Kolosej
Film distribucije Fivia

Punčka, mogoče pa bo

komedija, romantični
Na sporedu od: 26.7.2001, Kolosej Ljubljana
1h 44min / 104min
Scenarij: Ben Elton
Režija: Ben Elton

Vsebina

Iskriva romantična komedija o paru, ki si nečesa tako zelo želi, da kar pozablja ceniti tisto, kar ima. Sam (Hugh Laurie) in Lucy (Joely Richardson) delujeta kot sanjski par: mlada, seksi, uspešna, srečna v zakonu. In silno zaljubljena. Skleneta, da je napočil čas za dojenčka. Energično se lotita skrbno načrtovanega urnika dejavnosti. Brez uspeha. Poskusita vse: aromaterapevtsko masažo, novodobne obrede, seks na stezah za pešče pri polni luni, kitajsko akupunkturo in razne afrodiziake. Poskusita tudi z umetno oploditvijo in svojo seksualno opremo dasta pod drobnogled najbolj eminentnih strokovnjakov z Zahoda in Vzhoda. Nobenega medicinskega vzroka ni, zakaj Lucy ne more zanositi. Blagoslovljeno stanje je videti nedosegljivo. Medtem Sam, pisatelj na vodilnem mestu na televiziji, pade v hudo kreativno blokado, Lucy pa je vse bolj živčna in nestrpna.

Nekega dne se Samu utrne vznemirljiva in zabavna misel, ki pogreva njegove upe, da bo postal umetnik, o čemer že od nekdaj sanja. Napisal bo romantično komedijo o zaljubljenem paru brez otrok. Ko navdušeni Sam razloži svojo idejo Lucy, je ona zgrožena. Seveda podpira Samovo kreativnost, ne more pa dovoliti, da javno razgali njune intimne stiske.

Čeprav je žena proti, se Sam ne more brzdati. Prvič v življenju ideje kar bruhajo iz njega. Začenja se potovanje, ki bo na silno zabaven in nepričakovan način preizkusilo njun zakon in ljubezen. Sama pritegne glamurozni in površni svet filma, Lucyjino zvestobo in čustva pa ogroža naklonjenost drugega moškega.

To, kar bosta Sam in Lucy preživela, si je absolutno nemogoče zamisliti. Bo njun zakon zdržal vse in bo ljubezen premagala vse? In tudi če bo ljubezen zmagala, ali bodo trije, ki so jo bodo delili?

Ustvarjalci filma

Ben Elton (režiser) je na pravi poti, da hitro postane uspešen režiser najzabavnejših filmov. Že leta 1984, pri svojih 23. letih, je bil soscenarist zelo uspešne in večkrat nagrajene TV serije The Young Ones. Po tem je imela njegova kariera eksploziven vzpon. Vzporedno s svojo neodvisno kariero komika je pisal materiale za skoraj vse vodilne britanske komike. Leta 1985 je začel uspešno sodelovanje s Richardom Curtisom, ki je rodilo tudi take hite, kot sta Black Adder in gledališka predstava Rowana Atkinsona The New Review. V tem času je napisal tudi nekaj uspešnic: Stark (1988), Gridlock (1991), This Other Eden (1993), Popcorn (1996) in Blast From The Past (1998), prav tako pa tudi štiri uspešne gledališke predstave.

Razen pisanja se je Elton ukvarjal tudi z igranjem. Debitiral je v lastni TV adaptaciji romana Stark, leta 1992 je dobil tudi vlogo v filmu Kennetha Branagha Much Ado About Nothing. Igral je tudi v filmu The Man From Auntie, prav tako pa tudi v svojem lastnem show programu. Maybe Baby je njegov režijski prvenec.

Hugh Laurie, diplomant cambridgske univerze, je debitiral s predstavo The Cambridge Footlights leta 1982. Od takrat se njegova kariera neprestano vzpenja in se v glavnem naslanja na nacionalno televizijo BBC, na kateri skupaj z igralcem in scenaristom Stevenom Frailom vrsto let dela na seriji A Bit of Fry and Laurie. To sodelovanje je pripeljalo tudi do projekta Jeeves and Wooster (1989), ki predstavlja klasiko britanske komedije, prav tako pa tudi do serije Black Adder. Vmes je igral tudi v filmih: Plenty, Strapless, Peter's friends, A Pin For The Butterfly, All Or Nothing At All, Sense And Sensibility, 101 Dalmatinec, Cousin Bette, The Borrowers, Mož z železno masko (The Man In The Iron Mask), The Place Of Lions in Stuart Little.

Joely Richardson izhaja iz igralske družine in ima za seboj veliko vlog na filmu, televiziji in v gledališču. Igrala je v filmih Krvavo obzorje (Event Horizon), The Tribe, 101 Dalmatinec, Wrestling With Aligators, The Hollow Reed, Loch Ness, Sister My Sister, I'll Do Anything, Rebecca's Daughters, Shining Through, Wetherby, Drowning By Numbers in King Ralph.

V gledališču je igrala v predstavah: Steel Magnolias, Lady Windermere, Beauty & The Beast, Miss Julie, Athdark and The Flood.

Rowan Atkinson je najbolj znan po svoji vlogi v seriji Black Adder, verjetno pa tudi po vlogi Mr. Beana. Na začetku kariere so mu ponudili dve glavni vlogi v serijah na BBCju, a jih je zavrnil in se priključil ekipi zdaj že legendarne serije Not The Nine O'Clock News, kjer je prvič sodeloval z Melom Smitom, režiserjem filma Tall Guy. Leta 1983 je začel sodelovanje s scenaristom filma Tall Guy, Richardom Curtisom pri seriji Black Adder za BBC.

Odigral je tudi vlogo britanskega konzula ob Sean Conneryju v filmskem serialu o Jamesu Bondu Never Say Never Again. Leta 1989 je igral glavno vlogo s Stevenom Reitom v z oskarjem nagrajenem kratkem filmu The Appointments of Dennis Jennings, z Angelico Houston pa je igral v filmu The Witches. Svetovno slavo mu je prinesla vloga v filmu Mr. Bean.

Joanna Lumley je s skoraj štirideset glavnimi vlogami v TV produkcijah, vključno v kultnih serijah 70-tih (The New Avengers in Mistral's Daughter) ena najbolj znanih britanskih igralk. Lik Pettsy, ki ga je igrala v BBCjevi komediji Absolutely Fabulous, je postal znan po vsem svetu. Je dobitnica več BAFTA nagrad, med njenimi številnimi filmskimi vlogami pa izstopajo: The Curse Of The Pink Panther, Shirley Valentine, Funny Bones, Cold Comforth Farm in James The Giant Peach.

Emma Thompson je študirala angleško književnost v Cambridgeu, kjer se je spoznala s Stevenom Frailom in Hughom Lauriem in skupaj z njima sodelovala v gledališki skupini Footlights, v kateri so se številni mladi komiki učili svojih prvih nastopov. Debitirala je v filmu Tall Guy, nadaljevala pa z vlogami v filmih svojega moža, Kennetha Branagha. Dobila je oskarja za vlogo v filmu Howard's End, še pomembneje pa je to, da je ta vloga utrdila njen status igralke, ki je sposobna igrati vloge močnih, neodvisnih in čustvenih žensk, kar je s pridom tudi izkoristila.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Bodi prvi in napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.