Kolosej
Film distribucije Continental Film

Maturantski ples

grozljivka
Noč za umret
Podnapisi
Na sporedu od: 5.6.2008, Kolosej Ljubljana
1h 28min / 88min
Leto: 2008
Država: ZDA, Kanada
Jezik: angleščina
Scenarij: J.S. Cardone
Noč, o kateri sanja vsaka srednješolka, se iz sanjske spremeni v katastrofalno za Donno Keppel (Brittany Snow), ko obsedeni psihopat, ki ji je ubil vso družino, pobegne iz zapora in se spravi nadnjo. Nepozabna noč se tako spremeni v igro mačke z mišjo, ko Donno in njene prijatelje zalezuje blaznež, ki ne bo dovolil, da bi se mu kaj postavilo na pot do njegove žrtve. Napet triler, ki ima prelepe mlade igralce. glamurozna prizorišča, najsodobnejšo glasbo in napetost, da si človek pogrize prste.

Vsebina

Noč, o kateri sanja vsaka srednješolka, se iz sanjske spremeni v katastrofalno za Donno Keppel (Brittany Snow), ko obsedeni psihopat, ki ji je ubil vso družino, pobegne iz zapora in se spravi nadnjo. Nepozabna noč se tako spremeni v igro mačke z mišjo, ko Donno in njene prijatelje zalezuje blaznež, ki ne bo dovolil, da bi se mu kaj postavilo na pot do njegove žrtve.

Napet triler, ki ima prelepe mlade igralce, glamurozna prizorišča, najsodobnejšo glasbo in napetost, da si človek pogrize prste.

Nastajanje Maturatskega plesa

Spomini na to noč bodo sčasoma zbledeli, nikoli pa je ne boste pozabili. Tako kot ne boste nikoli pozabili jutrišnje noči. - Dr. Elisa Crowe, Maturantski ples

Ko sta se Marc Forby in Neal H. Moritz odločila posneti film, ki ga bo navdihnil triler iz leta 1980 z naslovom Prom Night, sta si ga zamislila v povsem drugačnih podobah za novo, bolj prefinjeno občinstvo. Izvirnik, v katerem je nastopila Jamie Lee Curtis na vrhuncu svoje slave kraljice kričanja, je klasični slasher tistega obdobja. Forby in Moritz sta si zamislila scenarij, ki bi poudaril napetost, gravža pa bi bilo precej manj.

"V svetu po Žagi smo šli do konca, kar zadeva nasilje na velikem platnu," pravi Forby. "Vrnili smo se h klasičnim trilerjem stare šole, kjer strah poraja predvsem vprašanje: Kje se zdaj nahaja zlikovec? Je tam nekje? Je za njo?"

Forby in Moritz, producent uspešne franšize Vem, kaj ste zakrivili lansko poletje kot tudi nedavne uspešnice Jaz, legenda, sta pet let razvijala scenarij, dokler nista našla ravno prave zgodbe.

"Z Nealom sta najela štiri pare scenaristov in razvijala vse možne zgodbe," pravi Forby. "Kresala so se različna mnenja o tem, kako jo strukturirati - naj začnemo s pobijanjem ali naj ga prihranimo za kasneje? Imeli smo tudi verzijo, ko so otroci, ki jih ubijejo, reinkarnirane duše ljudi, ki so zagrešili zares slabe stvari in jih je doletela karmična usoda. Nazadnje smo se odločili, da bo Maturantski ples klasičen, neposreden psihološki triler. Zdelo se nam je, da ga bo vznemirljivejše posneti, če bo imel korenine v sedanjosti."

Ko se jim je pridružil scenarist J.S. Cardone, je ta našel vizijo, s katero so bili vsi zadovoljni. Rezultat je scenarij, za katerega producent Toby Jaffe, ki je sodeloval pri remaku The Amityville Horror, pravi, da je "zelo hitchcockovski. V veliko klasičnih Hitchcockovih filmih nekako veste, od kje prihaja nevarnost. Občinstvu je zabavno opazovati, kako se protagonisti spopadajo s tem. Mi smo z njimi, skušamo ugotoviti, kako se bodo rešili iz težav."

Pričakovanje, pripomni Forby, je bolj grozno kot eksplicitno nasilje. "Domišljija posameznika je veliko večja kot karkoli, kar vam lahko prikaže filmar," pravi. "Pričakovanje predstavlja 99 odstotkov vznemirjenj klasičnih grozljivk. In pričakovanje se je povečuje, če ima občinstvo del informacije, ki ga liki nimajo. Ob tem bomo še bolj vznemirjeni gledali, ker občinstvo ve, kjer se morilec nahaja, in želi likom nekako pomagati."

Režiser dodaja: "Ko sem odraščal, so imele name velik vpliv popcorn grozljivke, kot sta Noč čarovnic in Petek, trinajstega. A me veliko bolj prestrašijo filmi, ki so bolj realistični. V filmih, ko sta Odrešitev in Nevarno morje, gre teror malce globlje, ker je situacija tako resnična, in hotel sem, da je naš film podoben."

McCormick je odkril dokumentarec z naslovom The World’s Best Prom (Najboljši maturantski ples na svetu), ki so ga posneli v okviru slovesnosti na srednji šoli v Racinu v Wisconsinu. V njem tudi prikazujejo, kaj ples pomeni za skupnost kot celoto, kot tudi za dijake in ostale udeležence. "Dokumentarec raziskuje, koliko je to mesto investiralo v maturantski ples. Spremlja dijake zadnjega letnika, kaj doživljajo v času do plesa, nadaljuje pa se med in po njem." Pred začetkom snemanja so si dokumentarec na McCormickovo željo ogledali tudi igralci. "Hotel sem jim osvežiti spomine na maturantski ples. To je obred odraščanja - dozorevanje in za večino otrok pomembna stvar. Hotel sem jih popeljati v tisti čas."

Poleg tega je režiser natančno proučil tehnike vseh mojstrov trilerjev in srhljivk. "Res je opravil domačo nalogo," razloži izvršni producent Gainor. "Res je preštudiral, kaj deluje - recimo počasna, plazeča se kamera je zares grozljiva. Ni vam treba hiteti, če hočete prestrašiti. Morate imeti trenutek, da zadihate. Grozljivka se od trilerja razlikuje po tem, da grozljivka hitro skoči v dogajanje in vam da kri, v trilerju, kot je ta, pa je za to potreben čas. Veliko spektakularnih podrobnosti smo namenili scenografiji, premikom kamere in stopnjevanju napetosti. Najdete pa tudi subtilne reference na nekatere od najboljših trilerjev dvajsetega stoletja. V nekem prizoru kri odteka v odtok. So trenutki, ki nas spominjajo na Žrelo, ko nekaj šine čez ekran in tega potem ni več. Kot plavut, vendar je v našem primeru to morilec."

"Ena od krasnih stvari scenarija je," pravi režiser, "da gre za mešanico žanrov. Gre za policijski film, ki se prepleta z najstniško grozljivko. Imamo detektiva, ki dobi še eno priložnost, da morilca pripelje pred obličje pravice. Morilec je obsedenec, ki ga žene to, da je nor na dijakinjo, ki jo preprosto mora imeti - to ga privede do točke, ko bo pobil vse, ki mu stojijo na poti do nje. Med tema dvema možema imamo mlado dekle, ki doživlja najbolj čarobno noč svojega življenja, noč maturantskega plesa, dogodek, ki je sinonim za konec mladosti - smrt mladosti, metaforično."

K napetosti Maturantskega plesa, ki jo lahko tak rekoč čutimo, pripomore še dejstvo, da čeprav so njihove zgodbe prepletajo - zgodbe Donne, detektiva Winna in morilca Fentona - se na platnu srečajo šele ob katarzičnem vrhuncu.

"Naša grožnja je moški, ki ima isto motnjo, kot jo je imel John Hinckley, Jr. z Jodie Foster," razloži McCormick. "Reče se ji erotomanija. Naš morilec si predstavlja razmerje, ki ga ni. Predstavlja si žensko, s katero naj bi bil do konca življenja in storil bo prav vse, da bi se to zgodilo. Na tem je nekaj zelo človeškega. Morda ne do tega ekstrema, a vsi smo si v življenju že nekaj tako grozno želeli, da smo s tem postali obsedeni - službo, avto, mesto v ekipi - zato morda čisto malo tega tipa razumemo. Ni samo ubijalski stroj, ki nabira trupla."

Izvršni producent Mark Forby dodaja: "Gre za obsedenost, ne za samo dejanje ubijanja. Fenton je osredotočen na cilj in da bi ga dosegel, mora pobijati ljudi. Zato je toliko bolj zanimiv zlikovec, ker mu to doda dimenzijo. En del vas morda do njega premore celo empatijo."

Hinckley, Jr., Mark David Chapman in Ted Bundy so vsi služili kot model za zlikovca Maturantskega plesa, pojasni McCormick. "Ti tipi so na nek način superiorni. Njihovo stanje duha smo hoteli ujeti v liku Richarda Fentona," pojasni Forby.

"Ves čas sem mislil na Sedem in Ko jagenjčki obmolknejo," nadaljuje režiser. "Imamo te briljantne ume, ki so zli in so vedno korak ali dva - ali dvanajst - pred ostalimi. Imate občutek, da bodo zmagali, če se ne bo našemu junaku nasmehnila sreča. Občinstvo je za njegovim hrbtom vse do konca. Če bi bilo to Žrelo, bi bil Richard Fenton moj morski pes. Če bi bil to Osmi potnik, bi bil moj Nezemljan."

O igralcih

Brittany Snow (Donna Keppel) je posnela Lak za lase, Finding Amanda, Black Water Transit, John Tucker mora umreti, Misija: Cucelj.

Na televizji je nastopila v Pod nožem lepote, Guiding Light, Safe Harbor, Sea Quest DSV, American Dreams.

Scott Porter (Bobby) nastopa v nadaljevanki Friday Night Lights. Posnel je filme Speed Racer, Glasba in besedilo in Descent.

Johnathon Schaech (Richard Fenton) je posnel The Sparrow, Houdini, Judas Hush, The Forsaken, The Doom Generation, Finding Graceland, That Thing You Do.

Johnathon in njegov scenaristični partner Richard Chizmar sta napisala scenarij za nadaljevanko Masters of Horror, trenutno pa pišeta scenarij za serijo Fear Itself. Chizmar in Schaech sta napisala tudi scenarij za From a Buick 8 Stephena Kinga, ki ga trenutno snemajo.

O režiserju

Nelson McCormick: Maturantski ples je njegov režijski prvenec. Na televiziji je med drugim režiral nadaljevanke Na kraju zločina, Beg iz zapora, Alias, Pod nožem lepote, Urgenca. Pod lupo pravice, Zdravnikova vest in Zahodno krilo.

Kariero je začel kot vojni snemalec: snemal je tako spopade zrak-zrak kot humanitarna prizadevanja, za kar je dobil dve priznanji ameriškega letalstva.

Potem je začel režirati reklame. Leta 2005 je bil soizvršni producent in režiser vojne drame Over There.

Komentarji

22.5. 2008 ob 2:00 zvezdica

Napet triler, ki ima prelepe mlade igralce. glamurozna prizorišča, najsodobnejšo glasbo in napetost, da si človek pogrize prste.

Vse, ampak res vse prevec zguljena in obrabljena zgodba.

— gregor
29.5. 2008 ob 2:00

hud film

— tomaž
29.5. 2008 ob 21:54

najbl bedn opis filma ever!!!

— los
1.6. 2008 ob 2:00

ne it v cetrtek gledat :)
dvorana bo poLna th fenic :P:P

— THgirl
5.6. 2008 ob 2:00

a je dobr?

— ana
6.6. 2008 ob 2:00

aaaa Tokio Hotel pesem je notri x3
sej zarad tega sm pa šla gleat
aaaaaa TH pesem x3
Bill je najlepši x3333

— Princess
7.6. 2008 ob 2:00

a si nemorjo nč nouga spomnt..

— Ela
8.6. 2008 ob 2:00 zvezdica

Film ima vse a hkrati nič,igralci res najlepši amerike,pa sploh niso tok lepi/e,igra le teh je tako tako,prizorišča eksluzivna, drugače pa ima film polno napak, zgodba je (kot je že kdo napisal) prevec zguljena in obrabljena.. Gledalca proba pritegniti z "za mišji rep" scenami in lovljenja,odločanja,rešitve ne v zadnji sekundi, ampak v zadnji desetinki sekunde.. Mene osebno ni pritegnilo kvečjemu nasprotno,odbijalo + živciralo. Če greste z lubico gledat je pa zakon,te se itak sam derejo(in pol jo probaš pomirit:) če pa ne veste kako vam bo pa prince charming v filmu nakazu! LP ps. Tut psihopat ki jo lovi je preveč tipičen in dejansko deluje smešno..

— MagentaManus
8.6. 2008 ob 16:50

Film sm gledala učeri in mi je res dobr. Gledat bi ga šla še 1x.

Vse pohvale.

— Anja
8.6. 2008 ob 16:50

vredu film. bedno je kr je predfilm bol grozn od filma.. najbolši del je pa itak prvi ho TOKIO HOTEL špilaaa <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 ahhh <3

— anJa
9.6. 2008 ob 2:00

mej ne pa fuuul hudo k je pesm ud thja not :) LuBm TH FoR eeVeR

— NiixL
9.6. 2008 ob 2:00

hud film

— dino
10.6. 2008 ob 18:12

Ful dober film , napet vse do konca,..in kot je v filmu tudi povedano,Maturanski ples se pomni vse življenje..:)

— Tadej
13.6. 2008 ob 2:00 zvezdica

film je dobr za pogledat, ene stvari so zelo srhljive oz. te držijo v napetosti, po začetnih umorih pa ti vse (p)ostane le rutina, ker vse ljudi ubije na isti način... ampak si je vseen za pogledat

— Janez
13.6. 2008 ob 2:00

mens e zdi ta film supr... vsaj tko ej vidt po usebini pa po slikcah...8 fotka pove use o čem se gre pa kašnga anra je film! =)=P=D

— ĐULI
13.6. 2008 ob 2:00

js jo grem dons gledaT !UPAM DA JE DOBRA

— amy
14.6. 2008 ob 15:36

ej morte it gledt ta film res vm bo žou če naute šli res je cool

— nika
15.6. 2008 ob 2:00

film je faaajn.. čeprou zame mau preveč srašn.. in morilski ampak je ql.. pa še od tokio hotela pesm je notr :D

— js :)
15.6. 2008 ob 2:00

coooooL film te en par krat kr stisne tko drgač pa vreden ogleda......mejte see

— ana
15.6. 2008 ob 2:00

kr uredu film... mi smo ga ucer sli gledat ob polnoci konc hudo

— sara
15.6. 2008 ob 2:00

za se smejat heh

— ****
15.6. 2008 ob 2:00

res dobr film

— katty
16.6. 2008 ob 2:00 zvezdica

Moramo priznati, da v tem filmu nastopa samo en Pravi moški. To ni (kot bi si mnogi verjetno mislili) Richard Fenton, niti ni možati Bobby, Donin spremljevalec. Pravi moški je samo gospod detektiv Nash. V filmu mu pripada zelo pomembna vloga - od njega je odvisno Donino življenje. Svojo nalogo si vzame zelo h srcu - usede se v avto inu celo noč vztrajno bedi in jo straži. Ko zasluti težave se ne obotavlja ampak problem takoj osvetli (s pripravno lučko na avtu).

On je moj Idol.

— gdč. Nash
16.6. 2008 ob 2:00

ful dobr ampak ni za gledat.
;D
P.S:Jst si nism pogrizu niti 1 nohta :D

— zaki
16.6. 2008 ob 18:24 zvezdica

kr brezvezn film. ful lahko predvidevaš kaj se bo zgodilo ker je klasična ameriška "grozljivka"

— mateja
18.6. 2008 ob 2:00

dj napište mnenja če ste ga gledal!k js bi šla ful rada gledat sam nwm al je dobr film al ne!?!svetujtee

— man
18.6. 2008 ob 19:12

naibolsii filmm

— crna dama
18.6. 2008 ob 19:15

res dober film, vreden ogleda ! :D

— *
19.6. 2008 ob 2:00

full hud film zakon

— ammmm
19.6. 2008 ob 2:00

jst ga grem zdej enkrat gledat..a je dobr???

— nKodoo
19.6. 2008 ob 2:00

the best

— miša
20.6. 2008 ob 18:53

mi ga gremo jutri gladat in upam,da nas ne bo razočaral!!

— ana
20.6. 2008 ob 18:58

film je carski res js sm si use nohte pogrizla... res je hud mene in moje prjatle je blo ful strah... tok d smo se pod stoli skrival... aš kao.. ne sej drgač je res hud tisti k mate radi grozljivke pejte u avto pa u kino pa si ga poglejte!!!!

— kety
21.6. 2008 ob 2:00 zvezdica

men je biu film ful ušeč k je res napeto in strašno...tkoda za use ki imate radi grozljivke ga vam priporočam:P...kakor je omenil gregor, so lepi igralci in velika napetnost...nimam kaj za pripobnit:)..čaw lep pozdrav: vaša maja

— Maja
22.6. 2008 ob 2:00 zvezdica

Meni je bil film zanimiv. Zgodba ki je všeč in tudi konec je dober. Od začetka do konca je zelooo napeto!

— dul
22.6. 2008 ob 19:48 zvezdica

Zdravo!

Danes sem si ogledal film in morem rečt da je bil izven mojih pričakovanj...Žanr:"grozljivka" ni bil pravi, saj v filmu ni pretirane strašnosti...že sami avdio efekti povejo kdaj bo "strašno". Film bi uvrstil v nekakšno "srhljivo" kriminalko/triler.

Drugače pa, igralska zasedba in soundtrack sta odlična.

Ocena filma: 6.7/10

LP

*domen]

— *domen]
23.6. 2008 ob 2:00

Obrabljena zgodba?

Daj naj še kdo napiše svoje mnenje ker se mi opis zdi zanimiv mi gredo pa na živce grozljivke, ki so iste vsem ostalim. Se še odločam če ga grem gledat ;)

Thx,

Nobody

— Nobody
24.6. 2008 ob 17:55

Ei..Ta film je boŽaaanski. Danes sm ga šla gledat z moJimi besticami. ei full straŠn*suPr je res!!!!
pejte ga gledat..sam more bit nekdo zravn da ga držaiš za roKo..heh

— **..**
26.6. 2008 ob 18:56

ni vreden ogleda, slabsi od marsi katerga nizkocenovnega film....

— najci
27.6. 2008 ob 2:00

men je biu pa film tok the best.....smo sle 4 frendice pa smo tm skor crkvale ud strahu.....sam res the best film ever.....najbol je pa to da je TH pesm notr..=)

— NiiTHQaa.
28.6. 2008 ob 2:00

mega glup film

— lolek
29.6. 2008 ob 2:00

meni se zdi ta film odl. zelo napet in zanimiv!

— samanta
2.7. 2008 ob 2:00

Majke ti Domen kje si najdu oceno 6.7 maš pa močne kriterije oz. jih morš met velik da ti je znesl glih 6.7. Film zame ni nč posebnga oguljene zgodbice in razpleti. Kje so filmi kot "Ko jagenčki obmolknejo".

— Klemen
2.7. 2008 ob 2:00

ne morte gledat filma sam zrd tega kr je od tokio hotela komad gor

— anon
2.7. 2008 ob 18:21

vaa. dons sm si ugledala ta film. a ker ne prenašam dobr grozljivk jih še useen rada gledam. ugledala sm si ta film z dvema prijateljicama za rojstni dan. use smo bile zelo navdušene. ko je zmankalo kokic smo grizle škatlo tko je bilo napeto.! [ smeh. ]. priporočam ugleeed.! d'best film :]. hf. ^.^

— *.*
3.7. 2008 ob 18:44

najslabsi film katerga sm kdaj kol gledu...KATASTROFA

— gansta
4.7. 2008 ob 2:00

dons greve z bestico tole gledat in upam, da bo cool movie....nazadne k sva šle gledat grozljivko je bla Žaga 5, sam tist ni grozljivka ampk klanje, tko d upam, d to bo grozljivka! :)

fsm*

— latina
6.7. 2008 ob 2:00

ti anon : Lih zaraT tega k ie th pesm notr bomo šle gledat pa če je teb prou al ne !
Tokio Hotel Forever!!!
Ich liebe dich Bill x3

— THgirl
10.7. 2008 ob 2:00

heej!
a mi lahkooo kdo povee kera pesm od Tokio hotel je notr?
huuala

Diny

— mrs.KauLiTz.
11.7. 2008 ob 2:00

jaz bi si zelo rada ogledala ta film, ker me res zanima, saj obožujem razne grozljivke in trilerje...na youtube sem si pa tudi ogledala nekaj delov in v tem filmu naj bi bile najbolj znane pesmi(med njimi tudi tokio hotel!!!!) zato si še toliko bolj to želim videti...

lp

— me^^
11.7. 2008 ob 2:00

vredno ogleda =)

— neSaa
12.7. 2008 ob 2:00 zvezdica

oprostite, ampak tale film si pa ne zasluži naziva grozljivka, ker ni čisto nič grozn. film mi ni biu ušeč, še več, zelo sm se dougočasila zravn... zelo sem bila rezočarana

— nina
15.7. 2008 ob 2:00

kje ste spet sm js vs josko no uglavnm pac men ta film ni tok usec dobr no sej se mal po mal dogaja sam grozn pa ni lih neki ful pac mal tm z unim krvavim nozm ukol hod:D

— josko
16.7. 2008 ob 2:00

film sm šov gledat pa mi je bil zlo všeč ampak tole ni grozljivka, sm že hujše akcijske filme vidu

— devil666
17.7. 2008 ob 19:42

Men je biu film zlo usech.
Pa glaun igrauc .. OMG. prevech hud !

— She
22.7. 2008 ob 16:12

full dobr. mogoče mal pretiravanja sam lih to mi je blo ušeč. splača se ga pugledat

— nicki
23.7. 2008 ob 2:00

men je film zlo ušeč...ga priporočam vsem

— g.praprat
25.7. 2008 ob 2:00 zvezdica

Platinasti blondinki oboževalec ponagaja s pipcem in uporabi tako iznucane fore, da boste zraven spali.

— Eva
27.7. 2008 ob 2:00 zvezdica

film se mi ne zdi nč posebnega, poleg tega ni pa nič zanimivega ter najbolj pomembno groznega, zame to ni grozljivka

— dečko
28.7. 2008 ob 2:00 zvezdica

tipična ameriška grozljivka oz. srhljivka

— jessy
28.7. 2008 ob 17:37 zvezdica

ZAKON, MEGA, NAJJAČI!!! Film vreden ogleda, ki ga ne boste nikoli pozabili!!! Film stoletja… ma kaki TISOČLETJA, ki se bo za vedno zapisal v zgodovino filma!!! Boter? Ma kašen Boter… dej, dej, magliraj iz vrha seznama najboljših filmov… pred vami je MATURANTSKI PLES!!! WAAAAAW!!! In jaz, ki zgubljam čas z nekimi filmi od Spielberga, Camerona, Kubricka, Scorseseja, in ne vem še koga… pozabite na njih, pred vami je MATURANTSKI PLES!!! TOOOO!!! Titanik in njegovih 11 oskarjev? Ma se je mogu potopit še filem z njim… te oskarje si zasluži MATURANTSKI PLES!!! JUHEJ!!! Ta filem tako GROZEN, njegova zgodba tako EDINSTVENA, tiste scene z uboji tako RAZNOLIKE, se vam bodo za vedno vtisnile v spomin. Obvezno ga ne priporočam publiki z občutljivim želodcem, ker preprosto boste rucali lastno dušo od slabosti. In vam, ki je bilo slabo ob gledanju Hannibala in podobnih filmov… SRAM VAS BODI!!! Ta filem je treba zaščitit pred pirati!!! Jaz bi osebno šel do režiserja, scenarista, producenta, pa še do igralcev in jim dal na roko tistih 5 evrov za karto. ZAKON majkemi!!!

— SAPUNOVIC - Ocena: +5
30.7. 2008 ob 17:38

ful dobr film res...zakon je=).

— guli
1.8. 2008 ob 2:00 zvezdica

Maturantski ples ... opis: Še kar dober film, čeprav jaz mislim da bi lahko bil malo bolj grozen .. lahko bi rekli temu srhljivka .. ampak vseeno glede na vse je vreden ogleda!

— lady a*
4.8. 2008 ob 19:44

ful cool film!!!

— tejčyka
5.8. 2008 ob 2:00 zvezdica

Pred wami je ena najbolj bed grozljivka :s.. film ni nič grozn, tečn.. navadna bed ameriška grozljivka

— xsss
5.8. 2008 ob 2:00

BREZVEZE...

— Ime
8.8. 2008 ob 16:11

nakoncu sm si misnla..a to je to? ,..ne nobene vsebine. razočarana.

— neja
30.9. 2008 ob 2:00

fuull dobr film...sm me je blo mau strah k sm ga gledala..:P

— anja
16.1. 2009 ob 0:00

film je zlo kul

— tadeja
17.1. 2009 ob 19:33

ma dj film je bedn kr skoz isto ubija use iste scene tko da film mi ni biu usec bceprov sj kdaj je biv mal napet sam krneki

— tim
24.7. 2009 ob 13:17

ta film je super...sam napet je

— dulce
2.8. 2009 ob 17:27

Ta film definitivno ne spada pod grozljivke. Je nekaj krvi amapk je obrablena fora ki ne bo impresionirala ljudi k so si v življenju ogledal že velik grozlivk. V mojm mnenju je bil film precej dolgočasn in zgodba se je z vsakim umorom ponovila.

— Horrors!
5.1. 2010 ob 19:10

sploh ni kaj groznega v filma...grozljivka my ass!!!!! xD

— sariika_
4.4. 2010 ob 19:15

ZAKON, MEGA, NAJJAČI!!! Film vreden ogleda, ki ga ne boste nikoli pozabili!!! Film stoletja… ma kaki TISOČLETJA, ki se bo za vedno zapisal v zgodovino filma!!! Boter? Ma kašen Boter… dej, dej, magliraj iz vrha seznama najboljših filmov… pred vami je MATURANTSKI PLES!!! WAAAAAW!!! In jaz, ki zgubljam čas z nekimi filmi od Spielberga, Camerona, Kubricka, Scorseseja, in ne vem še koga… pozabite na njih, pred vami je MATURANTSKI PLES!!! TOOOO!!! Titanik in njegovih 11 oskarjev? Ma se je mogu potopit še filem z njim… te oskarje si zasluži MATURANTSKI PLES!!! JUHEJ!!! Ta filem tako GROZEN, njegova zgodba tako EDINSTVENA, tiste scene z uboji tako RAZNOLIKE, se vam bodo za vedno vtisnile v spomin. Obvezno ga ne priporočam publiki z občutljivim želodcem, ker preprosto boste rucali lastno dušo od slabosti. In vam, ki je bilo slabo ob gledanju Hannibala in podobnih filmov… SRAM VAS BODI!!! Ta filem je treba zaščitit pred pirati!!! Jaz bi osebno šel do režiserja, scenarista, producenta, pa še do igralcev in jim dal na roko tistih 5 evrov za karto. ZAKON majkemi!!!

— nimam ga.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.