Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Minioni (podnapisi)

animirana družinska komedija
Podnapisi
Na sporedu od: 13.8.2015, Kolosej Ljubljana
1h 31min / 91min
Leto: 2015
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Brian Lynch
Ustvarjalci zabavnih animacij Jaz, baraba se vračajo v čas, daleč preden so mali rumeni Minioni spoznali barabeža Gruja. Že davno pred nastankom ljudi so Minioni iskali največjega zlobneža na Zemlji, da bi mu služili. Vendar so s svojimi simpatičnimi nerodnostmi vedno poskrbeli za gospodarjev propad, naj si je šlo za Tiranozavra, egipčanske faraone, Napoleona ali grofa Drakulo. Večina Minionov je naposled obupala, toda odločni Kevin se s prijateljema Stuartom in Bobom poda na potovanje v ZDA na srečanje največjih barab. Tam spoznajo ambiciozno zlobnico Scarlett, ki jih sprejme za pomočnike, toda kot je že v njihovi navadi, tudi tokrat ne gre vse po načrtih.

Prikupni ljubitelji banan in zlobnih barab so dobili svojo filmsko zgodbo!

Simpatična rumena bitja, ki so v uspešnici Jaz, Baraba ukradla srca gledalcev po vsem svetu, nam bodo v svoji prvi samostojni filmski avanturi razkrila podrobnosti o dolgi poti, ki jih je privedla do Gruja. Njihova zgodba se prične že ob nastanku sveta, ko so bili Minioni le enocelični organizmi, ki so skozi leta prepoznali svoje življenjsko poslanstvo v služenju največjim barabam. Žal gospodarjev kljub trudu niso uspeli obdržati, zato so ob pomanjkanju vodstva padli v globoko depresijo. Da bi svojim bratom našli novega zlobnega šefa, se Kevin, Stuart in Bob odpravijo na drzno ekspedicijo, ki jih popelje preko ledene Antarktike do New Yorka v 60. letih prejšnjega stoletja ter vse do Londona, kjer se soočijo z največjim izzivom: svojo vrsto morajo rešiti pred izumrtjem!

Animirana komedija se poleg prisrčne zgodbe in navihanih prigod ponaša še z zvezdniško zasedbo vrhunskih igralcev, ki so s svojimi glasovi oživeli nepozabne like. In prav tako je tudi pri slovenski sinhronizacijski ekipi. Na čelu slednje se kot prva ženska super zlobnica Scarlet Overkill nahaja igralka Pia Zemljič, vlogo britanske kraljice, ki je glavna tarča njenih barabinskih podvigov, pa je prevzela Tanja Đurić Ribič. Zasedbo glavnih glasov dopolnjujejo še Mojca Funkel, Vlado Vlaškalič, Kristijan Ostanek, Uroš Buh in Jernej Kuntner.

Slovenska sinhronizacija

  • Glasovi: Pia Zemljič, Vlado Vlaškalič, Kristijan Ostanek, Tanja Đurić Ribič, Uroš Buh, Mojca Funkel, Vesna Slapar, Martin Jelovšek, Igor Štamulak, Sebastijan Starič, Jernej Kuntner
  • Režija: Jernej Kuntner
  • Prevod: Mira Berginc
  • Produkcija slovenske sinhronizacije: STUDIO RITEM D.o.o.
  • Finalni miks: DELUXE STUDIO

O zgodbi

Zgodba Minionov se prične že ob nastanku sveta, ko so prisrčna bitja le rumeni enocelični organizmi. Kasneje se skozi leta razvijajo in sčasoma prepoznajo svoje življenjsko poslanstvo v služenju največjim barabam. Žal pa kljub trudu svoje gospodarje zelo težko obdržijo – izgubijo tako tiranozavra kot tudi Napoleona, Drakulo in številne druge. Ko se Minioni nenadoma znajdejo brez zlobneža, ki bi mu služili, postanejo potrti in nazadnje padejo v globoko depresijo.

Minion po imenu Kevin skuje načrt in se skupaj z najstniškim upornikom Stuartom in prestrašenim malim Bobom odpravi v širni svet, da bi svojim bratom našel novega zlobnega šefa.

Razburljivo popotovanje obrodi sadove, ko spoznajo prvo žensko super zlobnico Scarlet Overkill, ki ima prav vse karakteristike, ki jih iščejo v svojem novem potencialnem gospodarju. Vseeno pa zgodba tukaj še niti približno ni končana, saj je pred njimi še največji izziv – svojo vrsto morajo rešiti pred pretečim izumrtjem.

Natisnite si tudi pobarvanke z Minioni.

Komentarji

10.8. 2015 ob 19:50

a je to tretji del?

— klemen
12.8. 2015 ob 15:13

ne to je risanka v kateri so samo minioni

— anzzk
16.8. 2015 ob 12:54

To je najjači film evr!

— MinionFan
20.8. 2015 ob 18:34

dobr film upam da bo tut 2. del

— Minion2
18.9. 2015 ob 14:39

Ful zakon film najboljši film ever.

— Lana
29.12. 2015 ob 17:35

NSATJK

— NSATJKO

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.