:17

Resnično po dolgem času en dober film, da se mu lahko od srca nasmejiš. :) Priporočam!

— Anja
15.2. 2011 ob 6:09

super film.....komedija...po dolgem času, ki te pritegne..kup zapletov, čeprav je konec tipično ameriški..

— rokson
15.2. 2011 ob 14:50

Luštna romantična komedija, kjer na smeh niso pozabili - super! Priporočam ogled.

— Ana
16.2. 2011 ob 11:54

super komedija...ful za nasmejat...

— alja
16.2. 2011 ob 18:32

ooo hudo u petk grem gledat

— Somrak lover
18.2. 2011 ob 17:33

film je res zakon!!!!!!!!!!!!! čeprou ga nism še gledau :)

— peter
19.2. 2011 ob 10:46

looks very promising!!

— zr
19.2. 2011 ob 13:00

Res odličen film !!! .. Tudi jaz ga priporočam

— kiki
19.2. 2011 ob 21:14

HM LE KAKO SE KONČA

— glejte Srbski filn ne pa to
21.2. 2011 ob 7:37

Na začetku sem dvomil v ta film... Na koncu pa mi ni bilo žal :D

Se splača pogledat! LP

— andraž
21.2. 2011 ob 8:13

Se strinjam po dolgem času res dobra komedija, ki se ji nasmejiš od srca. S fantom sva bila oba zelo navdušena nad filmom. Ne bo vam žal če si jo boste pogledali.

— Tina
21.2. 2011 ob 11:53

romantičen film ... fool je QL

— loly
21.2. 2011 ob 16:00

Dec je zakompliciru do amena, ha, ha ! Za crknt od smeha ! Pejte gledat, nou vam žou!

— perči
22.2. 2011 ob 20:31

1A. (Y)

— JeRnEj
23.2. 2011 ob 8:26

Zelo smešna komedija, zabavna in polna zanimivih zapletov... Vsi v dvorani smo se smejal kot zmešani... pojdite pogledat če se želite sprostiti in nasmejati!!!

— Anja
23.2. 2011 ob 9:41

Meni je bil film zelo všeč, če ravno je romantična komedija, ni neke pretirane romantike kot sem sprva pričakovala ampak je ful smešn. Res je vreden ogleda!

— Petra
24.2. 2011 ob 18:50

OBVEZNO gledat! film je na trenutni ''Iiiii'', na trenutke '' Hahahahaha'' in še in še. ;)
zakon film, vreden ogleda, jaz bi ga šla še gledat! :))

— nika
24.2. 2011 ob 18:55

pa še to! če kdo ve kje točno je ta hotel & prostor itd. naj mi prosim pove na NAmetaj@gmail.com .. hvala! :$

— nika
24.2. 2011 ob 19:20

na začetku ne obljublja dosti, ampak pol pa se nizajo smešne scene ena za drugo. huda komedija, odlični igralci.

— kitty
24.2. 2011 ob 21:59

Film priporočam vsem, ki ne vedo, kaj je dober film.

— inšpektor
25.2. 2011 ob 11:39

narežu sm se tok k že doug ne..souze so mi tekle v potokih.Nekateri odlomki so tako smešni da sem se tako režal da me je cela dvorana gledala tako da zelo priporačam ogled filma.

— Gregor
25.2. 2011 ob 15:20

Film mi je biu resno ušeč ;D ful je dobr :)
smeješ se lahko skos xD

— tami ;*
26.2. 2011 ob 18:54

Super komedija! Priporočam ogled vsakemu ki se rad nasmeji dobrim šalam!
J.Aniston spet blesti.... A.Sandler pa kot vedno smešen =)
Uživajte ob gledanju!!

— Arci
28.2. 2011 ob 1:30

dober film za nasmejati
se vam splača it pogledati
sploh če imate radi komedije
z malo romantike ;)

— dj
28.2. 2011 ob 22:03

1A

— JeRnEj
1.3. 2011 ob 17:28

film je brezezen brezveze tratite čas za tako brezvezno "komedijo"....v gleunem bedaa...xD

— malipimpek
4.3. 2011 ob 17:31

Meni se je filem zdel fenomenalen. Res je dober, nasmeješ se do solz. Dejansko traja zelo dolgo, ampak je čez celo zgodbo napet & zanimiv, zato to ni ovira. Milim da si filem morate ogledati !!!

— Iva
7.3. 2011 ob 15:16

res dobr film viden z res lepo osebo :P

— JJB
8.3. 2011 ob 18:56

Super film, sem se po dooolgem času spet nasmejala =))

— Nusha
10.3. 2011 ob 8:48

Dobr film.....se nasmeješ :))

— darja
16.3. 2011 ob 16:35

ena boljših komedij v zadnjem času !!!!!!!! še enkrat bi ga šla pogledat;)

— vanja
19.3. 2011 ob 18:19

very good film buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuut i didn t see yet!!!!!!!!!!

— houssem
20.3. 2011 ob 9:05

H A H A H A H A !

— :)
21.3. 2011 ob 17:31

S prijateljico greva v nedeljo gledati film (upam, da še bo do tačas ;)). Komaj čakam, resnično me zanima, saj moje prijateljice pravijo, da tako dobrega filma že dolgo niso gledale, da so se resnično nasmejale, in da predvsem - film ne bi bil takšen kot je brez teh igralcev. =) Komaj čakam, v glavnem.

— Nika
24.4. 2011 ob 0:26

super fim vreden ogleda:):)

— shery
1.5. 2011 ob 23:46

Men eden izmed boljših filmou! :)

— zii
7.2. 2012 ob 19:30

Najbol film na svetu morte vidt!!!!

— NAJAĆI
10.3. 2012 ob 19:19

Moj najljubši film! Res je krasen! Oglejte si ga! Nujno!

— Neprava žena
4.2. 2013 ob 16:01

Film je res krasen Jennifer Aniston je pa res zablestela! Res vreden ogleda! ocena
1/10=10

— naja
14.2. 2015 ob 21:29

kul fil, ni ga boljšega kot Adam Sandler, Jennifer Aniston in povrhu še NICOLE KIDMAN! najboljši film in najboljši igralci.

— Filemčarka

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.