Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Mladi, lepi in zadeti

romantična komedija
Iz dežele v veliko mesto.
Na sporedu od: 20.1.2005, Kolosej Ljubljana
1h 32min / 92min
Leto: 2004
Scenarij: Matthias van Khache, Mareva Galanter, Richard Bohringer, Ticky Holgado
Režija: Igor Sekulić
Podeželski fant Maurice se iščoč izgubljeno simpatije prvič v življenju odpravi v Pariz, kjer pa s svojo preprostostjo hitro najde nove prijatelje, ki mu pojasnijo pravila preživetja v velikem mestu. Naslednji korak so seveda neskončne zabave, toda je to res pravi recept za osvojitev srca ljubljene osebe?
Mladi in dobrosrčni Maurice (Matthias van Khache) živi in dela na kmetiji na jugu Francije. V šolo ne hodi več, saj mora skrbeti za svojo revno mamo, življenje pa mu še dodatno greni zahtevni šef (Richard Bohringer). Nekega dne v bližnje mestece prispe lepa in vedno urejena Penelope (Mareva Galanter), v katero se Maurice zaljubi na prvi pogled. Prav tako hitro pa jo tudi izgubi, ko mora mladenka zaradi rasističnega obnašanja svojega fanta pobegniti. Maurice se odloči, da bo sledil svoji ljubezni, na poti proti Parizu pa se mu pridruži še nekoliko čudaški prijatelj Benoit (Harvé Lassince). A čeprav se zdi, da naivna fanta ne bosta kos novim razmeram, v mestu hitro najdeta prijatelje in se naselita pri večnem študentu Philippu in njegovemu sostanovalcu Samiru, ki v svoji sobi goji prav posebno vrsto trave. Pričnejo se dolge noči, polne zabav, seksa in seznanjanja s številnimi opojnimi substancami. Toda je to res edina pot za vstop v svet oboževanih in osvojitev Penelopinega srca?

Režiserja Igor Sekulic in Jean-Marie Poire sta prvič združila moči pri filmu Operation Corned Beef leta 1991, od takrat pa je Sekulic kot pomočnik, sodeloval pri vseh Poirejevih filmih, izmed katerih je še poseben uspeh doživela malce bizarna komična trilogija Obiskovalci. V Mladih, lepih in zadetih je eno svojih zadnjih vlog odigral tudi, zaradi raka v začetku leta 2004 preminuli, Ticky Holgado, ki smo ga v naših kinih lahko videli v filmih Zapri gobec in Amelie, v svoji burni karieri pa je bil tudi osebni tajnik pevskih legend Clauda Francoisa in Johnnyja Hallydaya.

Komentarji

3.1. 2005 ob 14:31

Zakaj pride film v Maribor kasneje ??v Ljubljano in Celje pa prej ? -- Mislim da nebi smeli delat razlik -- lp

— Nejc
5.1. 2005 ob 18:40

ojla ej ta film je tolk bedn ta to ni res ej kr neki ajde uživi

— sasa
11.1. 2005 ob 18:06

kr neki bo ta film grem stavt hahaha

— nuska
11.1. 2005 ob 18:08

a tinejc ves kaj ni fer d mate vi karte se zmer po 900 mi pa ze za kos 100 ave

— nuska
18.1. 2005 ob 13:01

ta film bo hud!že naslov use pove!=)

— girl
22.1. 2005 ob 15:07

to je zlo hud film in bi ga šla še velikrat gledat

— nika
23.1. 2005 ob 14:24

Ce bi radi uzivali v dobri komediji vsekakor priporocam!

— Damjan
25.1. 2005 ob 17:32

NISM GA ŠE ŠLA GLEDAT AMPAK VEM DA BO FUL HUD PO NASLOVU ŽE VSE ZVEŠ

— NIKA
27.1. 2005 ob 9:02

kaj? po naslovu že vse veš, kaki bo film? LOL

— poison
27.1. 2005 ob 19:58

FREDY MILER GRE V LJUBLJANO. Les Gaous, po slovensko Mladi, lepi in zadeti, teče hitro. Hitreje od Matrice in prav vseh hollywoodskih akcijskih filmov. Tu ni časa za mašila, za sončne zahode in za filozofijo. To je čisti adrenalin, ekspresni rezi, hitri preskoki in dinamični prehodi. To je obračun s klišeji, to so prizori, ki jih ne boste našli nikjer drugje. Lepo vas prosim, le kje boste našli invalida brez nog, ki se okoli podi z rolko, le kje bo mačka poletela iz stanovanja naravnost v kontejner in le kje bo osel z nabreklim tičem naskočil samico. Okej, zgodba o kmečkem mladeniču (Matthias Van Khache), članu lokalne glasbene skupine, ki jo poleg njega sestavlja še njegov najboljši prijatelj (Harve Lassince), s katerim jo mahneta v Pariz, da bi ujela slavo, resda nima ne repa, kaj šele glave in kakšnega globljega pomena. Toda to sploh ni važno, saj gre za multipraktik, za divjo centrifugo tisočerih stranskih likov, ki tako ali drugače spremljajo naša junaka. Naša Fredyja Milerja, ki ju namesto v Ljubljano pač mahneta v Pariz. V velemesto na kvadrat, kjer ju čaka njun prijatelj z dežele, kvazi študent medicine in kjer jima sledi tudi njun šef s farme, ki sta mu razbila avtomobil. To je čistokrvna francoska komedija, ki povoha Louisa De Funesa, Stana&Olija in nič manj učinkovito lanskoletno komedijo Jajca na verigi. Zares energičen, dinamičen in vseskozi zabaven tobogan, ki ne počaka niti za sekundo. Ki teče, skače, se kobaca, divja, dela prevale in dirka. Kljub temu, da gre v bistvu za dramo o kmetu, o Matjažu Javšniku iz serije Čokoladne sanje, ki pač ugotovi, da se najbolje počuti samo doma na kmetiji. Med osli, ki jim pomaga pri erekciji.

— iztok gartner
29.1. 2005 ob 14:31

ej film je res hud pejte ga gledat

— ?
29.1. 2005 ob 18:15

kr en film

— belez
29.1. 2005 ob 18:59

Hud film... sou sm brez prcakvanj, k sploh nism vedu za kaj se gre, in sem biu prijetno presenecn... film vredn ogleda.

— Lovee
12.2. 2005 ob 14:58

film j etak brezvezn.škoda dnara res.mi smo šli na sredini filma kr vn...res beda.pa še v francoskem jeziku je .joj ne ga it glejat res...

— tina
30.3. 2005 ob 12:51

alo folk! mislim to je eden najboljših filmov kaj sn jih v živlenju vidla tak da... morte si ga oglejat ker je res zakon!!!ajde...zaj pa hitro spored v roke in pogledat kdaj je ta film na sporedu pa hitro vsi v kino!!! ajde pa lep pozdrav vsem :**

— bynika
30.3. 2005 ob 12:56

joj.. ej toti film je taka beda res ful je brezvezen tak da čist škoda keša za taki šit. rajši si kupte čokoladico kr se vam bo bol splačalo! boste vsaj vedli da keš ni šo v nič!!!

— malena
18.1. 2010 ob 15:54

Film je zakon:D vredn ogleda za tiste, ki se hočejo nasmejat:)

— t'mala
6.6. 2010 ob 12:33

film je naiiači!!!!!!! :)))

— erci

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.