Kolosej
Film distribucije Razno

Moč tišine: Zgodba o Bracu

biografija
Cena vstopnice za posebni filmski dogodek, 4. 12. 2018, je 8,30 EUR.
Podnapisi
Na sporedu od: 4.12.2017, Kolosej Ljubljana
54min / 54min
Leto: 2016
Država: Hrvaška, Izrael
Jezik: angleščina
Scenarij: Dominik Sedlar, Barry S. Morrow
Režija: Jakov Sedlar
Film prikazuje življenjsko zgodbo Braca, njegovo poslanstvo in probleme današnje odtujene družbe v času interneta in nasilja, ki pozablja gledati okoli sebe, svet, drug drugega. Skrivamo se za elektronskim zidom in ustvarjamo vtis, da smo srečni. Vendar smo v tisočih letih evolucije še vedno na začetku razumevanja tega, zakaj smo, kdo smo in kaj je čista sreča. Skrivnost Braca nam morda omogoča, da se vrnemo na začetek sveta, našega obstoja na tem planetu.

Na Kolosejeva kinoplatna prihaja film Moč tišine, v katerem hrvaški režiser Jakov Sedlar predstavlja Josipa Grbavca, ki je ljudem bolj poznan pod imenom Braco. Spremljajo ga številna pričevanja, da je številnim samo s pogledom opazno izboljšal splošno počutje in nekatere celo ozdravil različnih bolezni, tudi kroničnih.

Danes potrebujemo človeka, kot je Braco. Potrebujemo nekoga, ki nas bo spomnil na našo človečnost. Nekoga, ki nam bo pomagal, da bomo ponovno zaživeli v sožitju z naravo in jo cenili, saj smo vsi del tega. Braco je tukaj za vse ljudi  od leta 1995. Namen njegovega dela je pomagati ljudem, izboljšati življenje posameznika, njegovo zdravje in duhovno počutje. Stik, ki ga vzpostavi Braco z ljudmi na srečanjih, je postal legendaren.

Mnogi po srečanju z njegovim pogledom pravijo, da njihovo srce napolnijo notranji mir, občutek ljubezni, varnosti – nedosegljiva iskrica prave sreče. Nekateri ga imenujejo »nov začetek«, rojstvo jasnega razumevanja smisla življenja. Braco je gostoval v številnih evropskih državah, tudi v Rusiji in Izraelu, v ZDA in Avstraliji, na Japonskem, na Baliju, ... Njegova priljubljenost v svetu hitro raste.

Film prikazuje življenjsko zgodbo Braca, njegovo poslanstvo in probleme današnje odtujene družbe v času interneta in nasilja, ki pozablja gledati okoli sebe, svet, drug drugega. Skrivamo se za elektronskim zidom in ustvarjamo vtis, da smo srečni. Vendar smo v tisočih letih evolucije še vedno na začetku razumevanja tega, zakaj smo, kdo smo in kaj je čista sreča. Skrivnost Braca nam morda omogoča, da se vrnemo na začetek sveta, našega obstoja na tem planetu.Komentarji

5.12. 2017 ob 16:43

Najboljsi film na svetu do sedaj!Zelo mocen energetski film ,poln svetlobe in ljubezni!Hvala Braco!

— Simona

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.