Kolosej
Film distribucije Goethe-Institut Ljubljana

Moj oče in moj sin

My Father and My Son
komična drama
Podnapisi
Na sporedu od: 9.5.2008, Kino Komuna
1h 48min / 108min
Leto: 2005
Država: Turčija
Jezik: turščina
Scenarij: Cagan Irmak
Režija: Cagan Irmak
Sadik je uporniški mladostnik, ki je bil kot študent na univerzi politično aktiven in je v sedemdesetih letih postal levičarski novinar, kljub temu, da si je njegov oče želel, da bi postal kmet na družinski farmi v neki egejski vasi. Ob jutranjem svitu 12. septembra 1980, ko se v deželi zgodi državni udar, ne more priti do bolnišnice ali zdravnika in njegova žena umre ob rojstvu njunega edinega otroka Deniza. Po dolgem času jetništva se Sadik s svojim osemletnim sinom Denizom vrne v vas, vedoč da bo z očetom Huseyinom težko razčistiti določene stvari.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.