Kolosej
Film distribucije Continental Film

Marmaduke

animirano-igrana akcijska pustolovščina
Razburkal bo valove
Sinhronizirano
Na sporedu od: 19.8.2010, Kolosej Ljubljana
19.8.2010, Kolosej DeLuxe Kranj
1h 27min / 87min
Leto: 2010
Država: ZDA
Jezik: angleščina
Scenarij: Tim Rasmussen in Vince DiMeglio po stripu Brada Andersona in Phila Leeminga
Režija: Tom Dey
Režiser komedij Opoldanski obračun in Čez 30 in še pri tastarih predstavlja zabavno pasje življenje nenavadne doge Marmaduka. Ko se njegova družina preseli v Kalifornijo, se skuša najstniški pesjan Marmaduke vklopiti v novo okolico, toda ker ima štiri leve tace, za sabo vedno pusti zgolj popoln kaos. Kljub temu počasi spoznava nove prijatelje in simpatije, kot tudi zlobne nasprotnike, kar povzroči številne komične težave in zaplete.
Karakterji: Slovenski glasovi:
Marmaduke Jernej Kuntner
Phil/Filip Štefan Kušar
Debbie Maruša Bertoncelj
Barbara Saša Kastelic
Brian Miha Eater
Twombly/Domen Romeo Grebenšek
Carlos Martin Štibernik
Mazie/Majzi Mojca Partljie
Giuseppe/Goli Pepe Jure Mastnak
Raisin/Rozinica Igor Štamulak
Bosco/Bosco Brane Vižintin
Bodie/Bojan Rok Kuntner
Jezebel Helena Petelin
Lightning/Strela Igor Potoenik
Thunder/Grom Luka Per
Buster/Chupadogra Primož Pirnat

Marmaduke je najbolj priljubljena doga na svetu. S stripovskih strani, ki so mu prinesle slavo, je zdaj skočil še filmski slavi naproti. Strip Marmaduke se pojavlja v 600 časopisih v 20 državah. V tej družinski komediji velikanski pes, ki se nikamor nikakor ne more vključiti, končno najde kraj, v katerem je čisto v redu, če izstopa.  Zdaj živi v Orange Countyju v Kaliforniji in svoji družini pomaga pri velikem prehodu iz srednjega zahoda v O.C.  Hkrati odkriva, da druženje z novimi štirinožnimi prijatelji ni vedno lahko za 100-kilogramskega najstniškega psa. Marmaduke ima srečo, da pri vsem tem ni sam, ker ima ob sebi ves čas polbrata in najboljšega prijatelja Carlosa, rusko modro mačko, ki mu krije hrbet.

Owen Wilson je v originalu posodil glas Marmaduka in George Lopez Carlosu. Wilson, nadarjeni komični igralec, šteje med svoje zadnje uspešnice film Marley in jaz. V njem je igral lastnika navihanega psa.  Zdaj je kot doga Marmaduke on na vrsti, da nagaja nemočni družini (in jim priskoči na pomoč, ko je to potrebno).  “Med vlogama v Marmaduku in Marley in jaz je zanimiva simetrija,” priznava Wilson.  “A odkrito rečeno sta si vlogi sledili zgolj po naključju. Marmaduku sem posodil glas predvsem zato, ker sem ponovno hotel delati z režiserjem Tomom Deyem, s katerim sem posnel Opoldanski obračun. Ko sva se pogovarjala o zamisli za Marmaduka, mi je bilo vse všeč in kot bi mignil, sem že kanaliziral svoj notranji pasji glas Marmaduku.”

Po  Deyevih bsedah ima Marley & jaz precej več zaslug, da je Wilson privolil v Marmaduka, kot igralec priznava. “Owen je bil zadnji igralec, ki smo ga izbrali, ker je bilo glas Marmaduka najtežje izbrati,” se spominja Dey. “Prebral sem scenarij in Owen mi je med večerjo povedal, da se je imel krasno, ko je delal s psi pri Marley in jaz.  Owenu sem povedal, da imam težave pri iskanju igralca za  Marmaduka, on pa se rekel: Morda bi ga moral igrati jaz. Nasmejala sva se in čez deset mesecev je bil res Marmaduke.”

George Lopez, priznani igralec-komik-voditelj pogovorne oddaje,  je že pred dvema letoma posodil glas kužku Papiju v filmu Čivava s Beverly Hillsa, v Marmaduku pa je posodil glas mačkonu Carlosu. “Prišel sem do zaključka, da moram dati mačku enako minutažo v Marmaduku,” pravi Lopez z nasmehom. “Katerakoli vrsti že pripadajo, se rad poigram z liki. Carlos pri tem ni nobena izjema.”

Nenavadno prijateljstvo med Marmadukom in Carlosom predstavlja mačka in psa, ki ne le živita skupaj v harmoniji pod isto streho, ampak sta tudi najboljša prijatelja – prinaša največ smeha in daje filmu srce. 

Marmaduka sta igrala dve dogi, dveletni George in njegov polbrat Spirit. “Doge smo iskali po celem svetu. George je kuža, ki smo ga potrebovali, da igra, Spirit pa je bil kuža za neumnosti. Na platnu je Marmaduke kombinacija obeh psov.”

O igralcih

Owen Wilson (Marmaduke) je posnel filme Marley in jaz,  Noč v muzeju, Zgaga, Opoldanski obračun, Njeni tastari, Za sovražnikovo črto, Jaz, vohun, Armagedon, Polnočni obračun, Veličastni Tannenbaumi, Lovca na družice, Ja, ti in nadloga Dupree, Avtomobili, Drillbit Taylor, The Darjeeling Limited, The Life Aquatic: The Life of Steve Zissou (zanj je z Wesom Andersonom napisal scenarij, ki je bil nominiran za oskarja),  Bottle Rocket (prav tako koscenarist z Andersonom), Rushmore (koscenarist, soizvršni producent), The Minus Man, Zoolander, Starsky in Hutch.

George Lopez (Carlos) je vsestransko nadarjeni zabavljač z uspešno kariero na televiziji, pri filmu, pri stand up komediji in pogovornih oddajah. 

Posnel je filme Čivava z Beverly Hillsa, Morski deček in deklica iz lave, Henry Poole Is Here, Swing Vote, Balls of Fury, Fidel, Naughty or Nice. Real Women Have Curves, Bread and Roses, Mr. Troop Mom

William H. Macy (Don Twombly) je posnel filme Fargo, Seabiscuit, Hvala, ker kadite, The Deal, Bobby, Bart Got A Room, Edmund,  Divjaka, Med Državno in Glavmo, Sahara, Cellular, Shorts, Spartan, In Enemy Hands, Magnolia, Pleasantville, Happy Texas, Jurski park 3, Focus, Welcome to Collinwood, Psiho,  Žametne noči, Pasji dnevi, Ugrabitev, Ghosts of Mississippi, Hollandov opus, Klient, Sence in megla, Murder in the First, Searching for Bobby Fischer, Radio Days, Oleanna, House of Games in Panic. 

Na televiziji je nastopil v Urgenci, Door to Door (za ta film je bil tudi koscenarist),  Umney’s Last Case, The Wool Cap, Stealing Sinatra, A Slight Case of Murder, Sports Night, Reversible Errors, Above Suspicion, The Con, The Cooler, A Murderous Affair, Heart of Justice, Standoff at Marion, Andersonville, The Murder of Mary Phagan, The Awakening Land, The Writing on the Wall, The Water Engine, Texan.

Kiefer Sutherland (Bosco) je za upodobitev Jacka Bauerja v nadaljevanki 24 dobil nagrade emmy, zlati globus in SAG.Posnel je filme Odsev, Agent na begu, Zbiralec življenj, Telefonska govorilnica, Čas za ubijanje. Trije mušketirji, Zadnji dobri možje, Tanka linija smrti, To End All Wars, Dark City, Truth or Consequences, N.M. (ki ga je tudi režiral), Eye for an Eye, The Vanishing, The Lost Boys, Young Guns, Young Guns 2, At Close Range, Bright Lights, Big City, Promised Land, Flashback, Chicago Joe and the Showgirl, 1969 ter Stand By Me.

Na televiziji je med drugim posnel A Soldier’s Sweetheart, Last Light, ki je njegov režijski prvenec, Bay Boy, The Mission, Amazing Stories, Trapped in Silence.

O režiserju

Tom Dey je režiral filme Čez 30 in še pri tastarih, Opoldanski obračun, Showtime.

Pasje zvezde

George in Spirit (Marmaduke), Huck (Mazie) je modri avstralski ovčar, ki so ga upodobili še drugi ovčarji, Axel (Bosco) je triletni beauceron, Tyler (Raisin) je 10-letni mešanec med jazbečarjem in terierjem,  Dolly, Harry, Izzy (Giuseppe) so goli kitajski psi,  Bud, Sandy, Razzie (Thunder) in Sunny, Mike, Libby (Lightning) so pritlikavi pinči. Mai Tai (Carlos) je leto dni stara burmanka, Blake (Jezebel) je dveletni čistokrvni škotski ovčar, Oswald (Chupadogra) je štiriletni angleški mastif.

Komentarji

2.6. 2010 ob 17:26

kr neki

— bruka
4.6. 2010 ob 0:06

ful hud film

— slbfilm
14.6. 2010 ob 16:38

ka je to za en film kva se dogaja kej k še naslova filma ne razumem

— lol-iikaa
23.6. 2010 ob 8:12

film je narejen po stripu kot piše gori, bol znana bi pa znala komu bit risanka marmaduke, ki se je včasih vrtela na cartoon-u. verjetno bolj primerno za najmlajše

— chercc
26.6. 2010 ob 22:53

Sigurno zanimiv film.. O nekem pesu.. Neki dogi gre... Nevem točno v glavnem veselim se tega filma :D

— Aleks
30.6. 2010 ob 12:26

Marmaduke je ime psa :)))

— xy
1.7. 2010 ob 20:58

ta film raztura totaln

— sanja
18.7. 2010 ob 19:59

gre so nem[ki dogi k sam nor;ije yganja!komi ;akam da pride v kino!!!

— blah blah
25.7. 2010 ob 15:17

jas sem že gledala ta film in povem vam , zloo... cool fil je ...

— sary
27.7. 2010 ob 10:28

ful špica res to morm videt

— lili
28.7. 2010 ob 17:19

Mi mamo tudi Nemsko dogico doma tko da gre cela familija gledat tale film pod nujno!.:]

— SmuciPoo
31.7. 2010 ob 12:31

toti owen wilson je taki burek ej.

— niki
31.7. 2010 ob 17:14

marmaduke je čudno ime nastal je ker so se kregal okol imen en je htel da je duke druga pa marma

— šegy
4.8. 2010 ob 10:23

ful hud film the best

— hudo
4.8. 2010 ob 17:48

po mojem je to nek hud film no itak pa bom šla gledat

— XD
9.8. 2010 ob 16:48

Ocena na imdb je pa katastrofalna: 2.3 /10

http://www.imdb.com/title/tt1392197/

— Alja
10.8. 2010 ob 9:07

Bedn film, sploh ni nč življenskega v njem kot piše v opisu totln amreški kič oz. še en film za koice in koka kolo

— Burek
17.8. 2010 ob 15:41

nism gase vidu akpakmislm da bo hud

— x
18.8. 2010 ob 12:37

zakaj morjo naši tole sinhronizirat čist uredu bi blo če bi pustil glasove namer in dal podnapise :((((

— lucky
18.8. 2010 ob 21:11

ful je hud... morm jit gledat ;)

— buksl
19.8. 2010 ob 17:44

Film je mišljen za mlajše otroke kolkikor sem razumela danes sem si ga ogledala in sem zelo razočarana. Film sem si ogledala s 7 let staro sestrično katera rada ponavlja nove besede. Sinhronizacija je prava katastrofa ne vem zakaj je treba uporabljat toliko narečnih in angleških besed. Narečje se je slišalo prisiljeno in tudi raba besed je neprimerna. Potrebno bi bilo tudi nuditi ogled tega filma v angleščini. Sicer pa tudi ne razumem zakaj se vsi norčujejo iz Dupleka, saj je to prav prijetna vasica.

— Katarina
20.8. 2010 ob 15:53

PUSTE ŠE ZAME KKŠNO KARTO!!!

— zala
20.8. 2010 ob 16:44

cute <3 +__+

— tinnx
20.8. 2010 ob 20:07

Film je odličen za mlajše od 7 let, drugače bi bil še kar fajn, če ne bi bila sinhronizacija katastrofalna (resnično). In ker se določeni stereotipi pri sinhronizaciji že ponavljajo, prihajajo čez mejo dobrega okusa in s tem žaljivi.

— Lonely rider
21.8. 2010 ob 20:36

Katarina!
Se čisto strinjam s tabo!
Sihronizacija je pri nas velikokrat izjemno slaba tako, da si je bolje ogledat kar s podnapisi, razen seveda mlajših otrok, ki še ne berejo!
Je pa sinhronizacija narejena seveda na bolj smešen način!
Jaz če grem gledat take animirane filme, ki so ponavadi tudi v sinhronizirani različici grem enkrat s podnapisi enkrat pa sinhronizirano.

Lp!

— KozjiPastir
22.8. 2010 ob 13:50

Haha zala zala. tis pa tut ena. To je moja sestrca,vetse? hahahaaha

— Katarina
22.8. 2010 ob 17:57

kataria se čist strinjam s tabo :) kokr sm že prej napisu bi lahko kolosej nudu tut angleško verzijo....

— lucky
23.8. 2010 ob 11:57

pa toti video se ustvla jooooooooj!!!!!!!!!!! drgač pa upm da je film za pogledat zgleda
cool!

— LiNa
23.8. 2010 ob 13:27

TA FILM SPLOHNI VREDI TA FILEM JE FUJ FEJ FIKSI FEJ

FFFFFFFFFUUUUUUUUUUUUJ

— SANDRA
23.8. 2010 ob 13:39

Prepostavka : Film je zagotovo bil mišljen za mlajše generacije,ki si gibljejo med tretjim in devetim letom starosti.No vsaj jaz želim upati,da je tako...

V nasprotnem primeru,za odraslega človeka,je to uro in pol pravega mučeništva,še posebej,če otrok v odraslem človeku že davno ni aktiven.Za razliko od mnogih mojih vrstnikov (33),sem pa jaz zelo užival.Ne gre za zgodbo,ki je res osnovna in brez originalnosti,ampak gre za princip,da govoreče živali še dandanes pritegnejo pozornost,v dobrem in v slabem.

Sicer pa je izražanje v filmu najšibkejša točka.Saj če je film mišljen za otroke,bi moralo biti besedoslovje temu primerno...toda mnogokrat to ni...

— gumbek77
23.8. 2010 ob 18:22

fulll hudoo

— mačka
23.8. 2010 ob 20:19

Jaz sem bila razočarana po pravici povedano. Šla sem gledat s tamalim (7let). Poanta filma je nekaj v smislu: ni važno če imaš rodovnik, vsi so psi. In to v času, ko se cel živalovarstveni svet bori proti nerodovniški vzreji in in proti puppymillom. Groza.
Tudi če se potrudim in to spregledam sem razočarana. Marmaduka berem vsaj enkrat tedensko (imam tudi dogo doma) in sem od filma, narejenega po super stripu o super pasmi pričakovala več. Sicer je nekaj tipičnih dogaških fint notri (strah pred vodo, vlečenje okrog, sedenje z ritjo na kavču, spanje v postelji,...), je pa čisto preveč "holivudski". Aja da imamo po tanovem danske doge... Groza. Bi si človek mislil, da so se ob sinhronizaciji vsaj o slovenskem imenu pasme pozanimali... Za otroke je pa zabaven (razen če poznajo pasmo, moj je 5x vmes naglas povedal, da je NEMŠKA doga).

— Tecka
24.8. 2010 ob 22:31

Običajno ne maram sinhroniziranih filmov, pri tem pa je sinhronizacija (in poslovenjenje) dodana vrednost. Prav zabavno je bilo! Zabavali smo se vsi, od 10 do 50.
Lepo, da je bilo uporabljenih več narečij.
Halo! To je Slovenija in prav bi bilo, če bi jo poznali vsi džavljani.

— Vesna
25.8. 2010 ob 16:13

ful cool film. upam, da bo kmalu na DVD-ju.

— nika
25.8. 2010 ob 17:48

Zdravo!
Film sem si ogledala danes, s svojima mlajšima bratoma, ki sta v njem zelo uživala. Meni osebno je bilo všeč, da niso spet uporabili ljubljanskega narečja, temveč štajersko, čeprav je pa res, da so s "smešnimi besedami" malo pretiravali. Drugače pa mi je bilo smešno še to, kako so poskušali ameriško okolje primerjati z našim - kalifornio s primorsko. Nekoliko neposrečeno, vendar konec koncev, smešno.

Lp

— Helena
26.8. 2010 ob 15:26

kul filem ne veste kaj zamujate

— majka
28.8. 2010 ob 14:27

hud film

— lizika
28.8. 2010 ob 20:29

buuuuuu!!!!!!
blek

— pika89
30.8. 2010 ob 12:26

Ful hud film sam kai ko sinhronizacija use unič :(

— freaky
1.9. 2010 ob 11:19

Sinhronizacija KATASTROFALNA !!!!!

— kik
1.9. 2010 ob 14:02

Sinhronizacija je zaradi štajerskega in primorskega narečja izpadla super, zgodba filma pa je nekaj srednjega.

— obvezna
1.9. 2010 ob 16:24

dolgočasen, zgodba niti ni dodobra premišljena, je klišejska in predvidljiva.. ne bi dala za ta film toliko kot računa Kolosej..

— Bailey
1.9. 2010 ob 18:46

to je res eden najbol

— kik
2.9. 2010 ob 20:45

ful cool filem!ponavadi sinhroniziranih filmav nemaram,a ta je zelo dobro preveden!

— špela
3.9. 2010 ob 16:56

primorska je califorina, hehe
te pa je bla v filmu prikazana ena plaža, ki je daljša od celotne slovenske obale, heehe:)

— lepotec
3.9. 2010 ob 19:15

ker sm že vidu en filmPSi iN MAČKE
si ful želim vidt še tega

— kemi
8.9. 2010 ob 10:29

Film je enkraten, naša osemletnica se mu smeji še danes, po tednu dni od ogleda!!!

Nrečja pa so ravno tista katea naredijo film pester, da se obrnem na en izmed komentarjev ;))

— Vesna
11.9. 2010 ob 13:24

ful si želim jt gledt ta film sicer skor nč nevem u njem amak mislm da bo ful dober.dns ga gremo gledat.

— kiki
11.9. 2010 ob 14:15

zlu dobr film! se splača gledat!

— šumahar
13.9. 2010 ob 18:06

res de best film mortega it nujn ugledat še pusebi tisti ljubitelji psov ker je ful ful ful ful ful carski film morte ga vidt

<3 :) <3 :) <3 :) <3 :) <3 :) <3 :) <3 :) :) :) :) :) <3<3<3<3<3<3<3<<3<3<3<3

— srček
16.9. 2010 ob 19:16

zlo dobr

— maya
18.9. 2010 ob 10:22

Ful cool film. Še enkrat ga grem gledat juuhuuu!!!!

— Nina
19.9. 2010 ob 12:35

ful bobr film

— pia
20.9. 2010 ob 19:35

kulski film

— jan
22.9. 2010 ob 19:34

ma nč posebnega... ne splača se dat 5 evrou

— care
26.9. 2010 ob 11:24

ful kul film

— marko
28.9. 2010 ob 14:50

Men je ta film zlo dobr. Sicer ga še nisem gledala, ampak ga bom kmalu. Upam, da bo še kakšno nadaljevanje!

— Not.you :Đ
3.10. 2010 ob 12:40

Ful čudno ime ...

— Sodnik
4.10. 2010 ob 20:34

čeprav se ravno ne ujema, ker se kao vse dogaja v Sloveniji, v bistvu je pa posneto neki v Ameriki, in to je edina napaka, je ful fajn, da je sinhronizirano, ker je dost bol smešno. pa vglaunem ful lep film pa lepe živali :)

— amy
7.10. 2010 ob 12:26

cuul naj sej je vreiii

— SooFThebiGhoRseS
12.10. 2010 ob 16:48

TAKO DOBTREGA FILMA ŠE NISEM VIDELA! ZELO DOBRE OSEBE SO ŠE POSEBEJ MAJZI

— pia
16.10. 2010 ob 9:32

Film je še kr uredu

— E2
16.10. 2010 ob 13:39

hehe dans ga grem glejat upam da bo zanimiv sam posnetek je že funny!!!XD

— evchy
16.10. 2010 ob 19:54

fullll dober film toti pes je svetoun

— becky
17.10. 2010 ob 12:10

dones gremo gledat ob 17.20

— maja
19.10. 2010 ob 15:29

Film je ful hud stari veš kaj use je not mudel res ful fain <3<3<3

— Kajchy
24.10. 2010 ob 19:13

MORAM FUL FUL VIDT TA VILM

— ANA
25.10. 2010 ob 10:10

smešna, hihihi...=D

— anja
26.10. 2010 ob 11:04

prov cool film je

— <3
27.10. 2010 ob 1:26

jaz mislim da je film Marmaduk zelo odličen in uspešen ter zelo gledan tudi sama si ga bom odšla ogledat v kino.

— stella
27.10. 2010 ob 16:01

jutri ga bom vidla in upam da je tko super kot kaže... se ful veselim :D <3

— Metaa
29.10. 2010 ob 23:07

morm poweat da sn šo v kino toti film gleat in.. totalna beda!Beda od bede. še sreča da je mela ena b daj pa je ona kupla karto ker jas bi zahtevo dnar nazaj za taki klump!
omg.><

— noonee
2.11. 2010 ob 14:59

supr filem. Še posebej zato ker obožujem pse. Pa tok so bli psi lušni.

— TANA
7.11. 2010 ob 18:24

ta film je pa tak dober da mislim da je moii najboljši film do zdaiii če še ga kdo ni šel glejat naii ga takoi gre ker je tak smešen pa tak raztura ejj da sploh ne moreš verjet res dober film <3<3<3 :)))

— love filems
11.11. 2010 ob 17:42

js mam rad ta film k je sinhroniziran. in imam dslikesijo ni tejže brem..

— lovro tomazin
15.11. 2010 ob 14:01

zlo dobr film šla gledat pa nas je blo sam 5 v dvorani

— lili <3
15.11. 2010 ob 17:42

ful hud film :)

— hana
24.11. 2010 ob 13:37

ful kul filem..(;

— tamara
27.12. 2010 ob 18:17

kul filem za gledat priporocam..

— sara
10.4. 2011 ob 10:03

Jaz sem šla ta film gledat z šolo pa je res cool. Pa takega psa bi jas mela kak dober igralc je. Ne morem verjet kak je lahko takšne ekstrakcije preživel. Mislim šla sem si ga ogledat lani pa mi je cool. Še zdaj se spomnim ko je ta marmaduke pobegnil iz kadi. Smejali smo se čisto vsi-tud učitlca, cela dvorana. Samo ocena od 1 do 10 bi bla:
.
.
.
.
.
.
.
.10
LP brezimenka

— tista ki nima imena
31.12. 2011 ob 10:27

Sinhronizacija dvigne filmu oceno za 5+
Nekajkrat sem se smejal do solz, res so se dobr spomnli z narečjii n fore so zažigale :)))

— jazst
30.5. 2012 ob 15:27

Film sem si že zdavnaj ogledala. Rekla bi, da je mešanica med že prevečimi ameriškimi filmi v katerih "nastopajo" ubogi mali kosmatinčki in njihovi zavzeti lastniki, sama osnova pa ostane na dnu. Seveda pa ima tudi dobre lastnosti in ga porinejo malo ven iz "množice". Moja hčerka je uživala še najbolj in bila čisto zavzeta.

— Princeska

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.