Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Minioni: Grujev vzpon (sinhronizirano)

družinska animirana pustolovščina
Sinhronizirano
Na sporedu od: 4.8.2022, Kolosej Ljubljana
1h 27min / 87min
Leto: 2022
Država: ZDA
Jezik: slovenščina
Scenarij: Cinco Paul
Dogodivščine priljubljenih malih miniončkov in njihovo iskanje največjega in najmogočnejšega zlobneža se nadaljuje ...

Letošnje poletje se mala rumena bitja Minioni vračajo na velike ekrane! V drugem delu prikupnih dogodivščin se bo razkrila zgodba 12-letnika, ki je želel postati največja baraba na svetu, pri tem pa mu bodo seveda pomagala nagajiva bitja v novi animaciji z naslovom Minioni: Grujev vzpon.

Ustvarjalci animirane pustolovščine, ki je nadaljevanje animacije Minioni iz leta 2015, ko Gru spozna mala rumena bitja, so isti kot pri prvem delu – produciral ga je vizionarski ustanovitelj Illumination in izvršni direktor Chris Meledandri skupaj z dolgoletnima sodelavcema Janet Healy in Chrisom Renaudjem, vrača pa se režiser prvega dela in tretjega dela Jaz, baraba 3 Kyle Balda. Pri režiji sta sodelovala Brad Ableson (Simpsonovi) in Jonathan del Val (filmi Skrivno življenje hišnih ljubljenčkov). Vrača se tudi Pierre Coffin, ki je svoj ikonični glas posodil Minionom.

O ZGODBI:

V osrčju sedemdesetih let prejšnjega stoletja, ko so kraljevali resasti lasje in kavbojke na zvonec, v predmestju odrašča 12-letni Gru (nominiranec za oskarja Steve Carell). Kot velik ljubitelj superzlobne superskupine, znane pod imenom Zlobnih 6, Gru kuje načrt, kako bi postal dovolj zloben, da bi se skupini lahko pridružil. Na srečo dobi podporo svojih zvestih privržencev, Minionov. Skupaj Kevin, Stuart, Bob in Otto – novi Minion, ki ima zobni aparat in obupno potrebo, da ugaja - uporabijo vse svoje spretnosti, da z Grujem zgradijo svoj prvi brlog, eksperimentirajo s svojim prvim orožjem in izpeljejo svoje prve naloge.

Ko pa Zlobnih 6 odslovijo svojega vodjo, legendarnega borca Wilda Knucklesa (dobitnik oskarja Alan Arkin), Gru opravi intervju, da bi postal njihov nov član. Milo rečeno pa ne gre dobro in se vse še poslabša, ko jih Gru izigra in v trenutku postane njihov smrtni sovražnik. Med begom se bo Gru obrnil na malo verjetnega svetovalca, samega Wilda Knucklesa, po pomoč in odkril, da tudi slabi fantje potrebujejo malo pomoči svojih prijateljev.

Polni subverzivnega humorja, prefinjenosti pop kulture, močnih čustev, drznega občutka za glasbo in vrhunske akcije, se v novem delu pustolovščine Minioni: Grujev vzpon pojavi razburljiva nova igralska zasedba – med njimi člani skupine Zlobnih 6 Taraji P. Henson kot kulska in samozavestna vodja Belle Bottom, Jean-Claude Van Damme kot Jean Clawed, Lucy Lawless kot Nunchuck, Dolph Lundgren kot Svengeance ter Danny Trejo kot Stronghold.

V filmu zaigrajo tudi Russell Brand kot dr. Nefario, ambiciozni nori znanstvenik, Michelle Yeoh kot mojstrica Chow, akupunkturistka z znanjem kung fu veščin ter dobitnica oskarja Julie Andrews kot Grujeva kot samovšečna mama.

ZANIMIVOSTI:

  • V drugem delu bodo vsi glasovi Minionov isti kot v prvem delu.

Komentarji

2.2. 2020 ob 18:02

upam da bo ta film tudi tako dober

— ziček
27.1. 2021 ob 13:23

O moj bog, česa tako epskega še nikoli nisem videl, sama misel tega da bi lahko Minioni 2 prišli v moji življenski dobi mi dvigne lulček do stropa in nazaj.

— Borut Pahor
24.5. 2022 ob 7:01

uhhhh

— Janez Janša
28.6. 2022 ob 11:54

To bo zagotovo zanimivo

— Marjan Šarec
28.6. 2022 ob 23:43

Četrtega avgusta pričakujem polno dvorano lepo oblečenih olikanih moških, ki bodo film gledali z neizmerno strastjo. K temu sporočilu bi rad še dodal, da naprošam vse, ki si bodo ta film ogledali v kinematografih, da se temu primerno oblečejo.

— Robert Golob
13.7. 2022 ob 17:21

To je definitivno eden izmed filmov, ki sem jih kadarkoli videl. Obvezen ogled. Za ultimativno izkušnjo priporočam ogled v srajci, suknjiču in kravati.

— LjubiteljMinionov1803979500193
15.7. 2022 ob 18:21

#gentleminions

— #gentleminions
24.7. 2022 ob 13:24

Bodite v petek vsi kot gentlemens za minioneee

— A
5.8. 2022 ob 10:48

ZANIMIVOSTI:

Minioni: Grujev vzpon prihaja v kina na deseto obletnico prvega dela Jaz, Baraba (2010).

2022-2010 = 12 obletnica...

— gilraen
18.8. 2022 ob 20:36

Česar takšnega še nisem videla s kolegi.

— SAB
31.8. 2022 ob 19:29

Lep film za moje pojme primeren in smesen za otroke❤️

— MinjoniFan
21.9. 2022 ob 19:05

Ta filem je neverjeten.

— Milan Kučan

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.