Kolosej
Juliette Binoche igra uspešno profesorico v srednjih letih, ki se ujame v svet družbenih omrežij, kjer je meja med lažmi, sanjami in resnicnostjo popolnoma zabrisana. Claire Millaud je privlacna profesorica pri petdesetih letih in mati dveh otrok. Njeno razmerje z mlajšim fotografom Ludom je vse prej kot idealno, zato se odloci, da bo za njim vohunila. Na družbenem omrežju si ustvari lažni profil in postane Clara, mlado in lepo štiriindvajsetletno dekle. Ludov prijatelj Alex se nemudoma zaljubi vanjo in jo želi spoznati, a si Claire vedno izmisli nove izgovore, da bi ga obdržala na razdalji. Njena služba in otroka se postopoma vse bolj umikajo v ozadje, medtem ko se predaja skušnjavam vzporednega sveta. A le dokler se oba svetova dokoncno ne prepleteta, nastali spor pa zacne ogrožati življenje, kakršno je poznala do tedaj. "Claire je nekakšna 'antijunakinja', zapletena in protislovna obenem. Njena tragicna razsežnost je zato obarvana z unicujoco krivdo. Vendar ponižanje in bridkost premaga z uresnicevanjem svoje življenjske sile skozi drugo, izmišljeno žensko. Recimo, da je obupana oseba, deloma žrtev današnje družbe. Vsekakor pa obcutek, da nekomu nisi vec 'prvi' ali da si zavrnjen, z drugimi besedami zavest o toku casa, ki nas lahko odrine na stranski tir, ni omejen na ženske. Univerzalen je …" (Safy Nebbou

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.