Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Misija: Nemogoče - Izpad

Mission: Impossible - Fallout
akcijski pustolovski triler
Podnapisi
Na sporedu od: 16.8.2018, Kolosej Ljubljana
2h 27min / 147min
Leto: 2018
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Christopher McQuarrie, Bruce Geller
Nekatere franšize svojo zgodbo vedno znova nadgradijo s presenetljivimi preobrati ter postrežejo z napetimi akcijskimi preobrati, ki predstavljajo popolni odklop od vsakdanjika. Med njimi ima svoje častno mesto tudi Misija: Nemogoče, ki svoja nadaljevanja pridno niza že vse od leta 1996, ko smo prvič spoznali neustrašnega in iznajdljivega agenta Ethana Hunta. Tega že vse od začetka zvesto upodablja igralec in producent Tom Cruise, znan tudi po tem, da nevarne prizore posname brez uporabe profesionalnih kaskaderjev.

Glavni protagonist vseh delov Misije: Nemogoče je znova Tom Cruise, ki se po treh letih odmora vrača s svojo zvesto ekipo, igralci Alecom Baldwinom, Simonom Peggom, Vingom Rhamesom, Rebecco Ferguson in Michelle Monaghan, odlično utečeni ekipi pa se pridružijo tudi novi obrazi - Henry Cavill, Angela Bassett in Vanessa Kirby.
Na režiserki stolček je znova sedel Christopher McQuarrie, ki je režiral tudi prejšnji (peti) del slavne misije, pri obeh zadnjih dveh delih pa sodeloval tudi kot scenarist. Produkcija filma je bila tudi tokrat v rokah Toma Cruisa, J.J. Abramsa in Christopherja McQuarrieja ter Jaka Myersa, izvršni producenti, ki prihajajo iz Skydance Productions, pa so tudi v zadnji misiji David Ellison, Dana Goldberg in Don Granger.

O ZGODBI:

Potem ko se je zadnja misija slabo končala, se svet sooča z resnimi posledicami. Agent Ethan Hunt (Tom Cruise) prevzame odgovornost, da izpolni prvotno zadano nalogo, medtem ko v CII začnejo dvomiti o njegovi lojalnosti in motivih. Hunt se znajde v bitki s časom, lovijo pa ga tako njegovi atentatorji kot njegovi nekdanji zavezniki, da bi preprečili katastrofo globalnih razsežnosti.

Nekdanji agent MI6 Solomon Lane (Sean Harris), vodja kriminalne združbe po imenu Sindikat, se v šestem delu vrne. Potem ko pobegne iz Pariza, ogrozi ves svet. »Kolikokrat je Hunta njegova vlada izdala, se ga odrekla, ga zavrgla? Koliko traja, da takemu človeku prekipi?« pa postavlja dvom o agentovi lojalnosti Henry Cavill, ki je upodobil atentatorja Augusta Walkerja.

Franšiza Misija: Nemogoče svoja nadaljevanja niza že vse od leta 1996, ko smo prvič spoznali agenta Ethana Hunta. Tega že vse od začetka zvesto upodablja igralec in producent Tom Cruise, znan tudi po tem, da nevarne prizore posname brez uporabe profesionalnih kaskaderjev. Šesta misija bo postregla še z bolj drznimi in dih jemajočimi prizori, v katerih se je slavni igralec preizkusil čisto sam, priprave za tako drzne prizore pa so tudi zahtevale več časa in fizične kondicije.

ZANIMIVOSTI:

  • Igralec Tom Cruise v akcijski filmih sam posname tudi izjemno nevarne kaskaderske prizore. V zadnji misiji je sam pilotiral helikopter, skočil z letala, preskakoval avtomobile ter skočil z okna višjega nadstropja ene stavbe na drugo. Pri tej zadnji nalogi si je zlomil gleženj, snemanje pa se je prekinilo za sedem mesecev. A dokazal je, da je pri svojih petinpetdesetih letih v odlični formi, za kaskaderske prizore za šesto misijo pa se je pripravljal kar eno leto.
  • Igralec Henry Cavill se je prvič pridružil filmski ekipi. Sama priprava na film pa ga je presenetila, saj je razkril, da je moral biti za vlogo Augusta Walkerja in številne vratolomne akcije veliko bolj fizično pripravljen kot za vlogo Supermana (ki ga je upodobil v filmu Jekleni mož).
  • Film so pričeli snemati v Parizu, nadaljevali pa v Veliki Britaniji, Indiji, Novi Zelandiji in na Norveškem. Glavno turistično atrakcijo na Norveškem - 604 metrov visoko pečino Preikestolen - so za potrebe snemanja zaprli za turiste. Filmska ekipa je tam lahko snemala devet dni, dobili pa so dovoljenje za pristanek s helikopterjem do največ petdesetkrat na dan.
  • Igralka Rebecca Ferguson se v glavni vlogi pojavi že drugič (prvič je zaigrala v petem delu misije Misija: nemogoče - Odpadniška nacija). Med snemanjem zadnje misije je bila noseča, ko se je snemanje končalo, je bila v sedmem mesecu nosečnosti.

Komentarji

31.8. 2018 ob 22:08

To je film, kjer ljudje skočijo iz aviona, razbijejo 2 kopalnice, tri helikopterje in 4 motorje. Avtov ne štejem. Trikrat so dve akcije tako strašne, da misliš, da je konec, pa potem sledijo še dve taki stvari, da že počasi misliš, da se delajo norca s tebe.

— be
17.9. 2018 ob 21:40

Ogabno

— Jura

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.