Kolosej
Film distribucije Cinemania group

Marseillska naveza

akcijski kriminalni triler
Podnapisi
Na sporedu od: 20.8.2015, Kolosej Ljubljana
2h 15min / 135min
Leto: 2014
Država: Francija, Belgija
Jezik: francoščina
Scenarij: Audrey Diwan, Cédric Jimenez
Režija: Cédric Jimenez
Film, osnovan na resničnih dogodkih, spremlja delo komisarja Pierra, ki se dolga leta bojuje proti zločinskemu kartelu, znanem pod imenom La French. Lovke kriminalcev segajo od Turčije, preko Francije in Kanade, vse do ZDA, kamor tihotapijo heroin. Mafijske združbe iz različnih držav si prosto pot tlakujejo s številnimi podkupninami, izsiljevanji in umori, toda neprestana nevarnost ne omaje Pierra pri njegovih preiskavah, čeprav s tem tvega tudi življenja prijateljev in lastne družine.

Marseille, leto 1975. Mladega sodnika Pierra Michela premestijo, da bi pomagal v boju proti organiziranemu kriminalu. Odloči se, da se bo spoprijel s »francosko navezo«, tajno mrežo, prek katere mafija po vsem svetu razpečuje heroin. Ne meneč se za vsa opozorila, se sam spusti v boj proti mafijskemu mogotcu Gaëtanu Zampi, ki velja za enega najbolj nedotakljivih ljudi. A Pierre Michel bo kmalu spoznal, da bo moral spremeniti svoj pristop, če bo hotel priti do želenih rezultatov.

Komentarji

3.10. 2022 ob 6:38

Ogled po TV, Francozi naj snemali kriminalke, pri temu so perfektno, super film.

— Magda

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.