Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Mamma Mia

romantični muzikal
Podajte se na nepozabno pot do oltarja
Podnapisi
1h 48min / 108min
Leto: 2008
Jezik: angleščina
Scenarij: Catherine Johnson
Režija: Phyllida Lloyd
V glasbeno-plesnem spektaklu, narejenem po priljubljenem mjuziklu in taktih večnih klasik legendarne skupine ABBA, spoznamo simpatično mladenko Sophie, ki se bo kmalu poročila in bi zato rada ob sebi imela tudi očeta. Ker ji uporniška mama Donna nikoli ni zaupala očetovega imena, Sophie na mali grški otok pripelje trojico moških iz mamine preteklosti. Med ugotavljanje, kdo bi lahko bil njen oče, nastaneta kaotičen vrtinec zabavnih zmešnjav in poplava romantičnih čustev.
Napovednik

Mamma Mia! je uspešen muzikal, ki ga je videlo že več kot 30 milijonov obiskovalcev v 170 mestih in v osmih različnih jezikih.

Je zgodba o nevesti, njeni mami in treh morebitnih očetih. Spremljajo jo pesmi ene najuspešnejših glasbenih skupin na svetu, švedske zasedbe Abba, ki vas vračajo v sladka leta mladosti. In poleti 2008 bo zgodba osvojila velika platna.

O zgodbi

Piše se leto 1999 na očarljivem grškem otoku Kalokairi. Romantična dogodivščina se začne v odročnem hotelu, ki ga vodijo Donna (Meryl Streep), njena hči Sophie (Amanda Seyfried) in hčerin zaročenec Sky (Dominic Cooper).

Tik pred poroko Sophie negotovo odda tri poročna vabila trem različnim moškim, za katere meni, da bi lahko bili njeni očetje, no, eden od njih, vendar ne ve, kateri. Iz treh mest na različnih koncih sveta se trije moški takoj odpravijo nazaj na otok in k ženski, ki jih je očarala pred več kot 20 leti.. 

Medtem na otoku vse vrvi. Donnino osebje pripravlja poroko, Sophie pa obiščeta prijateljici in družici, ki jima zaupa škandalozno skrivnost: Sophie je našla mamin dnevnik in v njem izvedela, da ima tri morebitne očete - poslovneža Sama Carmichaela (Pierce Brosnan), pustolovca Billa Andersona (Stellan Skarsgard) in bankirja Harryja Brighta (Colin Firth). Ne da bi povedala mami, je vse tri povabila na poroko, prepričana, da bo ugotovila, kateri je njen oče, če bo nekaj časa preživela z njimi.

Sam, Bill in Harry, ki se pred tem niso poznali, se srečajo v pristanišču. Harry in Sam sta zamudila zadnjo ladjo na otok, zato ju Bill tja odpelje s svojo jadrnico..

Na Kalokairi prideta tudi Donnini stari prijateljici in nekdanji spremljevalni pevki, pikra in jezikava Rosie (Julie Walters) in premožna večkratna ločenka Tanya (Christine Baranski).

Prispejo trije moški in Sophie jih na skrivaj odpelje v sobico nad kozjim hlevom ter jim prizna, da mama sploh ne ve, da jih je ona povabila, čeprav je vabila poslala v maminem imenu. Roti jih, naj je ne izdajo, ker bi sicer pokvarili presenečenje. Sophie se komaj še uspe izmuzniti skozi okno, ko Donna pokuka skozi loputo in osuplo zagleda tri znane pojave iz svoje mladosti.. 

Možje odidejo na jadrnico, kjer se jim pridruži Sophie, in pripovedujejo ji o brezskrbnih dnevih, ki so jih preživeli z njeno mamo.

Donna niti sama ne ve, kateri od treh je Sophiejin oče, saj so se iskrice med njimi kresale približno ob istem času, Sophie pa prav tako razočarano ugotovi, da kljub druženju z vsemi tremi ne more reči, kdo je njen oče. Vsakemu od trojice se počasi posveti, da bi Sophie lahko bila njegova hči, in vsak se na to odzove drugače. Toda vsi trije jo hočejo oddati v zakon, le da drug za drugega še ne vedo, da so v enakem položaju.

V vse večji zmedi tik pred velikim korakom Sophie prosi mamo, ki je do zdaj sama skrbela zanjo, naj jo ona odda v zakon, saj si to vlogo edina zasluži. Ko svatje že napolnijo cerkvico, Donna Samu končno prizna, kako zelo jo je prizadel njegov odhod. V cerkvi pa se vse skupaj še bolj zaplete. Donna pred vsemi prizna, da je v cerkvi tudi Sophiejin oče, vsi trije vstanejo, se presenečeno spogledajo in za trenutek je težko reči, ali se bodo s tem sprijaznili ali bodo pele pesti. Toda hitro privolijo, da nimajo nič proti, če je vsak za tretjino njen oče. To seveda še najbolj ustreza pustolovcu Billu, ki mu očetovstvo ruši vse načrte, ampak tretjino bo že zmogel. Tudi Harry, za katerega je bila Donna edina ženska, ki ga je v življenju očarala, drugače pa ga privlačijo moški, je nad rešitvijo navdušen, saj pravi, da je tretjina hčerke vsekakor veliko več, kot je kdajkoli sanjal, da bo imel.

Ko je vprašanje očetovstva rešeno, se Sophie premisli, saj ugotovi, da za pravo ljubezen poroka ni potrebna, a da vse priprave ne bi šle vnemar, se Sam spusti na kolena in zasnubi Donno, ki jo je ljubil vseh 20 let, čeprav sta bila ločena.

Pred produkcijo

Zgodba se je začela, ko je producentka Judy Craymer z Bennyjem Anderssonom in Björnom Ulvaeusom sodelovala pri njunem prvem projektu po razpadu Abbe. Ker jo je očarala teatralnost njunih pesmi, se je lotila priprav za muzikal. Kljub zagotovilom, da muzikal ne bo posvečen Abbi, sta avtorja glasbe najprej oklevala. Producentka ju je morala kar nekaj let prepričevati in l. 1994 se je njena vztrajnost obrestovala. Privolila sta, pod pogojem, da bo našla zgodbo, ki bo dovolj močna, da bo lahko nosila težo pesmi. Poiskala je scenaristko in ji zabičala, da so pesmi samo izhodišče in da mora zgodba trdno stati tudi brez njih. Rezultat je bil topla in spodbudna pripoved o dveh ženskah in dveh ljubeznih, eni mladi in sveži in drugi zreli in ponovno obujeni.

Ves čas postavitve predstave je Björn Ulvaeus sodeloval z ekipo, Benny Andersson pa je raje počakal do konca in si ogledal šele končni izdelek. Presunilo ga je. Ni pričakoval, da bo tako izvrstno delovalo. Muzikal so premierno izvedli 6. aprila 1999 v Londonu. Na isti dan pred 23 leti je Abba zmagala na tekmovanju za pesem Evrovizije. Predstava je bila izredno uspešna tudi na Broadwayu in si prislužila celo pet nominacij za tonyje. Dandanes je muzikal že del gledališče tradicije. Vsak večer si ga po svetu ogleda 17.000 ljudi in doslej se je v gledališke blagajne steklo že več kot 2 milijardi dolarjev.

O produkciji

Kmalu po premieri muzikala so se pojavile želje, da bi po njem posneli tudi film. Vendar se ustvarjalcem predstave ni mudilo. Tom Hanks, ki je nazadnje postal produkcijski partner za film, pravi: "Komaj je preteklo 12 minut predstave, sem že stal in prepeval zraven." Prvi pogoj, da so sploh dovolili posneti film, je bil: osnovna ekipa ustvarjalcev mora ostati skupaj in zraven. Z igralci niso imeli težav, saj so vsi navdušeno sprejeli vloge, samo Pierce Brosnan se je rahlo zgrozil, ko je izvedel, da bo moral peti, Julie Walters in Stellan Skarsgard pa sta imela nekaj težav s plesom. Za vlogo Sophie so izvedli avdicijo, v kateri je očitno izstopala mlada Amanda Seyfried.

Z vsakim od igralcev so posebej vadili pesmi in jih po potrebi malce glasbeno prikrojili, da so ustrezale njihovim pevskim zmožnostim, in vsako pesem so posneli dvakrat - enkrat v studiu, drugič pa v živo na prizorišču. Spremljevalne vokale je priskrbel izvirni švedski ansambel.

Po delu v glasbenem studiu in devetih tednih snemanja v filmskem studiu se je ekipa preselila v Grčijo, na očarljivi otok Skiatos, kjer so snemali pet dni, dva tedna so delali na Skopelosu, nazadnje pa še pet dni na celini v Damouhariju. 

Komentarji

18.8. 2008 ob 16:32

Film je naravnost fantastičen! Sem ga vidla u Dublinu in je res vreden ogleda, še posebej za zveste fane ABBE!

— LaSabriel
19.8. 2008 ob 2:00

Kumi cakam! Tale trailer za ta film so v koloseju ze ene aprila prikazoval. Pa sem kumi cakala kdaj bo, pa mislm da me ne bo razocarou. Ceprov sm zaenkrat se najstnik se mi zdi glasba od Abbe v fimih ful uredu.. Pa tut teli moski igralci.. Colin Firth je itak moj najljubsi igralc zarad Pride&Prejudice =) Kumi cakam na ta film, res :D

— Nina
20.8. 2008 ob 2:00

mat je v NYC muzikal gledala! Pravi da je fantastičen, upam da bo film tud tak:)

— eva
21.8. 2008 ob 2:00

super

— manca
22.8. 2008 ob 16:05

to je podobna vsebina ko oni film: katera je prava. ko punčka ugotavla katera je prava mama

— ble
22.8. 2008 ob 16:08

Sem že videla film in moram reči, da sem pozitivno presenečena. Kvalitetni igralci in pevci obenem. Priporočam ogled!!!

— Ines
24.8. 2008 ob 16:11

Super muzikal. Toplo priporočam vsem!

— Nina
24.8. 2008 ob 20:46

Kaj je pa fora da je cela zgodba napisana? Zato ker je bil že prej mjuzikl? Ki pri nas ni bil uprizorjen?

— Urška
26.8. 2008 ob 17:20

Jaz lahko samo rečem, da sem si v Londonu trikrat ogledala Mamma Mia in to pove vse. Zgodba te nasmeji, glede na igralsko zasedbo v filmu mora biti krasen. Komaj čakam, da ga vidim. Mislim, da ne bo žal nikomur, ki siga bo ogledal.

— Musicalfan
28.8. 2008 ob 18:47

Sm si ogledala film 2 dni nazaj. Morm rect, da je zgodba sama po seb podn od podna. Tko da film od totalne polomije resi odlicna glasba ter igralska zasedba. Zgodba sama pa res ni vredna pocenega grosa.

— Sinnaia.
29.8. 2008 ob 9:51

Oprostite, ampak ZAKAJ????? ste napisali in pojasnili VSO VSEBINO IN RAZPLET FILMA???? ZAKAJ NAJ BI GA ŠLA ZDAJ SPLOH GLEDAT???

— maychika
30.8. 2008 ob 17:29

V Londonu sem si ogledala musical in res je izjemen! Glede na trailer se mi zdi, da bo tudi film vreden ogleda.

— xxy
31.8. 2008 ob 18:19

Jaz sem si film ogledala na Malti. Res je enkraten. Ljudje v kinu so kar ploskali in plesali. Film si bom zagotovo ogledala še enkrat!!!! :)

— vanja
2.9. 2008 ob 2:00

aaa Komii čakam Ta fiLm =)

— *~*
3.9. 2008 ob 2:00

Film si bom ogledala danes. Kolikor lahko vidim po slikah in po besedilu: O zgodbi, mislim da bo kar zanimiv. Lep pozdrav.

— Anja
4.9. 2008 ob 2:00 zvezdica

Super film. Bil sem na premieri, navdušil me je, saj je prijeten, sproščujoč, zabaven in romantičen. Priporočam ogled s partnerjem, saj pričara zelo lepo vzdušje tudi za po kinu. Film torej priporočam, saj je v vseh ozirih dober, samo moti me, da ne pove, kdo od njih je oče. To me je namreč ves čas žrlo in še zdaj me.

— Beno
4.9. 2008 ob 18:43

Pravkar sem si ogledala film in me je res prijetno presenetil. Vsa čast celotni igralski zasedbi. Največje pohvale pa zagotovo gredo Meryl Streep. Pokažite mi še kakšno ki bi bila še tako vitalna in polna energije pri svojih 59 letih.

— katja-3
5.9. 2008 ob 2:00

...bila včeraj na premieri - skupaj še z 9 frendicami.... VSE navdušene. Zgodba lahkotna, glasba navdihujoča in zasrbijo te pete... Priporočam..

— Lady
5.9. 2008 ob 9:25

Hvala za tok lep kometar, da si vsm pokvaru konc filma.

— Mojca
5.9. 2008 ob 9:25 zvezdica

Odlična, sproščujoča zadeva. Na trenutke malce najstniško neumna in otročja, a to vsekakor pomaga pričarati vzdušje. Glasba je svetovno znana, sicer odpeta s kakšnim kiksom (Pierce Brosnan), a te ponese nazaj v čase Abbe. Igralska zasedba je malce presenetljiva, na čelu z večno Meryl Streep, ki ponavadi kraljuje v dramah, a se je pravzaprav odlično odrezala. Za večer poln smeha, definitivno priporočljivo.

Mene je film pripravil celo do tega, da sem plesala in pela na stolu. Res se splača.

— Luc.
5.9. 2008 ob 19:18

Jaa jz sm pa donZ film gledala, res dobr mjuzikl...uspesnice Abbe, res romanticn, zanimiv, tak luškan, že doug kei tazga nism gledala...vredn ogleda 100%...=)

— little me
5.9. 2008 ob 19:18

Zakon film, ni kaj reči najboljše pesmi film na splošno odličen, zabaven v glavnem najboljši musical in nič čudnega da so karte razprodane.

— maja
6.9. 2008 ob 2:00

Film je enkraten, mislim, da že dolgo nisem tako uživala ob ogledu filma. Mislim, da so igralci super odigrali in odpeli svoje vloge, razen bivši James Bond mi je bil smešen, ko je pel, smo se pa malo nasmejali na račun tega. Kdor vsaj malo pozna skupino Abba, bo užival ob gledanju in po moje tudi zraven zapel, saj so sami dobri komadi oziroma njihove uspešnice vpeljane v vsebino filma.

Želim vam prijeten ogled!!

— Lea
6.9. 2008 ob 2:00

Z A K O N film!

— mojca
7.9. 2008 ob 2:00

res odličen film. že dolg nism gledala tok dobrga filma kokr ta. nasmejala sm se kokr že dolg ne v kinu. priporočam!

— katja
7.9. 2008 ob 2:00 zvezdica

Meni pa film nikakor ni bil všeč.Res moraš očitno biti ljubitelj muziklov, da sploh dočakaš konec filma. Pa seveda ljubitelj skupine ABBA in te zvrsti glasbe. Moj glasbeni in filmski okus je povsem drugačen, zato mi je žal, da se nisem pred ogledom filma bolj pozanimala o njem in sem nasedla reklami in podatkom o gledanosti.Nikakor ne priporočam ogleda filma kar vsem po vrsti.Samo ljubiteljem mjuziklov in skupine Abba.
Všečna je edino prelepa pokrajina in Meryl Streep.

— Rujna
7.9. 2008 ob 2:00 zvezdica

Ogled filma je bil presenečenje in nisem niti vedela, kaj pričakovati. Čeprav nisem fan Abbe, me je glasba razvedrila, prav tako sam film. Maryl Streep je odlično odigrala svojo vlogo, prav tako njeni kolegici, hehehe. Presenetil me je Brosnan, ki mu sicer vloga ne leži (je bolj za akcijo!), vendar je s svojo šarmantnostjo tudi zanimiv del filma. Vglavnem film priporočam, saj v tem tempu življenja človek potrebuje malo glasbe, plesa in smeha,,,,pesmi nato prepevaš še pozno v noč...in se spominjaš prizorov iz tega prečudovitega otoka...

— Klara
7.9. 2008 ob 2:00

ta film mi je biv genialn med ogledom filma smo se ful smejal.Tako da ga priporočam vsem gledalcem ki imate radi zabavne filme, da si ga ogledate.

— Anja
7.9. 2008 ob 2:00

suuuuuuuuuuuuuuuuuupr film :P

— ana
7.9. 2008 ob 16:14

kul
filem

— nika
7.9. 2008 ob 16:16

Beno, get a LIFE :)

— AntiBEN
7.9. 2008 ob 16:17

Ta film rula (:

— maia
7.9. 2008 ob 16:17

to more bit cool film

— mamma mia
8.9. 2008 ob 2:00

Med ogledom filma sem zelo uživala. Kdor ima rad romantične komedije in glasbo skupine ABBA, ga enostavno ne sme zamudit.
Prav neverjetno je, kako lepo se v zgodbo vklapljajo besedila hitov skupine. V sami zgodbi pa je veliko smešnih situacij in sploh ni tako pocukrana kot so romantične komedije pogosto.

— Magda
8.9. 2008 ob 2:00 zvezdica

Če imate radi ABBA, ga ne smete zamuditi.
Če imate radi musical, ga morate videti.
Nisem še doživela, da bi folk ploskal po koncu predstave.

Super film!

— vivian
8.9. 2008 ob 15:04

Uf, film je zakon! Pričakovala sem da od začetka počitnic in me ni razočaral! nasprotno. Nad njim sem bila tolk navdušena, da so me na koncu zelo zasrbele pete, da bi zaplesala, in roke, za aplavz.Pela sem itak čisto potiho čez cel film :)
Sama tema je pa tudi superca, igralska zasedba tut raztura!
ocena 5+

— Yelow_lady
8.9. 2008 ob 15:04

Že dolgo se nisem tako nasmejala! Meryl je pa tudi fenomenalna igralka! Skratka, ne samo da priporočam ogled, ampak je kar obvezen za vse, ki bi se radi pošteno narežali!!

— marjetica
8.9. 2008 ob 15:04

Domiseln, sproščujoč, zanimiv film. Skozi ves film se nekaj dogaja, vzdušje je nabito z energijo, če ne drugače zaradi pesmi, ki so jih enkratno uvrstili v samo zgodbo. Meni je bil všeč... pa še to: "bolj star bolj nor!" :)

— Black
8.9. 2008 ob 23:15 zvezdica

res odličen film. jz ponavadi ne maram mjuziklov-v bistvu mi do zdej še noben ni bil lih ne vem kako všeč sam tale je pa neki posebnega. Igraslka zasedba je fantastična!!!!! in vse skupaj bolj kt tipičen mjuzikal, deluje kt komedija z romantičnimi vložki, k pa jo pesmi ABBE in njihova izvedba, dvignejo na višji nivo (pr men najbrž pomaga tud to k mam pač rada ABBO). vse skp te preseneti na pozitiven način-mene je pač najbl presenetla izbira igralcev in kako so se ti dobr odrezal:);););)->nikol si nism misnla da bom vidla maryl streep pa jamesa bonda pet:);););););)
film je živahen, optimističen & zabaven->prikaže način življenja h kateremu vsi stremimo in ga prikaže kt bolj al manj dosegljivga:););););)

— kravica
9.9. 2008 ob 2:00

Morm rečt, da nisem vedla, da gre za mjuzikl, k sva se s fantom odločila za ogled filma, zato morm rečt, da mi je blo vsega petja mal preveč. sicer pa sama zgodba nima neke vsebine, preveč je petja (oboje verjetno pritiče žanru mjuzikl;) ), je pa dejstvo , da pojejo ODLIČN! pa clo neki dobrih for je notr :) kljub vsemu je splošn vtis mal bl mlačn..

— Maja
9.9. 2008 ob 2:00

Film sem si ogledala prejšnji teden in me je čisto navdušil. Čim je bilo konec pesmi Mamma mia (začetni del filma), sem si rekla, da si ga definitivno grem še enkrat ogledat.
Iz filma še posebej izstopata pesmi Dancing queen in The winner takes it all.

Fantastičen musical, vreden ponovnega ogleda.

— Katka
9.9. 2008 ob 18:14

Ljudje, čist tko bdw, Meryl je že pela, in ne samo enkrat, npr. v zadnjem filmu legendarnega Altmana, A Prairie home Companion (2006)!

— Daša
10.9. 2008 ob 2:00

ja maja velik petja pritiče mjuziklu ane ;)
film supr, glasba supr, na koncu filma so ploskal, eden je clo prižgal vžigalnik :P

— Majč
10.9. 2008 ob 2:00

Film je res fenomenalen. Že dolgo nisem gledala tako dobrega filma. Veliko petja, zaljubljenosti...glasba je super.
Zagotovo ga grem pogledati še enkrat.

— Anja
10.9. 2008 ob 2:00

@Beno
Ne spoilerjev ... Mene je tudi zelo zanimalo, kdo je oče, in ni več zabavno, zdaj ko vem odgovor. Tudi "še vedno ne vemo" je namreč odgovor. ;)

— Nina
10.9. 2008 ob 21:38

ful hud film!!!

— cool
10.9. 2008 ob 22:11 zvezdica

Film mi je bil zelo všeč. Ker sem sama oboževalka skupine Abba, sem imela pred ogledom visoka pričakovanja, ki jih je sam film presegel.
Prisrčna zgodba, odlična igralska zasedba s (zdaj odkritimi) pevskimi talenti (še posebej izstopata Amanda Seyfried in pa Meryl Streep.) in pa seveda zimzelene pesmi skupine Abba, ki te popeljejo nazaj v mladost naših staršev.

Film priporočam vsem, ki so jim všeč komedije, Abba, musicali in pa Grčija in njini otoki.

***** / *****

— Katja
11.9. 2008 ob 2:00

mama mia kakšen dobr film, gremo še enkrat

— slavica
11.9. 2008 ob 2:00 zvezdica

Definitivno zanimiv in prijeten film. Igralci so se s petjem in plesanjem (in nasploh z vlogami) zelo izkazali. Brosnan je sicer od vseh najslabse pel, vendar pa od Bonda res ne moremo pricakovati, da bo znal vse :)

Torej, ce zelite videti malce "drugacen" film, je Mamma Mia vreden ogleda.

— Pp
11.9. 2008 ob 2:00

najboljši film kar sem jih kdaj videla!!!!!!

— xyz
11.9. 2008 ob 2:00

Boljšega filma že dolgo ne. Škoda da se kaj takega ne zgodi meni. Bi mi vsaj polepšalo kakšen dan. Ob muziki pa seveda kar poplesavaš na stolu. Onvezen ponovni ogled. Če ga še niste videli pohitite ne bo vam žal.

— alojzija
12.9. 2008 ob 2:00

Meni je bil film zelo slab in komaj sem čakal konec.

— Bostjan
12.9. 2008 ob 2:00

ju3 ga rem gledat tak da vambom potem povedala kaki je!!!

— ninaaa
12.9. 2008 ob 2:00

Čudovit film, s čudovito glasbo. Človek bi kaz zaplesal z njimi.

Vreden ogleda, verjetno si ga bom še enkrat ogledala.

— Majda
13.9. 2008 ob 2:00

Film je res super, čeprav nisem ljubiteljica muziklov... pa nisem fanice ABBE, sam pač poznam komade... in je blo res super... za smejat, res za sprostitev, nekej drugačnega, lahkotnega... res same pohvale...

— Tina
13.9. 2008 ob 2:00

Mamma Mia je najboljši film kaj jih je lahko..... res je VREDEN ugleda!!!!!!

— lulu
13.9. 2008 ob 2:00 zvezdica

Pri svojih poznih štiridesetih sem prvič naletel na film, pri katerem bi z veseljem odšel iz dvorane že po prvem kadru, ki pokaže infantilno odigrano srečanje (odraslih?) prijateljic. Žal je moja tudi razočarana ženka hotela videti, če se za "naslednjim ovinkom" skriva še kaj boljšega, vendar ne - natega. Film kar tone in tone v svoji mediokritetnosti in slabem okusu. Naivno se sprašujem, kakšen motiv je vodil tako odlična igralca kot sta Skarsgard in Streepova, da sta se odločila igrati v taki žblj-produkciji. Če ima film kakšno svetlo točko, je to petje Brosnana, ki sicer tega ne zna, je pa prvič na platnu izgledal skoraj naraven in skoraj dec. In pa zadnja scena, ko se vsi trije fotri znajdejo v pisanih glitter-gvantih, kar izpade kot parodija, žal pa to verjetno ni bil namen ubogega režiserja. Sicer pa poglejte film, je čisto benigen, reklame pa je bilo že toliko, da mi itak ne boste verjeli na besedo.

— Osladna sluzasta brozga
13.9. 2008 ob 14:49

eden boljših filmov, ki se jih letos gledala oz najboljši, zabaven, sproščujoč

vredn ogleda, priporoč

— saša
13.9. 2008 ob 14:51

Film je res dober. Obožujem muzikle in ta je vsekakor eden boljših. Pesmi Abbe neverjetno pašejo v film, tudi igralci so super. Edino to, da je Pierce Brosnan pel se mi je zdelo smešno. Nekako mu ne paše ta vloga. Sicer pa super, ogledala sem si ga s prijateljicama in sem navdušena. Priporočam.

— anči
13.9. 2008 ob 19:20

a je hud kok bi ga šla gledat :)

— neznan
13.9. 2008 ob 19:23

film je kr kul sam newem no so tut velik bolši kt ta.......

— Aja
14.9. 2008 ob 2:00

Ful dobr film!! Po navadi re ne maram mjuziklov...vendar me je ta res navdušil!! Kar poplesavala sem po stolu! Res odličen na trenutke kar malo otročji...vendar sem res uživala! Se pozna še večer po gledanju filma! Res priporočam oglej ;)

— Sasy
14.9. 2008 ob 2:00

enden najbolših filmov, kar sem jih kdajkoli gledala. nisem še doživela da bi ljudje dejansko peli in na koncu tudi plesali!!

— maja
14.9. 2008 ob 2:00

legendarni film

— sara
14.9. 2008 ob 2:00

ooo zakon film k je vreden ogleda hehe zagotovov si ga bom še enkrat ogledala zame najbolj presenetljiv trenutek je ko pierce brosnan zapoje
meni osebno je njegov glas ušeč in se mi zdi da dobro pojee čeprav so kritike zelo slabe no jaz film priporočam vsem ki se hočejo nasmejati in napeti

— laly
14.9. 2008 ob 2:00

nad filmom sva bila z mozem zelo navdusena,zelo rada imava romanticne filme in ga priporocam vsem romantikom,
jaz sem ga celo sanjala ponoci,
smeh,glasba,ples,morje otok,nostalgija
precudovito

— tatjana
14.9. 2008 ob 14:34

film je svetovni ful me je navdušil...res en najboljših filmov oz. muziklov..vredn ogleda res..super je!!

— lunaa
14.9. 2008 ob 14:34

Ful dobr film dejte si ga ogledat splača se:)ne bo vam žou

— anja
14.9. 2008 ob 14:35

ja film je huuuud!!!! jz sm ga gledala 2 mesca nazaj v Avstriji! Ej res ful dobr film... tko mal komedije, ljubeznske zgodbe... muska nardi svoje:D

— mihella
14.9. 2008 ob 14:35

Super film! Ne bi pričakoval kaj takega. Pojte v kino vsedite se na stol pa glejte.
Noro dober film res. Zaigrano in odpeto. Mamamiastičen.

— Nena
14.9. 2008 ob 14:37

film je bil super. malo drugačen od vseh romantičnih komedij,zaradi pesmi,ki so jih odpeli.

— koki
15.9. 2008 ob 2:00

SUPER film. Najboljše je prav to, da igralci pojejo, ravno to da največji čar filmu. Sploh ne moti kakšen pevski kiks, veliko slabše bi bilo, če bi prepevali original pevci in bi igralci samo odpirali usta. Film za odklopiti in spočiti glavo.

— Brigita
15.9. 2008 ob 15:41

men je ful dobr mjuzikl,pa sn ga šla gledat u kino z eno mojo prijatlco nejko..pa ful dobr res ni kej! =D

— ussh
16.9. 2008 ob 11:16

Super film, vreden ogleda!

— mana
16.9. 2008 ob 11:16

jst sm šla gledat film 4 dni nazaj..men se je zdeu res d best..č se hočte nasmejat ga pejte gledat..k je vredn ogleda.. pa tut igralci so ful dobri; ;)

— joži.
16.9. 2008 ob 14:44 zvezdica

Po dobrih 15. letih sem bila spet v kinu. Nisem vedela vsebine, niti nisem brala zgornje predstavitve, a morala sem v dvorano. Takoj mi je bilo jasno zakaj. Glasba, igralci, vsebina... v sebi sem prebrala toliko zanikanih občutkov, da ne morem opisati z besedami, ker lahko kaj pokvarijo. Bila sem v filmu, to je bila zame najboljša meditacija. Mordosti, ki sem jih prebrala med vrsticami... ponovno sem dobila odgovor, da živim takrat ko sem z glasbo in plesom. Pa si rečem:"No kaj še čakam?"

Hvala jim, vam in sebi da sem končno spregledala. Vse čestitke Mamma Mia.

— Tjaša
16.9. 2008 ob 22:59

Meni je bil super všeč.
Razumem pa da se nekaterim zdi film blesav, ampak mislim, da je edina namen tega filma to da je blesav, blesavo smesen.

— Kirsten
17.9. 2008 ob 2:00 zvezdica

Film kot film. Ampak vsekakor pod pričakovanji. Mogoče zarad razvpitosti filma. Razočarala me je predvsem zgodba, ki mi ni bila totalno nič posebnega, čeprav je smisel filma petje in abba in vse te scene, ampak vseeno film brez dobre zgodbe ne more biti dober film. Poročila se bo, hoče da jo odda oče, pridejo 3-je očetje, odda jo mama, punca se ne poroči, poroči se mama. Okey, kot že gledanih 300 filmov - enak šmorn. Je pa res, da se mi je dopadlo petje, sploh meryl steep in 'bonda' ;) edino čemur sem se res lahko iz srca nasmejala je bila Julie Walters z njenim vsakim nastopom v filmu. Film bi priporočala dejansko tistim, ki imajo radi musikal in abbo, vsekakor pa ne tistim ki bi radi videli dobro zgodbo. Za slednjo vam priporočam vse prej kot ta film.

— lizzee
17.9. 2008 ob 11:44

Predstavo sem si ogledala s kolegicami. Vse kaj lahko rečem - SUPER. Vredno ogleda. Super sprostitev.

— sončnica
17.9. 2008 ob 11:44

kul res zelo mi je všeč njihova muzika

— sara
17.9. 2008 ob 11:44

zdravo,
film mi je bil zelo všeč, saj imam zelo rada takšne filme ki so (malo) zapleteni. mi je pa žal, da film ni daljši.
lep pozdrav

— urška
17.9. 2008 ob 11:44

To je najboljši film kar sem jih videla!!!!! Meryl Streep je odlična in pesmi čudovito zapete......... Če ste pravi "fan" ABBE si ga boste ogledali!!!!!!!!!!

— Sophie
17.9. 2008 ob 16:09

Maaamaaa miaaa......ma tti film je svetovn....reees....:D....moj najbolši film do zj....:D...priporočam da ga grete gledat

— Claudia
18.9. 2008 ob 11:50

ODLIČEN FILM NI KAJ

— KUKO
18.9. 2008 ob 15:11

Supe in še enkrat super, vrnila sem se v svjoa mlada leta in prepevala zraven.
Lepe slike pokrajine, zgodbica polna čustev. Popolna sprostitev! Bravo in za razliko od drugih filmov, kjer je vedno veliko nasilja ali žalosti, je to res popolna sprostitev.

— Alenna
18.9. 2008 ob 15:11

men grejo muzikali tok na žiuce. morš res bit mal "posebn" da ti je to ušeč

— CuCi
19.9. 2008 ob 14:27

jp pa tud ploskal so na koncu.še nism doživela!

— fishy
19.9. 2008 ob 14:28

FUL dober film!
Tok dobrega že dolgo nisem videla.Pa usi FUL DOBRO POJEJO!!!!

— fishy
19.9. 2008 ob 14:28

mamma mia!
Film je res zakon,vreden ogleda...

— mamma mia
19.9. 2008 ob 23:19 zvezdica

Film je fantastičen. Ravnokar sem prišla iz kinodvorane polna pozitivnih občutkov in energije in zdi se mi, da je danes malo takih filmov. Zgodba se fantastično prepleta in "poklapa" z ABBinimi komadi, ki jih presenetljivo dobro(eni bolj, drugi manj) pojejo igralci sami, res super! Priporočam ga vsem, ki imate naporne in odgovorne dneve v službi in se želite sprostiti, tistim, ki ne iščete "globokih" pomenov zgodbe in možganče malo poslati na pašo, se sprostiti, nasmejati in še kakšno solzico potočiti ;).

P.S. Beno, mogoče se bo pa izvedelo kdo je njen oče v kakšnem drugem delu...

— Sonc
20.9. 2008 ob 2:00 zvezdica

Odličen film za maksimalno sprostitev, ki jo lahko dosežeš v kinodvorani! Nikoli nisem bila občudovalka Abbe, še manj mjuziklov, in ko je Meryl že v prvih minutah začela prepevati, sem se kar ustrašila, da bodo do konca samo peli. Res so ogromno peli (nekateri tudi ne najboljše), ampak na svoje presenečenje sem uživala do zadnje minute! Ne se obremenjevati z zgodbo, ki je res skrajno plehka (in kljub temu jim zamerim, da niso odgovorili, kateri je oče). Ampak to sploh ni pomembno, saj v bistvu za kakšno resno zgodbo ob toliko glasbe sploh ni prostora. Za to so drugi filmi. Ta pa je enostavno neskončno zabaven, sproščujoč in te res potegne vase - če se le prepustiš (ampak tudi to je treba znati) in če v njem ne iščeš kakšnih drugih presežkov. Mislim, da je že ob ogledu trailerja jasno, kakšne vrste film je to, zato me čudi, da gredo nekateri v dvorano s prevelikimi pričakovanji. Drži pa, da bi vse skupaj izpadlo drugače, če ne bi bilo zraven nekaj vrhunskih igralcev, ki so nenazadnje tudi mene prepričali, da sem sploh šla v kino.

— Lidija
20.9. 2008 ob 2:00

Bl bednga filma pa še nisem vidla. Ajd en + gre izključno na račun glasbe, no narava je tud za pohvalt, ostalo (zgodba, igra, ...) pa totaln šit.

— JJ
20.9. 2008 ob 2:00 zvezdica

Topel, prisrčen, zabaven, sporoščujoč film. Izvrstna Streepova, malo manj izvrsten Brosnan, pa vseeno bravo tudi njemu, ker si je upal odpeti nekaj vrstic. Že zato je zmagovalec.
Zgodba? Morda malo privlečena za lase, se pa iz nje vendarle lahko marsikaj naučimo: o odnosih med otroki in starši, o odnosih med partnerji, prijatelji.
Film, vreden ogleda., četudi niste ljubitelji musiclov in Abbe. Tudi jaz nisem, pa me je ves čas imelo, da bi pri ogledu filma zraven plesala in pela. Nasmejana sem bila pa, tako ali tako, ves čas.
Pa še nekaj me je navdušilo: Skiatos. Poleti si ga grem pobliže ogledat in ga doživet... ;-))) Danes ponoči sem namreč zaman iskala Kalokairi med grškimi otoki... ;-)))

— irena
20.9. 2008 ob 2:00

RADA BI POVEDLA DA JE TA FILEM BEDN KOT EN DREKC ČISTA BEDA RES EJ!!!!!!!

— TJAŠA
20.9. 2008 ob 2:00

Z eno besedo enkratno!

— iris
21.9. 2008 ob 2:00

ta film je the best..resno mislm..nč sexa pa tko...fuul ql..eii ljudje pejte ga gledat mamma miaa !!!!!hudo!!!!

— tina
21.9. 2008 ob 2:00

Obožujeem film Mamma Mia.zele mi je ušeč.

— Jercaa
21.9. 2008 ob 17:08

This moovie is the best .. HaaHa :D

Laadaa < 3

— MiLey.
21.9. 2008 ob 17:08

Film je fantastičen!
Mal je smešn k poje pierce brosnan ampak se kr nvadš. Film te čist prevzame!
REEES priporočam ogled!

— Anonimnež
21.9. 2008 ob 17:12

film je še kr bedn. 5 miunt sm se smeju ostalo so pa pel. ne splaca se dt 5€ za karto.

— jure
22.9. 2008 ob 2:00

pa zakaj morte v teh komentarjih zmeraj povedat del vsebine in konca, da ti ja vse pokvari?!?!?!

— lolipop
22.9. 2008 ob 2:00

Sicer malo neumen in kičast film, pa vseeno čudovit za sprostitev, smeh ter dobro voljo, samo prepustiti se moraš. Glasba ima res moč.

— Alina
22.9. 2008 ob 2:00

ta film je vreden ogleda ker je ful carskiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

— ursika
22.9. 2008 ob 19:48

mama mia zelo ste super.....
podpis:lizika jančar
Mateja, Romana, Tadeja in Melisa.......=)

— mateja:)
23.9. 2008 ob 2:00

pune dober film...<3

— Lency
23.9. 2008 ob 17:42

hey!!! i come from Figi and this is really the best moovie in my life!!! specially, if you adore Abba- songs are the best...
i hope you will watch this film, because it's brilliant!!!
bye

— PAUL
23.9. 2008 ob 17:43

sm šla gledat v nedeljo ful dobr film.še posebi pa k pojejo.

— dulce
23.9. 2008 ob 17:53

zelo lepo pojejo in imajo cool muziko filem mi je bil zelo všeč ker ... najbolša igravka je sofi zelo je srčkana in zanimiva. rada bi še enkrat odsla gledat ta filem.rada tudi poslusam njihove pesmi.
rada bi jih bolj spoznala.

— tatjana
24.9. 2008 ob 2:00

Zabaven, osvežujoč in topel film in čeprav nisem ravno oz. sploh nisem največja fanica skupine Abba in tudi pocukranih romantičnih komedij ne, mi pri tem filmu niti za trenutek ni postalo dolgčas, kar se mi pogosto dogaja pri limonadah. Igralci so vrhunski, no Perce Brosnan mogoče ni največji telent za petje, ampak vseeno tudi to ne pokvari dobrega vtisa.

— Erienne
24.9. 2008 ob 2:00

končno en res dober film....če si še ga niste ogledali vam ga priporočam..ress je zelo lepa komedija..nekaj ne povsem običajna...Priporočam vsemmm!!!!!

— urška
24.9. 2008 ob 19:16

Film sem si ogledala že dvakrat, ker je glasba filma tako energična in zabavna, da mi tudi drugič ni bilo dolgčas. Za ta film bi bila idealna publika, ki bi vstala in zaplesala, ker drugače vsak malce miga na svojem stolu in je to premalo. Kljub temu sem med filmom prepevala, poplesavala, se zabavala in resnično uživala.

Pričakovala sem dober film, ampak ta je bil odličen. Na koncu (pa tudi že vmes) bi pa kar vstala in zaploskala. :)

— Barbi
26.9. 2008 ob 2:00

film mamma mia sem si v koloseju tretjič ogledal.priporočam vsem pa tudi veliko smeha in zabave. pojdite gledati mamma mio.

— raša
26.9. 2008 ob 16:52

Film je fenomenana...ogledala sem si ga s svojim partnerjem..in res vzdušje je fenomenalno...sicer je pela vsa dvorana.....

— Mejčkena
27.9. 2008 ob 2:00

Noro dober film. Za nasmejat, uživati in se sprostit. Tako dober in energičen je, da ga lahko brez težav večkrat gledaš.Pa kar pel bi zraven. Priporočam vsem.

— klo
27.9. 2008 ob 2:00

Film je presegel moja pričakovanja. Je dober muzikel, dobra zasedba in nisem si mislila, da me bo film tako potegnil vase.
edini kiks je, da ste objavili celotno vsebino filma, sprašujem se zakaj.

lp

— anja
27.9. 2008 ob 2:00

Film je neverjeten .. še si ga bom šla še enkrat pogledat :)

— Nina
27.9. 2008 ob 2:00

film je vreden ogleda. se nasmejiš do solz.!!:);)

— abba
27.9. 2008 ob 2:00

musical, ki sem si ga ogledala je fantastičen. sem fanica ABBE in tudi sama uspešna glasbenica. Na začetku me je najbolj skrbelo petje, saj me je bilo kar malo strah da bom nad glasbo in petjem zelo razočarana, vendar je film presegel moja pričakovanja (ni bilo tako kot ABBA MANIA!!!). V predstavi sem zelo uživala zato predlagam ogled:). Je pa tudi čudovita komedija. Izbira igralske zasedbe je odlična, četudi je brosnan naredil kakšno melodično napakico!!! ;)

— Nejch
27.9. 2008 ob 16:49

Film se mi je malo vlekel. Humor je bil povprečen, čeprav so se nekateri smejali kot da bi se ga prej zakadili :D Igra tudi nekaj povprečnega. Zgodba nič posebnega z dobrim koncem. Je pa bilo lepo slišati malo ABBE.

— Blaz
27.9. 2008 ob 16:55

Hmm.. Film za vse.. Prej sem prebrala komentarje, da bo film vsec samo ljubiteljem Abbe.. Hmm.. prijetni zvoki so namenjeni vsem.. poleg tega se veliko smeha in zabave in prelepo okolje.. 10/10 ;)

— Lely
28.9. 2008 ob 2:00 zvezdica

Odličen muzikal s pravo vsebino za te vrste filma. Na začetku kaže na splošno veselje, potem se malo zakomplicira, na koncu pa so vsi srečni. Najbrž vsi galvni igralci sami pojejo - nekateri bolj tako, in to filmu daje še poseben čar. Tudi vse ostalo je v filmu kot se spodobi: lepe scene, kostumi, narava...
Vsem tistim, ki mislijo, da je film razočaral glede vsebine pa sporočam tole. Opera Traviata ima precej banalno vsebino, pa še nisem nikogar slišal, da bi se sekiral zaradi tega. Opera je nekomu všeč ali pa ne zaradi glasbe in še česa, vsekakor pa ne zaradi vsebine. Tudi z muzikali je podobno. Po moje, če ima muzikal resno vsebino, je navadno bolj čuden izdelek.
Oglejte si film, imeli boste dve uri prijetne sprostitve in zabave. Po nekaterih predstavah na koncu filma celo ploskajo.

— Bojan
28.9. 2008 ob 2:00

Film je odličen, ne vem pa kaj nekateri iščejo globoke smisle v takem filmu.Namen prvotnega musicla iz Londona je povezati glasbo Abbe v eno zgodbo. Mamma mia je sproščujoč film, humoren in kar je najvažnejše- najboljša glasba.
Streljajo se pa res!!!

— PETER
28.9. 2008 ob 2:00

Včeraj sem si ogledala film in glede na to, kako ga povsod hvalisajo moram priznati, da me je razočaral. Nobene posebne zgodbe (vse skupaj se da povedati v treh stavkih), nobenega razpleta. Abbo sicer obožujem, samo film se mi je pa zdel res zanič. Igralci so sicer simpatični in dobri, samo film pa katastrofalen....

— Tina
28.9. 2008 ob 16:16

zelo vredu film s donno,sophie,sky, samom,harryom...in še drugi.

proporočam da ga gledate.

— sakura
28.9. 2008 ob 16:16

Film je enkraten in presegel je vsa moja pričakovanja.Je romantičen,ustvarjalen,zabaven kot nekakšen musical.Priporočam ga vsem.

— Lory
28.9. 2008 ob 16:30

jooj the best film. ko sem ga jaz šla gledat je blo vzdušje v kinu super =D vsi smo si peli, ploskali in uživali ~ blo je nepozabno ! film je res vreden ogleda =D

— Anii`
29.9. 2008 ob 18:56

Men je bil tut zelo dober film.Film proporočam vsem ljudem,ki imajo radi muzikale in skupino abba... ves čas se samo smejiš.. enkratno ;)

— Tina
1.10. 2008 ob 2:00

film je totalna beda, režiser je mogoče imel drisko k je pisal scenarij... gledal sm že sto bolših ne filmov ampak risank npr. a je to, rudijevo moštvo, palček david, slonček benjamin

— matjaž
1.10. 2008 ob 18:06 zvezdica

Mamma Mia sem gledal že dvakrat in absolutno nameravam iti v kino še vsaj enkrat. Tako dobrega, sproščujočega filma že dolgo nisem videl. Zasluži si naziv Film leta, ne le meseca. Smeh, pobere te od njega.. in vsa dvorana poje Abbine pesmi.. brez dolgočasnih in zaigranih prizorov, vse je bilo realistično do konca. Da, vseeno je le film, če mi za kateri film ni bilo žal denarja za vstopnico, je to ta.

— Wow!
2.10. 2008 ob 2:00

film je zelo zabaven,pa tudi za vso generacijo. najboljša igralka je sophie.

— rasa
3.10. 2008 ob 2:00

ful se je za smejat pejte to pogletat sm skor dol padla pol k smo šli iz dvorane

— khjhjhjhjhjh
3.10. 2008 ob 16:23

super

— iris
3.10. 2008 ob 16:23

tooooooooooooo pa jeeeeeeeeee coooollllllll fillmmmmmmmmmmmmm !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))))))))))))))))))))))

— rey mysterio
3.10. 2008 ob 16:25

ful dobr film sm ga gledala že 7x v koloseju

— larisa
3.10. 2008 ob 16:30

Film je prečudovit in sproščujoč in si ga je vredno ogledati, glasba super.

— Maki
3.10. 2008 ob 16:33

film je odličen zaradi glasbe in zgodbe z veseljem sem si ga ogledala in odšla domov navdušena nad filmom in ga priporočila prijatelju

— Meta
4.10. 2008 ob 15:32

verjamem da je dobr film, zarad tega ker men je abba skos bla všeč pa tud zdele mi je. verjamem in vem da je dobr.

— abba
5.10. 2008 ob 2:00

Enkratno. Nasmejali smo se, se sprostili in že komaj čakam, da si kupim Soundtrack! Film je primeren za vse generacije. Tudi fantje so uživali:)))

— Petra
5.10. 2008 ob 17:24

BEDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— ftrweftsdg
5.10. 2008 ob 17:25 zvezdica

Če samo povem da sem bil leta 1974 maturant, ko je Abba s takratno Evrozijsko zmago začela svoj zmagoviti pohod sem povedal že veliko.Sem velik ljubitelj glasbe in to vseh vrst, čeprav mi je najbližji rock a ko sem gledal ta film, sem imel vseskozi solze na robu svojih oči. Povedal bom malce egoistično, sploh ni pomembna vsebina na katero sem se že vnaprej pripravil ampak zame osebno glasba, glasba in še enkrat glasba.Čeprav so originalni samo back vokali ter instrumentalni del so me vse pesmi popeljale izjemno NOSTALGIČNO v mojo mladost in pri tem sem neznansko užival.Sploh me ni motil malce slabši Brosnanov vokal , Merly lahko samo pohvalim , pomembno je da je zame film povsem dosegel svoj namen in če do sedaj še nisem nobenega sem za ta film prepričan da ga bom z veseljem pogledal še enkrat.

— Brane
6.10. 2008 ob 19:53

toti film je ful dober

— bla bala
7.10. 2008 ob 15:40

naaaaaaaaajbolši jeee !!!!!!!!! love it ... total ! ... kulerski do konca ... najbolši film ... omg ... ne morm ga prehvalit ... res je cool ! xD

— spelchh
8.10. 2008 ob 2:00

Ta film je zelo zanimiv, glasbeni muzikal o tem bom poročala na šoli, (angleški časopis) Z mojimi sošolkami bomo verjetno plesale na MAMMA MIA.
Sophie ima samo eno željo,spoznati očeta.Ker je njena mama (Merly Streep)
imela 3 fante naenkrat ne ve kateri je njen oče, seveda mala navihana Sophie
želi na svoji poroki očeta,lahko sklepamo da je tudi ona poslala vabila.
SAMO ŠE NEKAJ PREDEN SI OGLEDATE FILM:
Pierce Brosman ima obupen glas

— Karin
8.10. 2008 ob 2:00

Sem že gledala Mamma mia in zdi se mi prava uspešnica! Najljubša mi je pesem Honey,Honey! Rada imam tudi Abbo zelo mi je všeč. Mamma mia!

— Hana
9.10. 2008 ob 2:00

js bi ga gledala se 1000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000X
ker je svetovno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ZAKOOOOOON!!!!!!!!!

— mama mia!!!!
9.10. 2008 ob 18:39

zakooooooooooooooooooonnnnnnnnnnnnnnnnnn

— paz
10.10. 2008 ob 17:53 zvezdica

Super!
Tudi sama sem šla s strahom gledat film... Le kaj bo, do abbe sem čisto nevtralna, muziklov ne maram, ampak tale film "trga gate"! Pusti vsebino, glasba, energija... Cel film sem imela nasmeh na ustih in to pogruntala na sredini :)

Skratka, jaz sem uživala.

— anita
11.10. 2008 ob 2:00

ful legendarn film

— krimko
11.10. 2008 ob 16:51

ooo ta film je full gobr

— inja
11.10. 2008 ob 16:51

ful je kul

— klemen
12.10. 2008 ob 2:00

men je biu film ful hul.

— urša
12.10. 2008 ob 17:44

olaa!
no ja, ta film se mi zdi zlo dobr zto ker ima v sebi vse( od petja do smeha) ja je pač komedija. po moem mnenju bi mogl bit takih filmov v kinu več. usi moji frendki k so gledal ta film so rekl, da je ful kul. najbl zanimiu mi je pa to da so se za ta film udločl igralci k ponavadi splih ne igrajo v komedijah.

— živijo!!!
13.10. 2008 ob 2:00

cool film

— babikasa
13.10. 2008 ob 21:19 zvezdica

Tudi meni je bil film suuper vsec. Zgodba sama me ni navdusila, prov za prov sem bila na zacetki filma prepricana, da sem to zgodbo oziroma film s tako zgodbo ze videla pa se nikakor ne morem spomnit kje...
Film priporocam vsem, ki imate radi mjuzikle in ki si dopustite malo otrocarije in naivnosti v sebi..
Meni je bil film odlicen, moji mami pa se toliko bolj, saj je bila na trenutke kar malo nostalgicna:)
Lp

— Zana
14.10. 2008 ob 2:00

Super film!!!

— S
15.10. 2008 ob 15:23 zvezdica

Pred 34 leti sem kot dvanajstletnica pela in plesala pred ogledalom na pesem Dancing Quin s svojo srčno prijateljico Livijo in spraševali sva se kdaj bova končno stari 17 let?! In na ta dogodek sem se včeraj ob gledanju filma spomnila. In še na mnogo drugih iz rane mladosti, ki je bila prežeta z glasbo ABBE. Torej od prvega in dobesedno do zadnjega trenutka filma sem uživala - se smejala, spominjala že davno pozabljenega, malo tudi jokala, ter se čudila, kako jim je uspelo narediti tak super film: odlični igralci, presentljivo tudi čisto dobri pevci, toliko sonca, smeha in čiste pozitivne energije. Človek bi kar pel in plesal in se preselil na sredozemski otok. Obvezen ogled za vse ženske (pa tudi večino moških) nad 40 let!!!

— Ksenija
19.10. 2008 ob 2:00

fulllll doberrrr filmmm!!!!!!!!!!!

— neznanka
19.10. 2008 ob 16:48 zvezdica

Ogledala sem si film in bil mi je fantastičen.
Ne vem kaj drugi mislite ampak meni je bil super. Abba sicer sama po sebi ni nič posebnega amapk v tem filmu doda čar. Če si romantična duša in če imaš partnerja ali partnerko,
hitro pohitita.... Film vaju bo navdušil. Tisti, ki pravijo da je film zanič že niso romantične duše ali pa hočejo le biti drugačnega mnenja kot ostali. Film je super! Če je kaj romantika v vas, svojo drago peljite gledat ta film, verjemite ne bo vam žal!

— Janja
20.10. 2008 ob 20:48

Film je res suppper, še zdaj pojem vsak dan ko se spomnim nanj,Mamma mia in Honey honey, sploh mi ne gre iz glave. 100% Si ga grem pogledat še enkrat, upam da ga še ne bojo umaknili kmalu iz kino dvoran. Čisto me je navdušil, hodim velikrat v kino in to je bil zame najboljši film kar jih je bilo! Sproščujoč, zabaven, da te nasmeji.Super!

— Nika
22.10. 2008 ob 2:00 zvezdica

Film mi je bil zelo všeč. Malce drugačen kot navadni romantični filmi, seveda zaradi tega, ker so ogromno peli in se zabavali. Po mojem mnenju se mi zdi zelo realna pričakovanja dekleta, ki si želi, da bi jo oče oddal njenemu zaročencu na poroki in zaradi tega je pripravljena narediti marsikaj. Skratka, celoten film je zelo sproščen, zabaven, simpatičen, mogoče na trenutke preveč klišejski, ampak ok. Za preganjanje dolgčasa je kar v redu. Še par dni po tem filmu so se mi v glavi porajale skladbe od Abbe :) Pripravi pa te tudi do tega, da mogoče še zaplešeš zraven..
Priporočam ogled.

— libra
23.10. 2008 ob 2:00

ej a gdo ve a je ta film v 3d

— mama mia
23.10. 2008 ob 16:56

najboljši muzikal res zakon film!!! vredn ogleda.. in še ziher si ga bom še 1x ogledala..navdušena nad njim!

— petra
25.10. 2008 ob 2:00

fiLm je res zakon! brez besed.^^

— Kati*
25.10. 2008 ob 19:31

film je bil svetovn.... sem ga 2* gledla v kinu..... super so si zmili zgodbo, ki se je ujemala za besedili..... uglavnem.... kul.....

— anja
26.10. 2008 ob 2:00 zvezdica

ja tolk butastega filma pa že davno nisem vidu - vse umetno, vse narejeno, osladno- pa to ni res kaj danes napolni dvorane, sram nas je lahk pred dedki, ki so šli gledat kvaliteto-Casablanca, V vrtincu itd. v moji "karieri" sem vidu 5000 filmov+ ampak res ne najdem kaj bol nekonsistentnega kot tole. pri 14-ih sem bil velik ljubitelj ABBE in mam u spominu njihove kvalitetne komade, zahtevne harmonsko, strukturno, linijsko, tehnično.....bolš bi blo da teh pokvarjenih komadov ne bi slišou. Musical-ne hvala. folk ! škoda 5 € kupte si rajš kakšen dvd - biografijo ABBE. igralci ki sem jih cenu.....kam padate?? blo je edin nekej lepih kadrov fotografije, noč luna zvezde, upam da ni blo umetno, bemusunce....sicer pa odkdaj so v Grčiji katoliški duhovniki? jaoooo......bi pa se v taki idilični cerkvici tudi sam poročil, hehe

— mr.cenzor
26.10. 2008 ob 11:21

boljšega filma pa še ne ubistvu mjuziklhudo ej tudi za mlajše

— tjasa
26.10. 2008 ob 12:03

men je bil film ful ušeč .da mama mia je prava carica .cev film mi je bil fatastičen
najboljh mi je bila pa pesem mama mia .pesmi so od abe tko da mi je sploh učeš ble pesmi.

— sisi
26.10. 2008 ob 16:39

full kulll res joj sm med filmo skot jokala blo je tok fino

— špela
27.10. 2008 ob 0:00

Film enkraten! če je kdo slabe volje, naj gre takoj gledat ta enkraten film!

— Amadeja
27.10. 2008 ob 13:17

full dorii film pa všeč mi je da je notr aba tak da je dori film
morte polejat!!!!!!!! zakon je

— anchy
27.10. 2008 ob 18:30

film mamma mija je ful zakon še tako naprej

— adi
27.10. 2008 ob 18:33 zvezdica

mr.cenzor...se strinjam. morm rečt d sm šla gledat film ker je bila reklama precej privlačna in ljudje so film hvalili. uglavnm usa vesela kupm ustopnce in pol buuum. totaln dougčas!? gledala sm gospodično dva stola stran od mene k se je smejala kot da gleda komedijo komedij...meni osebno film ni nikakršna komedija, tu pa tam se pojavi kašna "fora" ki pa ni vredna minutnega smeha. osladno, brez kakršnekoli povezane zgodbe. uglavnm škoda denarja

— blabla
27.10. 2008 ob 18:33 zvezdica

Film je res fantastičen! Zlo lepe pesmi so, saj od ABBE nepoznam nobene slabe. Priporočam ogled. Med pesmi so odlični in tudi smešni prizori in tudi čustveni. Pa Maryl Streep odlična, lepa kakor vedno v vlogi Donne. Res odličen kraj za snemanje, Grčija. Nadvse lepa voda(L) in oglavnem ni napake v tem filmu. ODLIČEN je(L)(L)(L)(L)(L)(L)(L):D.Šeenkrat, pejte si ga ogledat, se splača!!!

— sany
28.10. 2008 ob 0:00

Res odličen film, dobra igralska zasedba in nasploh filem ki je 100% vreden ogleda, ga ne morm prehvalt. :)

— bejc
28.10. 2008 ob 12:37

kak dober film pa pesmi noroooo sem si ga že presnel film letaaaa

— anej
28.10. 2008 ob 12:39

FILM JE ZAKON.....S FRENDICO SEM SI GA SLA OGLEDAT ZE DVAKRAT...
VECINAL LJUDI GA LJUBI!!!!!!!! JAS TUT!!!!!!!

— LOLA
28.10. 2008 ob 17:13

ta film je to hudd!!!! D-best. Ne bo vam žou če si ga greste ogledat!!!!!!!!

— urša in nina
28.10. 2008 ob 17:13

meni je kar nekaj ..

— x
28.10. 2008 ob 17:13

ful dobr film prv za nasmejat še posebi na koncu ko prideji colin,pierce in stellan u tistih kostumih.Nasplošno nism kkšna oboževalka abbe ampak maji čist u redu pesmi.Amanda in Meryl sta odpele zelo dobro

— girl
29.10. 2008 ob 0:00

film je res res zakon...

— ajchy
29.10. 2008 ob 13:29

ZaaaaKooonn FiiLm!
Res, wredn je ogLeda!
js bi ga šLa še enkraT gLedaaaaT!!!
ZaaaKoon FiiLm je res.!

— Baßi.
29.10. 2008 ob 13:29

film mamma mia je najboljši musicel na svetu

— gašper
30.10. 2008 ob 0:00

fulll dobr fill za muzikal!!!!!!!!!!!! gledala sm ga že en mesc nazaj sam zdel pišm mal ...res ful dobri igrauci dobra zgodba dobre pesmi* I love it <3 M<3 A<3 M<3A M <3 I<3 A<3

— amanda<3
30.10. 2008 ob 12:33

srednje dobr film
jst pa moja prjatlca sve gledale u prvi vrsti
WIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

— lori
30.10. 2008 ob 12:34

draga BLABLA,

mogoče pa mava kakšno skupno točko....Kinotekca, kakše Life, Gremo v kino al pa kej....sicer pa sem se res razhudil brez haska.....de gustibus non est disputandum.....lohk kakšno rečeva o sedmi umetnosti....bla sva pač v napačni dvorani ob napačnem času......lp mr.c. malioglasdvanaserverjugmailpikacom

— mr.cenzor
30.10. 2008 ob 12:36

Definitivno se ne strinjam z blabla in mr.cenzor..!! Nikjer ne piše da je to svetouna uspešnica in najbolj profesionalen film...Film je supr..!! Sproščujoč, dobro povezan in si ga je vredno ogledati..res supr..!! Bila sem navdušena in s projateljicami smo pele zraven..vzdušje v dvorani odločno..nasmejani obrazi, skupaj smo peli..res nekaj kar si zapomniš..meni je najbolš všeč petje dekleta, čeprav tudi drugi pojejo dobro..film se splača iti gledat in ga vsem priporočam.=)

— Ana.
30.10. 2008 ob 18:08

Po dolgem času spet en film, ki si ga je vredno ogledati!

— mateja
31.10. 2008 ob 0:00

Nad filmom sem bil razočaran, čeprav sem zdržal do konca...
Mislim , da sama vsebina filma ni bila primerna za izbor igralcev, ki so stari okrog 60 let ampak bi bila primernejša z mlajšo generacijo...
Meryl Streep je sicer super odpela pesmi skupine ABBA, medtem , ko sem si pri Pierce Brosnan zatiskal ušesa...tako ..moj komentar

— andro
1.11. 2008 ob 0:00

film je z eno besedo ful zakon

— ivan
1.11. 2008 ob 0:00

mr.cenzor & blabla- ne pomerjajta hlač po svoji riti!!! Meni je bil fil fantastičen!!!

— andrejcka
1.11. 2008 ob 0:00

filmček je kar soliden, z ogromno sanjskih prizorov Grčijhe. Absolutno za romantične duše. Osebno mi mjuzikli niso nevem kaj blizu, a v tem filmu ga je pravo mero. Seveda zelo pomaga Abba. Dfinitivno vsakemu ki ima že nekaj živjenskih izkušenj za seboj, pričara poplavo nostalgije. Na deževen dan- priporočam.

— hela
1.11. 2008 ob 12:43

JEST GA ŠE NISM VIDU PA MI JE ŽE KUL, SUPR, GREMO GLEDAT

— FONZO
2.11. 2008 ob 0:00

Ta film je carski!
Priporočam ga vsem na svetu.
In ABBA je tut carska.
Donna in njeni dve frendici so mi ble najbl smešne.

Vredn ogleda!:D

— ***mammatina***
2.11. 2008 ob 0:00

tooo je sexy film da morte jit gledat tiste punce k ste zelo sexy usete se v 4 vrsto ker bom jaz tm in se bomo meli fajn in bomo pol se kam sliii pridte pa vam povem ko se vidmooo mwaaa........marko

— markoo
2.11. 2008 ob 14:19

TTTTTTTTTUUUUUUUUUUUUUKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK
BLESAU

— ZARA
2.11. 2008 ob 14:24

zakon

— Bubbles.
3.11. 2008 ob 0:00

film je fantastičen.res ni boljšega filma kot je Mamma Mia! skratka navdušil me je. priporočam va ogled.res je fenomenalen film...pokrajina je prelepa, igralci enkratni...ni kaj.... glasba v filmu,ki jo pojejo od skupine abba je enkratna,še posebej lepo je pela meryl streep.

— barby
3.11. 2008 ob 0:00

Ful fajn film morm rečt
proročl so mi ga prjatli
tyashy

— Tyashy
4.11. 2008 ob 0:00

to je naj naj film kr sm ga gledalaaaaa

— miška
4.11. 2008 ob 0:00

beno saj je powedalo kdo je oče! tukaj nek hvalš film pane neveš nek čist preprostgaaaa

— miškaica
6.11. 2008 ob 0:00 zvezdica

še noben film me do zdaj ni tako navdušil, da sem ga šla gledat trikrat in najbrž ga bom še šla. Par dni po filmu se mi v glavi vrti odlična glasba. Odlično za sprostitev....

— iva
8.11. 2008 ob 0:00

mamma mia je ful kul fJNI FILM,KDOR ga še ni pogledal se mu splača pogledati,ker za ta film res ni škoda časa

— tanja
8.11. 2008 ob 17:44

Svetovno blo;*

— Tajjda
9.11. 2008 ob 13:17

film je ZAKOOOON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IN ŠE ENKRAT ZAKOOOOOOOON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— Urška
9.11. 2008 ob 15:06 zvezdica

Odšla sm v kino vsa v pričakovanju zarad tega filma, ampak res.. Škoda ogleda.. Zgodba popolnoma brezvezna, igralci so me popolnoma razočarali.. Že na začetku filma se mi je začelo spati..

— Karmen
9.11. 2008 ob 16:46

ja men je biu film mama mia zlo uredu mislm ni biu tok smešn kokr sm misla ampak vsaj enkrat sm se zasmejala najbolj smešne sta ble teti od punce ki ni vedla kater je njen oče drugač je pa zanimiu pa k majo musko od abbe je pa sploh supr k se besedilo v muski navezuje na film
l.p.

— regi
9.11. 2008 ob 16:46 zvezdica

film zagotovo priporočam tistim, ki radi poslušajo abbo in so odprti za takšne vrste filmov - mjuziklov. najprej sem si film ogledala sama, kasneje pa še z mami, ki je bila več kot očitno navdušena nad filmom. ob filmu je pela, plesala, se smejala kot zmešana. igralci tudi kar dobro pojejo abbine komade, kar me je še dodatno navdušilo nad filmom. je pa definitivno ta film bolj za ženske 20+ ali pa takšne ki so po srcu žurerke k se znajo dobro nasmejat vsaki grimasi in izjavam :)

— Ana
15.11. 2008 ob 0:00

film je zelo lep ...ful sm uživala...morte ga it gledat kk je zakon

— lucija
15.11. 2008 ob 14:40 zvezdica

film se mi zdi zelo zelo super gledal sem ga že 6 krat in mislim da še to zdaleč ni konec mojih mojih ogledov, prava glasba ob pravem trenutku in pravi izbor igralcev moti me le da imajo očetje skoraj isti naglas ko so iz treh oddaljenih držav ( anglija new york ) ala jim vera za tale film

— luka
17.11. 2008 ob 18:30

na kratko povedano ODLIČEN FILM...da lahko iz takšega albuma pesmi ustvariš film....ja vsaka čast....
....še enkrat si ga bom ogledala v kinu... :D...

— Mojca
19.11. 2008 ob 0:00

zadnji komentar je spoiler :(

— Maja
20.11. 2008 ob 0:00

to je res ful lepo da so se po tolkm casu spomnl na abo pa obujal spomine. sam men je se vedno bolsi hsm. STOKRAT!!! je pa ta tut luskan. dobre scene.

— lizi
21.11. 2008 ob 15:52

kaj bi lahko gledal ta fil

— leon
22.11. 2008 ob 13:56

film je kulllllll.

— polona
23.11. 2008 ob 15:04

res je dober film.oni zelu dobru igrajo.abba je bla zelu dobru skupina škoda ker so razpali

— nikica
23.11. 2008 ob 15:05

Meni se zdi muzikel Mamma Mia odličen filem - čeprav ga še nisem gledala vendar ga bom kmalu!
Če se ne motim je na sporedu filmou, ki jih vrtijo še vedno Mamma Mia =) Zato..... V akcijoo!! =)

— Jana
25.11. 2008 ob 0:00

nisem obeževalka abbe ampak film je pa d best.

— katja
28.11. 2008 ob 16:09

je film da mu ni para

— 12lulu
29.11. 2008 ob 0:00 zvezdica

Prečudoviti film,prekrasna pokrajina,igralska zasedba in pika na i pa je seveda glasba skupine ABBA, ki mislim da ne bo nikdar umrla. Sem brez besed res priporočam ogled filma vsem ki so uživalci glasbe in imajo radi limonade.n Tudi za mlajšo generacijo, ki sploh ne pozna glasbo skupine Abba.Skratka film me je nostalgično popeljal nazaj v moje otroštvo, ko sem zelo rad poslušal Abbo!
Ne bo vam žal le odidite v kino,vzamite svojo boljšo polovico s sabo in si ga oglejte.skratka film je poln pozitivne energije.PRIPOROČAM OGLED!

— D.J. AMBASADA
30.11. 2008 ob 18:34

film mi je bil zelo všeč, nekaj zame, se pravi romantično in iz pesmi razvidno naše življenje, z malo solzic sem odšla iz dvorane pozitivno presenečena.
Oglejte si ga.

— ojoj
1.12. 2008 ob 18:20

temu se ne morem odrečt,ker mi je abba ful dobra, da ne govorim o mamma mii,ki je zakon in sm jo šla gledat. by!

— oboževalka mamma mie
2.12. 2008 ob 0:00

Js sm šla ta film že enkat gledat pa kmal gremo z šolo u Lj pa tut u Kolosej in bomo mogoč Mamma Mia gledal....
Komi čakam!!!!!!!!!

— Kit
2.12. 2008 ob 0:00

fffffffffffffffffffffffffffffffffuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuullllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll kkkkkkkkkkkkkkkkuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuullllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

ffffffffffffffffffffffffffffffffffiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiillllllllllllllllllllllllllmmmmmmmmmmmmmmm

— špelka
3.12. 2008 ob 0:00

ja men je biu film ful dobr, tak zabavn. najbolša mi je bla donna z njenima sestrama. u bistvu se u filmu ne gre za sophie mpak za njeno mati(usaj men se zdi) ker se čisto slučajno poroči in to se mi zdi glavno. film piporočam tudi v imenu mojih prijateljev s katerimi sem si film ogledala, MAMMA MIA! vam bo resnično všeč, namreč poznamsamo enega človeka,ki se je nad filmom pritožil. priporočam v glednje vsem zabavnim ljudem pa tudi tistim, ki potrebujejo nekaj vselja v življenu.

— tejč
5.12. 2008 ob 0:00

ma carski film še posebi muske od abbe

— mato
5.12. 2008 ob 16:36

Odlično!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— Tjaša
6.12. 2008 ob 14:25

morm reč hud film res

— kull
10.12. 2008 ob 0:00

MAMMA MIA - RAZTURAŠ SAM TO TI LAHK POWEM AP DA SI NAJBOLŠAAA IN NAJZABAVNEJŠAA...! [love] tisti ki še niste gledali zamujate LAJF!!!

— Monika
11.12. 2008 ob 0:00

film mi je zloooooooooo všeč ker je musical!

— mala
14.12. 2008 ob 14:00 zvezdica

mene tudi kar še zre kdo je oče.pa tudi nikoli ne bom vedela.ko bi le bilo nadaljevanje.no tukaj nam lahko dela domišlija.film mi je bil všeč samo propravite se da bo dvorana polma 40-60 letnikov ki bojo ob vsaki priloznosti radi zaploskali in zapeli ob vsaki pesmi skupine Abba.a prosim ob njihovem petju boste lahko razmislili zakaj niso super pevske zvezde.film je res dober ABBA FAN ali ne-uživali boste!!!GARANTIRANO

— špela
17.12. 2008 ob 19:49

ta film mi je zelo všeč vsi ki gledate to stran morate iti pogledati ta film je za romantike za tiste,ki imate radi izzive lahko pa je tudi za tiste, ki imaste radi smešnice ta film je res super morate ga iti gledati

— lara
19.12. 2008 ob 13:31

zakonn filmm

— neznanka
20.12. 2008 ob 14:50

MAMMA MIA

O, bog
nakloni

mi zasanjan pogled
vroč pogled

preden se prebudim
v večnost

tvoje oči
tvoje telo

v melanholiji
z mojim

Igor Bizjan, filmski pesnik

— IGOR BIZJAN
21.12. 2008 ob 0:00

bomo pršli po kokosilu

— jera
21.12. 2008 ob 0:00

zakaj pište fffffffffffuuuullllllllllkkkkkkkkkuuuuuuuuuuullllllllllllllll

— lupita
21.12. 2008 ob 0:00

fffffffffffffffuuuuuuuulllllkuuuuuuuuull

— pizda
21.12. 2008 ob 15:19

film je res zelo dober

— analia
21.12. 2008 ob 15:20

baje bodo snemali 2. del.

— lelaa
22.12. 2008 ob 0:00

A mislte da bo 29. al pa 30. še na sporedu????
Js sm ga že vidla, sam hočt tastare pa 2 prjatlce spravt gledat......

— Kit
26.12. 2008 ob 0:00

totaLniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii fiLm !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— karmiii
28.12. 2008 ob 13:23

oooo tti film ije pa res spektakl...the best film kerga sm koda uvidua...res ije ql...če ga še kdo slučajo ni vido si ga more takoi ogledat...res...splača se kr ije fulll zanimiv pa povn ljubezni pa tga...mni ije biu u glavnem fullll ušeč...xD

— JaNcccH
28.12. 2008 ob 17:51

ta filem, k mi je mama mia jr ful zanimiv

— mia
30.12. 2008 ob 0:00

great!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— špela
1.1. 2009 ob 0:00

supercoolski film!
mama mia je cool
kaj vse lahko zapleše! njena hčerka
je zelo pogumna saj ko je izvedela
da ima tri očete je kar vsem trem poslala
vabilo za njno poroko. trije očetje so pa res faca!
tkoda predlagam vam film:MAMA MIA res ne bo vm žal!

— Anna
2.1. 2009 ob 0:00

jebela cesta ! film je zelo...ČUDEN

— lilo aksel
6.1. 2009 ob 0:00

em... film se mi je zdel carski... sam neka me pa zanimam kk je ime onmu črncu ko je biv zaljubljen v tanyo pa kdo ga igra??

— lol
11.1. 2009 ob 15:10

Kaj ma film veze z Abbo? Še original muzike ni. Klasični debilen spektakel za razočarane gospodinje.

Na Rolling Stonesih je bilo pa na premieri 50 ljudi. Obup.

— matej
13.1. 2009 ob 17:17

zakooooooooooooooooooooooooooooooooon film

— jojo
26.1. 2009 ob 17:07

"06.01. 2009 ob 01:00 | lol

em... film se mi je zdel carski... sam neka me pa zanimam kk je ime onmu črncu ko je biv zaljubljen v tanyo pa kdo ga igra??"

Njegovo ime: Pepper; igralec Philip Michael.

Carski film! :)

— MammaMia
27.1. 2009 ob 16:24

gledala sem filma in je zakon boljšega še nisem gledala spalača se ogledat kateri obožujete ples pa glasbo med filmom. Vglavnem zakon film.....:D:D

— tjaša
31.1. 2009 ob 13:58

Jst sm šla film gledat že neki cajta nazaj, ampak dans sm si ga kupla, in ga bom pomoje še 1 000 000krat gledala. Res, "James Bond" je "fušal" ampak, to je pomoje vseen boljš k da bi nek mladenič z nebeškim glasom po sodu glas. Mislm, itaq bi vsi vedl, da ni njegov.
Je pa luštn film, se splača it gledat!

— ql_sweet_girl
3.2. 2009 ob 16:25

ej kakšen se vam je zdel film??? men ful zakon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ena a!

— teiici
3.2. 2009 ob 16:28

odgovarjam katji in ji rečem kako lahko ne mara abbe če pa je zakan????????????????????? ddddddddd?????????

— teiici
22.2. 2009 ob 13:48

lepo se imejte
in naprej tako igrejte

— mia
22.2. 2009 ob 18:48 zvezdica

Sama sem žal zamudila film v kinu, sem si pa kupila DVD in vam povem, da je to film leta, pa naj rečejo nekateri kaj hočejo. Tisti, ki tukaj kritizirajo mislim, da so to ljudje, ki se ne znajo sprostiti! Ne vem, kaj bi naj takšni ljudje pričakovali od filma, kaj jih kateri film sploh navduši? Pravijo tudi, da so takšni filmi za starejše generacije - halo, hčera je stara 8 let, nečakinja 12 in sta film gledali najmanj 3 krat in verjetno si ga bosta še ogledali, pa prej nista poznali skupine ABBA ! Ob tem filmu se lahko sprostiš, nasmejiš in proti koncu te stisne tudi malo pri srčku. Za igralce bi pa rekla tako, vsi po vrsti so carji, da so se spustili na snemanje takšnega filma. Četudi ni vsak zadel tona tako kot profesionalni pevci ( tudi oni ne pojejo zmeraj brezhibno) so pa peli vse sami in to je bistvo! Če bi ga še enkrat predvajali v kinu, sem takoj tam!

— Vera
23.2. 2009 ob 14:14

zelo je dober film

— tati
26.2. 2009 ob 0:00

ta film mi je zelo všeč ... najbol mi je všeč del, ko meryl poje the winner takes it all <3

— Petra
26.2. 2009 ob 14:16

men je biu film ZLO ušeč. najprej sm misnla d je sam še ena pocukrana romantična komedija ampak k sm ga gledala sm ga duma na DVD-ju gledala vsaj še desetkrat .pa tut muska je kul. men so vse pesmi ud Abbe itak takoj padle u uho!!

— lola
9.3. 2009 ob 0:00 zvezdica

ojojoj!!! polom!

ne vem kako je lahko tolko ljudjem všeč ta film. prvo kot prvo je odpet katastrofalnooo, prav kvari mi zvon Abbe, groza za ušesa, ko Pierce Brosnan odpre usta res ne veš več al bi se smejal ali jokal. odigran je slabo, edino lokacija je lepa. tok puhla vsebina da ti je lahko kar slabo in dejansko bi mi vse izpadlo bolše BREZ PETJA. za moj okus polom!
če želite videti pravi mjuzikl glejte Moulin Rouge! (2001).

— lyla
30.3. 2009 ob 12:30

skupina ABBA je najboljša skupina.

— LARA
30.3. 2009 ob 12:30

NIMAM KOMENTARJA.

— LARA
10.4. 2009 ob 2:00

to je najboljši film od vseh na celem svetu!!!!!!!!!!

— doris
22.4. 2009 ob 2:00

MAMO PESEM V SOLI COOOOOL PA JO PLESEM S FANTOM PA NAS JA 14

— SOPHIE
23.4. 2009 ob 18:22

naj naj film vsh časov haha

— abba
30.4. 2009 ob 2:00 zvezdica

Ful dober film. Res pohvala vsem igralcem in režiserjem ter ostalim članom filma. Je res odličen film, saj je v njem zelo veliko glasbe, ki naredi boljše vzdušje ob gledanju. Zato ker so izbrali prave igralce pride film še bolj do izraza. Brala sem komentarje in iz tega je razvidno da je bilo veliko ljudem všeč film Mamma Mia. Tisti ki si ga še niste ogledali pojdite in si ga oglejte, saj je vreden ogleda.

— Anja
13.5. 2009 ob 18:14

Najboljši film kar sem ga gledala po Umazanem plesu!

— Tina
24.6. 2009 ob 18:39

mama mia je zelo dober film in nisem videl še bolših od njega zato veliko uspeha naprej.

— Luka
28.6. 2009 ob 19:12

Ful kul

— Maša
4.7. 2009 ob 14:44

Ta film je pa tak dober da bi ga gledala v nedogled!!!!!!
Itak sem ful nora na ABBO, zaj pa ko sem ta film gledala že najmanj 10 krat pa sem še bolj!!!
Škoda pa je ta da ne igra več!!!!! Mogoče še bi pa vseeno lahko igral, ker bi ga prišlo gledat veliko ljudi!!!
ZAKON , NI KAJ!!!!

— nika
5.7. 2009 ob 9:21

super

— mina
8.7. 2009 ob 18:25

toti film paje res cool

— žan
10.7. 2009 ob 2:22

Nisem fen abbe in me je čist zmotil k tud 2 minute niso zdržal da ne bi pel... sm kr pike dobivu, lih dobr pogovor steče pa že pojejo... po vrh pa še ne maram nerealnih filmov kokr je ta... ženske pa tipi kr sred pogovora začnejo plest pa pet in pol se jim pridruž še miljon drugih folkov k so čist slučajn tm in vsi znajo plest pa pet na ta komad.... jaaaa itaq js mam pa 3 metrsko lojtro v žep...
Pohvala edin scenaristom... k so iz naključnih komadou znal sestavt zgodbo, ki se povezuje, vrjamm da so se ful zajbaval iz tem...

— Gerga
17.7. 2009 ob 23:04

NAJSLABSI FILM !
niti nisem gledala do konca zto kr je beden pa skor sm zaspala poleg js nwm ka ljudje vidjo v tem filmu >.< to je slabse od high school musical ceprav ga nisem gledala xD
to priporocam vsem ki se niso gledali da ne glejte ker vam bo zal
izguba casa pa te fore

— EradicateThisDisease
21.7. 2009 ob 16:29

Filem je fantastičnen in malce smešen kar osupneš!!!

— Tea
18.8. 2009 ob 16:58

JAZ SEM VIDELA MAMMA MIA ZELO ČUDOVIT NAJBOLJ LEP PRIZOR JE
POROKA KAR NA SMEH MI GRE DALA BOM VSEM IGRALCEM 5
KER SO ODLIČNI NAJBOLJ MI JE VŠEČ HONEY HONEY

— KATARINA
20.8. 2009 ob 19:34

men je mal butast

— grega
24.8. 2009 ob 14:51

toti film je meni ful kul

— tina
29.8. 2009 ob 13:23

... jaz bi ga rada imela ...

— klara
29.8. 2009 ob 22:44

film je fenomenalen. gledala sem ga že trikrat, in še ga bom. ker uživam v glasbi od abbe, pa tudi zgodba je zelo super.

— _mala.buckica
11.9. 2009 ob 21:11

ta film je ful ful carski

— đenisa
23.9. 2009 ob 19:31

Hm.. Jah no.. FUL FUL HARD . !!
FoLk vam je Lahko žau ker niste gLedali . *

ABBA .. Je tui qL.

— SaRa . ^^
24.9. 2009 ob 16:52

Film ima 2 obraza.Po eni strani je veliko dobre glasbe in tako naprej po drugi strani pa je slab zaradi zgodbe in dorih igralcev ki ne sodijo v sliko umetno narejenga filma.Kot oroci ki danes tako umetno igrajo.Čisto de zmede da nevš kaj bi se odločil.Vendar sem se proti koncu filma vendarle odločil da film ki povzroči tako zmedens ne more biti najboljši. lp,Filip

— Filip
28.10. 2009 ob 15:12

tale film je zlo kul morte si ga ugledat vsi. muzka pa je tko zlo kkkkuuuullllll!!!!!!!!!!!!!!!!
oglejte si ga čist vsi.

— neva
29.10. 2009 ob 18:45

pejte po kokice

— Lola
31.10. 2009 ob 7:12

Film me je zelo navdušil odlična zgodba, igralci in predvsem glasba skupine ABBA . Film sem si ogledala večkrat in priporočam ogled !Presega pričakovanja!!!
L.p

— loly
31.10. 2009 ob 12:15 zvezdica

Že HSM je bil zelo fajn ker ljubim mjuzikle, ta pa je sploh najboljši mjuzikl kar sm jih do zdej vidla! Js abbe nism nikol poslušala, sploh se mi ni dopadla, odkar pa je bila v kinu Mamma Mia pa jo vsak dan vrtim na radiju in prepevam ob njej. Morte si ga pogledat še posebi zato, ker je zlo zanimiv kako je režiser naredil zgodbo iz vseh tistih muzk abbe. Res sse ga splača pogledat. Med filmom se boste kot nasmejali tudi jokali, in morda boste film tako kot jaz pogledali vsak mesec enkrat. Jaz ga gledam čisto vsak mesec in vedno odkrijem kaj novega, pa še vedno so mi smešne ena in iste stvari, in žalostne tudi! Ko sem prebrala zgoraj neke ijave ko so govorili o svojih mnenjih in so rekli, da se jim film ni zdel nič posebnega me je skoraj kap!! Tega res nisem mogla vrjet, saj sem jaz čisto nora nanj! No ampak sej, vsak ima svoje mnenje. res je COOL, in ABBA tut!! :p

— Zora
11.11. 2009 ob 17:08

film je res super
sem ljubitelj bol akcijskih dram in predvsem komedij
ampak sm si reku zakaj pa ne ce ga ze vsi tolko hvalijo
in res je fantasticen mislim da se lahko kosa tudi
z muziklom HAIR ki je pa zame najbolsi muzikel vsej casov

— beeni
21.11. 2009 ob 15:04

Ei,to je naibolši film....
Peite gledat,ne bo vam žau.
:-)

— Miša
22.11. 2009 ob 13:08

amm film je ful dobr k sm ga prvič vidla sm se kr zagledala vanga!!

— katiathelikest
30.11. 2009 ob 12:46

BEDA >=( BEDA

.........am BEDA in BEDA
kdo se je sploh spomnu to!!!!!!!!!!!
SCARRY MOVIE ROCKS!!!!!!!!!FOR EVER

— =D
30.11. 2009 ob 15:20

res hud film pa res hude muske pejte pogledat pa ne žalte jih

— abba
5.12. 2009 ob 12:34

Sej je fuul dobr film (absolutly pod Top 3), sam ne razumem od kje se je znajdla ta četrta slika... tistega prizora sploh ni v filmu namreč sploh ni bilo! Ali pač? Ali je samo dolgo, kar sem gledala ta film?

— Nessie
14.12. 2009 ob 13:00

ma men je res dobr , taka ful zanimiva zgodba pa nevem no sam men je ful hud. pejte ga gledat ker je carski za otroke od 11 leta dalje no sej ne da je kej narobe za mlajse sam nau jim se tok zanimiv
lp,miaa ;)

— miaa ;)
15.12. 2009 ob 12:32

ta filem sem sla gledat zato ker mi je priporocala prijateljica ampak sem ji rekla da SOVRAZIM muzikle ampak ta filem je CARSKII nek v njem mi je ful usec men se zdi da je ful sproscen pa zabavn pa da ni tok pretirano dolg.mislm ta film je NOORRR

— noodiii****
28.12. 2009 ob 12:31

film je beddddddddddaaaaaaa

— kjr
31.12. 2009 ob 11:23

zakooon film!! :D

— film
22.1. 2010 ob 20:06

ta filem je najbilši

— zlatko
26.1. 2010 ob 18:19

Men je ta fiŁm ful CoooL...Čeprow mam najrajš GROZLJIVKE.....Ampak ta fiŁm je res...
Sploh nwm kwa naj rečem.....:D

— Kr_Ena♥
6.2. 2010 ob 10:27

zelo zanimivo

— miha
6.2. 2010 ob 10:28

Ojej

— Ptujčan
12.2. 2010 ob 22:29

fiLm iie fuLL dobr...ampak res.;D
pa še nekeii...
gdo iie tist črnc, z dougimi skodranimi Lasmi.? k mu tanya poiie Does your mother know....=D
he's so cute.!<3<3<3

— maiichiii
17.2. 2010 ob 16:22

zelo smešen in zabaven

— mia
23.2. 2010 ob 11:52

film je odličn - kul ja bol je k house of wax,snakes on a plane.....kul no XD

— Roock......XD
26.2. 2010 ob 19:07

amm film sm že fulkrat gledala je dobr k je mjuzikl in so zakon pesmi. no drgača pa ušeč mi je un črnc k je kodrast hehee no priporočam ga še vednu usm ku si ga niste ugledl še in tistm k ste ga že pa vm je biu dobr da si ga ogledate ponouno
by

— lolipop
11.3. 2010 ob 20:46

ma bil je kulj sam so mi pesmi zlajnane u nulo -.-

— Eva Lina
19.3. 2010 ob 17:12

film je enkraten.fantastično !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— ester
21.3. 2010 ob 16:55

fullllllll dbr film!!!!!!

— zloba
22.3. 2010 ob 18:41

film je res fajn
sploh zaradi tega ker noter igra amanda seyfried in tudi zaradi tega ker so pesmi iz skupine ABBA.in fajn je tudi ker se najprej misli poročiti amanda seyfried ampak se potem njena mama
res fajn
za ta film bi dala jaz oceno 10,999+

— mala_majcena
30.3. 2010 ob 19:45

komi čakam!

— ina
20.4. 2010 ob 14:13

Mamma Mia---> mjuzikl....ne, to ni to... to ni mjuzikl, to je brezglavo letanje pred kamero... nič ne pravim, peli so še nekako uredu, ampak da tak film spravijo v kino, nakoncu pa je film leta! Dizastr. Prvo kot prvo, zgodba je zanimiva za tiste, ki se poistovetijo z liki, in so tako neumni, da nimajo pojma, kdo je fotr njihovega otroka... Sploh pa mora biti Donna cipa, če je spala s tremi moškimi v istem času. Toliko o zgodbi. Igralska zasedba je uredu, ampak da sta Streepova in Brosman padla tako nizko... cel film se nista mogla izvleči iz jarka, POLOM ZA TAKA IGRALCA!!!! Potem petje, nekateri so me še nekako navdušili, večino časa sm ostala ravnodušna, ko pa je pel Brosman, nism vedela, če naj še gledam film... proti koncu so še tiste niti, ki so jih imeli do tedaj v rokah, obžalovanja vredno odvrgli,... Konec s plesno točko v svetlečih oblekah...Kaj? OK, wanna be parodija na Abbo, osemdeseta leta prejšnega tisočletja, ampak sori ljudje, tole je bil polom. Popolnoma zgrešeno. Ogabno. Ljudje, če si želite vedeti, kaj je mjuzikl, si poglejte Fantoma iz opere (2004)!

— phantom
2.5. 2010 ob 20:47

jz sm ta film že večkrat gledala ful je CARSKI

— mj-girl
5.6. 2010 ob 16:40

odlična in spruščjoča zadeva podatki o njej sem dobila.ušeč so mi igralke ki so tako zelosmešne.privlačna dogodivščina

— thaišhha
27.6. 2010 ob 14:02

Kje naj dobim vaš film?

— Patricija
27.6. 2010 ob 14:56

ta film je ful fantastičen.
rada gledam ta film.

♥ jana

— jana
14.9. 2010 ob 20:33

Mama mija se mi zdi cooooooool!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— Tanja
19.9. 2010 ob 23:36

full mi je dober,ta film!!!!!!!!!!!!!

— ---sena
25.9. 2010 ob 12:26

ful mi je ušeč

— tanja
26.9. 2010 ob 13:59

mama mija

— tanja
26.10. 2010 ob 13:22

coooooooooooooooooooollllllllllllllllll!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

— Anja
8.11. 2010 ob 7:07

Film je bolj zaželen med ljudmi starejšimi od 18.let. JE ODLIČEN!!!

visit my website:
http://diskusi-krajnc.kalvarija.net/

— Nejc Krajnc
10.11. 2010 ob 17:12

nč posebnga

— dsfdsf
26.12. 2010 ob 18:20

Film kot film vas prijetno navduši in predstavi simpatično zgodbo, ter vse skupaj dopolni z ABBINIMI največjimi hiti. Po ogledu sem se počutila zelo sproščeno, ker sem se smejala skoraj vsaki minuti. Zagotavljam vam, film je odličen tudi za tiste, ki niste fani skupine ABBA in tiste, ki niste ravno največji fani muzikalov in romantičnih komedij.
Za piko na i pa ima film še odlično igralsko zasedbo in dobro režijo. Po mojem je to ne le film meseca, ampak vsaj film leta. Splača se vam ga ogledati tudi desetkrat oz. večkrat, kajti ko si boste film ogledali do konca, ga boste komentirali le z:
MAMMA MIA!

— KOMENTATOR
27.12. 2010 ob 20:42

Kr neki

— Lola
31.1. 2011 ob 18:54

nc posebnga skoda dnarja

— franc
9.3. 2011 ob 19:38

js tut nism fen od abbe ampk ta film je p zakon !!!! ruŁŁa ej =))
pa kakšn glas majo usi ;O woow . film je rs zakon .. v pravem imenu besede :PPP

— kujnekdo
14.3. 2011 ob 15:32

KR UREDU

— LOPATA
19.3. 2011 ob 10:46

ta otok je scopelos tukaj smo bili lani na počitnicah

— zan
14.4. 2011 ob 16:23

film sem gledala nekaj dni nazaj in bila tako presenečena nad njim. FILM JE ODLIČEN!!!!!!!!!!! obožujem Firtha in sem bla kot vedno kadar ga vidim v filmu NORO SREČNA ob scenah v katerih igra. kdor si ga ni ogledal naj mu bi žal!!!!!!!!!!!!!!!
mislite da se da kje na primorskem dobiti dvd?
glejte ga ne boste razočarani razen če imate stroge kriterije ali kamnito srce!!!!!!!!!!!

— julči
28.5. 2011 ob 17:36

precej slb je ta film

— jure
10.7. 2011 ob 18:51

najbolšiiiii <3<3<3<3<3

— mia mia
28.7. 2011 ob 11:08

meni je tale film všeč ker vsi tam pojejo in zato bi ga nagradila

— nika
25.2. 2012 ob 14:59

kul
ne
jaz
sem
ga
že
gledala
ne
ful
kul neda
je

— veronika
25.2. 2012 ob 15:09

men je bil film zlo všeč.
ugledala sem si ga pred parimi dnevi.
nad nim sm več kot navdušena.
v filmu vsi pojejo.
pesmi so odlične.
samo ni mi všeč,ker je na tej strani objavlen cel film.in poj ne bo zanimiv,ko ga gledaš.

— lilija
1.3. 2012 ob 10:03

zelo grdo je tam

— besarta
31.5. 2012 ob 20:10

jaz sem najprej začela poslušat Abbo, pol pa pa sem si pogledela film pa mi je bil super. zadnjič sem si DVD kupla :D

— Lila
2.2. 2013 ob 19:17

MEN JE FILM ZLO KUL OGLEDOV SEM SI GA ŽE 100 KRAT AMPAK NA VSAKE TOK ČASA KER ČE SI GA POGOSTO OGLEDAŠ SE GA NAVELIČAŠ. AMPAK ZAKON FILM DRGAČ PA FUL DOBR POJEJO PA ŠE DOBRE PESMI. LILIJA TEBE BI PA SAMO VPRAŠAL KJE SI KUPILA DVD KER BI GA JST TUDI KUPIL. ČE PA SLUČAJNO GDO DRUG VE KJE SE GA KUPI MI NEJ PA PROSIM SPOROČI HVALA.

— PERO
8.5. 2015 ob 19:55

super skos bi ga gledala zelo mi je všeč.

— janja
4.8. 2018 ob 23:25

ravno iz koloseja , full dober film čeprav nisem ljubitelj muziklov. Priporočam ogled, mogoče res malo starejši populaciji

— marjan

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.