Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Miami Vice

triler
Brez zakona. Brez reda. Brez pravil.
Na sporedu od: 14.9.2006, Kolosej Ljubljana
21.9.2006, Kolosej DeLuxe Kranj
2h 14min / 134min
Leto: 2006
Država: ZDA
Scenarij: Michael Mann po zgodbi Anthonyja Yerkovicha
Režija: Michael Mann
Televizijska serija iz konca 80. let prejšnjega stoletja o dveh hladnokrvnih detektivih, ki sta v lovu na zločince pripravljena storiti tudi marsikaj nezakonitega, se pod režijsko taktirko Michaela Manna (Stranski učinki, Poslednji Mohikanec) vrača na velika platna. Iznajdljiva detektiva Ricardo (igra ga Jamie Foxx, dobitnik oskarja za film Ray) in Sonny (Colin Farrell, ki smo ga videli v filmih Aleksander in S.w.a.t. - Specialci) se vtihotapita v razvejano in dobro organizirano mrežo prekupčevalcev z mamili. Zaradi delovanja na drugi strani zakona sta v vedno večji moralni dilemi, kaj je prav in katere meje ne smeta več prekoračiti, napeto ozračje pa še dodatno segreje Sonnyjeva ljubezen do žene glavnega kriminalca Isabelle (Li Gong - Gejša) in grožnje Ricardovim najbližjim.

O zgodbi

Po uspešni seriji iz 80-ih let je zdaj tu film Miami Vice, v kateri se detektiva Crocket in Tubbs podata pod krinko in delujeta kot pripadnika tihotapcev mamil. V svojem lovu na morilca se znajdeta na robu in morata sprejeti nekaj težkih odločitev.

O produkciji

Večina filma je bila posneta v Miamiju in na Key West na Floridi, snemali pa so tudi v Paragvaju, Dominikanski republiki, Urugvaju in Braziliji. Snemanje je bilo naporno, dodatno pa so snemanje na Karibih ovirali hurikani Katrina, Wilma in Rita. Med snemanjem v Južni Ameriki so bili potrebni strogi varnostni ukrepi, saj je ponekod politični položaj precej nemiren. Dodatna privlačnost filma je, da je posnet s HD kamerami.

O igralcih

Jamie Foxx (Ricardo Tubbs) je za svoj portret Raya Charlesa dobil oskarja, zlati globus, BAFTO in še številne druge nagrade. Poznamo ga tudi iz filmov Ali, Jarhead, Stealth, Collateral in številnih drugih.

Colin Farrell (Sonny Crocket) je zlasti opozoril nase z glavno vlogo v Alexandru Oliverja Stona, zaigral pa je tudi v filmih Phone Booth, Tigerland, Minority Report, Daredevil, S.W.A.T. in drugih.

Gong Li (Isabella) je mednarodno javnost nase opozorila najprej v kitajskih filmih Red Sorghum, Raise the Red Lantern, Shanghai Triad in drugimi, svetovno slavo pa je dosegla z vlogo v filmu Farewell My Concubine in z vlogo Hatsumomo v filmu Memoirs of a Geisha.

Naomi Harris (Trudy Joplin), mlado angleško igralko, smo doslej lahko videli v filmih Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (nastopila bo tudi v tretjem delu), Tristram Shandy: A Cock and Bull Story, After the Sunset in drugih.

Luis Tosar (Montoya) je spoštovan španski igralec, dobitnik dveh nagrad goya. Igral je v številnih španskih filmih, poskusil pa se je tudi kot producent in scenarist.

John Ortiz (Jose Yero) nastopa tako v gledališču, kot na TV in v filmih. Opažen je bil v filmih Take the Lead, Amistad, Carlito's Way, Ransom in drugih.

Elizabeth Rodriguez (det. Gina Calabrese) je priznana gledališka, filmska in TV igralka. Nasopala je na Broadwayu, videli pa smo jo lahko tudi v filmih Dead Presidents, Return to Paradise, Four Lane Highway in drugih, na TV pa v serijah Six Feet Under, Just Shoot Me, Law & Order, stalne vloge pa ima v serijah The Shield, ER in Oz.

O filmarjih

Michael Mann (scenarij in režija) je bil za svoje delo deležen številnih priznanj, med drugim je bil štirikrat nominiran za oskarja. Med svoje uspehe lahko šteje filme The Insider, The Aviator (producent), Manhunter, The Last of the Mohicans, Heat, Ali, Collateral.

Anthony Yerkovich (avtor TV serije Miami Vice) deluje predvsem kot scenarist. Serija Miami Vice mu je prinesla številne nagrade, uspešno pa piše scenarije za TV filme.

Dion Beebe (direktor fotografije) je bil nominiran za oskarja in BAFTA za svoje delo pri filmu Chicago, med svoje uspehe pa lahko zapiše še filme Memoirs of a Geisha, Charlotte Gray, In the Cut in številne druge.

Komentarji

17.8. 2006 ob 10:22

kr uredu film velik akcije :)

— nivre
20.8. 2006 ob 14:38

tule bo pa najbrž fula dobr movie . no bomo vidl !

— AnCHy
23.8. 2006 ob 10:26

Zanima me zakaj postavljate tako slabo definirana vprašanja kar se tiče tega filma? Kaj je posebnost igralske dvojice,... tu je lahko 100 odgovorov pa nevem katerega pravilnega imate Vi v mislih? Upam da bodo nadaljnja vprašanja bolj natančno definirana, tako da bo potencialni kandidat vedel na kaj točno vi ciljate... Hvala. aya glede filma pa mislim da bo to nekaj kar se bo 100% splačalo pogledat. se vidimo na premieri ali pa kak dan kasneje če 1. dan ne dobim vstopnice

— Vprašanje za kolosej
25.8. 2006 ob 13:07

IBDm ima slabo oceno: 6,1. Ne vem, kako to. Sem mislila, da bo to velik spektakel...no, pustimo se presenetiti

— ila
2.9. 2006 ob 20:42

zares komaj čakam, da bo ta film, ker me zanima in ker ga hočem videti!

— andrej
3.9. 2006 ob 12:18

komaj čakam tale filmček!!!:))

— anabela
10.9. 2006 ob 16:52 zvezdica

na zalost je ta film popoln polom. vsaj kar se mene tiče, pa tudi ocene kritikov niso najbolj pozitivne. sel film sploh ne veš kaj se dogaja, rdeče niti skoraj ni, samo občasne sekvence streljanja in akcije. zelo zelo daleč od originala. idite gledat samo če vam je res res zelo dolgčas, ker boste zagotovo razočarani.

— Liones
13.9. 2006 ob 23:20

to je nateg stoletja

— janez
13.9. 2006 ob 23:33

se opravičujem prišlo je do napake užalil sem Stevena Seagala se opravičujem, njogovi filmi se ne spuščajo na tako nizko raven dodajte rajši Ice CUBE - to je prava legenda

— bojans
15.9. 2006 ob 0:26 zvezdica

film splih ni taka bedarija, od akcijskega filma pac ne pricakujes globjega sporocila ampak ravno to cesar v filmu ne primanjkuje: hude avte, hude tipe, hude prizore. sama ne preferiram akcij ampak film me je pozitivno presenetu, fajn nacin za prezivet 2urce vecera, cajt mine ne da bi vedu. izmed usega kar se zdej vrti, najbl priporocam

— kravica
15.9. 2006 ob 9:33 zvezdica

Kaj pa vem, mene film ne prepriča, niti ni triler, kot piše, ampak povsem povprečna akcija, kakršnih smo videli že ogromno.Pričakoval sem, da bo po bistvu bolj podoben istoimenski nadaljevanki, ki je bila veliko boljša.

— Knez
15.9. 2006 ob 20:52 zvezdica

Mene je film totalno razočaral... Cel film sediš in upaš, da se bo kej spremenilo pa začelo odvijat, da je to le začetek, da najboljše še prihaja... nakar je filma konec in to je to... nobenega zadovoljstva. ... zgodba je čisto predvidljiva... uvoda, v katerem naj bi spoznali karakterje glavnih oseb NI... Glavna zgodba se odvija že takoj od začetka in ni nič kaj zanimiva. Tudi na koncu filma, ne čutiš absolutno nobene povezave z glavnima junakoma... hkrati pa je konec še predvidljiv in se konča brez kakšnih dodatnih zapletov... pozitivna zadeva je edino akcija, pa hitri avtomobili, pa še ti v filmu so samo zato ker naj BI morali biti... NE PRIPOROČAM! (ampak ga boste šli vseeno gledat ;))) ocena: 5/10

— igor
16.9. 2006 ob 0:32

Komi čakam da ta film pride u kolosej!!! Vi sploh ne veste kaj je to dobr!

— Jana
16.9. 2006 ob 7:40 zvezdica

Men film ni biu nč ušeč res piše da je akcijski triler pol se pa sam mal na konc na na začetku "pokajo". Kr k js mislim it gledat akcijski triler ga tut pol hočem:D, ne da mi zej prikažejo tako kriminalko. Edini dobri akcijski triler v letu 2006 je biu MI3. Pri filmu me je res motilo to da je režiser uporabljal 2 različni kameri(se takoj loči razlika), ena je bila z globinsko sliko druga pa tkotko, pa malce prehitro so začeli s svetlobo kr koje bil v filmu nem temen prizor se je takoj zatem prikazal močen, zelo osvetlen dan, kar verjemite da vas bodo oči "bolele":D. Seveda ima pa film tudi dobro stran, imel je zelo dobro glasbo, efekte, ter igralsko zasedbo. Torej na koncu ugotovimo da igralci so bili supr le režiser ga je melace polomil:D...ocena 4/10

— skapy
16.9. 2006 ob 13:13

živjo!! a veste mogoče kako se piše ta pesem ka je prva mislim glvanaa-? ki mi je ful dora..hala ..;)

— lola
16.9. 2006 ob 13:40 zvezdica

Meni je pa film prav zars super! v svoji zvrsti enkraten! kamera je odlična, dogajanje napeto! odličen film

— jack
16.9. 2006 ob 14:41 zvezdica

film po mojem mnenju ni vreden ogleda. zgodba je nejasna, tekom filma se rdeča nit popolnoma spremeni in ni razpleta začetnega zapleta. akcija je popolnoma brezvezna, navadno streljanje pri katerem ne veš točno kdo je kdo, protangonisti pa jo seveda odnesejo brez prask. film vsebuje še nek ljubezenski zaplet, ki pa tudi ni ravno jasno rešen. kar pa se hudih avtov tiče: vsaj jaz ne bi gledal filma zato da nekajkrat v temi vidim ferrarija ali bmwja. ogled je morda primeren le za fane istoimenske serije, vendar pa bodo nad filmom ti morda še bolj razočarani kot tisti, ki serije ne poznamo. škoda jamieja foxxa in colina farralla.

— froxor
16.9. 2006 ob 23:18

a mi prosim kdo pove kaj pomeni v prevodu miami vice?

— maja
17.9. 2006 ob 11:05

Film je čista bedarija. Preveč klobasanja, premalo akcije. Že na začetku ti ni vse jasno, kaj šele proti koncu. Škoda mi je 1100 komadov, saj bi dobil za to dobil v lokalu več kot 2 pira. Še nikoli se mi ni zgodilo da bi v kinu zaspal...pri tem filmu je bilo to prvič. Dolgčas od dolgčasa. Napovednik je bil dober, kar me je prepričalo v ogled. Rajš pejte na pir al pa burek.

— Šraubncigr
17.9. 2006 ob 12:21

film sm si ogledu včer s frendi pa tud mene ni preveč naudušu zgodba sploh ni nevem kaj v njem je ene par akcij ampak sploh ne veš zakaj se gre. mal strelanja mal sexa in to je to

— gost
17.9. 2006 ob 12:26

film je biu praw zakon... sploh ni ress da nima zgodbe... če pozorno spremljaš štekaš use... priporočam ogled...

— denis
17.9. 2006 ob 12:51

film bi rabu malce sexa

— bebo
17.9. 2006 ob 13:43

od filma sm pričakovala več... čist povprečen akcijski film.. nič zanimivega

— Anja
17.9. 2006 ob 20:39 zvezdica

FILM MIAMI VICE JE EN NAJBOLJ DOLGOČASNIH FILMOV ZADNJE ČASE ,FILM SPLOH NIMA ZGODBE, SAJ SE ZAČNE NIKJE NA SREDINI KONČA PA Z NEJASNIM KONCEM . FILM MIAMI VICE JE POSNET V HD TEHNIKI ,TAKO DA FILM ZGLEDA KOT REALNOST ,VENDAR FILMSKI GLEDALCI NOČEJO REALNOSTI , SAJ JO IMAJO ZE V SVOJEM PREVEČ. FILM MIAMI VICE SPLOH NIMA ZGODBE ,KAMERA ZGLEDA KOT POSNETEK DOMAČEGA ROJSTNEGA DNE. SCENA JE ZADOSTNA.EFEKTI SO DOBRI . IGRALCA ZGLEDATA KOT STAN IN OLI.TAKO ,KOT SO BREZ MOŽGANOV POLICAJI JE TUDI TA FILM BREZ ZGODBE.

— REZISER SPREMENIL SVOJ VZDEVEK V NACE
17.9. 2006 ob 22:34 zvezdica

Res je, da se zgodba začne brez pravega uvoda in sta igralca premalo predstavljena na začetku, a to mora gledalec vzeti v zakup, saj večina pozna originalno serijo in ne potrebuje dodatnih predstavitev. Konec pa je meni všeč, ker pove, da trgovini z mamili ne pridemo do konca - ta vojna se nikdar ne konča. Kemija med Sonnyjem in Isabello je zelo močna in njuno razmerje deluje pristno in vroče. Colin Farrell je v vlogi odličen!

— Tista
18.9. 2006 ob 10:58

Film je odličen, če premorete zmožnost povezovanja dogodkov. Lep pozdrav

— Sonny
18.9. 2006 ob 13:47 zvezdica

Na prepričanje fanta sem si včeraj ogledala film... in moram rečt da ma je prav PRESENETIL! Film je enkraten še posebno so dobro posnete akcijske scene kje za trenutek dobiš občutek da si zraven, ker je posneto, kot bi uporobali amaterske posnetke prisotnega... RES dobre film, nisem ravno pristaš nekih trilejov in akcij ampak tole je pa Zakon! PRIPOROČAM OGLED

— xxBabyxx
19.9. 2006 ob 17:49 zvezdica

Preresna in premalo kičasta reciklaža legendarne tv serije iz osemdesetih. Michael Mann je vedno zelo resen, precizen, natančen in brez smisla za humor. Če ste videli filme Collateral, The Insider, Ali, Heat in The Last of the Mohicans, potem veste o čem govorim. Dobro, toda tokrat bi moral biti drugačen. Bolj sproščen, veliko bolj zabaven in vsaj malo kičast, saj je vendar recikliral staro dobro serijo, ki je letela med leti 1984 in 1989 in kjer sta glavni vlogi igrala Don Johnson ter Philip Michael Thomas. Serijo, ki je znala izvrstno premešati glamur, šminkeraj, kič, humor in resne zaplete. Tokrat imamo samo resne zaplete in nekaj seksa. Preveč resne, preveč nevarne in preveč hitre ter površne zaplete, ki izgledajo kot predfilm. Kot inserti za pravi film, ki se na žalost nikoli ne prične. Colin Farrell je seveda James Sonny Crockett, Jamie Foxx pa Ricardo Rico Tubbs. Oba padeta v kremplje nevarnih preprodajalcev kokaina, obema zlobni fantje zgrabijo dekleti, oba pa se veš čas obnašata tako zelo resno in predano, da na koncu izpadeta kot parodiji Dona Johnsona in Philipa Michaela Thomasa. Dajte no, saj vendar ne gledamo reality shova marveč film, kjer je vsaka podobnost z resničnimi liki zgolj naključna.

— IZTOK GARTNER
20.9. 2006 ob 22:21

a dejte no, film si je vredno ogledat že sm zarad unih belih land roverjev, pa marinelota, pa speedboatov,...

— Rocky
20.9. 2006 ob 23:05

Hmmm. Resno razmišljam, da filma ne bi šel gledat. Zanimivo je to, da komentarji žensk so pozitivni, moških pa negativni. Mogoč ga bom pa pogledal in potem sporočim, s kom delim mnenje:D. Sam je treba vedt d sm tip in me lepota in mišice glavnih junakov ne bo tako zelo očarala, ferrarija sm pa že tudi videl.heh

— zanimivo
22.9. 2006 ob 16:08 zvezdica

Pač je kar precej očitno,da je sam način,kako je film posnet(scene v klubu,akcijske scene,glazba...) precej prekopiran iz filma Collateral,enako velja za igralce. Kar je povsem logično,saj je isti režiser.A tokrat Jamie Foxx,naravnost razočara,presenetlji vo dobro pa odigra Colin Farrel. Kakorkoli,film je dober,ampak bi bil lahko precej boljši.

— Rob
1.10. 2006 ob 10:31

Film je vrei samo skapirat ga je treba!!

— Drecil
3.10. 2006 ob 18:06

zakon film! men osebno zanimiv k se ful dogaja. unim k ni vsec ne se jokat zard dnarja. pojdi na NLB.

— NLB
3.10. 2006 ob 18:59

ful vrei dost sexa

— blanda
8.10. 2006 ob 11:55

ta filem je pač proprosto fajn

— benjamin žurej
8.10. 2006 ob 14:31

jah, film je res špica, nimam kej da rečm ampak supr, res supr več takih filmov rab slovenija>SLOVENIJA GRE NAPREJ!!!

— jernej
8.10. 2006 ob 14:33

poglejte si ta film, sam pejte v kino ker je bolj ozvočenje! drgač je pa film zakon, res!!! dvakrat sm ga gledu, pa dvakrat sm joku! mejte se pa hodte v kolosej žurat

— SIMON
8.10. 2006 ob 14:36

jz sm se ful nasmeju, ta film je zakon mi smo ga na aškerčevi šoli gledal na projektorju pa je neki najboljšga, kar se mi je zgodil v življenju...rad mam kolosej kinomatografe! super ste...rad vas mam, ljubim vas, moje male rajcmašine

— jaka
8.10. 2006 ob 14:37

film je res zakon!!! vreden vsake minute, ko sm drhtel po njem, preden sm ga videl in si ga želel!

— jure božič
10.10. 2006 ob 19:18

DOBR FILM Tok dobr film da sploh ni za povedat morte ga gledat man je film mega dobr

— Tilen
12.10. 2006 ob 9:06

beda, beda, beda od bede

— ančka
14.10. 2006 ob 20:19

ta film je res bedn brez vsake vsebine razn k vidš kkšn hud car

— blaž
14.10. 2006 ob 22:07

meni se je film zdeu vrei... je vredn ogleda!!!

— X--Pirate--X
30.10. 2006 ob 16:06

film je totalna polomija nia ne repa pa ne glave skoda kesa res tak slabega filma pa se ne totalno brezvezeee saj nea ves al bi se vstau al ne kr mislis da se bo mogoce pa ja cez neke cajta pokazalo kaj zanimivega ampak ne totalni šit res folk nea hoite leat!...

— ninagojkovic@hotmail.com
2.12. 2006 ob 10:00

ni mi všeč

— petra
9.3. 2007 ob 17:56

ej folk!!! to je pa tok bedn film, k ga še u lajfu nism gledu. kr neki. jest sm po petnajstih minutah šu vn. člouk sploh ne ve a gleda grozliuko, komedijo, romantičn film al kwa. mislm ful bedn film. najbolši film pa je Lessie se vrača! dejmo lessie.

— marjan
2.11. 2008 ob 0:00

kaksi kaj

— +

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.