Kolosej
Film distribucije A.G. Market

Mambo Italiano

komedija
Na sporedu od: 9.10.2003, Kolosej Ljubljana
1h 30min / 90min
Scenarij: Steve Galluccio, Émile Gaudreault

Sinopsis

Barberinijevi so tipična italijanska družina v kateri popolnoma nič "ne štima". Oče Gino in mama Maria sta se v petdesetih preselila iz Italije v Severno Ameriko. Po pol stoletja Italije še vedno nista pozabila, na Ameriko pa se tudi nista navadila. Po tradicionalni italianski navadi se od otrok pričakuje, da bosta živela s starši vsaj do svoje poroke in za starše ni hujše novice od tiste, da se bo sin Angelo pri komaj dvajsetih letih odselil od doma... Oziroma lahko je še hujše - živel bo z ljubeznijo svojega življenja - policistom Ninom, ki je seveda pravtako Italijan in ima enako "razumevajoče" starše...

Vsebina

Barberinijevi so tipična ljubeča in neurejena italijanska družina, ki živi v severnoameriškem velemestu. Oče Gino (oskarjevec Paul Sorvino) in mama Maria (mednarodno znana pevka Ginette Reno) sta leta 1950 emigrirala v ZDA in se poročila po prihodu v "Novi svet.", na katerega se nista nikoli zares navadila. Kot je v italijanskih družinah navada, od otrok Angela ( Luke Kirby ) in Anne (Claudia Ferri) se pričakuje, da do poroke živita doma. Otroka sta izpostavljena nenehnim spopadom, medtem ko svoja starša na silo vlečeta v novo stoletje.

V obupani želji po neodvisnosti se Angelo pri svojih srednjih dvajseteh letih sklene odseliti. Starša se odzoveta pričakovano melodramatično. Angelov sostanovalec je prijatelj iz otroštva Nino (Peter Miller), ugleden policist. Gino in Maria vztrajata, da se mora sin poročiti in mu nenehno dogovarjata zmenke s potencialnimi nevestami. Končno, utrujen in sit laganja, Angelo staršem pove resnico... Nino je več kot sostanovalec... Preden Angelovi sestri Anni, ki nenehno golta tablete, uspe preprečiti staršem, le-ta povesta Lini, Ninovi elegantni in gospodovalni ovdoveli materi (Mary Walsh), da je njen sin gej. In ogenj je že v strehi (seveda v italijanskem stilu)! Situacija je za Angela in Nina katastrofalna, tutta la familia je na bojni nogi.

Starši nočejo sprejeti resnice. Ali se bo Nino lahko uprl zapeljivim čarom preveč voljne Pine (Sophie Lorain)? Mambo Italiano je komedija, ki ponuja mnogo več kot le smeh in

Komentarji

5.3. 2010 ob 14:12

fajn film :)

— Pero

Tvoj komentar

Si film že videl in želiš svoje vtise deliti z drugimi? Napiši svoj komentar! Zanimive ocene filmov bo urednik nagradil z zvezdica.

Preostali znaki: 4000

S komentarji obiskovalci izražajo svoja mnenja, ki niso povezana z uradnimi stališči podjetja. Pridržujemo si pravico do neobjave komentarjev, ki se v vsebinskem smislu ne navezujejo na obravnavani film, ki so žaljivi, opolzki ali brez kakršnega koli pomena. Enako velja tudi za komentarje, ki izražajo in spodbujajo nestrpnost, navajajo h kriminalnim dejanjem ipd. Komentarje izločamo po lastni presoji. Za mnenja ne odgovarjamo.