Kolosej
Film distribucije Fivia

Meseček

Der Mondmann
komedija
1h 35min / 95min
Leto: 2012
Država: Nemčija, Francija, Irska
Scenarij: Stephan Schesch po istoimenski knjigi Tomija Ungererja
Režija: Stephan Schesch
Ustvarjalci animirane klasike Trije razbojniki predstavljajo likovno dovršeno (in ročno risano) pravljico o Mesečkovem potovanju po našem pisanem svetu, ki spregovori tudi o prijateljstvu, sprejemanju in razumevanju. Meseček sam živi na Luni in grozno mu je dolgčas. Neke noči ujame komet za njegov rep in skupaj z njim poleti na Zemljo. Padec kometa opazijo na sedežu Predsednika, kjer zaženejo alarm pred napadom iz vesolja. Na njegov ukaz se prične lov za Mesečkom, a vse, kar najdejo, so stopinje blizu kraterja, ki vodijo v pisan gozd. Meseček se medtem poda na dolgo potovanje in odkrivanje lepot narave. Na Zemlji pa ne odkrije le svetlikajoče se reke, pisanih rastlin in živali, temveč tudi otroke, ki brez Mesečka na Luni ne morejo zaspati. Meseček se želi in mora vrniti, toda brez pomoči otrok in znanstvenika mu ne bo uspelo.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.