Kolosej
Film distribucije Karantanija Cinemas

Mamma Mia! Spet začenja se

glasbena komedija
Podnapisi
Na sporedu od: 2.8.2018, Kolosej Ljubljana
1h 54min / 114min
Leto: 2018
Jezik: angleščina
Scenarij: Ol Parker
Režija: Ol Parker
Konec poletja se bo spet začelo: na filmska platna prihaja drugi del velike uspešnice Mamma Mia, v katerem smo spoznali simpatično Sophie, ki se bo kmalu poročila in bi zato rada ob sebi imela tudi očeta. Ker ji mama Donna nikoli ni zaupala očetovega imena, Sophie na mali grški otok pripelje trojico moških iz mamine preteklosti. Med ugotavljanjem, kdo bi lahko bil njen oče, nastaneta kaotičen vrtinec zabavnih zmešnjav in poplava romantičnih čustev. Filmska zgodba novega dela MAMA MIA: SPET ZAČENJA SE! se vrača v zgodovino in opisuje dogajanje, ki je pripeljalo do nenavadne zgodbe s tremi očeti. Na filmskih platnih ne bo manjkala igralska zasedba z Mery Streep, Pierceom Brosnanom, Stellanom Skarsg?rdom in Colinom Firthom na čelu. Slišali bomo tudi Abbine uspešnice, ki jih ustvarjalci prvega dela niso uporabili.

Snemanje drugega dela priljubljenega muzikla je več tednov potekalo na hrvaškem otoku Vis, ki je za potrebe filma postal grški otok Kalokairi, kjer se odvija zgodba tudi v drugem delu. Znova bomo lahko zaplesali in zapeli na glasbo priljubljene skupine ABBA, in sicer na uspešnice, ki jih v prvem delu nismo slišali.

Vrača se originalna igralska zasedba, ki smo jo dodobra spoznali v prvem delu, tokrat pa se v muziklu predstavijo tudi novi obrazi - ki bodo zaigrali glavne igralce v mladih letih. Zgodba se torej vrača nekaj desetletij v preteklost in se prepleta s sedanjostjo.

O ZGODBI IN KARAKTERJIH:

Da si malce osvežimo spomin, preverimo, kdo je (in bo) igral koga – v vlogi Donne bo znova blestela oskarjevka Meryl Streep, njeni najboljši prijateljici sta Julie Walters v vlogi Rosie in Christine Baranski kot Tanya. Njena hčerka Amanda Seyfried in zet Dominic Cooper se vračata v vlogi Sophie in Skyja, ki v drugem delu pričakujeta naraščaj. Prav tako bomo lahko občudovali glavno moško zasedbo – tri prelestne moške, ki bi lahko vsak od njih bil oče mlade Sophie - Pierce Brosnan kot Sam, Stellan Skarsgård kot Bill in oskarjevec Colin Firth kot Harry.

V drugem delu bomo spoznali, kako so se med glavnimi igralci spletle prijateljske in ljubezenske vezi. Noseča Sophie bo poleg čarov nosečnosti odkrivala tudi pretekla dejanja in odločitve svoje matere, ki jo bo kot mlado Donno upodobila igralka Lily James (pred kratkim smo jo lahko gledali v zgodovinski drami Najtemnejša ura, sicer pa znana po vlogah v filmih Pepelka in Voznik). Mlado Rosie bo igrala Alexa Davies, mlado Tanyo pa Jessica Keenan Wynn, medtem ko bodo v vlogah mladih Sama, Billa in Harryja nastopili Jeremy Irvine, Josh Dylan in Hugh Skinner.

Sophie bosta pri vodenju materinega hotela pomagali njeni prijateljici Rosie in Tanya, na obisk pridejo tudi vsi trije bodoči dedki, veliko presenečenje pa bo nepričakovan obisk babice (igra jo pevka Cher), ki pa je Sophie še ni nikoli srečala.

Tudi v drugem delu lahko pričakujemo obilico petja in plesa, pa tudi komičnih in čustvenih zapletov. Tako kot prvi del sta tudi drugega producirala Judy Craymer in Gary Goetzman, Craymerjeva je sicer tudi ustvarjalka in producentka muzikla, ki se odvija na gledaliških odrih. Za težko pričakovano nadaljevanje je scenarij napisal Ol Parker (Eksotični hotel Marigold), ki je film tudi režiral. Vračata se tudi Benny Andersson in Björn Ulvaeus z glasbo in besedilom, pri filmu pa sodelujeta tudi kot izvršna producenta.

ZANIMIVOSTI:

  • V drugem delu bomo slišali Abbine uspešnice, ki jih ustvarjalci prvega dela niso uporabili, manjkale pa ne bodo niti nekatere pesmi, ki so krojile zgodbo prvega dela.
  • Kot je že znano, so drugi del priljubljenega muzikla posneli na hrvaškem otoku Vis. Snemanje se je začelo lanskega avgusta, zaključilo pa decembra.
  • Čeprav je Cher od svoje igralske kolegice Meryl Streep starejša le tri leta, bo v drugem delu zaigrala njeno mamo.
  • Za upodobitev prijateljice Tanye v prvem delu filma so vlogo ponudili prav pevki Cher, ki pa jo je zavrnila. V drugem delu se bo tako pojavila v drugi vlogi.

Komentarji

14.1. 2018 ob 11:11

uuuuuuu ta je full dobr muzikal, komaj cakam drugi del. ampak na imdb pise country: zda, ne croatia, croatia pise samo spodej za film location ne pa pod country.

— movies
28.1. 2018 ob 13:38

Meryllll <3

— Tea
2.4. 2018 ob 13:14

Kul

— Mamma mia
6.4. 2018 ob 15:29

kulsko a so res snemali na hrvaskem?

— mia
6.6. 2018 ob 13:44

Res so snemali na hrvaškem, lokacli pa so imeli medtem nemalo težav. :) Ampak mislim, da so vse uspešno rešili in korektno plačali tudi vso odškodnino in lokalcem za trud in statiste.
Sicer pa na imdb piše, da je film ZDA zato, ker je pač v njihovi produkciji narejen. To je hollywodski in ne zagrebški film :)

— Rok
10.8. 2018 ob 19:18

Film razčleni prvi del - drugi obrazi in pesmi, to je edina razlika med njima. Dobro, da smo prej prebrali ocene obiskovalcev premier na uradni strani, saj bi bili razočarani; gledat smo šli le zaradi glasbe.

— brezvezen2
14.11. 2018 ob 16:15

Čudovit film. Sem se zelo nasmejala. Mogoče mi je kar bolj všeč kot prvi del.

— lila

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.