Kolosej
Film distribucije Fivia

Max Steel

akcijska domišljijska pustolovščina
Podnapisi
Na sporedu od: 10.11.2016, Kolosej Ljubljana
1h 32min / 92min
Leto: 2016
Jezik: angleščina
Scenarij: Christopher Yost
Režija: Stewart Hendler
Najstnik Max si želi po smrti očeta in številnih selitvah z mamo končno spet najti malce miru v življenju, toda odkritje ozadja skrivnostnih očetovih raziskav ga usmeri na povsem novo pot superjunaka z neverjetnimi močmi. S pomočjo robotskega nezemljana Jeklenega se mora mladenič naučiti nadzorovati in uporabljati neverjetne energije, ki mu omogočijo nepredstavljive hitrosti in moči. Toda Zemlji se približuje zlovešča nevarnost, ki jo lahko ustavi le Max, če se bo naučil povsem zaupati svojim novim sposobnostim in sprejel svojo novo identiteto.

Najstnik Max McGrath se z mamo preseli nazaj v mesto Copper Canyon, kjer se je rodil in kjer je njegov oče, ki je bil znanstvenik, umrl v skrivnostnih okoliščinah. Max se s težavo privaja na novo šolo, vse skupaj pa postane še bolj težavno, ko začne njegovo telo proizvajati nenavadno energijo, ki je ne more nadzorovati.

Nenapovedanim in čedalje močnejšim izbruhom energije Max ni kos, zato se je prisiljen oddaljiti od ljudi, ki ga obkrožajo, tudi od nove prijateljice Sofie. Pred usodnim izbruhom energije ga reši robotek Jekleni, ki skrivno nadzoruje Maxov razvoj. Max in Jekleni odkrijeta, da lahko, če sta skupaj, nadzorujeta energijo, jo s pridom izkoriščata in dobita nadčloveško moč, hkrati pa spoznata, da je zanju lahko usodno, če se ločita. Ko se nenavadna prijatelja naučita sprejemati svoji povezani usodi, začneta odkrivati skrivnosti, povezane s smrtjo Maxovega očeta. Za petami jima je sovražnik, ki ima z njima grozljive načrte. Max in Jekleni ne vesta, komu naj zaupata in morata sodelovati, da bi odkrila resnico in našla način, da bi porazila skrivnostno silo, ki ogroža njun svet.

Ben Winchell (Max McGrath) je rojen v Atlanti v zvezni državi Georgia. Igralsko kariero je začel pri petih letih v mladinskem gledališču. Pri štirinajstih letih je bil del igralske ekipe High School Musical 2 v gledališču Fox Theatre v Atlanti. Winchell je znan po svoji vlogi Bena na MTV - Finding Carter. Nedavno je posnel vodilno vlogo v težko pričakovani seriji z naslovom When Street Lights Go On.

Maria Bello (Molly McGrath) se je širšemu krogu TV gledalcev zagotovo priljubila kot odločna mlada zdravnica Anna Del Amico v priljubljeni nanizanki Urgenca. Kmalu so jo povabili tudi na veliko platno; odigrala je vlogo v Payback ob Melu Gibsonu in v Permanent Midnight ob Benu Stillerju in Elizabeth Hurley. Njene izkušnje v gledališču, ki jih ima navkljub mladosti na pretek, pa so pripomogle k projektu Dream Yard Drama, ki ga je ustanovila v Harlemu kot neprofitni umetniški izobraževalni program za otroke. Lani je bila z njim na turneji po Afriki. Za Currican Theatre je zaigrala v premierni postavitvi igre The Killer Inside Me. Gostovala pa je v mnogih gledališčih, na primer z Urban Planning za Theatre del Barrio, A Lie of the Mind za univerzo Columbia in mnoge druge.

Andy Garcia (dr. Miles Edwards) ima tudi uspešno kariero kot režiser, producent, skladatelj in glasbenik. Poznamo ga iz filmov Ocean's 11, 12 in 13, The Godfather III, Black Rain, The Untouchables, Internal Affairs in mnogih drugih. Andy Garcia se je uveljavil kot eden najbolj nadarjenih in mnogostranskih igralcev. Ena njegovih najbolj nepozabnih izkušenj je bilo delo s Francisom Fordom Coppolo v filmu Boter III. Garcia je prejel nominacijo za oskarja in zlati globus za najboljšo stransko vlogo. Leta 1991 je ustanovil svojo produkcijsko hišo CineSon Productions. Kot producent je zaslužen za dva neodvisna filma, v katerih je tudi zaigral. Prvi je psihološki triler The Unsaid, kjer so nastopili še Teri Polo, Linda Cardellini in Vincent Kartheiser; drugi pa drama The Man From Elysian Fields z Mickom Jaggerjem, Jamesom Coburnom, Julianno Margulies, Olivio Williams in Anjelico Huston. Garcia je prejel nominacijo za nagradi Emmy in zlati globus za vlogo legendarnega kubanskega trobentača Artura Sandovala v biografskem filmu For Love Or Country: The Arturo Sandoval Story.

Komentarji

15.10. 2016 ob 12:06

Berem kritike...o joj. Mirno top10 najslabših filmov leta.

— Brane
25.10. 2016 ob 15:44

Ta film pa je čist po risanki Jekleni Max. Moj sin bo navdušen. :D

— Bombi
12.11. 2016 ob 11:13

Bil na predpremieri, film je dogočasen za umret. Totalni fail. Samo punca je lepa za pogledat in zanjih 10 minut dogaja. Vse ostalo živ dolgčas.

— krompiruša

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.