Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Moj sin

My son
triler
Podnapisi
Na sporedu od: 11.11.2021, Kolosej Ljubljana
1h 35min / 95min
Leto: 2021
Država: Anglija
Jezik: angleščina
Scenarij: Christian Carion, Laure Irrman
Edmond Murray prejme klic od bivše žene, da je njun sin izginil. Njun 7-letni sin izgine iz kampa. Kmalu postane jasno, da je bil ugrabljen.

Novembra v kinematografe prihaja kriminalna drama z naslovom Moj sin, ki razkriva zgodbo o ugrabljenem dečku, a obenem glavnemu igralcu in gledalcem ob istem času razkriva skrivnost. Gre namreč za prelomni filmski dosežek, saj glavni igralec James McAvoy med snemanjem ni imel na voljo scenarija, temveč je, tako kot gledalci, odkrival skrivnost sproti.

»Deležen sem bil izkušnje, ki drugim igralcem ni dana. Upam, da bomo gledalcem ponudili nekaj oprijemljivega, česar se bodo lahko oklepali, ko se bo triler razpletal,« je povedal igralec McAvoy.

Kriminalno dramo je režiral Christian Carion, ki je skupaj z Laure Irrmann tudi napisal scenarij. V glavnih vlogah poleg McAvoyja zaigrajo še Claire Foy, Tom Cullen, Gary Lewis in Max Wilson.

Po več letih, ko je kariero postavljal pred svojo družino, se Edmond Murray (James McAvoy) znajde v propadlem zakonu in z odtujenim sinom. Med potovanjem prejme klic nekdanje žene Joan (Claire Foy), ki mu v solzah sporoči, da je njun sedemletni sin med taborom izginil. Kmalu postane jasno, da so otroka ugrabili. Ker se oblasti ne poglobijo v primer, je Edmond prisiljen vzeti stvari v svoje roke. Zaradi občutka krivde, ker je svojo družino zanemarjal, je odločen, da bo storil vse, da najde sina – in odkril skrivnost njegovega izginotja.

ZANIMIVOSTI:

  • Gre za remake istoimenskega francoskega filma iz leta 2017, ki ga je prav tako režiral in zanj napisal scenarij Christian Carion.
  • Igralcu Jamesu McAvoyju med snemanjem niso dali scenarija ali dialogov, zato je moral improvizirati. Skupaj z gledalci tako istočasno odkriva skrivnosti izginotja svojega sina.


Komentarji

1.11. 2022 ob 9:03

Dober film, McCavoy ni ravno moj najljubši igralec, a me je prepričal. Da je glasba pomemben element v filmu, se občuti. Malce me moti, da je veliko kadrov posnetih v temi.

— Magda

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.