Kolosej
Sedemletni Marcos mora zapustiti dom in se odpraviti v Tiho dolino v gorovju Sierre Morene v Španiji. K sebi ga vzame modri starec, kozji pastir Atanasio, ki ga nauči veščin, potrebnih za preživetje v divjini – kurjenja ognja, zeliščarstva, lova, nastavljanja vab za zajce in ptice ter stika z volkovi. Da bi si lahko z njimi delila prostor, jih morata spoštovati. Marcos je srečen s starcem in v njunem jamskem brlogu se dobro počuti – dosti bolje kot doma, od koder ga je pregnala mačeha. Ravno ko Marcos naveže prvo prijateljstvo z volkovi, pa Atanasio zboli in napove, da bo šel nekam daleč stran. Marcos ostane sam v divjini naslednjih 12 let – njegova najboljša prijatelja sta beli dihur in volk po imenu Volkec, najpogostejše občutje pa svoboda.

Komentarji

9.12. 2018 ob 23:43

Nadaljevank, filmov, ..., sploh ne gledam.
Neko nedeljo popoldne prižgem TV in opazim napoved filma, resnična zgodba, in bil sem takoj pozoren. Ogledal sem si ga, saj imam vse živali zelo rad, tudi volkce.
Film se me je zelo dotaknil. . . Po internetu sem si ogledal tudi vse gorovje Sierre Morene v Španiji.
Marcos Rodriguez Pantoja, ki je vse muke življenja preživel, je moj letnik (1946).
Kot pokončen človek, sedaj živi v Orensu (Galicija v SZ Španije), sprejel ga je upokojeni policist. Marcos ga je imenoval "šefa" in ga šteje kot družinskega člana do smrti. Zelo lepo.
Volkec

— volkec

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.