Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Mlada luna

domišljijski romantični triler
Podnapisi
Na sporedu od: 26.11.2009, Kolosej Ljubljana
26.11.2009, Kolosej DeLuxe Kranj
2h 10min / 130min
Leto: 2009
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Melissa Rosenberg po knjigi Stephenie Meyer
Režija: Chris Weitz
V nadaljevanju priljubljene sage Somrak se mladi par Bella in Edward znajdeta pred novo ljubezensko preizkušnjo, saj je Edward prepričan, da lahko Bello obvaruje pred svojo vampirsko naravo le z ločitvijo. Razočarana Bella tolažbo najde pri prijatelju Jacobu, a tudi v njem odkrije srhljivo nadnaravno skrivnost, ki pride na dan, ko Bellino življenje ogrozi nekdanji smrtni sovražnik, dileme pa se še poglobijo z Edwardovo vrnitvijo.

Vsebina

V Somraku: Mlada luna, drugem poglavju izjemno uspešne knjižne serije Stephenie Meyer, ljubezen med smrtnico in vampirjem doseže nove razsežnosti: Bella Swan (Kristen Stewart) preizkuša usodo, da bi spet videla svojo vampirsko ljubezen Edwarda Cullena (Robert Pattinson). Vse globlje drvi v globine skrivnosti nadnaravnega sveta, katerega del si želi postati, pri tem pa odkrije nekaj starodavnih skrivnosti, zaradi katerih je v še večji nevarnosti.

Takoj po Bellinem 18-em rojstnem dnevu se Edward, ki skuša dekle obvarovati, odloči, da jo zapusti. Ta se s strtim srcem napol v spanju, omrtvičena in osamljena prebija skozi zadnji letnik srednje šole. A odkrije, da lahko, če se spravi v nevarnost, prikliče Edwardovo podobo. Njeno hrepenenje, da bi bila za vsako ceno z njim, jo pahne iz enega tveganja v drugega – med drugim začne uživati v vratolomnih podvigih na motorju.

S pomočjo prijatelja iz otroštva Jacoba Blacka (Taylor Lautner) v pogon spravi star motor, s katerim se podaja na pustolovščine. Cvetoče razmerje z Jacobom sčasoma odtaja Bellino srce – a Jacob, pripadnik skrivnostnega plemena Quileute, ima svojo nadnaravno skrivnost.

Ko Bella nekega dne sama odtava na jaso, se znajde iz oči v oči s smrtonosnim napadalcem. Zgolj posredovanje krdela nenavadno velikih volkov jo reši pred krvavo pogubo. Jasno je, da je Bella še vedno v smrtni nevarnosti. V bitki s časom odkrije starodavno skrivnost plemena Quileute in razlog, zakaj jo je Edward v resnici zapustil. Z ljubljenim jo čaka tudi morebiti smrtonosno srečanje, ki bo daleč od tega, kar si želi.

Mlada luna je se s še več strasti, akcije in napetosti, ki so Somrak povzdignile v mednaroden fenomen, več kot čarobno nadaljevanje uspešnice.

Film Somrak na podlagi knjižne uspešnice Stephenie Meyer, ki je že prek 52 tednov na prvem mestu lestvice najbolj prodajanih knjig časopisa New York Times in ki je dosegla naklado 5,5 milijona izvodov, je pravi kulturni fenomen s predanimi oboževalci, ki nestrpno pričakuje novo filmsko nadaljevanje. Na spletu je prek 100 strani, posvečenih Somraku; roman je bil "uredniški izbor" časopisa New York Times, najboljša knjiga leta po izboru revije Publishers Weekly, za zdaj je najboljša knjiga desetletja po izboru spletne prodajalne Amazon, na seznamu najbolj vročih knjig revije Teen People ter med desetimi naj knjigami za mlade (in med desetimi za tiste, ki neradi berejo) ameriške Zveze knjižnic. Prevedli so jo v več kot 20 svetovnih jezikov.

O snemanju filma

Somrak, prvi film po uspešni knjižni seriji Stephenie Meyer, je v kinematografe prišel novembra 2008; oboževalci so ga že željno pričakali. V hipu je postal uspešnica, kar ni mačji kašelj za projekt, katerega nastajanje je pikolovsko spremljalo na milijone predanih oboževalcev, ki so nestrpno čakali, kako bodo na platnu oživeli njihovi junaki in junakinje. Adaptacija ljubezni med občutljivo dijakinjo in več kot stoletje starim vampirjem, ki se zdi obsojena na propad, je že prvi vikend predvajanja prinesla 70 milijonov, skupaj pa po vsem svetu kar 350 milijonov dolarjev. Uspeh je utrl pot tudi filmski verziji nadaljevanja v seriji: Mlada luna.

Producent obeh filmov Wyck Godfrey je bil odločen, da Mlada luna ne bo zgolj še eno nadaljevanje. Kot knjiga, po kateri je nastal, film razmerje med Bello in Edwardom popelje na bolj intenzivno in nevarno raven in razkrije navzkrižje, ki bo tudi v nadaljevanju preganjal Bello: starodavno rivalstvo med plemenom Quileute in vampirji se kaže med Bellinim najboljšim prijateljem Jacobom Blackom in njeni ljubljenim Edwardom.

"Izziv ni bil le uspeh prvega filma," pravi Godfrey. "Zgodba se nadaljuje in svet se odpira. Like smo morali razviti in njihov novi svet pokazati tudi vizualno. Poglabljamo se v Bellino življenje in v njen svet, ki je vse širši. Odkriva nove stvari o prebivalcih Forksa, predvsem o Quileutih in Jacobu. Odkritje, da se slednji s svojimi prijatelji spreminja v volkove, je zanjo nekaj izjemnega."

Bella odkrije, "da živi v svetu, ki se zdi domišljijski in v katerem obstajajo vampirji in volkodlaki," nadaljuje Godfrey. "Komaj najde prijatelja, ob katerem se spet počuti živa, potem ko je Edward kar izginil, pa že izve, da je tudi on drugačen. In ker volkodlaki obstajajo zgolj zaradi obstoja vampirjev, Jacoba kot volkodlaka ne bi bilo, če ne bi bilo Edwarda; to je poglavitni konflikt med Jacobom in Edwardom; in Bella je vmes ujeta kot človek."

Režiser Chris Weitz, ki uspešno prenaša knjige na veliko platno (med drugimi About a Boy in The Golden Compass) je bil, kot trdi Godfrey, jasna izbira za ta podvig. "Chris je posnel veliko domišljijskih filmov z zapletenimi vizualnimi učinki, a tudi z intimnimi študiji likov, poleg tega pa je sijajen z mladimi igralci. A za ta film je bil popoln režiser predvsem zato, ker ceni knjige Stephenie Meyer in like, ki si jih je bila zamislila. Poglavitnega pomena je bilo, da se poklonimo Stepheniejini stvaritvi in njenim oboževalcem. Njenih knjig nismo imeli namena prenoviti. Chris se je zaljubil vanje in znal je oživeti zgodbo tako, da ostaja zasidrana v resničnosti. Četudi imamo domišljijska bitja, se ves čas zdi, da se zgodba odvija v našem svetu."

Weitz sprva knjig ni poznal, a je hitro postal oboževalec "Prebral sem jih," pravi, "in si z množicami ogledal prvi film. Prevzela me je neverjetno globok odziv publike. Kadar gledam kak film, si želim, da me potegne v svoje vesolje; tokrat je bila prava priložnost za to. Malo drugače je kot filmi, ki sem jih snemal doslej, a črpa tudi iz mojih izkušenj."

Pri tem je bilo neprecenljivo to, da mu pomaga avtorica. "Pri Gospodarju prstanov nihče ne more vprašati Tolkiena, kako si je zadevo zamislil," pravi režiser. "Stephenie sem lahko pošiljal elektronsko pošto s povsem praktičnimi vprašanji, kot so 'Ali Jasper s svojimi sposobnostmi lahko vpliva na Bello,' pa tudi z drugimi, bolj metafizičnimi vprašanji. Tako sem lahko poskrbel, da na vsakem koraku sledimo knjigam."

Meyerjeva ceni Weitzovo prizadevnost: "Res zna prisluhniti. Zelo tih je, hkrati pa zna jasno izraziti, kaj išče. Občutek sem imela, da je moje gradivo pri njem v varnih rokah." Sicer pa je bilo zanjo pisanje Mlade lune povsem drugačna izkušnja od pisanja prve knjige. "Bržčas gre za najtežjo knjigo, kar sem se jih lotila, saj sem se prvič zavedela, da bodo ljudje resnično brali, kar bom napisala. Ko sem napisala Somrak, sem ga zgolj zase. In nenadoma sem imela občutek, da mi vsi gledajo prek rame. Precejšno tremo sem imela. Mlada luna je zelo drugačna knjiga in morda ne nujno tisto, kar so pričakovali oboževalci. Prva knjiga je govorila o resnični ljubezni. Logična posledica tega, sploh ko si tako mlad, je, da ti bo nekdo zlomil srce; in bolj ko nekoga ljubiš, težje bo."

Edward, kot razloži Meyerjeva, "je prepričan, da s tem, ko konča njuno razmerje, varuje Bello. Ne pričakuje muk in besa, ki ga popadejo, kar je splošna reakcija tudi vseh moških in žensk med občinstvom. Na koncu se oba naučita veliko o tem, koliko si pomenita. Bella nekoliko odraste, Edward pa mora dojeti, da le ne ve vsega."

Za zgodbo je osrednjega pomena tudi prijateljstvo med Bello in Jacobom Blackom, volkodlakom in naravnim sovražnikom vampirjev. "Vse je bolj zapleteno," pravi Weitz. "V nevarnosti ni le Bellino, temveč tudi Edwardovo življenje. In kar se tiče zgodbe same, se podamo v nove kotičke mitologije, ki se razširi, tako kot se razširi obzorje filma. Saj gre še vedno za zgodbo o vampirjih in nadnaravnem, a onkraj tega pripoveduje o zelo osnovnih občutkih ljubezni, hrepenenju, potrebi, izgubi, navezanosti in prijateljstvu. Kot reče Bella v Somraku, se Edwarda ne boji, ker je vampir, temveč zato, ker je tako zaljubljena vanj. V novem filmu se razvije neke vrste trikotnik, s kakršnim se lahko poistoveti marsikdo in ki zelo pritegne."

Meyerjeva pravi, da je ob snemanju drugega poglavja svoje sage še bolj vznemirjena kot pri prvem. "Somrak je za nas izrisal prekrasen svet; skoraj kot načrt je. Zdaj bomo odskočili in se pognali na povsem novo raven. Igralci se med seboj že poznajo, poznajo svoje like in veseli so bili, da so spet skupaj. Knjiga je v nekaterih pogledih morda bolj čustvena in predvsem globlja kot prva. Pa še nove like imamo. Res bo zabavno. Veselim se že volčjega krdela in Volturi bodo seveda blazno kul."

Kako se je prižgala Mlada luna

Somrak so v glavnem snemali na lokacijah v Portlandu v Oregonu, za Mlado luno pa se je snemanje preselilo v Kanado. Snemati so začeli marca 2009 v Vancouvru in snemanje sklenili v Montepulcianu, starodavnem mestecu v obzidju v Italiji. Obe mesti poskrbita za izjemen kontrast – temne noči in skrivnostni, temnozeleni gozdovi Britanske Kolumbije so pravo nasprotje organskih, svetlečih odtenkov Toskane. "Svetloba pacifiškega severozahoda daje vtis razpršenosti in hladu," pravi Chris Weitz. "Vsebuje tudi obilo prelepih barv in namenili smo se uporabiti večino. Tudi sence so pomembne: gozd ponoči, črnina depresije. V Toskani je svetloba precej drugačna. Odtenki so veliko toplejši; med snemanjem je bilo dobesedno bolj sončno in kostumi so še dodajali k barvitosti. Tudi arhitektura je precej drugačna. Mesto Montepulciano je znano po renesančni arhitekturi, v katero se vpletajo ostanki srednjeveške."

Scenograf Brisbin je tesno sodeloval z režiserjem, da sta ustvarila značilno paleto filma. "Chris je k projektu prišel s precej izdelanimi koncepti, kakšen videz si želi. Ta se je navezoval predvsem na slike prerafaelitov, ki poudarjajo polne barve in naravna ozadja." Kostumografka Tish Monaghan je morala scenografijo dopolniti z rafinirano in dovršeno garderobo za Volturije, katerih stil se razteza dobesedno čez stoletja. "Chris je hotel poudariti predvsem to, da so zelo elegantni," pravi Monaghanova. "Zgledovali smo se po osemnajstem stoletju in izbrali videz silhuet, ki se je pojavil okoli leta 1790 – dolg, suhljat videz."

Predanost podrobnostim in črki ter duhu Meyerine serije Somrak sta prevevala celoten proces ustvarjanja filma, pravi Weitz. "Če so vam bili všeč liki v Somraku in romantika, če vam je všeč nadnaravno, ima Mlada luna vse to in še več. Svoj svet širi z mitologijo, ki bo nekakšen most med Somrakom in tretjim poglavjem Mrk."

O igralski zasedbi

Film Somrak je mlade glavne igralce povzdignil v mednarodne zvezde: Kristen Stewart, ki igra Bello Swan, nedolžno smrtnico v osrčju zgodbe, in Roberta Pattinsona, ki igra zapeljivega in nasprotujočega si lomilca src Edwarda. V Mladi luni se jima v ospredju pridruži Taylor Lautner, vnovič kot Jacob Black, ki je postal dobesedna sila narave.

Režiser Chris Weitz je prevzel projekt, pri katerem je vedel, kdo bodo njegovi glavni igralci, kar ni povsem običajno. "Ponavadi sem precej agresiven glede postavljanja zasedbe," pravi. "Tokrat sem imel srečo in podedoval skupino igralcev, ki jih je izbrala že Catherine Hardwicke. Sodelovanje z njimi je bil eden najbolj vznemirljivih delov te izkušnje."

Vendar pa niso bili izbrani si igralci, ko je Weitz sedel na režiserski stolček. "Imamo kar nekaj likov, ki se sicer relativno bežno pojavijo na zasloni, a imajo neverjeten vpliv, pustijo pomemben vtis in vpeljujejo mitologijo preostalih nadaljevanj," pravi režiser. "Vedno skušam dobiti prave ljudi, ne glede na to, kako velika je vloga."

Ob začetku snemanja je Weitz storil nekaj, česar ni še nikoli: razdelil je 20-stransko knjižico z orisom svojih zamisli za film in like. "Temu sem rekel orientacijski vodnik," razloži. "S temi podatki sem jim hotel seznaniti z zasnovo in slog filma, da bi že vnaprej vedeli kar se da največ. To nam je omogočilo, da na snemanju improviziramo. Mladih igralcev in ustvarjalnih ljudi nikoli nočem ujeti v odločitve, ki sem jih sprejel sam, jim pa skušam za njihovo delo dati, kar je le mogoče."

Kristen Stewart (Bella Swan) se je svetovni javnosti predstavila z izjemnim nastopom v filmu Panic Room z Jodie Foster. Igrala je v filmih Adventureland in The Cake Eaters, slednjega je režirala Mary Stuart Masterson; Into the Wild v režiji Seana Penna, The Yellow Handkerchief, Jumper, What Just Happened, In the Land of Women, The Messenger, The Safety of Objects… Na velika platna prihaja v neodvisnih filmih Welcome to the Rileys ob Jamesu Gandolfiniju in v The Runaways, v kateri bo zaigrala Joan Jett.

Robert Pattinson (Edward Cullen) je nase opozoril pri 19-ih v franšizi Harry Potter kot Cedric Diggory v filmih Harry Potter and the Goblet of Fire in Harry Potter and the Order of the Phoenix. Igrati je začel v Sword of Xanten Ulija Edla, v How to Be, igral je Salvadorja Dalija v Little Ashes in na platna kmalu pride drama Remember Me, v kateri igra z Emilie de Ravin in Pierceom Brosnanom.

Taylor Lautner (Jacob) je pri 13-ih dobil vlogo v The Adventures of Sharkboy and Lavagirl 3-D in takoj zatem še v družinski uspešnici Cheaper by the Dozen 2.

Pri šestih letih je začel vaditi karate in se dokazal z več odličji; pri 11-ih je bil prvi na lestvici svetovnih karateistov v kar nekaj kategorijah, njegov vaditelj pa ga je že pri 7-ih prepričal, da gre na avdicijo za oglas, kar je spočelo njegovo igralsko kariero. Preselitev v Los Angeles mu je prinesla vloge na TV (My Wife and Kids, Summerland, The Bernie Mac Show) ter delo pri risanih serijah.

Ashley Greene (Alice), ki je nastopila že v filmu Somrak, je tokrat kot Alice Cullen bolj v ospredju, sicer pa je vmes posnela triler Summer, se pojavila v novem filmu Kevina Spaceyja Shrink in zaigrala v filmih Otis, Home of the Brave, The King of California in Radio Free Albemuth. Igrala je tudi v TV nanizankah Shark, Crossing Jordan in MAD TV.

Rachelle Lefevre (Victoria) je spet brezsrčna vampirka z ognjenimi lasmi Victoria. Pred kratkim je posnela film Barney’s Version s Paulom Giamattijem, Dustinom Hoffmanom, Mini Driver in Scottom Speedmanom ter Casino Jack s Kevinom Spaceyjem o washingtonskem lobistu Jacku Abramoffu.

Kariero je začela na TV v nanizanki Life on a Stick in jo nadaljevala kot gostja v serijah Swingtown, What About Brian in Boston Legal, letos pa jo bodo Američani videli v miniseriji The Summit ter kot gostjo v sodni drami The Deep End.

Na velikem platnu se lahko pohvali še s filmoma The Pool Boys in Fugitive Pieces.

Billy Burke (Charlie) je pred franšizo Somrak dvakrat sodeloval z režiserjem Gregom Hoblitom v Untraceable z Diane Lane in v Fracture ob Anthonyju Hopkinsu; nadalje je ob Morganu Freemanu igral v The Feast of Love in Along Came a Spider, ob Johnu Savageu v The Grift, ob Sherry Stringfield v Forfeit, ob Joaquinu Phoneixu in Johnu Travolti v Ladder 49; v Dill Scallion je imel glavno vlogo. Na TV je gostoval v serijah 24 in Wonderland.

Peter Facinelli (Carlisle) je med najbolj iskanimi Hollywoodskimi igralci. Trenutno ob emmyjevi nagrajenki Edie Falco igra v novi TV uspešnici Nurse Jackie, gostoval je v novi sezoni serije Damages in v novi komični drami Finding Amanda. Pred tem je igral v nanizanki Fastlane in gostoval v uspešnici Six Feet Under.

Na velikih platnih je igral v filmih The Scorpion King, Riding in Cars with Boys, The Big Kahuna, Supernova, Can’t Hardly Wait, Foxfire in Dancer, Texas Pop. 81.

Nikki Reed (Rosalie) je s filmom Thirteen postala ljubljenka kritikov. Pred kratkim je posnela Last Day of Summer in Chain Letter, med njenimi filmi pa so še Mini’s First Time z Alecom Baldwinom in Lords of Dogtown, v katerem je spet sodelovala z režiserko Catherine Hardwick (po Thirteeen in pred Somrakom).

Jackson Rathbone (Jasper) je igralsko kariero začel v gledališču in nato na TV v oddaji Disney 411, v TV filmu Close to Home ter serijah The O.C., The War at Home, The Cleaner in Beautiful People. Želi si postati režiser, piše pa tudi glasbo, ki jo izvaja s svojim bendom 100 Monkeys. Trenutno snema film The Last Airbender.

Kellan Lutz (Emmett) je po nanizanki The Comeback Lise Kudrow takoj presedlal k celovečercem: Stick It in Accepted, potem pa se kot gost spet vrnil na TV v na novo oživeli seriji 90210 ter v miniseriji Generation Kill.

Anna Kendrick (Jessica) je nase opozorila v filmu Rocket Science. Na platna prihajata njena filma Up in the Air in Scott Pilgrim VS. the World. Debitirala je v neodvisnem filmu Camp, a je bila že pred tem veteranka odrskih desk – pri 12-ih je bila druga najmlajša nominiranka za gledališko nagrado tony.

Michael Sheen (Aro) velja za enega najbolj nadarjenih britanskih igralcev nove generacije na odru in filmu. Pred kratkim je igral v črni komediji The Damned United, na platna pa prihaja v adaptaciji klasike Lewisa Carrolla Tim Burton’s Alice in Wonderland. Videli smo ga v uspešnicah Frost/Nixon (Frosta je ob Langellinem Nixonu igral že na Broadwayju) in Underworld: The Rise of the Lycans, prvikrat pa opazili v Music Within. Nase je opozoril predvsem v večkrat nagrajeni Frearsovi drami The Queen kot Tony Blair, ki ga je bil zaigral že v Frearsovem TV filmu The Deal, z režiserjem pa je sodeloval tudi v Mary Reilly ob Julii Roberts, Johnu Malkovichu in Glenn Close. Poleg tega je igral v filmih Blood Diamond, Kingdom of Heaven, Laws of Attraction, Timeline, Bright Young Things, The Four Feathers in Wilde.

Na gledaliških deskah je debitiral ob Vanessi Redgrave leta 1991 in odtlej osvojil več nominacij in priznanj, le-te pa si je prislužil tudi z delom na TV (Kenneth Williams: Fantabulosa! in Dirty Filthy Love).

Dakota Fanning (Jane) je pred kratkim posnela The Runaways o Joan Jett in njeni skupini, risanko Coraline in triler Push. Pred tem je ob Queen Latifah, Alicii Keys, Sophie Okonedo in Jennifer Hudson igrala v The Secret Life of Bees, začela pa je ob Seanu Pennu v I Am Sam in takoj nato dobila vlogo v Spielebergovi zf miniseriji Taken. Med drugim je igrala še v Trapped, Dr. Seuss’ Cat in the Hat, Uptown Girls, Sweet Home Alabama, Hounddog, Man on Fire, Hide and Seek, The War of the Worlds, Dreamer, Nine Lives in Charlotte’s Web.

O ustvarjalni ekipi

Chris Weitz (režiser) je pred kratkim priredil in režiral z oskarjem nagrajeno domišljijsko pustolovščino The Golden Compass z oskarjevko Nicole Kidman (The Hours), novinko Dakota Blue Richards, Samom Elliottom (We Were Soldiers), Evo Green (Casino Royale) in Danielom Craigom (Casino Royale). Film po knjižni uspešnici iz trilogije His Dark Materials Philipa Pullmana je po svetu zaslužil prek 350 milijonov dolarjev.

Pred tem je Weitz skupaj s svojim bratom Paulom režiral večkrat nagrajeno uspešnico About a Boy in priredil scenarij po romanu Nicka Hornbyja. Scenarij je bil v igri za oskarja za najboljši prirejeni scenarij ter za nagrade bafta in Združenja scenaristov ter za zlati globus med komedijami. Pred pisanjem About a Boy sta brata skupaj spisala kar nekaj scenarijev, med drugimi Antz in Madeline, režijsko pa sta prvič sodelovala pri komediji American Pie, izjemno uspešnem prvem poglavju slovite franšize, ki se je nadaljevala z American Pie 2 in zaključila z American Wedding; Weitz je bil izvršni producent pri obeh.

Leta 1999 sta Chris in Paul ustanovila produkcijsko podjetje Depth of Field, za katerega je slednji produciral in režiral kritiško hvaljeni film In Good Company in režiral komedijo American Dreamz s Hughom Grantom in Dennisom Quaidom, podjetje pa je produciralo tudi romantično komedijo Nick & Norah’s Playlist. Med prihajajočimi projekti podjetja so A Single Man z Julianne Moore in Colinom Firthom, The Game in The Elric Saga.

Kot igralec je Weitz debitiral v filmu Chuck & Buck.

Melissa Rosenberg (scenaristka) postaja ena najbolj vsestranskih in iskanih scenaristk v Hollywoodu, ki se z dela pri televiziji brez težav prehaja k filmu.

Spisala je scenarij za kulturni fenomen Somrak in nadaljevala z Mlado luno ter Mrkom, ki na platna pride 30. junija 2010. Ker ima neštete izkušnje v pisanju najstniških dram, se je zdela popolna, da priredi Somrak, kar ji je vzelo borih 6 tednov. Z velikim veseljem je pristala na izziv. "Pri teh stvareh si lahko zelo iznajdljiv. Zaživim lahko srednješolsko življenje, kakršnega nikdar nisem imela, saj se na filmu lahko zgodi karkoli."

Rosenbergova naj bi se spet vrnila k TV kot glavna scenaristka in izvršna producentka nanizanke Dexter. Za svoje delo je prejela Peabodyjevo nagrado in bila v igri za emmyja in nagrado Združenja scenaristov. "Pri tej seriji si lahko privoščim tveganje, kar se tiče razvoja likov in zgodbe. Ko za TV mrežo pripravljaš 22 epizod na sezono, morda nimaš ravno največ časa za popolnost. Pri 12 epizodah na sezono za kabelsko mrežo pa imaš čas, da razviješ svoje misli, povežeš vse točke in napišeš močno, dodelano zgodbo."

Scenaristično kariero je začela z uspešnico Step Up; ker je tudi sama profesionalna plesalka (želela je postati koreografinja), je bilo pisanje zgodbe med nadarjenim nebodigatreba in balerino iz višjega sloja kot nalašč zanjo. Film, ki je po svetu prinesel prek 114 milijonov dolarjev, Rosenbergovi ni predstavljal težav niti zaradi najstniške tematike, saj je pred tem spisala nekaj epizod nadaljevanke The O.C. Med drugim je pisala tudi za serije Ally McBeal, Party of Five, Boston Public, The Outer Limits in Dr. Quinn, Medicine Woman. Čeprav je vesela, da je začela pri velikih mrežah, pa se ji zdi, da je na kabelskih programih našla lagodno nišo.

Stephenie Meyer (avtorica romana) je bila leta 2003 gospodinja in mati treh sinov, ko se ji je sanjalo o skupini likov, ki jih ni mogla pozabiti. Preložila je vse, kar se je dalo, in se čez dan domislila zapleta, pozno ponoči, ko je hišo zajela tišina, pa ga je prelila na računalnik. Tri mesece pozneje je zaključila prvi roman, Somrak. Rokopis je kmalu zakrožil med založbami in Little, Brown Books for Young Readers je avtorici za tri knjige ponudila predujem v šestmestni številki. V nekaj tednih po izidu leta 2005 se je roman pojavil na petem mestu lestvice uspešnic časopisa New York Times, pravice pa so prodali v 45 držav.

Težko pričakovano nadaljevanje Mlada luna je izšlo septembra 2006 in 31 tednov obstalo na prvem mestu uspešnic New York Timesa; vnaprejšnje kopije so na eBayu prodajali tudi za 350 dolarjev. Tretja knjiga iz sage Mrk je izšla avgusta 2007 in že prvi dan so jo prodali v 150 tisoč izvodih. Takoj se je povzpela na prvo mesto lestvic po vsej ZDA, tudi na lestvicah USA Today in The Wall Street Journal. Bila je najbolje prodajana knjiga v Bolgariji, Nemčiji, Španiji in Argentini.

Četrta in zadnja knjiga Jutranja zarja je izšla avgusta 2008; prva naklada je bila 3,2 milijona izvodov, kar je največja naklada v zgodovini založbe. Na dan izida so prodali 1,3 milijona izvodov. Tudi sicer je bilo leto 2008 za Meyerjevo prelomno: založba Little, Brown and Company je izdala njen prvi roman za odrasle The Host, ki je debitiral na prvem mestu lestvice uspešnic New York Timesa in Wall Street Journala. USA Today je Stephenie proglasil za "avtorico leta" in navedel, da ji je "uspelo, kar ni uspelo nikomur – niti JK Rowling – že 15 let, odkar revija objavlja lestvico knjižnih uspešnic: zasedla je prva štiri mesta lestvice leta 2008.

Komentarji

16.9. 2009 ob 16:57

Komej čakam de pride v koni<3<3<3

— DJ
16.9. 2009 ob 17:39

film sem že gledala zelo je zanimiv mislim da je v knjigi malo zmešnjave to pa film objasni

— tjaša
16.9. 2009 ob 17:46

od kdaj pa je mlada luna grozljivka ??

— maja
16.9. 2009 ob 17:50

komi čakam!!!!!!!!!!!komi komi čakam!!!!že dolgo nisem bil tako vznemorjen zaradi filma...v ameriki pride 3 del avgusta 2010!! komi cakam

— theVolturissTHEbadGayss
16.9. 2009 ob 18:30

Wawwww!!!!
Ste pa hitri!!!
20.11.2009 je premiera v ZDA, 26.11.09 pa že tu!!!
Komaj čakam!

— TwilightSaga_Girl
16.9. 2009 ob 18:38

NUJNO GLEDAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
robert i love you!!!!!!!!!!!!!!

— hjkufujd
16.9. 2009 ob 20:22

o moj bog!!!!!!!!!!!!! komi čakam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))))))) wtf, kakšna grozljivka?!

— larči
16.9. 2009 ob 20:25

Upam, da bo res 26. 11. zunaj pri nas, že komaj čakam, da vidim ta del!

— Sauron
16.9. 2009 ob 20:45

komaaaaaaj cakam!!! najbolsi film letaaa!!! =))))) *twilight*

— Mala
16.9. 2009 ob 21:14

jeeeeeeeej hvala hvala hvala!!! hvala hvala hvala hvala na moj rajstni dan booo

— Neža
16.9. 2009 ob 21:42

komaj čakam. ;*

— spelch
16.9. 2009 ob 23:05

AAAAAAAAAA komi cakam!!!

— Alice*
17.9. 2009 ob 12:43

Moj Bog, kaj je sploh mogoče, da bomo v Sloveniji videli New Moon že samo teden po ameriški premiere?!!! Sam prosim ne premaknit datuma, nočem spet čakati 3 mesece na film kot da smo nekje bogu za hrbtom!
In film bo gotovo odličen, nepremerljivo boljši kot Twilight. Trailer je pa ta bulši trailer kar sem jih kdarkoli videla!

— Adalain
17.9. 2009 ob 13:50

komi čakam :D

— eva
17.9. 2009 ob 14:23

wii!!!!
komi čakam :)

— jst
17.9. 2009 ob 14:25

twilight je bil zlo velka uspešnica.
komaj čakam na new moon....
upam da bo tud tok dober kokr twillight..( velik akcije,ljubezni,ljubezenske napetosti.)
twillight saga je zakon!!!

— tami
17.9. 2009 ob 14:26

pa tooo je took zakoon!
jz bom šla gledat za moj BD!!!!
sigurn bo biuu ress uaaaaaaaaaau film!

— Maja
17.9. 2009 ob 14:52

mlaaaaaaaaaaada lunaaaaaaaaaa omggggggg kumi čakm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— omg!!!
17.9. 2009 ob 15:38

kumi čakam...nujno gledat♥♥

— ♥♥♥♥
17.9. 2009 ob 16:28

wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!do mi deli..končno tut k nm pride...nujno gledat!!!!!!!!

— jst ane...
17.9. 2009 ob 16:29

kako tjaša si ga pa gledala če še ni prišel???pa mogoče grozlivka ker so take grozljive scene v njem!!!hudo...

— nm
17.9. 2009 ob 17:06

noro!!!!!!!!! KOMI ČAKAM!!!!!!!!!!!!!

— f
17.9. 2009 ob 17:23

OMG komi čakam!

— Tjaša
17.9. 2009 ob 17:31

jst sm film pogledala šele pred enim tednom mislim prvi del pa se mi je zlo dopadu tko da komi čakam drugi del new moon sam še dneve odštevam prvi del sm pa gledala že nevem kokrat :):):) zelo sm vesela :D:D:D:D

— Vedrana
17.9. 2009 ob 17:59

To je nai nai nai nai film ever. Komi čakam da pride!!!

— Nikiii
17.9. 2009 ob 20:10

Komaj čakam, super da je tako hitro v Sloveniji ker drugače nebi zdržala!!! :D
Samo ne premaknit datuma!!! Mlada luna je najboljša!

— Bella
17.9. 2009 ob 20:21

komiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii cakkaamm.. eii tjaša kje si gledala filmmm ?? jz bi tuddd

— s&s
17.9. 2009 ob 20:34

Po trailerju sodeč bo film zelo dober.
In komaj čakam, da ga bom gledala skupaj s najboljšo prijateljico.
In res sem ponosna na vas, da je film že tako zgodaj.
Zagotovo je novi režiser ustvaril več akcije in še boljših efektov.
In Kristen je dobro odigrala vloge depresivne Belle, ki išče smisel življenja, ko jo zapusti Edward. In opazili bomo tudi Edwardove in Jacobe mišice:)
Na premieri bom zagotovo!

— twilight_luc
17.9. 2009 ob 20:51

the best!!! 100 posto pridem, če ne ravno 26. pa mogoče 1 dan kasneje!

— twilight<3
18.9. 2009 ob 1:02

Komej čakam.. 1 tedn po b-day-u bom šla gledat:D tko celo kampanjo bom povabla:D sam knjiga je rees zakon.. v bistvu so men vsee knjige od tele sage zakon.. napovedniki so pa tud the best:D

— Renesmee:D
18.9. 2009 ob 11:03

uvvvaaaaaaaaaav, zanimivo, sem mislila da bo spet nekje marca premjera, ampak ne, zelo prijetno presenečena sem

— zoya
18.9. 2009 ob 13:11

ti tjaša pr drugem komentari, kako si lahk ti že gledala new moon??

— love
18.9. 2009 ob 13:46

joooooj cant waiiit!!!!!!!♥♥♥♥♥
ej kaj se pa dela na premieri??
da uem če se splača it...

— maja!
18.9. 2009 ob 14:40

Slisala sm da pride ta film vn sele januarja al pa februarja pa sm bla cist heppy k mi je ena dons puvedala da bo tud pr ns ze nuvembra!!!!! Ta film bo pumojm se bolsi kot twilight! Na netu sm gledala slikce od volturijev pa so fuuuul hudi!!! Najbol pa jane.

— Ema
18.9. 2009 ob 15:03

OMG!!!
Film pride k nam v Slo pravzaprav zelo hitro, saj glede na to, da je Twilight k nam prišel nekaj mesecev po svetovni premieri sem pričakoval, da bo ta tudi, tako, da sem ful happy! Vse knjige iz te sage so legendarne tako, da mislim, da bo film tudi mega super,
(Twilight je zakon!). Odštevam dneve: še 68 dni, 8 ur in 57 minut... xD

— Annykaa
18.9. 2009 ob 15:08

reeeeass?

Komaj čakem.
da grem glejat.

— aww. :P
18.9. 2009 ob 15:42

Ohh čizz Preehuudo**
Js Grem Gledat Takoooj!
Love Twilight*

— Jajček v Obliki Brünota oblečen v Einsteinove brke
18.9. 2009 ob 15:57

Komaj čakam! Pa karte za premiero je treba dobit ;-)

— Rebeca
18.9. 2009 ob 16:27

aaaa jst sm pa misnla d bo full kasnej tko k lan. ajooj kok dobr komej čakam

— karmen
18.9. 2009 ob 17:26

omg!!!!!!! ne morm vrjet. dejansku bo pršu pred novim letom. tu se še ni zgodilu. kaj sm heeppppyyy!!!!!!

— skokica
18.9. 2009 ob 18:40

dejte se mal umirit no, punčke.... sej je samo film.

— pameten človek
18.9. 2009 ob 19:16

wwwiiii ...i can"t wait<3 <3

— ursch
18.9. 2009 ob 20:07

Vsako noč sem molila k vampirjem, da bi prinesli film v Slovenijo. Verjetno majo res digitalen spomin...
Pa pejdte si ogledat trailer na
http://www.youtube.com/watch?v=niBIUAJwLqM
Uživite...
Jst grem na premiero=D!!

Aja, pa svaka vam čast, ker ste dal hitro...

Ciao

— Kristina
18.9. 2009 ob 20:08

HOČEM NA PREMIERO! a so karte kejj dražje? OMG i cant wait!!!!!!!!!!!!!!!!!

— Taylor BBBBIIIIIIGGGGG fan
18.9. 2009 ob 20:11

komi čakam da vidim del iz italije, bla sem na snemanju in niti predstavljam si ne kako bo vse zgledalo na platnu, komaj čakaam..

— anja
18.9. 2009 ob 22:24

jeeej.!!<3<3<3<3<3<3
komi čakam ej!!
za brzdej greem gleat. :D
js sm misnla da bo februarjaa. xD
kok sm hepi noo!

— mixiee
19.9. 2009 ob 9:31

OMG...can't beliveeeeeeeeeeeeeeeeeee

— ne povem
19.9. 2009 ob 9:49

Komi čakam.
New Moon Love You

— JacobBela<33.
19.9. 2009 ob 11:31

komaj čakam...nujno morm it na premiero!!!!<3<3<3<3

— eva
19.9. 2009 ob 12:25

komej čakam!!!!!!!!!!!!!! :D

— m vice
19.9. 2009 ob 13:04

končno!!!!!!!!!!!!!!!!!!! komaj sem čakala.
upam da bom lahko šla na premiero
<3

— leia
19.9. 2009 ob 14:58

Komi čakam !!
ubistvu sem ž prvi deu tjkrat gledla <33
wiup. HOČEM NA PREMIERO !
pa mlada luna ni grozlivka >.<
triler je.

— B !
19.9. 2009 ob 15:53

Ej, alo pa to je nevrjetnooo noo.

maja! walda da se splača it, LoL pa to o Twilight sagi govorimo no!

— TeamJacobGirl
19.9. 2009 ob 19:48

Komi čakam da pride film. Sm že prebrala vse 4 knjige in itak obožujem film

— selly
19.9. 2009 ob 21:08

opaaa.kr 26.11.
stari to je že napredek za slovenijo. zgleda d nm gre mal na bolš..

— katie.
19.9. 2009 ob 22:50

uu lepo lepo da enkat celo po sestih dneh dajo film u slovenske kinematografe...drgac se pa ze veselim filma ker je baje velik boljsi kot 1. del.....can't wait!

— xxx_girl
19.9. 2009 ob 23:30

waaaaaaaaaaaaa kr že en tedn po ameriški premieri je že kr naša =D to se pa ful redko zgudi...... koooomiii čakaaaam =D =D grozliuka?! :S

— twilight girl
19.9. 2009 ob 23:31

ja itk d so use knige zakon =D men je sicr new moon najbl tko sam je usen huda =D ampak Stephanie pa prou res piše zakon knige =D filmi so pa tut carski =D

— twilight girl
20.9. 2009 ob 10:17

iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii <3

komejjj čakam <33 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

♥♥♥♥♥

— TwiLight <3333
20.9. 2009 ob 11:08

seii drgač triler pa grozlivkaa ni istoo...drgač pa cant wait...

— nikaaa
20.9. 2009 ob 12:11

can't wait <3 <3 <3
še 66 dni :DDD

— twilight freak
20.9. 2009 ob 13:44

jeeeeeeeeeeeeeeeeej
yes!, ful dobr da ne bo spet šele februarja!!!! prooooosiiiim obdržte datum!!! drgač res ne bi zdržala. že zdej komi čakam!
saga rocks!

— mumi
20.9. 2009 ob 14:22

sej ne morem verjet!!!!!!!!!!!js sm pa misla da bo film šele februarja, drgač pa sm si to želela*?=(/(/(/

— tajčika-Jacob team&Edvard team
20.9. 2009 ob 14:33

Awiii!! Can't waiit!! <3<3<3... :D:D:D

— AnĆ
20.9. 2009 ob 17:07

e vsaka vam čast, ne... sn misla da bomo v sloveniji meli premiero komaj februara 2010... me je prav prijetno presenetlo... e res vam vsaka čast... kr kdaj je prišo prvi del... ubitačno :D
film je fenomenaln... ma cris ma itaq ful dobre filme, tak da bo ta drug del uspeh... komaj čakam :D:D

— black_jackie
20.9. 2009 ob 18:37

Ja vrjetn d se gleda film.loool

— Twilight fan.
20.9. 2009 ob 19:04

Omg!!! Kumi čakam ... upam da bo res takrat k drgač bom umrla ... eni so že govoril da bo šele konc decembra al pa šele januarja ... omg kumi čakam ... Kolosej obožujem te ..... TEAM EDWARD & TEAM JACOB .... LOVE U.!!!!!!!!!!!!!!!!!!! <3<3<3<3<3<3<3<3

— Twilight saga_Girl_4Ewa
20.9. 2009 ob 19:16

A to bo že film al sam napovednik????

— OMFG!!
20.9. 2009 ob 19:32

Grem gledat OBVEZNO!
Sam ne na premiero. Pol bova šle s frendico.<3

— vampire_girl520
20.9. 2009 ob 19:47

Kumiii čakm ...
hvala bogu da nerabmo čakt tku dougo :))))
<3Rob<3Kristen<3 Tay<3 :-*

— Love you New Moon
21.9. 2009 ob 11:29

že twilight je super new moon bo še bolši knjiga je zakon tretji del je že knjiga super tak da bo film tui četrti pa itak komaj čakam drugi del

— mihaela
21.9. 2009 ob 14:34

Kolosej. a ste ziher da se niste zmotil v datumu. Ker je mal čudn. da je že tok zgodi pr ns ne?

— Lisa
21.9. 2009 ob 15:38

Edin Dakota Fanning je vredna, da grem spet skoz ta film, ostali niso vredni komentiranja!!!!!

— twilightsucks
21.9. 2009 ob 16:15

Komaj čakam .... prvi del me je naravnost navdušil zdaj pa še drugi odlično......Zdaj pa mam še samo eno vprašanje za vse tiste ki ste že bli na premieri kakega filma ker sicer jaz še nisem bla nikoli ....... zanima pa me če je gneča???....ker nekateri pravijo da je zelo dosti ljudi in da je dosti dražje............sem pa vesela da ste tako hitri !!!

— Erna
21.9. 2009 ob 17:07

komi čakam !!!!!!
smo pa zgodni gleda na to da smo mogl na pru del čakat 3 mesce!!!!!!!
u glavnem can"t wait
xoxo twilight_gossip_girl

— twilight_gossip_girl♥♥
22.9. 2009 ob 11:15

wow treailer je absolutno fantastičen film ba beje tud !!
aia a ste že vidl ta dalšga ?? volterra prow zažiga !

— alice cullen ***
22.9. 2009 ob 14:37

Ej a je to film al je napovednik??

— TWILIGHT:NEW MOON:
22.9. 2009 ob 14:47

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D zakai tak poznoooooooooo...komaj cakam !!!!!

— j.b
22.9. 2009 ob 14:52

Koma čakam, da grem s fredicami gledat ta cool film. prvi del je bil naravnost čudovit.

— nika
22.9. 2009 ob 16:48

erna... je gneča ja :D:D... jas sn že bla na kr nekaj premierah... vsi sedeži so bli zasedeni... mogoče kakih par ne... drgač pa ja... glede cene pa nevem kr nikol nisn dala za karto :P...
še maaaaalo :D 2 mesca :P:D:D

— black_jackie
22.9. 2009 ob 17:33

oooooooooooooommmmmmmmmmmmmgggggggggg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kuk zakon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 upm d ne boste spremenili datuma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! k že zdej ne morm čakt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— BeKa-twilight FAN
23.9. 2009 ob 9:12

Gledal/bral sem vaše komentarje pa me je prijelo "srat", ker nihče ne zna pravilno (slovnično) napisati celotnega stavka/objave, pojdite nazaj v šolo.

P.S. Go New Moon:P

— mano86
23.9. 2009 ob 16:24

O ko sm srečna..
men je ta film tok hud..in prebrala sm že use 4 knige in je res noro!!!!
če si še niste prebral..dejte...nau vm žou!
komii čakaaaaaammmmm new mmmmmoooooonn!<3

— Twilight fan.
23.9. 2009 ob 22:22

KOMIIIIIIII ČAKAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:D:D:DWIIIIIIIIIIIIIIIII kNJiga in film sta suuuper:D RESSSS!!!!!!!!

— DDD
24.9. 2009 ob 10:35

Super super!!!! Komaj čaka da pride!!!! Nisem pričakovala da pred februarjem 2010 v kinu ampak toliko prej pa tudi ne!!!! Samo še dneve odštevam!!!!!
Tretji del filma pa pride junija drugo leto, prav nekje okoli rojstnega dneva, ne bi mogla dobiti boljšega darila.
Po trailerju sodeč bo film odličen, verjetno ne bo lih boljši od Twilighta ker nebo dosti Edwarda notri :-( .
Naj že pride ta november!!!!

— Milly
24.9. 2009 ob 14:55

O komi čakam d pride*
Kaj če bi že mal več ubjavl...kšne slike al pa kei...?
No drgač pa komi čakam!!!!
I LOVE TWILIGHT<3

— Vampirka_<3
24.9. 2009 ob 19:46

Ta film je razLog da bosta 2 mesca še neskoončo dolga.
odštevam dneve do premiere. Twilight saga ruLLz.
BabybLue*

— I.Love.Rob.
25.9. 2009 ob 13:24

koooomi čakam da pride k bom 100% šla na premiero

— mimi
25.9. 2009 ob 15:33

Komaj čakam. Upam da bo ta datum kar ostal, ker bi blo to super. Gledat grem itak 2x :D

— :)))
25.9. 2009 ob 20:33

waa vi ste carji!!!!!!!!!!!!!<333
tok kmau bo ze film pru zakon:D
uziweiite<3

— LaLa
26.9. 2009 ob 8:50

jooooj cant wait.
na premiero vrietn nebom šla.
FILM je pomemben ne pa premiera.
uažn da ga vidš! =D =D =D =D.
KOLOSEJ proosim obdžte ta datum k neuem kaj bo pol z usemi nami če bomo mogl čakat na januar (:
to bo res film vrednn ogledaa!

— New moon-26.11♥!
26.9. 2009 ob 12:55

Jooooooj!! Hudo!!!!!!!!!!!!!!! Ne morm več čakat. To bo the best movie ever.

— Bella&Edward
26.9. 2009 ob 15:30

komaj čakam kdaj pride v kino!!! taylor i love you!

— ...
26.9. 2009 ob 15:50

Se že veselim drugega dela film, čeprav je knjiga veliko boljša.

— Tjaša
26.9. 2009 ob 19:15

komaj čakam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— jure
27.9. 2009 ob 12:13

jz tut komi čakam,ful res ful rada bi šla na premiero<3!!!!!!!!!!!!! a mogoče kdo ve kdaj je treba kupt karte za premiero??????-tnx tistmu k mi bo odpisu xD!
upam d bo film pr ns že 26.11.09 tko kt piše u napovedniku!!!
omg,cant belive-cant wait!!!!!!!!!!!

i love u taylor

— ana
27.9. 2009 ob 18:13

komi čakam da pride v kino kk ste lohk eni to že gledal če ga pa še nikjer niso predvajal. drgač pa me preseneča da bo film tok hitr pršu učasih treba čakat tud po nekaj mesecev
film pa bo po mije ful dobr tk da ga grem 100% gledat

— tjaša :)
27.9. 2009 ob 21:22

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaau can't w8!!!!!!!!!11
men se bo utrgaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaal
nwm č bom dočakala... č bi lohka bi šla kr u L.A. gleat xD
moiga taylorja bom vidlaaaaaaaaaaaa
ooooooooo huaŁa vm pliiiiiiiiiis sam ne spremenit datuma
Łuuuuuuubm ta film oz. Łubila ga bom xD
ta film bo loooooooooooooooX bol zakon k twilight <3<3<3<3

— twilight_girl<3<3
28.9. 2009 ob 3:34

@Ema: na premierah je ponavadi velika gneča, saj je dosti ljudi, ki želijo film videti prvi in predvsem je na premierah veliko vzdušje zaradi pričakovanja filma, ki ga še ni nihče videl. Jaz osebno sem bila na veliko premierah in je bila zmeraj velika gneča. Sedaj pa če računaš, da je to Twilight saga, ki je očitno obnorel mnoge po svetu, bo gneča še toliko večja.

Drugače pa res lepo, da bo film tako hitro pri nas.

— didi
28.9. 2009 ob 18:04

O Moooj Boog!!!!!
Nemorem verjeeet da pride tko hitro k naaaaaaam!!!!!!! :O
že 6 dni po premieeeri al whateveer pride v NAAAAŠ KINOO!!!!!! FAAAK!!!!
komaii čakaaaam! TAKOOJ ko pride ga grem OBVEEZNO gledat!
<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

— Gaia
28.9. 2009 ob 21:27

komai čakam!

s kolegico rema na premiero jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!

komai čakam!!!!!

— twilight girl
29.9. 2009 ob 11:15

ej a mogoče kdo ve kdaj se karte začnejo prodajat??

— spela_chavez
29.9. 2009 ob 13:47

komeii čakam, da pride u kino!!
to ie moii naibolši del..!!

— Tiax
29.9. 2009 ob 15:17

KOMI ČAKAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Go EDWARD TEAM!! <3333333

— Kiiiikkiii
29.9. 2009 ob 15:21

komajjj čakaam da pridee < 3333333333333333333333333333

— annc
29.9. 2009 ob 18:42

Ej, dobri ste, en teden po premieri v Los Angelesu bo že pr nas!!!
Ne pa Somrak, ka smo ga mogli čakat do februarja!
HVALA VM! UUU TO BO VELIK DENARJA! pol slovenije bo sigurnu pršlo gledat film""!

— Rosalie Hale
29.9. 2009 ob 19:06

komaaj čaaaka =) to morn it lejat <3 <3 <3

— maruša ;)
29.9. 2009 ob 19:53

jst tud komi čakam da pride!!!!!!!!!!!!!!! za somrak sm mislu da je beden k sm ga pa enkrat gledu je bil pa carski za po p....... tko da prec ka pride gremo u kino

— jotka
29.9. 2009 ob 19:57

joj a se res ne da bi ga mal prej začel predvajat????

to je tok dobr film da bo gledanost za crknt velka sploh ne vem če bol lahk dobila od premjere vstopnce na moj rajstn dan joj
kok si želim to no joj

— eva
29.9. 2009 ob 22:10

zakaj pa ne piše še za maribor..? kaj nebo istočasno ko v lj prišo New Moon tudi k nam ??:// jooooj upm da kr KOMAJ čakam na njega... !!!!! NAJBOLŠI FILMI NA SVETUU <3333333333 kaki bojo šele nasledni trije omgg :D

— dejcii
29.9. 2009 ob 22:20

ja valda. malo prej bi lahko prišo ne :)

— nobody
30.9. 2009 ob 17:41

sej ne rečem da je slab film...sam je tolk tega i love twilight..da že pretiravate...
po pravici povedano...tolko so hvalili 1. del da sem na koncu preveč pričakovala in sem bla razočarana..vsak ima svoj okus...ampak to ni nič v primerjavi s kakšnim drugim filmom ki je res vreden ogleda
taka navdušenost samo zaradi igralcev...meni osebno so usi antipatični xD

— frkaaaaaa
30.9. 2009 ob 21:45

JEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!OGROMNA hhvala VSEM!Pr flimi,tistim ki tu rihtajo v sloveniji,...IN itk NM NAJVEČJIM fanom,de smo jih zmigali!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
ITAK grem gledat s frendicmi na PREMIEO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Oh komaj čakm! Bella/Edwar 4ever!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— bella_18
1.10. 2009 ob 11:48

oooooooo komaj takrat pride :(

— Twilight girl
1.10. 2009 ob 14:10

komej čakammmmmmmmmmmm
naj hitr prideeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
to je najboljša knjiga vseh časovvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv
vsi bi jo mogli prebrattttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

— mojcy
1.10. 2009 ob 18:33

je ful dobra knjiga kumi čakam film is the best

— bellaedwardfan
2.10. 2009 ob 18:39

eno vprašanje: Se mi splača it na premiero????

drugač pa twilight je zakon in ne morem verjet da so eni tako naivni, da bi lahko somrakova saga grozljivka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ja pa halo, koga zajebavate????!!!!!

I can't wait!!!!!!!
<3

— lollipop
2.10. 2009 ob 22:53

kaj pa drugi komentar.....Tjaša je film že gledala.....HALLOOOOOO....kje pa???kak butast komentar-ženska ne laži se.....

drugače pa tudi jaz komaj čakam da vidim ta film, ker knjiga je super.....in edward je taaaak sexy :)

— edward's girl <3
3.10. 2009 ob 10:31

waw! took komi čakam! to je najbolš film for ever!
Glede ocenjevanja filmov sem kar kritična, ampak vem, da si bo tudi ta film, tako kot somrak 1. del, zaslužil 10 zvezdic od desetih!
To bo took dobr!

Pa hvala vam fuul, da bo film prišel že tako kmalu v kolosej!!!!!!!

— petra
3.10. 2009 ob 11:03

I can't wait!

— lolika
3.10. 2009 ob 12:15

komi čakam da ga grem gledat gramo glih na premiero za sošolknin b-day
jej komi ČAKAM!!!!!!!!!!!!!!!!!

— robsten
3.10. 2009 ob 13:56

6 dni!!! sm ze na premieri! omg! new moon?!! wow smo pa res hitri..mislila sm da bo premijera v ljubljani januarja...! to pa zares hocen pohvalit ljudi ki so mn in nam omogicili takoj po 6 dneh gledat..:j res sm fuul vesela sam upam da ne bo tko drugacno kot je twilight z knjigo... hej tnx!

— lara :j
3.10. 2009 ob 14:07

KOMI ČAKAM.....najbolllll.... knige sm ze use prebrala.... zdj pa se ta durg film...

— A.B.
3.10. 2009 ob 20:11

komaj cakam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— anika
3.10. 2009 ob 21:11

Read it, watch it, LOVE IT. it's irrestitable.

— Amela!
3.10. 2009 ob 23:43

super,da ste pohiteli,ampak me gremo vseeno najprej v Trst,pol čez par dni pa še v Koper,seveda,če bo datum držal!
Tisto s Somrakom oz Twilight-om,res ni bilo fer! Zato tokrat-zelo pohvalno!

— katka
4.10. 2009 ob 13:16

Vsi pravte da greste na premiero.Kje ste dobil karte in kje sploh bo?

— taylor love u
4.10. 2009 ob 15:35

jst tu ljubim<3<3<3<3<3edwarda...komi cakam<3

— Bella
4.10. 2009 ob 17:05

zakkooon...glavno je to da bo pr nas premiera 26.11.2009...v nemčiji pa komaj 7.1.2010..hahahahaha***

it's funn***

— michael mayers
5.10. 2009 ob 17:07

o jebenti <3333333333
new moon !!!!!!!!!!!
upam da bo še prej prišel ven kot pa 26.11.2009
omgg!!!
zelo sem navdušena po traileru je film zakon!

— Bella
5.10. 2009 ob 18:04

komi cakam d pride mlada luna u kino tok sm nstrpna kniga je ful zakon upm d film tut***** twilight saga je zakon dddddddd edward and bella 4ever~~~***

— urshy_***
5.10. 2009 ob 19:13

joooj komi čakam

— Alice<3
5.10. 2009 ob 20:03

Ta film bo legendaren!!!!
Prebrala sem knjigo, ki je fenomenalna!!!!
Komaj cakam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— Twilight rocks!
5.10. 2009 ob 20:57

Ta film bo neverjetno dobr!!!!! Kumi že čakam da pride v KINO!!!!
Pomoje bojo karte tko hitr razprodal za premjero ej.. usen upam da jih bom dobila če ne pa kšn dan kasnej sej ni tok pomembn:)
Twiliht res zažiga pa ne samo zarad igralcev(k so bdw najbolši možni) ampak je tko lepa zgodba !! :)))
In še komentar za tizga slovničnega frika: Mladi pišeko kot govorimo in se odlično zastopmo če maš ti kšne probleme ti napišem prevod ;)

— Twilight Miš
6.10. 2009 ob 7:06

oooooooooooo komi čakam na mlado luno sam pomoje bojo pru dam že ustopnce razprodane hehe sej je usen jz grem gledat jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :)

— laly
6.10. 2009 ob 17:00

wow. komaj čakam!!! ni dvoma!! ta film bo super!!

— Lola
6.10. 2009 ob 21:28

Nočem bit žaljiv za tale film ampak kaj bodo v temle delu vampirji obvladal Kung Fu, Mortal Kombat fore (mega udarci, streljanje laserjev iz rok pa take zadeve), ali pa bodo ustanovil 5 vampov fantovsko glasbeno skupino. :D
Dajte no prosim vas vampirje sonce užge kot se men zdi taprav vampir bi že v prvem filmu polovico mesta pobil ne pa vegi, pa še na čekane so pozabil.
Tale film bi jst priporoču gledalcem do 15 let.
Žal mi je ampak sm že tolk filmov o vampirjih vido da tole...enostavno mi ne izide, ne gre mi v glavo.

— Pejt
7.10. 2009 ob 10:36

NO UPAM DA GA RES DOČAKAMO! KNJIGE SO BOLJŠE V ANGLEŠČINI KER JE SLOVENSKI PREVOD ENO VELIKO S.....! "PUNČKE" TO JE FIKCIJA NE RESNIČNI SVET, NE ŽIVET PREVEČ V OBLAKIH K NI FAJN KER POL KMAL PADEŠ NA TRDA TLA!! TO SO SAMO IGRALCI, KI UPODABLJAJO LIKE V KATERE STE TAKOOOO ZALJUBLJENE ČE LAHK TEMU TAKO REČEM! SICER PA LEPO PREMIERO ŽELIM VSEM!!!

— MAMICA
8.10. 2009 ob 12:19

— black_jackie hvala za informacijo ;)

— Erna
8.10. 2009 ob 15:59

wauuuu!komi čakam!<3<3<3
ke pa kdai se pa lohk kup vstopnce za premiero

— edward.loves.bella
8.10. 2009 ob 16:18

Film je the best. Komi čakam, da pride v kino. Sem zlo vesela, kr pride tko zgodi. Ker blo je rečen, da pride marca. Vsekakor vreden ogleda. A ne bi blo super, če bi blo za domače branje Somrak, al pa če bi pr pouku gledal namesto kakšnih znanstvenih Somrak. Ta saga je zakon. Stavm, da bo kr težko dobit vstopnce. Komi čakam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pejte gledat na pisateljičino stran. Tut o filmu ful velik piše!!! =)=)=)

— Mlada_Luna
9.10. 2009 ob 15:20

komi čakam da pride u kino k pride
ga grem takoj gledat

— <3
9.10. 2009 ob 15:28

komi čakam...waaa
wiiiiii

— laala
9.10. 2009 ob 16:23

Hahah tale MAMICA ga pa seka =)
Kaj nej rečm ko si mlad rabš neke vzornike pa če ste to ve mamice al pa liki iz filmov ni preveč pomembn važn da usak živi svoj lajf tko da mu je všeč a ne ???
Vrjamm da ste bli tut vi kdaj nad nečim zelo navdušeni ko se je drugim zdel čist brez vezn
Pa lep ogled filma!

— Twilight Miš
10.10. 2009 ob 17:40

OMG!!!!!!!!!!!!!!!!!Najboljši ste! Knjigo sem že prebrala najboljša je!!!!! Sam ne premaknit datuma prooosim! Najboljši ste!!!!!!!!!!!!!!!!
POZDRAV IN VAMPIRSKI NESMRTNI UGRIZ VSEM FENOOOOM!!!!!!!!!!!!!!!!!!<3333333333333

— Luny
11.10. 2009 ob 9:02

ojla,
ta film je dbest čeprov ga še nism gledala sm prebrala knjigo in je ful dobra.

— edward_and_bella_4ever :D
11.10. 2009 ob 10:17

omg komi čakam twilight zone je biv zakon....

— toshy love twilight
11.10. 2009 ob 10:29

komi čakam da film pride v kino pa twilight zone je bil the BEST MOVIE EVER po mojem bo twiligh the new moon še bolši <3 takoj ga bom šla gledat v kino LOVE YOU TWILIGHT Robert Pattinson,Kristen Steward pa Taylor Lautner so pa tko in tko zakon<3<3<3<3<3<3

— kristen steward <3<3
11.10. 2009 ob 14:39

o končno... samo še vedno mi ni jasno zakaj morajo hrvati met 20.11. premiero mi pa bol pozno. jaoo sploh niso v Eu pa se ušunjajo naprej. sam sej 26.11. je tuut guuut. samo da je uradno tud v na new moon strani za 26.11. pa je tak vse okej ;) <3<3 pol pa do julija čakat na Eclipse -.-'' amapk bo treba preživet =D

— AshleeyG
11.10. 2009 ob 15:03

Komaaaaaaj čakaaaaaaaam :$ <3

— Petra
11.10. 2009 ob 23:48

prebrala sem vse twilighte in se mi je osebno najbolj vlekla new moon....
upam da im bo film bolj všeč...

— 5ra
12.10. 2009 ob 15:07

16.9. 2009
ob 17:39

film sem že gledala zelo je zanimiv mislim da je v knjigi malo zmešnjave to pa film objasni
— tjaša

koko si film že gledala,,,ni mi jasn če še premiere ni blo

— h
12.10. 2009 ob 18:46

komaj cakam da pride ta filem v kino
twilight<3

— nata
12.10. 2009 ob 22:15

aaa kumi čakam da viidm taylorja k se najbl izkaže u temu filmuu arr.. (: <33

— MRS.LAUTNER
13.10. 2009 ob 17:56

wiiiiiiiiiii can't wait!!!!!!!!!<3<3<3<3<3<3<3

— TheLeenc
13.10. 2009 ob 18:19

BED NO!!! Pa kaj vm je ta film tok carski... men se zdi en čist navadn film. Somrak se mi je zdeu prou dougočasn... A je poleg mene tle še kdo k mu ta film ni glih ušeč!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?

— BeeBee<3MiMi
13.10. 2009 ob 19:25

omg js ne morm več čakat <3

— MissPattinson
14.10. 2009 ob 18:41

ei komi čakam.....obozujm somrak pa tut komi čakam nadaljecnje......

— lucija
15.10. 2009 ob 15:37

tjaša.. kje si ga pa že gledala??

— blabla
15.10. 2009 ob 16:58

komiiiiiiiii čakam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! najboljsi film

— katka
15.10. 2009 ob 17:31

tjaša -> nemogoče da si že gledala film!!!!!!

— laraa
15.10. 2009 ob 19:48

ful cool mlada luna

— zaya
16.10. 2009 ob 7:54

komi čakammmmmmmmm

— tayloriscutee
16.10. 2009 ob 14:48

TO BO NAJ NAJ NAJ NAJ FILM EVER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! CAN T WAIT!!!!!!!!!!!!! S FRENDO 100% NA PREMIERO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TAY LOVE YOU!!!!!!!!!!!!!!!!

— Mrs. Lautner, Taylor love you,Taylor and me...
16.10. 2009 ob 18:47

KOMAJ ČAKAM DA BRIDE VEN. VZTOPNICE ŽE MAM REZERVIRANE. SIGURNO JE BOLJŠI OD PRVEGA DELA. RES KOMAJ ČAKAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— METY
16.10. 2009 ob 21:30

komaj čakam!!! :P

— katy
16.10. 2009 ob 22:39

aaa faqq kua use ste če naredddl<3<3<3<3<3<3<3<3.
trailer ste dall gor..!
ooooooooooooooo čistt sm hepppppppppy.<3<3<3<3<<3<3<3<3
cant wait the movie umiram od čakanjjjja resssno!!

— Maja loves the Twilight more than you!<33
17.10. 2009 ob 8:41

komai čakam!!! <3<3<3
grem na premiero!!!
film bo ziher the best !
mwa... rvm!

— lala
17.10. 2009 ob 9:18

komi čakam da ppride v kino pa tisti k tuki komenterate če filma ne marate pa ni treba žalt tiste k ga

— love it
17.10. 2009 ob 12:49

jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeejjj res je ful hit vn pršu!!!!!!!!!!
komi čakam d pridm na premiero

— i love twilight
17.10. 2009 ob 12:52

Kooomaaj čaaakaam, skupi z kolegico si bova ogledali na datum premiere . Komaj čakam res <33 :*

— Luna :**
17.10. 2009 ob 13:39

Še kr dobr film no...sam knjiga je bolša

— HAHA
17.10. 2009 ob 16:12

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!komi cakam da pride vn...skoda ka tok casa cakamo...ampak sam 1 tedn po premjeri u ameriki...mormo pohitet z ustopncami ka jih bodo hitr pobral! jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeejejejejej!!!!!!!!!!!!!

— nastekk
17.10. 2009 ob 18:16

I SO EXSIDET...I CAN NOT HIDDET...KOMI KOMI KOMI ČAAKAAM!!!

— dr.me
17.10. 2009 ob 18:36

komi čakam sploh nism vedla da bo tko kmau pršu v SLO.
:):):):):):):):):):)

— new moon 4ever
17.10. 2009 ob 19:36

can`t weejt. <3 <3 <3 best muvie ever. <3

— Tia.
17.10. 2009 ob 20:36

waawww
nujnu mwrm jt gljdt
kumi čakm

i love you tay
najbulši film do zdej

— oboževalka loly
18.10. 2009 ob 6:48

men zgleda, kot da so vse te poste 3 osebe objavile, vsi so enaki... ker glup način delanja reklame...

— tečka
18.10. 2009 ob 11:03

coool komi čakam

— lolli twilight
18.10. 2009 ob 11:22

wiiii 2 dni za mojim b-dayom pride <3

— no name
18.10. 2009 ob 11:45

Komi čakam!!!! Takoj na premiero.... že trailer je tok dobr, kakšn bo pol še film...
ROB LOVE YOU<3<3<3

— _Twilight number 1 fan_
18.10. 2009 ob 11:48

jooj nemorm več čakat...še 1 mesec pa malo pa bo tu..
<3333
love u rob <3

— robsten fan
18.10. 2009 ob 13:06

Grem na premiiero...preduuideuam...

— zanceqAndBella
18.10. 2009 ob 13:08

knjiga pisateljice stephenie meyer preprosto ubija :D če bo film tako dober (v kar ne dvomim, zaradi odličnih igralcev: Ashley Greene, Kristen Stewart, Robert Pattinson) bo vse na kar smo čakali skoraj eno leto poplačano. Obvezno grem na premiero saj se česa takšnega ne splača zamuditi :D:D:D

— Julija
18.10. 2009 ob 13:35

can't wait :D

— ime
18.10. 2009 ob 14:19

1 teden po premieri v ameriki? :DDDD komaj čakaaaaaam :DD oh edward <3 <3 <3 :*

— edward <3333
18.10. 2009 ob 14:24

OOO komi čakam d pride vn <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

— ŁaŁi
18.10. 2009 ob 18:43

<33 komej čakaam !!!! <3333

— mrs. Cullen
18.10. 2009 ob 19:47

AAA KUMII ČAKAAM <3333

— team-edward and team taylor
19.10. 2009 ob 16:27

BeeBee<3MiMi: ne, nisi edina. Ob branju telih komentarjev razburjenih fanov mi gre na bruhanje. Že knjiga je obupna (ženska ne zna pisati), film pa je še slabši. Kirsten se neprestano tresejo usta in boleče očitno ne zna igrati. Robert je še kar v redu, ampak ... HALO, LJUDJE??? Kam bomo prišli, če bo pol sveta norelo za obupno šovinistično "vampirsko romanco" in svojim "prijateljem fanom" pošiljalo "nesmrtni vampirski ugriz"? Bog. Mislila sem, da živim v dobi normalnega najstništva.

— Kritičarka
19.10. 2009 ob 19:38

kdaj se prodajo tiketi? prva bom.!

— VeryBigFanOfTwilight
19.10. 2009 ob 20:21

Kaj katera ve kdaj se začne vstopnice prodajat ali pa če jih že lahko rezerviramo? Can't wait, samo še en mesec <3

— Bella
19.10. 2009 ob 21:26

KUUUUUUUUUUUUUMIIIIIIIII ČAAAAAAAAKAAAAAAAAAM:))))))))))) sploh JACOBA:)))) <3

— ursy
19.10. 2009 ob 21:28

SUPER KOMAJ ČAKAM DA PRIDE V KINO!!!!!!!!

— mony
20.10. 2009 ob 16:19

komaj cakam tale film pa naslednje tud!!!

zanima me ce bodo tudi 5. knjigo Midnight sun uprizorili v filmu, cerpav bi s enekaj scen ponovilo, pa vendar bi se mi zdelo fajn, ker je vse z Edwardove strani tok zanimivo napsiano. nisem si niti predstavljala kako se pocuti.

<3

— i found my edward :)
20.10. 2009 ob 17:02

sorry nobena ga še ni mogla gledat.
Ampak usen komi cakam.
prebrala pa smze skor use knjige zdej pa pride se midnight son
koni cakam!!

— ursa
20.10. 2009 ob 20:14

Iiiiiiiiiiii komaj čakaam da pride v kinooo

— Taraa
20.10. 2009 ob 21:44

joj komej čakam!!
zanima me če bo pol nakonc edward umrl????
če bo se grem jokat!!!!! :( :( :(

— ančy
20.10. 2009 ob 21:53

komi čakam new moon sm že vse knjige prebrala.pa še jacob in edward sta tok cute <3

— jacob.is.cute<3
21.10. 2009 ob 14:47

Kumi čakm!!! New moon bo uspešnica!!! Sam tisti Jacob je pa prow tečn!!! Men je Edward najlepši!!! I LOVE EDWARD!!! Zadni del bo najbulši ku bosta Bella&Edward dubila hčerkico Renesme!!!!!!!!!!!!! I LOVE TWILIGHT SAGA............

— I LOVE TWILIGHT
22.10. 2009 ob 14:09

Kljub temu, da se gledalec zaveda dejanske manipulacije s čustvi, ga mora pogledati v celoti. Gre za zgodbo, v kateri se prepleta nadnaravno in močna ljubezenska čustva. Vampirji, kot del nadnaravnega so že v preteklosti burili človešlo domišljijo in nas vedno znova privlačijo. In tudi tokrat ni nič drugače. Krasna zgodba, odlični igralci, in po "izdelku" sodeč odlična ekipa v ozadju, ne pustijo človeka ravnodušnega.
Da ne omenjam nastnic, katerim je po večini odneslo tla pod nogami.

— monika
22.10. 2009 ob 15:36

ja sai je fain ful ja.. sao babee ;) bote brez skrbi da roberta nebote dobleee. ;) x) nobena ga nebo ;D

— lol
22.10. 2009 ob 18:13

My LiFeee. ((LLLLLLLLLLLL))
SOuu.. Boom Speet 26 PonouuNoo u LaajF NaZaaii PRšLaaa. :]
* ii lOve uu RooB. <3333

— VampiiRee GirL. <3
22.10. 2009 ob 18:16

AAAAAA!OBG!Zakon komi čakam!!!!!!!1 del je bil zakon kaj se le 2!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— Love Edward
22.10. 2009 ob 18:55

komi čakam, da pride!!!!!!!!!!!!!!!!

— tej že prit
22.10. 2009 ob 19:14

wii. komii čakam. =))

— VidaGlamorous*
22.10. 2009 ob 20:00

KOMI ČAKAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
TO ZBIRKO SM PREBRALA NAJMANJ TISOČKRAT.(SOMRAK,MLADA LUNA,JUTRANJA ZARJA...)
KOMI ČAKAM RES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— oboževalka
22.10. 2009 ob 21:33

Mety , lala, luna kje ste dobile vstopnice? Prosim tudi jaz bi rada šla na premiero! Če kdo ve kako do vstopnic naj mi prosim sporoči!

— marija
23.10. 2009 ob 11:40

kuko si ga pa ti že lohk gledala??? Komi čakam da pride u naš kinoo :D

— Ninchy
23.10. 2009 ob 14:13

pa kok ste strai, 15? sj bi šla jst tudi na premiero pa mi je mal bedno d ne bom med osnovno šolo sedela:S

— T.
23.10. 2009 ob 16:28

joj kumi čakam takoj gledat nujno, nujno.Prva stvar na mojem urniku!

— žana
23.10. 2009 ob 20:30

mlada luna zakon sploh pa edward pa bella komi cakam da pride film v kinoo vazn da mamm 60 postrov od njih pa podpis od edwarda k sm bla v italiji k so snemal da film in sm ga vidla nee tko da ...jbg

— diidka
23.10. 2009 ob 23:29

deyte no!!!!!!! sey sm vm že rekla da se mau pomerte glede tega filma... moje osebno mnenje tega filma je : IT TRULY SUX!!!!!!!!
sm ne mi zdey težit kako sploh lhka key tazga rečem, k vs ne mislm poslušat
film mi ni ušeč pa pika
nismo usi enaki XD XP

— BeeBee<3MiMi
24.10. 2009 ob 12:12

al pa da pride direkt na moj B.day Premiera u kino.

Can't wait <3<3<3<3

— rainbow
24.10. 2009 ob 16:36

ena je napisala d je film že gledala kje če ga še ni v ameriških kinih?!

— Nessy
24.10. 2009 ob 16:46

V ameriki je 20. novembra, a tuki že 26????
....upam da ne boste premaknili datuma!!!!
KOMAJ ČAKAM DRUGI DEL!!!!!;-)

— veky
24.10. 2009 ob 17:07

aaa to gremo nuujno gledaat !!!!!
can't wait !!

— new-moon-fan <3
24.10. 2009 ob 19:28

a kdoo we kok je ustopnca za premiero?

— edward*bełła.<33*
24.10. 2009 ob 19:29

kommiiiiiiiiiiiii ćaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam.♥*

— edward.bełła*<33
24.10. 2009 ob 22:19

jeeeej, can't wait!

— Nina
25.10. 2009 ob 10:27

jaaz komaaj čaakam na ta film .. najbolši film!! i love twilight <3

— evaeva-
25.10. 2009 ob 11:42

komaj čakam!!!!!!!!!

— talcy
25.10. 2009 ob 14:09

komi čakam !!!!!!!!!!!

— luca
25.10. 2009 ob 16:57

waaa, zakon .. res super, da bo pr nas tud ze novembra. :) edino ... a samo v lj? kaj pa v drugih mestih po sloveniji??

— katka
25.10. 2009 ob 17:52

komaj čakam da je v kinu :) & ga ne smem zamudit :)

— somrak <333
25.10. 2009 ob 18:54

ejj a kdo ve kaj ima pomen mlada luna v filmu-knjigi?

— it is me
25.10. 2009 ob 21:32

KOMI ČAKAM!!!! THE BEST MOVIE!!!
ta reklama mi je tok ušeč, da hočm kr zdej ceu film vidt!!!

— jst
26.10. 2009 ob 10:10

Komaj čaka da pride v kinooooo

— Jukk
26.10. 2009 ob 11:03

jz sem ze prebrala vse knjige in so vse zelo zanimive...
komaj pa cakam da pride mlada luna v kina...
Lp od jelxx

— jelxx
26.10. 2009 ob 11:32

i lovee it. <33333
oh Robert ;$$ :*
komi čakaam :DD

— it's me
26.10. 2009 ob 11:57

komaj čakam da pride v kino. mislim da bo film kar zanimiv.. no vsaj upam tako. ;))
sicer pa nevem zakaj ne bi bil zanimiv če pa te knjige in pravi del filma posrka v sebe tako, da se počutiš kot da si sredi tega dogajanja nekje tudi ti in to opazuješ. ;)))
lepo se imejte.

SE VIDIMO V KINU ! !

— lalala12
26.10. 2009 ob 13:29

KOMI čakam, da vidm film. Prvi del je bil ful hud, upam da bo tud drug del. to je res NAJ BOLJŠI film.tist k ga ne bo nikol gledu mu bo lahko žal. =)

— gal
26.10. 2009 ob 17:30

"it is me"

New Moon/ Mlada luna je obodbje, ko na nebu ne vidimo lune (=mlaj). Avtorica je knjigi dala tak naslov zato, ker je bil za Bello čas brez Edwarda najtemnejše obdobje v njenem življenju, tako kot je čas brez lune najtemnejša noč.

— Adalain
26.10. 2009 ob 17:31

oooMyGad!!! že?? can't waiit :D
gledam trailer-je že od kr so jih dal na net...zdeii pa fiLm...aha, aha i like it (:

— tiNa
26.10. 2009 ob 18:09

Ej, kje se dobijo vstopnice? To vprašanje je postavilo že veliko fanov, pa še vedno ne vem kako do vstopnic za premiero. Prosim, naj mi vsaj kdo odgovori.

— Taylor is the best ever
26.10. 2009 ob 18:35

SAM ŠE EN MESEC! AAAAAAAAAAAAAA!!!! <3 <3 <3

— Miška
26.10. 2009 ob 19:58

Oj,kaj mi lahko kdo pojasni kako je lahko kdo že gledal ta film, ko pa je 20.11.2009 premiera v ZDA, 26.11.09 pa komaj pri nas???
Res ne štekam...
:-/

— PIKA POKA
26.10. 2009 ob 21:27

ZELO V REDU FILM. Grem gledat 100%. Teli volkodlaki so tok dobri joj!!!

— me and you
26.10. 2009 ob 21:43

EJ FOLK!!!!!!!!!!!!
A ste vidl tut že film "Old Moon"????
Ej ta film res rulaaa!!! MORATE si ga ogledat (če si ga še niste)

— Z-girl
27.10. 2009 ob 12:37

joj komi cakam
ta film je coool

— neucakana
27.10. 2009 ob 12:59

Komi čakam! še en mesnc :P
tole bo še zanimivo vse skp :) jooojjj dej naj bo čimprej tule november nooo :P
komi čakam :P

— tjaša
27.10. 2009 ob 13:33

ooo komi čakkamm .. res ni fer u amerik pride vn 6 dni prei .. sam kle pa kuj k pride ga grem gledat x3

— Twilight3
27.10. 2009 ob 16:51

vzbuja neizmerno gledanost in sanjarjenje o nadaljevanjih... neverjetno....

— swan
27.10. 2009 ob 18:12

no...js sm gledla prvi deu in zdej bom kmalu prebrala 4 del...res...ni bilo še biljšega...vsi ki boste šli gledat film, djte prej pogledat še prvi deu, k drgač ga ne boste razumeli....mlada luna je res zelo zapletena...in zanimiva...kako se zgodba končaa..:S...ni ga čez jutraanjo zarjoo...<333

— sagga....obsedenkaa
27.10. 2009 ob 20:44

komej čakam

— me you we
27.10. 2009 ob 21:17

komi čakam.... <3 robertt p <3

— <33
27.10. 2009 ob 22:46

aaaaaaaaaaaaaaaa ko sm vidla da bo took hitr pršla vn sm skor u jok padla k ta film pa čakam že res ful cajta gotou raztura i can't wait! :D

— gossip girl.
28.10. 2009 ob 8:58

naj se treseeee... naj se treseee..:):):):) Trailer je dobro skupaj narejen... Knjiga je legendarna... Upam da nebo spet film katastofa, kot prvi del...

— coco...
28.10. 2009 ob 9:25

Upam da bo bolsi in bol po knjigi kot somrak. Drgac pa komi cakam!!!!

— watcher 93
28.10. 2009 ob 11:16

To bo najbolši film! Komi čakam. Sigurn bom šla gledat ker je enostavno zelo cool!

— New Moon Obssesed
28.10. 2009 ob 11:22

pa to je še en mesec... :S
komiii čakam!!!!!!!!!!

— JAnChy
28.10. 2009 ob 11:28

Mislm da bi si film zaslužil kar neakj nagrad. Nisem edina ki ga komaj čakam. Prebrala sem že vse dele Twilight sage in mislim, da bo tudi Mlada luna odlična.
Prvi del je bil res odličen, in mislim da bo drugi prav tako, le da bo več napetosti in akcije. Slišala sem že, da se snema tudi Mrk, kar je pa sploh odlično!!
Se že veselim 26 novebra, da pohitim s prijatelji v kino!!!
Sigurno je dobro posneto!! To se vidi že v pred filmu!
Vsem, ki si ga ne mislijo ogledat, in vsem ki ne berejo knjig je lahko žal, ker so res noro dobre!!!
lp
Janchy

— Janchy
28.10. 2009 ob 11:56

uff prvec estrogena XD

— biftek
28.10. 2009 ob 11:57

mislim da v knjigi ni nobene zmešnjave. sama sem prebrala slovensko in anglesko verzijo. ceprav mi je angleska verzija veliko boljsa, sta obe zelo razumljivi.

komaj cakam ta film.

— lala
28.10. 2009 ob 12:02

ne vem kako lahko eni recejo da so film ze gledali, ce se sploh ni bil predvajan nikjer. :) lepo vas prosim.
pa v knjigah ni nobene zmesnjave. sama sem prebrala ze vse v slovenscini in anglescini. ceprav mi je angleska verzija bolje vsec, so vse lepo razumljivo napisane.

komaj cakam na ta film.

— laly
28.10. 2009 ob 12:56

it is me: jz si pod to predstaulm al to kar je povezano z volkovi čeprou se ne spremenijo kadar je polna luna sam useeno .. alpa pač bella ma ugriz od jamesa v obliki lune.

drgač pa jz sem prebrala use 4 knjige in so mi fenomenalne. twilight mi je zelo zelo uredu film sam mi je knjiga 100x boljša pa po moje so tud u new moon dost stvari spremenili... sam trailer mi je kul tko da mi bo gotou lih tko ful fain film .. useen je twilight moj trenutni najljubši film tko da sm prepričana da mi bojo usi 4 deli fenomenalni :D
noo gotou ga bom šla gledat u kino kr ta film pa čakam odkar sm vidla prvi del pol ko sm prebrala knjigo pa sm itak bla še bolj naudušena.

— twilightGIRL
28.10. 2009 ob 12:59

jst tud komi čaka de vidm ta le film .K bo se bolši k pruu jej še salb mesn pa bo(:

— LONA
28.10. 2009 ob 13:30

ashley greene bo fuuul lepa... robert pattinson grd... taylor pa mišičast... ql kombinacija. bol bo zanimiu od somraka, ful weč se bo dugajal.

— i.am.ashley.greene
28.10. 2009 ob 13:34

OMG... Can't wait !!!!!! To bo najbolši film leta... Komii čakam !!!!

— Klarch
28.10. 2009 ob 14:13

Najboljši film kaj jih je<3<3

— Tina
28.10. 2009 ob 14:53

Strinjam se z tistimi ki jim gre tale film na živce tolk pišete kolk je tale film dobr, poglejte si raje kak taprav film z vampirji ne pa tole sranje. Pa še za knjigo da bi vrgu dnar ma ni nobenega v tem osončju ki bi me prepriču da bi vrgu dnar za knjigo ali si jo šu sposodit v knjižnico pa še za zanč film metat stran dnar. OBSEDENCI!!!!

— Pejt
28.10. 2009 ob 16:51

sam neki...
a karte se lhko že REZERVIRA??

— Ema
28.10. 2009 ob 16:58

jst sploh ne morm vrjet kok ste eni lahk tok žaljivi do enga filma. če vam kej ni všeč se z njim ne rabte obremenjevat.men je pač ful dobr,če pa komu ni kej všeč naj prej poskrbi zasebe.a se kdu strinja z mano?

— taylor.is.cute.<3
28.10. 2009 ob 18:31

heh.....knjiga je ful dobra.....somrak je tud ful zakon film....a ma kdo že duma to mlado luno?če ma nej mi prosm pove!k bi fuuullllll rada vidla.....če ne bom šla u kino gledat k mora bit zakon film.....

— martina
28.10. 2009 ob 20:36

jas sn gleala prvi del pa se mi je zdel ful zakon!!!!!
trailer je tut carski....
pa taylor se bo pojavo zgori brez!uuuuuuu....
komaj čakam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pozdravlam niko BFF, pa saro pa mojega loverja

— gitty
29.10. 2009 ob 9:27

tjaša ful težko si gledala film, ker so ga komi spravl iz postprodukcije.
Jeii! Lepo, da ste tok hitri da nam nau treba čakat 3 mesce tko ka pr somraku.

— Anja
29.10. 2009 ob 9:30

Aja, pa Midnight sun, ne pride, ker ga Stephenie, še ni dokončala, pa tut pr Breaking dawn, je že konc. Bodo pa sigurnu uprizoril v filmu!!!

— aNJA
29.10. 2009 ob 10:01

tjaša a te lahka vprašam kje si gledala film????

— girl! new moon <3
29.10. 2009 ob 11:23

love you al by. <3
si you next time
super film stari

— susana
29.10. 2009 ob 11:29

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa <33333333333333333333
TwiiLiGhT priHaaaaaaaaaaaaaaaaJaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :*
Wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii <3

— TwiLiGhT.GirL<3
29.10. 2009 ob 11:59

Dej bed ta bedn film , bl BEDNGA FILMA ŠE NISM GLEDALA !!!!!!!!!!!!

— ŠEMRI
29.10. 2009 ob 12:46

že pru del je biu ful dobr tko da mislm da bo tud NEW MOON!!!!
KOMI ČAKAM!!!!!!!!!!!!!!:):):):):):)::):):):):):):):):):):)

— alice cullen is the best
29.10. 2009 ob 13:43

jooooooooooooj, komi čakam!!!!prou ne morm vrjet, da bo pr ns že en tedn po premieri u amerik!!!!!!!!! ej twilight je res ZAKON!!!!!! joj res komi čaka stavm de bo new moon še bolši kt twilight!!!!! love twilight saga <3 <3<3<3<3<3

— christina
29.10. 2009 ob 22:39

film somrak je triler tisočletja... zelo dobro zrežeran, ima dobre efekte,... naučiš se, da bi za ljubezen storil VSE!!!!!!!!!. RES SE ZAHVALJUJEM REŽISERJU... BOLŠGA FILMA NI NJIKJER V VESOLJU!!!!!!!!**!!!!*!*!*!
mi lahko date tisto modro zvezdico?? zelo si jo žeim.

— somrakovka
30.10. 2009 ob 0:57

fak no a more bit res usak komentar sestaulen iz "komi čakam" pa "jst sm pa že use knjige prebrala"?!....JA, ti in milijarda drugih. (povej rajš kej nouga)

— annoyed
30.10. 2009 ob 10:30

Zakon, ta film si bo treba nujno ogledat! :)

— Anja
30.10. 2009 ob 11:05

a kdo mog. ve kdaj se bo dalo kupit karte za predprmiero in kdaj bo in tako malo podatkov koliko bo karata za predpremiro

— <3 twilight<3
30.10. 2009 ob 12:08

omg new moon!!!
komaj čakam! samo po trileru sodeč bo film drugačn ko knjiga. bolj grozen!
zdi se mi da bo new moon boljši film od twilighta. vsaj mislim. več bom pa vidla v kinu. komaj čakam. komaj čakam. komaj čakam.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kakor hitro bom mogla si bom odšla kupit karte ker jih bo ziher hitro zmanjkalo. meni je kristen fuul lušna. robert se mi zdi da je bil v twilightu bolj urejen. pa taylor je lepši z kratkimi lasi. pa zdi se mi da majo zaj v 2 delu vampirji drugačne oči. vseeno mi je twilight full carski. pa ashley je lušna. zaj berem ravno 4 del (jutranja zarja) pa je ful dober!! hitro ga grem zaj brat XD!! xoxoxoxoxoxoxoxo!

— kristen-bella
30.10. 2009 ob 12:27

Komaj čakam film! :) Mogoče ga bom šla gledat še 17 al kerega pač pride v Bruselj. Ker pride hitreje.
Drugač.. Tjaša, ti filma še nisi mogla nikjer gledat ;)
Pa tut karte še ne grejo rezervirat na blagajnah v koloseju. (preverjeno!)

Če bo pa dober... bomo pa vidli. :) Predfilm je super.
Pa New moon OST je.. WAAAA najboljši!
Jaz nevem če bom šla v kolosej na premiero ker bo to polno nekega cviljenja in vzdihov ko bojo ljudje vidli igralce na platnu. In mi ni preveč do tega. heh

— Anja
30.10. 2009 ob 13:53

ja Tjaša.pomojem je tut v knjigi bol use razloležno.hallo..filmi zmeraj manj razložijo stvar( skoraj zmeraj). ker v knjigi je vse podrobno tko d jst ne vem d bi bla kkšna zmešnjava notr..LOL

— ajda
30.10. 2009 ob 14:57

Waau.
Komei čakam. Ta fiLm je THE BEST
Doro je to da je hitr pršu . *
<33

— _Big_Fun_
30.10. 2009 ob 16:51

ey ti Annoyed
js bom pa začela čist preprosto
in to s tem:
I HATE TWILIGHT
ha kaj boš pa na to rekla??? A, a, a?!?!?!?!

— Z-girl
30.10. 2009 ob 17:12

Knjiga je mal dovgočasna ker ni roberta...haha** drgač pa ni slabaa*

film pa bo zihr KUŁ pa še 2 uri trajaa...:P:P nooooroooo <3 xoxo

— =)**
30.10. 2009 ob 20:41

komi cakam....upam da bojo karte ze prej.... gremo gledat s prjatlcam....JUPI!!!!

— ursah
30.10. 2009 ob 21:25

Komi čakam da pride ta film u kino upam da bo še boljši kot prvi

— Lunatic
30.10. 2009 ob 21:37

Mene je pa zelo motilo, ker ni bila enka niti slika knjige. V knjigi je bila med njima kemija dosti bolje izražena in poudarjena, da si kar hrepenel po nečem takšnem. V drugi knjigi je itak narejeno tako, da se kao oddalji od tega, pa je vez še toliko močnejša, kar pa dvomim, da bodo znali dobro predstaviti po prvem delu. Je bil pa Edward res neprimerno bolj privlačen kot Jacob, tako da mislim, da niti slučajno ne bo dosegel ta film prvenca. Je pa všečen naslovni komad od rock skupine Death Cab For A Cutie.

— Janez Paternelj
30.10. 2009 ob 23:11

Joo KuuMii ĆaaKaam Daa Priidee...u KiiNoo..
wiii* <3^<3 <3 <3

— ßaaJŠii.<3
31.10. 2009 ob 17:09

pretiravateeeeeeeeeeeee

— hehe
31.10. 2009 ob 18:20

OMG
kon 26.11.2009 a ste se zmotl u kletnci al kva k to j sam 6 dni po premieru u ZDA fak SLOVENIJA I LONE YOU

ne pridm na premiero sam 1 dan po njenj pa zihr

— nikca
1.11. 2009 ob 12:41

Pa zakaj ne dajo nč slikic??? Resno, no, sigurno ni tisti napovednik EDINO, kar imajo!
Sicer se pa popolnoma strinjam z vami! Čutim popolnoma enako, kot vi: vznemerjenje in pričakovanje! Temu pa bi dodala samo še:
K
O
M
A
J

Č
A
K
A
M
!
!
!

— Renesmee Cullen
1.11. 2009 ob 14:43

Hey!
Mene pa zanima, če kdo ve, ali je možno karte že kj prej rezervirat oz kupit?

Hvala!

— Maja
1.11. 2009 ob 16:37

ffffffffffffffffffuuuuuuuuuuuuuuullllllllllllllllllllllll kkkkkkkkkkkkkkkkkuuuuuuuuuuuuuuuullllllllllllll ffffffffffffffiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiillllllllllllllllllmmmmmmmmmmmmm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— BeLLa._xD
1.11. 2009 ob 17:33

Ma kaj ste usi čiz obsedeni s tem filmom sleš knigo?!
Mja no. Pomirite se, film prihaja.

— Moi
1.11. 2009 ob 19:34

mislem da bodo dvorane polno zasedene... sj je prov taku. Upjmo da bo tut ta film dober.. ker Somrak je biu men bulša knjiga od Mlade lune.. v New moon Edward premau nastopa (= pa pol ni tku zanimivu.. ampak dober..(=

— Ana
1.11. 2009 ob 20:44

joj.... ze stejem dneve.... ziher bo 26. pune guzva da bojo po tv porocali kaka gneca je bla pa take fore.. xD ze ko vijis videospot od Death cab for cuties - meet me on the equinox ves da film ziher fuuuul dobri!

— Alice
1.11. 2009 ob 21:06

When you can live forever?
What do you live for?

— Ed
2.11. 2009 ob 12:43

a kdo we ob keri uri je film
pa 26 je četrtk ne

— klara
2.11. 2009 ob 12:47

jojj..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
komi čakam da ga vidm!!!!!!!!!!!!!!!!!
meni je predfilm tudi všeč!!
in twilight mam doma in ga gledam vednoo ko je čas!!!
jst sm tui kjigo že prebrala..in me zanima kakšen bo film (ali ga bodo veliko spremenili!)
ampak v vsakem primiru bo pomoje super!

— anxy
2.11. 2009 ob 12:56

Can't Wait!!!
Grem definitivno gledaTt..
Se vidmo tam!!
E.C.

— E.C.*
2.11. 2009 ob 12:58

aammm... triler??? aja kr Bella je toook scary da je to kr triler... =/

— GossipGirl.K*
2.11. 2009 ob 14:18

komi čakam...bom zihr na premieri

— bella in love with taylor
2.11. 2009 ob 15:31

oommgg....hvala vm ....100000krat<3 ful ste hitri in ste me ful presenetl....<3
nujnoooooo morm na premjero NUJNOOO......ljubm vs <3

— robsessed
2.11. 2009 ob 18:12

omg-komi čakam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:) sj jst mam doma prvi del!!!
na začetki sm bla čist obsedena z njim!!!!!!!!1
ka češ če je pa tko carski!!!!!!!!!!:)
jst bom kr iz mojga kraja šla v lublano gledat pol pa še v mojem kraju!BREŽICAH!!!!!!!ŁoŁ(že kr dneve odštevam za ta COOOOOOOOOOOOLLL film!!!!!!!
hočm ga gledat takoj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mwa*<3* kiss TWILIGHT (L)

— THEtwilight_giRŁ
3.11. 2009 ob 13:34

komaii čakam :*

— zancha
3.11. 2009 ob 15:46

komaj komaj komaj čakam da vidim toti film
najbolši in najlepši je pa Taylor Lautner. pa Bella
gledala ga bommm

— Emaaaaaaaa
3.11. 2009 ob 16:59

tok bednga filma pa pomoje noben nemore nardit razn tele-.--.-

— gregc:):):)
3.11. 2009 ob 19:14

TA FILM JE RESSSSS HUD KOMI ČAKAM DA PRIDE U KINO

— JAN
3.11. 2009 ob 20:32

ja glede na to da me je twilight obsedo...bo vem tezko nadgradit film da bo sploh se lahko bolsi ko je....ampak cant fuckin wait!!!!!1 <3 <3 <3 <3 <3 <3

— Ally
3.11. 2009 ob 20:32

ja glede na to da me je twilight obsedo...bo vem tezko nadgradit film da bo sploh se lahko bolsi ko je....ampak cant fuckin wait!!!!!1 <3 <3 <3 <3 <3 <3

— Ally
3.11. 2009 ob 23:36

končno spet en film katerega si bom po terminatorju 2 in twilightu samem rade volje ogledala več kot 30krat =)

— amellie
4.11. 2009 ob 12:57

st pa moja bff greva pa na premierooo.pa pou klasa tut.<3*
Ly.<3
ash.taylor.loweU.4ever
TO.E.NAJBOLSHI.FILM.NA.SWET.
I<3U tay&ashh

twilight 4ever

Umxx*&UsHkoo<3

— ashh<3
4.11. 2009 ob 19:04

komi čakam ta film, ker sm fanica twiligta.(:
mene samo zanima, a se da to kej prej rezezrvirat??

— špela
4.11. 2009 ob 19:52

ta filem mora bit booomba,full akcije pa to...

— brezdomec24
4.11. 2009 ob 20:05

team taylor. hahahha. :)

— katie.
5.11. 2009 ob 7:20

<3333333333333333

new moon.
zdj berem u angleščinii.

ob kiri uri pa bo ?

se vidmo taaam. <3

xoxo
Lu Cullen

— Lu Cullen
5.11. 2009 ob 14:22

komaj, komaj, komaj cakam
če bojo datum prestavli jim zavijem vrat
tak da mlada luna je the best

— emiii
5.11. 2009 ob 14:24

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
Taylor <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

— lool
5.11. 2009 ob 14:51

a je kolosej že dubu film k mate že take fotke k ene sploh še nism vidla?kk. jaa okkk.loool.sm useenn.

— maič
5.11. 2009 ob 20:09

No za vse tiste ki knjige še niste prebrali nekaj vsebine:
Bella bo kmalu praznovala svoj 18.rojstni dan. Vendar se ga sploh ne veseli, ker bo to pomenilo da je starejša od Edvarda. Vsak dan znova ga prosi naj jo spremeni v vampirko vendar on tega noče ker misli da bi bila njena duša izgubljena v neskončosti(vampirji so neumrljivi). ko napoči dan njenega 18.rojstnega dne noče nobenega darila kot tudi praznovanja, vendar Edvardu uspe prepričati Bello da odideta k njemu domov saj ji je njegova družina pripravila presenečenje. Nato se zgodi nekja nepričakovanega Bella se ureže in James se ne more zadržati in bi jo napadel če ga Edvard nebi ustavil. Edvard se po tehtnem premisleku odloči da on in cela njegova družina zapustila Bellino mesto, s tem naj bi jo zavarovali, kar se kasneje izkaže za pomoto. Vendar Bello varuje Taylor ki po Edvardovem odhodu postane bellin najboljši prijatelj in ji pomaga iz največje krize. Bella namreč postane depresivna, brez življenja. Njen cilj postane biti udeležena v čimveč nevarnostih, ker s tem lahko pričara Edvarda v prividih.(ena od stvari so tudi motorji :))
Nato pa Edward novico ki obrne vse na glavo... več v filmu da vam ne pokvarim presenečenja.
Film Somrak je biu izerdno dobro narjen napet, zanimiv in tudi ni se preveč oddaljiv od knjige, kar lahko pričakujemo tudi v filmu Mlada Luna, ko so stvari lahko samo še izboljšali glede na dobiček :))
Vsem fenom želim veliko užitkov ob gledanju, ter upam da mi bo uspelo dobiti karte za Premiero ker enostavno obožujem to SAGO <3
Mary
Pa še komentar za ˇneljubiteljeˇ :
Ne vem zakaj sploh kliknete povezavo do te strani če vam ni ušeč, ta stran je namenjena predvsem oboževalcem !!!! Lp

— Lowe twilight saga
6.11. 2009 ob 9:00

"Star Max premiera filma Mlada luna bo v sredo 25.11.09 ob 19. uri."
v murski soboti bo pa premiera še en dan prej. kar ne morem verjet. superca.
can´t wait

— drejcika
6.11. 2009 ob 11:21

Twilight je bil edini film, ki sem si ga po tem, ko sm ga gledal, isti dan ogledal še enkrat. Še nikoli nisem tako težko čakal nadaljevanja nekega filma!!!

— Twilight_guy
6.11. 2009 ob 13:32

kaj se da rezervirat ustopnice kje?!?

— _ellen
6.11. 2009 ob 14:07

KDAJ BO ŽE TA 26.11.2009 ???????

— ALDIJANA
6.11. 2009 ob 15:55

hude slike res

— me
6.11. 2009 ob 19:14

zakon film nujno gledat !!!!!!!!!!!

— mišel
6.11. 2009 ob 20:44

a se vi splohk zavedate kuk je to dobr film!!
mislm, 1 del je bil prečudovit, popoun.. in zdj jz gledam samo mal reklamo za new moon, pa se skor že jokam zraven!
in zares, komaj čakam da ga grem gledati v kino!
kajti ravno na moj rojstni dan, bo uradno v kinu. jeej.. in povabila bom tut 4 frendice.. tako da bo zares zakon!
vse, čeprou vas nepoznam, mam radaa

— karmen
7.11. 2009 ob 6:42

drejcika... a ni premiera 26.11 ???
CAN't WAIT!!
Gremo na premiero :)
Knjige iz te sage bi lahko brala vsak dan (dobesedno)....enostavno se ne naveličaš in ne naveličaš :)

— ursa
7.11. 2009 ob 10:06

jjjjjjjjjjoooooojjjjjjjjjj jst nemorm več čakat komi čakam ta film zakon je.

(twilight zažiga)

— lolipop
7.11. 2009 ob 10:10

Film je bil fuul ql.Kome čakam novi del! =)

— _MaYeXx_
7.11. 2009 ob 14:55
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži
7.11. 2009 ob 15:20

ta film bo ful hud komi caakam da vn pride
če mate facebook pa če ste mlado luno prebral pa če gledate posnetke iz filma itd.lohka film skup sestavte in je ful hudo jst pa moja sestra svo ful obsedene s somrakom mlado luno mrkom pa iz jutrnjo zarjo čist skoz sava na računalniku pa posnetke gledava♥♥
resno newm kaj bi počele če tega filma ne bi bllo res je cooool:res komi cakam da flm pride vn pa si ga bom pol en dan po premieri šla pogledat
wiii, can´t wait
♥♥♥♥love taylor lautner♥♥♥♥
bay♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

— ursa-twilight fan♥♥♥♥
7.11. 2009 ob 17:51

*WE LOVE YOU ROBERTSOW MUCHT*

— bella
8.11. 2009 ob 11:43

Aaaah komi cakaaaam (: bogi edward ): <3<333

— twilight <33
8.11. 2009 ob 13:03

Najprei bi ress rada vedla če se lahk karte prei rezervera...kokr koli pa kok časa preii...hualaa res za odgovor!
Obužujemm Twilightt!!!
Komi čakam new Moon .nemorm vrjet da bo tok hitr pršuu u slovenijo...
kolosej svaka vam častt<3
Komi čakaam<333
Lubm Sago Somrak
najbrž pridm na premiero--->če karte prej ne zginejo:P

— Twilight obsedenka<3333
8.11. 2009 ob 13:53

js sm obsedena. Nevem kokrat sm ze prebrala knige in nobena ni zmedena al kar kol tazga. komi cakam film

— hana
8.11. 2009 ob 14:35

ej človki baje je dnevnik naredu k nagradno igro da dobiš zaston karte za mlado luno če pošlš email mlada.luna@dnevnik .si
geslo somrak saga in svoje ime pa priimek ter naslov ob uri 15.50.
Takrat bodo prvim 75 omogočili ogled premiere v družbi spremljevalke oz. spremljevalca.
To morš poslt 16novembra.
No jst pol tko razumm da prvim 75 omogočijo zastonj ogled filma pa vsakmu k je pač med temi 75 gre loh še en človek zraven.
No vsak od 75 dobi dve karte.
Aja pa premiera bo 23novembra ob 18.00.
hudo ane js bom poslala in upajmo da bom med prvimi 75.
Se veselim tko kot vi.
V kinu bo pa drgač predvajan 26novembra sam nevem ob keri uri.
no lepe pozdrave pa se pol še vidmo na premieri.
pozdravljam vas iz domžal

— špela love TWILIGHT
8.11. 2009 ob 14:53

Jaiiii...
KKo dobr bo ta film??
Če bo takk ko knjiga ga ljubimmm....hehe..
Mlada luna se ga vidmo u koloseju..Častim kokice..

— Lunca..
8.11. 2009 ob 14:59

can't wait

upam da bo ostal še kej vstopnic

— anaaa...a
8.11. 2009 ob 15:10

jeeeeeeeeeeeee komi čakam! <3

— ALICE
8.11. 2009 ob 16:32

cool film
se splača gledat. res!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— hi
8.11. 2009 ob 16:49

Waw, to bo zakon! Twilight film me ni razočaru, upam, da bo ta film enako dobr al pa še boljši!!!!!!!!!!!!!!! ^^ ne morm vrjet, sam še 2 tedna!!! xD

— movie_collector
8.11. 2009 ob 18:16

a karte se lahko že vnaprej kupi??? koliko naprej?

— tytyra
8.11. 2009 ob 21:11

joj komi čakam na film!!!!!!!!!
to je the best film na svetu!!!!!!najbolj napeto čakanje filma do zdej!!!!!
i love new moon <3

— cindy*
9.11. 2009 ob 9:03

komi cakam da vidm lepotca ooo upam da bo malo sexa oooo

— indrina
9.11. 2009 ob 16:22

ROBSTEN <3
Waa komi čakam film!!!

— Aly
9.11. 2009 ob 17:26
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži
9.11. 2009 ob 20:13

UgLaunm...Ussi se mauu pomiriTe...Izz tud komi čakam...In Močno upam
da bo fiLm vsaj poL toLiko dober kot knjiga. Knjige so res zeLo dobre in odLično napisane.Vendar ni treba deLati Taaake panike...saj pride...pa tudi ogledali si boste vsi fiLm...če ne na premieri pa drugače...saj je vseeno...videLi ga boste...samo ne paničarit...meni je vseeno kdaj ga vidim (upam da čimprej) samo da ga bom videla.<3

— Katiia...xD
10.11. 2009 ob 8:17

nice movie i love it! <3

— M.B.
10.11. 2009 ob 17:42

nujn gledat!!!!!!!
twiloght i love you!!!!

— zalko
10.11. 2009 ob 20:12

aaaaaaaaa komi čakam :D zame je še samo 8 dni do premiere :D

— nea
10.11. 2009 ob 20:49

tjaša kje si gledala film če ga še ni v sloveniji ddddd še16 dni pa pride v kino jeeeeei pa drgač vulturi so grdi ne lušni

— polona
11.11. 2009 ob 1:48

uau vidm da se je folk fulll razpisu na to temo......tko da dodajam še moj komentar, da tut js kumi čakam še 2 in 3 del, ker sm prvega že 15x pogledala ;) in je res zakon film!!!!!!
se vidmo na premieri ;) se že veselim

— Ket
11.11. 2009 ob 14:31

tjaša kje ki si gledala ta film ??????????????????
js bi ga tud
SOMRAK je zakon!!!!!!!!!! :)

— polona
11.11. 2009 ob 15:35

faaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak cez 2 tedna bo že tle ej ka se dela na premieri povjte hit !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— alice
11.11. 2009 ob 15:38

mogoče kdo ve kdaj bo premiera mlade lune v murski soboti??
kaj pa za premiero this is it??v ms seveda

— jes
11.11. 2009 ob 16:05

kdaj pride v koper?

— lara :j
11.11. 2009 ob 17:25

Foooooooołk!!

Too ßoo Naaißołšii Fiiłm uSh ČaaSou =P
PoołeG TwiiłiGhTaa ane =P

Too Sii morTee !!!NUJNO!!! oGłeeeaT!!

DeeeJ JsT ßoom PojeDłaa JaaCooßa Pa eDwaarDaa <3

Pa ßeerTe kniGee TuT Čee Jih DrGaaĆ ne..
Te So !!!NORO DOBRE!!! PrSeežm =P

RaaaWr Foołk =D

— TopFanForeverSoGoAway
12.11. 2009 ob 9:16

Slabšega filma kot twilight ni. Zato ker nastopa luštkan tip ga pa vsaka punčka gleda. Upam da bo new Moon kej boljši.

— kren
12.11. 2009 ob 15:31

komaj čakam!!!!

— iris
12.11. 2009 ob 15:33

tjaša, zanimiv d si že gledala film, premiera je pa šele 20. novembra haha :)

— Jogi
12.11. 2009 ob 15:40

Ok, neki usem priporočam xD
če hočte prežvet, ne it ne na premiero in niti ne ta prvi teden. ker to bo polno unih mejhnih deklc.. k boš gledu film bojo cvilile k bojo vidle jacoba al pa edwarda al pa bello.. kukr kol se ne splača če se ti na uho dere neka smrkla.
vem iz izkušenj :P

— amela
12.11. 2009 ob 19:11

ooooo..can't wait!!!!!<3

— Ninna
12.11. 2009 ob 19:42

karte se da rezervirat in se jih da tudi že dobit !!
Eni jih že mamo <3 <3
še maloo !!

— Cullen Girl
13.11. 2009 ob 9:20

Naj povem, da sem srednjih let, pravzaprav mama najstnika, pa sem nad knjigami in filmom navdušena toliko kot vi in moj sin. Pred kratkim sem od koloseja dobila postr od Mlade lune, ki sem ga v sinovo sobo kar sama nalepila. Seveda komaj čakam, da bo film prišel v kino in upam, da bo možno kupiti karte za premiero. Sem ljubiteljica knjig in filmov, pa me do zdaj še ni nobena knjiga ali film tako zelo navdušil. Torej se vidimo vkinu

— andreja
13.11. 2009 ob 10:58

grozliuka??? bl komedijaaaa vsaj kniga je smešna...kr u 2 naenkrat je zatreskana modelka...no...čeprou knjiga ni logična in je zlo zlo švoh napisana...je pa zanimiva...pač taka laka literatura za med počitncami....film bo pa itk fajn....tko daaa....lublanski kolosej zaaaaaaaaaaaaakon steeeeeeeeeeee<3<3<3

— manx
13.11. 2009 ob 14:33

no cullen girl razloži nam ki si dobila karte?

— Bla bla
13.11. 2009 ob 14:52

Joj, komi čakam....knjige so ful dobre...:D

— cashran
13.11. 2009 ob 19:09

komi čakam film...sam k bo vrjetn velik stvari izpuščenga kt je blo u knigi...ampak useen...komi čakam...:D...mwaa

— meee
13.11. 2009 ob 19:40

komi ckaam....../////:..=)

— jkaja
14.11. 2009 ob 9:52

FUL KUL FILM.!
KNJIGA JE ZAKON!

— Bella Cullen.xD
14.11. 2009 ob 12:07

O moj bog, o moj bog, o moj bog, o moj bog, o moj bog,
ne morem več čakat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Če ne bo film kmalu prišel, bom kar umrla!

— TeamJacob
14.11. 2009 ob 12:30

Komaj čakam na ta film reess :-D
knjigo sem že brala in je bla ful zanimiva ... :-)

— Valentina
14.11. 2009 ob 13:10

OO komi čakam da ga grem gledat:)
upam da bo film tut tko dobr kt je pa knjiga <3<3

— petty
14.11. 2009 ob 14:48

Omg...Kumi čakm...!!!!
Tu je treba obvezno gledt...!!!
<3 =D

— __x__
14.11. 2009 ob 15:23

Am mene pa ful zanima ce se kj prej da kupt karto za u kino.. Pa ce se kolk prej ???

— krena
14.11. 2009 ob 15:36

upam da ne bo kart zmankal za vse nas punce

— pika
14.11. 2009 ob 18:16

jeiiii kumi čakam...
26 pridm na premiero 100%!!!
best movie everrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
<333333

— saaaraaaaa
14.11. 2009 ob 18:55
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži
14.11. 2009 ob 19:12

na fil seveda komi čakaaam!!!! sm pa zlo razočarana/jezna ker smo slovenci vedno med zadnjimi med filmi.. Cel svet CLO hrvaska imajo premiero ze 20.11!! tako kot je normalno, samo mi ne!!! sei bi šla na hrvaško prej, ampak je zmanjkalo kart. drgac pa film.. vredn useh pohval!! <3

— romana
14.11. 2009 ob 19:14

a ni luskan tist blondinc od volturijev???

— reneesme
15.11. 2009 ob 9:38

jaaaaao. <33333

Komaaaj čakaam. <33

— žigcc.^^
15.11. 2009 ob 17:33

komej čakam<3

— sašaa
15.11. 2009 ob 19:21

film po napovedih in odlomki zelo dobro zgleda in definitivno ga grem gledat <333 ta film je res kuuuulllll vendar če ne gledaš prvega dela nemoreš gledati drugega ker je bv če ne veš kaj se je dogajalo pred drugim delom vglavnem film je kuuuuuul!!!!!

— maja
16.11. 2009 ob 14:40

Cullen girl a bi mi lahko povedala kje se da karte naročit plissssssssssssss?

— twilight saga fan
16.11. 2009 ob 15:50

yay za kolosej da bo tok hmau prslo u kino=)
komi cakaaaaaam <3<3<3

— maiia
16.11. 2009 ob 21:25

ok, folk, umirte se. sej je sam film, in ja, usi ga boste vidl slej ko prej. Tistim, k nočte poslušat cviljenja in stokanja infantilnih najstnic, tud jz odsvetujem ogled filma v prvem tednu.
za tiste punčke, ki pa vzdihujejo za Edwardom pa Taylorjem pa Bello pa ne vem še kom, verjetno poslušajo Rebelde in popoldneve preživijo ob gledanju Gossip Girl, pa en nasvet, ki ga verjetno ne boste razumele :D. CHIIIILAAAAX! ne, resno, sej bo. sam se mi tud smilte. Podlegle ste amerikanizaciji. sam čez par let se boste pa tolkle po glavi kakšne barbike in ovce ste ble. usak gre čez to...sam pr enih to traja mau dl..tisti so ga pa nasrkal :D

PEACE!

— pameten človek
16.11. 2009 ob 22:41

lol eni ste res idioti! na tej strani lepo piše, da se komentar poda, če si film že videl(a). seveda gre tle za histerične najstnice, ki pač morajo tle gor spamat, medtem ko filma dejansko še ni na sporedu. sram vas bodi, otročaji!

— jenny1910
16.11. 2009 ob 23:07

komy chakamooooooooo <3 <3

— v24
17.11. 2009 ob 14:38

o marička kaj ste usi zasvojeni?

— kaja
17.11. 2009 ob 19:08

mogoče kdo ve kdaj bo premiera? datum / čas? :)

— Dark
17.11. 2009 ob 19:09

haha js mam en uprašanje...
a kdo kej ve kdaj bo premiera...eni pravjo da bo 25.11. eno pa pravjo da bo 23.11.in sm v dilemi ker že mam 2 karti za premiero :P
in me zanima zdei če kdo kei ve prosm nej pove :P

— eva
18.11. 2009 ob 13:37

TOOOOOOOOOOO JEEEEEEEEE NOOOOOOOOOOOOOROOOOOOOOOOOOO
Najprej je blo rečeno da bo premiera 7 januarja
pol so rekl da bo 26 novembra zdej bo pa 25 novembra!!!!!!!!
LOVE TWILIGHT the SAGA!!!!!!!!!!!!!

— Nikiii Cullen
18.11. 2009 ob 13:43

hej, lih opazla, da so vstopnice za premiero 25.11. že v prodaji. jupiiii!

— foo
18.11. 2009 ob 16:11

ne premiera bo 23.11.2009 če si dobila dve karti za stonj vglavnem premiera je 23.11.2009 mam zraven sebe list in lepo piše da je 23.11.2009 premiera

— maja
18.11. 2009 ob 19:16

JEJJJ!!!
Mam že karto za premiero, za 25.11.!!!! KOMAJ ČAKAM!!!

— NewMoon <3 <3 <3
18.11. 2009 ob 22:07

Eva, tud jest mam karti za 23.11. Očitno je takrat premiera za Dnevnikove nagrajence. Za izven pa pač 25. Al kako?

— Valsharess
18.11. 2009 ob 23:30

danes sem šla gledat fim mlada luna v trst. fulll fulll dober, vreden ogleda. zato ga bom šla gledat še v kolosej.

— urška
19.11. 2009 ob 10:21

ok jst komi čakam ta film
sam škoda k je v četrtk zakaj ni v petk
pa kdo prav da je new moon grozlivka halo

— twilight_edward_i_love_you
19.11. 2009 ob 14:50

Bomo šli gledat, najvrjetnjeje malo kasneje... (bojim se napada histeričnih oboževalk ! *cough*)

— oh_kako_zanimivo
19.11. 2009 ob 18:16

DUBLA KARTE ZA PREMIERO!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.11.2009 BOSTE VIDEL MENE PA 3 FRENDICE VDIRAT V KOLOSEJ!!!!!!!!!!!!!!! NAVAL JE OGROMEN!!!!!!!!!!!!!! halo, bolj odspodi pa čis v kotu! GO TWILIGHT SAGA!!!!!!!!!

— Mrs. Lautner so go away
19.11. 2009 ob 19:53

Somrak šekar, luna res hudo,mrk odlično,zarja brez besed.

— M
19.11. 2009 ob 20:07

@ Eva, Valsharess
sam nekj me zanima...kdaj sta vidve (predvidevam, daj blo to za dnevnik.si) poslale meil? tko, točn ob kermu času? sam preverjam, zato. hvala ;)

tisti k mate pa tok problemov s temu filmom in njegovimi feni, vs pa tut ne razumem. če vm ni všeč, vm pač ni všeč! in tut ne vem kaj potemtakem sploh delate na tej strani an. da lohk kritizirate? pejte si pogledt drug film pa je, nben vs nau obremenjevou z vašo izbiro. in navdušenjem, kakršnkol pč že je. tko da, uizi tut vi ;)

ostali pa bodo oz. bomo užival ob gledanju in branju še naprej... LP

— pajaro
20.11. 2009 ob 8:26

komi čakam.Mam že karti za 25.11. Me pa zanima k tm k so obvestila piše,da je premiera ob 20.00 če pa gledaš tle uro piše,da je ob 18.00????

— eva
20.11. 2009 ob 16:08

Film smo si ogledale na polnocni premieri v Londonu v kinu, kjer je bila premiera Twilighta. Gledalci so bli ful fejst, film pa se boljsi. Kristen je vlogo odigrala odlicno ter nosila celoten film. Izkazali so se tudi ostali igralci. Glasba je bila odlicna. Roberta je bilo malo premalo, ampak je konec odtehtal primankljaj. Film je veliko boljsi kot Twilight, priporocamo ogled.

— Katarina, Anja in Ariana
20.11. 2009 ob 20:13

komaj cakam da ga grem gledat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— lukas
20.11. 2009 ob 20:22

Jaz pa komaj čakam na DVD, da se doma usedem, spravim malčka spat, ugasnem luč,se vsedem zraven moža, ki se neuspešno pretvarja, da ga film ne zanima, čeprav je prebral tri dele Somraka,in... enostavno uživam, uživam, uživam in še enkrat uživam ob filmu. Hmm-vendarle se mi pa zdi, da filmi ne presežejo knjig, razbohotene domišljije, ki jo nudijo...
Uživajte vsi!
'zdrav a Lenkas

— alenkas
20.11. 2009 ob 21:57

sem šel gledat new moon v italijo (živim prav na meji) in vam povem da ta film je najboljši, fuuuuul dober, efekti, zgodba in vse sem prav presenečen nad filmom ker, nisem pričakoval da bo tako dober boste videli!!!

— jure
21.11. 2009 ob 10:01

a ne pride v kino šele 26? a za petek je to res ob 16.10 aL je to sam tko?

— -n-
21.11. 2009 ob 17:24

komiii cakam da ga boooom vidla <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3 i love Somrak,ylive for SOMRAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— LeA
22.11. 2009 ob 12:01

ljubim knjigo....film še bolj<3<3<3<3

— bella
22.11. 2009 ob 12:15

komi
čakam sploh ne delam naloge .ker se ne morem skoncentrirat.šla bom na predpremijero. yuhuuu :) :p

— teica new moon fan
22.11. 2009 ob 13:37

film je fenomenaln <3<3 nujn ga grem na premiero gledat

— ThE BiGeSt FaN Of TWiLiGhT<3<3
22.11. 2009 ob 16:18

imam že karte za soboto!!!komaj čakam!!!

— wolf
22.11. 2009 ob 16:40

uredu,frendica me pele
gledat!!!

— cool cat
23.11. 2009 ob 13:06

jst mam karte za 25. pa tud za 26.!!!!!!!!!!!!!!!!! wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
I love twilight, new moon, eclipse and breaking down<3<3<3 komi cakam:P:P

— <3<3<3 jane <3<3<3
23.11. 2009 ob 14:17

Čez 6 dni grem gledat !!! <333

— Katie Cullen
23.11. 2009 ob 14:46

joooj, v murski soboti je pa 25.-ega ;D HAHAHAHAHAH<3 LJUBLJANA ZAOSTAJAŠ!

— Dominica
23.11. 2009 ob 14:49

kooooomi čakkkkammm grem v kino obveznooo

— Monikqwa
23.11. 2009 ob 14:50
Komentar razkriva vsebino oziroma konec filma! Prikaži
23.11. 2009 ob 15:45

Živjo! film sm si že pogledala...nism mogla počakat =) pa sm kr mal razočarana... film je precej površno nrjen =/ čeprou bolš kt prvi... mal je tut spremenjena zgodba, kar je po eni strani še uredu, ker ns je večina knjigo že prebrala xD ammm na koncu se mi zdi d je premal daloga med Edwardom pa Bello...Kristen še vedno precej slabo igra... v nasprotju z Dakoto Fanning pa Lautner-jem k pa supr igrata... Je mau več smešnih prizorov =) Mislm d se ga splača pogledat, ni pa nč posebnga

— Ema
23.11. 2009 ob 16:40

evo supr film ga je treba pogledat:)

— fan9765
23.11. 2009 ob 16:40

evo supr film ga je treba pogledat:)

— fan9765
23.11. 2009 ob 16:46

zelo sem navdušena nad knjigami Stephany Mayers. med gledanjem somraka sem se tako poglobila v film da svet okoli mene ni več obstajau...v somraku mi je bilo ušeč čisto use upam da bo tako tudi v mladi luni...ta zodba o belli in edvardu je tako lepa in romantična, da usak ki še ni našel svoje polovičke se počuti ob gledanju filma osamljenega...je eden od redkih filmov v katerih so čustva igralcev tako izrazita da se jih občuti celo doma pred TV....svetujem usem pogledat ta filem in ob njem uživat ;)

— newmončica & somrakica <3
23.11. 2009 ob 16:53

iaa vrietn sm že 2 late za premiero.
-.-"

— iuuuch.
23.11. 2009 ob 17:23

Omg!!!!!!!!! Res bo kot so rekli!!!! Komi čakm! Moji prijateljici težim dan in noč da naj pride gledat! Tipica je že na koncu z živci!!! Komi čakam ta carski film!!!
Morate priznat da je Robert (Edward) P-R-E-L-E-P!!!!!!!! Kar padla bom u nezavest!
žže padamm... čawww

New Moon is zakon!!!

— disa_I_love_robert_pattinson
23.11. 2009 ob 19:19

film sm si pogledala..... in kaj povedat d je film res carski..... igralci še posebi.....

— new moon
23.11. 2009 ob 19:22

komi čakam da pride mlada luna v kino. prebrala sem knjigo in postala sem obsedena s tem. prvič ko se bo predvajal ga bom gledala. že v naprej verjamem da bo boljši od somraka, in zato tudi tako težko čakam na njega. obožujem to knjigo! ko gledam ali berem te knjige ali gledam te filme pozabim na vse in se posvetim samo temu.

— nina
23.11. 2009 ob 19:51

yeey!
mi smo dubl na plusovm natečaju 5 kart za premiero !!!
komi čakm !
kok bo doobr :D
<3<3<3<3<3

— NeŽeK.
23.11. 2009 ob 20:06

komi čakam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kniga je res fuuuul dobra!!

— anya
23.11. 2009 ob 22:03

Film je presegel moja pričakovanja! Stokrat boljši kot prvi del, veliko bolj upošteva knjigo. Skratka, res fenomenalno! Ne vem kaj bi nardila, če ga ne bi mogla danes gledat, šla ga bom še parkrat, definitivno! KOMI ČAKAM ECLIPSE! :)))

— Miša
24.11. 2009 ob 6:49

Zdravo! Jest sem si včeraj ogledala film in se ne bi strinjala, da je film površno narejen tudi ne s tem, da Kristen slabo igra! Poleg tega ob branju knjige vsak ustvarja subjetivno sliko, film je pač film.
Obilo užitkov vsem, ki si boste film ogledali.
lp

— Marjana
24.11. 2009 ob 13:04

jst sem bla pa 23. na medijski premieri v lj. Koloseju :)
meni je bil film všeč, ker je narejen zelo po knjigi :)

— jst
24.11. 2009 ob 13:48

js grem film gledat jutr ker sm dobila nagrado za revijo pil

— larčiiii
24.11. 2009 ob 14:46

Jao. a loh nehate pisat tok bedne komentarje o Breaking Dawn pa o Reneesme. btw Nessie je nesmrtna in ni vampir ampak pol človk.
Drgač pa can't wait do četrtka!
:@ Čakam že od like.. februarja tko da aaaaa... x1000 :P

— Jessie
24.11. 2009 ob 14:49

NEW MOON = LOVE ♥

— Lisa
24.11. 2009 ob 14:52

komi čakam, sm prebrala knjigo, in je res fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuul dobra, upam,da bo film, se boljši!!! SAMO ŠE 2 DNI!!!

— anja
24.11. 2009 ob 16:17

omg,morm jt gledat
s frendicami!

— cool cat
24.11. 2009 ob 16:59

ljubim ga*edward i love u
že imam karte :):):):):)
komaj čakam na film!!!!!!!!!!!!!!!
v kini bom vsaki dan!!!!!!!!!!!!!!!!!!<33333333333333333333333333333333

— trinixe
24.11. 2009 ob 17:45

komaj čakam da grem v kino!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! upam upam da bom dobil vstopnice

— nejc
24.11. 2009 ob 17:46

js sm Mlado luno gledala že 10 krat na internetu in je ful cool! :)

— Eva
24.11. 2009 ob 20:22

Somrak je bil le uvod v sago. Saj šele v mladi luni spozna vse skrivnosti nadnaravnega sveta.
Film spominja na Romeo in Julija le da je tukaj še tretji člen, in se Julija odloča med Romeom in Tristanom, seveda nam je jasno, da bo na koncu izbrala Romeo saj ga spoznamo prej kot Tristana...Film je zelo v redu boljši od predhodnika. Vreden ogleda.

Legenda: Julija=Bella,Romeo=Edward,Tristan=Jackob (za tiste, ki ste malo tako tako z možgani.)

lp. Jon

— Jon
24.11. 2009 ob 20:47

Še 1 daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan <3 Koomi čakam ;* nemorem vrjet da je že tu * Edward LJUBIM TE FUL FUL FUL

— Tiiina * the best fan of Slovenia
24.11. 2009 ob 22:15

js pa nism dobila karte za pred 26. grem pa tkoj u četrtek ;) ;) Komaj čakam
in upam da semi bo uspelo zadržat na stolu brez krikou ko bom zagledala jacoba ;)

*** JACOB I <3 U ***

— AnnnAA
25.11. 2009 ob 1:00

konec je veliko hujši kot pri prvem delu... kot nor čakaš na 3 del

— bla ble
25.11. 2009 ob 8:38

film sm že gledala in morm rečt d je še dokaj dobr, vendar pa ni najboljši .... mogoče zarad tega ker sm prebrala vse dele pa d sm učeri vidla že celotn film pa d sm ga lahko v nulo skomentirala .... in ja je možn že ogled filma tud na spletu sam znajdt se morš

— mala
25.11. 2009 ob 12:47

JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ!!!!
Komaj čakam, da grem danes gledat, kr me že res zanima, kakšen je, kr nekateri pravijo, da je ful bolši kot Twilight, spet drugi, da so razočarani.
Pa tudi knjiga mi je Mlada Luna ena ljubših izmeh vseh štirih.

— NewMoonFan
25.11. 2009 ob 14:08

ZLO DOBR NUJNO OGLEDAT!!!!<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

— nina*
25.11. 2009 ob 14:21

the film sucks!!! Dve uri življenja,... Zaperavljeni! Premal volkodlakov, praveč Belle. Totalno zanč!

— maya
25.11. 2009 ob 17:33

KOOOMIII ČAAAKAAAMM!!!.................Edwar pa Jacop sta fuuuul sexy.......RES STA NOORO CUTE!!!......<3

— lucija
25.11. 2009 ob 18:59

živjo! ta film je res carski naj bo 5 delov če loh

lp saša

— saša
25.11. 2009 ob 19:40

ooooooooooooooooooooooo suprcaaa :)

— nelly
25.11. 2009 ob 20:43

Film sm si ogledala s prijateljicami in smo nad njim vse fulll navdušene in komi že čakamo na nadaljevanje-Mrk.Če se hočte prepričat,da je to najboljši film v letu 2009 si ga morte nujno ogledat in boste vidl,da vam bo zlo všeč.

P.S.Komi čakam na 3. del-MRK.

— pil plus nagrajenka
25.11. 2009 ob 20:53

aaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! komi čakam! jutr grem gledat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nemorem verjet!!!!!!!!!!*

— Iva
25.11. 2009 ob 21:04

i like it.! <3

— x_vragec
25.11. 2009 ob 22:49 zvezdica

Žal bi lahko speljali tudi bolje - veliko bolje. Poleg tega, da je igra obeh glavnih protagonistov slaba (oziroma je ni), filmu manjka še vse kaj drugega. Glasba je v nekaterih bistvenih prizorih tako slabo izbrana, da zares občutno nekaj manjka. V vsakem TV-filmu je vsaj glasbena podlaga primerna čustvenemu toku razvijanja zgodbe in gledalca, vsekakor bi to pričakovali od t.i. filma leta.
Stewartova bi lahko dobila malino za najslabšo igralko, saj več kot treh obraznih mimik ne pozna - strah, groza, zadrega, menda celo sreča - vse je isto. Njena nonšalanta igra je največji minus filmu - med njo in Pattinsonom žal ni čutiti Tiste Nesmrtne ljubezni in strasti, njuna ljubezen je trivialno srednješolska. Bistvo pa je, da bi oba Morala pokazati nekaj več, saj je njuna nadzemeljska in enkratnadvatisočlet doživeta ljubezen smisel filma.
Omembe vredna je igra Lautnerja in tudi drugih stranskih igralcev, a so odrezali preveč prizorov z njimi; to bi morda lahko dopolnilo luknje.
Delna pohvala tudi specialnim efektom, ki so dokaj dobro prikazali volkove in njihove boje. To je bilo menda še najbolj všečno.
Scenarij škripa v smislu, da padamo iz scene v sceno brez prave povezave in pojasnitve - kdor ni prebral knjig, najbrž ne more sestaviti tega v vezljivo celoto, ker pač ne pozna motivov. Izpuščenih je preveč bistvenih detajlov.
Skratka, film deluje, kot da je bilo posnetih nekaj scen z veliko kadri, zmetano in zmontirano vse skupaj na hitro, v treh dneh, in le z reklamo in evforičnimi najstnicami se film rešuje. Nekakšna celota je, a nikakor ne popolna, vseeno pa ni prav vse vredno kritike. Film priporočam le zaradi zanimive zgodbe.

— Manca
25.11. 2009 ob 22:54

Hm, moj komentar je pa kar izginil. Tudi prav.

— Manca
26.11. 2009 ob 6:24

lol

— lol
26.11. 2009 ob 8:08

Včeraj sem si pogledala drugi del, pa moram rečt da mi ni nič kaj posebnega na čase sem že kar na uro gledala kdaj bo konec. Prvi del mi je bil dosti dosti boljši. Sicer pa stvar okusa. Pa prijetno gledanje vsi ki se boste odpravili gledat film.

— ladybird
26.11. 2009 ob 14:56

VIDLA SEM FILM 25.11.2009 NA PREMIERI!!!!!!!!!!!!!!!!! FILM JE BIL NAJBOLJŠI FILM EVER!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I AM MRS: LAUTNER SO GO AWAY!!!!!!!!!!!

— MRS. LAUTNER SO GO AWAY!!!!!!!!!!!!
26.11. 2009 ob 15:30

sinoči sem ga gledal v Kranju........beda in to velika

— Mateja
26.11. 2009 ob 16:16

ta film je full dober in igralci so zelo dobri

— anchy bbc
26.11. 2009 ob 16:23

AaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaAaaaaaa.....gremo u kino!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— Dakota^^
26.11. 2009 ob 19:08

zakaj ste umaknili moj komentar?

— breaking down
26.11. 2009 ob 19:23

Ne vem zakaj...ampak meni film ni bil tako všeč kot prvi del. Mogoče tud zato ker sm prebrala knjigo in si stvari drugače predstavljala :/ Ampak vseeno vredno ogleda :)

— comma
26.11. 2009 ob 19:25

isst ga grem gledat uu3...komi cakaaaaaam..prauio d ie ful dobr..♥♥♥

— ...anna
26.11. 2009 ob 20:13

Neki najbolšga in najlepšga na svetu <3 js sm padla kr u depresijo zrd mlade lunee. tok je hudo prkazano to bellino trplenje pa pol k Edwrada reš je tud ful lep deu. men 2042510242 % bol ka twilight, čeprou sm bla tud nad twilightom čist naudušena ;)
♥ ♥

— Bella
27.11. 2009 ob 0:07

Hjooooj suuuu. Guys ce niste brali knjige je bvz it gledat kr fuuul preskakujejo in si fuul zmeden ce ne ves tocno vse. Film suux, v ZDA-u se baje fuul posmehujejo, ocenjen je fuul slabo....vsemu nisn hotla verjet kr sn bla prepricana da bo the best movie eveeer, kot knjige ampak...suuuuux sam ni:S:S. Pa se ona igralka sploh custev ne zna pokazat. Isto sranje je ko je z Edwardom in je happy pa pol ko jo zapusti....no sam iditi pogledat pa sami presodite, enim je vrei film.

— kjdadja
27.11. 2009 ob 12:10

totalno brezvezen filem!

— gledov
27.11. 2009 ob 12:34

S prijateljicami sm dobile karte za premjero in smo si ga z velikim veseljem ogledale saj so vse oboževalke. Film nas je navdušil ter presenetil. Je veliko bolš od prvega filme in v nekaterih pogledih tudi od knjige nm. Zgodba se NE vleče, kar pa ze knjigo nebi mogli trditi. Svoje vloge so dobro odigrali čisto vsi. Res je da so nekateri prizori dodani, a jih ni preveč da bi pozabili na glavno zgodbo. Zelo priporočam ogled.

— <3 Jane <3
27.11. 2009 ob 14:26

hudoooooooooooooooooooooooo

— hudiček
27.11. 2009 ob 14:37

Ku sm jsss žalostna, k nism šla gledt filma!!!!!!!!!! ;(
Zdeii bom lhk videoposnetke gledla sm na youtube.
SMRK :(

AMPK USENUU SOMRAK IN IGRALCI SOMRAKA STE ZA VEDNO U MOJEM MIČKNEM KOTIČKU SRCA <3 <3 <3 <3 <3!!!!! :D

— BeŁŁa CuŁŁen
27.11. 2009 ob 16:08

haha komi čakam danss :]
sej film bo pa konc huda ne

— Buzkillr
27.11. 2009 ob 16:23

koliko sem slišala je 2 del še bol zanimiv in napet ... čeprav nisem mogla it na premiere zaradi bolezni ....si ga bom zelo rada ogledala v prihodnjosti :) <3 <3

— ***beka***twilight***
27.11. 2009 ob 16:51

film sm šla pogledat en dan po premieri..biu ni je full ušeč..čizt sm zalublena u twilight..zdei pa še u new moon..če mate cajt pejte pogledat..notr mate pa tut kr neki dost smešnih prizorov..u gleunm jz ga res priporočam...

— ...
27.11. 2009 ob 17:22

ke i te ti rada ?!?!?!?!?!
film je zakon

— pikica
27.11. 2009 ob 17:49

Najbolši film na sveti res...Kr proti prvi del je proti Mladi luni kuj neke... Taylor je oh pa ah... Ful dori je res...Za mene je film popolno...

— Team Jacob girl
27.11. 2009 ob 17:54

i love twilight and new moon and eclipse and breaking down
edward and bella and renesme <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

— alex
27.11. 2009 ob 19:24

zakooon!!! komi čakave!!! nujno greve gledat!!!
pa taylor je not oo se že topive!!! :D xD
ooooo kok mave rade twilight sago <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 ... <3 <3

— ulcq pa zarcq
27.11. 2009 ob 19:25

film smo si že ogledali, no ne vem kaj naj rečem - meni osebno je bilo tak-tak. Mogoče sem preveč pričakovala? Ful sem se veselila in komaj čakala, da vidim film - saj mi je bila knjiga zelo všeč - še posebaj tisti del, ko so v Italiji. Ampak v filmi je bilo zelo malo prikazano - letalo, vožnja z avtom, dirka s časom do Edwarda, potem pa do Volturijev Z DVIGALOM -halo!!!. V knjigi je opisano bolj grozljivo, po vseh teh temačnih rovih in prehodih. Je pa res nekaj smešnih scen, ki jih sicer nisem pričakovala. No pustimo se presenetit, pa da vidimo, kako bo prikazan tretji del. Tudi glasba mi je bila v prvem delu dosti boljša. To je pač moje mnenje.Vi pa si pojdite film ogledat in si mislite svoje. Konec je prav smešen

— vera
27.11. 2009 ob 21:58

Ta BeLLa je ena navadna prasicaa....beka gre poljubit Edwarda namesto Jacoba!!

— Neimenovana:)
28.11. 2009 ob 7:57

Ja grem danessssssssss

— twilight girl3
28.11. 2009 ob 7:58

film sm si ogledala že dvakrat in moram priznati, da je fenomenalen. Zdi se mi veliko boljši kot somrak. Dogodki se bolj nanašajo na knjigo..
Z veseljem si ga bom še večkrat ogledala!!
res toplo priporočam!

— Petra
28.11. 2009 ob 8:52

js sm šla film že dvakrat gledat in je res zakon!!!!!! sm bla na predpremieri pol pa še na premieri. Ta film se res splača it gledat. Kdor ga še ni šel gledat naj ga gre ker je res super. Velik je akcije pa veliiik Jacoba pa Roberta<3<3<3<3
Pa ta prvič ko sem šla gledat film se mi ni zdel nevem kaj ampak ta drugič je pa res zakon!!!!!!
Komej čakam da izide dvd!
New moon rocks!!!!!!!!!!!!
katy

— katarina
28.11. 2009 ob 9:10

ze po posnetku wids da je fillm ful dobr..in da ga treba in gledat...kumii cakam majkemi...morte it gledat nujno ok..aja pa se prej pa poglejte wideo in boste widl da je full kul in da treba it gledat...

— vesna
28.11. 2009 ob 10:24

...........filem je kr neki... sploh ni tako dober kot kao kaže... xD

— ♪♫
28.11. 2009 ob 10:31

......filem je ok ... ma kjiiga je ZAKOOON... ona sva se poročita dobista otroka on ga ne more rodit ugotovijo da je oprok vampir...nato on ugriznje njo.. in usi 3 so vamiprji.. komaj čakam novo knjigo.. upam da pride fuLLLLLL lepš konec..... :D

— ♪♫......2
28.11. 2009 ob 10:52

TA FILM JE MOJ NAJ LJUBSI 1 IN 2 . !! DONS GA GREM GLEDAT!! KOMI CAKAM.
PEJTE SE VI!! SPLACA SE VM. CE BI LAHKO OCENILA BI DALA100%<3<3<3

— TAJA
28.11. 2009 ob 10:54

wauuu, js grem dons gledat in komi čakam (; <3<3

— anci
28.11. 2009 ob 11:09

to ti pravš

— loli
28.11. 2009 ob 13:31

komi čakam jutr ga grem gledat!!!!!!!!
knjigo sm že prebrala in ful priporočam!!!
=)

— kajica =)
28.11. 2009 ob 13:38

men osebno pa film ni nič posebnega. prebrala sem knjigo zdej sem šla pa gledat še film (komi sem čakala da ga vidm) in morm rečt da mi je knjiga velik velik bolša in velik več strvari notr piše ki jih v filmu sploh ni. twilight je velik bolši kot new mon. saj meni osebno. sej poglejte si. to je moje mnenje.

— xxx
28.11. 2009 ob 13:46

Film je brezvezen..Dolgočasen res.

— Anchy
28.11. 2009 ob 15:36

uaaauuuu kul sej men se zdi d je dobrrrr.. aaaaiiiiiooouuuuaaaaa....

— ena paćććć
28.11. 2009 ob 16:35

film je prav tako kot predhodnjik velika uspešnica. vendar, zakaj?
verjetno predvsem zaradi tematike, ki je vedno bolj popularna- vampriji, torej nadnaravne sile.

čeprav obožujem sago somrak pa sama pravim, da prvi del ni bil vredu posnet, tako da me je drugi precej presenetil.

— myself*
28.11. 2009 ob 18:31

Film sem si včeraj ogledala v Koloseju. Pred tem sem prebrala vse štiri knjige v angleščini in sprva so mi bile zelo všeč, kasneje pa je moje navdušenje nekoliko popustilo. Morda je na to vplival tudi prvi del filma (Somrak), ki je bil pravo razočaranje. Od Mlade Lune nisem pričakovala veliko, vendar sem bila presenečena. Povsem gledljiv in spodoben film, ki ti lepo popestri večer (da ne omenjamo zares seksi "Jacoba" :)). Nov režiser je svoje delo odlično opravil in mislim, da je lahko to rečem tudi za igralce. Res, film ni bil slab, čas ti hitro mine, glasba mi je bila veliko bolj všeč kot v prvem delu in splošen vtis je dober.
Čisto spodobno razvedrilo. :)

— Marogica
28.11. 2009 ob 19:03

kome čakam ke grem glejat

— fany
28.11. 2009 ob 19:29

Film je vsekakor odličen ampak zelo škoda je bilo to da družino Cullen ni skoraj nič prikazovalo. Saj ti volkodlaki niso bili slabi ampak je pa kar precej žalosten film vsaj za mene. Drugače pa se je cela dvorana znala tudi nasmejat dosti krat.

— Erna
28.11. 2009 ob 20:39

Film je enkrateeen... !!! Rees da je konec mučen mislm za oboževalcee je zelo uredu film.. danes sem ga gledala in je bil super.!!! Taylor je bil tako leeppp..<3 enako velja tudi za Roberta.. :DD FILM JE VREDEN OGLEDA! če kdo misli da je zelo grozen ni toliko.. JE PA MALO... Naibolj smešen el filma je bil ko so odšli v kino. Upam da nisem česa pokvarila.

LP

— twilight fan <333
28.11. 2009 ob 21:25

živjo :)

FiLm sm si danes ogLedaLa in je predober (:

Tisti gi si ga še niste vam zelo.zelo,zelo,zelo,zelo priporočam .

Vsi v kinu smo si ogLedaLi lepoto Jacoba ;)

jast,prijateljica in prijatelj smo dobiLii zadnje 3 karte .

zelo smo bili veseli film je smešen,žalosten,napet use toplo priporočam ;)

Jast si ga grem kar še enkrat ogledaat (:

Lep Večer in gdor si ga gre ogLedat pa lep dan,večer ob filmu ;)

— OBOŽEVALKA JACOBA < 3
28.11. 2009 ob 22:51

folk, zbudite se!

— WTF
29.11. 2009 ob 8:35

cooooooooooooooooool <3<3<3<3<3<3<3

— ty
29.11. 2009 ob 9:41

ja bella je men prou slaba...skos neki govori hmh...hmh.....hmh...točn tko!
film cist uredu sam ni bolski od enke...

— ellectra
29.11. 2009 ob 9:59

Živjo!
Moram reči, da je knjiga fuuuuuul bolša.

— Lukc
29.11. 2009 ob 10:14

odlična knjiga danes grem gledat film, komaj čakam :D

— maša
29.11. 2009 ob 11:04

Naslednji vikend ga grem gledat <3<3 Nemorm vrjet da je že kr v koloseju samo nekaj dni po prremieri ZDA. LOVE TWILIGHT. Upam samo da nebom razočarana :S Ampak ja bedno mi je ker se zadnja knjiga konča tako, da neveš kaj se potem zgodi z renesme in jacobom...ali mata še kaj zapletov....

— BiGFaN
29.11. 2009 ob 12:22

naj naj film vseh casov gledala sm ga 2-krat mam doma dvd zakoooooooon

— sara
29.11. 2009 ob 12:32

film NAIBOLŠI obožujm blesau konc sam pomojm bo MRK prva kniga k jo bom prebrala:D:D:D:D:D

— kaiiia the meow.;D
29.11. 2009 ob 14:27

komi čakam!res.

y love new moon

— alice
29.11. 2009 ob 15:23

oooooo kok ql da je že pr ns! somrak je bil zakon kva šele ta :)
ej dej pejte ga usi gledat res nau vam žou
lep puuzdravčk;)

— manchy
29.11. 2009 ob 20:45

Tolk bednega in površno posnetega filma si že dolgo nism ogledu.
Trenutno se v kinu vrti marsikaj, kar se bolj splača ogledat kot New moon.

— Struja
29.11. 2009 ob 21:12

Jutr grem gledat s fantom, fulll dobr film res vreden ogleda...

— petra
30.11. 2009 ob 9:56

Film me je razočaral. Kljub temu sem se pa kar pošteno nasmejala ob patetično ponesrečenih prizorih. Film ima potencial, ki ga oblikovalci niso izpeljali do konca, saj so se lahko varno naslanjali na slavo knjižnih uspešnic in prvega filma, ki je očitno boljši.

— chica
30.11. 2009 ob 13:48

Film mi je biu najbolši,cool,zakon use dobre besede uglanvm THE BEST je biu res...
bolš k pru del sam d je ta še bolši..REs use pohvale za ta film

— Vampitka_x3
30.11. 2009 ob 15:06

ta film je fulllllllllllllllllllllllldobr ! morte ga it gledat !

— ann...!
30.11. 2009 ob 16:48

men osebno je New Moon boljši kot Somrak. popravil so napake, Kristen se mi pa še vedno ne zdi primerna za to vlogo. Knjigi sta boljši kot oba filma, sicr pa bomo vidl kakšn bo tretji del. pa sploh ne vem zakaj iz tega delajo ceu ''halo'', film kot film. in ja, v Mladi Luni je več humorja, pa na splošno so popravljeni prizori, najboljši so mi pa tisti v Volterri z unimi prastarimi vampirji Volturi. tko realno zgleda use :)

— bobi palčka
30.11. 2009 ob 17:56

i loved jacob,i love jacob,i will love jacob,....becouse he is realy hot and beautiful,...

— jacob,i love you
30.11. 2009 ob 20:19

film sm si pogledala učiri .. pred pou leta sem tudi knjigo prebrala knjiga je 100krat boljša ampak film je tudi zakon meni osebno je prvi del boljši (kot zgodba) Robert je pa še zmiri hoooot :D

— Obssesed with Robert Pattinoson <3
30.11. 2009 ob 20:25

Mene je že prvi del (SOMRAK) zelo navdušil, komaj čakam da si ogledam Mlado luno!!
Če kdo bere knjige mu priporočam naj prvo gleda film in šele potem naj prebere knjigo. Zakaj? (VSAJ JAZ TAKO MENIM) Film je dosti skrajšan in ne vsebuje vseh
podrobnosti ki so v knjigi, zato jaz raje prvo gledam film in potem preberem knjigo.

— Bart
30.11. 2009 ob 23:35

dobr film in komi čakam da pride tretji del da vidmo spopad med vampirji pa volkovi. samo kaj ko bo to šele avgusta 2010

— dančy
1.12. 2009 ob 11:35

jooooj zakon film gledala sm že prvi del samo zdej pa hočem to gledat u kinuu.edward<3<3<3<3 bella<<3<3<3<3use mam na telefonu od njih dveh i<3love twigliht<3najbolši moj film.res tisti ki ga še ni gledau nwm kaj še čaka!!!

— maychi<3
1.12. 2009 ob 13:11

V kopru je bil film mew moon že od 24. novembra!!!!!XD

— nekdo paččč!!!!
1.12. 2009 ob 14:31

Ta saga je res svetovna. Če bo kdo že zasledil film na netu nj plys pove. Mislm original ne dvdrip.

— Amy
1.12. 2009 ob 16:00

Ej v čem je razlika med The Twilight Saga: New Moon in Twilight???

— Not in my house baby
1.12. 2009 ob 17:11

RAZOČARANA!

Film sicer boljši kot prvi del, vendar vseeno. Slaba igralska zasedba. Nažalost ampk ravno glavna lika igrata najslabš. Pa Jackson in Ashleey. Nažalost lepota ne skrije slabega igranja. Konec - wtf? mislm krneki.
Hvala bogu za mal akcije, ki popestri dogajanje.
Resnično, preslab film - ni vreden takega oglaševanja in usga. Nizkorazreden film.

— katie.
1.12. 2009 ob 17:47

filem je zelo cool ,ampak ima beden konec ko smo mi bili v kinu so dekleta jokala

— lejla
1.12. 2009 ob 19:38

NI KEJ FILMI JE THE BEST

— STARKA
1.12. 2009 ob 20:40

Kuk doug se bo pa še film predvaju? Js bi šla gledat u petk..pa nwem če bo še.

— JustMe
1.12. 2009 ob 22:44

o bad...vi ste čist zmešani na ta film k d je nevem kok hud...tip je totalka lol beyba pa tud....

— taaya
2.12. 2009 ob 11:08

V bistvu sem bila jaz kar malo razočarana.. Sem prebrala knjigo in se mi zdi da kdor je ni prebral sploh ni razumel bistva in celotne zgodbe kako je Bella doživljala stvari.. Vse je bilo na hitro prikazano..in včasih je kar ena scena preskočila na drugo sceno brez pojasnil zakaj.. Priporočam tistim, ki niso prebrali knjige, naj jo preberejo.. Šele potem bodo razumeli bistvo teh filmov ;)

— Tamara
2.12. 2009 ob 13:12

ok...upam de bo dobr,ker nekateri pravjo de je dolgocasn....no...bye

— Nejc
2.12. 2009 ob 15:19

A se lah mal lepše obnašate v dvorani? Mislm, sej smo vsi navdušeni, ampak tok šundra je pa preveč no ... Ne moreš se skos slinit nad Jacobom in Edwardom, če pa je kakšen res smrtno resen prizor. Pusti, da uživajo tudi drugi v dvorani!!!

— Miša
2.12. 2009 ob 16:06

D-best film ever..^^

— Team Edward<33
2.12. 2009 ob 16:56

Meni pa se zdi, da film še zdaleč ni površno narejen. So se zelo potrudili :)

— Anja
2.12. 2009 ob 17:25

komej cakam. zdej berem knjigo in je zeelo zakon. pisatljca je zakon, da se spomne napisat tako knjigo. komej cakam, k gledam film. I love new moon!!!!!!!

— bella
3.12. 2009 ob 11:51

ma je biu kar vredi, sem pa preveč prčakvala od njega

— rossie
3.12. 2009 ob 14:41

Zanima me, od katere starosti naprej je primeren film?

— petka
3.12. 2009 ob 16:18

gledu sem samo 1. del in bil je več kot odličen 2.del pa za enkrat še nism vidu a more bil zelo zelo zelo zelo dobr

— new moon
3.12. 2009 ob 20:09

BEDA GNIU FILM, PATETIČN, OSLADN, NEZNA IGRAT FOLK... JACOB=FUL KUL, EDWARD PA PROU MAL ZAOSTAL DELUJE...KRNEKI

— meta
4.12. 2009 ob 12:29

jaz nisem še gledala ampak bom jutri upam da bo kul film

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— lariska
4.12. 2009 ob 13:29

naaaaaaaajbolši film ever !! . šla sm gledat in je res huuuud =P =P =D =D

— katja
4.12. 2009 ob 14:10

film je dosti bolši ko 1. deu...meni ossebno...čprou nekaterim mojim frendom je bol glup....meni je supr =) se splača pogledat =]

— xD
4.12. 2009 ob 14:26

jsssst nuuuuujnoo morrrrrrmmm too gledaaaat.!!!!!! <33333333333

iloveTWILIGHT.<333

— Tamoo.THE.twilight.<33
4.12. 2009 ob 14:28

zlo zanimi film jeee rea zlo je zanimv

— sonja
5.12. 2009 ob 12:44

ful zakon film!!!!!!!! bella je zakon. malo me je razocaral edward, ampak cisto malo!

— love new moon
5.12. 2009 ob 12:44

ful zakon film!!!!!!!! bella je zakon. malo me je razocaral edward, ampak cisto malo!

— love new moon
5.12. 2009 ob 14:02

Film ... klasična romantična zgodba, boljši od prvega dela. Za moj okus je film predoug.. preveč se vleče in dogodke v filmu lahko takoj predvidiš.

— =)
5.12. 2009 ob 14:40

ist sm prebrala use knige k soo ress dobreee ... somrak mi ie biu dost bedn ker ie kniga fuuuuuul bolša ... tega še nism gledala sam itq nuben ne zna igrt (razn jacoba pa še ene par) tko da pumoie ie kr neki... ga bom sla pa tko al tko gledat

— :)
5.12. 2009 ob 16:33

jeeee najboljši film 4 ever ress komej čakam 3 del ki vem da bo še dolgo trajalo da ga posnamejo :D

— Tajcy
5.12. 2009 ob 19:26

Film je super. Oba dela tako Twilight kot New Moon sta zakon. Knjige bodo verejtno res vedno boljše čeprav ne za veliko. V kinu sem bila dvakrat in najbolj me je motil hrup v dvorani in nesramni komentarji tistih ki filma sploh ne razumejo. Nevem v čem je smisel da taki sedijo v dvorani in gledajo film na silo. Veliko jih je ki ne razumejo Twilight sage in bistva zgodbe. Ta zgodba je drugačna in je tudi za tiste ki imajo drugačen način razmišljanja. Po pričakovanjih zelo dober film, igralci so zaigrali tako poplnoma naravno, predvsem Kristen in Robert. Vredno ogleda za tiste ki razumejo drugačnost.

— Bella
6.12. 2009 ob 9:22

Ena beseda: Bedno.

Če imate radi jokave drame rajši glejte španske nadaljevanke.

— Geek
6.12. 2009 ob 12:47

omg!!!!!!!!! ta film je božanski!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— taylor team_girl
6.12. 2009 ob 13:15

ja new moon mi ni bil prevec vsec..ja folk a ste sploh opazili,da imajo v tem delu vsi vampirji rumene oker oci...cist too much prevec...v somraku to ni blo tok ocitno....wtf!!!zarad tega zgleda edward manj simpa:((((((((
pa tako sem se veselila tega dela,cel let cakala....tooooo bad

— amelina
6.12. 2009 ob 15:22

ta film je najboljši obožujem ga
robert je ful lep kaj ni?
robert is<3 <3 <3

this movie is the best love it
robert is ful what is beautiful?
robert is <3 <3 <3

— <3<3<3rob
6.12. 2009 ob 19:14

Film je bil božanski, igralska zasedba pa odlična. Film je bil zelo dober, smešen na trenutke strašen veliko pa tudi žalosten. Npr. tam kjer Edward zapusti Bello, jaz sem se jokat začela, ker je blo tko žalostno, kdo pa se ne bi. Lp

— TWILIGHT SAGA NEW MOON FAN
7.12. 2009 ob 16:08

ej kwa norte,filma sploh še niste vidl. tut j sm gledala somrak in morm reč ,da mi je neki v nem mankal. mogoče bi looh dal mal več nasilja sj gre za krvosese.mogl bi gledat descent al pa wulf creek. to so grozlivke.ampak loh da bo v mladi luni kj več podobnosti z vsebino knige. v somraku je blo neki prizorov spuščenih...ampak sej bi bil film pol predolg.komi čakam da vidm kk zgleda ta film by by

— bad lady
8.12. 2009 ob 13:29

meni osebno je bil prvi del boljsi!!!!mlada luna se po mojem mnjenju preveč zavlečuje in ni bil film po mojih pričakovanjih!!!bil je bil edin dobr zaradi prelepega Jacoba!!!x3

— lly
8.12. 2009 ob 15:39

Men je New moon tko hud film...sam je pa res da je kniga velik bolša.
Jz sm drgač prebrala že čist use dele Twilighta. Njabolši mi je biu tazadn Breaknig down<3<3.
komi čakam še ostale filmeee

xoxo

BTW Robert Pattinson is my boyfriend <3

— Robert<3 Adicted
8.12. 2009 ob 20:07

fuul dober film ......morte it gleat...

— moyca
8.12. 2009 ob 21:13

Se totalno strinjam z Manco (25.11.2009), še posebej v igranju in izbiri soundtracka v ozadju. Polom! Normalno bi glasbo preslišal, vendar je v tem filmu tako grozno in neprimerno izbrana, da pritegne tvojo pozornost, pa ne na pozitiven način! Volkodlaki...dobro odigrano, a za moje pojme druga tema za drug film. Pričakovanja so bila očitno prevelika!

— Miha
9.12. 2009 ob 15:25

Mlada luna je zakon
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— Edward Cullen
10.12. 2009 ob 9:21

Ja New Moon, je res zdaj bolj razburjliva, kajti zraven so še vlokodlaki, ja res men je blo fullll všeč!!!čista 10qua!!!

— Nuša
10.12. 2009 ob 10:25

Men osebno je bil prvi del, boljši!!! Sem kr mal razočarana nad drugim delom. Prvi prikazuje zgodbo in tudi če nisi prebral knjige si vedel zakaj se gre, drugi pa prikazuje (nedobesedne) odlomke iz knjige, če jo nisi prebral ti neda nobenega smisla. In res je čist so pretiravali z očmi. Mislim da so zagrešili ko so vzeli novega režiserja, sj ko se moški loti romantike, je vse izgubljeno. Škoda da je tretji del že posnet, pomoje bo glih tako razočaranje kot ta.

— tinkaminka
10.12. 2009 ob 13:49

ful zakon film, res*! OGLED PRIPOROČLJIV! ZELO!

— ninc :*
10.12. 2009 ob 15:32

zelo dober filem

— tim
10.12. 2009 ob 18:50

Totalno najboljšši film .. <3<3

— PanDii ^_^
10.12. 2009 ob 21:27

Jst bi za tale film dov nagrade malina (najslabši fimi, vloge itd.) za:
Glavno vlogo, zgodbo, scenarij, glavno žensko vlogo, stran... ah mene bi moral prepričevat da bi ga sploh hotu v kino dt, pa knjigo ne bi pri nobeni založbi vzel s temle se sam tistale p*****a obogatila na tuj račun pa še tale pomokana faca, ki je očitno preveč pihalo na snemanju sodeč po frizuri, je postal slaven.
V Premieri piše da je tole srhljivka, še Batman je bolj srhljiv od tegale sranja.
Raje si grem pogledat kako risanko k tole sranje.
Sm že reku in še enkrat bom reku OBSEDENCI!!!!

Tole je moj zadn komentar in še enkrat bi poudaru na to da je knjiga FUL BEDNA
da filma sploh ne omenjam.

-Tisti ki, vam gre na jetra/živce tale film npišite neki ker sm že prebrov 2 komentarja od dveh oseb ki, so psihično stabilne.

The Twilight Saga: New Moon Čim prej pride čim prej na našo srečo odide.
FUL BEDEN FILM-KNJIGA!!!!!!!!!!

— Pejt
11.12. 2009 ob 9:14

THe movie is soooooooooooo awesooooooooooooooooome!!!! They are like The Best!!!!! Edward is soooooooooooooooooooooooooooooooo HOT! <3<3<3<3<3

— juno :D
11.12. 2009 ob 9:52

ta movie je tk dobr¨!!!!morte ga gledat!

— HorrorMania
11.12. 2009 ob 14:26

naj movie na svetu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!i loooooooove new moon!!!!!!!!!!!! morte vidt ta film!!!!!!!!!!!!!!!!!

— miss.lolipop
11.12. 2009 ob 17:55

naj naj naj film na svetu!!!

— Anchy
11.12. 2009 ob 20:12

Pa kolk ste stari? Polovico ljudi, ki je komentiralo ta film se sploh ne zna izražat v slovenščini. Poleg tega, koga briga, če je Taylor lep... Eto pa mamo naslednga Harrya Potterja. Mislm, da si bolj komercialne zadeve še sam bog ne bi mogel spomnit. Tisti k greste gledat si pa nabavte oklepe, ker pod koraki 12-letnih "ravnokar sem dobila prvo menstruacijo", se lahko kmal ponovi kkšna Lipa.

— janez
12.12. 2009 ob 9:51

film je zelo cool...mogoče bi bil še boljši ,če b i v TV-film uklučil še kej glasbe.
glavna junaka Bella in Edward zelo dobr igrata ,da se nam zdi ,da se to dogaja zares.
kot prvo se nism sama navdušila za ogled filma NEW MOON .
moja zlo zlo zlo dobra prjatlca ANEJA KRALJ je na compu prebrala celo mlado lunu in mi puwedala kj se dugaja.
zelo me je zanimal ,ker mi ni povedala čist pudrobn ,zato sm šla v najboljši kino,da si ga pugledam.
komi čakam ,da v kino pride že 3.del somraka-k mi je Aneja že vse povedala .
Vem da se Bella puruči z Edwardom.
v drugm delou se še spomnm zadnjih besed od Edwarda :
Bella ! bi se poročila z mano?
za ta film bi dala od 1oo bi dala................1o ooo ooo ooo ooo ooo ooo ooo ooo ooo ...točk.
vem da enim ni bil všeč ,ampak men je bil...!!!!!!!
ful je cool !!!
se čist strinjam z Manco ,da je dubila zvezdico(napisala je najdaljši komentar kar ga je bilo.
no vrnimo se k komentarju filma New Moon.
je domislski in v njem se najde tud romantika...heh.
k sm ga gledala sm si misla ,kako je bit igrawc.
tud sama se bi rada ukvarjala z njim-(z igranjem)
Za roj .dan bomo mism ,da šli v prizorišče kjer so snemal New Moon.
moja najljubša igralka Bella je tok lepa in rojena za igralko(škoda k jst nism)
heh...no jst sm pa za plesanje.
mislm da je ta film res dober..a h kaj dober...odličn...heh.
jst bom dobila vse dele somraka še več če bo treba...heh.
mam tud knigo SOMRAK -sam 1.del .
bla je draga,sam se splača,mism ,da sm jo prebrala že...1ooo-krat.
al še več.
ne vem !
priporočam vam da si ugledate ta film še dons!!!

— katka
12.12. 2009 ob 9:59

tok cool bella moja naj boljša igralka si še več delov bi rada da bom velikrat obiskala kino lih učer sm šla gledt naj boljši film ful so mi ble ušeč zadne besede k se jih še zdej spomnm bella bi se puročila z mano oba sta rujena igralca ful sta lepa če bi js ocenjevala bi vm dala od 10 kr 111111199999900000000 tud vse cd-je mam vsak dan jih gledam za božič si želim še več cd-jev film je ful dobr narje knjiga je tut fuuulll huda mogla sm jo kupt sicr je bla draga ampak se splača js bi kr igrala not dons grem iz svojga denarja spet gledat rojstni dan bom praznovala v koloseju pa gledat gremo somrak. itak če je pa naj boljši tko loh kr prpravjo karte za somrak vampirji t prjazni so naj boljša vloga zravn mislm tud bello k je tok huda za film so izbral naj boljše usebe boljših neb mogl bit pa je tud teško delo zato jih cenim zlo u filmu nimam niti ene pripombe ampak same pohvale enkra gremo tud na prizorišče kjer so snemal new moon js k m gledala somrak sm hotla kr not skočt ssam vem da to ni možn če bi pa blo možn pa bi že zdavnipa kr tm bi živela sam če bi bli tm ...heh... tud vašo sliko mam direkt nad mano ,da vs loh kos vidm k še v šoli ne razmišlam k mislm na v joj zdele grem kr še enkrat gledat čaw aja pa še neki zapomnte si da ste naj boljši in da bi usak mogu to reč čaw mua mua

— katy
12.12. 2009 ob 10:33

Film je ZAKON !
Oglejte si ga tisti, ki si še ga niste, ker je res supeeeeeeeer

— Lola.
12.12. 2009 ob 13:06

hej,ti pejt,grem staut da te usi fani sovražmo. film je the best,ok?

— ena dobra baba
14.12. 2009 ob 10:45

Ker ne sodim med v glavne igralce zatrapane in v pravljično romanco naivno zasanjane osnovnošolke, mi je šlo ob vseh tistih otroško-dekliških vzdihih in stokanjih med predstavo kar na smeh.
Film ni nič posebnega, pravzaprav sodi med slabše. Tudi na tujih forumih dobiva slabe ocene. Sploh pa ne vem, kaj zanimivega vidita oba glavna tipa na tej najstnici, ki nima nobenega pravega cilja v življenju, kot da teka za svojim ljubljenim. Ja, verjetno je pa za tiste pod 16. letom to res glavni smisel življenja. :-)

— boriss
14.12. 2009 ob 20:04

Jaz sem prebrala vse 4 knjige,zadnjo celo dvakrat ker je fantastična. Moram povedati da je igralka Kristen Stewart,ki igra Bello najslabša igralka na svetu! Jaz sem se ob gledanju filma nasmejala do solz saj,Bella tam samo stoji,slabo ''recitira'' bedesilo ter tako imenovani sploh ni prisebna! Mislim da so glavni vlogi dodelili napačnima osebama,saj sta Bella in Edward v knjigi popolnona drugačna kot v filmu. Pohvalila bi Volturijevo trojico in njihove pajdaše še posebno Jane. Mislim da so Taylor (Jacob), Rachell (Victoria) in Ashley (Alice) popolni za vloge! Film je vreden ogleda,čeprav igralska zasedba ni najboljša.
To je seveda samo moje mnenje.

— Unknown
15.12. 2009 ob 17:30

Katka, kaj je narobe s teboj?

— Miša
16.12. 2009 ob 8:32

sem gledala film. izjemno dober je,sem navdusena,zares je noter veliko napetih trenutkov...in zanimivih prizorov. glavno,film je zame prava uspešnica :) ampak..če bi ga vi znali pravilno prevesti,bi vam škodilo???? kolikor vem new-pomeni nov ne pa mlad, tak da..kje ste vi dobli besedo mlada???????? ni logike,razen če bi pisalo v naslovu young moon,bio še šlo. tak pa je pravilno Nova Luna!!!!!! kje vam je znanje angleščine??? p.s. dajte prevajajte naslove tak kot so original,ne pa si napol zmišljevat iz angleščine v slovenščino. kr nima rima in ne smisla.

— Lechi
16.12. 2009 ob 15:20

Eh.

— legengjbkfdvgslby čtrgčignbćorgnćgzukiuloti-pohbcj
17.12. 2009 ob 14:21

jutre grem s frendicami u ljubljano in res kuuuuuuuuuuumi čakam de si ga ogledam. sm fan od useh knig najbujš je pa breaking dawn in kumi čakam de prie tut ta vn!

— july*
17.12. 2009 ob 15:45

film je bil ZAKOON:):)

— edward<3<3
17.12. 2009 ob 21:00

Zgodba je supr. Tut nimam nč proti igralcem.usi so ful dobri.mislm, da so film delal tut s to mislijo, da bi prdobil še moško občinstvo.zato ni tok dost te ljubezni med njima ampak je več tega t.i. "zanimivejšega" dela - volkodlaki, volturiji...
Film je zakonn.mugoč me sam muska mot na določenih delih drgač pa nimam kei rečt.konc je prou tak da te "prsil", da čakaš na tretji deu. (:
js že komi čakam. (:
<3

— jusTme.*
18.12. 2009 ob 18:10

film je definitivno vreden ogleda(seveda za tiste ki jim je ta zvrst všeč;))komaj čakam na tretji del

— team edward<3
19.12. 2009 ob 11:14

bljaah. krneeki. depresivnoo -.-' sam za obseednce.* xD

— rockiee.^^
19.12. 2009 ob 19:48

underworld je boljši. selene 4ewer...

— lolli_pop1
21.12. 2009 ob 15:30

film je res najboljšii <3 ;))...men je bil veliko bolj všeč, kot prvi del. PPIPOROČAM ogled !!!!!!!!!!!!!!

— Laura
22.12. 2009 ob 10:35

Lechi, če bi vedela, kaj New Moon sploh pomeni, potem bi razumela, da se ga ne sme dobesedno prevajat, ker s tem izgubi originalno definicijo. New Moon je dejansko angleški izraz za eno izmed luninih men - torej po slovensko za mlaj oziroma mlado luno. Dobesedni prevod bi bil zato popolnoma nesmiseln in napačen.

— sunlight
22.12. 2009 ob 16:07

jas ne morm prepričat staršev da bi šli gledat zato bom še toti tedn za moi bd šla glejat film in po trailerju sodeč je zakooooooooonnnnnnnnnnnn
I LOOOOOOVE TWILIGHT!!

— twilight saga fan
23.12. 2009 ob 13:39

upam da je film dobr
uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuupppppppppppppppppppaaaaaaaaaaammmmmmmmm
:)

— nikyca
24.12. 2009 ob 13:50

Film je zakon , najboljši k sm jih kdaj vidla .
najboljši :)))))))

— Mateja
24.12. 2009 ob 19:00

Juhuu.Sem gledla v kinu.
FuuŁ CooŁ.
I Łove Edwart & Bella & Jane & Jacob & Alice.<3

— Kaja
25.12. 2009 ob 17:27

ju3 ga grem gledat in vem da om zelo zadovoljna*

— biba*
25.12. 2009 ob 17:32

new moon je zakon komi čakam da pride mrk

— pia
26.12. 2009 ob 9:58

film je fulll hud!!!!!!!

— tina*
26.12. 2009 ob 14:34

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!best movie ever!!!!!!!!!!!!!!!!i loooooooove rob!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— bella*
26.12. 2009 ob 18:38

ta film je res najbolsi pa tist prejsn tud zakon steeeeeeeeeeeeee

— sara
27.12. 2009 ob 8:16

danes ga grem gledat tak da komaj čakam
to je najnajnajnajnajnajnajnajnajnajnaj filem vseh časov.

— klara
27.12. 2009 ob 10:32

film je ful dobr
vredn ogleda :P
pa še nič niso spustili!! pri harry-u potterju 6 pa so ogromn:(

— Pearly
27.12. 2009 ob 16:59

ej folk se opravičujem sam js sm gledu film sam zrd punce in mi je tk bedn, sej vrjemem da vam je všeč sam jst ga lahko opišem samo z eno besedo: BEDA!!!

— ...;D
27.12. 2009 ob 17:16

ok ta film jes cool
ogled obvezn
p.s. še bl se splaa prebrt knigo k je res še bolša čeprou k vidš film se to ne zdi lih možn ampak je
ok....

— mee
27.12. 2009 ob 18:16

priznam, da knjig še nisem prebrala. ampak sem si ogledala oba filma do zdaj. bojim se da bo tretji del somraka še slabši, ali pa sem morda od drugega dela preveč pričakovala...kajti, sem razočarana! moram reči, da so detajli v filmu preslabo poudarjeni. kaj mislim s tem...npr. glasba bi sigurno morala biti bolj poudarjena, v različnih delih filma bi morala sama glasba ponazorit vzdušje v prizorih. v tem drugem delu (mlada luna) je seveda izrazito več nekakšne akcije, mogoče je prevelik poudarek na teh glavnih junakih, kako se spreminjajo v bajeslovna bitja in kako se nekako bojujejo med sabo...in se tem so pozabili na samo zgodbo v filmu. preveč je nekega hitenja v filmu, skakanja iz enega prostora v drug prostor. zaradi tega je premalo izraženih čustev. niti enkrat v filmu te ne preplavijo čustva tako močno da bi se lahko poistovetil z zgodbo. zanemarjeno je opisovanje oz. oprizarjanje čustev med glavnimi junaki, to je ljubezen, tudi sovraštvo in ljubosumje. mislim, da igralcem ni najbolje uspelo. najbolj me moti to da Kristen Stewart(slučajno sem vzela njo za primer), pravzaprav na zna igrat, če pogledamo njene druge filme, lahko vidimo, da v vseh igra na čisto enak način, nekako se ne vživi v vlogo in ne pokaže pravih čustev in vedno govori v istem tonu. ne mi zamerit, pač sem njo vzela za primer. mogoče glavnima igralcema ni uspelo, ker sta zelo povezana tudi v privat življenju in ju to zdaj nekako ovira pri igranju. nebom rekla da si filma ne oglejte, oglejte si ga in ga tudi sami ocenite, lahko pa vam samo še predlagam par dobrih filmov(niso najnovejši): ljubezenski recept, parfum, počitnice, čokolada, fantom iz opere, sedem duš, My Sister's Keeper, mesto angelov, daj naprej, postreli jih, druga sestra boleyn, grof monte cristo, p.s. ljubim te, moja mala navihanka,.......res veliko jih je, še bi jih lahko naštevala. npr. to so filmi, pri katerih začutiš oz. te objamejo različni občutki.

— tjaho
28.12. 2009 ob 11:36

kniga je bolša k film pa film je mau predoug :)

— ŁoVe <3
28.12. 2009 ob 14:31

jst kumi čakam 3.del ker je knjiga zelo dobra

— sport lover
28.12. 2009 ob 15:29

film je za ******************** in za*********************************************

— **********
29.12. 2009 ob 11:19

gledat smo ga šli s šolo ,in bil je zelo zanimiv ,upam da bo
tut drug del mlade lune kumi čakam,ne smem ga zamudit

pejte ga gledat ni tako grozen

— nikyca
30.12. 2009 ob 9:06

Film sem si pogledav ampak me je razočarav.Preveč so spremenili kot je bilo v knjigi.Igralci so bili še kar vredi ampak lahko bi malo bolj pokazali podrobnosti.V filmo je tudi premalo akcije.No edino volkodlake so naredili malo boljše ampak če ne prebereš knjige neveš o čem se gre.Po knjigi sodeč bo Mrk dosti boljši.Moja ocena je 2/5.

— tidymetal
30.12. 2009 ob 20:08

fiiilm je bil enkrateeen!robert ima ful dobro vlogo...ful je sexy:), mističeeen:) daleč prekaša kakega taylorja:p

— taylor who?robert ruless!<3
30.12. 2009 ob 20:08

fiiilm je bil enkrateeen!robert ima ful dobro vlogo...ful je sexy:), mističeeen:) daleč prekaša kakega taylorja:p

— taylor who?robert ruless!<3
2.1. 2010 ob 10:29

Ko sem si ogledala film Somrak, sem komaj čakala na Mlado luno in sedaj že nestrpno pričakujem naslednji del.Najprej sem si ogledala film in nikakor nisem hotela prebrati knjige, saj sem mislila da knjiga nikakor ne more biti boljša.Potem sem sem začela brati in nisem mogla nehati dokler nisem prebrala vse 4 dele.
Vem da je knjigo teško spraviti v fim a vseeno se mi zdi da so v Somraku izpustili kar nekaj zanimivih prizorov.V Mladi luni so se že bolj priližali knjigi(verjetno ker je drug režiser), zato komaj čakam da vidim kakšna bosta zadnja dva dela.
Ko berem knjie, si lahko predstavljam vsakega igralca ki igra svoj lik, le pri Belli mi to ne upe.V knjigi več govori in ima drugačen karakter kot je prikazan v filmu.V Mladi luni je že bolj prepričljivo odigrala svoj lik, zato me prav zanima kako bo izpeljala vlogo v 3 in 4 delu.
Omembe vreden pa je tudi Taylor.Prebrala sem da njegovi soigralci niso navdušeni nad njm in da je še premlad da bi znal dobro igrati.Ampak po mojem mnenju se je zares vživel v vlogo in jo zelo dobro odigral.Fant ima res smisel za igranje.
Moti me tudi Robertova izjava, da je telo kot ga ima Taylor ni primerna njegovi starosti.Res ima malo preveč mišične mase, a tako zahteva njegova vloga.Taylor se je res trudil da bi obdržal svojo vlogo in v to vložil veliko truda, Robertu pa mišice samo narišejo, kar je zelo očitno.
To je samo moje mnenje, vseeno pa priporočam ogled filma.

— TwilightSagaFan
2.1. 2010 ob 10:43

obozujemm oba filma definitivno!!! pa tut hcerka od edwarda pa belle renesmee je full luskana kr sem eno slikco vidla...

— Kristen
2.1. 2010 ob 13:15

film je zelo dober
prebrala sem vse knjige, gledala oba filma, komaj čakam da pride 3. del
v filmu je kar dobro uprizorjeno vse kar se v knjigi dogaja
nad filmom sem zelo navdušena in komaj čakam na ostala dva, mislim da bost še boljša

— sanja
3.1. 2010 ob 17:52

Dons sm si pogledala film in sm ful naudušena.Ta film je ful dobr in se ga splača pogledat.Zlagala bi se če nebi umenla ,da je tut mu ni napet.Če so vam ušeč napeti in romantični filmi si pejte tega takoj pogledat.

— polna luna
5.1. 2010 ob 14:24

Film je skrajno beden, neumen, čisto brez popolne zgodbe za tiste, ki niso prebrali knjige,... Knjiga Mlada luna mi je res ful všeč, ampak bolj neumnega filma pa še nisem videla. Edina dobra reč v celemu filmu je Taylor Lautner =).

— bree
7.1. 2010 ob 0:10

film ni da ni.....kumej čakam naslednji del....:)))))

— crnaaaa
7.1. 2010 ob 16:01

film ko ga gledaš se kr zalubš nemorš ga nehat gledat
i love you

— kdo drug
8.1. 2010 ob 17:59

ubadva dela sta mi bla ušeč in komi čakam na mrk pa jutranjo zarjo. pa knjie so tut f
ul dobre. morte jih prebrt pa tut če ne maraš brt

— twilight fenica
10.1. 2010 ob 6:37

beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeedaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa fiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiilm

— dasd
10.1. 2010 ob 11:15

ooo new moon je zakon film!!! komi čakam d pride trojka !! <3<3<3

— gloorch.
10.1. 2010 ob 13:26

film mlada luna je bil fuuullll!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dobr komi čakam mrk!!!!!!!!!!!

— polona
11.1. 2010 ob 10:07

res najbolsi film komi cakam na 3 del

— eva
11.1. 2010 ob 15:31

love edward

— arijana
12.1. 2010 ob 17:04

NajBoljši film do zdej(da neštejem Somraka) !
Res se ga splača jit ogleddat.
Čeprav je na nekaterih spletnih mestih označen za grozljivko....To sploh ni res !
Res za ta film lahko rečeš sam: THE BEST !!!
:D

— BellaCullen
13.1. 2010 ob 9:54

men se film ne zdi tok slb, sa je res puvršno narjen..če mau bolš gledaš je kr velik napak tko premaknjene stvari, pa vid se da je izrezan..pa zdej so kr use punce neki ubsedene s tem robert pattinsonom k d je bog..pa še las si ne umije drgač jacob oz. taylor lautner je kul..no ja js priporočam: UZEMTE KNJIGO V ROKE, PREBERTE IN SI USTVARTE SVOJO DOMIŠLIJO!!!! film use pukvar!!

— forever in my heart .....
14.1. 2010 ob 22:44

haha smešni ste usi k tole berm..al ste res sami otroci al pa nevem kaj da rečem..film je super..izkazuje čustva in ljubezen..zdj pa tukile vidm neveste kaj je love in vs zanimajo sam neke neumnosti..supr film vse pohvale:)

— Emir
15.1. 2010 ob 18:27

OK use lepo da ste tok naudšeni, čeprou je to zame prou obsedenost.Resno folk kaj vam ni jasn d zganjate tako eforijo glede filma še predn si ga ogledate.KAJ SPLOH VIDTE NA TEM FILMU, JS GA VIDLA IN NČ RES NČ POSEBNGA, KNJIG NISM BRALA TKO D NWM, MOGOČE JE DOST BOLŠ, AMPK TA DVA DELA PAČ SM TKO GLEDALA PAČ D VIDM IN D LAHKO ŠE sama pokomentirm.- kr neki .....pač , zgodba sama nč posebnga, res no nwm , upam d se bo to umiril, ker taka norija res ni lih normalno, k da nimate nubenga druzga veselja u lajfu k pa twilight pa edward , prite k seb. Naj mi en pove kaj mu je res ušeč na tem filmu? igrauci mogoče? razn taylorya k mi je pač cute niso nč posebnga, oz. tega kle not ni opazt. upam d objavte ta komentar d se ljudje mau zamisljo *

— *******
16.1. 2010 ob 10:50

film gledala učeri.. knjiga je definitiuno boljša..vendar je tudi film zanimiv... definitiuno boljši od prvega dela..

— sara
16.1. 2010 ob 13:21

fajni film..
komi ćakam na 3 del
(čiprov mi je bil 1.del bol ušeč)

anamari

— anamari
16.1. 2010 ob 15:25

gledla je carski sam nism ga gledla u kini ne joj

— megi
17.1. 2010 ob 14:16

film je najbolši

— pya
19.1. 2010 ob 19:21

sočustvujem z usemi deci k so vas punce zvlekle to gledat in ste mogl trpet :D...
nek Titanic-like shit uglavnem

— bauh
20.1. 2010 ob 15:12

film je ok

— bela
22.1. 2010 ob 10:09

zakon film..

— nusa
23.1. 2010 ob 9:31

love edward naj bols je tud črnc lep hehe

— eva
25.1. 2010 ob 15:43

A mogoče kdo ve kje se filme dol sname?K mi jih je par všeč...

— gossip girl
26.1. 2010 ob 14:35

Film je ful dobr.Knjiga še boljša.Najboljši so pa kjut igralci.

— gossip girl
26.1. 2010 ob 18:15

Sm gledala ta fiŁm ampak ni biw newem kwa...Mam rajš grozliwke...iTaq....:D...Sam usen ni tok slb...:D

— Kr_Ena
26.1. 2010 ob 20:15

No comment! xD
Use deLee mam in tud fiLmi so ZAKON... To je NAJBOLŠ u Lajfu, kar sm dožveLa.
I Love you TwiLight Sagaa...Wampires *<3*<3*<3*

— The_TwiLight_Vampire_FAN
28.1. 2010 ob 12:50

sm gledala somrak pa tud mlado luno pa sta uba zaaaakooon!!!!!!!!
komi čakam da pride u kino mrk...
a res u četrtmu pattinson ne bo več igrou?

— anćikaaa
28.1. 2010 ob 17:00

Neki mam za povedat: cele množice punc (mimogrede, tud
jst sm punca) padajo naTaylorja Lautnerja in Roba Pattinsona.
A MI LOH RAZLOŽITE KAJJE SPLOH NA NJIJU???!!!
ČE ZNA KERA POVEDAT, NAJ MI PROSIM OSTREŽE Z ODGOVOROM!
Osebno mislm, da sta grda k dve dihurjevi riti.
Cau

— brugh3
29.1. 2010 ob 16:53

TO JE NAJ NAJ NAJ FILM KAR JIH OBSTAJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NORI STE ČE TEGA FILMA NISTE GLEDALI! JE CRAZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! CMOOK!

— NIKI
30.1. 2010 ob 19:03

o moj bog a ga je že konc!!!! MA NNNNEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!

— Pixa
31.1. 2010 ob 19:58

cooooooooooooooooooooooooooooollllllllll

— alen
14.2. 2010 ob 9:48

coollll

— mihaaaaaa
23.2. 2010 ob 19:21

men se zdi film cool,pa še dobri igralci igrajo.

— uly
11.3. 2010 ob 14:08

love jacob <3 <3<3<3<3

— volčica
6.4. 2010 ob 13:31

komaj čakam da pride novi film mlade lune
rada vas mam vse
posebaj pa roka i love you rok tvoja katy

— i love you rok
6.4. 2010 ob 13:38

obožujem obožujem obožujem obožujem obožujem

— *katja*
17.4. 2010 ob 17:28

joooo t bo p trba gledatttt
taylor lautner <3 <3 <3

— anijaca
18.4. 2010 ob 10:36

to je cool film boljšega ni...............................................................................

— mina
26.4. 2010 ob 10:09

oila!
moia sošolka je s tem filmom zelo obsedena...
ampak k sem te posnetke gledala je
tudi meni film ratou ful zakon.!!!

— ninaa
26.5. 2010 ob 13:41

vse dele sm že gledala... zlo lep film je..zlo ušeč mi je zame je uredu
nisem pa obsedena z new moon ;D

— katiia <3<3
21.6. 2010 ob 14:32

zelo le in zelo romanticen

— eva
3.7. 2010 ob 19:45

v šoli smo ga gledali carski film

— nevem
15.7. 2010 ob 12:01

malda luna je ful zakon pa več se dugaja kot v somraku!!! <3

— mangek
31.7. 2010 ob 12:04

sorite ampk vampire srovrežm

— mily
4.8. 2010 ob 11:55

Zadnjič sem ga gledal v treh nadaljevanjih, ker se je tako vlekel, da sem 3 krat zaspal zraven. Skratka, zame ni predstavljal nekega filmskega presežka oziroma ne vem, kaj bi v njem lahko bilo tako posebnega, da je takšen hit. Razen 2-eh moških osladnih igralcev.

— Tomozuki
30.8. 2010 ob 13:41

FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
LLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL

CCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCC
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— NE POVEM !!!!!!!
7.11. 2010 ob 19:04

Prvi del je boljši tud v knjigi!

— cool movie
17.12. 2010 ob 15:23

BeeBee<3MiMi: ne, nisi edina. Ob branju telih komentarjev razburjenih fanov mi gre na bruhanje. Že knjiga je obupna (ženska ne zna pisati), film pa je še slabši. Kirsten se neprestano tresejo usta in boleče očitno ne zna igrati. Robert je še kar v redu, ampak ... HALO, LJUDJE??? Kam bomo prišli, če bo pol sveta norelo za obupno šovinistično "vampirsko romanco" in svojim "prijateljem fanom" pošiljalo "nesmrtni vampirski ugriz"? Bog. Mislila sem, da živim v dobi normalnega najstništva.

— Kritičarka

a ti nekej svetujem?? pejt s svojimi kritikami u ....ker nimaš pojma o pisanju knjig.. napiš knjigo k bo prevedena v 20 jezikov (al pa še več), pol se pa prid oglašat.. pisatlci vsaaka čast.. ni mela izkušenj s pisanjem knjig, pa ji je vseen uspel narest svetovno usepešnco.. ma velik domišlije... ti nimaš niti tok domišlije, da bi napisala zanimivo kritiko. aja, pa ne hod gledat filmov, da pol lahko pišeš take komentarje.. dobr bi blo privarčevt tist dnar za karto, ane??

— pisateljica;)
23.1. 2011 ob 14:32

To je taaak saaad film =( Ko Edward Bello zapusti :'(

Ampak je Jacob toooooook hoot v filmu ko sta z Bello na dežju on pa brez majice pa kaež mišiče :$$$

Edward&Bella=True Love < 333
Jacob&Bella=True Friendship < 333

The Cullen Family < 33

— TwilightGirl
20.3. 2011 ob 0:47

pa gdo je naslov new moon prevedu v mlada luna drgač pa ta film ni niti prbližn tok dobr kokr pru-kakšno razočaranje

— anti twilight zone
3.4. 2011 ob 16:13

ahahahahahahaha poglejte petnajsto sliko!! hahaha! noro dober film. moj nai del je ko edward pokliče domov k belli pa jackob reče da charlie pripravlja pogreb!!!!!!!

— twiharry
15.5. 2011 ob 0:42

to je fulll bedn film sej pru je biu tut slb sam ta je pa res grozn!!! pa res ni lepo kaj so nardil iz vampirji!

— nwm gdo
22.5. 2011 ob 20:27

Fil je zelo dober. Vsak dan sem ga pogledala, ker je zanimiv. Pameten je tisti, ki se je tega spomnil in igralci so tudi zelo uspešni. Twilight je moj NAJLJUBŠI fil na svetu. Rade volje ga pogledam. Zelo je napet in zanimiv.

— tina
31.5. 2011 ob 14:46

FUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUULLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL
KKKKKKKKKKUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUULLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

— BELLA
4.6. 2011 ob 13:28

film + knjige so zelo svetovne!!!!
Igralci pa kaj naj rečem so hot!<3
i <3 all in the film!!

— iloveall
11.11. 2011 ob 17:28

ttttwwwwiiiilllllllliiiiiigggghhhhhhttttttt JE BEDA
ttttttttttttttttttttwwwwwwwwiiiiiiiiiiiilllllllllliiiiiiigggggggggggggggggggggggggggghhhhhhhhhhhhttttttttttt je najbl bedn film na svetu

— twilight sucks
21.1. 2012 ob 14:24

ZELO DOBR FILM

— SCOOBY DOO

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.