Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Materinski dan

komična drama
Podnapisi
Na sporedu od: 5.5.2016, Kolosej Ljubljana
1h 58min / 118min
Leto: 2016
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Tom Hines, Lily Hollander
Režija: Garry Marshall
Režiser romantičnih klasik Čedno dekle, Valentinovo in Silvestrovo v New Yorku predstavlja novo stičišče različnih življenjskih zgodb, ki jih v vrtincu sreče, žalosti in ljubezni združi materinski dan. Ločenka Sandy s težavo preboleva, da jo je bivši mož zapustil zaradi veliko mlajše ljubice, ko ji pot prekriža samski oče Bradley. Z nepričakovanimi materinskimi čustvi se sooča ugledna pisateljica Miranda, ko spozna svojo hčerko Kristin, ki jo je pred davnimi leti dala v posvojitev. Kristen se za nasvete zaupa najboljši prijateljici Jesse, ki pa ima tudi sama preglavice z nepričakovanim obiskom staršev in očitnimi težavami v njunem zakonu.

V tradiciji svojih filmov na priljubljene praznične temea Valentinovo in Silvestrovo v New Yorku je legendarni filmski ustvarjalec Garry Marshall režiral zvezdniško zasedbo v novi zabavni romantični komediji o prvi ljubezni vseh nas.

Jennifer Aniston, Kate Hudson, Julia Roberts, Jason Sudeikis in Britt Robertson igrajo v prepletu zgodb o skupini žensk, ki jim je skupnega nekaj zelo pomembnega: matere. V poklonu vezem, ki jih ni mogoče pretrgati, pridejo na svoj račun matere, ki pričakujejo otroka, matere samohranilke, mačehe, lezbične matere, odtujene matere, dolgo izgubljene matere in matere vseh vrst…

Teden pred (ameriškim) praznikom, ki časti mame, nas življenja skupine močnih, ljubečih in divje nepopolnih žensk – od ločene matere, ki se sooča z novo mačeho svojih otrok, do mlade mamice, ki skuša najti svojo biološko mater – na čustven in zabaven način opominjajo, da je sleherna mama na svoj način junakinja. Praznik se bliža in vsaka od njih bo dokazala moč materinske vezi v tej očarljivi, ostroumni in privlačni počastitvi mam povsod po svetu.

Igrajo še Timothy Olyphant, Hector Elizondo, Jack Whitehall, Aasif Mandvi, Sarah Chalke, Margo Martindale in Shay Mitchell. Marshall je režiral po scenariju Anye Kochoff Romano, Matthewa Walkerja in Toma Hinesa in po zgodbi, kot si jo je zamislili z Walkerjem, Hinesom in Lily Hollander. Producenti so bili Mike Karz, Wayne Rice, Daniel Diamond, Brandt Andersen, Howard Burd in Mark DiSalle. Izza kamer so sodelovali še direktor fotografije Charles Minsky, montažerja Bruce Green in Robert Malina ter scenografinja Missy Stewart. Glasbo je zložil John Debney.

Komentarji

12.5. 2016 ob 12:28

Precej ganljiv film, zlasti proti koncu.

— obvezna
14.5. 2016 ob 19:47

Prou prvi film pri katerem sva s fantom ustala po 45ih min in šla. Brez kančka dobrga humorja, nobenga fajn twista.. skratka boring.

— MIDVA
16.5. 2016 ob 13:44

Prijeten film, najbolj ga začutimo mamice in očki...

— TTS

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.