Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Mia in beli lev

Mia et le lion blanc/Mia and the white Lion
družinski
Podnapisi
Na sporedu od: 28.2.2019, Kolosej Ljubljana
1h 38min / 98min
Leto: 2018
Jezik: angleščina
Scenarij: Prune de Maistre, William Davies
Desetletni Mii se življenje obrne na glavo, ko se z družino iz Londona preseli v Afriko, kjer družina upravlja kmetijo z levi. Ko pride na svet mali beli lev Charlie, je Mia spet srečna in z njim vzpostavi posebno vez. Čez tri leta Miino življenje znova pretrese nepričakovana novica, saj odkrije, da je njen oče prikrival skrivnost. Ker se boji, da je Charlie v nevarnosti, se odloči, da z njim pobegne. Dva prijatelja se tako odpravita na nepozabno popotovanje po južnoafriški savani, kjer iščeta kraj, kjer bi Charlie znova lahko svobodno živel.

Na velika platna prihaja zgodba o deklici Mii, ki s svojo družino živi v Afriki, nepričakovano pa mora za svojega najboljšega prijatelja – belega leva – iskati novo zatočišče.


Film je režiral Gilles de Maistre, ki je idejo za zgodbo dobil pred leti, ko je za francosko televizijo snemal dokumentarec o otrocih po svetu, ki imajo posebno vez z divjimi živalmi. Da so se med snemanjem filma Mia in beli lev, ki so ga snemali tri leta, varno počutili tako otroci kot tudi živali, pa je skrbel strokovnjak za leve Kevin Richardson.

ZANIMIVOSTI:

  • Film so snemali tri leta, v tem času pa bomo spremljali odraščanje tako Mie kot tudi belega leva.
  • Med produkcijo filma je skupaj odraščalo šest levov, med njimi Thor, ki je zaigral Charlieja, še en lev in štiri levinje.
  • Strokovnjak za leve Kevin Richardson, znan tudi kot levji šepetalec, je nadzoroval celotno produkcijo filma ter vse medsebojne odnose med levi in otroci, in tako vsem zagotovil varnost.
  • Po produkciji filma šest levov še vedno živi skupaj na posestvu, ki je v lasti Kevina Richardsona, zahvaljujoč skladu, ki ga je ustvarila produkcijska ekipa.
  • Samo tri osebe so lahko bile v stiku z levi – Daniah De Villiers (ki je zaigrala Mio), Ryan Mac Lennan (ki je zaigral Miinega brata) in Kevin Richardson – da so lahko snemali v varnem okolju za igralce in živali.
  • Film so snemali v Južni Afriki, v rezervatu “Welgedacht Reserve”, ki se nahaja 40 kilometrov od Pretorije.

Komentarji

29.7. 2019 ob 8:16

Meni je bil ta film Mia in Beli lev zelo všeč, da bi šla se gledat mladinski film

— ANJA
12.4. 2020 ob 19:01

Super film

— V

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.