Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Medvedek Paddington 2

družinska pustolovščina
Sinhronizirano
Na sporedu od: 7.12.2017, Kolosej Ljubljana
1h 43min / 103min
Leto: 2017
Jezik: angleščina
Scenarij: Michael Bond, Jon Croker, Simon Farnaby, Paul King
Režija: Paul King
Po mednarodnem uspehu filma Paddington, najbolj uspešnem družinskem filmu, ki ne prihaja iz kakšnega ameriškega studia, se prikupni medvedek v nadaljevanju lepo znajde v domu Brownovih v Londonu, kjer je postal priljubljen član lokalne skupnosti; kamorkoli gre, širi dobro voljo - in marmelado. Med iskanjem idealnega darila za stoti rojstni dan preljube tete Lucy v trgovini g. Gruberja najde edinstveno knjižico; a da jo bo lahko kupil, si mora z vrsto priložnostnih opravil prislužiti dovolj denarja. Ko knjigo nekdo ukrade, si zada nalogo, da skupaj z Brownovimi razkrinka tatu, ki je, kot kaže, mojster preobleke.

Slovenska sinhro ekipa:

 PADDINGTON
  MIRKO MEDVED
 MARY
  TINA OGRIN
 HENRY
  ALEKSANDER GOLJA
 PHOENIX
  BLAŽ ŠEF
 JUDY
  TINKARA ROVŠNIK
 JONATHAN
  JAKA VIŽINTIN
 KNUCKLESS
  ROK KOSEC
 MRS  BIRD
  BARBARA VIDOVIČ
 MR CURY
  EMIR JUŠIĆ
 MR GRUBER
  BOŠTJAN PEROVŠEK
 AUNT LUCY
  NADJA JARC
 COLONEL
  SAŠO PREŠEREN
 MADAME KOZLOVA
  DARJA ŠVAJGER


Paddington 2 je nadaljevanje zgodbe o Paddingtonu (glas Bena Whishawa, v slovenski inačici Mirko Medved), mladega medvedka iz Peruja, ki je v London prišel v iskanju doma in družne. Odkar je oboje našel pri Brownovih na ulici Windsor Gardens, se lahko prepusti ugodnemu življenju. In ko kupuje darilo za stoti rojstni dan preljube tete Lucy, najde prikupno posebno knjigo, a si mora denar zanjo prislužiti s priložnostnimi deli. Toda knjiga je pritegnila tudi pozornost lokalnega zvezdnika, igralca Fenixa Buchanana (Hugh Grant, v slovenščini Blaž Šef), ki pa ima s knjigo precej manj nesebične namene…

Nadaljevanje uspešnice, ki je nastala na podlagi po vsem svetu priljubljenih knjig angleškega pisatelja, pokojnega Michaela Bonda, je režiral za bafto nominirani režiser Paul King (Paddington, Bunny And the Bull), ki je scenarij spisal skupaj s Simonom Farnabyjem (Mindhorn. serija Yonderlan,). Produciral je večkrat nagrajeni David Heyman (producent vseh osmih filmov iz franšize Harry Potter ter uspešnic Gravitacija, Deček v črtasti pižami in Magične živali). V igralski zasedbi se poleg Whishawa (Spectre, Bright Star) in Stauntonove (Harry Potter) vračajo še Hugh Bonneville (W1A, Varuhi zapuščine, serija Downton Abbey,) kot g. Brown, Sally Hawkins (The Shape Of Water, Kar brez skrbi) kot ga. Brown, Julie Walters (Billy Elliot, Harry Potter) kot ga. Bird, ekscentrična gospodinja Brownovih, Jim Broadbent (franšizi Harry Potter in Bridget Jones) kot g. Gruber, lastnik antikvariata, v katerem Paddington najde knjigo, Peter Capaldi (In the Loop, serija Dr. Who) kot sumničavi in stalno vohljajoči sosed Brownovih, g. Curry, ter Madeleine Harris in Samuel Joslin kot Brownova otroka Judy in Jonathan. Poleg Hugha Granta (Štiri poroke in pogreb, Dnevnik Bridget Jones, Slavno neslavna Florence) se jim tokrat pridružuje še Brendan Gleeson (Morilca na kolektivca, Harry Potter) kot zaporniški kuhar Knuckles McGinty.

V slovenski sinhronizaciji z glasovi sodelujejo še Aleksander Golja, Tina Ogrin, Sašo Prešeren, Emir Juršič, Renato Horvat, Rok Kosec in drugi.

Komentarji

22.10. 2017 ob 10:33

Komaj čakam na ta del,ker mi je bil prvi zelo všeč in smešen<3

— Lulu
27.12. 2017 ob 18:59

Zelo lep,iskren in poučen film🐻

— Lena Potok

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.