Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Moj lažni mož

romantična komedija
Podnapisi
Na sporedu od: 10.5.2018, Kolosej Ljubljana
1h 52min / 112min
Leto: 2018
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Leslie Dixon, Bob Fisher
Razvajeni bogati lastnik jahte pade z ladje in postane po izgubi spomina tarča svoje nekdanje delavke. Leonardo, sebični bogati plejboj pade z jahte in se zbudi v bolnišnici z izgubo spomina. Ko njegova nekdanja delavka izve za nesrečo, se mu odloči maščevati in ga prepriča, da je njen mož. Kot materi samohranilki s tremi otroki bi ji pomoč okoli hiše vsekakor prav prišla. Kmalu bo ta bogataš delal, česar ni nikoli prej. Čeprav mu bo sprva težko, se bo Leo na koncu le prilagodil in vzljubil svoje "novo" življenje.

Ena od najbolj slovitih romanc z velikih platen (Overboard; pri nas prevedena kot Padec v vodo, z resničnim parom Goldie Hawn in Kurtom Russellom v glavnih vlogah) je v novi inačici postavljena na glavo, poleg tega pa prvič na platnih skupaj predstavlja dva velikana komedije, Eugenia Derbeza in Anno Faris.

Leonardo Montenegro prihaja iz ene nebogatejših mehiških družin in ima vse, kar mu poželi srce – je pravi razvajeni bogatunski plejboj, poosebljenje razkošnega in razsipnega življenja; pozna le užitek in ni nobenega dela. Medtem je Kate Sullivan tipična mati samohranilka iz delavskega razreda, ki kroti kup otrok in gara v kar nekaj službah, hkrati pa študira za negovalko. In teh dvoje življenj se neizogibno križa, ko Kate najamejo, da jutro po še eni razkošni zabavi na Leovi glamurozni jahti počisti bleščic polno nesnago. A ko Kate noče ugoditi Leovim ukazom, naj mu prinese kaj za pod zob, jo odpusti in ji niti ne plača – kar sproži vrsto verižnih dogodkov, ki bodo spremenili tako njeno kot njegovo življenje.

Leo naj bi se na ukaz družine vrnil domov v Mehiko, a pred tem ne preneha z žuranjem na jahti. Posledica je hud maček, zaradi katerega sredi noči s krova nerodno pade v vodo. Najdejo ga, kako zgubljen tava po ulicah Oregona in se ne spominja ničesar; pošljejo ga v bližnjo bolnišnico, da bi okreval. O njegovi zgodbi poročajo pri poročilih lokalne TV postaje in Katina bistroumna šefinja Theresa (Eva Longoria) vidi sijajno priložnost, kako pomagati finančno obnemogli prijateljici: pretvarja naj se, da je Leova soproga… samo za nekaj časa.

Oboroženi s popolnim poročnim listom in iskrenim nasmehom Kate nakana uspe bolje, kot bi si kdaj upala predstavljati. Po nekaj težavnih začetkih in kopici nerazložljivih otiščancev Leo, nekoč neobzirni plejboj brez pravega cilja, v trenutku postane zadovoljen očka delavske družine s tremi otroki. A četudi se lepo prilagodi la vida-ne-toliko-loca življenju, je zgolj vprašanje časa, kdaj bosta Leova družina ali pa njegov spomin dojela resnico. Bo laži uspelo obdržati skupaj to novo ljubezen? Včasih je treba pač lagati čez mero, da to ugotoviš…

Igrajo priljubljeni mehiški filmski in TV zvezdnik Eugenio Derbez (Instructions Not Included, Kako biti latino ljubimec) v vlogi Lea, Anna Faris (Hišna zajčica, humoristična nanizanka Mamica) kot Kate in Eva Longoria (nadaljevanka Razočarane gospodinje) kot Theresa. Rob Greenberg (humoristična nanizanka Kako sem spoznal vajino mamo) in Bob Fisher (Lovci na družice) sta skupaj režirala po lastnem scenariju, ki sta ga spisala na podlagi filma iz leta 1987 (po scenariju Leslie Dixon). Producirala sta Ben Odell in Derbez.

Izza kamer so sodelovali še direktor fotografije Michael Barrett, scenograf Brent Thomas, z emmyjem nagrajeni montažer Lee Haxall in kostumografinja Karin Nosella. Glasbo je zložil Lyle Workman.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.