Kolosej
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution

Matador

komedija
Še eno tekilo, prosim!
Na sporedu od: 13.7.2006, Kolosej Ljubljana
7.9.2006, Kolosej DeLuxe Kranj
1h 36min / 96min
Leto: 2005
Država: ZDA, Nemčija, Irska
Scenarij: Richard Shepard
Režija: Richard Shepard
Naključno srečanje med trgovskim potnikom in osamljenim plačanim morilcem botruje nastanku trdnega prijateljstva, ki oba moška privede do dejanj, ki so se še nedavno zdela nemogoča. Vse skupaj bo njuni življenji spremenilo za vedno. V glavnih vlogah v tej črni komediji igrata Pierce Brosnan in Greg Kinnear. Še eno tekilo, prosim!

Sinopsis

V komediji Matador scenarista in režiserja Richarda Sheparda je Julian Noble (Pierce Brosnan) plačani morilec - ali, z njegovimi besedami, "pomočnik v usodnih primerih" - in v svojem poslu je zelo dober. V Mexico City je prišel, da bi opravil neko nalogo, ampak na svojo žalost je dosegel dno; ubijanje ljudi je ubilo tudi njega - od znotraj. Tudi Danny Wright (Greg Kinnear) je v Mexico Cityju poslovno, čeprav se ukvarja s povsem drugačnim poslom. Danny živi v Denverju s soprogo Bean (Hope Davis) in čeprav imata finančne težave, med njima tudi po desetih leta zakona tli prava mladostna strast. V Meksiku se Dannyju ponudi poslovna priložnost, ki bi lahko bodisi rešila vse njegove finančne težave bodisi ga vrgla še globlje v brezno dolgov.

Nekega večera se Danny in Julian srečata v hotelskem baru. Kmalu doživita skupno izkušnjo, ki bo oba za vedno spremenila. Plačanec Julian in običajen ameriški poslovnež Danny bosta odkrila, da drug drugega na nepredstavljiv način potrebujeta, čeprav nimata prav nič skupnega. Na šestmesečnem potovanju skozi štiri države in ob številnih margaritah film Matador obrača žanr filmov o plačanih morilcih na glavo. To je zgodba o prijateljih, ki jo ženejo liki; duhovita, čudaška, emocionalno zapletena, prepolna nepričakovanih obratov in z ekstra dozo tekile.

Stratus Film Company in DEJ Productions v sodelovanju z Equity Pictures Medienfonds GmbH & Co. KG II predstavljata film v produkciji Furst Films / Irish Dreamtime Production. Scenarist in režiser je Richard Shepard, glavne vloge igrajo Pierce Brosnan, Greg Kinnear in Hope Davis, stranske pa Phillip Baker Hall, Dylan Baker in Adam Scott.

Tujca v tuji državi: naključno znanstvo

"Margarita ima veliko boljši okus, ko jo piješ v Mehiki ..." - Julian Noble

Hotelski bari in srečanja v njih so bili tema že nekaj kratkih zgodb in scenarijev Richarda Sheparda: "Moj prvi vzgib je bil napisati zgodbo o tujcih, ki se spoznata v baru. Popolnemu tujcu, ki ga spoznate v hotelskem baru, lahko poveste absolutno resnico o sebi in ste hkrati prepričani, da ga nikoli več ne boste srečali. To je popolno okolje za dobro zgodbo."

Vzamete različna moška - povprečnega poslovneža in mednarodnega plačanega morilca - potem pa počakate, kaj se bo zgodilo, ko se njuni poti srečata. Klišejski lik morilca je bilo treba 'pokvariti', podobno kot je to naredil film Zadnji rop. Shepard pravi, da je prav pri njem dobil navdih, saj mu je pokazal, da je mogoče povedati zgodbo o plačanem morilcu, ki ne zapada v ustaljene vzorce. Za film Matador pravi, da je, čeprav ima veliko akcije in napetosti, v bistvu topla komedija. Navdih za naslov filma je bil lik Juliana Noblea, saj v španščini 'matador' pomeni morilec. "Po pravilu ne maram filmov o morilcih, ker vedno vem, kako se bo zgodba odvijala. Hkrati pa jih ljubim, ker uživam v zgodbah v mednarodnem okolju, ki vključujejo orožje. Moj cilj pri pisanju scenarija je bil napisati film, kakršnega bi si sam želel pogledati," pravi režiser.

Igralec Pierce Brosnan je povedal, da ni bilo lahko igrati v takšnem filmu, saj je bilo treba paziti na vzdrževanje ravnotežja - ohraniti pravo mero resnosti, realističnosti, dramatičnosti, iskrenosti, pa tudi skrivnostnosti. A ker je Richard napisal odličen scenarij, mu je bilo treba samo slediti, uporabiti nekaj domišljije in ne komplicirati. Črnohumorni triler Matador raziskuje, kako lahko naključna srečanja vplivajo na življenja ljudi.

Producentka Beau St. Clair, Brosnanova partnerka v produkcijski družbi Irish DreamTime, pravi, da še nikoli prej ni prebrala scenarija s tako nepredvidljivo zgodbo, ki vsakič znova preseneča. Čeprav film daje vtis žanrskega filma, je Richard Shepard razvil arhetipske like in jim vdihnil novo življenje; naredil jih je tridimenzionalne. Pierce je potrdil, da je bil scenarij napeto čtivo, ki ga ni mogel odložiti. Všeč sta mu bila smelost njegovega lika in toplina zgodbe: "Julian že leta ubija ljudi. Čeprav je izgubil dušo, nekje globoko v katakombah njegovega srca tli plamenček. Prišel je do življenjskega razpotja, ko mora sprejeti pomembne odločitve." Scenarij raziskuje moška, ki se spoznata v kritičnem trenutku in drug drugemu zasučeta življenje. Čeprav sta povsem različna, zaradi svoje ranljivosti v tem trenutku gravitirata drug proti drugemu, da bi drug drugemu na duhovit in razburljiv način pomagala iz krize.

Shepard je scenarij napisal z načrtom, da ga bo posnel v skromni produkciji z digitalno kamero. Richardov agent je poslal scenarij družbi Irish DreamTime zgolj kot ponazoritev Shepardovega sloga pisanja. A še preden se je dobro zavedel, ga je poklical Pierce Brosnan in rekel, da želi film producirati in v njem igrati glavno vlogo.

Tako je mali neodvisni film s predvidenim proračunom vsega 250.000 dolarjev naenkrat postal mnogo večji. "A kljub temu je obdržal neodvisne vibracije. Scenarij je še vedno drzen, zgodbo pa vodijo liki. Mislim, da je prav to pritegnilo Piercea," je rekel Shepard. Brosnanova produkcijska družba, Irish DreamTime, in družba bratov Furst, Furst Films, sta se istočasno začeli zanimati za Shepardov scenarij, zato sta združili moči. Ko je Brosnan pokazal scenarij družbi Stratus Film, se je vse začelo odvijati zelo hitro.

Tudi igralci so pozitivno reagirali na scenarij: "Richard Shepard je napisal prepričljiv scenarij, presenetljivo čustven in duhovit," pravi Greg Kinnear. Dylan Baker, ki igra Julianovega "mešetarja za posle", g. Lovella, je opazil, da je nekaj na tem, ko se ljudje spoznajo na netipičnem kraju, kjer zadržki izginejo: "Včasih poveste stvari, ki jih v drugačnih okoliščinah ne bi. In začnete razmišljati, da bi naredili nekaj, kar vam doma sploh ne bi padlo na pamet."

Matador temelji na predpostavki, da ne moremo vedeti, kaj bomo storili, dokler se ne znajdemo v situaciji, ko je treba sprejeti odločitve. "Danny ljubi svojo ženo in je pošten, a se je znašel v težavah. Prišel je do življenjskega razpotja, Julian pa bi mu lahko pomagal k uspehu. Greg in Hope sta se znašla v nezavidljivi situaciji, podobno kot mnogi pari: denar usiha, njuni upi pa tudi, zato potrebujeta malo sreče. In to hitro. Dannyju se zazdi, da bi lahko bil prav Julian rešitev za njegove težave. Gre za moralno vprašanje, ki se ponavlja skozi film: 'Kaj bi naredili, da rešite tisto, kar vam v življenju največ pomeni?' Želel sem posneti film o dobrih ljudeh, ki se morajo vprašati, kaj bodo naredili, da rešijo svoj zakon, svoje življenje."

Vseeno je, ali čakate na letalo ali pijete pijačo v baru pred odhodom v hotelsko sobo, vsem, še posebno pa tistim, ki potujejo sami, je jasno, da lahko že eno samo naključno znanstvo privede do divjih avantur. Gregu Kinnearu je bil všeč izrazito stvaren način, kako se razvija odnos med moškima. To je bilo zanimivo tudi Brosnanu - znanstvo tujcev, ki drug v drugem najdeta rešitev: "Julian sploh ni pri sebi, ko spozna Dannyja, tega nedolžnega človeka, ki trpi zaradi izgube otroka, nima sreče in skuša delati najbolje, kar more. Mislim, da Julian takrat prvič začuti drobtinico krivde. In tako se začne njuno prijateljstvo." "Danny je katalizator, ki omogoči Julianu, da prvič po dvajsetih letih čuti. Če se nekdo ukvarja z ubijanjem, se mora emocionalno izključiti, to pa ubija. Enostavno naključno prijateljstvo pa prebudi Julianova čustva," je pojasnil režiser. Ko moška izzivata srečo do skrajnih meja, odkrijeta svojo ranljivost. "Film je veliko bolj komičen, kot sem pričakovala, saj sta Greg in Pierce odlično opravila svoje delo," pravi Beau St. Clair. "Film je zelo nepredvidljiv in ima lastnosti črnega trilerja, gledalce pa bo zagotovo najbolj navdušil odličen humor."

Plačanec na prostosti: Julian Noble

"Sem velik pristaš 'moram lulat' teorije ubijanja." - Julian Noble

Pierceu Brosnanu je bilo igrati profesionalnega morilca povsem drugače kot igrati uglajenega tajnega agenta 007. Julian je anti-bondovski lik: "On je nor, moten človek; a vseeno sočustvujete z njim, tudi ko okupira mirno življenje Dannyja in Bean. Julian je najmračnejšja verzija Bonda. Čisto nasprotje uglajenega in popolnega superjunaka - on nima nikogar, osamljen je, žalosten, v razsulu. Z nikomer nima normalnega odnosa in ne zna se obnašati v družbi," pravi Shepard. Ko so se Shepard, Brosnan in kostumografinja Catherine Thomas dogovarali o Julianovemu videzu, so se strinjali, da mora biti popolnoma drugačen od elegantnih likov, v vlogi katerih smo vajeni gledati Brosnana (Afera Thomasa Crowna, filmi o Bondu). Odločili so se za razpuščen videz človeka, ki ni več v najboljših letih, a se še vedno oklepa nečesa, česar več ni. "Od začetka sem hotel, da ima Pierce brke. Ko sem se prvič srečal s Cat, mi je rekla: 'Mislim, da mora imeti brke'. Takoj je dobila delo. Točno je vedela, kaj želim. Dva tedna pred začetkom snemanja smo imeli poskusno snemanje v Los Angelesu, Piercea pa pred tem nisem videl že več mesecev. Ko je prišel z brki, sem bil navdušen. Videlo se je, da se je povsem vživel v lik," je povedal Shepard.

V iskanju odmora: Danny Wright

"Moja sreča ... moja sreča je strašno slaba. Če ne dobim te službe, ne vem, kaj bom storil. Mislim, da imaš prav - bojim se, da bi lahko izgubil Bean." - Danny Wright

Izkaže se, da je Julianova priložnost zanj zelo nevarna, saj morilec s čustvi ni prav uspešen morilec. Vse življenje je zatajeval čustva in bil trden kot skala, nato pa je spoznal Dannyja, ki je zelo odprt in iskren. Julian je presenečen, ko spozna, da si želi imeti prijatelja. Preračunljiv kot je, pa meni tudi, da bi mu Danny lahko pomagal pri njegovem poslu, saj je postal rahlo negotov.

Dannyja je moral odigrati nekdo, ki poleg ranljivosti in človečnosti premore tudi pravo mero komičnosti. Greg Kinnear je bil popolna izbira. "Greg je idealen; je običajen človek, s katerim se je lahko poistovetiti, simpatičen je ter kaže, da ima srce. Blestel je v vsaki vlogi doslej, tudi v ta film se je odlično vklopil," je povedal Shepard. Greg je Dannyju vdihnil veliko topline.

Ljubi še naprej: Bean

"Sva ali nisva svetovljana? Pri naju bo prespal poklicni morilec." - Bean Wright

Hope Davis igra Bean, ki tudi takrat, ko se ne pojavlja, močno vpliva na oba moška lika. Do trenutka, ko jo vidi, Julianu že predstavlja angela. Poleg glavnih igralcev so se ekipi pridružili Philip Baker Hall, Dylan Baker in Roberto Sosa, prav mali liki pa filmu vdihujejo življenje, mu dajejo otipljivost in okus.

Dylan Baker igra skrivnostnega g. Lovella. Njegovo delo je, da potuje po svetu, najde pravo osebo, prenese sporočilo, nato pa se vrne k družini, ženi in otrokom, in brezskrbno grizlja kokice pred televizorjem.

Philip Baker Hall je v tem filmu dobil priložnost igrati negativca: "Igral sem ministre za obrambo, sodnike, direktorje bank in odvetnike. Nimam pogosto priložnosti igrati nekoga slabega, a g. Randy se mi zdi prepričljiva oseba iz mesa in krvi," pravi Hall. "Nekaj v njem se me je dotaknilo in res sem si ga želel igrati." Hall verjame, da je njegov lik prehodil podobno pot kot Julian, saj je bil nekoč tudi sam morilec. Ker ne moreta imeti normalnih odnosov, se je skozi leta med sodelavcema razvil odnos očeta in sina.

Mexico City kot lik: snemanje filma

"Ne moreš reči, da si bil v Mexico Cityju, dokler nisi videl bikoborbe." - Julian Noble

Še en ključni lik v zgodbi je Mexico City, mesto, v katerem se spoznata Danny in Julian in kjer se odvija velik del filma. Element neznanega je za zgodbo izjemno pomemben. Brosnanu je Mexico City deloval kot njegova domovina Irska: "Irci in Mehičani so si zelo podobni: ljudje so realni, imajo isto religijo in podobne probleme. Oboji so zelo ponosni in se ne pustijo pokoriti. Čas, ki sem ga preživel v Mehiki, sem porabil kreativno: slikal sem, pisal ... To pride, ko ste nekje, kjer ste zadovoljni. Sijajno je bilo čutiti Mehiko v krvi."

Sheparda so navdušili tudi umetnost, toplo kulturno ozračje in velikost mesta. Tako veliko mesto pa skriva tudi nekatere nevarnosti, ki so sestavni del njegove fascinantnosti. Bleščavost Mehike in latinskoameriške kulture prežema ves film ter vpliva na njegov videz in osvetlitev. Meksiko City je "igral" tri filmske lokacije: Tuscon in Denver v Ameriki, Budimpešto in Manilo. Težava se je pojavila, ko je bilo treba najti ljudi azijskega videza: "Kaj menite, koliko Aziatov lahko najdete v Mexico Cityju?" je vprašal Bryan Furst. "Mislim, da smo mi našli vse do zadnjega in jih vključili v naš film."

Daleč od doma, obkrožena z morjem tujcev, Danny Wright in Julian Noble zgradita neobičajno prijateljstvo, ki jima spremeni življenje. Ko prečkamo meje in vstopamo v drugo kulturno okolje, se lahko kaj hitro izgubimo. Ko krenemo po eni poti, se že ponuja druga. V filmu Matador Julian in Danny najdeta ne preveč verjetno odrešitev na poti, po kateri nista šla. Čeprav sta oba izgubljena, sta hvaležna, ker sta spoznala neznanca, ki jima bo pokazal pot domov.

O igralcih

Ko je Pierce Brosnan (Julian Noble) postal zvezda, je (leta 1996) s producentko Beau St. Clair osnoval produkcijsko hišo Irish DreamTime. Poleg Matadorja je Irish DreamTime produciral filme Afera Thomasa Crowna (prvi projekt studia, v katerem Pierce Brosnan tudi igra glavno vlogo; film z odličnim zaslužkom na kino blagajnah); film režiserja Brusa Breseforda Evelin, ki je osvojil pohvale kritike, ter romantično komedijo z Julianne Moore Pravila privlačnosti. Eden od zadnjih filmov, v katerih je Brosnan igral, je Po sončnem zahodu (2004; s Salmo Hayek in Woodyjem Harrelsonom, v režiji Bretta Ratnerja).

Pierce je najbolj znan po vlogi Jamesa Bonda v filmih GoldenEye, Jutri nikoli ne umre, Vse in še svet in Umri kdaj drugič (najuspešnejši iz serije filmov o Bondu, z zaslužkom skoraj pol milijarde dolarjev). Med drugimi filmi, v katerih je igral, so še Dantejev vrh, The Lawnmower Man, Panamski krojač (ekranizacija romana Johna LeCarrea v režiji Johna Boormana), Mr. Johnson Brucea Beresforda, Siva sova Richarda Attenborougha, Mars napada in Ogledalo ima dva obraza.

Med priznanji, ki jih je dobil, so nagrada za življenjsko delo na Filmskem festivalu v Chicagu leta 2002, nagrada za zvezdo leta na prireditvi Cinema Expo v Amsterdamu, častna doktorata iz umetnosti na Inštitutu za tehnologijo v Dublinu in na univerzi College Cork, dodelili pa so mu tudi red britanskega imperija.

Brosnan se je rodil na Irskem. Pri 20 letih se je vpisal na igralsko šolo. Igral je tudi na West Endu in na malih ekranih, kjer je postal priljubljen z vlogo detektiva v nadaljevanki "Remington Steele".

Greg Kinnear (Danny Wright) je znan po raznovrstnih vlogah, med zadnjimi filmi, v katerih je igral, pa sta Božji dar in komedija bratov Farelly Kot rit in srajca (poleg njega igra Matt Damon). Za vlogo komika Boba Carnea v biografskem filmu Oko kamere Paula Schraderja je dobil odlične kritike, pred tem pa se je leta 2002 boril z ramo ob rami z Melom Gibsonom v Bili smo vojaki. Istega leta je nastopil v filmu Večerja s prijatelji Normana Jewinsona za HBO. Med drugimi filmi, v katerih je igral, so Bolničarka Betty, Bolje ne bo nikoli (vloga v njem mu je prinesla naziv najboljšega stranskega igralca National Board of Review) in Čaka te pošta.

Na platnu je debitiral v remaku filma Sabrina v režiji Sydneya Pollacka (igrata Harrison Ford in Julia Ormond). Kinnear je zaslovel po zaslugi animirane serije "Talk Soup" (1991), ki je dosegla kultni status. Zatem je na postaji NBC dobil lastno odajo - "Later with Greg Kinnear."

Hope Davis (Bean Wright) so leta 2003 zaradi izjemnih vlog v filmih Gospod Schmidt, Skrivno življenje zobozdravnikov in Blišč newyorški kritiki razglasili za najboljšo igralko leta. Pred kratkim je končala snemanje filmov The Weather Man, Proof (posnet po istoimenski drami, nagrajeni s Pulitzerjem) in Duma. Prve pohvale so ji prinesle vloge v treh neodvisnih filmih: The Daytrippers Grega Mottole, V družinskem krogu Barta Freundlicha in Next Stop Wonderland Brada Andersona. Med drugimi filmi, v katerih je igrala, so še Potopljena srca, Final Campbella Scotta, in Joe Gould's Secret Stanleya Tuccia. Igrala je tudi v številnih gledaliških predstavah.

Philip Baker Hall (g. Randy) je osvojil pohvale kritike za glavno vlogo v filmu Paula Thomasa Andersona Sydney, igral pa je še v dveh Andersonovih filmih - Vroče noči in Magnolija. Videli smo ga lahko v filmu bratov Weitz V dobri družbi. Igral je še v filmih Bruce Allmighty, Dogville, Kandidat, Prebujena vest, The Cradle Will Rock, Nadarjeni gospod Ripley, Air Force One, Hrid, Sour Grapes, Oko za oko, Trumanov show in Psiho. Nepozabna je Hallova vloga Richarda Nixona v nagrajenem filmu Roberta Altmana Secret Honor.

Kariero je začel na broadwayskih in off-broadwayskih odrih, poznamo pa ga tudi z malih ekranov, saj je gostoval v nadaljevankah "Pravica za vse", "Seinfield", "Tretji kamen od sonca" in "Chicago Hope".

Dylan Baker (Lovell) si je pridobil ugled na odrih Broadwaya. Dobil je številne nagrade za igro in režijo. Nov zagon v karieri mu je prinesla vloga v kultnem filmu Sreča iz leta 1998. Igral je v filmih Človek-pajek 2, Kinsey, Projekt Laramie in nadaljevanki "Pravica za vse".

O filmskih ustvarjalcih

Richard Shepard (scenarist in režiser)je napisal in režiral pet neodvisnih filmov. Režiral je televizijske oddaje, nominirane za nagrado emmy, in kot scenarist sodeloval z večino studiev. Njegovi so neodvisna trilerja Kisik in Mercy ter romantična komedija The Linguini Incident (1991), leta 2000 pa je produciral Scotland, PA., ki je tekmoval na festivalu Sundance.

Leta 1996 je Shepard dobil nagrado monitor za režiranje 12 epizod nadaljevanke "Remeber WENN", ki so jih posneli s samo eno kamero. Film Matador so sprva nameravali posneti z digitalno kamero in skromnim proračunom, a zahvaljujoč zvezdniškemu statusu igralca in producenta Piercea Brosnana je proračun zrasel. "Film je kljub temu neodvisen, čuden in izviren," pravi režiser.

Beau St. Clair (producentka)je leta 1996 s Pierceom Brosnanom osnovala Irish DreamTime. Družba je producirala filme The Nephew, Afera Thomasa Crowna in The Match. Pred tem je Beau St. Clair delala kot producentka filmov Rollerball Johna McTiernana in Race the Sun, The Edge Davida Mameta, Deception, Hideaway in The Mosquito Coast.

Sean in Bryan Furst (producenta) sta partnerja v neodvisni družbi Furst Films. Poleg Matadorja je družba ustvarila film The Woods (režija Lucky McKee), ki prihaja na platna, črno komedijo Kockar in film Owning Mahowny (oba filma so premierno prikazali na festivalu Sundance leta 2003). Producirali so Bal smrti Marca Fosterja, Everything Put Together in Blue Ridge Fall. Pripravljajo se za snemanje filmov First Snow, Sluts, The Precious Few, Alpha, Between the Covers, Clean, Daybreakers, Rain Falls in Ghost Town.

Študentski filmi Davida Tattersalla (direktor fotografije) King's Christmas (1987, nominiran za nagrado BAFTA za kratki film), Caprice in Metropolis Apocalipse so bili prikazani na velikih filmskih festivalih. Tattersall je delal kot snemalec za filmska platna in male ekrane, med drugim pri filmih Radioland Murders, Con Air, Majestic, Zelena milja, Vertikalna meja, Umri kdaj drugič, Lara Croft - Tomb Raider ter Vojna zvezd - epizode 1, 2 in 3.

Komentarji

29.6. 2006 ob 13:38

film je dober... rahlo smesna vloga brosnana, a hkrati tudi malo zalostna:> dober za ogledat, priporočam!

— marko
6.7. 2006 ob 13:22 zvezdica

Odličen film, gledal sem ga pol leta nazaj in moram reč da Pierce odigra odlično, sploh nisem mogel verjet da zna on tak dobr igrat, drgač pa zgodba zanimiva in način prikazovanja popolnoma sovapade s filmom.

— Bobo
7.7. 2006 ob 15:11

Morm rečt da ne vem kaj je point tega filma. Ubistvu si na konc, ne vem, ne veš ga niti pokomentirat, ne vem...mogoč se ga splača pogledat doma,sam ni pa za v kino, škoda denarja

— ninka
14.7. 2006 ob 16:38

Dolgocasen film.

— ...
20.7. 2006 ob 9:28

To naj bi bila komedija, če se spomnim sem se mu nasmejala le 4krat ali 5krat . to sigurno ni komedija! Je pa res da Brosnan vlogo odigra zares dobro.

— kaj?
1.8. 2006 ob 11:22 zvezdica

Film se začne malo odštekano,vendar se potem odlično razvija in skozi film sledijo napeti ter smešni trenutki za katere poskrbi Pierce Brosnan.Z Gregom poskrbita za nepozabno vzdušje.

— Klemzyyy
5.8. 2006 ob 12:19

zelo dolgočasno!

— zvezdica_
9.8. 2006 ob 17:36

ful dobr film..Splača se ga it gledt;)

— hm.

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.